07 Νοεμβρίου 2017

O ξάδελφος Τσακαλώτου αναλαμβάνει την είσπραξη χρεών στη ΔΕΗ – Τι απαντούν κύκλοι του ΥΠΟΙΚ



tsakalotos708_18
Με διαρροή μέσω ΑΠΕ απάντησαν κύκλοι του υπουργείου Οικονομικών σε δημοσιεύματα που αφορά την εμπλοκή συγγενικού προσώπου του υπουργού Ευκλείδη Τσακαλώτου στη διαχείριση ληξιπρόθεσμων οφειλών πελατών της ΔΕΗ καθώς μια από τις εταιρείες που ανήκουν στην κοινοπραξία που θα αναλάβει να «μαζέψει» τις οφειλές καταναλωτών προς την εταιρεία είναι η Qualco με επικεφαλής τον Ορέστη Τσακαλώτο.

Όπως σημειώνουν, «σήμερα, ανακαλύφθηκε και η «οικογενειακή ευθύνη» για να συνεχιστεί το σήριαλ με τον Ευκλείδη Τσακαλώτο. Αφού ο «ξάδελφος» δουλεύει σε εταιρία που αναλαμβάνει έργα διαχείρισης δανείων, δεν μπορεί, κάπου θα εμπλέκεται και ο υπουργός.
Μια συγγενική, όμως, σχέση δεν σημαίνει (πάντα) και ιδιαίτερες επαφές – πολύ περισσότερο όταν έχουν συναντηθεί 2-3 φορές σε δημόσιες εκδηλώσεις…

Και προσθέτουν ότι «αντίθετα ευθύνες, κατά την εκκλησία που με τόση ευλάβεια υπηρετούν ορισμένοι εκδότες εφημερίδων, έχει ο ανάδοχος, ο νονός, καθώς το βάπτισμα δεν έχει ρόλο κοινωνικού χαρακτήρα (πολιτική προβολή και καριέρα…) αλλά πνευματικό και ουσιαστικό. Εκεί θα πρέπει τώρα να στρέψουν την προσοχή τους οι ταγοί της αντικειμενικής ενημέρωσης: ποιος βάπτισε τον Ευκλείδη Τσακαλώτο προκειμένου να αναδειχθούν οι ευθύνες που του αναλογούν, και για την αριστερά και για τον ΠΑΟΚ! Απεταξάμην…».

Η κοινοπραξία για τα χρέη της ΔΕΗ
Σημειώνεται ότι στο κυνήγι των οφειλετών της ΔΕΗ, που μετρούν συνολικά χρέη πάνω από 2,4 δις ευρώ, θα «μπει» κοινοπραξία εταιρειών, με επικεφαλής την Qualco UK του Ορέστη Τσακαλώτου, ξαδέλφου του υπουργού Οικονομικών.

Στην προσπάθεια για διαχείριση και περιορισμό των ληξιπρόθεσμων εντάσσεται και η αύξηση του επιτοκίου για τα μη ρυθμισμένα χρέη, όπως και η επιβολή τόκων στις οφειλές του Δημοσίου που αποφάσισε πρόσφατα το ΔΣ της επιχείρησης.

Στην κοινοπραξία η FINACITY, αμερικανικός χρηματοοικονομικός οίκος εξειδικευμένος στις τιτλοποιήσεις θα εισφέρει την εμπειρία στη διαχείριση χρεών ενώ υπεργολάβοι για νομικά, συμβουλευτικά, λειτουργικά, διαχειριστικά κ.α. θέματα θα είναι οι εταιρείες IBM Hellas A.E., Deutshce Bank London Branch, Estia Business Group, Deloitte Business Solutions A.E., KPMG, Qualco UK, KAΠA RESEARCH A.E. και NIKOΛAOΣ A. ANΔPIKOΠOYΛOΣ KAI ΣYNEPΓATEΣ ΔIKHΓOPIKH ETAIPEIA.




Crash Magazine Online

ΣΚΕΤΟ ΚΑΡΟΥΜΠΑΛΟ - Κατρούγκαλος: Συμβιβαστήκαμε εις βάρος της μεσαίας τάξης


Γ. Κατρούγκαλος: Συμβιβαστήκαμε εις βάρος της μεσαίας τάξης

Στην υπεροφορολόγηση και την πίεση που έχει ασκηθεί από τα μέτρα στη μεσαία τάξη, αναφέρθηκε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Κατρούγκαλος, λέγοντας πως η Κυβέρνηση αναγκάστηκε σε συμβιβασμό.

Ειδικότερα, μιλώντας στον Αnt1, ο κ. Κατρούγκαλος ανέφερε πως «όποιος έχει πάνω από 2.000 ευρώ, 2.500-3.000 ευρώ σήμερα στην Ελλάδα, δεν είναι πλούσιος, όμως δεν είναι ίδια η πίεση με αυτόν που παίρνει 500 ευρώ» για να προσθέσει πως «στόχος της Κυβέρνησης ήταν όπως πχ. στο Ασφαλιστικό, να ελαφρύνει τα βάρη για το 80% του συνόλου, κάτι που σημαίνει ότι θα επιβαρυνθεί το 20%. Πήραμε μέτρα προσωρινά που πρέπει να αναστρέψουμε για το 20% σε βάρος του 80%, δεν είναι καλύτερο να είναι πιο ικανοποιημένο το 80%;», αναρωτήθηκε ο κ. Κατρούγκαλος.
«Αν μειωθούν τώρα οι φορολογικοί συντελεστές, θα πληγεί το κοινωνικό κράτος, θα έχουμε λιγότερες νοσοκόμες στα νοσοκομεία, δασκάλους στα σχολεία και ούτω καθεξής», συμπλήρωσε, επαναλαμβάνοντας πολλές φορές ότι η χώρα αναγκάστηκε να υποκύψει σε εκβιασμούς από τους δανειστές.

«Είμαστε σε φάση που η οικονομία γυρίζει σε επίπεδο μεγεθών, αλλά ακόμη ο κόσμος δεν το βλέπει στην καθημερινότητα του. Είμαι βέβαιος ότι σε λίγο θα φαίνεται και στην καθημερινότητα και γι΄ αυτό είμαι αισιόδοξος», απάντησε στο σχόλιο ότι ο κόσμος είναι απογοητευμένος. Ο κ. Κατρούγκαλος χαρακτήρισε ως «εθνικό στόχο να μην εφαρμοστούν οι μειώσεις στις συντάξεις και στο αφορολόγητο, από το 2018 και μετά», λέγοντας ότι «τότε δε θα εκβιάζεται η χώρα από τους δανειστές».

Αναφορικά με το νόμο Παρασκευόπουλου, ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών σημείωσε ότι «ο κ. Παρασκευόπουλος είπε ότι σε έκτακτες συνθήκες συμφόρησης των φυλακών έπρεπε να παρθούν ειδικά μέτρα. Είπε όμως και ότι σαν σωφρονιστικό σύστημα είμαστε προσανατολισμένοι σε υψηλές ποινές. Επομένως, όποια αλλαγή πρέπει να συνδυάζει μέτρα σωφρονισμού και αλλαγή του ύψους των ποινών, προφανώς όχι για όλους», ήταν το σχόλιο του κ. Κατρούγκαλου.
Ο αναπληρωτής ΥΠΕΞ είπε ακόμα ότι δεν υπάρχει μεγάλη εγκληματικότητα, αλλά ότι υπάρχουν ποινές φυλάκισης για όλους όπως πχ. για μη καταβολή διοδίων ή για μία ακάλυπτη επιταγή, οι οποίες πρέπει να αντικατασταθούν με διοικητικές ποινές.

Αναφερόμενος στα Paradise Papers, είπε ότι «υπάρχουν δύο κατηγορίες φοροδιαφυγής: αυτών που έχουν λεφτά για δικηγόρους και μπορούν να κρύψουν τα λεφτά τους σε φορολογικούς παραδείσους και οι ελεύθεροι επαγγελματίες και οι επιχειρηματίες που κρύβουν χρήματα από την Εφορία. Αυτό που πρέπει να γίνει είναι να αντιμετωπίσουμε την πολύ υψηλή φοροδιαφυγή, αλλά και την υπόλοιπη φοροδιαφυγή, διότι κανείς δεν πρέπει να είναι στο απυρόβλητο», κατέληξε ο κ. Κατρούγκαλος.

Φωτογραφία: SOOC

ΦΩΤΟ:  Ο ΚΑΤΡΟΥΓΚΑΛΟΣ Ο ΑΛΛΟΤΕ ΑΝΤΙΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟΣ ΜΑΖΙ ΜΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΤΩΝ ΨΕΥΤΟΑΡΙΣΤΕΡΩΝ ΑΝΤΙΜΝΗΜΟΝΙΑΚΩΝ ΤΥΠΟΥ ΛΑΦΑΖΑΝΗ ΚΑΙ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ ΕΝΑ ΠΡΑΜΑ!!!

Καταγγελία στο Seleo: Άνδρας ανέβηκε σε λεωφορείο του ΟΑΣΘ με απλώστρα και ο οδηγός αρνήθηκε να συνεχίσει το δρομολόγιο (ΦΩΤΟ)


Viber seleo

  • Γράφτηκε από τον 
  • Αναδημοσιευτηκε Τρίτη 07Νεμβρίου2017 5:20 μ.μ στο fyllokaiftero1.blogspot.com
Καταγγελία στο Seleo: Άνδρας ανέβηκε σε λεωφορείο του ΟΑΣΘ με απλώστρα και ο οδηγός αρνήθηκε να συνεχίσει το δρομολόγιο (ΦΩΤΟ)
Απίστευτο περιστατικό στη Θεσσαλονίκη με οδηγό του ΟΑΣΘ και επιβάτη το απόγευμα της Δευτέρας. Σύμφωνα με καταγγελία στο seleo.gr, επιβάτης που βρέθηκε στο περιστατικό,  μας αναφέρει οτι, οδηγός του ΟΑΣΘ αρνήθηκε να ανοίξει την πόρτα σε άνδρα που κρατούσε απλώστρα σε συσκευασία. 'Οταν ο επιβάτης κατάφερε τελικά να ανεβεί στο λεωφορείο  οδηγός ακινητοποίησε το όχημα και αρνήθηκε να συνεχίσει το δρομολόγιο.
Σύμφωνα με την σχετική καταγγελία, το λεωφορείο της γραμμής 14Α  ακινητοποιήθηκε για τουλάχιστον 5 - 10 λεπτά με τον οδηγό να αρνείται να συνεχίσει το δρομολόγιο και τον κόσμο που ήταν μέσα στο λεωφορείο να του φωνάζει πως πρέπει να συνεχίσει γιατί έχει καθυστερήσει στις δουλειές του
Αναλυτικά η καταγγελία του αναγνώστη:
Θα ήθελα να σας καταγγείλω ένα απαράδεκτο περιστατικό που έγινε με οδηγό του ΟΑΣΘ, σήμερα Δευτέρα 6 Νοεμβρίου σε λεωφορείο της γραμμής 14Α (Άνω Τούμπας), στο οποίο ήμουν αυτόπτης μάρτυρας.
Το λεωφορείο με αριθμό ΄΄828΄΄, πραγματοποιούσε το δρομολόγιο από Ν.Σ.Σ. προς Α. Τούμπα. Περίπου στις 17:00 το απόγευμα σταμάτησε στη στάση ΄΄Γηροκομείο΄΄ με περίπου 20 άτομα μέσα. Εκεί επιβιβάστηκαν κάποια άτομα, ανάμεσά τους και ένας κύριος που κρατούσε μία απλώστρα σε συσκευασία, την οποία και μόλις είχε αγοράσει (υπάρχει σχετική φωτογραφία). Ο οδηγός του λεωφορείου αρχικά αρνήθηκε να του ανοίξει την πόρτα για να μπει και μόλις ο άνθρωπος κατάφερε να επιβιβαστεί στο λεωφορείο, ο οδηγός ακινητοποίησε το όχημα και αρνήθηκε να συνεχίσει το δρομολόγιο, εάν ο συγκεκριμένος κύριος δεν κατέβαινε από το λεωφορείο.
Το αστικό ακινητοποιήθηκε για τουλάχιστον 5 - 10 λεπτά με τον οδηγό να αρνείται να συνεχίσει το δρομολόγιο και τον κόσμο που ήταν μέσα στο λεωφορείο να του φωνάζει πως πρέπει να συνεχίσει γιατί έχει καθυστερήσει στις δουλειές του. Ο συγκεκριμένος οδηγός ήταν αγενέστατος και προκλητικός προς επιβάτες που διαμαρτυρήθηκαν για το σταμάτημα του δρομολογίου και κάποιοι υπερασπίστηκαν τον κύριο που έγινε αιτία του συμβάντος, λες και το αστικό είναι ιδιοκτησίας του κάθε οδηγού και κάνει έλεγχο ποιος θα μπει μέσα και όποτε θέλει σταματάει το δρομολόγιο. Ο οδηγός προσπάθησε να επικοινωνήσει με κάποιο κέντρο του ΟΑΣΘ, (για να πάρει οδηγίες; για να καλέσει ενισχύσεις; άγνωστο). Μετά το τηλεφώνημα του οδηγού προς τον ΟΑΣΘ, το δρομολόγιο συνεχίστηκε κανονικά προς τον τερματικό σταθμό της Άνω Τούμπας.
Εκεί πήγαν ο Κύριος που δέχτηκε την απαράδεκτη συμπεριφορά του οδηγού, μαζί με 1-2 ακόμα επιβάτες του αστικού, που θέλησαν να μιλήσουνε με κάποιον σταθμάρχη και να καταγγείλουν το περιστατικό. Δυστυχώς εκείνη την ώρα δεν υπήρχε κανένας σταθμάρχης εκεί (έτσι είπαν οι 3 κύριοι του ΟΑΣΘ που βρίσκονταν στο τερματικό σταθμό Α. Τούμπας), αλλά και εκεί ο οδηγός ήταν ιδιαίτερα επιθετικός και απειλητικός προς τους επιβάτες που θέλησαν να κάνουν την καταγγελία και αρνήθηκε να τους δώσει τα στοιχεία του για να γίνει καταγγελία. Προφανώς κάποιοι νομίζουν πως τα λεωφορεία του ΟΑΣΘ είναι ιδιοκτησίας τους και κάνουν facecontrol στο ποιοι θα μπούνε μέσα και σταματάνε το δρομολόγιο για όση ώρα θέλουν, καθυστερώντας έτσι και τους επιβάτες, αλλά και την σωστή εκτέλεση των δρομολογίων. Αλήθεια υπάρχει απόφαση του ΟΑΣΘ για να μην αφήνουν να επιβιβάζονται στα λεωφορεία άτομα με ψώνια, με καροτσάκια για μωρά ή οτιδήποτε άλλο;
Δείτε τις σχετικές φωτογραφίες:
2kataggelia oasth
1kataggelia oasth


Τσακαλώτος: Εξάδελφος ο Ορέστης αλλά δεν υπάρχει... «οικογενειακή ευθύνη» Δεν μας λες ρε Τσακαλωταδέλφω, αν το ίδιο γινόταν με άλλη κυβέρνηση, δεν θα σχίζατε τα στριγκάκια σας, ωρυόμενοι για σκάνδαλο μεγατόνων;

Τσακαλώτος: Εξάδελφος ο Ορέστης αλλά δεν υπάρχει... «οικογενειακή ευθύνη»





Όχι μία, όχι δύο αλλά εννέα εταιρείες, με επικεφαλής την εταιρεία Qualco του Ορέστη Τσακαλώτου, θα αναλάβουν να «μαζέψουν» τις οφειλές καταναλωτών  προς τη ΔΕΗ. Ύστερα από σχετικό διαγωνισμό κοινοπραξία εταιρειών, στην οποία συμμετέχουν τράπεζες, δικηγορικές εταιρείες και ειδικοί σύμβουλοι σε χαρτοφυλάκια χρέους, θα αναλάβουν να μειώσουν τις ληξιπρόθεσμες οφειλές ύψους 2,5 δισ. ευρώ. 



Πέραν του γεγονότος ότι είναι σκανδαλώδης  και προκλητική η  συγγενική σχέση (μήπως ήταν φωτογραφικός ο διαγωνισμός;;;;), η αλλαγή της ΔΕΗ σε εταιρεία, έγινε ΠΑΡΑΝΟΜΩΣ, και χωρίς να ερωτηθούν τα εκατομμύρια των πελατών της.

ΟΛΗ Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΗ!

ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΣΩΤΗΡΙΑ ΛΥΣΗ, Η ΓΕΝΙΚΗ ΣΤΑΣΗ ΠΛΗΡΩΜΩΝ... αλλά αυτός ο λαός,  έχει τόσο ραγιαδισμό πάνω του, που τον τρομοκρατεί και η λέξη... ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ!


Καλλιόπη Σουφλή

Υ.Γ. Δεν μας λες ρε Τσακαλωταδέλφω, αν το ίδιο γινόταν με άλλη κυβέρνηση, δεν θα σχίζατε τα στριγκάκια σας, ωρυόμενοι για σκάνδαλο μεγατόνων;
Θα τα σχίζατε...

ΘΑ ΣΑΣ ΣΧΙΣΕΙ Ο ΛΑΟΣ, ΑΔΕΡΦΑΡΕΣ ΤΗΣ ΜΑΣΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΓΚΛΗΜΑΤΩΝ, ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ.



Τσακαλώτος: Εξάδελφος ο Ορέστης αλλά δεν υπάρχει... «οικογενειακή ευθύνη»



Ο εξάδελφος του υπουργού, Ορέστης Τσακαλώτος, συμμετέχει με μια εταιρεία στην κοινοπραξία που ανέλαβε τη διαχείριση των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς τη ΔΕΗ

 

 tsakalotos708_18

Με διαρροή μέσω ΑΠΕ απάντησαν κύκλοι του υπουργείου Οικονομικών σε δημοσιεύματα που αφορά την εμπλοκή συγγενικού προσώπου του υπουργού Ευκλείδη Τσακαλώτου στη διαχείριση ληξιπρόθεσμων οφειλών πελατών της ΔΕΗ καθώς μια από τις εταιρείες που ανήκουν στην κοινοπραξία που θα αναλάβει να «μαζέψει» τις οφειλές καταναλωτών προς την εταιρεία είναι η Qualco με επικεφαλής τον Ορέστη Τσακαλώτο..

Ειδικότερα τονίζουν πως «σήμερα, ανακαλύφθηκε και η "οικογενειακή ευθύνη" για να συνεχιστεί το σήριαλ με τον Ευκλείδη Τσακαλώτο. Αφού ο "ξάδελφος" δουλεύει σε εταιρία που αναλαμβάνει έργα διαχείρισης δανείων, δεν μπορεί, κάπου θα εμπλέκεται και ο υπουργός. Μια συγγενική, όμως, σχέση δεν σημαίνει (πάντα) και ιδιαίτερες επαφές, πολύ περισσότερο όταν έχουν συναντηθεί 2-3 φορές σε δημόσιες εκδηλώσεις...».


Και προσθέτουν ότι «αντίθετα ευθύνες, κατά την εκκλησία που με τόση ευλάβεια υπηρετούν ορισμένοι εκδότες εφημερίδων, έχει ο ανάδοχος, ο νονός, καθώς το βάπτισμα δεν έχει ρόλο κοινωνικού χαρακτήρα (πολιτική προβολή και καριέρα...) αλλά πνευματικό και ουσιαστικό. Εκεί θα πρέπει τώρα να στρέψουν την προσοχή τους οι ταγοί της αντικειμενικής ενημέρωσης: ποιος βάπτισε τον Ευκλείδη Τσακαλώτο προκειμένου να αναδειχθούν οι ευθύνες που του αναλογούν, και για την αριστερά και για τον ΠΑΟΚ! Απεταξάμην...».
Κοινοπραξία αναλαμβάνει τη διαχείριση των ληξιπρόθεσμων οφειλών της ΔΕΗ
Όχι μία, όχι δύο αλλά εννέα εταιρείες, με επικεφαλής την εταιρεία Qualco του Ορέστη Τσακαλώτου, θα αναλάβουν να «μαζέψουν» τις οφειλές καταναλωτών  προς τη ΔΕΗ. Ύστερα από σχετικό διαγωνισμό κοινοπραξία εταιρειών, στην οποία συμμετέχουν τράπεζες, δικηγορικές εταιρείες και ειδικοί σύμβουλοι σε χαρτοφυλάκια χρέους, θα αναλάβουν να μειώσουν τις ληξιπρόθεσμες οφειλές ύψους 2,5 δισ. ευρώ. 

Στην κοινοπραξία μετέχουν οι ΙΒΜ Ελλάδος, Deutsche Bank London Branch, Εστία Business Group, Deloitte Business Solutions KPMG Qualco UK Kappa Research Δικηγορική εταιρεία Ν. Ανδρικόπουλος και η εξειδικευμένη σε τιτλοποιήσεις αμερικανική χρηματοοικονομική εταιρεία Finacity.

Σύμφωνα με τη προκήρυξη του διαγωνισμού ο σύμβουλος ζητείται να εκπονήσει αναλυτικό πλάνο υλοποίησης υπηρεσιών, να αναπτύξει στρατηγική διαχείρισης οφειλών και να καθορίσει συστηματικές δράσεις διαχείρισής τους, να μελετήσει την εξέταση δυνατότητας χρηματοδότησης, τιτλοποίησης απαιτήσεων,να σχεδιάσει πλαίσιο υλοποίησης, παρακολούθησης και αξιολόγησης των δράσεων, υποστήριξης της υλοποίησής του και να αναλάβει τη διαχείριση επιλεγμένου τμήματος πελατών με ληξιπρόθεσμες οφειλές. Η διάρκεια της σύμβασης θα είναι μέχρι την εξόφληση των διακανονισμών που συναφθούν.

Ο προϋπολογισμός της προκήρυξης είναι 12 εκατ. ευρώ και προβλέπεται ότι η αμοιβή του αναδόχου θα καθορίζεται ως ποσοστό επί των εισπράξεων οφειλών.

Για πελάτες με ενεργή σύμβαση το ανώτατο ποσοστό της αμοιβής είναι 8%, για πελάτες χωρίς ενεργή σύμβαση 12% μέχρι 2000 ευρώ οφειλή και 10% για μεγαλύτερη από 2000 ευρώ οφειλή. Για μεγαλύτερες οφειλές η προκήρυξη προέβλεπε ακόμη μεγαλύτερες αμοιβές (μέχρι 30 χιλιάδες 10%, μέχρι 50 χιλιάδες 20% και άνω των 50 χιλιάδων 30%).

Να σημειωθεί πως το διοικητικό συμβούλιο της ΔEΗ αποφάσισε την επιβολή και αύξηση επιτοκίων για κατηγορίες ληξιπρόθεσμων οφειλών. Σύμφωνα με την απόφαση:

- Δεν αυξάνεται το επιτόκιο για οφειλές που έχουν ενταχθεί ή πρόκειται να ενταχθούν σε
ρύθμιση. Το επιτόκιο παραμένει στα επίπεδα του δικαιοπρακτικού, δηλαδή 5,25%.

- Επιβάλλεται, σύμφωνα με τον νόμο, επιτόκιο 6% για ληξιπρόθεσμες οφειλές του Δημοσίου,
για πρώτη φορά.

- Για ληξιπρόθεσμες οφειλές πελατών που δεν προσέρχονται να τις ρυθμίσουν επιβάλλεται,
σύμφωνα με το νόμο, επιτόκιο 7,25%.


ΠΗΓΗ: ΑΤΤΙΚΑ ΝΕΑ

Πηγή

Eξέγερση των Αστών με δεκάδες νεκρούς στην Αθήνα προβλέπει έκθεση μυστικής υπηρεσίας

Τρίτη, 7 Νοεμβρίου 2017



Εκρηκτικό κοκτέηλ τα 150 δις κόκκινα δάνεια και το αμεταρρύθμιστο κράτος

Ερχονται λοιπόν τώρα 7 χρόνια μετά το πρώτο Μνημόνιο και χωρίς να έχουν θεραπευθεί οι ρίζες του κακού να σκηνοθετήσουν με ψευδοέξοδο στις αγορές καθώς τρέμουν την πυρηνική βόμβα των κόκκινων δανείων. 

Δηλαδή θα βγούμε στις αγορές για να δανειστούμε ακόμη πιο ακριβά και να διογκώσουμε το χρέος με την κουτοπόνηρη σκέψη να σπρώξουμε για μια ακόμη φορά στο μέλλον την αντιμετώπιση των αιτιών που μας οδήγησαν στην χρεοκοπία και οι οποίες δεν είναι άλλες από το σαθρό διεφθαρμένο δημόσιο, τις παράγκες που έχουν στήσει οι ολιγάρχες στο χώρο της δικαιοσύνης και φυσικά τα 150 δις κόκκινα δάνεια. 
Τίποτε από όλα αυτά δεν θεράπευσαν τα Μνημόνια.






Πόσα πρέπει να υποστεί ακόμα ο λαός, για να ξυπνήσει και να βγει στους δρόμους, ζητώντας τις κεφαλές επί πίνακι ΟΛΩΝ ΟΣΩΝ ΤΟΝ ΠΡΟΔΩΣΑΝ;;;

Η μοναδική σωτήρια λύση, χωρίς αιματοχυσίες αθώων, είναι Η ΓΕΝΙΚΗ ΣΤΑΣΗ ΠΛΗΡΩΜΩΝ, ΓΙΑ ΕΝΑ ΜΗΝΑ.

Όταν το συνειδητοποιήσουμε αυτό, όταν διώξουμε τον φόβο που μας επιβάλουν, τότε... 
ΤΟΤΕ, ΘΑ ΨΑΧΝΟΥΝ ΛΑΓΟΥΜΙ ΝΑ ΚΡΥΦΘΟΥΝ ΤΑ ΚΑΘΑΡΜΑΤΑ... ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ, ΤΡΑΠΕΖΗΤΕΣ, ΔΙΚΑΣΤΕΣ, ΗΓΕΣΙΕΣ ΣΩΜΑΤΩΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΚΑΙ ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ, ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ, ΣΥΝΔΙΚΑΛΗΣΤΩΝ...

ΤΟ ΜΟΝΟ ΑΙΜΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ... ΕΠΙΒΑΛΕΤΑΙ ΝΑ ΧΥΘΕΙ, ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΟΣΩΝ ΤΟΥΣ ΣΤΗΡΙΞΑΝ.


 Καλλιόπη Σουφλή
Δημοσιογράφος Αναλυτής
Ε.Δ.Ο
 Εθελ..Δημοσιογραφική .Ομάδα


Πασίγνωστη μυστική υπηρεσία αναλύοντας τα δεδομένα που έχει στην διάθεσή της προβλέπει τους επόμενους μήνες λαική  εξέγερση στην Ελλάδα καθώς τα τρία μνημόνια είναι σαν να μην υπήρξαν!


Κι αυτό γιατί 7 χρόνια μετά κυβέρνηση και δανειστές έχουν προσκρούσει στον τοίχο της αλήθειας που δεν είναι άλλος από τα 150 δις των κόκκινων δανείων-σ΄αυτό το ιλιγγιώδες ποσό έχουν εκτοξευθεί πλέον οι οφειλές ιδιωτών και επιχειρήσεων. Ουδεμία κυβέρνηση ως σήμερα τόλμησε να ακουμπήσει την πυρηνική βόμβα των κόκκινων δανείων.

Aπό τον Ian Ford


Ολες μάλιστα οι μνημονιακές κυβερνήσεις διαφύλαξαν ως ιερή αγελάδα το διεφθαρμένο δημόσιο και τις σχέσεις του με τους εγχώριους ολιγάρχες. Δηλαδή έβαλαν κάτω από το χαλί τις κύριες αιτίες της χρεοκοπίας.

Ερχονται λοιπόν τώρα 7 χρόνια μετά το πρώτο Μνημόνιο και χωρίς να έχουν θεραπευθεί οι ρίζες του κακού να σκηνοθετήσουν με ψευδοέξοδο στις αγορές καθώς τρέμουν την πυρηνική βόμβα των κόκκινων δανείων. 

Δηλαδή θα βγούμε στις αγορές για να δανειστούμε ακόμη πιο ακριβά και να διογκώσουμε το χρέος με την κουτοπόνηρη σκέψη να σπρώξουμε για μια ακόμη φορά στο μέλλον την αντιμετώπιση των αιτιών που μας οδήγησαν στην χρεοκοπία και οι οποίες δεν είναι άλλες από το σαθρό διεφθαρμένο δημόσιο, τις παράγκες που έχουν στήσει οι ολιγάρχες στο χώρο της δικαιοσύνης και φυσικά τα 150 δις κόκκινα δάνεια. 
Τίποτε από όλα αυτά δεν θεράπευσαν τα Μνημόνια.

Στο μεταξύ τόσο οι δανειστές όσο και οι κυβερνώντες πόνταραν όλα αυτά τα χρόνια στα χαράτσια εξαιτίας του δεσίματος που έχει ο Ελληνας με τα ακίνητα. 

Λεηλάτησαν δις ευρώ χαράτσια εξαιτίας της σχέσης εξάρτησης που έχει ο Ελληνας με τα ακίνητα και ποντάρουν ακριβώς σ΄αυτή τη σχέση όλες τις ελπίδες τους για την συνέχιση της λεηλασίας μέσω των χαρατσιών.

Ατυχώς για τους δανειστές και τους εγχώριους πολιτικάντηδες τα λεηλατημένα νοικοκυριά δεν μπορούν να πληρώσουν άλλο. 

Το αποδεικνύουν και τα νέα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ


Τα νέα στοιχεία αποτυπώνουν την υποχώρηση κατά 2,7 δισ. ευρώ (ή 2,3%) που σημείωσε το 2016 το διαθέσιμο εισόδημα των νοικοκυριών σε σύγκριση με το καταστροφικό 2015, καθώς το 2016 διαμορφώθηκε σε 114 δισ. ευρώ  από 116,7 δισ. ευρώ έναν χρόνο πριν.


Ως αποτέλεσμα αυτής της εξέλιξης η τελική καταναλωτική δαπάνη μειώθηκε κατά 1,3 δισ. ευρώ ή κατά 1%, από 123 δισ. ευρώ το 2015 σε 121,7 δισ. ευρώ το 2016.


Την κατιούσα πήρε και το ποσοστό αποταμίευσης των νοικοκυριών (και των μη κερδοσκοπικών οργανισμών που εξυπηρετούν νοικοκυριά) καθώς καταγράφηκε αρνητικό πρόσημο -6,8% το 2016 έναντι -5,4% το 2015.


Τα στοιχεία αυτά προκύπτουν από τους Ετήσιους Μη Χρηματοοικονομικούς Λογαριασμούς Θεσμικών Τομέων που δημοσιοποίησε η ΕΛΣΤΑΤ.


Στο μεταξύ όπως προκύπτει από τα στοιχεία της ΑΑΔΕ, τον Σεπτέμβριο οι ληξιπρόθεσμες οφειλές προς την εφορία ανήλθαν στα 700 εκατ. ευρώ φθάνοντας από την αρχή του έτους στα 9,25 δισ. ευρώ.
Την ίδια στιγμή ο πατσαβούρης ελεγκτικός μηχανισμός προχωρεί σε καθημερινή βάση σε 700 περίπου κατασχέσεις και δεσμεύσεις τραπεζικών λογαριασμών με στόχο να διασφαλίσει τα συμφέροντα του δημοσίου. 

Όπως προκύπτει από τα στοιχεία που δημοσιοποίησε η Ανεξάρτητη αρχή Δημοσίων Εσόδων 4,2 εκατομμύρια φορολογούμενοι και επιχειρήσεις χρωστούν στο ελληνικό δημόσιο περισσότερα από 98,7 δισ. ευρώ, ποσό το οποίο μήνα με τον μήνα διογκώνονται και όπως όλα δείχνουν στο τέλος του έτους θα «σπάσει» το φράγμα των 100 δισ. ευρώ.


Μέσω λοιπόν του μπαράζ των κατασχέσεων σε 991.392 οφειλέτες αλλά και των ρυθμίσεων που είναι σε ισχύ η φορολογική διοίκηση κατάφερε στο οκτάμηνο Ιανουαρίου – Αυγούστου να εισπράξει 3,5 δις. ευρώ. 

Ο στόχος που έχει τεθεί φέτος είναι η είσπραξη 2,7 δισ. ευρώ μόνο από τις παλαιές ληξιπρόθεσμες οφειλές αλλά με το ρυθμό των κατασχέσεων και των αναγκαστικών μέτρων που επιβάλλονται εκτιμάται ότι μέχρι το τέλος του έτους θα εισπραχθούν συνολικά περισσότερα από 4,5 δισ. ευρώ.


Ολα αυτά αποτελούν δυναμίτιδα για την κοινωνική έκρηξη που βρίσκεται προ των πυλών.
Το διεφθαρμένο αμεταρρύθμιστο κράτος σε συνδυασμό με τον προκλητικό αμοραλισμό των κυβερνώντων έχει δημιουργήσει ένα εκρηκτικό κοκτέηλ και σύμφωνα με τους αναλυτές μυστικές υπηρεσίας η οποία φημίζεται για την ισχύ της θα υπάρξει στην Ελλάδα λαική εξέγερση (η Εξέγερση των Αστών χαρακτηρίζεται στις εκθέσεις της μυστικής υπηρεσίας), στην διάρκεια της οποίας οι νεκροί θα ξεπεράσουν τους 80…

 Το βίντεο εδώ

Σοβαρή κρίση στις ελληνορωσικές σχέσεις: Γιατί η Ρωσία απαγόρευσε σε 3 Ελληνες υπουργούς να ταξιδέψουν στην Μόσχα

07/11/2017,0:53

Νέα ελληνορωσική διπλωματική κρίση, η δεύτερη το τελευταίο δίμηνο, ξέσπασε όταν ματαιώθηκε η σύγκλιση της Μικτής Διυπουργικής Ελλάδας-Ρωσίας που επρόκειτο να πραγματοποιηθεί στην Μόσχα, καθώς αφαιρέθηκε η βίζα από τρεις Ελληνες υπουργούς, επειδή τέθηκε από ελληνικής πλευράς θέμα συμμετοχής στην Διυπουργική, τεσσάρων Ρώσων αξιωματούχων από την Κριμαία!

Λίγη ώρα πριν επιβιβαστούν στο αεροπλάνο για τη Μόσχα ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Κατρούγκαλος, ο υπουργός Ναυτιλίας Παναγιώτης Κουρουμπλής και ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Βαγγέλης Αποστόλου καθώς και άλλοι υπηρεσιακοί αξιωματούχοι, πληροφορήθηκαν ότι η μετά το ελληα, νικό αίτημΡωσία έκλεισε τα σύνορα γι αυτούς!

Ολα ξεκίνησαν όταν η Αθήνα ζήτησε από την Μόσχα να αντικατασταθούν οι τέσσερις αξιωματούχοι με καταγωγή από την Κριμαία από άλλους Ρώσους, καθώς ΕΕ και Ελλάδα δεν αναγνωρίζουν πως η Κριμαία αποτελεί τμήμα της Ρωσικής Ομοσπονδίας αλλά της Ουκρανίας!
Στην Μόσχα όταν σταμάτησαν να... γελάνε με το ελληνικό αίτημα, σοβάρεψαν,  απάντησαν η ελληνική απαίτηση αποτελεί προσβολή για τους Ρώσους και εν τέλει τους... ανακάλεσαν την βίζα!

Οι υπουργοί έμειναν "αμανάτι" στο "Ελ.Βενιζέλος" και μετά επέστρεψαν στα γραφεία τους στην Αθήνα.
Η πρώτη (εμφανής...) ελληνορωσική διπλωματική κρίση ήρθε όταν το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών την απόφαση του Συμβουλίου Εφετών Θεσσαλονίκης να εκδοθεί στις ΗΠΑ αντί για την Ρωσία ο μάγος των bitcoin,  Αλεξάντρ Βίνικ.

Γενικά οι σχέσεις Ελλάδας-Ρωσίας είναι στον... "πάτο" σήμερα, για πολλούς και διάφορους λόγους.