01 Ιουνίου 2017

Σόιμπλε για Τσίπρα: «Υποσχέθηκε ότι θα σπάσει τα προνόμια των εφοπλιστών, αλλά δεν έκανε τίποτα»

Χαστούκια απο Σόιμπλε σε Τσίπρα

Σόιμπλε για Τσίπρα: «Υποσχέθηκε ότι θα σπάσει τα προνόμια των εφοπλιστών, αλλά δεν έκανε τίποτα»

Ο ΓΕΡΜΑΝΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ «ΜΑΣΤΙΓΩΝΕΙ» ΤΗ ΧΩΡΑ ΕΠΕΙΔΗ Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΡΝΕΙΤΑΙ ΝΑ ΦΟΡΟΛΟΓΗΣΕΙ ΤΟΥΣ ΕΦΟΠΛΙΣΤΕΣ

Οι προνομιακή μεταχείριση του ελληνικού εφοπλιστικού κεφαλαίου από την κυβέρνηση Τσίπρα, ταλαιπωρεί τη χώρα και τον ελληνικό λαό - Η προκλητική φορολογική ασυλία των εφοπλιστών γίνεται ισχυρό όπλο στα χέρια του Σόιμπλε και των Γερμανών - Χαστούκια απο Σόιμπλε σε Τσίπρα: «Υποσχέθηκε κατάργηση των προνομίων τους αλλά δεν έκανε τίποτα»- Τον πήρε χαμπάρι και η Γερμανία ότι προσφέρει ασυλία στους πλοιοκτήτες και φορολογεί ασύστολα μισθωτούς και συνταξιούχους 
Ολομέτωπη επίθεση κατά της ελληνική κυβέρνησης εξαπέλυσε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, λέγοντας πως επιμένει να φορτώνει τα βάρη τους αδύναμους.
Μιλώντας σε συνέδριο στη Γερμανία ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, υπεραμύνθηκε της τακτικής που ακολουθεί για το ελληνικό ζήτημα και αντέκρουσε τις κατηγορίες περί «σκληρότητας» του ελληνικού προγράμματος λέγοντας χαρακτηριστικά, «μην κατηγορείτε εμένα για τις δομικές αδυναμίες του ελληνικού προγράμματος».
Ο Γερμανός υπουργός έστρεψε τα βέλη του στον Αλέξη Τσίπρα κατηγορώντας τον έγινε πρωθυπουργός τάζοντας πως θα φορολογήσει τους εφοπλιστές και θα καταργήσει τα προνόμιά τους και τελικά το μόνο που έκανε ήταν να φορολογήσει μόνο τους αδύναμους. «Αναδείχθηκε στην εξουσία, υποσχόμενος να καταργήσει τα προνόμια για τους εφοπλιστές, αλλά τελικά δεν έκανε τίποτα», είπε ο κ. Σόιμπλε.

Δυστυχώς η υποτακτικότητα της κυβέρνησης απέναντι στο εφοπλιστικό λόμπι, δισύρει τη χώρα δειθνώς κάτι το οποίο έχουμε επισημάνει εκατοντάδες φορές από το Newsbomb.gr με συνεχή και εμπεριστατωμένη αρθρογραφία.
Δυστυχώς, ακόμα και την ύστατη αυτή ώρα, ο κ. Τσίπρας και οι υπουργοί του κάνουν ότι δεν καταλαβαίνουν και εξακολουθούν να καλύπτουν τους εφοπλιστές σε βάρος των μισθωτών και του συνόλου του ελληνικού λαού.

Μόλις πριν από δυο ημέρες το ρεπορτάζ του Newsbomb.gr με τίτλο: «Οι μισθωτοί πληρώνουν 50 δισ. το χρόνο στην υγειά των εφοπλιστών και των μεγαλοεργολάβων» ήταν απολύτως προφητικό.

Δυστυχώς, οι κύριοι Τσίπρας και Καμμένος δικαιώνουν τον αρχιτέκτονα του χάους, τον πιο σκοτεινό παράγοντα της Ευρώπης, τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και αυτό είναι το τραγικότερο όλων. 

Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών για ακόμα μια φορά υπογράμμισε ότι η Ελλάδα θα πρέπει να σταθεί στα πόδια της.

Παράλληλα, επέκρινε εκ νέου τη νομισματική πολιτική της ΕΚΤ, λέγοντας πως είναι «σίγουρα κατάλληλη» για ορισμένα μέλη της ευρωζώνης, αλλά ελαφρώς χαλαρή για τη Γερμανία.
Πάντως, σύμφωνα με τον ίδιο, το θέμα του ελληνικού χρέους παραμένει ανοιχτό και αναμένεται να ξανασυζητηθεί στο Eurogroup της 15ης Ιουνίου, χωρίς όμως να φαίνεται η οποιαδήποτε υποχώρηση από πλευράς των δανειστών στο θέμα των μέτρων.

Σύμφωνα μάλιστα με τα όσα αναφέρουν αξιωματούχοι που εμπλέκονται στις διαπραγματεύσεις διέρρευσαν στο πρακτορείο Bloomberg πως τα κράτη-μέλη της ευρωζώνης κατά πάσα πιθανότητα θα αποφύγουν να συζητήσουν συγκεκριμένα μέτρα ελάφρυνσης πέρα από τη δυνατότητα 15ετούς επέκτασης των δανείων στήριξης, η οποία τέθηκε και στις 22 Μαΐου.

Ταυτόχρονα συνεχίζεται και η κόντρα Ευρωπαίων και ΔΝΤ, με το τελευταίο να κρίνει «ανεπαρκή» την επιμήκυνση που έχει προταθεί, ενώ η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα διαμήνυσε χθες, ότι θα ήταν καλό για την ελληνική οικονομία να υπάρξει άμεσα «καθαρότητα» όσον αφορά τις προοπτικές του χρέους.

Ανεπαρκείς απαντήσεις από το Μαξίμου 
«Οι ευθύνες του κ. Σόιμπλε για την διαχείριση της ελληνικής κρίσης έχουν καταγραφεί ιστορικά. Δεν έχει κανένα νόημα να προσπαθεί να τις επιρρίψει σε άλλους», τονίζουν πηγές της κυβέρνησης σχετικά με τις δηλώσεις του Γερμανού ΥΠΟΙΚ Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.
Η απάντηση αυτή καθεαυτή δεν έχει ουδεμία επαφή με την ουσία του ζητήματος που έθεσε ο Σόιμπλε.
Το Μέγαρο Μαξίμου δεν εξηγεί γιατί δεν προχωρά εδώ και 2 χρόνια στη φορολόγηση των εφοπλιστών, ενώ αποφεύγει να απαντήσει αν πρόκειται να κάνει κάτι από εδώ και στο εξής.

Όλοι μαζι μαζεμένοι αυτοί που κήδεψαν την Ελλάδα



Nikos Petridis
 
Από τη κηδεία Μητσοτάκη. Όλοι μαζι μαζεμένοι αυτοί που κήδεψαν την Ελλάδα.
 
* Με γελούν τα μάτια μου;
Ο πιο στεναχωρημένος μου φαίνεται ο Δραγασάκης, ήταν κι υπουργός του μακαρίτη την εποχή της «εθνικής» ενότητας εναντίον του Ανδρέα Παπανδρέου, τότε το βρώμικο ’89 κι έντιμος, καμία σχέση με siemens, τράπεζες, διαπλοκή και σια…
 
triklopodia.gr

Ο κυρ Γιώργος ο φραγκοφονιάς έχει και ΜΚΟ για τους λαθρομετανάστες κι εμείς νομίζαμε ότι είναι ένας απλός ηλίθιος...


Μεταξύ άλλων ΜΚΟάρχης "φιλάνθρωπος" ο φραγκοφονιάς...
Της Μαριάννας Τσήπα
Ευτυχώς για τον Ανδρέα...
έφυγε νωρίς και δεν ζει την ξεφτίλα του πατροκτόνου

Επισήμανε ο φίλος Γιώργος Παπαγιαννόπουλος:

"MHN MΑΣΑΤΕ: "Ὁ τενεκές ὁ ΓΑΠ εἶναι στό ΔΣ τῆς Mercy Corps, «ἀνθρωπιστικῆς» ΜΚΟ ἀπό τό Πόρτλαντ πού διαχειρίζεται 200 ἑκατ.$ ἐτησίως (καί) γιά τό Προσφυγικό!" Αρ.Φύλλου 72 (501) / 26 MΑΪΟΥ 2017".
Το θεωρήσαμε υπερβολικό, το ψάξαμε και δυστυχώς ο Γιώργος Παπαγιαννόπουλος έχει απόλυτο δίκιο!
Δυστυχώς για πολλούς από εμάς που μας δούλεψε για χρόνια ο πατροκτόνος φραγκοφονιάς, ο εθνικός ολετήρας που παρέδωσε την πατρίδα μας στο ΔΝΤ και το 4ο Ράιχ.
Δυστυχώς για όσους ακόμη δεν έχουν καταλάβει ακόμη το χοντρο δούλεμα του "ηγέτη"...
Ο κυρ Γιώργος ο φραγκοφονιάς έχει και ΜΚΟ για τους λαθρομετανάστες κι εμείς νομίζαμε ότι είναι ένας απλός ηλίθιος...

Μας ενημερώνει το ΚΙΝΗΜΑ, αλλά δεν μας λέει ότι οι βόλτες του Γιωργάκη ανά καταυλισμό σε όλη την Ελλάδα, δεν είναι μόνον για "φιλανθρωπία", αλλά και για να προωθηθεί η δράση της ΜΚΟ του... Σπόνσορας με τα όλα του ο φραγκοφονιάς!
Ας δούμε:
"Ο Πρόεδρος του ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ Δημοκρατών Σοσιαλιστών, Γιώργος Α. Παπανδρέου, είχε σήμερα συναντήσεις με τον Δήμαρχο Αθηναίων, Γιώργο Καμίνη, εκπροσώπους της Κυβέρνησης και άλλων αρμοδίων φορέων για το προσφυγικό και μεταναστευτικό ζήτημα, ενώ επισκέφθηκε και χώρους όπου φιλοξενούνται πρόσφυγες.
Σε όλες τις συναντήσεις και τις επισκέψεις του, συνοδευόταν από εκπροσώπους ανθρωπιστικών οργανώσεων, μεταξύ των οποίων και την Πρόεδρο της ανθρωπιστικής οργάνωσης Mercy Corps, Linda Mason [* κι όμως δεν μας λέει ότι αυτή η ΜΚΟ, δήθεν "φιλανθρωπική" οργάνωση είναι και δική του]. Πρόκειται για οργάνωση που δραστηριοποιείται σε ολόκληρο τον κόσμο για αυτά τα ζητήματα, όπως και στην Ελλάδα...
"
Όταν διαπιστώνεις ποιοι είναι οι άλλοι συνεταίροι του Γιωργάκη, τρέχεις σ' έναν καθρέφτη... φτύνεις τον εαυτό σου, μουντζώνεσαι και κραυγάζεις: "Είμαι μαλακισμένη κι ηλίθια!".
Ας δούμε ορισμένα από τα "φιλαράκια τα καλά" του Γιωργάκη, ενδεικτικά:
- Robert B. Zoellick is the Chairman of Goldman Sachs’ International Advisors... Η ιδιότητα κράζει...
- Dr. Ngozi Okonjo-Iweala is a Senior Adviser at Lazard and Chair of the Global Alliance for Vaccines and Immunization... Η Νιγηριανή πλασιέ των φαρμακοβιομηχανιών εμβολίων...
- Indra Nooyi is Chairman and Chief Executive Officer of PepsiCo... Pepsi, χωρίς ιδιαίτερες συστάσεις...
Τα υπόλοιπα λελούδια θα τα βρείτε: ΕΔΩ
Και παγκόσμια διαφήμιση για προσλήψεις προσωπικού η ΜΚΟ του Γιωργάκη:
Ξεκινήστε καριέρα MERCY CORPS HELLAS στην Ελλάδα!
[MERCY CORPS HELLAS]
PROGRAM/DEPARTMENT SUMMARY: The Mercy Corps Finance Department is responsible for all financial functions in Greece, including accounting, payments and banking, payroll, budgeting, financial reporting, and grant financial management and compliance. The Mercy Corps Finance Department ensures compliance with donor regulations as well as Mercy Corps’ internal policies and procedures. In its role as a support to the Program Department, the Finance Department...
Κι έτσι θυμηθήκαμε τον Γιωργάκη στην Ιορδανία εναντίον του "αιμοσταγούς δικτάτορα Άσαντ", το καλοκαίρι του 2014, ως πλασιέ και της ΜΚΟ του -διαπιστώνουμε σήμερα- μεταξύ όλων των άλλων:

Το ξεβράκωμα του Γιωργάκη Παπανδρέου:
Σχετικά: Επιστράτευσαν ακόμη και τον γιωργάκη Παπανδρέου, με επίσκεψη στην περιοχή, για να αποτρέψουν τη μαζική συμμετοχή στις προεδρικές εκλογές στην Συρία...
 
- Φραγκοφονιά, παίζει καμιά κονόμα για τις ΜΚΟ των φίλων σου, για υποδοχή προσφύγων από τη Συρία ή σε διατεταγμένη υπηρεσία; Ο εθνικός ολετήρας, ο τραπεζοϋπάλληλος, αφού συντάχθηκε με τους ιμπεριαλιστές, συντάχθηκε με την Τουρκία & το Ισραήλ για τη διάλυση της Συρίας, απέλασε την πρέσβειρα της Συρίας από την Ελλάδα... τώρα παίζει με τα προσφυγόπουλα!
Ας δούμε πόσοι δημοσιογράφοι θα "ακουμπήσουν" το θέμα κι ας τους μετρήσουμε...
Αλλά και πόσοι βουλευτές που σέβονται τον εαυτό τους θα κάνουν ρόμπα τον πατροκτόνο εθνικό ολετήρα, έστω με καθωσπρεπισμό κι όχι με τη δική μας "χυδαία φρασεολογία"...
Για δες και το σποτάκι που μαζεύει χρήμα η ΜΚΟ του Γιωργάκη για τα προσφυγόπουλα της Συρίας, αν αντέχεις την υποκρισία του φραγκοφονιά:

 sibilla

ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ - ΕΧΑΣΑΝ ΤΟΝ ΖΑΓΑΡΑ STOP -ΝΕΟΣ ΚΟΜΜΑΤΙΚΟΣ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΗΣ ΓΙΑΤΡΟΣ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ ΠΡΩΗΝ ΥΠΟΨ. ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ -ΕΙΝΑΙ ΝΟΜΙΜΟΝ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΗΘΙΚΟΝ ;

Ο πρωην απο σήμερα  Συντονιστής του τοπικού εναπομείναντος "απομειναρίου" ΣΥΡΙΖΑ Καστοριάς απο τότε που ήταν ΚΚΕ εσωτερικού Περικλής Ζαγάρας πρώτος αριστερά στην φώτο διπλα στα δύο κοριτσάκια.

Ο νέος συντονιστης Σ. ΜΠΑΛΤΑΓΙΆΝΝΗΣ είναι ο πρώην υποψ. "αποτυχών" βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ γιατρος του νοσοκομείου Καστοριάς¨. Είναι νόμικο αλλα και ηθικό ;  να έχει και τις δύο αυτές ιδιότητες; του συντονιστή κόμματος πιθανότατα  και ψηφοθήρα  και ταυτόχρονα να "εκτελεί" το λειτούργημα του ιατρού.

Δεν είναι όμως ο μόνος στο νοσοκομείο Καστοριάς το οποίο ομοιάζει και μάλλον  είναι ...ένα είδος θα έλεγε κανεις "λέσχης πολιτικών γιατρών ή γιατρών πολιτικών" 
Στο οποίο συνυπάρχουν αυτοί που είναι  και "άξιοι" του όρκου του Ιπποκράτη.




Πηγή φωτογραφίας: Δημοσιευμένη στο facebook

Κάτι που δεν πρόσεξε κανείς – Η υπέρτατη βλασφημία από τον Κυριάκο Μητσοτάκη προς τον Θεό στο επικήδειο λόγο του (ΒΙΝΤΕΟ)


Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στον επικήδειο λόγο του είπε μία φράση γεμάτη έπαρση και αλαζονεία που όμως δεν γράφτηκε πουθενά δεν την έδειξε κανέναν κανάλι και δεν σχολιάστηκε από κανέναν δημοσιογράφο.
Δείτε το βίντεο στο τρίτο λεπτό τον πρόεδρο της ΝΔ να λέει ότι ο Κωσταντίνος Μητσοτάκης “είναι αφέντης της μοίρας τους και καπετάνιος της ψυχής του” . Προφανώς ο Κυριάκος δεν πρέπει να υπολογίζει τον ΘΕΟ ή να μη πιστεύει σε αυτόν προφανώς απλός να του θυμίσουμε ότι αφέντης της μοίρας του καθενός και καπετάνιος της ψυχής του είναι μόνο ο Θεός. Όλοι κάπου λογοδοτούν και στο τέλος παίρνουν αυτό που τους αξίζει σύμφωνα με την θρησκεία μας. Μάλλον οι Μητσοτάκιδες δεν υπολογίζουν και πολύ τον ΘΕΟ και δεν δίνουν λόγο πουθενά.

BINTEO:Παραλίγο νέα τραγωδία: Αναγκαστική προσγείωση στη μέση του Αιγαίου επιθετικού ελικοπτέρου ΑΗ-64 Apache


Πτώση ελικοπτέρου: Υποστράτηγος μεταξύ των επιβαινόντων!

Παραλίγο πτώση ελικοπτέρου ΑΗ-64 στη μέση του Αιγαίου: Με πρόβλημα στον κινητήρα προσγειώθηκε με το "ζόρι" στον Αι Στράτη το επιθετικό ελικόπτερο προερχόμενο απο το Στεφανιβίκη.
Το ελικόπτερο εκτελούσε αποστολή εικονικής προσβολής τουρκικών πλοίων με πύραυλο AGM-114 Hellfire στο πλαίσιο της μεγάλης διακλαδικής άσκησης "Καταιγίς".
Το διμελές πλήρωμα είναι καλά στην υγεία του.
Πρόκειται για τη δεύτερη δεύτερη περίπτωση αναγκαστικής προσγείωσης ελικοπτέρου Απάτσι το τελευταίο διάστημα και φυσικά είναι άκρως ανησυχητική.

.


 Pronews

Τσίπρας: Μπορεί να μη βάλω γραβάτα, αλλά δεν θέλω να φύγω και με φέσι

Επίσης, εξήγγειλε νομοθετική πρωτοβουλία στο θέμα της ιθαγένειας, «για να απλοποιήσουμε και να επισπεύσουμε τις διαδικασίες απόδοσης της ιθαγένειας, κυρίως σε ό,τι αφορά τη διαδικασία της συνέντευξης και της προσκόμισης των δικαιολογητικών και του χρόνου που απαιτείται».


Το φέσι, το φόρεσες, όταν συνάντησες την Μέρκελ και δεσμεύτηκες πως θα της παραδώσεις την Ελλάδα και τους Έλληνες, σιδηροδέσμιους, οβραίικο τσογλάνι... πριν ακόμα εκλεγείς...
Αλλά αυτό, λίγοι το γνωρίζουν... 


   Καλλιόπη Σουφλή
Πολιτικός Αναλυτής 
  Δημοσιογράφος

Υ.Γ. Βιάζεται να δώσει ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΙΘΑΓΕΝΕΙΑ ΣΤΟΥΣ ΛΑΘΡΟΤΖΙΧΑΝΤΙΣΤΕΣ...
ΑΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΤΟΙΜΟΙ ΓΙΑ ΟΛΑ...


Η ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ, ΛΕΗΛΑΤΕΙΤΑΙ ΚΑΙ ΠΑΡΑΔΙΔΕΤΑΙ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ ΓΕΡΜΑΝΟΦΑΣΙΣΤΑ ΦΟΥΧΤΕΛ

ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ. 

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: INTIME NEWS
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: INTIME NEWS
Απλή αναλογική στους δήμους προανήγγειλε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου που έδωσε από το ΥΠΕΣ, το οποίο επισκέφθηκε σήμερα. Εκτός από τα θέματα του υπουργείου, όμως, αναφέρθηκε και στο χρέος.



Στην ερώτηση δημοσιογράφων αν θα πάει ή αν θα φύγει από τη Σύνοδο Κορυφής με γραβάτα, υπονοώντας ότι θα έχει πάρει ή θα πάρει εκεί την ελάφρυνση του χρέους, ο πρωθυπουργός απάντησε:


«Το σημαντικό είναι να μη φύγω με φέσι. Κάποιοι άλλοι φέσωσαν τη χώρα. Εμείς κάνουμε ό,τι μπορούμε να ανοίξουμε καθαρό διάδρομο και πρέπει να είμαστε αισιόδοξοι».


Προανήγγγειλε απλή αναλογική στους δήμους


Εν τω μεταξύ, από το ΥΠΕΣ ο κ. Τσίπρας προανήγγειλε απλή αναλογική στους δήμους: «Στο πλαίσιο ενός γενικότερου σχεδίου για τον θεσμικό εκσυγχρονισμό και την ανασυγκρότηση της κοινωνίας ο ρόλος του υπουργείου Εσωτερικών είναι καθοριστικός. 

Μετά από επτά χρόνια κρίσης περνάμε σε μια νέα εποχή, είπε, και πρόσθεσε ότι «τίποτα δεν μπορεί να είναι ίδιο. Αυτό πρέπει να αποτυπωθεί και στους κανόνες εκλογής του Κοινοβουλίου και στην τοπική αυτοδιοίκηση. Χρειάζονται προγραμματικές συγκλίσεις για να κυβερνιέται η χώρα και το ίδιο ισχύει και για τους δήμους και εισάγουμε την απλή αναλογική». 


«Είναι αναγκαίες οι ευρύτερες συνθέσεις για να προχωρήσει ο τόπος και η τοπική αυτοδιοίκηση. Δεν σημαίνει ταύτιση απόψεων. Πάνω στο πολιτικό πρόγραμμα να γίνεται η αντιπαράθεση. Είναι ώριμο να μιλήσουμε για την απλή αναλογική -ήταν απόλυτα συνεπές με τις θέσεις μας- και το ίδιο πιστεύουμε και για την τοπική αυτοδιοίκηση. Είμαστε αποφασισμένοι να προχωρήσουμε, εξαγγέλλω την προσπάθεια υλοποίησης μιας πάγιας θέσης που αφορά και τη λειτουργία του πολιτικού βίου», είπε ο κ. Τσίπρας.


Παράλληλα, πρόσθεσε ότι όλα αυτά τα χρόνια έχει δημιουργηθεί ένα θεσμικό πλαίσιο αντιπαραγωγικό, αδιαφανές και ευάλωτο σε κάθε είδους πελατειακές πρακτικές.


Ισότητα των φύλων


Ο κ. Τσίπρας, επίσης, εξήγγειλε νομοθετική πρωτοβουλία για θεσμική κατοχύρωση της ισότητας των φύλων. 

Επίσης, εξήγγειλε νομοθετική πρωτοβουλία στο θέμα της ιθαγένειας, «για να απλοποιήσουμε και να επισπεύσουμε τις διαδικασίες απόδοσης της ιθαγένειας, κυρίως σε ό,τι αφορά τη διαδικασία της συνέντευξης και της προσκόμισης των δικαιολογητικών και του χρόνου που απαιτείται».


Εταξε για συμβασιούχους


Ο πρωθυπουργός χαρακτήρισε το ζήτημα των συμβασιούχων «μια από τις πιο βαριές αμαρτίες του πολιτικού κατεστημένου». «Πρόκειται για μια βιομηχανία η οποία στήθηκε ως πελατειακό εργαλείο και είχε ως αποτέλεσμα την εργασιακή ομηρία και την ανασφάλεια χιλιάδων ανθρώπων», προσέθεσε.


Παράλληλα, ο πρωθυπουργός τόνισε: «Ερευνούμε τη δυνατότητα οριστικής επίλυσης του προβλήματος των συμβασιούχων στη βάση της ελληνικής και της ευρωπαϊκής νομοθεσίας, ξεκινώντας με μια διερεύνηση για το ποιοι από αυτούς τους ανθρώπους καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες».


«Θέλουμε το ζήτημα αυτό να επιλυθεί με τρόπο δίκαιο και αντικειμενικό στη βάση εθνικής και ευρωπαϊκής νομοθεσίας», τόνισε ο πρωθυπουργός, δηλώντας παράλληλα ότι αυτό που προέχει είναι η διεύρυνση του πραγματικού περιεχομένου απασχόλησης, ανεξάρτητα του ποιος τους διόρισε.
Τόνισε, δε, ότι η αξιολόγηση των συμβασιούχων θα γίνει από το ΑΣΕΠ ή άλλη ανεξάρτητη Αρχή, στη βάση οριζόντιων αντικειμενικών κριτηρίων μετά από διαβούλευση με τα πολιτικά κόμματα και τους αρμόδιους φορείς.


Αναφερόμενος ειδικότερα στην αυτοδιοίκηση, σημείωσε: «Μετά από επτά χρόνια κρίσης περνάμε σε μια νέα εποχή που τίποτε δεν μπορεί να είναι όπως παλιά. Αυτό πρέπει να αποτυπωθεί και στους κανόνες λειτουργίας στους ΟΤΑ. Ανοίγουμε τη συζήτηση για να εισαχθούν οι αρχές της συνεννόησης και της συνεργασίας».


Προανήγγειλε αλλαγές στον «Καλλικράτη»


Επίσης, ο κ. Τσίπρας έκανε λόγο για μεταρρύθμιση του «Καλλικράτη», «που στοχεύει στη ριζική αναμόρφωση του νομοθετικού πλαισιίου, με στόχευση να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις ώστε να αποτελέσει η αυτοδιοίκηση έναν από βασικούς πυλώνες για την ανασυγκρότηση της χώρας».


«Έχουμε φθάσει σε ένα σημείο εκκίνησης της διαδικασίας της διαβούλευσης, έτσι έως το πολύ στις αρχές φθινοπώρου να υπάρχει ένα ολοκληρωμένο θεσμικό πλαίσιο για τη μεταρρύθμιση του "Καλλικράτη"», σημείωσε.


Με τη μεταρρύθμιση του «Καλλικράτη» προωθείται ο αναπροσδιορισμός των αρμοδιοτήτων των ΟΤΑ και της σχέσης τους με το κράτος, ανέφερε ο πρωθυπουργός, τονίζοντας ότι η μεταρρύθμιση περιλαμβάνει, επίσης, τον ριζικό εκδημοκρατισμό των αυτοδιοικητικών θεσμών, ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά το σύστημα εκλογής και τη θέσπιση κοινωνικής συμμετοχής και ελέγχου. Ακόμη, την επανεξέταση των οικονομικών των ΟΤΑ και την ένταξή τους στην αναπτυξιακή πολιτική για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας.


«Μετά από επτά χρόνια κρίσης περνάμε σε μία νέα εποχή που τίποτε δεν μπορεί να είναι όπως παλιά. Αυτό πρέπει να αποτυπωθεί και στους κανόνες λειτουργίας στους ΟΤΑ», υπογράμμισε ο πρωθυπουργός.


Επισημαίνοντας ότι η έννοια μεταρρύθμιση, ο όρος εκσυγχρονισμός «έχει τραυματιστεί την εποχή των χρηματιστηρίων, της Siemens, της Ολυμπιάδας», ο πρωθυπουργός τόνισε: «Το μεγάλο ζητούμενο είναι το κοινωνικό πρόσημο, ποιος πραγματικά ωφελείται, αν παράγεται κοινωνικό όφελος, αν ενισχύεται η δημοκρατία, αν στηρίζονται οι άνθρωποι στην προσπάθειά τους να δουλέψουν και όχι αν θα παραχθεί όφελος για κάποιους λίγους».


Και προσέθεσε: «Με αυτή τη λογική προχωράμε σε κάθε τομέα της κυβερνητικής δουλειάς προσανατολισμένοι στην απόλυτη διαφάνεια και στον κοινωνικό διάλογο, ακόμη και αν αυτό το πληρώνουμε με πολιτικό κόστος».



Πηγή

ΑΝΑΤΡΙΧΙΑΣΤΙΚΟΣ ΔΙΑΛΟΓΟΣ Τόμσεν-Σόιμπλε:Να αναλάβουμε με δικούς μας ανθρώπους την Διοίκηση της χώρας

ΑΝΑΤΡΙΧΙΑΣΤΙΚΟΣ ΔΙΑΛΟΓΟΣ Τόμσεν-Σόιμπλε:Να αναλάβουμε με δικούς μας ανθρώπους την Διοίκηση της χώρας


Τόμσεν Σόιμπλε για τα 220 εκατ. ευρώ του ΔΟΛ, το διεφθαρμένο κράτος και το χρέος
Να αναλάβουμε με τους δικούς μας ανθρώπους την Διοίκηση της χώρας

Νέα επικοινωνία Σόιμπλε-Τόμσεν παρουσιάζουν γερμανικές ιστοσελίδες παρά την επιφανειακή κόντρα των δύο ανδρών.Η νέα επικοινωνία έγινε εξαιτίας του επικείμενου Eurogroup της 15ης Ιουνίου. Και ο πρόσφατος διάλογος Τόμσεν-Σόιμπλε δεν αφήνει περιθώρια στην Κολομβία των Βαλκανίων: Eίναι απόλυτα απαξιωτικός και αποκαλύπτει τις πραγματικές προθέσεις των δύο συνομιλητών. Στο μεταξύ έχουν περισσέψει 100 δις ευρώ που δεν έχουμε πάρει από τα 3 Μνημόνια. Το ποσό αυτό θα μοιρασθεί στα επόμενα 2 ή 3 Μνημόνια.

 
Γράφει η Gillian Rothschild
Σόιμπλε: Πολ, σε καμμία περίπτωση δεν θα επιτρέψω να πληρώσουν οι Ευρωπαίοι πολίτες τα χρέη των Ελλήνων και κυρίως όσα λεηλάτησαν οι Ελληνες ολιγάρχες πάνω από μισό αιώνα τώρα. Δεν είναι δυνατόν ο Γερμανός φορολογούμενος να πληρώνει για τα δις ευρώ που έβγαλαν οι Ελληνες ολιγάρχες εκτός της χώρας τους…Ασε που στην Ελλάδα είναι αδιόρθωτοι. Πληροφορήθηκα για παράδειγμα ότι ένας εκδοτικός οργανισμός με δάνεια 220 εκατ. ευρώ στις τράπεζες πουλήθηκε μόλις 22 εκατ. ευρώ. Ποιος θα πληρώσει τα υπόλοιπα 200.000.000 εκατ. ευρώ; Αυτό δεν μπορεί να γίνει δίχως ΝΕΟ μνημόνιο. Η Ελλάδα δεν μπορεί να λάβει ελάφρυνση του χρέους της γιατί είναι μια βαριά βιομηχανία παραγωγής νέου χρέους…Είναι ένα κράτος ξοφλημένο που αρνείται να μεταρρυθμιστεί γιατί έχει την ψευδαίσθηση ότι θα του δίνουμε δάνεια αιώνια…
Τόμσεν:Κοίτα Βόλφγκανγκ, από την εμπειρία μου στην Ελλάδα μπορώ να σε διαβεβαιώσω ότι ο μόνος τρόπος να πάρουμε από τους Ελληνες όσα μας χρωστούν είναι να αναλάβουμε με τους δικούς μας ανθρώπους την Διοίκηση της χώρας. Θα ξεκινήσουμε ελέγχοντας αρχικά τους Οργανισμούς και τις Γραμματείες κλειδιά του διεφθαρμένου ελληνικού Δημοσίου…
.Μα για να γίνει αυτό Πολ, πρέπει να ισοπεδωθεί εντελώς η Ελλάδα, να αφεθεί να χρεοκοπήσει, να παραδωθούν οι Ελληνες και η πολιτική τους ηγεσία. Εγώ σ΄αυτή την κατεύθυνση εργάζομαι όλα αυτά τα χρόνια. Θα μας παραδώσουν τα κλειδιά τους όταν θα έχουν χρεοκοπήσει εντελώς.

Ας πληρώσει αυτός ο παλαβός Τσίπρας τα ομόλογα που λήγουν τον Ιούλιο με τα 7 δις που έχει μαζέψει από τους ανοήτους φορολογούμενους.

 Στην συνέχεια θα έχουν αδειάσει τα Ταμεία του Κράτους και θα βρεθεί αντιμέτωπος με τους χειρότερους εφιάλτες του και τις νοικοκυρές στους δρόμους με τις κατσαρόλες…Αυτό του αξίζει αυτό θα πάρει. Καμμία ελάφρυνση του χρέους. Ελάφρυνση του χρέους για τους Ελληνες σημαίνει ότι θα την πληρώσουν οι Ευρωπαίοι φορολογούμενοι. Ο Γερμανικός λαός ούτε να ακούσει δεν θέλει ένα τέτοιο σενάριο, όταν μάλιστα η ελληνική κυβέρνηση δεν έχει υλοποιήσει βασικές μεταρρυθμίσεις όπως είναι η αξιολόγηση των υπεραρίθμων δημοσίων υπαλλήλων της, η κάθαρση στην Δικαιοσύνη η οποία ελέγχεται από οργανωμένα συμφέροντα και όλα όσα τους ζητήσαμε να κάνουν.

Αυτός είναι ο μόνος τρόπος εάν επιθυμούν οι Ελληνες να έχουν αύριο…

 Από -

Αγριο έγκλημα στη Θεσσαλονίκη: Γιατρός φέρεται να δολοφόνησε την ερωμένη του στο Ιπποκράτειο

Δράστης φέρεται ένας 38χρονος αγγειοχειρουργός
Αγριο έγκλημα στη Θεσσαλονίκη: Γιατρός φέρεται να δολοφόνησε την ερωμένη του στο Ιπποκράτειο


Η Γεωργιανή μητέρα των τριών παιδιών είχε εξαφανιστεί πριν μέρες από την Αθήνα - Το πτώμα της βρέθηκε σε ρέμα στη Χαλκιδική

Τραγικό τέλος είχε η υπόθεση εξαφάνισης της 36χρονης Γεωργιανής από την Αθήνα. Το πτώμα της άτυχης γυναίκας εντοπίστηκε σε ρέμα, στο Παλιούρι Χαλκιδικής. Σύμφωνα με πληροφορίες του thestival.gr η 36χρονη, μητέρα τριών παιδιών, δολοφονήθηκε μέσα στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης.

Δράστης φέρεται να είναι ένας 38χρονος αγγειοχειρουργός του Ιπποκρατείου Νοσοκομείου.

Ο σύζυγος της άτυχης γυναίκας είχε δηλώσει την εξαφάνιση της στις 27 Απριλίου. Έκτοτε ξεκίνησαν αναζητήσεις για τον εντοπισμό της.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες η άτυχη 36χρονη διατηρούσε ερωτική σχέση μέσω facebook με τον γιατρό του νοσοκομείου της Θεσσαλονίκης.

Ο 38χρονος αγγειοχειρουργός συνελήφθη σήμερα στην Αθήνα από αστυνομικούς του Τμήματος Εγκλημάτων κατά της Ζωής της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης. Αυτή την ώρα μεταφέρεται στη Θεσσαλονίκη και αύριο πρόκειται να οδηγηθεί στον Εισαγγελέα.


Σύμφωνα με νεώτερες πληροφορίες του thestival.gr  για την υπόθεση της εξαφάνισης της 36χρονης Γεωργιανής από την Αθήνα οι αστυνομικοί του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής είχαν από την πρώτη στιγμή ενδείξεις ότι πρόκειται για υπόθεση ανθρωποκτονίας και όχι εξαφάνισης. Για να μπορέσουν να ολοκληρώσουν το παζλ έπρεπε να εντοπίσουν το πτώμα της άτυχης γυναίκας.

Από τη στιγμή που ο σύζυγος της 36χρονης είχε δηλώσει την εξαφάνισή της η Αστυνομία στράφηκε στον 38χρονο αγγειοχειρουργό. Οι συνομιλίες που είχε ο ίδιος με την 36χρονη στο facebook ήταν αρκετές για να αποδείξουν ότι μεταξύ τους υπήρχε ερωτική σχέση η οποία δεν πήγαινε καλά. Ο 38χρονος γιατρός μετά την πράξη στην οποία φέρεται να προέβη αποφάσισε να μεταβεί στην Αθήνα όπου και κατάγεται. Οι αστυνομικοί έγιναν σκιά του και περίμεναν να κάνει ένα λάθος.

Πως ξεκίνησαν οι έρευνες στην Χαλκιδική

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του thestival.gr το λάθος του αγγειοχειρουργού ήταν ότι δήλωσε στους αστυνομικούς πως το βράδυ της 26ης Απριλίου μετέβη στην οικία του στο Πανόραμα. Από τις πληροφορίες που συνέλεξαν οι αστυνομικοί προέκυπτε ότι 38χρονος δεν πήγε στο Πανόραμα αλλά στην Χαλκιδική. Κάμερες παρακολούθησης δείχνουν το όχημα του αγγειοχειρουργού να κατευθύνεται προς Χαλκιδική και να επιστρέφει στη Θεσσαλονίκη τα ξημερώματα της επόμενης ημέρας.

Αξιοποιώντας όλες τις πληροφορίες που συνέλεξαν οι αστυνομικοί του τμήματος Εγκλημάτων Κατά Ζωής ξεκίνησαν να οργώνουν μία συγκεκριμένη περιοχή στο Παλιούρι της Χαλκιδικής. Συνάδελφοί τους βρίσκονταν στην Αθήνα και παρακολουθούσαν κάθε κίνηση του 38χρονου. Μόλις βρέθηκε το πτώμα της 36χρονης σε ρέμα στο Παλιούρι, ενημερώθηκε ο Εισαγγελέας και εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης. Οι αστυνομικοί  συνέλαβαν τον 38χρονο και ξεκίνησαν τη μεταφορά του στη Θεσσαλονίκη. Σε βάρος του ασκήθηκε ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση και για περιύβριση νεκρού.

Σε προχωρημένη σήψη των πτώμα της 36χρονης

Το πτώμα της 36χρονης, μητέρας τριών παιδιών, βρέθηκε πεταμένο σε ρέμα στο Παλιούρι της Χαλκιδικής. Έφερε σημάδια κακοποίησης και εκδορές. Ο ιατροδικαστής, ωστόσο, δεν προχώρησε σε εκτίμηση καθώς το πτώμα βρισκόταν σε προχωρημένη σήψη. Τα ακριβή αίτια θανάτου θα διαπιστωθούν κατά τη νεκροτομή.


Πηγή: ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ


Σοκ στη Φολέγανδρο: Γυναίκα πέθανε στο ασθενοφόρο περιμένοντας το ελικόπτερο

AddThis Sharing But

Ο θάνατος μιας γυναίκας στην Φολέγανδρο, ήρθε να αναδείξει με τον πιο τραγικό τρόπο τη δραματική κατάσταση της Δημόσιας Υγείας και το τρόπο που αντιμετωπίζουν τους νησιώτες.

Οι πληροφορίες του Cyclades24.gr, αναφέρουν ότι η άτυχη γυναίκα «έσβησε» μέσα στο ασθενοφόρο κι ενώ το ελικόπτερο ήθελε πέντε λεπτά για να προσγειωθεί στο νησί.

Κάτοικοι και συγγενείς της άτυχης γυναίκας ξεσπούν στο Cyclades24.gr υποστηρίζοντας ότι το ελικόπτερο άργησε σχεδόν 4 ολόκληρες ώρες, με την γραφειοκρατία και το χρόνο που χάθηκε στερώντας την ζωή σε μια 57χρονη γυναίκα.

Να σημειωθεί ότι στο νησί υπάρχει μόνο μια γιατρός, από την παγκόσμια μη κυβερνητική οργάνωση, «Γιατροί του Κόσμου» που δίνει κυριολεκτικά και μεταφορικά ανάσες ζωής στους κατοίκους του νησιού, ενώ ο δήμαρχος Φολεγάνδρου εκτελεί χρέη οδηγού του ασθενοφόρου εδώ και 30 χρόνια.


Πηγή:topontiki.gr
Πηγή: Cyclades24.gr

Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας: Οι «κόντρες» για τη ΔΕΗ συνεχίζονται – Αντιπολίτευση:«αμήχανος και παρατηρητής ο Καρυπίδης >> - «έφερε το πωλητήριο της ΔΕΗ»


WP_20170531_003-1021x580

Η οποιαδήποτε πώληση μεριδίου της ΔΕΗ πρέπει να περάσει από το Ελληνικό Κοινοβούλιο, επισήμανε ο περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Θεόδωρος Καρυπίδης, ενημερώνοντας το σώμα στο περιφερειακό συμβούλιο για τη συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργό, τονίζοντας ότι αυτή τη στιγμή το μόνο που έχει γίνει είναι ότι έχει εκδοθεί στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης η δέσμευση απέναντι στους δανειστές.

«Θα δώσουμε τον αγώνα μέχρι τέλος αν υπάρξει πρόβλημα με την αυτάρκεια της χώρας σε Ενέργεια και βρεθούν σε αδιέξοδο η ΔΕΗ και οι εργαζόμενοι», πρόσθεσε ο κ. Καρυπίδης και επισήμανε ότι μετέφερε στον πρωθυπουργό τη θέση του Συντονιστικού Οργάνου, που συγκροτήθηκε για να διασφαλίσει τη θέση της ΔΕΗ στο νέο Ενεργειακό Τοπίο.

Την ίδια ώρα ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης, Γιώργος Δακής χαρακτήρισε τον κ. Καρυπίδη «αμήχανο και παρατηρητή» των εξελίξεων στη ΔΕΗ, επισημαίνοντας ότι «παρακολουθεί τις εξελίξεις αδυνατώντας να παρέμβει και να ανταποκριθεί στο ρόλο του».

Κατά τη διάρκεια της παρέμβασής του, μάλιστα ο κ. Δακής ζήτησε την παραίτηση του κ. Καρυπίδη, την οποία, όπως είπε, ο ίδιος είχε εξαγγείλει σε περίπτωση που υπάρξει η πώληση της ΔΕΗ.
Από την πλευρά της η επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης του περιφερειακού συμβουλίου, Γεωργία Ζεμπιλιάδου ανέφερε ότι ο περιφερειάρχης το μόνο που έφερε από τη συνάντηση με τον πρωθυπουργό είναι το «πωλητήριο της ΔΕΗ», ενώ κατηγόρησε και περιφερειακούς συμβούλους ότι «κρύβονται πίσω από το δάκτυλό τους».

Μάλιστα τόνισε ότι «σ’ αυτή τη φάση ο περιφερειάρχης επέλεξε τον ρόλο του Εφιάλτη και η Περιφερειακή Αρχή έχει αποφασίσει να φέρει τη μεταλιγνιτική περιοχή στο σήμερα»
Θέση στις «κόντρες» αυτές πήρε και ο επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης Γιάννης Βήττας, τονίζοντας ότι «αυτοί που εμφανίζονται να έχουν σκληρές κόντρες μεταξύ τους είναι αυτοί που διαφωνούν μόνον στον τρόπο με τον οποίο θα γίνει η ιδιωτικοποίηση», ενώ κάλεσε τους εργαζόμενους της ΔΕΗ να αντισταθούν και να βγουν στους δρόμους.

Τέλος από την πλευρά του ο Σάββας Σαπαλίδης, επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης ανέφερε ότι «πρέπει να εμμείνουμε ότι τα νερά και η ενέργεια πρέπει να είναι δημόσια αγαθά» και τόνισε ότι η έλευση του πρωθυπουργού για το Αναπτυξιακό Συνέδριο «θα βάλει σε τροχιά ανάπτυξης όλη τη Δυτική Μακεδονία».

Απαντώντας στην κριτική που του άσκησε η κ. Ζεμπιλιάδου και ο κ. Δακής, ο περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας τόνισε ότι δεν μπορεί από την μία να χαρακτηρίζεται «Εφιάλτης» και να του ζητείται να παραιτηθεί και από την άλλη να του ζητείται η «ενότητα». Χαρακτήρισε προσωπικό το ζήτημα και τόνισε ότι οι ίδιοι που μέσα από «ψεύτικες ειδήσεις» θέλουν να κάνουν την αντιπολίτευση θα έπρεπε να είναι κοντά στην περιφερειακή αρχή, τόσο στην προσπάθεια που έκανε να ακυρώσει την απόφαση για τα επικίνδυνα απόβλητα, όσο και στην έλευση της Σχολής Πυροσβεστών.
«Κάποιοι τώρα ρίχνουν κροκοδείλια δάκρυα και χρησιμοποιούσαν τη ΔΕΗ για κομματικά ρουσφέτια», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Καρυπίδης, που πρόσθεσε ότι θα πρέπει όλοι να πάρουν θέση στα τρία δεδομένα που έχουν διαμορφωθεί σήμερα για τη ΔΕΗ: ή να μείνει ως έχει η Επιχείρηση, ή να διευρύνει τις δραστηριότητες η ΔΕΗ με συμπράξεις ή να μείνει το 51% της ΔΕΗ, μέσω συμπράξεων του Δημοσίου με ιδιώτες.

Από τη συνεδρίαση, στην οποία παραβρέθηκαν, μεταξύ των άλλων ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ, ο Γιώργος Αδαμίδης και ο πρόεδρος των ενεργειακών δήμων και δήμαρχος Εορδαίας, Σάββας Ζαμανίδης, δεν έλειψαν και οι εντάσεις, όταν ο κ. Αδαμίδης ανέβηκε στο βήμα, γιατί υπήρξαν διαμαρτυρίες γιατί δεν εκλήθησαν στο συνέδριο της ΓΕΝΟΠ.
Στην τοποθέτησή του ο κ. Αδαμίδης τόνισε ότι η ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ είναι αντίθετη σε κάθε εκποίηση της ΔΕΗ, ενώ αναφερόμενος στο «φθηνό» τιμολόγιο για τη Δυτική Μακεδονία, επισήμανε ότι αν αυτό ισχύσει, τότε θα μείνουν ελάχιστοι που θα αγωνίζονται για το μέλλον της ΔΕΗ.

Ένταση επικράτησε επίσης όταν η κ. Ζεμπελιάδου χαρακτήρισε για μια ακόμη φορά «κομματάρχη» τον περιφερειάρχη, γιατί, όπως τόνισε δεν ενημέρωσε αμέσως μετά την συνάντηση με τον πρωθυπουργό, το περιφερειακό συμβούλιο. Από την πλευρά του ο κ. Καρυπίδης, κάλεσε σε ιδιαίτερα έντονο ύφος την κ. Ζεμπελιάδου να ανακαλέσει, επισημαίνοντας ότι λέει συνεχώς «ψέματα» και πρέπει να σταματήσει.

Τον Αύγουστο η απόφαση για το μειωμένο τιμολόγιο ΔΕΗ
Η Κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός δεσμεύτηκε ότι μέσα στον Αύγουστο θα υπάρξει η απόφαση για το ειδικό τιμολόγια της ΔΕΗ, σύμφωνα με τα όσα είπε στο σημερινό (31/5/2017) περιφερειακό συμβούλιο, ο περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας, Θεόδωρος Καρυπίδης.
«Το φθηνό ρεύμα θα ισχύσει όχι μόνο στις επιχειρήσεις, αλλά και στα νοικοκυριά» ανέφερε ο κ. Καρυπίδης και πρόσθεσε ότι ο πρωθυπουργός θα βρεθεί στη Δυτική Μακεδονία για το 1ο Αναπτυξιακό Συνέδριο, που θα γίνει στην Περιφέρεια.


ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ – Σύνταξη: Μάκης Νασιάδης


Απο: kozanilife


...και διηγώντας τα να κλαις

ΣΟΙΜΠΛΕ ΠΡΟΣ ΤΣΙΠΡΑ: «ΧΡΕΟΚΟΠΗΣΕ ΤΟΝ ΙΟΥΛΙΟ, ΜΗΝ ΠΑΡΕΙΣ ΤΗ ΔΟΣΗ, ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ»

ΣΟΙΜΠΛΕ ΠΡΟΣ ΤΣΙΠΡΑ

ΣΟΙΜΠΛΕ ΠΡΟΣ ΤΣΙΠΡΑ: «ΧΡΕΟΚΟΠΗΣΕ ΤΟΝ ΙΟΥΛΙΟ,

ΜΗΝ ΠΑΡΕΙΣ ΤΗ ΔΟΣΗ, ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ»

ΣΥΖΥΓΟΒΟΛΕΨΟΥΔΙΑ ; Μόνιμη διοικητική υπάλληλος στο ΕΜΠ η Περιστέρα (Μπέτυ) Μπαζιάνα Τσίπρα



Όπως αναφέρεται στο ΦΕΚ 496/30-5-2017, η κ. Μπαζιάνα εντάσσεται ύστερα από αίτησή της στους διοικητικούς υπαλλήλους του ΕΜΠ.


Μόνιμη διοικητική υπάλληλος του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου είναι πλέον η σύντροφος του πρωθυπουργού Μπέτυ Μπαζιάνα, σύμφωνα με την "Ελευθερία του Τύπου".
Όπως αναφέρεται στο ΦΕΚ 496/30-5-2017, η κ. Μπαζιάνα εντάσσεται ύστερα από αίτησή της στους διοικητικούς υπαλλήλους του ΕΜΠ (ως υπαλληλος πανεπιστημιακής εκπαίδευσης στο χώρο της Πληροφορικής). Με πρόσφατη ρύθμιση κάθε αποσπασμένος εκπαιδευτικός είχε δικαίωμα να ζητήσει μετάταξη στον φορέα που είχε αποσπαστεί.
Η σύντροφος του κ. Τσίπρα θα μπορούσε να διαλέξει τον κλάδο των ΕΔΙΠ του ΕΜΠ (Ειδικό Εργαστηριακό Προσωπικό που επικουρεί τους καθητητές). Κάτι που δεν έκανε, αλλά επέλεξε τη θέση του διοικητικού υπαλλήλου με ωράριο 8:00 - 16:00.

THETOC.GR
monimi-dioikitiki-upallilos-sto-emp-i-mpetu-mpaziana

Το “χτύπησε” το τεκνό: Δείτε το νέο κούκλο σύντροφο της Δήμητρας Λιάνη Παπανδρέου! (photos)


Έχει βρεθεί ουκ ολίγες φορές στο στόχαστρο. Η Δήμητρα Λιάνη Παπανδρέου γνωρίζει πως κάθε της κίνηση γίνεται πρωτοσέλιδο, όμως αυτό δεν την σταματά από το να ζει τη ζωή της σαν μια φυσιολογική γυναίκα.
Μπορεί η περίοδος αυτή να είναι ιδιαίτερα δύσκολη για εκείνη καθώς, δημοσιεύματα αναφέρουν πως το σπίτι της βγαίνει ξανά στο σφυρί, όμως εκείνη δεν το βάζει κάτω. Ξέρει πως για άλλη μια φορά θα σταθεί παλικάρι και θα ξεπεράσει όλα τα δύσκολα. Πριν μερικές μέρες ο φωτογραφικός φακός του Youweekly.gr, την απαθανάτισε στο αεροδρόμιο λίγο πριν ταξιδέψει. Η Δήμητρα ωστόσο δεν ήταν μόνη της, αντίθετα κοντά της ήταν ένας γοητευτικός νεαρός άντρας.

Οι δυο τους δεν σταμάτησαν λεπτό να μιλούν κανονίζοντας παράλληλα τις τελευταίες λεπτομέρειες του ταξιδιού τους. Όσοι τους είδαν από κοντά μαρτυρούν πως η χημεία τους μόνο απαρατήρητη δεν περνούσε και πολλοί ήταν εκείνοι που απόρησαν για το τι τρέχει ανάμεσά τους.


Ο νεαρός μάλιστα έδειχνε ιδιαίτερα περιποιητικός απέναντι στην Δήμητρα Λιάνη Παπανδρέου φροντίζοντας να κουβαλά τις βαλίτσες. Τώρα το τι συμβαίνει μεταξύ τους είναι κάτι που μόνο εκείνοι γνωρίζουν.

«Αν είχαμε πει δημόσια κάτι τέτοιο θα χρεοκοπούσαμε και τότε θα μου παίρνανε το κεφάλι»....ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΠΗΡΕΣ ΤΑ ΚΕΦΑΛΙΑ ΤΡΙΩΝ ΓΕΝΕΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΑΘΗΚΙ



Παπανδρέου: Είχα σκεφτεί να πω «όχι» στο πρώτο μνημόνιο

....ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΠΡΟΤΙΜΗΣΕΣ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ  ΤΑ ΚΕΦΑΛΙΑ ΤΡΙΩΝ ΓΕΝΕΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΟΙ  ΔΥΝΑΣΤΕΣ ΤΟΥ ΔΝΤ  ΚΑΘΗΚΙ ;





Αποκαλυπτική ήταν η συνέντευξη του πρώην πρωθυπουργού που μας οδήγησε στο ΔΝΤ με την απάτη του φίλου του Γεωργίου  ΓΑΠ  Γιώργου Παπανδρέου, o οποίος τολμά να λέει  ότι σκέφτηκε να πει «όχι» στο πρώτο μνημόνιο που όμως, όπως τόνισε, θα οδηγούσε σε Grexit και χρεοκοπία.
«Ενα “όχι” θα ήταν πιθανώς την επόμενη ημέρα χρεοκοπία. Ενα “όχι” θα ήταν πιθανώς, θα το πλήρωνε ο ελληνικός λαός, πολύ βαρύτερα απ’ ότι πληρώθηκε. Δεν υπήρχε ούτε μηχανισμός. Εσείς θα το διακινδυνεύατε; Εγώ δεν το διακινδύνευσα», τόνισε χαρακτηριστικά, ενώ στο ερώτημα αν μπήκε στο δίλημμα απάντησε: «Βεβαίως. Καθίσαμε κάτω με τον υπουργό οικονομικών και με τους συμβούλους και βάλαμε όλα τα σενάρια και είπαμε:
1ο σενάριο χρεοκοπία.

 Δεν το είχα πει τότε, γιατί αν το είχα πει δημόσια θα χρεοκοπούσαμε την επόμενη ημέρα. Αν είχαμε πει δημόσια κάτι τέτοιο θα χρεοκοπούσαμε και τότε θα μου παίρνανε το κεφάλι. Το 2ο ήταν να φύγουμε από την Ευρωζώνη ή να κάνουμε και τα δύο. Αξιολογήσαμε και είπαμε “όχι”, για τον τόπο θα βάλουμε πλάτη εμείς, έστω κι αν οι άλλοι δεν θα βάλουν, έστω κι αν η αντιπολίτευση μας “πετάει πέτρες”, τη στιγμή αυτή, την κρίσιμη, το θέμα είναι να σταθεί η χώρα όρθια και στάθηκε».

Ακόμη, μιλώντας στον realfm, ο πρώην πρωθυπουργός αναφέρθηκε και στις σχέσεις του με τον πρώην πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελο Βενιζέλο: «Δεν υπάρχει προσωπικό ζήτημα με τον κ. Βενιζέλο. Με το χέρι στην καρδιά. Και το λέω αυτό γιατί έτσι είμαι σαν άνθρωπος. Δεν κρατώ προσωπική κακία για κανέναν. Κατανοώ πολιτικές διαφορές και αυτές ήταν οι διαφορές μας, αντιλήψεις».

Και σημείωσε ο καταστροφέας της Ελλάδος  Γιώργος Παπανδρέου: «Εχουμε πει πολλά για το παρελθόν. Δεν θέλω αυτή τη στιγμή να ξαναπάμε στην ιστορία διότι μετά αυτό φαντάζει ως προσωπική βεντέτα, που δεν είναι προσωπική βεντέτα. Είμαστε σε μία πορεία ανασύνταξης του χώρου και κοιτάμε μπροστά.

 Και τελειώνει ο ζαβός με την παρακάτω διατύπωση

Η ιστορία θα γράψει και ο καθένας θα γράψει και τη δική του πορεία».


Με πληροφορία απο : 
newsbeast

Ξεκίνησε η συνεδρίαση της Λέσχης Μπίλντερμπεργκ με... μενού Ελλάδα, Ρωσία, Κίνα και... διαδίκτυο!

ΔΙΕΘΝΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗ
 
ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΠΑΨΟΥΝ ΤΗΝ ΑΝΕΞΕΛΕΓΚΤΗ ΡΟΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ

12:18
01/06/2017
Translate this page: EN FR DE ES RU AR
του Πάνου Σπαγόπουλου
H 65η συνόδος της Λέσχης Μπίλντερμπεργκ εργασίες σε απόσταση μόλις 48 χλμ από τον Λευκό Οίκο, στο ξεκινά σήμερα τις εστο Σαντιγί της Βιρτζίνια, στο "Westfields Marriot" και... μενού Ελλάδα, Ρωσία, Τραμπ και την ανάγκη να σταματήσει το διαδίκτυο να είναι μη ελεγχόμενο.
 
Συγκεκριμένα και κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας λόγω των διαδηλώσεων που έχουν προγραμματιστεί εναντίον των συμμετεχόντων θα συζητηθούν οι ενότητες Τα βασικά θέματα της 65ης συνόδου είναι: «Ο πόλεμος της ενημέρωσης», «Η  διακυβέρνηση Τραμπ», «Η κατεύθυνση της Ε.Ε και η ελληνική κρίση.», «Ο ρόλος Ρωσίας και Κίνας».
 
Η διευθύντρια του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ, δεκάδες τραπεζίτες και βιομήχανοι, ο Χένρι Κίσινγκερ, ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ θα συμμετάσουν στις εργασίες της συνόδου που θα διεξαχθούν έως τις 4 Ιουνίου με 131 συμμετέχοντες από 21 χώρες.  
 
Δύο Έλληνες θα είναι παρόντες στη σύνοδο: Ο Δημήτρης Παπαλεξόπουλος, διευθύνων σύμβουλος της τσιμεντοβιομηχανίας TITAN και ο δημοσιογράφος Αλέξης Παπαχελάς, άνθρωπος πολύ κοντά στον αμερικανικό παράγοντα
 
Από την πλευρά της αμερικάνικης κυβέρνησης, ο Λευκός Οίκος στέλνει πρωτοκλασάτα στελέχη για να στηρίξουν τον πρόεδρο Τραμπ: Τον σύμβουλο Εθνικής Ασφάλειας, Χέρμπερτ Ρέιμοντ Mακμάστερ και τον υπουργό Εμπορίου Γουίλμπουρ Ρος.
 
Για το θέμα των εμπορικών συναλλαγών με την Κίνα, στη σύνοδο θα παραστεί ο πρεσβευτής της Κίνας στις ΗΠΑ που ια αντικρύσει τις πιέσεις για να ανοίξει η κινεζική αγορά στα δυτικά προϊόντα και να παύσει η προνομικακή στήριξη του γουάν.
 
Την άτυπη παγκόσμια κυβέρνηση την καλύπτει ένα πέπλο μυστικότητας και την ακολουθούν όλες οι πρόσφατες θεωρίες συνωμοσίας.
 
Η πολιτική και οικονομική ελίτ της Ευρώπης και της Αμερικής συγκεντρώνεται στην ετήσια σύνοδο της λέσχης, με σκοπό -όπως λέγεται- να αποφασίσει την τύχη του πλανήτη. Αρχηγοί κρατών, πολιτικοί, τραπεζίτες, στρατιωτικοί, βασιλιάδες και βιομήχανοι δίνουν κάθε χρόνο το «παρών». 
 
Η πρώτη συνάντηση της Λέσχης έγινε από τις 29 έως τις 31 Μαΐου 1954 στο απόμερο ξενοδοχείο «Μπίλντερμπεργκ» κοντά στο Άρνεμ της Ολλανδίας, εξ ου και το όνομά της.
 
Η πρωτοβουλία ανήκε σε ομάδα προσωπικοτήτων με επικεφαλής τον εξόριστο πολωνό πολιτικό επιστήμονα Γιόζεφ Ρέτινγκερ και τον βέλγο πρίγκηπα Βερνάρδο, που ανησυχούσαν για την αύξηση του Αντιαμερικανισμού και της επιρροής της Σοβιετικής Ένωσης στη Δυτική Ευρώπη.
 
Στους κατ' έτος προσκεκλημένους περιλαμβάνονται κεντρικοί τραπεζίτες, ειδικοί της αμυντικής βιομηχανίας, δημοσιογράφοι και βαρώνοι του Τύπου, υπουργοί, πρωθυπουργοί, εστεμμένοι και χρηματιστές από την Ευρώπη και τη Βόρειο Αμερική.
 
Η επιτυχία της πρώτης συνάντησης ώθησε τους διοργανωτές της να της προσδώσουν ετήσιο χαρακτήρα και να δημιουργήσουν μία μόνιμη Επιτροπή στο Λάιντεν της Ολλανδίας με συντονιστικό ρόλο. 
 
Για να εξασφαλιστεί αυτή η μυστικότητα, κλείνεται συνήθως ένα ολόκληρο ξενοδοχείο σε μια απομονωμένη περιοχή. Τα ξενοδοχείο αυτά και η γύρω περιοχή φυλάσσονται στη διάρκεια της διάσκεψης από οπλισμένους φρουρούς των μυστικών υπηρεσιών, σε συνεργασία με την τοπική αστυνομία.
 
Ο Αστέρας Βουλιαγμένης φιλοξένησε δύο φορές τη συνάντηση των ισχυρών
 
Η είσοδος απαγορεύεται ρητά στους δημοσιογράφους, εκτός από μερικούς έμπιστους διευθυντές και ρεπόρτερ που προσκαλεί η ίδια η ομάδα στις συναντήσεις της. Κατά τα άλλα, τα ΜΜΕ αγνοούν εντελώς και τις διασκέψεις αυτές και το περιεχόμενο των συζητήσεών τους.
 
Όπως αναφέρει ο πρίγκιπας Μπέρνχαρντ της Ολλανδίας για την πρώτη διάσκεψη της ομάδας «δεν υπήρχε καμία απολύτως δημοσιότητα. Οι συμμετάσχοντες δεσμεύτηκαν να μην αναφέρουν δημόσια τι συζητήθηκε κατά τη σύσκεψη». 
 
Στην πραγματικότητα, η αιτία για την επιβαλλόμενη μυστικότητα δεν είναι τόσο για να διεξάγονται ελεύθερα και άφοβα οι συζητήσεις μεταξύ των μελών όσο για να αγνοεί η πλειοψηφία του κόσμου πλήρως τις σκέψεις και τις αποφάσεις τους, οι οποίες επηρεάζουν άμεσα την παγκόσμια πολιτική και οικονομία. 
 
Η βρετανική εφημερίδα Τimes περιέγραψε το 1977 τη διάσκεψη της Μπίλντερμπεργκ με τα εξής λόγια: «…μια κλίκα των πλουσιότερων, των οικονομικά και πολιτικά πιο ισχυρών προσωπικοτήτων της Δύσης, που συναντιούνται μυστικά για να σχεδιάσουν τα γεγονότα, τα οποία αργότερα θα παρουσιάσουν ότι συμβαίνουν δήθεν τυχαία…»
 
Στην Ελλάδα η συνάντηση φιλοξενήθηκε δύο φορές, στο ίδιο μέρος, στον Αστέρα Βουλιαγμένης.  Η πρώτη ήταν στο 1993 και η δεύτερη το 2009.
 
Θεωρείται ότι η Λέσχη:
 
- Προωθεί τις καριέρες των πολιτικών εκείνων που συντάσσονται με τα συμφέροντά της, που δεν είναι άλλα από τα συμφέροντα των πολυεθνικών και των υπερμάχων της Παγκοσμιοποίησης.
 
- Προσπαθεί να διαλύσει τα κράτη, συμπεριλαμβανομένων και των ΗΠΑ, με σκοπό τη δημιουργία μιας παγκόσμιας υπερεθνικής δομής στο πρότυπο της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
 
- Λειτουργεί ως Παγκόσμια Κυβέρνηση και η μοίρα του πλανήτη καθορίζεται από τις ετήσιες συνεδριάσεις της.
 
Μερικοί από τους ξένους που έχουν συμμετάσχει στη λέσχη πριν γίνουν ηγέτες:
 
• Μπιλ Κλίντον 
Τζορτζ Μπους 
Τζορτζ Μπους Τζούνιορ 
Τζον Κέρι 
Τόνι Μπλερ 
Μάργκαρετ Θάτσερ 
Βαλερί Ζισκάρ Ντ Εστέν 
Ρομάνο Πρόντι 
Χένρι Κίσινγκερ 
Ρίτσαρντ Χόλμπρουκ 
Μ. Γκέιτς (σύζυγος του Μπ. Γκέιτς)