25 Οκτωβρίου 2020

Κύπρος: Διαμαρτυρία στο Προεδρικό Μέγαρο:«Όχι στη μάσκα και υποταγής»

Ξεψαχνίζει βίντεο και φωτογραφίες από την αποψινή εκδήλωση διαμαρτυρίας η Αστυνομία – Προσπάθεια εντοπισμού πολιτών που δεν έφεραν μάσκα – Καταπατήθηκαν σε πολλές περιπτώσεις τα υποχρεωτικά μέτρα – Εξώδικα πρόστιμα σε όσους εντοπισθούν

Άρχισαν οι έρευνες της Αστυνομίας για τον εντοπισμό όσων παρευρέθηκαν στην αποψινή εκδήλωση διαμαρτυρίας έξω από το Προεδρικό και οι οποίοι, όπως φάνηκε σε αρκετά βίντεο που αναρτήθηκαν στα social media από την εκδήλωση, δεν έφεραν προστατευτική μάσκα.

Όπως αναφέρει σε επίσημη ανακοίνωσή της η Αστυνομία, τα πρόσωπα που θα εντοπιστούν θα καταγγελθούν με εξώδικο, αφού παράκουσαν στα υποχρεωτικά μέτρα για χρήση μάσκας.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, θα ακολουθηθεί η ίδια πρακτική που έγινε και σε προηγούμενες μαζικές εκδηλώσεις στις οποίες υπήρχε και πάλι μερίδα πολιτών που παράκουσε στα μέτρα της Κυβέρνησης.

Η ανακοίνωση της Αστυνομίας αναφέρει:

«Σε σχέση με τη σημερινή εκδήλωση διαμαρτυρίας πολιτών στη Λ/σια, θα ακολουθηθεί η ίδια πρακτική όπως και τις προηγούμενες φορές. Θα αξιολογηθεί φωτογραφικό υλικό [φωτογραφίες – Βίντεο κλπ] και όσα πρόσωπα ταυτοποιηθούν που δεν έφεραν μάσκες, θα καταγγελθούν εξωδίκως».

Όπως αναφέρθηκε και σε προηγούμενο δημοσίευμα της Cyprus Times η αποψινή εκδήλωση διαμαρτυρίας, περίπου 2000 ατόμων, ξεκίνησε από το Προεδρικό Μέγαρο και συνεχίστηκε μέσω πορείας των διαδηλωτών σε κεντρικούς δρόμους της πρωτεύουσας.

Οι διαδηλωτές διαμαρτυρήθηκαν και εξέφρασαν μέσω διαφόρων συνθημάτων, την δυσαρέσκειά τους για τα νέα μέτρα της Κυβέρνησης που στόχο έχουν την αντιμετώπιση της πανδημίας, όπως είναι η χρήση μάσκας, καθώς και για το εμβόλιο κατά του κορωνοιού.

 

 Cyprus Times

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου