02 Φεβρουαρίου 2016

Θα μπούμε στη Βουλή λένε οι Αγρότες! (Βίντεο)

Δείτε σχετικό βίντεο
                                              .

Δεν έχουν τέλος τα ρουσφέτια από το ΣΥΡΙΖΑ – Η Ρ.Σβίγκου. διόρισε τον γκόμενό της ως επιστημονικό σύμβουλο χωρίς πτυχίο στο υπουργείο ναυτιλίας (ΦΩΤΟ ΦΕΚ)

SVIGKOU

Δεν έχουν τέλος τα ρουσφέτια από το ΣΥΡΙΖΑ – Αυτή η "κοπριά"   διόρισε τον γκόμενό της ως επιστημονικό σύμβουλο χωρίς πτυχίο στο υπουργείο ναυτιλίας (ΦΩΤΟ ΦΕΚ)


Σάλο έχει προκαλέσει η αποκάλυψη ότι η εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Ράνια Σβίγκου έχει διορίσει τον σύντροφό της σε θέση ειδικού συνεργάτη στο πολιτικό γραφείο του Γιάννη Δρίτσα.
Σύμφωνα με πληροφορίες του iefimerida, η εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Ράνια Σβίγκου έχει διορίσει τον σύντροφό της σε θέση ειδικού συνεργάτη στο πολιτικό γραφείο του Γιάννη Δρίτσα, στο υπουργείο Ναυτιλίας.
Όπως φαίνεται και από το παρακάτω ΦΕΚ του διορισμού, ο Χρήστος Φωτιάδης διορίστηκε στη θέση του ειδικού συνεργάτη στο υπουργείο Ναυτιλίας, χωρίς πτυχίο.
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο Χρήστος Φωτιάδης είναι 31 ετών, φοιτητής ΤΕΙ χωρίς πτυχίο και σύντροφος της Ράνιας Σβίγκου.

Διαβάστε ολόκληρο το ΦΕΚ του διορισμού του: ΦΕΚ 776/ 2 Νοεμβρίου 2015




Διαβάστε την υπουργική απόφαση για την ένταξή του στο συνεργείο υπερωριακής απασχόλησης του προσωπικού γραφείου του υπουργού Ναυτιλίας.



ΚΛΕΙΝΟΥΝ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ! Τι αποφάσισαν οι αγρότες του Έβρου – Εκατοντάδες αποκλεισμένα φορτηγά και νταλίκες!

agrotes

Σε αποκλεισμό των ελληνοβουλγαρικών και ελληνοτουρκικών συνόρων στο σύνολό τους, προχωρούν οι αγρότες του Έβρου.


Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Έβρου, Γιάννη Μαργαριτίδη, μετά το σημερινό αποκλεισμό για ένα δίωρο του τελωνείου των Καστανέων, οι αγρότες τοποθέτησαν στο χώρο επιγραφή που ενημερώνει τους Έλληνες να αποφεύγουν την είσοδο στη γείτονα χώρα καθώς είναι θέμα χρόνου το επ’ αόριστον κλείσιμο των συνόρων.

Επ’ αόριστον έκλεισε από σήμερα και ο κόμβος Καστανέων-Ριζίων αποκλείοντας ουσιαστικά το τελωνείο του Ορμενίου, ενώ αύριο θα κλείσει συμβολικά αρχικά και ο συνοριακός σταθμός Κυπρίνου-Ιβαϊλοβγκραντ. Επίσης τον αποκλεισμό επ’ αόριστον του νότιου κόμβου του Διδυμοτείχου (έξοδος Ψαθάδων) θα εισηγηθεί στην αυριανή σύσκεψη ο πρόεδρος του συλλόγου αγροτών Διδυμοτείχου, Βασίλης Καμπρούδης.

Στο μεταξύ συνεχίζεται η σε 24ωρη βάση διακοπή της κυκλοφορίας των φορτηγών αυτοκινήτων στο τελωνείο των Κήπων.

Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος του συλλόγου αγροτών Αλεξανδρούπολης, Κώστας Αλεξανδρής εξέφρασε τον προβληματισμό του για τον μεγάλο αριθμό φορτηγών που έχουν συγκεντρωθεί στο ελληνικό τμήμα του τελωνείου. Καθώς ο χώρος στάθμευσης παρουσιάζει ήδη πληρότητα αύριο θα εξεταστεί το ενδεχόμενο να επιτραπεί προς τις βραδινές ώρες η έξοδος κάποιων εξ αυτών προς την Τουρκία προκειμένου να αποσυμφοριστεί η κατάσταση

Crashonline .gr


ΧΑΜΟΣ στον Πόρο με τον Γιώργο Παπανδρέου: Οι κάτοικοι τον ξεφτίλισαν AKOMA ΤΡΕΧΕΙ Ο ΓΑΠ

Ο πρώην πρόεδρος του Πασόκ πήγε στον Πόρο...




για να χαλαρώσει. Άλλωστε στο νησί έχει σκάσει και στο παρελθόν πολλές φορές για να κάνει το αγαπημένο του καγιάκ.
Μόνο που αυτή τη φορά η κωπηλασία του βγήκε ξινή.
Με την άνεση που τον χαρακτηρίζει πήγε στην περιοχή της πούντας ν΄ απολαύσει φρέσκα ψάρια.
Δεν υπολόγισε ωστόσο την οργή των κατοίκων της περιοχής. Δυο από αυτούς τον πλησίασαν με απειλητική διάθεση τον σκούντησαν και κατόπιν του φώναζαν «Εξαιτίας σου πεινάμε και μπήκαμε στο Δ.Ν.Τ. Θα έπρεπε να κρύβεσαι και όχι να τρως ψάρια την στιγμή που οι Έλληνες πεινάνε».
Ο πρώην πρωθυπουργός στην αρχή κράτησε την ψυχραιμία του και προσπάθησε να καθησυχάσει τους πολίτες. Όταν όμως κατάλαβε ότι κάτι τέτοιο δεν μπορούσε να γίνει ζήτησε από την παρέα του ν΄αποχωρήσουν.
Όπως και έγινε...

         Κάντε κλικ πάνω στην φωτογραφία για μεγένθυνση


Read more: http://www.oparlapipas.com





ΙΔΕ Η ΑΠΑΤΗ: ΣΥΡΙΖΑ χαιρετίζει την απεργία της Πέμπτης: «Συνιστά αγωνιστική παρέμβαση»





ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI

Την απεργιακή κινητοποίηση που έχουν προκηρύξει για την Πέμπτη 4/2/2015 οι εργαζόμενοι και τα συνδικάτα, χαιρετίζει το Τμήμα Εργατικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ σημειώνοντας ότι η κινητοποίηση αυτή συνιστά αγωνιστική παρέμβαση για την προάσπιση του δημόσιου, καθολικού και αναδιανεμητικού ασφαλιστικού συστήματος.
Ταυτόχρονα ο ΣΥΡΙΖΑ καταγγέλλει τις δυνάμεις εκείνες που στηρίζουν νεοφιλελεύθερες πολιτικές, δυνάμεις που βρίσκονται μέσα και έξω από τη χώρα και επιμένουν στη συνταγή νέων μειώσεων στις συντάξεις και καλεί την κυβέρνηση να μην αποδεχθεί καμία μείωση συντάξεων, «να αντιταχθεί στα σχέδια των δανειστών και των ντόπιων συμμάχων τους».
«Μετά από τις νεοφιλελεύθερες επιλογές που κυριολεκτικά βούλιαξαν τα Ασφαλιστικά Ταμεία (απώλειες 24 δισ. ευρώ την εξαετία 2009 - 2014) και οδήγησαν σε φτωχοποίηση μεγάλο μέρος των απόμαχων της εργασίας (26 δισ. απώλειες από τις περικοπές συντάξεων), ακόμα και σήμερα δυνάμεις εντός και εκτός χώρας επιμένουν στην ίδια συνταγή και προτείνοντας νέες μειώσεις συντάξεων κύριων και επικουρικών», καταγγέλλει ο ΣΥΡΙΖΑ και υπογραμμίζει τα εξής:
«Τα Ασφαλιστικά Ταμεία γνώρισαν το 2011 την δραματική απομείωση της περιουσίας τους κατά 13 δισ. ευρώ με την εφαρμογή του PSI που εφάρμοσε η συγκυβέρνηση Σαμαρά - Βενιζέλου.
*Τα τελευταία 40 χρόνια τα αποθεματικά τους λεηλατήθηκαν με την αναγκαστική τοποθέτησή τους στην ΤτΕ με μηδενική απόδοση όταν ο πληθωρισμός "έτρεχε" με 25%.
*Την κρίσιμη δεκαετία 1990-2000 με ευθύνη συγκεκριμένων πολιτικών δυνάμεων τα Ταμεία υποχρεώθηκαν να συμμετάσχουν στο “χρηματιστηριακό πάρτι” και στη συνέχεια στο επενδυτικό όλεθρο των δομημένων ομολόγων, με ανυπολόγιστες απώλειες δεκάδων δισ. ευρώ».
«Όλα αυτά οδήγησαν το Ασφαλιστικό Σύστημα της χώρας σε τροχιά μη βιωσιμότητας και στην ανάγκη λήψης μέτρων προκειμένου να ξανασταθούν στα πόδια τους. Τα μέτρα όμως που πρέπει να ληφθούν θα πρέπει να αφορούν κατά κύριο λόγο τα έσοδα και όχι τις παροχές του Συστήματος Κοινωνικής Ασφάλισης», σημειώνει το Τμήμα Εργατικής Πολιτικής το ΣΥΡΙΖΑ το οποίο προειδοποιεί ότι «το Ασφαλιστικό Σύστημα της χώρας δεν πρόκειται να ορθοποδήσει όσο η ανεργία κινείται στο 25%, η ανασφάλιστη εργασία ξεπερνάει το 20% και οι ελαστικές μορφές απασχόλησης αποτελούν "οδηγό" των επιχειρήσεων σε αρκετές περιπτώσεις».
Το Τμήμα Εργατικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ στηρίζει την προσπάθεια της κυβέρνησης για την υπεράσπιση των συντάξεων και τη δημιουργία ενός συστήματος με αναδιανεμητικό χαρακτήρα στηριγμένο στην αλληλεγγύη των γενεών. Επίσης, καλεί την κυβέρνηση να μην υποχωρήσει σε καμία μείωση συντάξεων και να αντιταχθεί στα σχέδια των δανειστών και των ντόπιων συμμάχων τους.
Ο Τμήμα Εργατικής Πολιτικής σημειώνει ότι οι εργαζόμενοι πρέπει να παλέψουν για:
«Την ανακεφαλαιοποίηση των Ασφαλιστικών Ταμείων καθώς και τη στήριξή τους μέσα από κοινωνικούς πόρους. Πόρους που θα προκύψουν από μία διαδικασία αναδιανομής υπέρ του κόσμου της εργασίας.
Να δημιουργήσει ένα αποτελεσματικό πλαίσιο για την αντιμετώπιση της παραβατικότητας στην αγορά εργασίας και μέσα από την ενίσχυση των ειδικών υπηρεσιών ελέγχου.
Την ουσιαστική επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων.
Την αλλαγή του πλαισίου λιτότητας σε όλη την Ευρώπη έτσι ώστε μέσα από ένα γενναίο πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων να αντιμετωπιστεί το κεντρικό πρόβλημα της ανεργίας».
«Οι λύσεις που χρειαζόμαστε δεν μπορούν να προκύψουν από τις δυνάμεις και την λογική της “ελεύθερης αγοράς”, αλλά από τη στήριξη των κοινωνικών αναγκών, την αλληλεγγύη και τη δημοκρατία, από τους αγώνες του κόσμου της εργασίας και του λαού», σημειώνει το Τμήμα Εργατικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ.

Πηγή: http://www.iefimerida.gr

ΕΛΜΕ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ : Ολοι στην απεργία όλοι στούς δρόμους την Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου



Βόμβα από Τούρκο καναλάρχη: Συμφωνήσαμε με τον Τσίπρα να πάρω κανάλι στην Ελλάδα για να ακουστεί η φωνή της Τουρκίας

tourkos-kanalarxis

Ο μεγαλύτερος καναλάρχης της Τουρκίας είναι στα αριστερά της φωτό για όσους δεν τον ξέρουν…
«Θέλουμε να ακουστεί η φωνή της Τουρκίας στην Ελλάδα» – «Ύποπτη» σιωπή από το Μαξίμου
«Βουίζει» η Τουρκία τις τελευταίες ώρες από την είδηση ότι ο ιδιοκτήτης του τουρκικού καναλιού TV8, Ali Ilicali, συναντήθηκε με τον Έλληνα πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα και συζήτησαν τον ενδεχόμενο αγοράς καναλιού στην Ελλάδα.


Οι ισχυρισμοί του ισχυρού καναλάρχη, επιβεβαιώθηκαν και με δηλώσεις του διευθυντή μάρκετινγκ του καναλιού, Ali Cemal Karabudak.
«Έχουμε δυο εναλλακτικές λύσεις, είτε θα αγοράσουμε κάποιο ελληνικό κανάλι, είτε θα αγοράσουμε μια νέα συχνότητα. Ήδη ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας με τον οποίο είχαμε συνάντηση έδειξε θετικός σε αυτή την πρόθεσή μας και ο σκοπός μας είναι να λειτουργήσει μέχρι τον Οκτώβριο. Έτσι με αυτόν τον τρόπο θα ακουστεί στην Ελλάδα η φωνή της Τουρκίας», φέρεται να έχει δηλώσει στον τουρκικό Τύπο ο Ali Cemal Karabudak.

Αυτό που προκαλεί πολλά ερωτήματα είναι πως μέχρι στιγμής δεν έχει βγει κανείς από την ελληνική κυβέρνηση για να διαψεύσει το γεγονός, με τους Τούρκους να θεωρούν δεδομένο πως θα πάρουν τηλεοπτική συχνότητα στην Ελλάδα.
Γιατί αυτή η «ύποπτη» σιωπή από την κυβέρνηση;
Είναι δυνατόν ο ίδιος ο πρωθυπουργός της χώρας να έχει αλισβερίσια με Τούρκους επιχειρηματίες και να παζαρεύει υπογείως τις τηλεοπτικές συχνότητες;
Γιατί δεν ενημερώθηκαν τα Μέσα Ενημέρωσης στην Ελλάδα για αυτή τη συνάντηση και το περιεχόμενο της συζήτησης;
Θα βγει κάποιος να ενημερώσει επίσημα ή τα τουρκικά Μέσα θα «βουίζουν» πανηγυρίζοντας ότι στην Ελλάδα θα υπάρχει «τουρκική φωνή»;
Εδώ και τώρα η κυβέρνηση να ενημερώσει για το αν και πότε πραγματοποιήθηκε η συνάντηση με τον Τούρκο επιχειρηματία – καναλάρχη και για το περιεχόμενο των συζητήσεων.

Η πρώτη επαφή με τον Τσίπρα
Τον περασμένο Νοέμβριο, ο ιδιοκτήτης του TV8 ήταν ανάμεσα στους Τούρκους επισήμους που παρακολούθησαν τον φιλικό ποδοσφαιρικό αγώνα Τουρκίας και Ελλάδας, στην Κωνσταντινούπολη. Αγώνα που παρακολούθησαν και οι πρωθυπουργοί Ελλάδας και Τουρκίας, Αλέξης Τσίπρας και Αχμέτ Νταβούτογλου αντίστοιχα.
Ο καναλάρχης –σύμφωνα με τα τουρκικά ΜΜΕ- δήλωσε ενθουσιασμένος τότε, με τη γνωριμία του με τον Έλληνα πρωθυπουργό.

 

Οι αγρότες στην Καστοριά απέκλεισαν την ΔΟΥ και τον δρόμο μπροστά απο αυτήν



Για πρώτη φορά οι αγρότες της Καστοριάς έκλεισαν τόσο δυναμικά τον  κεντρικό δρόμο μπροστά απο την ΔΟΥ Καστοριάς στο  πολυτελές κτήριο του εμπορικού κέντρου, όπου στεγάζεται προκλητικά,  και την απέκλεισαν πλήρως για 2 ώρες. Απο της 11:20 μέχρι 1:35 περίπου το μεσημέρι της Τρίτης- σήμερα 2/2/2016

Αντιπροσωπεία των αγροτών που συμετείχαν απο όλη την Δυτ. Μακεδονια ανέβηκαν στον υπερ-πολυτελές όροφο της ΔΟΥ και επισκέφτηκαν το γραφείο του διευθυντού της εφορίας, ο οποίος  σημειωτέον,  είναι ένα απο τα φανερά επι σειρά ετών  -ενεργά στελέχη της Ν.Δ  στην Καστοριά και αυτο επι της αυτοαποκαλούμενης  "αριστερής" κυβέρνησης.

Λίγο πιο πρίν ο εκπρόσωπος των μπλόκων της Δυτ. Μακεδονίας κάλεσε τους ελεύθερους επαγγελματίες και όλες τις επαγγελματικές τάξεις να είναι παρόντεςαύριο αλλα και την Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου  στο μπλόκο των αγροτών του Αργους Ορεστικού Καστοριάς.

Και στον σημερινό  αγώνα (επιβίωσης )  των αγροτών στην Καστοριά έλαμψαν δια της απουσίας τους ο δήμαρχος  Καστοριάς, ο Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής ενότητας Καστοριάς, αλλα και ο Μητροπολίτης Καστοριάς. 

Παράσταση διαμαρτυρίας αγροτών του μπλόκου της Νίκαιας έξω από τα δικαστήρια – Παρόντες και αγρότες από τα Τέμπη





2 Φεβρουαρίου 2016, 13:47 Ρεπορτάζ: Ειρήνη Αμπελακιώτη

Παράστασης διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν σήμερα το πρωί έξω από τα Δικαστήρια στη Λάρισα  εκπρόσωποι του μπλόκου της Νίκαιας για τα αγροτοδικεία.
Βέβαια τυχαία δεν ήταν και η συνάντηση των εκπρόσωπων των μπλόκων της Νίκαιας και των Τεμπών – κ. Βαγγέλη Μπούτα και Ρίζο Μαρούδα να συναντιούνται με τα μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής των Μπλόκων των Τεμπών κ. Φάνη Τραγάκη και Βαγγέλη Παπαγιαννούλη- θέλοντας να δείξουν ότι ο αγώνας και τα αιτήματα είναι κοινά και πρέπει να είναι ενωμένοι.
maroudas_tragakhs

Σε δήλωση του ο κ. Ρίζος Μαρούδας από την συντονιστική επιτροπή μπλόκων Νικαίας ανέφερε:
«προσπαθούμε να δείξουμε ότι ο αγώνας που κάνουμε είναι αγώνας επιβίωσης, είναι δικαίωμα μας να βγαίνουμε στους δρόμους και να αγωνιζόμαστε και όλο αυτό δεν μπορεί να αντιμετωπίζετε με αγροτοδικεία  και δικαστικές διώξεις.

Για να βγει κάποιος να αγωνιστεί στο δρόμο σημαίνει ότι υπάρχει πρόβλημα και πρέπει  να δοθεί λύση από την κυβέρνηση στα δίκαια αιτήματα μας και όχι να μας αντιμετωπίζουν σαν κοινούς εγκληματίες.

Εμείς σαν μπλόκο της Νίκαιας συνεχίζουμε της δράσεις μας και καλούμε την Κυριακή όλους στην Πανελλαδική Σύσκεψη των Μπλόκων για τον συντονισμό και την κλιμάκωση του αγώνα. Καλούμε την κυβέρνηση να κάνει έναν ουσιαστικό διάλογο και να απαντήσει στα αιτήματα μας και να αποσύρει αυτό το ασφαλιστικό και φορολογικό τερατούργημα που έχει προτείνει».

Ο κ. Φάνης Τραγάκης μέλος της Συντονιστικής του μπλόκου των Τεμπών δήλωσε ότι : «μετά την γενική συνέλευση χθες αποφασίστηκε ότι οι δρόμοι στα Τέμπη θα είναι κλειστοί από τις 10 το πρωί έως στις 10 το βράδυ.

Μέχρι σήμερα βλέπουμε μια απαξίωση από τους κυβερνώντες και τα υπόλοιπα κόμματα καθώς δεν έχουν πάρει ακόμα θέση και περιμείνουμε να δούμε την στάση που θα κροτήσουν απέναντι στο ασφαλιστικό και το φορολογικό.
Όλα τα μπλόκα σε όλη την χώρα συμφωνούμε με τα αιτήματα που πλέον είναι γνωστά. Τις επόμενες μέρες τα αιτήματα θα βγουν τεκμηριωμένα για να μην μπορούν να τα αμφισβητήσουν και αναμένουμε την διακομματική που έχουμε θέσει στην κυβέρνηση. Από δω και πέρα θα σκληρύνουμε την στάση μας και το κλείσιμο των δρόμων».
<

mpoutas_maroudas

Ο κ. Μπούτας σε δήλωσή του επισήμανε: «σήμερα έχουμε παράσταση διαμαρτυρίας για τα αγροτοδικεία από το 2013 και το 2014 και με βαριές κατηγορίες και αυτό που απαιτούμε από την κυβέρνηση είναι να πάρει πίσω όλες τις κατηγορίες από τους αγροτικούς αγώνες. Εμείς λέμε ότι οι συγχρονισμένες δράσεις και η ενότητα θα φέρουν αποτέλεσμα. Εμείς από την αρχή χαιρετήσαμε όλους τους αγρότες που βγήκαν στο δρόμο».
Και τέλος για τα αγροτοδικεία ανέφερε χαρακτηρίστηκα: «στην τελική παπάς ας μην μας πάρει, αστυνόμος ας μας πάρει δεν φοβόμαστε. Κανένας αγώνας δεν είναι χωρίς επιπτώσεις»
Στο πλευρό των αγροτών σήμερα ήταν και το Εργατικό Κέντρο Λάρισας και δήλωσε την πλήρη συμπαράσταση του στους αγώνες και στα αιτήματα των αγροτών.


Πηγή: http://www.onlarissa.gr