03 Ιανουαρίου 2018

ΕΚΤΑΚΤΟ: «Μεγάλη καταστροφή για την ρωσική Αεροπορία από επίθεση στην ΑΒ Χμέιμιν της Συρίας» λέει ρωσική εφημερίδα

ΕΚΤΑΚΤΟ: «Μεγάλη καταστροφή για την ρωσική Αεροπορία από επίθεση στην ΑΒ Χμέιμιν της Συρίας» λέει ρωσική εφημερίδα
Εφτά ρωσικά μαχητικά καταστράφηκαν στην πίστα της αεροπορικής βάσης Hmeymim από βολές όλμων. Αυτό τουλάχιστον αναφέρουν πληροφορίες της kommersant.ru .

Πιο συγκεκριμένα έχουν καταστραφεί 4 βομβαρδιστικά Su-24, 2 Su-35S και 1 μεταφορικό αεροσκάφος An-72, όλα από πλήγματα όλμων ισλαμιστών ανταρτών.
Παράλληλα μια αποθήκη πυρομαχικών ανατινάχθηκε από τις βολές.

Το συμβάν συνέβη τη νύχτα της 31ης προς 1η Ιανουαρίου.

Ακόμη δεν υπάρχει επίσημη ανακοίνωση από το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ούτε και επιβεβαίωση από κάποια άλλη πηγή, παρά μόνο όσα αναφέρει η ρωσική εφημερίδα.

Το μόνο σχετικό με απώλειες που έχει ανακοινωθεί επίσημα είναι η πτώση ελικοπτέρου με το θάνατο δύο πιλότων, την ιδία ήμερα με την φερόμενη επίθεση η οποία όμως αποδόθηκε σε τεχνικό πρόβλημα.
ΠηγήPronews

Η Πολεμική Αεροπορία δεν δίνει αρβύλες και στολές, αλλά δαπανά 2,4 δις για τα F 16!


Τετάρτη, 3 Ιανουαρίου 2018



H Πολεμική Αεροπορία Δεν χορηγεί στολές εκστρατείας και άρβυλα! 

Σε αλλεπάλληλες ανακοινώσεις μας έχουμε περιγράψει τόσο τις επιλογές της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, όσο και τα συμφέροντα που εξυπηρετεί [Μνημόνια-Απαγόρευση Απεργιών-ΙΔΙΩΝΥΜΑ αλλά και κοιτάσματα στο Ισραήλ-Προσλήψεις Μισθοφόρων-Εξοπλισμοί και Ασκήσεις http://diktiospartakos.blogspot.gr]

Το πόσο Αδιαφορεί η κυβέρνηση και η πολιτική ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων των Καμμένου-Βίτσα  για το σύνολο του προσωπικού, φαντάρους και μόνιμους, αποκαλύπτεται όχι μόνο από τις καιροσκοπικές και αποπροσανατολιστικές προπαγανδιστικές δημόσιες παρεμβάσεις τους, αλλά και από την ακόλουθη καταγγελία:
"Στολές εκστρατείας και αρβύλες και μπουφάν, η υπηρεσία δεν έχει χορηγήσει στο προσωπικό εδώ και πολλά χρόνια. 
Μόνο ελάχιστοι «τυχεροί» έχουν προμηθευτεί από την Υπηρεσία μόνο αρβύλες, ή μόνο μπουφάν. 
Για τις φόρμες παραλλαγής ουδείς λόγος να γίνεται. Το προσωπικό όμως καλείται να καλύψει επιχειρησιακές ανάγκες καθημερινά και πολλές φορές κάτω από αντίξοες καιρικές συνθήκες. 
Έτσι πολλά από τα στελέχη καταφεύγουν στη λύση του εμπορίου, όπου εκεί ο κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να βρει πληθώρα ρουχισμού για όλες τις καιρικές συνθήκες, δυστυχώς μη εγκεκριμένου από την Υπηρεσία. 
Παρόλα αυτά οι Διοικητές των Μονάδων σε ορισμένες περιπτώσεις κάνουν τα στραβά μάτια προκειμένου να μην παραπονιέται το προσωπικό αλλά και να βγαίνει το έργο. 
Για τις φόρμες παραλλαγής Π.Α , εδώ και κάποια χρόνια έχει βγει μια διαταγή που προβλέπει την αντικατάστασή τους όταν εξαντληθούν τα αποθέματα, άγνωστο πότε αφού το καλοκαίρι έγινε διαγωνισμός για προμήθεια στολών παραλλαγής προκειμένου να καλυφτούν οι ανάγκες των νεοσύλλεκτων. 
Για τις υπόλοιπες υφασμάτινες στολές τελευταία φορά που μας χορήγησε η υπηρεσία ήταν ίσως προ δεκαπενταετίας και άνω. 
Η υπ΄αριθμ. 8γ στολή κατέστη υποχρεωτική το 2017, χωρίς η υπηρεσία να χορηγήσει τουλάχιστον ύφασμα. 
Οπότε όποιο στέλεχος επιθυμούσε να την προμηθευτεί θα έπρεπε να αγοράσει το ύφασμα και να πληρώσει και την αμοιβή του Ράφτη (100 ευρώ στην καλύτερη περίπτωση). 
Όσον αφορά για Αξκούς εξ Ανθστών υπάρχει Πα. Δ (6-9) η οποία προβλέπει την αυτεπάγγελτη αρχική χορήγηση στους νέους Αξκούς διαφόρων ειδών μεταξύ των οποίων και υφάσματα. 
Όμως υφάσματα δεν έχουμε δει και εφόσον όλες οι στολές καθίστανται υποχρεωτικές πρέπει να πληρώσει κάποιος έως και 1000 ευρώ για την προμήθεια αυτών.
Σκοπίμως δεν αναφέρω το ξίφος το οποίο αν και περιττό κατά πολλούς, αποτελεί ένδειξη ευγνωμοσύνης και αναγνώρισης της Υπηρεσίας προς τα στελέχη της. 
Μήπως θα έπρεπε να διερευνηθεί για ποιο λόγο η Υπηρεσία δεν χορηγεί στα στελέχη της τα πιο αναγκαία είδη από τα παραπάνω;" 
Ελπίζουμε η Πολεμική Αεροπορία να είναι σε θέση να δώσει απαντήσεις, ιδιαίτερα μετά την ανακήρυξη του2018 ως έτους μέριμνας και προσωπικού. 

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΣΤΟ MAIL:fyllokaiftero@gmail.com

Άγρια δολοφονία: Λαθροεισβολεομετανάστες γρονθοκόπησαν μέχρι θανάτου 60χρονο στο κέντρο της Σπάρτης

Δημοσίευση: 3 Ιανουαρίου 2018, 10:58 πμ
Επίθεση μέχρι θανάτου δέχτηκε τα ξημερώματα ένας 60χρονος άνδρας έξω από κέντρο εστίασης σε κεντρικό δρόμο της Σπάρτης.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, δύο άνδρες με καταγωγή από τη Γεωργία, προκάλεσαν συμπλοκή στο κατάστημα και στη συνέχεια επιτέθηκαν σε βάρος του 60χρονου άντρα.

Ο άγριος καβγάς μεταφέρθηκε εκτός καταστήματος, φέρονται να γρονθοκόπησαν βάναυσα τον 60χρονο άνδρα, τραυματίζοντάς τον πολύ σοβαρά.

Λίγη ώρα αργότερα, ο άτυχος άντρας, άφησε την τελευταία του πνοή.
Οι δύο άντρες συνελήφθησαν και έχουν προσαχθεί στη Διεύθυνση Αστυνομίας Λακωνίας, όπου κρατούνται και ανακρίνονται.




Πηγές: patrisnews.gr

pentapostagma.gr


fyllokaiftero1.blogspot.com
"Γράφει την αλήθεια του λαού"
Κάνε like στην δική σου Ηλεκτρονική εφημερίδα στην σελίδα της στο facebook

ΒΙΝΤΕΟ: Οι Στημένες ερωτήσεις και ... Οι 10 δημοσιογράφοι που έσπρωξαν τον Τσίπρα στην εξουσία με το αζημίωτο. Διάβαζε από το ipad τις απαντήσεις!

ΒΙΝΤΕΟ: Οι Στημένες ερωτήσεις και ...

Οι 10 δημοσιογράφοι που έσπρωξαν τον Τσίπρα στην εξουσία με το αζημίωτο.  Διάβαζε από το ipad τις απαντήσεις!


[Ο κορυφαίος βέβαια είναι ο Χατζηνικολάου που τον άκουγε να του λέει "η Μέρκελ θα παρακαλάει να μας δανείσει και θα 'ναι μέρα μεσημέρι" και μόνο το κεφάλι δεν κουνούσε καταφατικά]

Πού βρίσκονται σήμερα;

Στην πρόσφατή του συνέντευξη στην ΕΡΤ 3, ο Αλέξης Τσίπρας προσπάθησε να αυτοπαρουσιαστεί σαν ένας Πρωθυπουργός που τον χτυπούν όσο κάνεναν άλλο τις τελευταίες δεκαετίες τα Μέσα Ενημέρωσης.

Η δήθεν "εχθρότητα" των μέσων ενημέρωσης προς τον ΣΥΡΙΖΑ είναι στην πραγματικότητα ένας μεγάλος μύθος, ο οποίος χτίζεται εδώ και χρόνια συστηματικά από τον επικοινωνιακό μηχανισμό της Κουμουνδούρου και του Μαξίμου.

Οι "δύσκολες" συνεντεύξεις του Αλέξη Τσίπρα.

Ακολουθούν 10 χαρακτηριστικά παραδείγματα συνεντεύξεων στον Πρωθυπουργό.

Στις περισσότερες περιπτώσεις, αυτοί που παρουσιάζονταν σαν ανεξάρτητοι δημοσιογράφοι, εξελίχθηκαν σύντομα σε κομματικά στελέχη, καταλαμβάνοντας θέσεις βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, ακόμα και μετακλητών!

1) Αννέτα Καββαδία



Έκανε ερωτήσεις στον Αλέξη Τσίπρα στη συνέντευξη τύπου της ΔΕΘ. Σήμερα είναι Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ

2) Κώστας Βαξεβάνης

Δεν χρειάζονται πολλά σχόλια, είναι σε όλους γνωστός ο ρόλος του Κώστα Βαξεβάνη μέσα από τις ιστοσελίδες και τα έντυπά του.



Η φωτογραφία από μια ιδιαίτερα "δύσκολη" συνέντευξη του Πρωθυπουργού στο Documento.

3) Ματθαίος Τσιμιτάκης

Ίσως η πιο χαρακτηριστική από όλες τις περιπτώσεις. Σε συνέντευξη μαζί του ο Αλέξης Τσίπρας έλεγε ότι θα καταργήσει τις στρατιές των μετακλητών.



Τι έγινε τελικά; Διόρισε μετακλητό και τον ίδιο!

4) Γιώργος Χριστοφορίδης


Ο εκδότης του Χωνιού επίσης δε χρειάζεται πολλές συστάσεις. Σήμερα διορισμένος μετακλητός στο Υπουργείο του Νίκου Παππά. Παλιότερα έκανε ερωτήσεις ως δημοσιογράφος στη ΔΕΘ.

5) Στέλιος Κούλογλου


Στο παρελθόν ως δημοσιογράφος της κρατικής τηλεόρασης "δυσκόλευε" τον Αλέξη Τσίπρα με τις ερωτήσεις του. Σήμερα ειναι Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

6) Χρήστος Σίμος


Από τα social media του ΣΥΡΙΖΑ, τώρα κάνει "απαιτητικές" ερωτήσεις στον Αλέξη Τσίπρα στις συνεντεύξεις τύπου ως δημοσιογράφος της Αυγής.

7) Αναστασία Γιάμαλη


Ως δημοσιογράφος της Αυγής παλιότερα "στρίμωχνε" τον Αλέξη Τσίπρα στις διακαναλικές. Πλέον έχει τη δικιά της εκπομπή στην ΕΡΤ.

8) Αλέξανδρος Τριανταφυλλίδης


Δημοσιογράφος της ΕΡΤ 3 στο παρελθόν, ρωτούσε τον Αλέξη Τσίπρα αν θα ψηφίσει μνημόνιο. Τώρα είναι Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και ψηφίζουν μαζί τα μνημόνια δυο δυο.

9) Κώστας Αρβανίτης


Η εικόνα είναι από τις παλιές τους συνεντεύξεις στην ΕΡΤ. Αργότερα ο Κώστας Αρβανίτης έγινε διευθυντής του ραδιοφώνου του ΣΥΡΙΖΑ "Στο Κόκκινο".

10) Χρήστος Γιαννούλης


Η τελευταία συνέντευξη που έδωσε ο Πρωθυπουργός στην ΕΡΤ 3. Ο Χρήστος Γιαννούλης ήταν στο παρελθόν υποψήφιος δήμαρχος με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Η στημένη ερώτηση

Τέλος, όταν ο Αλέξης Τσίπρας διάβαζε από το ipad την απάντηση μετά από "αυθόρμητη" ερώτηση δημοσιογράφου της Αυγής: 

.

  Πηγές: unpolitical.gr
 voiceofmacedonia.blogspot.com


fyllokaiftero1.blogspot.com
"Γράφει την αλήθεια του λαού"
Κάνε like στην δική σου Ηλεκτρονική εφημερίδα στην σελίδα της στο facebook

ΠΙΟ ΠΑΡΑΝΟΙΚΟΣ ; ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ -O Κ. Γαβρόγλου κατήργησε ταξίδια μαθητών στο εξωτερικό για να μην ζηλεύουν τα φτωχά παιδιά....τα (λαθρομεταναστόπουλα)

ΤΙΤΛΟΣ ΣΧΟΛΙΟ: Μανώλης Μάνου
ΠΙΟ ΠΑΡΑΝΟΙΚΟΣ ; ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ -O Κ. Γαβρόγλου κατήργησε ταξίδια μαθητών στο εξωτερικό για να μην ζηλεύουν τα φτωχά παιδιά....τα (λαθρομεταναστόπουλα)
O Κ. Γαβρόγλου κατήργησε ταξίδια μαθητών στο εξωτερικό
Νέο αλαλούμ προκαλεί στο χώρο της Παιδείας απόφαση του υπουργείου, σύμφωνα με την οποία καταργούνται σχολικές εκδρομές στο εξωτερικό για να μην αδικηθούν μαθητές που δεν μπορούν να αντεπεξέλθουν οικονομικά. Η σχετική εγκύκλιος του υπουργείου τον περασμένο Δεκέμβριο προκάλεσε μία χαοτική κατάσταση καθώς τινάζονται στον αέρα συμφωνίες μορφωτικού περιεχομένου. 
Όπως αναφέρεται σε σχετική εγκύκλιο, «οι μετακινήσεις μαθητών στο εξωτερικό στο πλαίσιο εγκεκριμένων προγραμμάτων σχολικών δραστηριοτήτων πλέον δεν επιτρέπονται. Εξαίρεση αποτελούν τα προγράμματα τα οποία εποπτεύονται από τη Γενική Γραμματεία Θρησκευμάτων». Ωστόσο, όπως διευκρινίζεται από το υπουργείο Παιδείας, δεν έχουν καταργηθεί οι μετακινήσεις μαθητών στα πλαίσιο ευρωπαϊκών προγραμμάτων.
Το υπουργείο προχώρησε σε αυτήν την κίνηση με την αιτιολογία ότι κάποιοι μαθητές αδυνατούσαν να αντεπεξέλθουν οικονομικά σε αυτά τα ταξίδια, κάτι που αντικρούουν οι ιδιοκτήτες των ιδιωτικών σχολείων που πλήττονται περισσότερο από αυτή την εξέλιξη, καθώς στήριζαν πολλά προγράμματά τους σε αυτά τα ταξίδια. Εφεξής το υπουργείο επιτρέπει τις εκπαιδευτικές ανταλλαγές και τις αδελφοποιήσεις μόνο με ελληνικά σχολεία της ομογένειας και όχι της κάθε χώρας όπου θα είχαν τα παιδιά τη δυνατότητα να γνωρίσουν από κοντά και άλλα εκπαιδευτικά συστήματα.
Η εγκύκλιος αποτελεί απάντηση σε έγγραφο της Περιφερειακής Δ/νσης Π.Ε. & Δ.Ε. Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας και σε πλήθος προφορικών ερωτημάτων από Διευθύνσεις Εκπαίδευσης από όλη την ελληνική περιφέρεια, μέσω των οποίων ζητούνται διευκρινίσεις σχετικά με τις μετακινήσεις στο εξωτερικό. 
Σύμφωνα με την εγκύκλιο:
Όσον αφορά στο ερώτημα για τις εκπαιδευτικές ανταλλαγές: Θέτουμε υπόψη σας ότι υπάρχουν συμφωνίες μορφωτικού και επιστημονικού περιεχομένου με περίπου 90 χώρες, κάποιες αnό αυτές εκτελούνται μέσα από την υπογραφή συγκεκριμένων μορφωτικών προγραμμάτων, συνήθως τριετούς διάρκειας. Σε αρκετά από αυτά τα προγράμματα γίνεται αναφορά στην ενθάρρυνση πραγματοποίησης ανταλλαγών μεταξύ σχολικών μονάδων Α'θμιας και Β'θμιας εκπαίδευσης.
Ωστόσο, η γενική αναφορά περί ενθάρρυνσης δεν αποτελεί επαρκή αιτιολογία από μόνη της για την πραγματοποίηση μίας εκπαιδευτικής μετακίνησης στο εξωτερικό. Ελάχιστη προϋπόθεση αποτελεί η περαιτέρω εξειδίκευση μέσω της υπογραφής ενός κειμένου συνεργασίας, όπως για παράδειγμα αυτό που υπέγραψε η Περιφέρεια Εκπαίδευσης Αττικής με την ομόλογη Περιφέρεια στο Παρίσι (Ακαδημία Παρισίων). Εφόσον υπάρχει ένα κείμενο τέτοιου τύπου δεν απαιτείται περαιτέρω έγκριση της συνεργασίας από το ΥΠΠΕΘ.
Όσον αφορά στο ερώτημα για τις αδελφοποιήσεις:
Στο ν.3852/2010 (ΦΕΚ87/τ.Α'/07-06- 10) - 'Πρόγραμμα Καλλικράτης', υπάρχει η σχετική αναφορά, στο άρθρο 186, Κεφ. Η, παρ.9, σελ. 1873, όπως υπάρχει και αντίστοιχη αναφορά για την έγκριση σχολικών εκδρομών στο εσωτερικό και στο εξωτερικό από τον αιρετό Περιφερειάρχη (οι λεπτομέρειες για την έγκριση των μετακινήσεων ρυθμίζονταν με την προηγούμενη Υ.Α. - Μάρτιος
2011).
Με βάση τις διατάξεις του άρθρου 61 «Ρυθμίσεις Α'θμιας και Β'θ μιας Εκπαίδευσης » του ν.4310/2014 (ΦΕΚ 258 /τ.Α'/2014) όπως τροποποιήθηκε και ισχύει με το άρθρο 7 « Ρύθμιση Μαθητικών Θεμάτων» παρ. 2 α) του ν.4452/2017 (ΦΕΚ17/τ.Α'/2017) ρητά ορίζεται:
«2.α) Η διενέργεια του συνόλου των σχολικών εκδρομών και οι πάσης φύσεως μετακινήσεις στο εσωτερικό και στο εξωτερικό των μαθητών και των εκπαιδευτικών των σχολικών μονάδων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, καθώς και του μεταλυκειακού έτους - τάξης μαθητείας υπάγονται στην αποκλειστική αρμοδιότητα του Υπουργεlου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων
8) Η παρ. 1 του άρθρου 61 του ν.4310/2014 (Α '258) αντικαθίσταται ως εξής:
" Με απόφαση του Υπουργού Παιδείας, έρευνας και Θρησκευμάτων καθορίζονται τα αρμόδια όργανα και η διαδικασlα για την έγκριση του συνόλου των σχολικών εκδρομών και των πάσης φύσεως μετακινήσεων στο εσωτερικό και στο εξωτερικό των μαθητών και των εκπαιδευτικών των σχολικών μονάδων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαlδευσης και του μεταλυκειακού έτους τάξης μαθητεlας, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που συμμετέχουν σε ευρωπαϊκά και διεθνή προγράμματα».

Συνεπώς, για το κομμάτι της έγκρισης των μετακινήσεων, με οποιαδήποτε αιτία (συμπεριλαμβανομένης της αδελφοποίησης), οι αρμοδιότητες έχουν περιέλθει στον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης.
Ωστόσο, το κομμάτι της έγκρισης της αδελφοποίησης αυτής καθαυτής παραμένει στην αρμοδιότητα του αιρετού Περιφερειάρχη.

Δείτε τη σχετική εγκύκλιο εδώ

liberal.gr


fyllokaiftero1.blogspot.com
"Γράφει την αλήθεια του λαού"
Κάνε like στην δική σου Ηλεκτρονική εφημερίδα στην σελίδα της στο facebook

Σύμφωνα με όλες τις δημοσκοπήσεις οι Ελληνες γυρίζουν την πλάτη στο ευρώ






Το 2017 είναι η χρονιά κατά τη διάρκεια της οποίας υπήρξε σημαντική μεταστροφή της κοινης γνώμης ενάντια στην ευρωζώνη.Αυτό οφείλεται στην απτή, ορατή, τραγική πραγματικότητα που βιώνει η χώρα αλλά και στις δικές μας, όπως και άλλων αναλυτών, τεκμηριωμένες αναλύσεις για το ίδιο θέμα. Οι οποίες όσο και αν αποκρύπτονται απο τα κατοχικά ΜΜΕ, κάπως φτάνουν τουλάχιστον σε ορισμένους περισσότερο ψαγμένους τελικούς αποδέκτες.

Οι αναγνώστες μας θα έχουν προσέξει ότι, τελευταία δεν δημοσιεύονται αποτελέσματα δημοσκοπήσεων σχετικά με τη στάση των Ελλήνων πολιτών απέναντι στο ευρώ και την Ευρωπαίκή Ένωση. Ο λόγος είναι απλός. Τα αποτελέσματα όλων των δημοσκοπήσεων που γίνονται είναι τόσο αρνητικά απέναντι στην ευρωζώνη, σε βαθμό που οι συστημικές εταιρείες δημοσκοπήσεων δεν μπορούν να τις αλοιώσουν ώστε να είναι τουλάχιστον ανεκτές.

Για τον ίδιο λόγο, το κατοχικό καθεστώς έχει απαγορεύσει να γίνονται συζητήσεις για το ζήτημα ευρώ ή δραχμή στα κεντρικά συστημικά ΜΜΕ. Οι διάφοροι «κουρασμένοι» πλέον  δημοσιογράφοι και αναλυτές- πρόμαχοι του ευρώ, είναι γυμνοί από επιχειρήματα και μπορεί να σμπαραλιαστούν σε μια συζήτηση με σοβαρό εκπρόσωπο της άποψης για μετάβαση στο εθνικό νόμισμα.

Οι αναγνώστες και φίλοι μας, μπορούν να αναζητήσουν σχετικές διαδικτιακές δημοσκοπήσεις οι οποίες αν και δεν θεωρούνται ότι έχουν επιστημονική βάση, δείχνουν μια ορισμένη τάση, αφού όλες τους καταλήγουν στο ίδιο συμπερασμα σε μεγαλύτερο ή μικρότερο βαθμό. Όλες αυτές οι δημοσκοπήσεις, δείχνουν ποσοστά απόρριψης τους ευρώ της τάξης του 70%.

Το ευρωβαρόμετρο 

Σε ίδια επίπεδα απόρριψης  του ευρώ  ( 71%) βρίσκονται  και τα αποτελέσματα της τελευταίας δημοσκόπησης του ευρωβαρόμετρου, που γίνεται υπο την αιγίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η δημοσκόπηση  αυτή κρύφτηκε στη γωνία ορισμένων δημοσιεύσεων το περασμένο καλοκαίρι.

Σύμφωνα με την τελευταία αυτή έρευνα του  Ευρωβαρόμετρου, τρεις στους δέκα Ελληνες (71%) θεωρούν τη συμμετοχή της χώρας μας στην ΕΕ κάτι κακό ενώ μόλις το 29% θεωρεί ότι η συμμετοχή είναι θετική. Αντίστοιχα, ο μέσος όρος για την ΕΕ των 28 είναι 57% και 26%.

Οι Έλληνες εμφανίζονται επίσης πολύ-πολύ λιγότερο αισιόδοξοι από τους άλλους Ευρωπαίους για τις αναπτυξιακές προοπτικές της χώρας με μηδενικό ποσοστό να καταγράφεται στην άποψη «επιστρέφουμε ήδη στην ανάπτυξη».

Μόλις το 2% καταγράφεται στην άποψη «μία επιστροφή στην ανάπτυξη θα ξεκινήσει τους επόμενους μήνες», το 25% εκτιμά ότι «η επιστροφή στην ανάπτυξη θα ξεκινήσει τα επόμενα χρόνια», ενώ το 71% περιμένει ότι «η κρίση θα διαρκέσει πολλά χρόνια».

Η τελευταία γνωστή δημοσκόπηση της ALCO

Αλλά ας δούμε και τα αποτελέσματα μιας σχετικής δημοσκόπησης που έγινε στις αρχές του 2017 από την εταιρεία ALCO για το περιοδικό ΖΕRO.Συγκεκριμένα, στην ερώτηση για την ένταξη της Ελλάδας στην Ευρωζώνη πριν από 15 χρόνια, οι συμμετέχοντες στην έρευνα απάντησαν πως ήταν λανθασμένη απόφαση σε ποσοστό 58% και σωστή σε ποσοστό 38%.Μάλιστα, το 41% των ερωτηθέντων πιστεύουν πως η Ευρωζώνη δεν θα συνεχίσει να υφίσταται και το 40% πως θα συνεχίσει.

Γενικότερα όλες οι τελευταίες  δημοσκοπήσεις, που έχουν δημοσιευθεί πριν από το
καλοκαίρι του 2017, της ALCO, Public Issue,MRB, δίνουν περίπου πλειοψηφικό ποσοστό στους υποστηρικτές του εθνικού νομίσματος. Ακόμα μεγαλύτερη-συντριπτική  πλειοψηφία υπέρ του εθνικού νομίσματος δίνουν όλες οι διαδικτιακές δημοσκοπήσεις για το ίδιο θέμα, οι οποίες αν και δεν στηρίζονται σε επιστημονικές βάσεις, δείχνουν μια συγκεκριμένη τάση. Και αυτό όταν, η σχετική συζήτηση για το ευρώ και τη δραχμή είναι εντελώς απαγορευμένη στα συστημικά κεντρικά τηλεοπτικά κανάλια.

Στο δημοψήφισμα του 2015 το 62%του ελληνικού λαού ψήφισε «όχι πάση θυσία στο ευρώ». Αλλά οι καθεστωτικοί κυβερνώντες με τη συμπαιγνία της κοινοβουλετικής  αντιπολίτευσης μετέτρεψαν το όχι σε ναι. Από το 2015 μέχρι σήμερα, η οικονομική κατάσταση της χώρας μας χειροτερεύει.συνεχώς. Η μεσαία τάξη εξοντώνεται. Οι Ελληνικές επιχειρήσεις καταστρέφονται. Ο κόσμος υποφέρει απο συνεχόμενη φτωχοποίησης.Και αυτό το ζούμε, το βιώνουμε με τον χειρότερο τρόπο και καμιά εικονική αισιοδοσξία που καλλιεργείται από το καθεστώς δεν μπορεί να πείσει για το αντίθετο.

Αναμένεται η πολιτική εκπροσώπηση του τεράστιου αντι-ευρώ ρεύματος

Ύστερα από τα παραπάνω, είναι όντως φοβερό σε μια υποτιθέμενη δημοκρατική χώρα όπως η δική μας, να μην υπάρχει ένας σημαντικός πολιτικός φορέας που να εκπροσωπεί αυτήν την πλειοψηφική άποψη στην ελληνική κοινωνία. Αλλά οψόμεθα.Το 2018 ανατέλλει με ελπίδες ανατροπής της ευρωμνημονιακή κατοχής.

ΠΗΓΗ
fyllokaiftero1.blogspot.com
"Γράφει την αλήθεια του λαού"
Κάνε like στην δική σου Ηλεκτρονική εφημερίδα στην σελίδα της στο facebook