20 Δεκεμβρίου 2019

Ακάθεκτο το ΓΕΕΘΑ: Χωρίς ανάπαυλα η φροντίδα 57.855 παράνομων αλλοδαπών - Χωρίς επάνδρωση οι μονάδες - Προηγούνται τα ΚΕΦΑ



Ακάθεκτο το ΓΕΕΘΑ: Χωρίς ανάπαυλα η φροντίδα 57.855 αλλοδαπών - Χωρίς επάνδρωση οι μονάδες - Προηγούνται τα ΚΕΦΑ

Χωρίς ανάπαυλα το ΓΕΕΘΑ συνεχίζει τις υπεράνθρωπες προσπάθειές του για την εξυπηρέτηση και φροντίδα κάθε παράνομου μετανάστη που απλά έχει «μπουκάρει» στη χώρα.
Τι και αν μονάδες στα νησιά έχουν πρόβλημα επάνδρωσης; Τι και αν αντιμετωπίζονται σοβαρότατα προβλήματα λειτουργίας και επιχειρησιακής  διαθεσιμότητας οπλικών συστημάτων; Προτεραιότητα για το ΓΕΕΘΑ παραμένουν οι αλλοδαποί και το δείχνει κάθε εβδομάδα με το Δελτίο Τύπου.

Όπως αναφέρει στο «πλαίσιο της συνεχιζόμενης συνδρομής και του κεντρικού συντονιστικού ρόλου που έχουν αναλάβει οι Ένοπλες Δυνάμεις (ΕΔ) για την εύρυθμη λειτουργία, τοπικά, των Κέντρων

Εξυπηρέτησης και Φροντίδας Αλλοδαπών (ΚΕΦΑ) , για τις 19 Δεκεμβρίου 2019 διαμένουν σε 34 κέντρα των ΕΔ,
«57.855 μετανάστες/πρόσφυγες, με δυνατότητα φιλοξενίας 30.350 ατόμων (οι δομές φιλοξενίας Λέσβου, Σάμου, Χίου, Λέρου, Κω, Έβρου και Διαβατών έχουν υπεράριθμους μετανάστες/πρόσφυγες σύμφωνα με την κατανομή προσφύγων που γίνεται από τους αρμόδιους φορείς).

Επίσης οι τρεις Κλάδοι των Ενόπλων Δυνάμεων για τις 19 Δεκεμβρίου 2019 ανέλαβαν το έργο της παροχής 39.454 μερίδων φαγητού (από τις οποίες 215 μερίδες διανέμονται σε δομές φιλοξενίας οι οποίες δεν ανήκουν στην αρμοδιότητα ΕΔ), λαμβανομένου υπόψη ότι τμήμα αναγκών σίτισης στις δομές φιλοξενίας έχει αναληφθεί από έτερους φορείς με την καταβολή χρηματικού αντιτίμου (με την μέθοδο προπληρωμένων καρτών) στους μετανάστες/πρόσφυγες. Για την υγειονομική κάλυψη διατίθεται ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό από τους Κλάδους των ΕΔ.»



pronews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου