30 Απριλίου 2017

Ο Trump συνέχισε τον πόλεμο με τα «μέσα μαζικής ενημέρωσης της Ουάσινγκτον» και τα αποκάλεσε «βάλτο»


© AFP 2017 / Mandel Ngan
Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Donald Trump. Φωτογραφία Αρχείου

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ, 30 Απριλίου - RIA Novosti, Ντμίτρι Zlodorev. Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Donald Trump το Σάββατο σε ομιλία του με την ευκαιρία των 100 ημερών στην θέση του Προέδρου, συνέχισε τον πόλεμο με «τα μέσα μαζικής ενημέρωσης της Ουάσινγκτον» και τα αποκάλεσε  «βάλτο».


«Αυτή την ώρα , μια μεγάλη ομάδα από  ηθοποιούς του Χόλιγουντ και τα μέσα μαζικής ενημέρωσης της  Ουάσιγκτον συγκεντρώνονται σε  ένα ξενοδοχείο στην πρωτεύουσα για τον δείπνο  του συνδέσμου των  ανταποκριτών  στο Λευκό Οίκο χωρίς τον Πρόεδρο.», - δήλωσε ο Trump, μιλώντας σε υποστηρικτές του στην Harrisburg  (Πενσυλβάνια).

Σύμφωνα με τον επικεφαλής του κράτους,  «τίποτα δεν θα μπορούσε να με ενθουσιάσει περισσότερο από το να είμαι  100 μίλια μακριά από το βάλτο της Ουάσιγκτον σε ένα πολύ μεγαλύτερο κοινό και με πολύ καλύτερους ανθρώπους.»

Ο Trump κατηγόρησε και πάλι τα  κύρια μέσα μαζικής ενημέρωσης για  δημιουργία  «ψεύτικων  ειδήσεων». «Αυτοί  τώρα κάθονται στην Ουάσιγκτον, μας παρακολουθούν και θέλουν να είναι εδώ μαζί μας», είπε.

Ο Πρόεδρος διαβεβαίωσε το κοινό ότι στην  Ουάσιγκτον «τα ΜΜΕ είναι πλέον σε κατάσταση στρες.» Επικαλούμενος τις δημοσκοπήσεις, είπε ότι «περισσότερο από το ήμισυ των Αμερικανών πιστεύουν ότι τα μέσα ενημέρωσης δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα.» Επίσης, επέστησε την προσοχή στο γεγονός ότι «το 89%  των γεγονότων της κυβέρνησης  που καλύπτουν   στον Τύπο  τα καλύπτουν με αρνητικό τρόπο»
Ο  Σύλλογος των δημοσιογράφων  στο Λευκό Οίκο κάνει τον  ετήσιο εορταστικό του  δείπνο. Οι Πρόεδροι παραδοσιακά βγάζουν λόγους σε αυτό το  γεγονός.
 Ο Trump έσπασε αυτή την παράδοση.


Απο το koutsavaki.blogspot.com
https://ria.ru

Η θλιβερή λίστα της αποβιομηχάνισης από την ευρωεπιδρομή

 Η θλιβερή λίστα της αποβιομηχάνισης από την ευρωεπιδρομή
Την ώρα που ο Σύνδεσμος Ελληνικών Βιομηχανιών και ειδικότερα ο πρόεδρός του Θεόδωρος Φύσσας, εισαγωγέας ειδών πληροφορικής ( Infoquest),υμνεί το ευρώ και καταριέται τη δραχμή, συνεχίζεται η καταστροφή της εγχώριας βιομηχανίας που αδυνατεί να αναταπεξέλθει στον αθέμιτο ανταγωνισμό των εισαγόμενων ξένων ομοειδών προίόντων. 

Στο βωμό του «πάση θυσία στο ευρώ», που επαγγέλλονται οι κάλπικοι και κρατικοδίαιτοι εκπρόσωποι της ελληνικής βιομηχανίας, κλείνουν η μία βιομηχανία μετά την άλλη, με χιλιάδες λουκέτα μικρών, μεσαίων και μεγάλων παραγωγικών μονάδων.
 
Η καθίζηση της εγχώριας ζήτησης, η χρηματοοικονομική ασφυξία, το δυσβάσταχτο ενεργειακό κόστος, η υψηλή φορολογία και κυρίως το ακριβό ευρώ που ευνοεί τις εισαγωγές από χώρες με υποτιμημένα νομίσματα όπως η Κίνα, έχουν προκαλέσει μια χωρίς προηγούμενο λεηλασία του παραγωγικού ιστού της χώρας με με στρατιές ανέργων που οδηγούν στον φαύλο κύκλο της ανακυκλούμενης κρίσης. Το τελευταίο επεισόδιο στο σίριαλ της αποβιομηχάνισης της χώρας παίχτηκε πρόσφατα με το λουκέτο της ιστορικής Μεταλλουργικής Βιομηχανίας Ηπείρου που παρήγαγε κέρματα και κάλυκες πυρομαχικών, η οποία παρότι είχε σταθερούς πελάτες την Τράπεζα της Ελλάδος και την Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα, οδηγήθηκε στην χρεοκοπία. Στο άμεσο μέλλον θα εισάγουμε κάλυκες και κέρματα απο το εξωτερικό !

Η μακριά θλιβερή λίστα της αποβιομηχάνισης
Το λουκέτο της Μεταλλουργικής Βιομηχανίας Ηπείρουτου προστίθεται στην εκατόμβη των βιομηχανιών που έκλεισαν τα προηγούμενα χρόνια. Πέρυσι, έκλεισαν δεκάδες μεταποιητικές βιομηχανίες, με πιο γνωστές τις περιπτώσεις της Λεβεντέρης, της ΙΜΑΣ και της Softex. Το εργοστάσιο παραγωγής συρμάτων και συρματόσχοινων της Ν. Λεβεντέρης στον Βόλο ανέστειλε τη λειτουργία του τον περασμένο Αύγουστο, κλείνοντας έναν παραγωγικό κύκλο που ξεκίνησε το 1932 από ως μια μικρή βιοτεχνία στον Πειραιά που παρείχε εξάρτιση για τα ιστιοφόρα καΐκια. Στην πορεία των χρόνων η Λεβεντέρης είχε καταφέρει να αναδειχθεί σε κύριο προμηθευτή μεγάλων πελατών από την ακτοπλοΐα, τη ναυτιλία, το πολεμικό ναυτικό και τη βιομηχανία.
Ένα ακόμη ηχηρό λουκέτο, ήρθε τον πέρυσι το Μάρτιο όταν η γερμανική εταιρεία Contitech, ιδιοκτήτρια του εργοστασίου ΙΜΑΣ στο Βόλο, αποφάσιζε την παύση της παραγωγής μετά από 44 χρόνια λειτουργίας. Η εταιρεία παρήγαγε ελαστικές μεταφορικές ταινίες με συρματόσχοινα, ιμάντες και υλικά συγκολλήσεως, ενώ από το 2007 είχε αυξήσει την παραγωγική δυναμικότητα και είχε ξεκινήσει εξαγωγές σε χώρες όπως η Αυστραλία, οι ΗΠΑ και η Τουρκία. Ωστόσο, τα τελευταία χρόνια εξαρτιόταν από τις εργολαβίες της ΔΕΗ, με αποτέλεσμα, όταν χάθηκε ένας μεγάλος διαγωνισμός από αντιπροσφορά εισαγόμενων αναταγωνιστών το 2015, να μην καταφέρει να συνέλθει από το πλήγμα.

Τον 2016 οριστικοποιήθηκε η απόφαση του ιταλικού ομίλου Bolton να βάλει λουκέτο στην ιστορική χαρτοποιία Softexτ  την  λαμπρή βιομηχανική μονάδα που δημιουργήθηκε από τον Κωνσταντίνο Κεφάλα το 1937 και κυριάρχησε στην ελληνική αγορά μέχρι τις αρχές της δεκαετίας του ’80.
Το καλοκαίρι του 2015 αίσθηση προκάλεσε ένα ακόμη ηχηρό βιομηχανικό λουκέτο της ιστορικής βιομηχανίας συσκευασίας ΒΙΣ της οικογένειας Φιλίππου. Η μονάδα στον Βόλο σταμάτησε τη λειτουργία της, καθώς διαπιστώθηκε ότι ήταν πιο συμφέρουσα η εισαγωγή χαρτιού από το εξωτερικό. Η ΒΙΣ ξεκίνησε τη λειτουργία της το 1936 και ήταν η πρώτη βιομηχανία συσκευασίας που παρήγαγε κυματοειδές χαρτόνι. Σημαντικές απώλειες καταγράφηκαν και σε άλλους κλάδους, όπως στη βιομηχανική ξυλεία (εργοστάσιο της Shelman στην Εύβοια το 2013), στη βιομηχανία τροφίμων (Pepsi στο Λουτράκι, Nutriant στη Θεσσαλονίκη το 2013) κλπ.
Βαριά βιομηχανία
Αλλεπάλληλα πλήγματα στα χρόνια της κρίσης δέχθηκε και ο κλάδος της βαριάς βιομηχανίας, (χαλυβουργία, παραγωγή μετάλλων, τσιμεντοβιομηχανία). Η αρχή έγινε το 2011 από την Arcelor Mittal ιδιοκτήτρια της Konti Steel , η οποία αποφάσισε στο κλείσιμο του εργοστασίου στον Βόλο.

Το Μάρτιο του 2013 η ΑΓΕΤ προχωρά στο κλείσιμο του εργοστασίου της Χαλκίδας. Το Νοέμβριο του 2013 οδηγήθηκε σε κλείσιμο το εργοστάσιο της Αλουμύλ στην Ξάνθη, που ανήκει στον πρώην πρόεδρο του Συνδέσμου Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος Γιώργου Μυλωνά. Το 2014 αποφασίστηκε η λύση της εταιρείας ΒΙΟΜΕΚ η οποία ανήκε στον όμιλο ΓΕΚ Τέρνα και η οποία δραστηριοποιείτο στις μεταλλικές κατασκευές πυλώνων μεταφοράς και διανομής ηλεκτρικής ενέργειας.
Από το 2014 ουσιαστικά κλειστό είναι και το εργοστάσιο των Ελληνικών Σωληνουργείων Χαλκίδας (πρώην Τσαούσογλου) που ανήκει στη Μηχανική της οικογένειας Εμφιετζόγλου. Το 2014 ξεκίνησαν οι διαδικασίες εκκαθάρισης και για την Ηλεκτρομηχανική Κύμης, θυγατρική της ΕΑΣ (Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα), το εργοστάσιο της οποίας έχει επίσης σταματήσει να λειτουργεί. Από το 2012 η Χαλυβουργική προχώρησε σε εκ περιτροπής σβήσιμο της υψικάμινου, ενώ το 2015 οριστικοποιήθηκε η απόφαση εταιρείας να λειτουργήσει το ιστορικό εργοστάσιο μόνο ως ελασματουργείο. Επίσης, από το 2014 έχει τεθεί σε καθεστώς εκκαθάρισης η χαλυβουργία Hellenic Steel, θυγατρική της ιταλικής Ilva, η οποία έκλεισε οριστικά το 2015.
Στην Ελλάδα το 2016 σύμφωνα με τα προσωρινά στοιχεία της στατιστικής υπηρεσίας ο δείκτης κύκλου εργασιών στη βιομηχανία υποχώρησε κατά 5,1%, ενώ ακόμα μεγαλύτερη ήταν η πτώση (10,2%) το 2015. Η διαρκής κρίση που πλήττει την ελληνική βιομηχανία αποτυπώνεται και στα στοιχεία για την απασχόληση: την 7ετία 2010 – 2016, η απασχόληση στον κλάδο της Μεταποίησης υποχώρησε κατά 21,3%, στον κλάδο της ενέργειας κατά 31,5% ενώ στα ορυχεία-λατομεία κατά 10,1.

Μετά από όλα αυτά, ορισμένοι πανέξυπνοι ευρωσαλιάρηδες, αναφωνούν τον πολύφερνο επιχείρημα με το οποίο ψεκάζονται από τα κατοχικά ΜΜΕ ότι, «αν γυρίσουμε στη δραχμή θα εισάγουμε σχεδόν τα πάντα αφού δεν παράγουμε τίποτα!» Αθεράπευτα ψεκασμένοι και καμμένοι, δεν προβληματίζονται γιατί άραγε εισάγουμε ολοένα και περισσότερα προϊόντα απο το εξωτερικό ενώ παλαιότερα η εγχώρια παραγωγή ήταν σε σημαντικό βαθμό αυτάρκης. Είναι αλήθεια πως αν φτάσουμε να εισάγουμε τα πάντα απο το εξωτερικό, έ τότε η χώρα αυτή δεν θα μπορεί να επιβιώσει και δεν θα έχει λόγο ύπαρξης. Εκτός και αν όλοι οι Έλληνες μετατραπούμε σε γκαρσόναι και υπηρέτες στους ξένους, ζωή να έχουνε οι Ευρωπάιοι «φίλοι» μας που κάποτε τους αποκαλούσαμε «κουτόφραγκους».


Από ΠΗΓΗ 

ΕΙΚΟΝΕΣ: Δείτε αυτά τα πορτοκάλια...για την χωματερή, πωλούνται στα lidl αλλα και σε ελληνικά καταστήματα



του Μανώλη Μάνου

Αυτά τα πορτοκάλια πρίν 8- 9 χρόνια προοριζόταν για την χωματερή, η έμεναν κατω απο το δένδρο για φυσικό λίπασμα του εδάφους,  καθώς και αλλά φρούτα τα οποία σε καμμιά περίπτωση δεν τα έπερναν ούτε τα εργοστάσια χυμών. Τώρα στην φτωχοποιημένη απο την ΕΕ Ελλάδα διατιθονται συχνά σε τιμές αποπ 0,70 λεπτά μέχρι και 1,70 ευρώ στα καταστήματα LIDL και βέβαια και σε ελληνικά καθώς και στην λαική αγορά-συγκεκριμένα στην λαική της Τετάρτης στην πόλη της Καστοριάς.

Δεν είναι το μέγεθος το οποίο είναι στο επίπεδο του μανταρινιού αλλα τα "περίεργα μαυράδια" τα οποία έχουν στην επιφάνεια τους πολλά απο τα φρούτα.(Καρπός πορτοκαλιού με ακανόνιστου σχήματος δακτύλιο γύρω από το μίσχο γκριζόμαυρου χρώματος οφειλόμενο σε προσβολή από θρίπα)

Τα καλά  τα τρώνε  οι ξένοι - εξάγονται- ή  πωλούνται κάποιες ελάχιστες αναλογικά ποσότητες σε μανάβικα "πολυτελείας" σαν αυτά της Φλώρινας (της Φλώρινας του 88% δημοσίων υπαλλήλων)  οπου το  γεγονός το εντόπισε το ρεπορτάζ προς 2.50 ευρώ το κιλό- και βέβαια σε αντίστοιχα καταστήματα όλης της Ελλάδος.





Εσχάρωση μικρού βάθους του πορτοκαλιού λόγω ύπαρξης θρίπας, που καλύπτει μεγάλο μέρος της επιφάνειάς του- και βέβαια είναι ακάτάλληλα για την διατροφή μας, εκτός της οικονομικής εκμετάλευσης που υφισταται ο φτωχός λόγο της  ΕΕ,  κυρίως έλληνας  καταναλλωτής - όμως σε μια Ελλάδα στην οποία δεν υπάρχειι διαίτερα  σήμερα κράτος σε όλα τα επίπεδα απο την ομάδα του Μαξίμου  οι οποία παριστάνει την κυβέρνηση μέχρι τις Περιφέρειες δεν λειτουργέι απολύτως τίποτα - Ποιές υπηρεσίες ελέγχου τιμών και ποιότητας ;

.
Φωτογραφίες FTEROGRAFOS- fyllokaiftero1.blogspot.com

Καταλυτική παρέμβαση της Ρωσίας εκτόνωσε την κρίση σε Σκόπια και Πρέσεβο - Αποσύρονται οι σερβικές δυνάμεις

ΜΕΤΡΙΟΠΑΘΕΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΕΡΒΟ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΑΜΥΝΑΣ

04:11
30/04/2017
Translate this page: EN FR DE ES RU AR
 
του Γιάννη Πετρίδη
Προς εκτόνωση βαίνει η κατάσταση στα Σκόπια τις τελευταίες ώρες. H κίνηση της υπηρεσιακής κυβέρνησης των Σκοπίων να αποστείλει δεκάδες τεθωρακισμένα οχήματα του Στρατού και της Αστυνομίας  στο Τέτοβο, είχε καταλυτικά αποτελέσματα στις φιλοδοξίες των Αλβανών εξτρεμιστών, αλλά πάνω απ'όλα η διπλωματική επέμβαση της Ρωσίας που ξεκίνησε στην σύνοδο MCIS στην Μόσχα, είχε ως αποτέλεσμα να χαμηλώσουν οι τόνοι των εμπλεκομένων πλευρών.
 
Το Τέτοβο έχει αλβανικό πληθυσμό που αγγίζει το ποσοστό του 55% ενώ οι Σλάβοι φτάνουν το 35% με το υπόλοιπο 10% να το συμπληρώνουν άλλες εθνοτικές ομάδες όπως Ρομά και Τούρκοι μουσουλμανικού θρησκεύματος και φίλα προσκείμενων στους αλβανόφωνους. Είναι η μοναδική περιοχή που πλειοψηφεί το αλβανικό στοιχείο.
 
Ταυτόχρονα, βάσει των ρωσικών υποδείξεων, η Σερβία σε μία κίνηση καλής θέλησης μείωσε την παρουσία αστυνομικών δυνάμεων στο Πρέσεβο και απέσυρε μια στρατιωτική μονάδα που είχε αναπτυχθεί.
 
Πληροφορίες του pronews.gr από την Μόσχα (και σύμφωνα με αυτό)  αναφέρουν ότι συστήθηκε "αυτοσυγκράτηση" στην ηγεσία της Σερβίας, κατηγορώντας ταυτόχρονα και την Δύση ότι υποθάλπτει τον αλαβανικό αλυτρωτισμό.
 
Ο πρωθυπουργός, Aleksandar Vucic (αριστερά στην φωτό με τον πρόεδρο της Ρωσίας Β.Πούτιν), τόνισε αμέσως μετά ότι "Η κατάσταση στη Σερβία είναι ήρεμη και σταθερή".
 
Ο υπουργός Άμυνας Zoran Djordjevic, μετά από διαβουλεύσεις με τά ρωσικά υπουργείο 
 
Εξωτερικών και Αμυνας, κατά την παραμονή του στην Μόσχα, όπου συμμετείχε στην σύνοδο για την διεθνή ασφάλεια, όπου πήρε μέρος και το pronews.gr,  αμέσως μετά την επιστροφή του στο Βελιγράδι, δήλωσε καθησυχαστικά ότι "Η κατάσταση ασφαλείας στην Σερβία είναι υπό έλεγχο. 
 
Παρακολουθούμε τις εξελίξεις. Οι δυνάμεις ασφαλείας της Σερβίας διατηρούν την ειρήνη και την σταθερότητα στην περιοχή και οι ένοπλες δυνάμεις της εξασφαλίζουν την ασφάλεια της χώρας. Οι πολίτες της χώρας πρέπει να είναι ήρεμοι".
 
Μια δήλωση που η Μόσχα ήθελε να γίνει για να μην φανεί ότι η Σερβία μπορεί να εμπλακεί στην διαμάχη στα Σκόπια και να προκληθεί επέμβαση του ΝΑΤΟ.
 
Από την πλευρά της η Ρωσία επιρρίπτει ευθύνες στην ΕΕ, τις ΗΠΑ και συγκεκριμένες ευρωπαϊκές χώρες για την ένταση στα Σκόπια.
 
Το ρωσικό Υπουργείο Εξωτερικών σχολιάζοντας την έκρυθμη κατάσταση που επικρατεί στα Σκόπια, μετά τα συμβάντα στο κοινοβούλιο, κάνει λόγο σε ανακοίνωσή του για προσχεδιασμένη ενέργεια που έγινε με την καθοδήγηση "ξένων συμβούλων".
 
Αλλά τονίζεται στην ανακοίνωση ότι "Μοναδική διέξοδο είναι ο διάλογος σε συνταγματικό πλαίσιο, όπως και ότι είναι αναγκαίο να σταματήσουν οι όποιες έξωθεν πιέσεις και να δοθεί η δυνατότητα στις πολιτικές δυνάμεις της ΠΓΔΜ να αποφασίσουν μόνες τους για το μέλλον της χώρας".
 
Γενικά, φαίνεται πώς η κατάσταση βαίνει προς σταθεροποίηση, αν και είναι σαφές από τα τελευταία γεγονότα ότι ο αλβανικός αλυτρωτισμός παραμένει πηγή αναταραχής στα Βαλκάνια...