17 Δεκεμβρίου 2020

Αδυσώπητα "μαχαιρώματα" μεταξύ των Δημάρχων Καστοριάς Άργους Ορεστικού για το λατομείο, την "κότα με τα χρυσά αυγά"



 Πρώτη ενημέρωση 17/12/2020 1:21 μ.μ

του Μανώλη Μάνου

 

Ο Πάνος Κεπαπσόγλου  "καίγεται" για την λειτουργία ξένης επιχείρησης σε ξένη "στάνη"

Ένας αγώνας προώθησης συμφερόντων ; για την κότα που είναι δυνατόν να "βγάλει" χρυσά αυγά, εν όψη υπαρχουσών Δημοτικών έργων, η που σχεδιάστηκαν και είναι σε κατάσταση μελετών- υπάρχουν υπό μελέτη.

Ο λόγος για το λατομείο του πρώην δήμου Μακεδνών ενός "ιστορικού λατομείου το οποίο βρίσκεται σήμερα σε αδράνεια εδώ και πέντε τουλάχιστον χρόνια.

Το λατομείο ανήκει ιδιοκτησιακά στον δήμο Καστοριάς  άρα  και στους δημότες της πόλεως, δήμου  της Καστοριάς, και κανείς άλλος δημότης δεν έχει δικαίωμα ως μη  συνιδιοκτήτης πολίτης να έχει άμεσο όφελος.

Το λατομείο αποτελεί ΑΕ του Δήμου Καστοριάς. Και έχει ως πρόεδρο τον Σωκ.Πέλκα ο οποίος είναι και  δημοτικός σύμβουλος.

Τα "μαχαίρια " βγήκαν με την πρόταση "όντως εκτός τόπου και χρόνου ...σε ξένη "στάνη"" μετά από την τελευταία πρόταση του δημάρχου Άργους Ορεστικού που προωθούν και πολιτικά παρελκόμενα του Δήμου Καστοριάς.

Η μία από της δύο ...και τρεις, η τελευταία του Πάνου Κεπαπτσόγλου είναι η εταιρία να "περιέλθει " ως τριγωνική στους τρεις Δήμους  του νομού της Καστοριάς και να διευθύνεται από τους τρεις δημάρχους τύπου σοβιέτ; το τελευταίο δεν το διευκρίνησε στα τοπικά ραδιόφωνα αλλά ούτε και στην σελίδα του την οποία την λειτουργεί ως ΜΜΕ θα έλεγε κανείς..

Ο Δήμαρχος Καστοριάς, Γ. Κορεντσίδης  είναι κάθετα αντίθετος σε αυτή την πρόταση, του προεκλογικού και ολίγον μετέπειτα φίλου του. Και η πρόταση που  φέρεται να έχει κάνει σε παλαιότερο χρόνια είναι να ενοικιαστεί το λατομείο στο ποσό των 60.000 ευρώ τον χρόνο για 20 χρόνια τα οποία είναι δυνατόν  για τον ενοικιαστεί νομίμως να τα κάνει  40 χρόνια.

Με την πρόταση του Δημάρχου Άργους συντάσσεται με πολλά δημοσιογραφικά ερωτηματικά η νεοεμφανιζόμενη και νέα πολιτευτής υποψήφια Δήμαρχος του Δήμου Καστοριάς  πρώην τραπεζική στέλεχος Κατερίνα Σπύρου.

Να σημειωθεί ο,τι ο τρίτος των Δημάρχων του Νομού  Καστοριάς, Δήμαρχος Νεστορίου Χρήστος Γκοσλιόπουλος, δεν έχει κάνει καμιά δήλωση αποδοχής η όχι, με βάση την πρόταση του δημάρχου Άργους Ορεστικού και μετά από αυτήν.

Θα παρακολουθεί στενά δημοσιογραφικά το θέμα η Εθελ.Δημοσ.Ομάδα της ιστοσελίδας μας.

 

 

 

 

Χορηγοί

ΓΝΉΣΙΟ ΜΈΛΙ ΒΙΟΛΟΓΙΚΟ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ  Bioflorina

 

 





 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου