30 Δεκεμβρίου 2015

Επιδοτούμενα σεμινάρια για τους μελισσοκόμους

Το πρόγραμμα, που θα «τρέξει» από τον ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ, ξεκινά αμέσως και θα ολοκληρωθεί μέσα στο καλοκαίρι. Στα σκαριά η δημιουργία μόνιμου Σχολείου Μελισσοκομίας

Ερχονται επιδοτούμενα σεμινάρια μελισσοκομίας σε όλη την Ελλάδα, για όσους θέλουν να ασχοληθούν με έναν κλάδο που μπορεί να αποφέρει μεικτό ετήσιο εισόδημα μέχρι 35.000 ευρώ.
Σήμερα στην Ελλάδα με τη μελισσοκομία απασχολούνται περίπου 22.000 άτομα, εκ των οποίων οι 8.000 είναι επαγγελματίες μελισσοκόμοι με περισσότερες από 150 κυψέλες, ενώ οι υπόλοιποι είναι άτομα τα οποία
Σήμερα στην Ελλάδα με τη μελισσοκομία απασχολούνται περίπου 22.000 άτομα, εκ των οποίων οι 8.000 είναι επαγγελματίες μελισσοκόμοι με περισσότερες από 150 κυψέλες, ενώ οι υπόλοιποι είναι άτομα τα οποία ασκούν τη μελισσοκομία ως δευτερεύουσα απασχόληση
Τα σεμινάρια για νέους αλλά και για εκπαιδευμένους μελισσοκόμους θα ξεκινήσουν αμέσως και θα ολοκληρωθούν μέσα στο καλοκαίρι, σύμφωνα με τον προγραμματισμό του ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ. Παράλληλα το Ινστιτούτο Μελισσοκομίας προσανατολίζεται στη δημιουργία μόνιμου Σχολείου Μελισσοκομίας για τη συνεχή εκπαίδευση των νέων αγροτών που θέλουν να ενταχθούν στο επάγγελμα του μελισσοκόμου.
Σήμερα στην Ελλάδα με τη μελισσοκομία απασχολούνται περίπου 22.000 άτομα, εκ των οποίων οι 8.000 είναι επαγγελματίες μελισσοκόμοι με περισσότερες από 150 κυψέλες, ενώ οι υπόλοιποι είναι άτομα τα οποία ασκούν τη μελισσοκομία ως δευτερεύουσα απασχόληση. Ωστόσο για να έχει κάποιος ικανοποιητικό εισόδημα από την ενασχόληση με την μελισσοκομία, θα πρέπει να διαθέτει πάνω από 200 κυψέλες.
Για τη δημιουργία μιας τέτοιας μελισσοτροφικής επιχείρησης απαιτείται ένα κεφάλαιο 25.000 με 30.000 ευρώ, ενώ η μονάδα αυτή μπορεί να δώσει ένα ακαθάριστο ετήσιο εισόδημα της τάξης των 30.000 με 35.000 ευρώ.
Επιδοτούμενα σεμινάρια για τους μελισσοκόμους
Να σημειωθεί ότι η Ελλάδα βρίσκεται στη δεύτερη θέση στην ΕΕ -μετά την Ισπανία-, όσον αφορά τον αριθμό των μελισσιών με ποσοστό 11,8% επί του συνολικού αριθμού των 14.000.000 μελισσιών της Ευρωπαϊκής Ενωσης.
8,5 εκατ. ευρώ από την ΕΕ για μελισσοκομικά προγράμματα
Μέχρι το 2016 η χώρα μας θα λάβει από την Ευρωπαϊκή Ενωση ποσό ύψους 8,5 εκατ. ευρώ προκειμένου το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης να «τρέξει» μελισσοκομικά προγράμματα διαρθρωτικού χαρακτήρα, με στόχο τη βελτίωση των συνθηκών παραγωγής και εμπορίας μελισσοκομικών προϊόντων. Με τα προγράμματα αυτά προωθούνται οι εξής ενέργειες:
Επιδοτούμενα σεμινάρια για τους μελισσοκόμους
1 Πληροφόρηση και τεχνική βοήθεια. Η ενέργεια αυτή έχει ως στόχο την αποτελεσματικότητα της παραγωγής και της εμπορίας μέσω της εφαρμογής καλύτερων τεχνικών. Η ενέργεια αυτή προωθείται με στόχο:
  • Τη λειτουργία δικτύου συμβούλων μελισσοκομίας στα Κέντρα Μελισσοκομίας.
  • Τη διοργάνωση μαθημάτων για αρχάριους και πεπειραμένους μελισσοκόμους με εκπαιδεύσεις.
2 Καταπολέμηση της βαρροϊκής ακαρίασης. Η ενέργεια αυτή έχει ως στόχο τον έλεγχο της προσβολής των μελισσών από το άκαρι «βαρρόα».
3 Εξορθολογισμός της νομαδικής μελισσοκομίας. Η ενέργεια αυτή έχει ως στόχο:
  • Τη διαχείριση των μετακινήσεων του μελισσοκομικού κεφαλαίου στην Ευρωπαϊκή Ενωση.
  • Τη χωροταξική κατανομή των θέσεων για μελισσοκόμους κατά την περίοδο της ανθοφορίας
4 Αναλύσεις μελιού. Η ενέργεια αυτή έχει στόχο:
  • Τη βελτίωση της εμπορίας του μελιού μέσω της χρηματοδότησης των αναλύσεων
  • Τη διασφάλιση ότι το μέλι που διατίθεται στην αγορά πληροί τα φυσικοχημικά χαρακτηριστικά που ορίζονται στην οδηγία 2001/110/ΕΚ του Συμβουλίου για το μέλι.
5 Ανασύσταση του κοινοτικού μελισσοκομικού κεφαλαίου. Η ενέργεια αυτή έχει στόχο την:
  • Αντιστάθμιση των απωλειών μελισσών.
  • Συμβολή στην αποτροπή απωλειών παραγωγής.
  • Χρηματοδότηση δραστηριοτήτων που ευνοούν την παραγωγή βασιλισσών ή την αγορά μελισσοσμηνών.
6 Εφαρμοσμένη έρευνα. Η ενέργεια αυτή έχει στόχο τη συμβολή των γνώσεων όσον αφορά συγκεκριμένες πρακτικές μελισσοκομίας αλλά και στην προαγωγή της επιστήμης της μελισσοκομίας γενικότερα.
Από την υλοποίηση των μελισσοκομικών προγραμμάτων θα υπάρξει μείωση του κόστους παραγωγής μελιού, θα γίνει εισαγωγή διαρθρωτικών βελτιώσεων στις μελισσοκομικές επιχειρήσεις και στήριξη του εισοδήματος των μελισσοκόμων και μείωση των απωλειών του μελισσοκομικού κεφαλαίου από τη βαρροϊκή ακαρίαση.
Παράλληλα με τη συνέχιση της μελισσοκομίας στις διάφορες γεωργικές περιοχές θα βελτιωθεί η επικονίαση των οπωροφόρων δέντρων αλλά και των άλλων καλλιεργειών, ενώ γενικά θα υπάρξουν θετικές επιπτώσεις στο περιβάλλον και την αγροτική ανάπτυξη.
Το μέλι με αριθμούς...
Θα πρέπει να σημειώσουμε ότι η ελληνική μελισσοκομία αριθμεί περίπου 1,6 εκατομμύριο μελίσσια από τα οποία το 96% είναι εγκατεστημένα σε σύγχρονες κυψέλες.
Η μελισσοκομία είναι διαδεδομένη σε όλη τη χώρα, ωστόσο σε ορισμένες περιοχές είναι ιδιαίτερα ανεπτυγμένη. Οι περιοχές που έχουν περισσότερο μελισσοκομικό ενδιαφέρον από άλλες είναι των νομών Χαλκιδικής, Καβάλας, Φθιώτιδας, Εύβοιας, Αττικής, Αρκαδίας, Ηρακλείου, Χανίων.
Η Μακεδονία έχει τις περισσότερες μελισσοκομικές μονάδες, με τον μεγαλύτερο αριθμό μελισσιών, τη μεγαλύτερη παραγωγή μελιού (19%) και τους περισσότερους επαγγελματίες μελισσοκόμους, όπως αυτό φαίνεται από τον μέσο όρο των μελισσιών για κάθε μελισσοκομική μονάδα.
Η Πελοπόννησος έχει το (13%) της παραγωγής, η Κρήτη το (14%), η Στερεά Ελλάδα και η Εύβοια το (15%) είναι επίσης περιοχές με μεγάλο αριθμό μελισσιών και μελισσοκόμων.
Ετήσια παραγωγή
Η συνολική ετήσια παραγωγή μελιού κυμαίνεται από 14.000 ?17.000 τόνους. Το παραγόμενο μέλι διακρίνεται σε δύο μεγάλες κατηγορίες. Το μέλι από νέκταρ, στο οποίο συγκαταλέγονται τα διάφορα μέλια από άνθη (ανθόμελα) και το μέλι από μελιτώματα. Το 60% της ελληνικής παραγωγής μελιού, προέρχεται από τα μελιτώματα του πεύκου και του έλατου, το 15% από θυμάρι και το 25% περίπου από άλλα άνθη (βαμβάκι, πορτοκαλιά, ρείκι κ.λπ.).
Χαρακτηριστικό είναι επίσης το γεγονός ότι η Ελλάδα έχει τη μεγαλύτερη πυκνότητα μελισσιών από όλες τις ευρωπαϊκές χώρες, καθώς έχει τριπλάσιο αριθμό μελισσιών σε κάθε τετραγωνικό χιλιόμετρο από το μέσο όρο της Ευρώπης, 128 φορές μεγαλύτερη πυκνότητα από ότι η Αυστραλία και 33 φορές μεγαλύτερη από τις ΗΠΑ.
Ωστόσο, ο μέσος όρος του αριθμού των μελισσιών ανά εκμετάλλευση είναι μικρός, γεγονός που υποδηλώνει ότι υπάρχουν πολλές μικρές μελισσοκομικές εκμεταλλεύσεις. Πράγματι, το 63% των μελισσοκομικών εκμεταλλεύσεων έχει λιγότερα από 50 μελίσσια και μόνο το 6% έχει πάνω από 200 μελίσσια.
Επίσης πέρα από το μέλι υπάρχει και η παραγωγή του κεριού το οποίο κυμαίνεται μεταξύ 410-440 τόνους. Η χώρα μας είναι ελλειμματική σε κερί, επειδή καλύπτει μόνο το 45% των αναγκών της και γι' αυτό κάθε έτος εισάγει το υπόλοιπο 55%.
Βασιλικός πολτός
Η παραγωγή βασιλικού πολτού κυμαίνεται σε 400-600 τόνους ετησίως. Επίσης παράγονται μικρές ποσότητες πρόπολης και γύρης. Το δηλητήριο από το κεντρί της μέλισσας χρησιμοποιείται στη φαρμακοβιομηχανία, αλλά δεν υπάρχει παραγωγή στη χώρα μας.
Το 45% του συνόλου των μελισσοκόμων είναι μέλη συνεταιριστικών οργανώσεων. Ενα μεγάλο μέρος των συνεταιρισμών είναι μέλη της Κοινοπραξίας Μελισσοκομικών Συνεταιρισμών Ελλάδας. Στην Ομοσπονδία Μελισσοκομικών Συλλόγων Ελλάδος υπάγονται περίπου 30 μελισσοκομικοί σύλλογοι. Ακόμη σε διάφορα μέρη της Ελλάδος αρχίζουν να δημιουργούνται ομάδες παραγωγών που έχουν κοινούς οικονομικούς σκοπούς.
Τέλος θα πρέπει να σημειώσουμε ότι η προσφορά της μελισσοκομίας όσον αφορά την παραγωγή των μελισσοκομικών προϊόντων είναι μικρή σε σχέση με την αξία της παραγωγής των άλλων γεωργικών προϊόντων. Η κυριότερη συνεισφορά των μελισσών αφορά την επικονίαση των φυτών. Η μέλισσα είναι ο κύριος παράγοντας της μεταφοράς της γύρης στα άνθη των φυτών.
Στη μέλισσα υπολογίζεται ότι, λόγω της συμμετοχής της στην επικονίαση των φυτών, χρωστάμε το 80-90% της παραγωγής πολλών δένδρων ή φυτών μεγάλης καλλιέργειας. Το οικονομικό όφελος από την επικονίαση των ανθέων, είναι 150 φορές μεγαλύτερο από τη συνολική αξία όλων των μελισσοκομικών προϊόντων που παράγονται. Η μελισσοκομία είναι από τις ελάχιστες ανθρώπινες οικονομικές δραστηριότητες που είναι φιλική προς το περιβάλλον και συνεισφέρει στην ορθολογική διαχείριση των φυσικών πόρων.
Πού θα απευθυνθώ
Κάσσανδρος Γάτσιος Γεωπόνος-Σύμβουλος Επιχειρήσεων - Εταιρεία SYMAGRO. Επιστημονικό & Τεχνολογικό Πάρκο Ηπείρου. www.symagro.com. Tηλ. 6944846475 - 26510 07653 - FAX: 26510 07674 - info@symagro.com
ΕΦΗ ΚΑΡΑΓΕΩΡΓΟΥ



πηγή: ΕΘΝΟΣ


Το fyllokaiftero1.blogspot.com είναι  ανεξάρτητο και βασίζεται μόνο στους αναγνώστες του. Υποστηρίξτε μας,ευχαριστουμε. ALFA BANK Αριθμός λογαριασμού 850002οο2010348







Η βασιλόπιτα - συνταγή

  του Στέλιου Παρλιάρου


Η βασιλόπιτα του Στέλιου Παρλιάρου
Υλικά
- 100 γρ. ξανθές σταφίδες
- 100 γρ. ξερά δαμάσκηνα ψιλοκομμένα, χωρίς τα κουκούτσια τους
- 100 γρ. ξερά σύκα, ψιλοκομμένα
- 200 γρ. κονιάκ
- 250 γρ. αγελαδινό βούτυρο
- 250 γρ. ζάχαρη άχνη
- 250 γρ. λευκά αμύγδαλα λευκά (αλεσμένα στο μπλέντερ σε σκόνη), ή έτοιμη αμυγδαλόσκονη
- 6 μεγάλα αυγά
- 250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
Εκτέλεση
Από την προηγούμενη μέρα, βάζουμε να μουλιάσουν σε ένα μπολ για 1 βράδυ τις σταφίδες, τα δαμάσκηνα και τα σύκα, περιχύνοντας από πάνω με το κονιάκ. Την επομένη, τα κάνουμε όλα μαζί πολτό στο μούλτι ή στο μπλέντερ.
Εν συνεχεία, χτυπάμε σε ένα μπολ ή στο μίξερ το βούτυρο, τη ζάχαρη άχνη και την αμυγδαλόσκονη έως ότου φουσκώσουν και σχηματιστεί μια λευκή κρέμα.
Ρίχνουμε τον πολτό των ξερών φρούτων, συνεχίζοντας να χτυπάμε για λίγη ακόμη ώρα. Προσθέτουμε ένα-ένα τα αυγά, σταματάμε το χτύπημα και ρίχνουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ, ανακατεύοντας με μια κουτάλα πολύ καλά.
Αφού βουτυρώσουμε και αλευρώσουμε ένα ταψί διαμέτρου 30 εκ., αδειάζουμε μέσα το μείγμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170-180 βαθμούς για 1 ώρα.
Μόλις η βασιλόπιτα κρυώσει, ξεφορμάρουμε και την αναποδογυρίζουμε. Τυλίγουμε ένα νόμισμα σε ένα μικρό κομμάτι αλουμινόχαρτο και το βυθίζουμε προσεχτικά σε ένα σημείο της βάσης της.
Προαιρετικά, μπορούμε να γλασάρουμε τη βασιλόπιτα με λευκό γλάσο ή, εναλλακτικά, να την πασπαλίσουμε με ζάχαρη άχνη.
Καλή επιτυχία!


 πηγή: love cook


Πηγή: http://www.lovecook.gr

Χίλια μπράβο. Η απελπισμένη γιαγιά μπροστά στο ΑΤΜ στην Κρήτη και η πράξη ανθρωπιάς που συγκλονίζει!

Χίλια μπράβο. Η απελπισμένη γιαγιά μπροστά στο ΑΤΜ στην Κρήτη και η πράξη ανθρωπιάς που συγκλονίζει!

 Η απελπισμένη γιαγιά μπροστά στο ΑΤΜ στην Κρήτη και η πράξη απανθρωπιάς της ψεύτρας μέχρι ...αηδίας κυβέρνησης  που συγκλονίζει!


Ο Παπαδόπουλος Θανάσης, κάτοικος Αθηνών, έστειλε επιστολή στο κρητικό σάιτ cretalive.gr, προκειμένου να περιγράψει μια συγκλονιστική στιγμή που έζησε μπροστά από ΑΤΜ στα Μάλλια.
Σας την παραθέτουμε όπως ακριβώς δημοσιεύθηκε:
Βρίσκομαι στα Μαλια για διακοπές,και σας ενημερώνω για το παρακατω!
Στην περιοχη των Μαλίων,σήμερα μια υπερηλικας γερόντισσα,προσπαθούσε να βγάλει χρηματα απο το ΑΤΜ της Εθνικής Τράπεζας! Η γιαγια ηταν παντελώς ανίδεη, και αρχισε μεσα στη στεναχώρια της να κλαιει,γιατι δεν μπορουσε να κανει αναληψη.
Την ειδε ενας αντρας -περίπου σαράντα ετών – σας δινω χαρακτηριστικα του,πολυ ψηλός -και πηγε δίπλα της να την ρωτησει τι συμβαινει! Η γιαγια ειχε απο την στεναχώρια της κοψει την καρτα, και του ελεγε οτι δεν εχει παιδια,και ειναι και χηρα,και πως θα παρει την συνταξη της χωρις το βιβλιαριο.
Ο αντρας τοτε την αγκάλιασε και αυτη έκλαιγε συνεχως, και τοτε εβγαλε απο την τσεπη του χρηματα,και της εδωσε να παει να ψωνισει,οπως της ειπε.
Συγκλονιστικές στιγμες, η γιαγια τον ρωτησε ποιος ειναι και της δίνει χρηματα,και ο αντρας απάντησε, γιαγια μην στεναχωριέσαι ,είμαι στην Περιφέρεια Κρητης συμβουλος, μην φοβασαι της είπε! Πάρτα της λεει να κανεις την δουλεια σου και εχει ο θεος.
Η γιαγια ειχε ερθει οπως μας ειπε απο ενα μακρινο χωριο,για να δει πως θα πληρωθει την αγροτικη της συνταξη,πρωτη φορα με καρτα.
Συγχαρητηρια στον περιφερειακο σας συμβουλο,και θα ηθελα πολυ να μαθω το ονομα του,συγχαρητηρια στον κρητικο λαο.
Παπαδόπουλος Θανάσης, κάτοικος Αθηνών”


deite to

Δες τι λένε Αλέξη Τσίπρα οι προδομένοι για εσένα


Ρεπορτάζ απο το faceboook

Προσοχή: Ανατροπή της τελευταίας στιγμής για την διαδικασία ένταξης στο νόμο Κατσέλη!

Προσοχή: Ανατροπή της τελευταίας στιγμής για την διαδικασία ένταξης στο νόμο Κατσέλη!
Ενώ στα Ειρηνοδικεία όλης της χώρας έχουν δημιουργηθεί απίστευτες ουρές από δανειολήπτες που σπεύδουν να καταθέσουν αίτηση για ένταξη στο Νόμο Κατσέλη - η διορία λήγει την Πέμπτη (31/12/2015)- μία παρέμβαση του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, προκαλεί πανικό!

Αυτό για το οποίο ήταν ενήμεροι οι δανειολήπτες ήταν πως είχαν περιθώριο να υποβάλλουν την αίτηση μέχρι την 31η Δεκεμβρίου και ότι για τα δικαιολογητικά είχαν περιθώριο 47 ημερών μετά την λήξη της προθεσμίας της Πέμπτης.
Όμως, ανακοίνωση του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών αποκαλύπτει πως η όλη διαδικασία δεν είναι σύμφωνη με το νόμο και άρα η διορία που έδωσε η κυβέρνηση είναι επικοινωνιακή και όχι ουσιαστική! Σύμφωνα με τον ΔΣΑ, η κυβέρνηση θα έπρεπε να παρατείνει ην ισχύ του νόμου μέχρι τα μέσα Φεβρουαρίου!

Γιατί έκανε αυτήν την παρέμβαση ο ΔΣΑ; Διότι, όπως αναφέρει το Marketfair, οι νομικοί φοβούνται ότι κατά την εκδίκασης της υπόθεσης μπορεί οι τράπεζες να κάνουν ένσταση για τη διαδικασία κατάθεσης των εγγράφων που δεν είναι σύμφωνη με το νόμο με αποτέλεσμα το δικαστήριο να απορρίψει την ένταξη στο νόμο Κατσέλη!!!

Διαβάστε την ανακοίνωση του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών:

«Με το ν.4336/2015 (ΦΕΚ Α 94/14-8-15) και εν συνεχεία με το ν.4346/2015 (ΦΕΚ Α 152/20-11-15) τροποποιήθηκε ο ν.3869/10 περί υπερχρεωμένων νοικοκυριών (ν. Κατσέλη) περιορίζοντας στο ελάχιστο το πλαίσιο προστασίας της κύριας κατοικίας των δανειοληπτών από τους πλειστηριασμούς και εισάγοντας αυστηρά εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια προς τούτο.
Ως έναρξη ισχύος του αναθεωρημένου ν. Κατσέλη ορίστηκε η 01/01/2016, ενώ οι τροποποιήσεις του δεν καταλαμβάνουν τις εκκρεμείς αιτήσεις, καθώς επίσης και όσες κατατεθούν έως 31/12/2015, οι οποίες θα κριθούν επί τη βάσει του απολύτως ευνοικότερου για τους δανειολήπτες προισχύοντος νομοθετικού πλαισίου.

Ως γνωστό το αρθ. 4 παρ. 1 του ν.3869/10, ως ισχύει, ορίζει ότι για την έναρξη της διαδικασίας υπαγωγής στις διατάξεις του Νόμου, που είναι εξ ολοκλήρου δικαστική, ο οφειλέτης καταθέτει Αίτηση στο κατά τόπο αρμόδιο Ειρηνοδικείο. Η αίτηση μεταξύ άλλων πρέπει υποχρεωτικά να αναφέρει τους πιστωτές και τις απαιτήσεις τους, αναλυόμενες κατά κεφάλαιο, τόκους και έξοδα, όπως αυτές προκύπτουν από τις αναλυτικές καταστάσεις οφειλών που υποχρεούνται οι τράπεζες να χορηγήσουν στους δανειολήπτες εντός αποκλειστικής προθεσμίας 10 εργασίμων ημερών από την υποβολή σχετικού αιτήματος από τον δανειολήπτη. Για κάθε παράβαση της ανωτέρω υποχρέωσης ο Υπουργός Οικονομίας επιβάλλει πρόστιμο που ανέρχεται από πεντακόσια έως δέκα χιλιάδες ευρώ.

Περαιτέρω, ο προσφεύγων στις προστατευτικές διατάξεις του νόμου δανειολήπτης οφείλει επί ποινή απαραδέκτου, να συνοδεύει την Αίτησή του με τα δικαιολογητικά που ορίζονται στη παρ. 2 του αρθρ. 4 του νόμου, όπως αυτά εξειδικεύτηκαν με την υπ΄ αριθ. 7534/20-08-2015 Κ.Υ.Α. (ΦΕΚ Β’ 1794/20-08-2015), μεταξύ των οποίων συμπεριλαμβάνονται και οι βεβαιώσεις οφειλών των πιστωτών (σημείο η) καθώς επίσης και οι δανειακές συμβάσεις τους (σημείο θ). Τα εν λόγω έγγραφα χορηγούνται από το αντίστοιχο τραπεζικό ίδρυμα.
Τις τελευταίες ημέρες 2 παρατηρείται το φαινόμενο χιλιάδες δανειολήπτες προκειμένου να προλάβουν να υποβάλουν τις σχετικές Αιτήσεις τους έως και την 31/12/2015 υπό το ισχύον ευνοικό νομικό πλαίσιο προστασίας της κύριας κατοικίας τους, αιτούνται από τα πιστωτικά ιδρύματα τη χορήγηση των εκ του νόμου βεβαιώσεων οφειλών και αντιγράφων των δανειακών συμβάσεών τους.

Δυστυχώς, όμως, τα πιστωτικά ιδρύματα με έωλες προφάσεις κωλυσιεργούν συστηματικά τη χορήγηση των ως άνω απαραίτητων εγγράφων, με αποτέλεσμα χιλιάδες συμπολίτες μας να αδυνατούν, για λόγους που δεν εξαρτώνται από τους ίδιους και δεν εμπίπτουν στη σφαίρα της ευθύνης τους, να υποβάλουν εμπρόθεσμα Αιτήσεις υπαγωγής στο Ν. Κατσέλη έως και τις 31/12/2015 με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν άμεσα με πλειστηριασμό της κύριας κατοικίας τους ή με πώληση των δανείων τους σε ξένα funds.

Στις 23/12/15 η κυβέρνηση, αντιλαμβανόμενη το σχετικό πρόβλημα και προσπαθώντας να το συγκαλύψει και όχι να το επιλύσει, δια του Γ.Γ. Καταναλωτή εξέδωσε την υπ΄αριθ. 133969/οικ./22-12-2015 Ερμηνευτική εγκύκλιο του Ν.3869/2010 σχετικά με τις προϋποθέσεις κατάθεσης αιτήσεων και την ολοκλήρωση της κατάθεσής τους στα κατά τόπους Ειρηνοδικεία.

Η εγκύκλιος αυτή διατείνεται ότι δήθεν επιλύει το μείζον ζήτημα της αδυναμίας των οφειλετών να υποβάλλουν έως και την 31/12/2015 παραδεκτή και ορισμένη Αίτηση υπαγωγής στο Ν. Κατσέλη, λόγω της ανωτέρω συμπεριφοράς των τραπεζών.

Δυστυχώς, όμως, η ερμηνευτική αυτή εγκύκλιος όχι μόνο δεν επιλύει το ανωτέρω πρόβλημα, αντιθέτως δημιουργεί νέα νομικά αδιέξοδα στους δανειολήπτες και τους νομικούς παραστάτες τους, αφού προβαίνει σε contra legem ερμηνεία του νόμου. Στην πράξη επιτείνει το πρόβλημα, αφού υποχρεώνει τις Γραμματείες των Ειρηνοδικείων να παραλαμβάνουν εξ υπαρχής αόριστες και άρα απορριπτέες αιτήσεις, με αποτέλεσμα χιλιάδες δανειολήπτες να στερούνται της προστασίας του νόμου και να κινδυνεύουν πλέον να απολέσουν τις κατοικίες τους.

Χορηγεί μεν παράταση ως προς τη προσκόμιση των απαραίτητων εγγράφων στο φάκελο του δανειολήπτη που τηρείται στο αρμόδιο Ειρηνοδικείο, αλλά η παράταση αυτή είναι κενή περιεχομένου, αφού δεν επιλύει το βασικότερο πρόβλημα που συνίσταται στην αδυναμία του οφειλέτη να υποβάλει νομότυπη και παραδεκτή Αίτηση και να τύχει της δίκαιης κρίσης του Δικαστηρίου.

Ειδικότερα, το άνω θέμα δημιουργείται, γιατί όπως είναι γνωστό η αναφορά στην Αίτηση του δανειολήπτη των οφειλών του αναλυομένων κατά κεφάλαιο, τόκους και έξοδα, αποτελεί στοιχείο του παραδεκτού και του ορισμένου της αιτήσεώς του. Η εν λόγω ανάλυση λαμβάνει χώρα και αποδεικνύεται αποκλειστικά και μόνο με βάση τη χορηγούμενη από την τράπεζα σχετική βεβαίωση. Κατά συνέπεια η εκ των υστέρων προσαγωγή τους στις γραμματείες των Δικαστηρίων δεν θεραπεύει το απαράδεκτο και το ορισμένο της υποβληθείσας αιτήσεως, και εντεύθεν θα απορρίπτεται ως τέτοια.
Ως εκ τούτου, ζητούμε από τη Κυβέρνηση να εγκαταλείψει τους επικοινωνιακούς χειρισμούς και να δώσει άμεση λύση.

Αντί της συγκάλυψης διά των εγκυκλίων, οφείλει να παρέμβει άμεσα νομοθετικά αναστέλλοντας έως 29/02/2016 για λόγους ανωτέρας βίας την έναρξη ισχύος του αρθ. 14 Ν. 4346/2015 για όσους έχουν αιτηθεί έως και την 31/12/2015 αναλυτικές βεβαιώσεις οφειλών και αντίγραφα των δανειακών συμβάσεων από τα πιστωτικά ιδρύματα. Με τον τρόπο αυτό θα διευκολυνθούν οι δανειολήπτες, που επιθυμούν να ασκήσουν την αίτηση υπαγωγής στον ν. Κατσέλη υπό το προηγούμενο ευνοϊκό γι΄ αυτούς καθεστώς και έτσι θα τους παρασχεθεί η δυνατότητα να προστατεύσουν τα σπίτια τους».

 
Read more: http://www.newsbomb.gr/oikonomia/news/story/655795/prosoxi-anatropi-tis-teleytaias-stigmis-gia-tin-diadikasia-entaxis-sto-nomo-katseli#ixzz3vpb3DPwU







  Το fyllokaiftero1.blogspot.com είναι  ανεξάρτητο και βασίζεται μόνο στους αναγνώστες του. Υποστηρίξτε μας,ευχαριστουμε. ALFA BANK Αριθμός λογαριασμού 850002οο2010348

Δεξιοί κοινωνικοί κανίβαλοι



Του ΓΙΩΡΓΟΥ ΔΕΛΑΣΤΙΚ*  


Πάνω από έντεκα (!) εκατοστιαίες μονάδες ήταν η διαφορά υπέρ του Βαγγέλη Μεϊμαράκη από τον Κυριάκο Μητσοτάκη στις εκλογές της περασμένης Κυριακής για την ανάδειξη προέδρου της ΝΔ. ''Φούσκα'' που δημιούργησαν τα μέσα ενημέρωσης αποδείχτηκε τελικά ο Απόστολος Τζιτζικώστας, ο οποίος ήρθε τρίτος και καταϊδρωμένος, πάνω από οκτώ μονάδες πίσω από τον Μητσοτάκη, αποκλειόμενος φυσικά από τη διεκδίκηση της αρχηγίας. Εντυπωσιακό – και δεν το λέμε καθόλου ειρωνικά – το ποσοστό του 11,4% που συγκέντρωσε ο Άδωνις Γεωργιάδης.  
Το 39,8% του Βαγγέλη Μεϊμαράκη, ο οποίος είχε την αμέριστη στήριξη του Κώστα Καραμανλή, το 28,5% του ακραίου νεοφιλελεύθερου ''κοινωνικού κανίβαλου'' Κυριάκου Μητσοτάκη, το 20,3% της ''φούσκας'' Τζιτζικώστα και το προαναφερθέν 11,4% του τελευταίου, Γεωργιάδη αποτυπώνουν με σαφήνεια τη σημερινή κατάσταση της ΝΔ. 

Κυρίαρχος παραμένει ο καραμανλισμός, πράγμα πολύ λογικό, αφού με εξαίρεση την περίοδο 1990-1993, στα μάτια των δεξιών οπαδών και ψηφοφόρων μόνο ο καραμανλισμός τους οδήγησε στη εξουσία στα σαράντα χρόνια της μεταπολίτευσης. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης προσπαθεί εκ των υστέρων να πλασαριστεί ως δήθεν ...''κεντρώος'', αλλά η πραγματικότητα είναι πως ο εξτρεμιστικός νεοφιλελευθερισμός του, τον καθιστά αναμφισβήτητα ως τον πιο ακραίο αντιδραστικό από κοινωνική σκοπιά. Κυριολεκτικά ''στάζει'' ταξικό μίσος απέναντι στους εργαζόμενους και μεσαία στρώματα. Αλίμονο μας αν γινόταν ο άνθρωπος αυτός πρωθυπουργός της Ελλάδας! Θα ξεπερνούσε σε αντιδραστικότητα ακόμη και τον πατέρα του, τον ''πολιτικό βρικόλακα'' Κωνσταντίνο Μητσοτάκη, τα τριάμισι χρόνια της πρωθυπουργίας του οποίου, ήταν τα πιο μαύρα που έζησε ο ελληνικός λαός τα τελευταία σαράντα χρόνια!  
Πέρα από τη ''φούσκα'' Τζιτζικώστα, με τον οποίος κανένας δεν πρόκειται να ασχοληθεί στο μέλλον, είναι ομολογουμένως εντυπωσιακό το ποσοστό των ακροδεξιών ψηφοφόρων της ΝΔ που ψήφισαν για πρόεδρο των Άδωνη Γεωργιάδη. Δεν είναι εντυπωσιακό το ποσοστό αυτό καθ' αυτό, αλλά το γεγονός ότι νεοδημοκρατική ακροδεξιά ταυτίζεται πλήρως με τη δουλικότητα της επίσημης ηγεσίας της απέναντι στους Γερμανούς και την ΕΕ. Σε άλλες χώρες της ευρωζώνης, η Ακροδεξιά διευρύνει ταχύτατα την πολιτική και εκλογική επιρροή της κάνοντας σημαία της την έξοδο της χώρας της από το ευρώ, εκφράζοντας πρωτίστως τα τμήματα της αστικής τάξης που καταστρέφονται από τη γερμανική πολιτική και στη συνέχεια και εκείνα τα ευρύτατα τμήματα των μεσαίων στρωμάτων και των εργαζομένων και αγροτών που υποφέρουν από την πολιτική αυτή. Οι ακροδεξιοί νεοδημοκράτες όμως παραμένουν ...''ευρώστουρνάρια''!  
Εκπληκτικό είναι επίσης το γεγονός πόσο ηλίθιους θεωρούν τους Έλληνες, τα φιλικά προς την ΝΔ μέσα ενημέρωσης, εφημερίδες και τηλεοπτικά κανάλια, όταν ισχυρίζονται ότι η συμμετοχή σε αυτές τις εκλογές για την ανάδειξη προέδρου της ΝΔ ήταν ''πολύ υψηλή'' και ''ξεπέρασε κάθε προσδοκία''. Πως είναι δυνατόν οι 404.078 οπαδοί της ΝΔ (τόσο ανακοίνωσε ότι ψήφισαν το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης στις εκλογές για την ανάδειξη προέδρου την περασμένη Κυριακή) να ''ξεπέρασαν κάθε προσδοκία'', όταν στις ακριβώς προηγούμενες εκλογές που εφαρμόστηκε το ίδιο σύστημα, στις 29 Νοεμβρίου 2009, τότε που βγήκε αρχηγός ο Αντώνης Σαμαράς, είχαν ψηφίσει ...διπλάσιοι (!) για την ακρίβεια 782.136 άτομα; Πως γίνεται δηλαδή όταν έχουν ήδη ψηφίσει στις προηγούμενες εκλογές 800.000 άνθρωποι, οι 400.000 να ''ξεπερνούν κάθε προσδοκία;'' Πρέπει να είναι κανείς ηλίθιος για να το πιστέψει! ''Άλλες εποχές το 2009, άλλες το 2015'' απαντούν οι νεοδημοκράτες, αν τους θίξει κανείς αυτό το θέμα. Σωστά – μόνο που το 2009 ήταν ...χειρότερο για την ΝΔ από το 2015! Και οι δυο εκλογές προέδρου της ΝΔ λαμβάνουν χώρα μετά από δυο εκλογικές συντριβές της ΝΔ. Το 2009 όμως είχε χάσει με σχεδόν 11 μονάδες διαφορά από το ΠΑΣΟΚ του Γιώργου Παπανδρέου (43,92% το ΠΑΣΟΚ έναντι 33,48% της ΝΔ), ενώ το 2015 έχασε με 7 μονάδες διαφορά από το ΣΥΡΙΖΑ (35,46% του ΣΥΡΙΖΑ έναντι 28,10% της ΝΔ). Επιπροσθέτως, το 2009 η ΝΔ είχε χάσει περίπου 8,5 εκατοστιαίες μονάδες από τις εκλογές του 2007 (είχε πέσει από το 41,84% του 2007 στο 33,4% του 2009), ενώ στις 20 Σεπτεμβρίου 2015 αυξήθηκε οριακά από τις προηγούμενες βουλευτικές εκλογές του Ιανουαρίου 2015 (από 27,81% που είχε πάρει το Γενάρη πήρε 28,10% το Σεπτέμβρη. Άλλο πτώση 8,37 εκατοστιαίων μονάδων, άλλο αύξηση 0,29 μονάδων!  

Σαφώς και ήταν χειρότερα για τη ΝΔ, λοιπόν, το 2009! Μπούρδες μας λένε, λοιπόν, οι νεοδημοκράτες και τα φίλα προσκείμενα προς αυτήν μέσα μαζικής ενημέρωσης. Τη μνημονιακή κωλοτούμπα του Σαμαρά πληρώνει τώρα η ΝΔ και θα την πληρώσει, με πού βαθύτερη κρίση από όσο φαντάζονται οι φίλοι της. Με κρίση υπαρξιακή.  
*Δημοσιεύθηκε στο ''ΠΡΙΝ'' την Παρασκευή 25 Δεκέμβρη 2015





Το fyllokaiftero1.blogspot.com είναι  ανεξάρτητο και βασίζεται μόνο στους αναγνώστες του. Υποστηρίξτε μας,ευχαριστουμε. ALFA BANK Αριθμός λογαριασμού 850002οο2010348

Ρώσοι τουρίστες: Ούτε Ελλάδα, ούτε Κύπρο για διακοπές! μακριά απο προτεκτοράτα των Μασόνων! και του ΝΑΤΟ








Ρώσοι τουρίστες: Ούτε Ελλάδα, ούτε Κύπρο για διακοπές… και τα 2 μακριά απο προτεκτοράτα των Μασόνων! και του ΝΑΤΟ
Παρά τις ενδείξεις περί του αντιθέτου φαίνεται πως οι Ρώσοι δεν επιλέγουν την Ελλάδα, την Κύπρο ή άλλους ευρωπαϊκούς προορισμούς.

Μετά την αναστολή πτήσεων προς την Αίγυπτο αλλά και την επιδείνωση των ρωσοτουρκικών σχέσεων, οι Ρώσοι τουρίστες στράφηκαν σε άλλους προορισμούς.
Παρά την δύσκολη οικονομική κατάσταση, όσοι Ρώσοι έχουν τη δυνατότητα να πραγματοποιήσουν οικονομικά ταξίδια στο εξωτερικό, εξαφάνισαν από τις λίστες των προορισμών την Τουρκία αλλά και τη Αίγυπτο, μετά το πολύνεκρο αεροπορικό δυστύχημα. Πλέον στις μηχανές αναζήτησης των ρώσων στα ταξιδιωτικά site του διαδικτύου, οι πρώτες θέσεις έχουν καταληφθεί από την Ταϊλάνδη, η Ινδία και το Βιετνάμ.

Το χειμώνα του 2015, μόνο 13 χώρες από το top-30 αναζήτησης εκδρομών έχουν δείξει τάσεις ανόδου, σε σύγκριση με τον Οκτώβριο. Στην πρώτη θέση είναι η Ταϊλάνδη, στη δεύτερη η Ινδία, στην τρίτη το Βιετνάμ, ενώ ακολουθούν τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, η Σρι Λάνκα, το Μεξικό, η Βουλγαρία, η Ανδόρα, η Αμπχαζία, η Αυστρία, η Κίνα και η Ιορδανία.
Σύμφωνα με τους ειδικούς, όσοι Ρώσοι πολίτες ενδιαφέρονται τώρα για ταξιδιωτικούς προορισμούς στην Νοτιοανατολική Ασία και την Ευρώπη, λαμβάνουν σοβαρά υπόψιν τους κινδύνους.
Με δεδομένη την τεράστια εισροή προσφύγων και μεταναστών αλλά και τις πρόσφατες τρομοκρατικές επιθέσεις της cia, η Ευρώπη δεν είναι ασφαλής, θα κλάψουν με μαύρο δάκρυ στα επόμενα χρονιά στα νησιά που καταψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ όχι μια αλλα 2 φόρες υποκριτές που φώναζαν την Χ.Α να τους σώσει που μέχρι εχθές τους έλεγαν ναζι!!!, εκτός απο τους λαθρο και ΦΠΑ, θα δουν τι ετσι βερίκοκο σε λίγο καιρό,πείτε αντίο και στους Κινέζους λαμογια νεοέλληνες μόνο να ταξιδέψεις με καράβι σκουπιδότοπο μέσα στην μπόχα οπως τα κανουν οι λαθρο φτάνει! άσε που μπορεί να κολλήσεις και τίποτα! , να πουλάτε 1 ευρώ το νερό στον γείτονα σας! και να έχετε μόνο αλλοδαπές στα ξενοδοχεία σας που χρυσοπλυρωνουν!το party σας θα τελειώσει άδοξα!
οι μαμακιες πληρώνονται!και όχι μόνο στα νησιά! ΣΥΡΙΖΟΠΑΣΟΚ θέλατε ρε ελληναραδες γιαουριδες ε; πότε πρόλαβαν και έγιναν όλοι οι πασοκοι συριζα όταν πριν 2-3 χρονιά δεν το ήξερε κάνεις; να ειναι καλά ο soros και το ΔΝΤ (made in usa )που πλήρωσε δις ευρώ σε έγκυρες σελίδες πλύσης εγκεφάλου ,να προωθήσουν το ΣΥΡΙΖΑ! κατά τα αλλα έχουν άποψη!!η βλακεία του νεοέλληνα έχει ξεπεράσει τον γαλαξία μας!ο άλλος πήγε και ευχαρίστησε Εβραίους και Αμερικανούς που τον εκαναν πρωθυπουργό! αυτά βλέπουν στο Σείριο οι αρχαίοι θεοί και λένε:
τι να τους σώσουμε; αυτοί ειναι άξιοι της μοίρας τους άσε που λατρεύουν άλλο θεο και όχι εμάς!,η που ειναι ελάχιστοι Έλληνες πια!απο τουρκοσπορους και Ρωμιούς,που νομίζουν οτι ειναι απόγονοι των αρχαίων ελληνων, έως εβραιοελληνες! Βούλγαρους και αλβανούς! μάλιστα τελευταία έχει απο όλες τις Ράτσες! !!!.



©ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΑΕΤΟΣ


 Το fyllokaiftero1.blogspot.com είναι  ανεξάρτητο και βασίζεται μόνο στους αναγνώστες του. Υποστηρίξτε μας,ευχαριστουμε. ALFA BANK Αριθμός λογαριασμού 850002οο2010348

Τρώμε ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΕΜΒΡΥΑ χωρίς να το γνωρίζουμε και στην Ελλάδα,διαβάστε σε ποια προιόντα ΥΠΑΡΧΟΥΝ !



Όταν το πρωτοείδαμε, σοκαριστήκαμε. Η είδηση αυτή είναι πραγματικά αποκρουστική ή και αηδιαστική…
Είναι, όμως, πραγματική. Μετά το γεγονός ότι ζύμες (όπως για πίτσες κλπ) περιέχουν ως συστατικό ανθρώπινες τρίχες (το αμινοξύ L-Κυστείνη) ως βελτιωτικό…έρχεται και ένα άλλο ξεχωριστό «συστατικό» που βρίσκεται μέσα σε αρκετά είδη τροφίμων από αυτά που καθημερινά καταναλώνουμε.
Μιλάμε για «ενισχυτικά γεύσης» που προέρχονται από μέρη ανθρώπινων εμβρύων.
Η… Senomyx είναι μια εταιρεία βιοτεχνολογίας που χρησιμοποιεί εμβρυϊκά κύτταρα ως «τεχνητές γεύσεις».
   Έτσι, κάθε φορά που τρώμε κάποια από τις πηγές τροφίμων που αναφέρονται παρακάτω (τρώγοντας την σάρκα και το αίμα ανθρώπινου όντος), συμμετέχουμε σε μια σατανιστική τελετουργία χωρίς να… το καταλαβαίνουμε.
   Το θέμα είναι μάλλον αρκετά παλιό (τουλάχιστον από τον Μάρτιο του 2011) αλλά ίσως άγνωστο στην Ελλάδα.
  Οι εταιρίες που εμπλέκονται φαίνεται να είναι οι Pepsico, Kraft Foods και Nestle.
   Ειδικά για την πρώτη ο Ομπάμα και η Επιτροπή ασφαλείας του, σύμφωνα με το stileto.wordpress.com, βρίσκει απόλυτα θεμιτή την χρήση υπολειμμάτων εκτρωμένων εμβρύων
   Στην συνέχεια υπάρχει μια λίστα εταιριών και προϊόντων τους που υποστηρίζουν την Senomyx. Δεν κυκλοφορούν όλα στην Ελλάδα, μα σίγουρα κάποια τα έχουμε καταναλώσει.
PEPSICO
Pepsi, Mountain Dew and Mist
Aquafina
Juices Tropicana, Dole, SoBe, Ocean Spray,
Lipton Tea
Gamesa Cookies Online
Quaker Oats cereals and granola bars and
Frito Lay’s chips, Sabritas, Doritos, Tostitos, Cheetos, Ruffles,
Sonric’s Sweets
Gatorade
Coffee: Frappuccino, Seattle’s Best Coffee,
CADBURY ADAMS (Kraft Foods)
Chewing Trident, Dentyne, Clorets, Chiclets and Bubaloo
Halls lozenges and Deemint
Crackups
Cadbury Chocolates, Toblerone, and Marabou
Kool-aid, Clight, Frisco, Tang
Jello Gelatin
Planter’s Peanuts
Gevalia and Maxwell House Coffee
Nabisco crackers, Oreo cookies, Chips Ahoy! Ritz, Bran, Marbudorada
A1 Steak Sauce
Oscar Mayer meats
Philadelphia Cream Cheese, Cheese Whiz, Singles, Parmesan
Capri Sun drink
Honey Maple Log Cabin
Mayonnaise
Royal
Mircale Whip Whipped Cream
Nestle
Nescafe Classic Coffee, Decaf, Taster’s Choice, Nescafe Gold,
Chocolates
Crunch, Baby Ruth, Butterfinger, Aero, Cailler, Kit Kat, Orion, Smarties, Wonka,
Drinks: Juicy Juice, Nesquik, Milo, Nestea
Infant Food: Cerelac, Gerber Graduates, NaturNes, Nestum,
Food: Hot Pockets, Lean Cusine Frozen Food, Pasta Buitoni, Herta, Maggi, Stouffer’s, Thomy
Cereals: Chocapic, Cini Minis, Cookie Crisp, Estrelitas, Fitness, Nesquik,
Water: Pure Life, Perrier, Poland Spring, S.Pellegrino
Milk: Carnation Coffee Mate, Laitiere, NIDO Milk
Vitamin: Boost, Nutren Junior, Peptamen AF, Resource
High: Dreyer’s, Extreme, Hagen Dazs, Movenpick, Nestle Ice Cream
Pet foods: Alpo, Baker’s, Benful, Cat Chow, Chef Michael’s, Dog Chow, Fancy Feast, Felix, Friskies, Gourmet, bloom, Purina ONE, Purina Pro Plan
Sports Nutrition: Power Bar Performance
Weight: Jenny Craig
Κυκλοφορούν και σε φάρμακα:
Eμβόλια που περιέχουν κύτταρα εκτρωμένων εμβρύων και οι κατασκευαστές τους:
MMR II (Merck)
ProQuad (MMR + Chickenpox – Merck)
Varivax (Chickenpox – Merck)
Pentacel (Polio + DTaP + HiB – Sanofi Pasteur)
Vaqta (Hepatitis-A – Merck)
Havrix (Hepatitis-A – Glaxo SmithKline)
Twinrix (Hepatitis-A and B combo – Glaxo)
Zostavax (Shingles – Merck)
Imovax (Rabies – Sanofi Pasteur)
Άλλα φάρμακα:
Pulmozyme (Cystic Fibrosis – Genentech)
Enbrel (Rheumatoid Arthritis – Amgen)
makeleio.gr
http://pirforosellin.blogspot.gr/2015/10/blog-post.html





Το fyllokaiftero1.blogspot.com είναι  ανεξάρτητο και βασίζεται μόνο στους αναγνώστες του. Υποστηρίξτε μας,ευχαριστουμε. ALFA BANK Αριθμός λογαριασμού 850002οο2010348