11 Σεπτεμβρίου 2021

Live - 85η ΔΕΘ: Προεκλογικές παροχές από τον Κυριάκο Μητσοτάκη - Υπόσχεται ευρώ και... GB στους νέους (βίντεο) (upd3)


Live - 85η ΔΕΘ: Προεκλογικές παροχές από τον Κυριάκο Μητσοτάκη - Υπόσχεται ευρώ και... GB στους νέους (βίντεο) (upd3)

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στα εγκαίνια της 85ης ΔΕΘ, προχώρησε σε εξαγγελίες  προεκλογικών παροχών με κύριο στόχο τους νέους, στη χώρα των γερόντων όπως εξελίσσεται η Ελλάδα.

«Καμία χώρα δεν έχει μέλλον αν τα νέα παιδιά αισθάνονται ότι ο δρόμος κρύβει παγίδες για πολλούς», είπε αρχικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης, προσθέτοντας ότι η «Ελλάδα χρειάζεται πρωταγωνιστές και αυτοί είστε εσείς». 

Και συνέχισε:

«Η προηγούμενη περίοδος υπήρξε πολύ δύσκολη με πολλά ταυτόχρονα μέτωπα. Οι 19 από τους 26 μήνες της διακυβέρνησης μας ήταν μήνες κρίσεων και μεγάλων προκλήσεων. Όμως η οικονομία μας έμεινε όρθια. Δεσμεύτηκα προσωπικά ότι κανένας δεν θα αντιμετωπίσει μόνος αυτή τη θύελλα και το κάναμε πράξη».

«Οι Έλληνες, πλέον, πληρώνουν λιγότερους φόρους παντού. Επίσης, εργαζόμενοι και επιχειρήσεις καταβάλουν λιγότερες εισφορές. Τα σύνορα μας φυλάσσονται ευρωπαϊκά και διαθέτουμε ένα ολοκληρωμένο σχέδιο ανάκαμψης που θα χρηματοδοτεί το κοινό μας μέλλον. Είχαμε σημαντικές απώλειες, αλλά ήταν λιγότερες από τα περισσότερα ευρωπαϊκά κράτη, αναφορικά με την πανδημία».

«Το αποτέλεσμα αποτυπώνεται σε αριθμούς που δεν μπορούν να αμφισβητηθούν. Αποτυπώνεται και στην υποχώρηση της ανεργίας κατά 2 μονάδες. Σήμερα, οι εργαζόμενοι Έλληνες είναι οι περισσότεροι την τελευταία δεκαετία. Σε κάθε γωνιά της χώρας υπάρχει αισιοδοξία. Πρόοδος αποτυπώνεται και στα κόκκινα δάνεια».

«Μόλις την περασμένη Τρίτη ανακοινώθηκε ότι το ΑΕΠ σημείωσε άλμα 16,2%. Γι’ αυτό και σήμερα είμαι σε θέση να εξαγγείλω την αναθεώρηση του στόχου ανάπτυξης της οικονομίας από το 3,6 στο 5,9%».  

Οι εξαγγελίες ±εξαγορά» για τους νέους

«Μεγαλώσατε βιώνοντας μόνο κρίσεις, από το φλερτ με την χρεοκοπία μέχρι την πανδημία. Από εδώ εισηγούμαι ένα εθνικό σχέδιο δράσης για τη νεολαία, το οποίο θα αποκρυσταλλωθεί σε μέτρα για κάθε πλευρά της ζωής σας. Τολμώ ένα ξεκίνημα για να χτίσουμε μία σχέση εμπιστοσύνης.

Πρώτη πρωτοβουλία, το πρώτο εύσημο: νέοι έως 29 ετών χωρίς προϋπηρεσία όταν προσλαμβάνονται με πλήρη απασχόληση θα ενισχύονται με 1.200 για έξι μήνες. Τα 600 θα απευθύνονται στον εργοδότη και τα άλλα 600 στους νέους και νέες.

Επίσης από το 2022, οι επιδοτούμενες θέσεις εργασίας αυξάνονται από τις 100 στις 150.000.

​​​​​​​Το φοιτητικό στεγαστικό επίδομα επεκτείνεται και στους 28.000 σπουδαστές των δημοσίων ΙΕΚ. Στους πολίτες κάτω των 29 ετών, μηδενίζεται το ειδικό τέλος κινητής τηλεφωνίας και data, ώστε όλοι οι νέοι να έχουν ευκολότερη πρόσβαση στην επικοινωνία.

​​​​​​​Για τους εφήβους 15 – 17 ετών, που έχουν εμβολιαστεί, θα έχουν δωρεάν κάρτα στο κινητό τους 50 GB. Επιπλέον, καθιερώνεται η ψηφιακή κάρτα νέων».

​​​​​​​Και συνέχισε: «Το ειδικό τέλος κινητής μειώνεται για όλους τους καταναλωτές. Θα πληρώνουν όλοι 10% αντί για 12% έως 20% που πλήρωναν έως σήμερα. Από το 2022 καταργείται ο φόρος στις γονικές παροχές και δωρεές έως 800.000 ευρώ».

Δείτε live την ομιλία του πρωθυπουργού από τη ΔΕΘ:


.

  pronews.gr

Μέχρι που θα φτάσουν; - Με τάμπλετ και κινητά θα προσπαθήσουν να δελεάσουν τα 12χρονα για να εμβολιαστούν

Μέχρι που θα φτάσουν; - Με τάμπλετ και κινητά θα προσπαθήσουν να δελεάσουν τα 12χρονα για να εμβολιαστούν

Μέχρι που θα φτάσουν; - Με τάμπλετ και κινητά θα προσπαθήσουν να δελεάσουν τα 12χρονα για να εμβολιαστούν

Κυβερνητικά «δώρα» για να δεχτούν οι γονείς να τα οδηγήσουν στο εμβολιαστικό κέντρο


«Δώρα» στα 12χρονα παιδιά φαίνεται αποφασισμένη να μοιράσει η κυβέρνηση προκειμένου να πείσει τα ανήλικα παιδιά να εμβολιαστούν!

Όπως έχουμε ήδη αναφέρει  ο πρωθυπουργός προσανατολίζεται σε…  «δώρα» στην ηλικιακή ομάδα 12-18 προκειμένου τους πείσει να εμβολιαστούν!

Πρόκειται για ένα σχέδιο που ακολουθεί εκείνο του «πάσου ελευθερίας»  το οποίο ανακοινώθηκε το περασμένο καλοκαίρι, το οποίο αναμένεται να επεκταθεί και για τους ανήλικους, με τις παροχές να είναι βέβαια διαφορετικές, αφού θα ληφθεί υπόψη η ηλικία τους, αλλά και το γεγονός ότι είναι μαθητές, οπότε ανάλογες θα είναι και οι παροχές.

Τα «δώρα» στους 12άρηδες για να εμβολιαστούν

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το MEGA, αναμένεται να είναι «δώρο» τεχνολογικού χαρακτήρα. Δηλαδή με τον εμβολιασμό θα τους δίνεται ένα voucher, το οποίο θα μπορούν να ξοδέψουν προκειμένου να αγοράσουν ένα τηλέφωνο ή ένα τάμπλετ.

Μάλιστα, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, έχει γίνει ήδη και σχετική επικοινωνία με τις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας, προκειμένου να παρέχεται μαζί με τις συσκευές και δωρεάν ίντερνετ.


Σκοπός της κυβέρνησης είναι να αυξηθούν τα ποσοστά εμβολιασμού στα ανήλικα παιδιά, καθώς παρά την «τρομοκρατία» των «ειδικών» περί επικινδυνότητας της Δέλτα, τα ποσοστά παραμένουν σχετικά χαμηλά -σύμφωνα με τα «θέλω» της κυβέρνησης. Σύμφωνα με το ECDC μέχρι στιγμής έχει εμβολιαστεί το 5,8% των ανήλικων Ελληνόπουλων.

Γονείς παπούδες θείοι πρέπει να είναι σε εγρήγορση να αποτραπεί περαιτέρω  η συνεχιζόμενη γενοκτονία.

    Μανώλης Μάνου

δημοσιογράφος ερευνητής 

 Από το pronews.gr

Σαμπάνιες στην Τουρκία! Έβαλαν αυτόν που «διέλυσε» τους Έλληνες στο υφυπ. Άμυνας – ΕΝΤΟΝΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ!!!

Ο πλέον αντιπαθής στην κοινωνία, πρώην ΠΑΣΟΚΟΣ, Νίκος Χαρδαλιάς σε νευραλγική θέση! Γιατί έδιωξαν τον Στεφανή;;; Οι κακές γλώσσες λένε πολλά και διάφορα!!!

Ο νέο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Χαρδαλιάς, πραγματοποίησε πριν λίγες μέρες τα αποκαλυπτήρια της προτομής του επαγγελματία οπλίτη, λοχία Κωνσταντίνου Μελιγκώνη, στην πλατεία Ολυμπιονικών Νέας Χαλκηδόνας, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων μνήμης προς τιμήν του επίλεκτου στελέχους των Ειδικών Δυνάμεων, ο οποίος έπεσε εν ώρα καθήκοντος.

Έδιωξαν τον Αλκιβιάδη Στεφανή, από τους πιο αγαπητούς και ικανούς που έχουν περάσει ποτέ από το υπουργείο Άμυνας, προκειμένου να βάλουν την θέση του τον άσχετο με το αντικείμενο, με προβλήματα υγείας (κάτι που φυσικά δεν ψέγεται, αλλά η εν λόγω θέση απαιτεί άρτια σωματική και ψυχική υγεία) και από τα πλέον αντιπαθή στελέχη της κυβέρνησης Μητσοτάκη, Νίκο Χαρδαλιά.

Στην Άγκυρα, αν μη τι άλλο, άνοιξαν σαμπάνιες, καθώς έφυγε από πάνω τους ο βραχνάς Στεφανής και στην θέση του είδαν ένα στέλεχος, που εξάντλησε όλη την αυστηρότητα των μέτρων περιορισμού εναντίον ιερέων και πιστών, απαγορεύοντας ακόμη και τα μεγάφωνα των εκκλησιών, ενώ στα τζαμιά της Θράκης λειτουργούσαν στο διαπασών, οι λαθραίοι μετανάστες σεργιανούσαν ανενόχλητοι και οι Ρομά συνωθούνταν σε γλέντια αρραβώνων!

Ο αγγλοσπουδαγμένος (Παν/μιο του Κεντ) Νίκος Χαρδαλιάς, γιος του Ρουμελιώτη επιχειρηματία Γιώργου Χαρδαλιά, γεννήθηκε το 1968 στην Αθήνα (στον Δήμο Βύρωνα, συγκεκριμένα). Στην δεκαετία του 1990 συνεργάσθηκε με το ΠΑΣΟΚ, σύμφωνα με δημοσιεύματα εφημερίδων και διακρίθηκε για την απόλυτα εχθρική στάση του εναντίον της Εκκλησίας.

Στην Άγκυρα λοιπόν έχουν έναν πολύ σοβαρό λόγο να χαίρονται!!!

Τέλος, οι ΚΑΚΕΣ ΓΛΩΣΣΕΣ, λένε πως ένας από τους λόγους που απομακρύνθηκε ο Αλκιβιάδης Στεφανής ήταν η προσέγγιση που είχε με τον ικανότατο βουλευτή του κόμματος, Κ. Κυρανάκη, τον οποίο «τρέμει» το αριστερόστροφο-διεθνιστικό λόμπι εντός ΝΔ. Για παράδειγμα, ο πρώην υφυπουργός Εθνικής Άμυνας, Αλκιβιάδης Στεφανής είχε εκπροσωπήσει μαζί με τον Κωνσταντίνο Κυρανάκη, την Ελλάδα, στην τελετή παράδοσης των οστών του Αντιστράτηγου, Στυλιανού Καλμπουρτζή, ο οποίος έπεσε μαχόμενος κατά την τουρκική εισβολή στην Κύπρο το καλοκαίρι του 1974.

Συνεχίζεται…

 Με πληροφορία από το el.gr