18 Δεκεμβρίου 2019

Κορησός Καστοριάς:Ποιός έριξε τον σταυρό κοντά στη "δομή των παράνομων μεταναστών ;





Δυο χρονια περασαν απο την στιγμη που τοποθετηθηκαν δυο ξυλινοι σταυροι απο τις τοπικες αρχες της περιοχης μας(οικισμος Κορησος) στον δρομο που οδηγει στον Ιερο Ναο Αγιου Διονυσιου Κορησου, οπως επισης και στην διαδρομη προς την Ιερα Μονη Αγιου Νικολαου!!! Κανενας εδω και τοσο καιρο δεν διανοηθηκε να πειράξει καθιονδηποτε τροπο το Ιεροτερο συμβολο της Χριστιανοσυνης… ωσπου ξαφνικα καποιο νοσηρο μυαλο η μυαλα… εριξαν τον Σταυρο που κοσμει την διαδρομη προς τον Αγιο Διονυσιο!!! Σε τηλεφωνικη επικοινωνια που ειχαμε με τον Προεδρο της Τοπικης Κοινοτητος Κορησου κυριο Γουγουση Δημητριο μας ενημερωσε πως η υποθεση θεωρειται και δικαιως βαναυση ως προς το συμβολο της πιστης μας και θα αναζητηθούν οι αναλογες ευθυνες προς πάσα κατεύθυνση!!! Ο νοων νοειτο!!! Πολυ περιεργο φανταζει παντως γιατι μετα απο δυο χρονια ειχαμε ενα τετοιο θλιβερο γεγονος… Ο Σταυρος επανατοποθετηθηκε απο συγχωριανο μας!!!

Φωτογραφίες Ολυμπιος Κορησιωτης


Ο Υπογραφων Θεμελης Αναστασιος

Έγγραφο Του Χρυσοχοίδη, Δίνει 4,2 Εκατ. Ευρώ Σε ΜΚΟ, Για Στέγαση "Μεταναστών"


Το έγγραφο έχει ημερομηνία 6/11/2019 και το έστειλε ο υπ. προστασίας Μιχ. Χρυσοχοίδης...




Πηγη

ΜΗΝΥΣΗ Ε.ΛΑ.ΣΥΝ : Κατά Πακιστανού προέδρου για υποκίνηση μίσους κατά των Ελλήνων και της Ορθοδοξίας (ΒΙΝΤΕΟ)


ΤΡΕΛΟ ΓΕΛΙΟΟΟΟ!!! ΔΕΙΤΕ πως χορεύουν οι ΠΑΚΙΣΤΑΝΟΙ τα ΚΑΓΚΕΛΙΑ (VIDEO)


Κατατέθηκε σήμερα μήνυση, με βάση τις διατάξεις του αντιρατσιστικού νόμου, κατά του Τζαβέντ Ασλάμ (φερομένου «προέδρου» της Πακιστανικής κοινότητας) και κατά παντός άλλου υπευθύνου, για πράξεις υποκίνησης μίσους που έλαβαν χώρα κατά το συλλαλητήριο που διοργάνωσε ο ίδιος στο κέντρο της Αθήνας στις 14/12/2019.

Η μήνυση αυτή, που κατέθεσε το μέλος του Συντονιστικού Συμβουλίου της Ε.ΛΑ.ΣΥΝ. κ. Τάσος Συμιγδαλάς, αποδεικνύει ότι έχουμε και τον τρόπο και τα μέσα να πολεμήσουμε με ασπίδα μας τη νομιμότητα, κάθε ενέργεια που στρέφεται κατά της πατρίδας και της Ορθοδοξίας.

 Έπαψε η εποχή που η «ρητορική μίσους» και ο αντιρατσιστικός αποτελούσε εργαλείο στα χέρια της κάθε τυχάρπαστης μειονότητας. 

Σήμερα δείχνουμε τον δρόμο σε όσους επιθυμούν η νομιμότητα να δράσει και υπέρ της σιωπηρής πλειοψηφίας του λαού μας, που είναι Έλληνες και Ορθόδοξοι

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ Ε.ΛΑ.ΣΥΝ.

Δείτε το βίντεο

.



 https://elasyn.com

Ειδικός Γραμματέας Πρώτης Υποδοχής: «Έρχονται άλλοι 100.000 παράνομοι αλλοδαποί στην Ελλάδα το 2020» - Μόνιμα


Ειδικός Γραμματέας Πρώτης Υποδοχής: «Έρχονται άλλοι 100.000 παράνομοι αλλοδαποί στην Ελλάδα το 2020» - Μόνιμα

Ο Μάνος Λογοθέτης, ειδικός γραμματέας Πρώτης Υποδοχής της κυβέρνησης προχώρησε σε μία απίστευτη παραδοχή στον όμιλο γερμανικών ΜΜΕ Funke Mediengruppe δηλώνοντας πως η Ελλάδα «περιμένει» μέσα στο 2020, 100.000 επιπλέον αλλοδαπούς.
  

«Η Ελλάδα προβλέπει ότι περίπου 100.000 αιτούντες άσυλο θα καταφθάσουν στα νησιά της από την Τουρκία μέσα στο 2020« δήλωσε.

Φυσικά όλοι αυτοί οι παράνομοι αλλοδαποί έρχονται για μόνιμη εγκατάσταση ακριβώς όπως έχουν κάνει μέχρι τώρα και οι προηγούμενοι.
Οι αφίξεις αυτές πρόκειται να επιβαρύνουν ακόμα περισσότερο τους καταυλισμούς φιλοξενίας προσφύγων που είναι ήδη ασφυκτικά γεμάτοι.
«Η κρίση είναι σε εξέλιξη και είναι σοβαρή» υπογράμμισε στις δηλώσεις του που αναπαράγουν σήμερα τα γερμανικά ΜΜΕ ο κ. Λογοθέτης.

Τους περασμένους έξι μήνες, "45.000 πρόσφυγες" έφτασαν στην Ελλάδα, γεγονός που κάνει τον κ. Λογοθέτη να εκτιμά πως η κατάσταση είναι «ξεκάθαρα πιο κρίσιμη» για την Ελλάδα, συγκριτικά με την μεταναστευτική κρίση του 2015, την περίοδο που υπήρχαν μαζικές αποχωρήσεις από τη Συρία λόγω του εμφύλιου πολέμου.

Αυτή τη στιγμή, γράφει η DW, πάνω από 41.000 άνθρωποι τελούν σε αναμονή στα διαβόητα κέντρα μεταναστών στων νησιών, όπως στη Μόρια της Λέσβου και στο Βαθύ της Σάμου, σύμφωνα με την ελληνική κυβέρνηση. Πρόκειται για τον υψηλότερο αριθμό από τότε που τέθηκε σε ισχύ η συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας για το προσφυγικό, δηλ. το 2016.

Το 2015, οι παράνομοι μετανάστες περνούσαν από την Ελλάδα καθ' οδόν προς άλλες ευρωπαϊκές χώρες, τις οποίες είχαν επιλέξει ως προορισμό τους. Τώρα όμως στην πλειοψηφία τους κρατούνται στα κέντρα υποδοχής των νησιών, που ξεπερνούν όλο και περισσότερο την πληρότητά τους. Τον Απρίλη του 2019, υπήρχαν ακόμη 14.000 πα΄ρανομοι μετανάστες στα νησιά και οι ανθρωπιστικές οργανώσεις κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου.

Προκειμένου να αντιμετωπιστεί η κρίση, ο κ. Λογοθέτης ανακοίνωσε επίσης ότι η ελληνική κυβέρνηση θέλει να απελάσει 10.000 αιτούντες άσυλο στην Τουρκία. Για να προχωρήσει όμως με αυτό το σχέδιο, η Ελλάδα θα χρειαστεί 270 ελεγκτές για τις αιτήσεις ασύλου, σημειώνει το δημοσίευμα της Deutsche Welle. Επιπλέον, η ελληνική κυβέρνηση σχεδιάζει να χτίσει νέα κέντρα υποδοχής στα πέντε νησιά όπου καταφθάνει ο μεγαλύτερος αριθμός μεταναστών από την Τουρκία.

Η απόφαση για τις απελάσεις, σημειώνει το άρθρο, ελήφθη μετά την εκλογή της Νέας Δημοκρατίας, η οποία υιοθέτησε πιο σκληρή γραμμή όσον αφορά στις αφίξεις των μεταναστών, εστιάζοντας στην επιτάχυνση των αποφάσεων σχετικά με τις αιτήσεις ασύλου.





pronews.gr

Και ο Γ.Κατρούγκαλος θέλει Χάγη - Την Τουρκία την ρώτησαν;

Και ο Γ.Κατρούγκαλος θέλει Χάγη - Την Τουρκία την ρώτησαν;

Μετά το άρθρο του Γιώργου Σημίτη περί «χαμένων ευκαιριών» πολλά πολιτικά πρόσωπα που υποστηρίζουν τη «γραμμή» του πρώην πρωθυπουργού τοποθετούνται υπέρ της προσφυγής στο δικαστήριο της Χάγης για την επίλυση των ελληνοτουρκικών διαφορών.


Μετά την Ντόρα Μπακογιάννη ήταν η σειρά του πρώην ΥΠΕΞ Γιώργου Κατρούγκαλου να υποστηρίξει κι αυτός τη λύση της προσφυγής στη Χάγη.
«Είναι ανάμεσα στους πιθανούς τρόπους επίλυσης της διαφοράς μας με την Τουρκία η Χάγη και αυτό το είχαν αποδεχθεί όλες οι κυβερνήσεις διαχρονικά. Αυτός όμως έχεις ως προϋπόθεση ότι στη Χάγη θα φτάσουν μόνο τα θέματα των οικονομικών ζωνών, της υφαλοκρηπίδας και της ΑΟΖ, δεν θα τεθούν θέματα κυριαρχίας που δυστυχώς θέτει συστηματικά η Τουρκία και είναι πολύ δύσκολο να συνταχθεί το σχετικό συμφωνητικό, συνυποσχετικό, που θα στέλνει αυτά τα θέματα στη Χάγη.
Η προτεραιότητα είναι να ξεκινήσει ξανά ο διάλογος με την Τουρκία, αλλά συνοψίζοντας με αυτό που λέμε διερευνητικές επαφές. Δηλάδή να προσπαθήσουν οι δύο πλευρές να δουν αν υπάρχει περιθώριο να τα βρουν μεταξύ τους», δήλωσε ο κ. Κατρούγκαλος στον Alpha 98,9 και το «Ραντάρ», με τους Τάκη Χατζή και Δήμο Βερύκιο και συνέχισε σχετικά με το τι έγινε επί της δικής του θητείας:
«Οι διερευνητικές επαφές διήρκησαν μέχρι το 2016. Εκεί διακόπηκαν, διότι υπήρξε πάλι μια έξαρση τότε, της παραβατικότητας της Τουρκίας. Μετά το 2016 δεν σημειώθηκε πρόοδος, μολονότι εμείς θέλαμε να ξεκινήσει ξανά ο διάλογος για τον απλό λόγο ότι δεν έδειξε διάθεση η άλλη πλευρά».

Για το αν μεταλλάχτηκε ο Ερντογάν από το 2015 μέχρι σήμερα: «Από το πραξικόπημα και μετά είδαμε έναν άλλον Ερντογάν, γι αυτό έλεγα ότι μέχρι το 2016 φαινόταν ότι υπάρχει μια πρόοδος. Πρέπει κι εμείς να είμαστε σαφείς στο μήνυμα που θα στέλνουμε.

Την τελευταία περίοδο έχουμε μια μεγάλη αντιφατικότητα των μηνυμάτων που στέλνει η κυβέρνηση στην Άγκυρα, με τελευταίο σημαντικότερο περιστατικό, τις χθεσινές δηλώσεις του κ. Βαρβιτσιώτη. Υπενθυμίζω ότι ο υπουργός Εξωτερικών βγαίνοντας από το συμβούλιο ΥΠΕΞ της ΕΕ είπε ότι ζήτησε να υπάρξει πίεση μέσω κυρώσεων σε περίπτωση που υπάρχουν κινήσεις από την Τουρκία σε σχέση με την παράνομη συμφωνία με τη Λιβύη, χθες ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών που ήρθε να ενημερώσει τη Βουλή, είπε ότι είναι στρατηγική επιλογή της κυβέρνησης να μη ζητηθούν τώρα κυρώσεις και είπε το ακόμα πιο απίθανο, ότι δεν ζητάμε τώρα γιατί δεν έχουμε κλιμάκωση των ενεργειών της Τουρκίας και δεν έχουν γίνει ακόμα έρευνες στην ΑΟΖ μας. Σαν να τους λέει, ελάτε και εμείς θα ζητήσουμε να σας επιβληθούν κυρώσεις.

Πρέπει να πω ότι οι κυρώσεις δεν ήταν εύκολο να ληφθούν ως απόφαση της Ευρώπης, ήταν σημαντική διπλωματική επιτυχία στο τελευταίο ευρωπαϊκό συμβούλιο, που ως πρωθυπουργός ήταν παρών ο Τσίπρας και ένα όπλο δεν το παραδίδεις. Η διαχρονική λογική της ελληνικής δεξιάς είναι ότι είμαστε δεμένοι στο άρμα της Δύσης και γι’ αυτόν τον λόγο μπορούμε να κάνουμε μόνο διορθωτικές κινήσεις».

Βέβαια όπως και οι δηλώσεις της κα.Μπακογιάννη έτσι και οι απόψεις Κατρούγκαλου είναι ανεφάρμοστες αφού κανείς δεν έχει ρωτήσει την άλλη πλευρά, η οποία δεν φαίνεται να... «ψήνεται».




pronews.gr

Προϋπολογισμός 2020: Πιθανή η ανακοίνωση νέων θετικών μέτρων από τον Κυριάκο Μητσοτάκη




staikouras_ar

Ολοκληρώνεται το βράδυ με ψηφοφορία η συζήτηση - Θα τοποθετηθούν οι πολιτικοί αρχηγοί - Τα συμπεράσματα από τις τοποθετήσεις των υπουργών

Με την πολιτική ύλη που συγκεντρώθηκε κατά την τετραήμερη αντιπαράθεση για τον κρατικό προϋπολογισμό να περιλαμβάνει πρωτογενή πλεονάσματα, φοροελαφρύνσεις και αστυνομική βία προσέρχονται στην Βουλή οι πολιτικοί αρχηγοί για τον τελευταίο γύρο συζήτησης που θα ολοκληρωθεί με την ψηφοφορία αργά το βράδυ.

Η διαδικασία θα κλείσει με την τοποθέτηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη ο οποίος αναμένεται να αντιπαραθέσει το σημείο που παρέλαβε την χώρα το περασμένο καλοκαίρι με την θέση που βρίσκεται σήμερα. Θα απαριθμήσει τα θετικά βήματα όπως η υπερκάλυψη του δημοσιονομικού κενού που οδήγησε σε διανομή διπλού μερίσματος εντός του 2019, τη μείωση του ΕΝΦΙΑ, τη μείωση της φορολογίας για φυσικά και νομικά πρόσωπα, τις ρυθμίσεις για τη μείωση των ακριβών φαρμάκων και τη στοχευμένη πρώτη δέσμη μέτρων για τη στήριξη των οικογενειών και την αντιμετώπιση του δημογραφικού. Σύμφωνα δε με πληροφορίες, η ομιλία του πρωθυπουργού ενδεχομένως να περιλαμβάνει και νέες θετικές εκπλήξεις για περαιτέρω μειώσεις επιβαρύνσεων ως αποτέλεσμα της μεγέθυνσης της οικονομίας που επιτεύχθηκε από τις φοροελεφρύνσεις και την ανάπτυξη, και όχι από δημοσιονομικούς περιορισμούς. Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται και η τοποθέτηση του πρωθυπουργού αναφορικά με την μείωση των στόχων πρωτογενών πλεονασμάτων. Ήδη, ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας αλλά και ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης έχουν περιγράψει συνθήκες που επιτρέπουν την υλοποίηση του μεγάλου κυβερνητικού στοιχήματος που θα διευρύνει περισσότερο τη δημοσιονομική ελευθερία του Μεγάρου Μαξίμου. Υπενθυμίζεται ότι το βράδυ της Τρίτη ο κ. Μητσοτάκης είχε συνάντηση με την νέα πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Κριστίν Λαγκάρντ στην Φρανκφούρτη. Πέραν αυτών, ο κ. Μητσοτάκης πιθανότατα θα αναφερθεί και στα ζητήματα της εξωτερικής πολιτικής και την αυξανόμενη προκλητικότητα της Τουρκίας.

Από την πλευρά του ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας θα επαναλάβει την κριτική των βουλευτών του περί ταξικού προϋπολογισμού που ευνοεί τους λίγους εις βάρος των πολλών. Ο πρώην πρωθυπουργός αναμένεται να υποστηρίξει ότι η εφαρμοζόμενη πολιτική επαναφέρει τις πρακτικές που οδήγησαν τη χώρα στα μνημόνια ενώ θα υποστηρίξει ότι η κυβέρνηση προωθεί την κατάρρευση του κοινωνικού κράτους, την κατάργηση των επιδομάτων και την καθιέρωση των κατασταλτικών μηχανισμών βίας ενάντια στη νεολαία και τον κόσμο της εργασίας.

Να σημειωθεί ότι από τις έως τώρα τοποθετήσεις των υπουργών προκύπτουν οι εξής εξαγγελίες:

- Ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας ανέφερε ότι η κυβέρνηση θα διεκδικήσει με ασφάλεια τη μείωση των πρωτογενών πλεονασμάτων εντός του 2020 υπογραμμίζοντας ότι το τελευταίο 4μηνο παρατηρείται σημαντική βελτίωση της βιωσιμότητας του χρέους.

- Ο υπουργός Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης ανέφερε ότι στις αρχές του 2020 θα ξεκινήσουν τα έργα στο «Ελληνικό» τα οποία υπολογίζονται σε 1 δισ. ευρώ μόνο για την ερχόμενη χρονιά.

Ο ίδιος ανέφερε ότι ήδη για την πώληση του 30% του Ελευθέριος Βενιζέλος έχουν κατατεθεί προτάσεις απο δέκα αξιόπιστους επενδυτές ενώ απαριθμώντας τα έργα που έχουν ξεκινήσει και εκείνα που δρομολογούνται σημείωσε ότι ο στόχος για ανάπτυξη 2,8% είναι «ρεαλιστικά μετριοπαθής».

- Ο υπουργός Ενέργειας  Κωστής Χατζηδάκης  επισήμανε τη βούληση της κυβέρνησης για ολοκλήρωση του αγωγού EstMed με το Ισραήλ ενώ είπε ότι εντός του 2023 ολοκληρώνεται η ηλεκτρική διασύνδεση με την Κρήτη και το 2024 με τα νησιά του Αιγαίου.

- Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη  Μιχάλης Χρυσοχοϊδης προανήγγειλε πρόταση νόμου για τις διαδηλώσεις ξεκαθαρίζοντας πως «οι δρόμοι θα σταματήσουν να είναι κλειστοί». Επισήμανε την ενίσχυση της αστυνόμευσης στις γειτονιές, ώστε να αποκατασταθεί το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών αλλά και την ουσιαστική αντιμετώπιση φαινομένων κατάχρησης εξουσίας και άσκησης βίας.

- Ο υπουργός Υγείας  Βασίλης Κικίλιας εξήγγειλε 7.775 προσλήψεις ιατρών, νοσηλευτικού προσωπικού, τραυματιοφορέων και πληρώματος ΕΚΑΒ.

- Η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως υπογράμμισε ότι το σχέδιο του υπουργείου περιλαμβάνει περίπου 10 χιλ. προσλήψεις σε ειδική και γενική εκπαίδευση

- Ο υφυπουργός Δημοσιονομικής Πολιτικής Θεόδωρος Σκυλακάκης άνοιξε παράθυρο για περαιτέρω μείωση τους φόρου ακίνητης περιουσίας λόγω της θετικής εισπραξιμότητας του ΕΝΦΙΑ. Ο ίδιος υποστήριξε ότι η προσέλκυση επενδύσεων ακόμα και με «μαζική φορολογική απαλλαγή» αποτελεί το την ορθή επιλογή.

- Ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Κυριάκος Πιερρακάκης ανέφερε ότι το πρώτο εξάμηνο του 2020 θα λειτουργήσει το gov.gr. Για τη διασύνδεση των υπουργείων και τον περιορισμό της γραφειοκρατικής δαπάνης που υπολογίζεται σε 6,8% του ΑΕΠ. Παράλληλα ανέφερε πως τις επόμενες ημέρες προκηρύσσεται ο διαγωνισμός για τις νέες ψηφιακές ταυτότητες με εισαγωγή ενιαίου αριθμού για τους πολίτες που θα αντικαταστήσει ΑΦΜ, ΑΜΚΑ κλπ.




 protothema.gr