09 Δεκεμβρίου 2015

1.945,75 ευρώ τον μήνα σε κάθε βουλευτή για... φραπεδακια και τυροπιτάκια!



1.945,75 ευρώ τον μήνα σε κάθε βουλευτή για... φραπεδακια και τυροπιτάκια!
Εν καιρώ κρίσης φαίνεται πως οι βουλευτές μας έχουν μάθει για τα καλά να τρώνε με χρυσά κουτάλια…αφού ΜΟΝΟ τα επιπλέον ωφελήματα που λαμβάνουν ξεπερνούν κατά πολύ τον μέσο μισθό που παίρνει ο Κύπριος πολίτης.


<a href='http://ads.tothemaonline.com/www/delivery/ck.php?n=aae9e559&cb=INSERT_RANDOM_NUMBER_HERE' target='_blank'><img src='http://ads.tothemaonline.com/www/delivery/avw.php?zoneid=10&cb=INSERT_RANDOM_NUMBER_HERE&n=aae9e559' border='0' alt='' /></a>
  Είναι χαρακτηριστικό ότι το επίδομα παραστάσεως που λαμβάνουν οι βουλευτές ανέρχεται σήμερα σε €1.945,75 μηνιαίως (€23.349 ετησίως)!
Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή...
Στην έκθεση του ο Γενικός Ελεγκτής καταγράφει τα ποσά που λαμβάνουν οι Βουλευτές επισημαίνοντας πως εφόσον το επίδομα για Γραμματειακές Σπουδές και το επίδομα Παραστάσεως είναι συντάξιμα, θα πρέπει για σκοπούς διαφάνειας να ενσωματωθούν στο μισθό των βουλευτών. Επίσης για το επίδομα οδοιπορικών ο Γενικός Ελεγκτής επισημαίνει πως το ποσό αυτό θα πρέπει να συσχετιστεί με τα πραγματικά οδοιπορικά έξοδα των βουλευτών.  Αν θα παραμείνει υπό τη μορφή κατ’ αποκοπή ποσού, θα πρέπει να περιοριστεί σημαντικά.

Συγκεκριμένα 

Για τις γραμματειακές υπηρεσίες των βουλευτών παραχωρείται μηνιαίο επίδομα Γραμματειακών υπηρεσιών ύψους £300 (€512,58), το οποίο από το έτος 2005 αναθεωρήθηκε σε £600 ή €1.025,16 (Ν.111(Ι)/2005). Το πιο πάνω επίδομα, προορίζεται για κάλυψη των εξόδων εργοδότησης από τους ίδιους τους Βουλευτές, ατόμων  για παροχή γραμματειακών υπηρεσιών.  Σημειώνεται επίσης ότι το πιο πάνω επίδομα θεωρείται συντάξιμη απολαβή και ως εκ τούτου, με την αποχώρηση τους από το βουλευτικό αξίωμα λαμβάνουν αυξημένη σύνταξη κατά €513 μηνιαίως και αύξηση στο φιλοδώρημα κατά €28.704 (για την περίπτωση βουλευτών με δύο θητείες).

Το επίδομα παραστάσεως που λαμβάνουν οι βουλευτές ανέρχεται σήμερα σε €1.945,75 μηνιαίως (€23.349 ετησίως). Σημειώνεται ότι το πιο πάνω επίδομα αυξάνεται με τις εκάστοτε τιμαριθμικές αναπροσαρμογές και θεωρείται συντάξιμη απολαβή και ως εκ τούτου, με την αποχώρηση τους από το βουλευτικό αξίωμα λαμβάνουν αυξημένη σύνταξη κατά €973 μηνιαίως και αύξηση στο φιλοδώρημα κατά €54.481 (για την περίπτωση βουλευτών με δύο θητείες).

Οδοιπορικά Μελών της Βουλής. Με απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου ημερ. 13.7.2005 αρ. 62.358

καθορίστηκε ενιαίο κατ’ αποκοπή ποσό αποζημίωσης, ύψους €683,44 το μήνα έναντι οδοιπορικών εξόδων για όλα τα Μέλη της Βουλής, ανεξαρτήτως του τόπου διαμονής, για τη συμμετοχή τους στις συνεδρίες αλλά και σε άλλες εργασίες του Σώματος.

Παρατηρήθηκε επίσης ότι το κατ’ αποκοπή επίδομα καταβάλλεται και την καλοκαιρινή περίοδο που η Βουλή δεν συνεδριάζει ή λειτουργεί σε μειωμένους ρυθμούς.
Σημειώνεται επίσης ότι, το πιο πάνω επίδομα καταβάλλεται εξ ολοκλήρου ανεξαρτήτως της παρουσίας ή όχι των Μελών στις Κοινοβουλευτικές Επιτροπές και στην Ολομέλεια της Βουλής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου