09 Νοεμβρίου 2020

Η Κεραμέως διαβεβαίωνε ότι το υπ. Παιδείας είναι ΠΑΝΕΤΟΙΜΟ για την τηλεκπαίδευση… Σήμερα κατέρρευσε! [VIDEO]


Τον περασμένο Αύγουστο, η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, μιλώντας στο Mega για το σχέδιο σχετικά με το άνοιγμα των σχολείων, είχε δηλώσει πως σε ό,τι αφορά την τηλεκπαίδευση, το υπουργείο είναι καθόλα έτοιμο να εφαρμόσει την εξ’ αποστάσεως διδασκαλία όταν και αν κριθεί απαραίτητο.

Σήμερα, όμως, και μετά την επιβολή του δεύτερου καθολικού lockdown, στο πλαίσιο του οποίου οι μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου θα παρακολουθούν υποχρεωτικά τα μαθήματά τους αποκλειστικά μέσω πλατφόρμας τηλεκπαίδευσης, το σύστημα κατέρρευσε!

Αν και το υπουργείο Παιδείας είχε μήνες να προετοιμαστεί από το πρώτο lockdown, σε περίπτωση που χρειαζόταν μελλοντικά να εφαρμοστεί και πάλι η υποχρεωτική τηλεκπαίδευση, τελικά όπως φάνηκε τα προβλήματα ξεκίνησαν από την πρώτη κιόλας ώρα.

Σύμφωνα με αναφορές γονέων υπάρχουν σοβαρά προβλήματα στο διαδίκτυο, με πολύ χαμηλές ταχύτητες, αλλά και προβλήματα στη σύνδεση με το σύστημα, ενώ σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Open, πάνω από 600.000 μαθητές και καθηγητές συνδέθηκαν ταυτόχρονα σήμερα στην πλατφόρμα, πράγμα που, αν και ήταν ή τουλάχιστον θα έπρεπε να ήταν αναμενόμενο από το υπουργείο Παιδείας, φαίνεται πως επιβάρυνε το σύστημα, με αποτέλεσμα να πάψει να λειτουργεί.

Με μια ακόμη “αστοχία”, από τις γνωστές και πολλές της κυβέρνησης απ’ ό, τι φαίνεται, ξεκίνησε από σήμερα η τηλεκπαίδευση χιλιάδων μαθητών. Ευτυχώς που υπήρχαν οι διαβεβαιώσεις της κ. Κεραμέως για την ετοιμότητα του υπουργείου…

 Βίντεο από Ο Πολύγραφος


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου