19 Νοεμβρίου 2020

Τηλεκπαίδευση… σε κρεοπωλείο για 9χρονο μαθητή που δεν έχει ίντερνετ στο σπίτι! .(ΒΙΝΤΕΟ)


Συνεχίζουν να βγαίνουν στο φως της δημοσιότητας ντροπιαστικές εικόνες από μικρούς μαθητές που προσπαθούν με όποιον τρόπο μπορούν να συνδεθούν στην πλατφόρμα τηλεκπαίδευσης προκειμένου να παρακολουθήσουν τα μαθήματά τους και να μην πάρουν απουσία, μια και η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, φαίνεται πως ξέχασε ότι δεν έχουν όλοι οι μαθητές πρόσβαση στο ίντερνετ, σε υπολογιστές αλλά ακόμη και σε σταθερά τηλέφωνα από το σπίτι τους!

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση του 9χρονου Βασίλη από την Πάτρα, ο οποίος πηγαίνει στο κρεοπωλείο της γιαγιάς και του παππού του για να έχει ίντερνετ προκειμένου να συμμετάσχει στην τηλεκπαίδευση.

Ο Βασίλης, μαθητής Δ’ δημοτικού, πηγαίνει στο κρεοπωλείο όπου υπάρχει ίντερνετ και παίρνει το κινητό τηλέφωνο της γιαγιάς και παρακολουθεί τα μαθήματά του.

«Δεν τα καταφέραμε. Ήμουν σπίτι, δεν είχα wifi, δεν μπορούσα να μπω. Από το ίντερνετ δεν πρόλαβα να παρακολουθήσω το μάθημα. Δεν μπορούσα να συνδεθώ. Η γιαγιά δεν ξέρει και δεν μπορεί να με βοηθήσει και πρέπει να αναλάβω τις ευθύνες μου», ανέφερε μιλώντας στην εκπομπή LIVE NEWS και τον Νίκο Ευαγγελάτο.

Η γιαγιά του μικρού μαθητή, η κυρία Σούλα, από την πλευρά της ανέφερε: «δεν μπορούμε να βάλουμε ίντερνετ, ο μικρός προσπαθεί εδώ από το μαγαζί», ενώ η ρεπόρτερ του Mega σημείωσε ότι στο σπίτι του 9χρονου Βασίλη, δεν υπάρχει καν σταθερό τηλέφωνο. Τηλεκπαίδευση μετ’ εμποδίων για πολλούς μαθητές, για τους οποίους η υπουργός Παιδείας δεν προνόησε.

.

.

 από Ο Πολύγραφος

 

 

fyllokaiftero@gmail.com

Χορηγοί




 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου