20 Νοεμβρίου 2020

Δειτε ένα ρεπορτάζ για γέλοια ...και για κλάματα ...ΧΑΦΤΟΥΡΑΣ Η ΥΠΟΘΕΣΗ !!! ΟΠΩΣ ΛΕΜΕ Η ΣΥΨΗ ΤΟΥ ΣΥΨΑ

 ΑΣΧΟΛΙΑΣΤΟ

Δεν υπήρχαν κενοί ψυκτικοί θάλαμοι

Σοκαριστικές είναι οι εικόνες από το νοσοκομείο του Βόλου με τις σορούς των νεκρών από κορονοϊό να βρίσκονται τοποθετημένες εκτός ψυγείου σε σακούλες πάνω σε κρεβάτια, καθώς δεν υπήρχε χώρος στους ψυκτικούς θαλάμους να τοποθετηθούν. Όπως αναφέρει το νοσοκομείο, οι νεκροί από κορονοϊό σε ένα 24ωρο ανήλθαν σε 16, ενώ το νοσοκομείο διαθέτει μόνο 6 ειδικούς ψυκτικούς θαλάμους.

Οι εικόνες που δημοσίευσε ο taxydromos.gr, αποτυπώνουν την χαοτική κατάσταση που επικρατεί τόσο στο νοσοκομείο του Βόλου, όσο και σε αυτά της Θεσσαλίας, καθώς υπάρχουν μόνο δύο κενές κλίνες ΜΕΘ. Την ίδια στιγμή η Λάρισα βρίσκεται στο «κόκκινο», ενώ ανησυχία επικρατεί στον Βόλο καθώς σε rapid tests που έγιναν στην πόλη το 13% βγήκε θετικό.

Πηγές της διοίκησης του Νοσοκομείου Βόλου για το θέμα, ανέφεραν ότι ο χώρος όπου βρίσκονται οι μπλε σάκοι, είναι παρακείμενος του νεκροτομείου, ψυχόμενος, ενώ σ’ αυτόν έχουν πρόσβαση μόνο συγκεκριμένα άτομα.

Από την πλευρά του ο κ. Νίκος Αγγελέτος, πρόεδρος της Ένωσης Λειτουργών γραφείων Κηδειών Ελλάδος είπε στο magnesianews.gr ότι «υπάρχει πρόβλημα. Το Νοσοκομείο Βόλου έχει οκτώ ψυκτικούς θαλάμους, όταν αυτοί είναι γεμάτοι, οι σοροί μένουν εκτός ψυκτικών θαλάμων».

Τι αναφέρει το νοσοκομείο Βόλου «Αχιλλοπούλειο»

Ανακοίνωση για το θέμα εξέδωσε το ΓΝ Βόλου «Αχιλλοπούλειο», ξεκαθαρίζοντας πως διαθέτει κλιματιζόμενο χώρο, όπου μπορούν να φιλοξενηθούν σοροί σε περίπτωση που ο αριθμός τους υπερβαίνει τον αριθμό των θαλάμων διατήρησης-φύλαξης σορών.

Αναλυτικά:

Από λειτουργίας του, το ΓΝ Βόλου «Αχιλλοπούλειο» διαθέτει έξι (6) ειδικούς ψυκτικούς θαλάμους με συνθήκες διατήρησης-φύλαξης σορών.

Ως συνέχεια του νεκροτομείου υπάρχει κλιματιζόμενος χώρος, όπου μπορούν να φιλοξενηθούν σοροί σε περίπτωση που ο αριθμός τους υπερβαίνει τον αριθμό των θαλάμων σε θερμοκρασία χαμηλής ψύξης.

Χθες 19-11-2020 είχαμε έντεκα (11) θανάτους συμπολιτών μας και μέχρι την παρούσα στιγμή αυξήθηκαν σε δέκα έξι (16).

Από χθες παρελήφθησαν οι οκτώ (8) σοροί προς ταφή και αναμένεται η παραλαβή των υπολοίπων, σύμφωνα με τις προβλεπόμενες από τον ΕΟΔΥ διαδικασίες και με σεβασμό στα νεκρά σώματα και στις οικογένειες των άτυχων συμπολιτών μας.

Επισημαίνεται ότι ο χώρος του νεκροτομείου, κατόπιν αυτοψίας του ιδίου του Διοικητή του Νοσοκομείου, είναι κλειδωμένος και πρόσβαση σ’ αυτό έχει μόνο η νεκροτόμος του Νοσοκομείου κατά το πρωινό ωράριο και οι τραυματιοφορείς κατά το υπόλοιπο 24ωρο, μετά από κλήση της εφημερεύουσας του γραφείου διεύθυνσης Νοσηλευτικής Υπηρεσίας.

Επιπροσθέτως, από την προηγούμενη εβδομάδα έχουν δρομολογηθεί διαδικασίες συνεργασίας με το Δήμο Βόλου και τον αρμόδιο αντιδήμαρχο, προκειμένου οι σoροί των αρνητικών σε Covid-19 συμπολιτών μας να φιλοξενούνται στο Κοιμητήριο του Δήμου Βόλου.

 taxydromos.gr, Magnesianews.gr

 Προηγούμενο άρθρο

Διάσημος Καναδός παθολόγος: Ο κορωνοϊός είναι μια άσχημη γρίπη, άχρηστα τα λοκντάουν Dr. Roger Hodkinson on how governments responded to COVID

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου