30 Σεπτεμβρίου 2019

Προσλήψεις ειδικών συνεργατών στην Π. Δυτικής Μακεδονίας



Γνωστοποιείται η πλήρωση τεσσάρων (4) θέσεων Επιστημονικών Συνεργατών ή Ειδικών Συμβούλων ή Ειδικών Συνεργατών, για την κάλυψη των αναγκών του Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας, με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου.





aytodioikisi.gr

H Σιωπηρή Άλωση της Ελλάδος - Μια εικόνα χίλιες λέξεις

,





Τριπολιτσά 2019

Με μαζικές μετεγκαταστάσεις λαθρομεταναστών σε όλη την επικράτεια, η ελληνική κυβέρνηση συνεργεί στη #Σιωπηρή_Άλωση της χώρας.
Όσοι δεν δέχεστε αυτή την εικόνα της νέας «Ελλάδας», αντιδράστε σθεναρά! Το οφείλετε σε αυτούς που έδωσαν τη ζωή τους, για να σας παραδώσουν μια ελεύθερη πατρίδα. Το οφείλετε στα παιδιά σας.

 
 
 
 
Αναστάσιος Λαυρέντζος

Ο Μακεδόνας ΥΕΘΑ Ν.Παναγιωτόπουλος υπέγραψε συμφωνία «αεροπορικής προστασίας» της «Βόρειας Μακεδονίας»!

 Ο Μακεδόνας ΥΕΘΑ Ν.Παναγιωτόπουλος υπέγραψε συμφωνία «αεροπορικής προστασίας» της «Βόρειας Μακεδονίας»!
Eλληνικά F-16 θα προστατεύουν τον εναέριο χώρο των Σκοπίων. Τον αποκλειστικό έλεγχο του εναερίου χώρου της αναλαμβάνει η Πολεμική Αεροπορία, σύμφωνα με την συμφωνία αμυντικής συνεργασίας που υπογράφεται τη Δευτέρα το απόγευμα στο Γ΄Σώμα Στρατού από τους αρχηγούς ΓΕΕΘΑ Ελλάδας και Σκοπίων.

Είναι μέρος της αμυντικής συμφωνίας των δύο χωρών, με την οποία η Ελλάδα αναλαμβάνει την αναδιοργάνωση των Ενόπλων Δυνάμεων των Σκοπίων, οι οποίες πρέπει να προσαρμοστούν στις ΝΑΤΟϊκές απαιτήσεις.

Στη συμφωνία προβλέπεται η αναχαίτιση αεροσκαφών που προτίθεται να διενεργήσουν «τρομοκρατικές» ενέργειες σε βάρος των… Σκοπίων.

Πολύ γρήγορα φαίνεται όμως ότι ξέχασε αυτά που έλεγε πριν τις εκλογές για την συμφωνία των Πρεσπών την οποία χαρακτήριζε «ντροπιαστική» αλλά σήμερα θεωρεί επίτευγμα την αεροπορική προστασία της «Βόρειας Μακεδονίας»

Ο Έλληνας ΥΠΕΘΑ σε συνέντευξή του προ ημερών είχε καυχηθεί για την συγκεκριμένη παράμετρο της συμφωνίας όταν έλεγε: 
«Η συμφωνία αμυντικής συνεργασίας αποτελεί παρεπόμενο της γενικότερης συμφωνίας των Πρεσπών. Ένα παρεπόμενο το οποίο δεν είναι τόσο αρνητικό όσο τα βλαπτικά στοιχεία της συμφωνίας αυτής. Στο πλαίσιο αυτό θα υπογραφεί ανάμεσα στους δύο αρχηγούς των επιτελείων η συμφωνία για την επιτήρηση (air policing) του εναέριου χώρου των Σκοπίων.
Θεωρώ ότι κάτι τέτοιο είναι συμφέρον για τη χώρα μας, διότι απλούστατα αν δεν συμβεί θα δοθεί η ευκαιρία σε άλλες χώρες, κυρίως στην Τουρκία που έχει εκφράσει ενδιαφέρον, αλλά ίσως και στη Βουλγαρία η οποία, επίσης, έχει εκφράσει ενδιαφέρον χωρίς να διαθέτει καν τα απαραίτητα αεροπορικά μέσα. Επομένως αυτή την ώρα είναι επιβεβλημένη η υπογραφή του air policing των Σκοπίων, διότι αυτό είναι προς όφελος του εθνικού συμφέροντος»

Βέβαια όσο ήταν στην αντιπολίτευση ο κύριος Παναγιωτόπουλος είχε χαρακτηρίσει «χρέος» της επόμενης κυβέρνησης την επαναδιαπραγμάτευση της συμφωνίας σε ραδιοφωνική συνέντευξή του:
«Συμφωνώ με την άποψη πως έτσι όπως διαμορφώθηκε η συμφωνία δεν καταργεί τις αλυτρωτικές βλέψεις των γειτόνων μας οι οποίες δεν ξέρουμε πως μπορεί να εκφραστούν μακροπρόθεσμα ίσως με την ενδεχόμενη να προκύψει ομάδα που δηλώνει μακεδονική μειονότητα στη βόρεια Ελλάδα.Επίσης βασικό ζήτημα η εκχώρηση μακεδονικής ταυτότητας μακεδονικής εθνότητας και γλώσσας.Αυτό είναι μία εθνική επιζήμια εξέλιξη δεν τη δεχόμαστε.
Και βάζω μία ακόμη παράμετρο. Μία συμφωνία η οποία αποδοκιμάζεται από τη μεγάλη πλειοψηφία των λαών της Ελλάδας αλλά και των Σκοπίων που φαίνεται κι από τη μη συμμετοχή στο δημοψήφισμα, προφανώς είναι μια συμφωνία προβληματική και μία συμφωνία που θα δημιουργήσει ζητήματα επαναδιαπραγμάτευσής της στο μέλλον.Δεν ξέρω τι δυνατότητες θα έχει μια μελλοντική ελληνική κυβέρνηση αλλά νομίζω ότι αυτή είναι η υποχρέωσή της να το κάνει, αυτή η επαναδιαπργμάτευση, και να δούμε μέχρι που μπορεί να φτάσει, με την επίγνωση πως όσο περνάει ο χρόνος δημιουργούνται και τετελεσμένα νομικής φύσεως.

Ενώ και σε ερώτηση του στη Βουλή είχε πει χαρακτηριστικά : «Η εθνικά επιζήμια Συμφωνία, που υπεγράφη στις Πρέσπες από την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και την ΠΓΔΜ, δεν εξαντλείται στην παραχώρηση του ονόματος και στην ανιστόρητη, ντροπιαστική αναγνώριση δήθεν μακεδονικής γλώσσας και εθνότητας στα Σκόπια, υπονομεύοντας την ελληνικότητα της Μακεδονίας διεθνώς αλλά δημιουργεί δυστυχώς και πολλαπλές, κεφαλαιώδεις  εστίες προστριβών με τη γείτονα χώρα...»



pronews.gr

Η ΕΛΣΤΑΤ ( του Γεωργίου ) μας παρουσιάζει μετρήσεις μάλλον απο το Κολωνάκι : Πάνω από 1.400 ευρώ ξοδεύουν οι Έλληνες το μήνα

ΣΧΟΛΙΟ: 
Η ΕΛΣΤΑΤ συνεχίζει στο κόσμο της, και στο δρόμο που χάραξε ο Γεωργίου που διόγκωσε το ελληνικό χρέος για να έρθουν η ΤΡΟΙΚΑ και το  ΔΝΤ, είναι γνωστή η υπόθεση για όσους δεν έχουν μνήμη χρυσόψαρου.

Τώρα εμφανίζει τους Ελληνες να  δαπανούν 1400 ευρώ  τον μήνα.

Ενώ στην πραγματικότητα υπάρχουν οικογένειες οι οποίες επιβιώνουν με λιγότερα από 500 ευρω, με 200 ευρώ,  έως και με 100 ευρώ τον μήνα. Και με χωρίς  θέρμανση τον χειμώνα.

Μ.Μ






ΕΛΣΤΑΤ: Πάνω από 1.400 ευρώ ξοδεύουν οι Έλληνες το μήνα


Στα 1.441,03 ευρώ ανήλθε πέρυσι η μέση μηνιαία δαπάνη των νοικοκυριών για αγορές κάτι που σημαίνει πως οι Έλληνες αύξησαν το ποσό που ξοδεύουν κατά 1,9% σε σχέση με το 2017.

Παράλληλα, το 50% των νοικοκυριών δαπανούν περισσότερα από 1.158 ευρώ το μήνα, ενώ τα νοικοκυριά που διαμένουν σε ενοικιασμένη κατοικία δαπανούν το 17,8% του προϋπολογισμού τους κατά μέσο όρο για ενοίκιο.
Τι δείχνει η έρευνα της ΕΛΣΤΑΤ
Από την έρευνα οικογενειακών προϋπολογισμών της ΕΛΣΤΑΤ, προκύπτει ότι η συνολική μηνιαία δαπάνη των νοικοκυριών (αγορές) για το 2018 ανήλθε στα 5.834.368.771 ευρώ, παρουσιάζοντας αύξηση 1,1%, ή 65.520.740 ευρώ σε σύγκριση με το 2017.
Η μέση συνολική δαπάνη για κάθε άτομο ανήλθε στα 557,86 ευρώ, καταγράφοντας αύξηση 1,9% (10,35 ευρώ) σε σύγκριση με το 2017.
Που ξοδεύουν τα χρήματα
Το μεγαλύτερο μερίδιο των δαπανών του μέσου προϋπολογισμού των νοικοκυριών αφορά στα είδη διατροφής (20,2%) και ακολουθούν η στέγαση (14,1%) και οι μεταφορές (13%), ενώ στις υπηρεσίες εκπαίδευσης αντιστοιχεί το μικρότερο μερίδιο των δαπανών (3,2%).
Η μεγαλύτερη μεταβολή δαπανών των νοικοκυριών, σε σχέση με την προηγούμενη έρευνα (2017), παρατηρείται σε ξενοδοχεία, καφενεία και εστιατόρια (αύξηση 5,1%), ενώ ακολουθούν οι δαπάνες για υγεία (αύξηση 4,5%) και για αναψυχή και πολιτισμό (αύξηση 2,9%).
Μεγαλύτερη αύξηση καταγράφεται στις οικονομικές υπηρεσίες-συνδρομές σε πιστωτικές κάρτες, αμοιβές λογιστών κ.λπ. (79,8%) και στον τηλεφωνικό εξοπλισμό (28,8%), ενώ μεγαλύτερη μείωση καταγράφεται στα προσωπικά είδη κοσμήματα, ωρολόγια χειρός, γυαλιά ηλίου κ.λπ. (16,4%).


Όσον αφορά στις δαπάνες στα είδη διατροφής, παρατηρείται μείωση της μηνιαίας δαπάνης (τρέχουσες τιμές) για γαλακτοκομικά προϊόντα και αυγά (1,7%) και έλαια και λίπη (0,9%),.

Παρατηρείται αύξηση της μηνιαίας δαπάνης για φρούτα (5%), καφέ, τσάι και κακάο (3,1%), μεταλλικά νερά, αναψυκτικά, χυμοί φρούτων και λαχανικών (1,8%), ζάχαρη, μαρμελάδες, μέλι κ.λπ. (1,7%), λαχανικά (1,6%), αλεύρι, ψωμί και δημητριακά (1,4%), ψάρια (0,6%), λοιπά είδη διατροφής (0,3%) και κρέας (0,3%).

Τα νοικοκυριά που διαμένουν σε αγροτικές περιοχές δαπανούν κατά μέσο όρο 1.190,91 ευρώ μηνιαίως, ενώ αυτά που διαμένουν σε αστικές περιοχές 1.504,77 ευρώ.
Τι καταναλώνουν σε ενέργεια τα νοικοκυριά

Η μέση μηνιαία ποσότητα φυσικού αερίου και ηλεκτρικής ενέργειας που καταναλώνεται στην κύρια κατοικία αυξήθηκε κατά 7,6% και 0,6%, αντίστοιχα, ενώ η μέση μηνιαία ποσότητα στερεών καυσίμων (καυσόξυλα, πελλέτες, πυρήνας κ.λπ.), υγρών καυσίμων και υγραερίου μειώθηκε κατά 8,9%, 5% και 3,5%, αντίστοιχα.
Από τα στοιχεία της έρευνας προκύπτει ότι τα νοικοκυριά διαθέτουν:
  • Τηλεόραση έγχρωμη (100%),
  • κινητό τηλέφωνο (92,8%),
  • σταθερό τηλέφωνο (84,3%),
  • προσωπικό ηλεκτρονικό υπολογιστή (69,7%),
  • τουλάχιστον ένα επιβατηγό αυτοκίνητο ΙΧ (66%),
  • πλυντήριο πιάτων (36,7%),
  • καταψύκτη (31,1%),
  • δεύτερη κατοικία (14,9%),
  • κλειστό χώρο στάθμευσης (12,9%)
κεντρική θέρμανση ως κύρια πηγή θέρμανσης σε ποσοστό 40,1%.






Με πληροφορία απο το pronews.gr

Τσίπρας: Εμείς απαλλάξαμε τη χώρα από τα μνημόνια. Αυτοί όμως τώρα επιβάλλουν ξανά σκληρά μνημονιακά μέτρα, ιδίως στο χώρο της εργασίας


«Δεν θα μπορούσε να βρεθεί καλύτερο βήμα για να ανταμώσουμε ξανά όλοι μαζί και να αναγγείλουμε το νέο μας ξεκίνημα, να χτίσουμε όλοι μαζί ένα μεγάλο, ανοιχτό, δημοκρατικό, μα πάνω από όλα ένα νεανικό κόμμα της αριστεράς», είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας στο φεστιβάλ ΣΠΟΥΤΝΙΚ της Νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ.

Τόνισε ότι «σήμερα με τη διακήρυξή μας, το δημοκρατικό προσκλητήριο σε κάθε νέα και σε κάθε νέο, σε κάθε δημοκράτη και προοδευτικό πολίτη, σε κάθε ενεργό πολίτη, ανοίγουμε ένα νέο κεφάλαιο για την αριστερά και για το τόπο». Σήμερα, σημείωσε, «μαζί μας ενώνονται δεκάδες χιλιάδες προοδευτικοί πολίτες με διαφορετικές καταγωγές και παραδόσεις, για να φτιάξουμε το ΣΥΡΙΖΑ, τη μεγάλη προοδευτική παράταξη της νέας εποχής».

 Απευθυνόμενος στους νέους ψηφοφόρους 17 έως 35 χρονών, τους κάλεσε να πάρουν τον ΣΥΡΙΖΑ «στα δικά τους χέρια και να φτιάξουν τον ΣΥΡΙΖΑ της νέας εποχής».

Ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε στην πρώτη κυβέρνηση της Αριστεράς που παρέλαβε μια χώρα, όπως είπε, χρεοκοπημένη, «σχεδιασμένη να είναι μια παρένθεση, μια κόκκινη κουκκίδα στον χάρτη του γκρίζου καθεστώτος του παλιού πολιτικού συστήματος».

«Εμείς τεσσεράμισι χρόνια δώσαμε μάχες σκληρές για να βγάλουμε τη χώρα από τα μνημόνια της χρεοκοπίας, να σταματήσουμε τη πορεία της οικονομικής καταστροφής», υπογράμμισε και αναφέρθηκε εκτενώς στο πλέγμα προστασίας των εργασιακών δικαιωμάτων στα χρόνια της κρίσης.

Επέστρεψε ο πολιτικός χειμώνας στη χώρα

Ομως, ανέφερε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, «καρά τις σημαντικές κατακτήσεις που πετύχαμε, όμως, μετά την εκλογική νίκη της ΝΔ ο πολιτικός χειμώνας επέστρεψε πολύ γρήγορα στη χώρα. Κάναμε τόσο κόπο να φέρουμε την Άνοιξη και πριν προλάβουμε το καλοκαίρι, αυτοί με ταχύτητα μεγάλη μας γυρίζουν στο χειμώνα.

Εμείς απαλλάξαμε τη χώρα από τα μνημόνια. Αυτοί όμως τώρα επιβάλλουν ξανά σκληρά μνημονιακά μέτρα, ιδίως στο χώρο της εργασίας, όχι επειδή το ζητάνε οι δανειστές αλλά τα συμφέροντα που εκπροσωπούν.

Εμείς προσπαθήσαμε, σε δύσκολες συνθήκες, να δώσουμε ανάσα στην κοινωνική πλειοψηφία. Αυτοί όμως τώρα, καταργούν το κοινωνικό μέρισμα, παραπέμπουν στις καλένδες τη δέκατη τρίτη σύνταξη, επιβάλλουν υπέρογκες αυξήσεις στο ρεύμα και ετοιμάζουν νέες επιβαρύνσεις με το αφορολόγητο για συνταξιούχους, εργαζόμενους, μεσαία τάξη.

Εμείς πολεμήσαμε την εργασιακή αγριότητα, αυξήσαμε τον βασικό μισθό, αποκαταστήσαμε τις συλλογικές συμβάσεις. Αυτοί όμως τώρα, από τις πρώτες ώρες της εξουσίας τους, επαναφέρουν εκατομμύρια εργαζόμενους σε καθεστώς ανασφάλειας, απόγνωσης, και ζούγκλας.

Εμείς, σε δύσκολες συνθήκες, απλώσαμε, όπως είπα ένα δίχτυ κοινωνικής προστασίας για τη νέα γενιά. Αυτοί όμως τώρα, ερωτοτροπούν με σκοταδιστικές αντιλήψεις στην εκπαίδευση, καταργούν πανεπιστημιακές σχολές, όπως στην Πάτρα, δυσφημίζουν τη δημόσια Παιδεία και επιχειρούν να επιβάλουν ως καθεστώς μια αντίληψη «αριστείας», που δεν είναι παρά μία αντίληψη πελατείας.
Εμείς δώσαμε χώρο στην ανεξάρτητη Δικαιοσύνη να ερευνήσει τα μεγάλα σκάνδαλα, όπως του ΚΕΕΛΠΝΟ, και της Νοβάρτις. Αυτοί όμως τώρα, τρομοκρατούν τη δικαιοσύνη. Στήνουν διώξεις φαρσοκωμωδίας ώστε να συγκαλύψουν τα σκάνδαλα και να διώξουν τους διώκτες των φαύλων πολιτικών που ζημίωσαν το Δημόσιο ταμείο.