01 Δεκεμβρίου 2020

Η κυβέρνηση στο όνομα της γρίπης covid-19 λουκετάρει επιχειρήσεις ''σκοτώνει" τον λαό για να δικαιολογήσει τα μνημόνια που έχει εντολή να φέρει

'Επιθετικά  εντατικοί  παραμένουν οι έλεγχοι για την τήρηση των μέτρων προστασίας της δημόσιας υγείας από την πανδημία της COVID-19.

Lockdown στη Θεσσαλονίκη
© Φωτογραφία : SOOC / Konstantinos Tsakalidis
 
Σχεδόν 64.000 έλεγχοι διενεργήθηκαν από τις αρμόδιες υπηρεσίες (ΕΛ.ΑΣ., Λιμενικό Σώμα, ΔΙ.Μ.Ε.Α., Ε.Α.Δ., Σ.ΕΠ.Ε, Δημοτική Αστυνομία, Περιφέρειες) τη Δευτέρα και καταγράφηκαν 1.685 περιπτώσεις παράβασης των μέτρων επιδημιολογικού συναγερμού.

Συνολικά επιβλήθηκαν πρόστιμα ύψους 511.250 ευρώ και κύρωση αναστολής λειτουργίας 15 ημερών σε μια επιχείρηση.

Η Ελληνική Αστυνομία επιφορτίστηκε με τον κύριο όγκο των ελέγχων (53.476), ενώ οι κυριότερες παραβάσεις αφορούσαν:

  • Μη χρήση μάσκας
  • Μη νόμιμη μετακίνηση
  • Μη τήρηση της αναστολής λειτουργίας/ειδικών κανόνων λειτουργίας τους κλάδου

Παράλληλα, η ΕΛ.ΑΣ προχώρησε σε μια σύλληψη για παράβαση σχετικά με τους ειδικούς όρους λειτουργίας των επιχειρήσεων, ενώ επιβλήθηκε πρόστιμο 3.000 € σε φυσικό πρόσωπο για διοργάνωση εκδήλωσης σε οικία, στην Περιφέρεια Ιόνιων Νήσων.

Επίσης, επιβλήθηκε πρόστιμο 5.000 € σε κατάστημα με εποχιακά είδη για παραβίαση αναστολής λειτουργίας και 3.000 € στον υπεύθυνο του καταστήματος, στην Περιφέρεια Ηπείρου.

Τέλος, «έπεσαν» δύο πρόστιμα συνολικού ύψους 600 € σε υπάλληλο υπηρεσίας ταχυμεταφορών για μη χρήση μάσκας στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και σε φυσικό πρόσωπο για μη χρήση μάσκας, στην Περιφέρεια Αττικής.

 

Με πληροφορίες από το Sputnik Ελλάδα
 

Χορηγοί





 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου