19 Νοεμβρίου 2020

Κρήτη : Σε χωριο έβαλαν πρόστιμο 300ευρώ επειδή γυναίκα πήγε στο υπόγειο της χωρίς μάσκα


Πρώτη καταχώρηση:20/11/2020
Θεσσαλονίκη: Νεαροί χωρίς μάσκα λογομάχησαν με αστυνομικούς και κατέληξαν στο Τμήμα

Η Πρίνα είναι χωριό του νομού Λασιθίου Κρήτης που ανήκει στον Δήμο Αγίου Νικολάου. Μια γυναίκα που που ζει στο χωριό κατέβηκε στο υπόγειό της για οικιακές εργασίες αλλά δεν φόρεσε μάσκα και είχε την ατυχία να πέσει σε αστυνομικό μπλόκο. 

Σύμφωνα με τον  ΑγροΤύπο  και όπως του αναφέρει ο κ. Μανώλης Καπαράκης, πρόεδρος της Κοινότητας Πρίνα, επειδή το σπίτι δεν έχει εσωτερική σκάλα η γυναίκα αναγκάζεται να βγει στον δρόμο και να μπει από άλλη είσοδο στο υπόγειο. Κατά την επιστροφή της έπεσε σε αστυνομικούς και της έκαναν παρατήρηση για τη μη χρήση μάσκας.

 Αν και προσπάθησε να τους εξηγήσει την ιδιαιτερότητα της κατασκευής του σπιτιού, κάτι που ισχύει και σε άλλα σπίτια του χωριού (με υπόγεια που έχουν αποθήκες αλλά δεν έχουν εσωτερική σκάλα) δεν κατάφερε να πείσει τους αστυνομικούς και της επιβλήθηκε πρόστιμο 300 ευρώ για μη χρήση μάσκας.  

Πάντως ο κ. Καπαράκης τονίζει ότι το χωριό του έχει 40 περίπου μόνιμους κατοίκους και οι περισσότεροι είναι ηλικιωμένοι δηλαδή ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες, οπότε λαμβάνουν όλα τα μέτρα. Ακόμη και τις ελιές τους προσπαθούν να τις συγκομίσουν μόνοι τους επειδή φοβούνται να πάρουν εργάτες γης για να μην κολλήσουν κορωνοϊό. 

Μακάρι η αστυνομία να έδειχνε τον ίδιο ζήλο και για την αντιμετώπιση των κλοπών που γίνεται στα χωριά όλης της ελληνικής υπαίθρου.

 
Παϊσιάδης Σταύρος


Για καταγγελίες fyllokaiftero@gmail.com

 

 

 

Χορηγοί





 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου