15 Μαρτίου 2024

Κολωνός: Ξεχειλίζει η oργή για την πρόταση απαλλαγής του Μίχου για τον βιασμό της 12χρονης από την εισαγγελέα

Από που τους "κρατάει" ο Μίχος την κυβέρνηση και κατά επέκταση την Δικαιοσύνη; -Μηνύματα οργής με βαριές αιχμές για την δικαιοσύνη έχουν κατακλύσει τις τελευταίες ώρες και το διαδίκτυο

 

Κολωνός: Οργή για την πρόταση απαλλαγής του Μίχου για τον βιασμό της 12χρονης
×


Οργή στο κοινό αίσθημα προκάλεσε η πρόταση της εισαγγελέως της έδρας του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου που ζήτησε την αθώωση του Ηλία Μίχου για τις κατηγορίες του βιασμού λόγω αμφίβολων, για μαστροπεία σε οίκους ανοχής και για μαστροπεία μέσω εξαναγκασμού και με αποκόμιση πορνικών εσόδων στην υπόθεση του Κολωνού.

Αντίθετα, ζήτησε να κριθεί ένοχος για διακεκριμένη κατάχρηση ανηλίκου που δεν συμπλήρωσε 14 έτη από πρόσωπο που του το είχαν εμπιστευτεί, οπλοκατοχή (για δυο όπλα), κατοχή πορνογραφικού υλικού με ανήλικο χωρίς να έχει συμπληρώσει τα 12 έτη αλλά χωρίς εξαναγκασμό και κερδοσκοπία και επιπλέον διευκόλυνση της ανήλικης να εκδίδεται.

Η πρόταση προκαλεί εύλογα την οργή όλων των πολιτών της χώρας, καθώς φαίνεται πως αναλώθηκε στο να μείνει στα τυπικά σημεία της υπόθεσης ακολουθώντας τα βιβλία και το «γράμμα του νόμου».

Σε τέτοιες ωστόσο περιπτώσεις μοιάζει ορθό να λειτουργεί ο αξιακός κώδικας των περισσότερων ανθρώπων που μεταφράζει τη συνεύρεση ενός ενήλικα με ένα παιδί 12 ετών και τη σεξουαλική εκμετάλλευση σε βιασμό.

«Βαπτίστηκε» συνεύρεση

Είναι προφανές το γεγονός ότι ένα 12χρονο παιδί δεν μπορεί να έχει τη συνείδηση και την κρίση για να συναινέσει σε τέτοιου είδους συνευρέσεις. Εύλογη είναι λοιπόν η απορία πως ξαφνικά μέσα στην αίθουσα ενός δικαστηρίου «βαπτίστηκε» συνεύρεση ο βιασμός ενός 12χρονου παιδιού.

Όπως χαρακτηριστικά σημείωσε η Μίνα Καραμήτρου στο OPEN: «εγώ ξέρω ότι οι ενήλικες πιάνουν από το χέρι τα μικρά παιδιά και τα βοηθούν και τα προστατεύουν».

Προβληματισμός για τους δικαστικούς λειτουργούς

Ορισμένα πράγματα ξεφεύγουν από τους δικαστικούς νόμους, το «γράμμα του νόμου» και την ανάλυση σε μία δικαστική αίθουσα. Στη συγκεκριμένη περίπτωση έχουμε να κάνουμε με ένα παιδί 12 ετών με το οποίο η «συνεύρεση» χαρακτηρίζεται βιασμός χωρίς να υπάρχει δεύτερη σκέψη.

Εάν κάποιος δεν βλέπει ότι υπάρχει βιασμός σε ένα παιδί που έρχεται σε ερωτική συνεύρεση με ενήλικα άτομα τότε δεν μιλάμε μόνο για θέμα αξιακού κώδικα και ηθικής, αλλά και για θέμα λογικής την οποία εάν τη βάλουμε στο προσκήνιο μπορούμε να λάβουμε περισσότερες και πιο σωστές απαντήσεις και για τους δικαστές και τον τρόπο που πρέπει να συστηθούν στην κοινωνία.

Το σκεπτικό της εισαγγελίας

Μετά από 2,5 μήνες ακροαματικής διαδικασίας κεκλεισμένων των θυρών και 33 συνεδριάσεις, η εισαγγελέας της έδρας φαίνεται να ρίχνει στα μαλακά τον φερόμενο ως πρωταγωνιστή της δυσώδους υπόθεσης της σεξουαλικής κακοποίησης του 12χρονου κοριτσιού. Στην πρότασή της ζητεί να αθωωθεί για τις πιο βαριές από τις κατηγορίες που αντιμετωπίζει: Για τον βιασμό, εμπορία ανθρώπων και την μαστροπεία σε οίκους ανοχής και μέσω εξαναγκασμού.

Σύμφωνα με πληροφορίες από δικηγόρους, η εισαγγελέας στην πρότασή της προς τους δικαστές φέρεται να αμφιβάλλει ότι το κορίτσι βιάστηκε από τον 55χρονο, αλλά και το ότι ο επιχειρηματίας την εξέδιδε σε οίκους ανοχής για να αποκομίζει χρήματα και ζητεί να μετατραπεί η κατηγορία της μαστροπείας σε διευκόλυνση ανηλίκου να εκδίδεται.

Επιπλέον, η εισαγγελική λειτουργός ζητεί να καταδικαστεί για τα κακουργήματα της διακεκριμένης κατάχρησης ανηλίκου που δεν συμπλήρωσε τα 14 έτη, κατοχής πορνογραφικού υλικού με ανήλικο κάτω των 12 ετών αλλά χωρίς εξαναγκασμό και κερδοσκοπία, καθώς και για το πλημμέλημα της οπλοκατοχής.

Καταπέλτης για τη μητέρα

Την ίδια ώρα, η εισαγγελέας είναι καταπέλτης για την μητέρα της ανήλικης. Προτείνει να καταδικαστεί για διακεκριμένη μαστροπεία του παιδιού της, κρίνοντας ότι εκείνη που είχε την επιμέλεια της ανήλικης, την εξωθούσε στην πορνεία ασκώντας της αφόρητες πιέσεις. Επιπλέον, ζητεί να δικαστεί η 38χρονη για διακεκριμένη περίπτωση πορνογραφίας, καθώς φέρεται να είχε διανείμει υλικό, αλλά και για το ότι εκβίαζε την πρώην σύζυγο του βασικού κατηγορουμένου.

Για τον δεύτερο βασικό κατηγορούμενο γνωστό ως «Μιχάλη», η εισαγγελέας πρότεινε την καταδίκη του για διακεκριμένη μαστροπεία, ενώ ζήτησε την ενοχή για τους 22 εκ των 23 κατηγορουμένων οι οποίοι συνευρέθηκαν με την ανήλικη, για γενετήσιες πράξεις έναντι αμοιβής.

Συγκέντρωση στα Σεπόλια για την υπόθεση

Την έντονη αντίδραση μεγάλης μερίδας της κοινής γνώμης και μέρους της αντιπολίτευσης προκάλεσε η σημερινή εισαγγελική πρόταση για τον βασικό κατηγορούμενο Ηλία Μίχο στην υπόθεση βιασμού και μαστροπείας.

Μάλιστα το απόγευμα της Τετάρτης πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στα Σεπόλια, με διαδηλωτές να φωνάζουν συνθήματα όπως «Πρώτα μας λέτε σπάστε τη σιωπή και μετά ξεπλένετε τον κάθε βιαστή», «Σε μια κοινωνία γεμάτη από φτωχές, οι εισαγγελείς ξεπλένουν μαφιόζους βιαστές». Οι διαδηλωτές πραγματοποίησαν και πορεία έως το κατάστημα που διατηρούσε ο κατηγορούμενος.

Σχετικό κάλεσμα έχει απευθύνει η Λαϊκή Συνέλευση Κολωνού, που επίσης καλεί σε διαδήλωση στο κέντρο της Αθήνας, αύριο Πέμπτη 14 Μαρτίου.

Οι διοργανωτές, στο κάλεσμά τους μέσω Facebook, επισημαίνουν ότι «το κράτος συγκαλύπτει πλέον και ξεκάθαρα μαστροπούς και βιαστές με την πρόταση εισαγγελέα» και τονίζουν ότι θα υπερασπιστούν το 12χρονο κορίτσι «με κάθε τρόπο».

Την ίδια ώρα, μηνύματα οργής με βαριές αιχμές για την δικαιοσύνη έχουν κατακλύσει τις τελευταίες ώρες και το διαδίκτυο.

 


Διαδώστε την ιστοσελίδα της αλήθειας!!


ΧΟΡΗΓΟI



 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου