26 Μαΐου 2018

Συντάξεις πείνας - Έως και 400 ευρώ μειωμένα τα νέα ποσά σε σχέση με το προηγούμενο καθεστώς

Ελλάδα - 27 Μάιος
23° C 22° C
Σε ...προνοιακή παροχή μετατρέπει τις νέες συντάξεις ο νόμος Κατρούγκαλου όπως καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι στο πρώην ΙΚΑ, καθώς βάσει παραδειγμάτων που προκύπτουν από τις οριστικές αποφάσεις συνταξιοδότησης ατόμων που κατέθεσαν την αίτηση μετά τις 13 Μαΐου 2016, οι νέες συντάξεις είναι μειωμένες ακόμη και πάνω από 400 ευρώ, σε σχέση με αυτές που θα έπαιρναν οι ίδιοι συνταξιούχοι, αν η παροχή υπολογιζόταν με τις παλαιές διατάξεις.

Όπως χαρακτηριστικά σημείωσε ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζόμενων στο πρώην ΙΚΑ Βαγγέλης Θεοδωρίδης από το βήμα του 25ου Συνεδρίου που πραγματοποιείται στην Αλεξανδρούπολη, η νέα αρχιτεκτονική του ασφαλιστικού συστήματος οδηγεί σε συντάξεις από200 έως 700 ευρώ, με τους λίγους “υψηλοσυνταξιούχους” των 1.000 ευρώ να είναι δακτυλοδεικτούμενοι

Σύμφωνα με τον κ. Θεοδωρίδη, την επόμενη δεκαετία, οι επιπτώσεις της ασφαλιστικής μεταρρύθμισης θα είναι ισοπεδωτικές, καθώς η υποχρέωση της κρατικής χρηματοδότησης θα περιοριστεί στην εθνική σύνταξη και το ανταποδοτικό σκέλος των συντάξεων θα χρηματοδοτείταιαποκλειστικά μόνο από τις εισφορές.
  
Οι συνδικαλιστές παρουσίασαν μάλιστα, παραδείγματα που δείχνουν ότι οι νέες συντάξεις είναι χαμηλότερες, ακόμη και κατά 438 ευρώ, συγκρίνοντας βέβαια τις νέες αποφάσεις συνταξιοδότησης, με αυτές που θα ίσχυαν βάσει του παλαιού καθεστώτος, χωρίς όμως να συμπεριλάβουν τιςπερικοπές που έχουν επέλθει μέσω των 2 προηγούμενων μνημονίων. Αυτό σημαίνει βέβαια, ότι οι μειώσεις σε πραγματικά ποσά είναι σημαντικά μικρότερες, καθώς ο νόμος του 3ου Μνημονίου λειτούργησε στην πράξη ως μηχανισμός ενσωμάτωσης όλων των προηγούμενων περικοπώνπου προέβλεπαν τα Μνημόνια 1 και 2, είτε είχαν κριθεί αντισυνταγματικές είτε όχι.
Σύμφωνα με τα παραδείγματα, ασφαλισμένος με 11.604 ημέρες ασφάλισης (ένσημα) στην 28η κλάση του ΙΚΑ, θα λάβει σύνταξη γήρατος 1.405,57 ευρώ, μεικτό ποσό, έναντι 1.843,95 ευρώ που προκύπτει εάν η σύνταξη υπολογιστεί με τις διατάξεις που ίσχυαν πριν από το νόμοΚατρούγκαλου. 

Η σύνταξή του θα είναι δηλαδή μειωμένη κατά 438,38 ευρώ (-23,7%).
Αντίστοιχα, ασφαλισμένος με 8.168 ένσημα στην 28η κλάση του ΙΚΑ, αντί για 1.237,11 ευρώ μεικτά, σύνταξη, θα λάβει 1.060,42 ευρώ, μειωμένη κατά 176,69 ευρώ (-14,3%).
Ακόμη και ασφαλισμένος που με το αρχικό καθεστώς θα μπορούσε να λάβει 966 ευρώ μικτά, θα λάβει τελικά 862,40 ευρώ, μειωμένη κατά 103,6 ευρώ (-10,7%).
Αλλά και για τις νέες μειώσεις στις ήδη καταβαλλόμενες συντάξεις από το 2019, ο κ. Θεοδωρίδης επεσήμανε ότι ο επανυπολογισμός έχει σχεδόν ολοκληρωθεί, οι μειώσεις θα φθάνουν έως και το 18%, ενώ ακόμη και στην περίπτωση των χαμηλοσυνταξιούχων που σύμφωνα με τουπουργείο Εργασίας θα υπάρξουν αυξήσεις στις συντάξεις, το πραγματικό αποτέλεσμα θα είναι σχεδόν μηδενικό, καθώς θα πρέπει να υπολογιστεί και η κατάργηση του ΕΚΑΣ.

Σύμφωνα με την Ομοσπονδία απαιτείται σοβαρή και ουσιαστική συζήτηση σχετικά με το επίπεδο των παροχών και το ύψος των συντάξεων, καθώς και με τις προϋποθέσεις συνταξιοδότησης.
“Θα μπορούσε να ισχυριστεί κάποιος ότι σκοτώνοντας τους συνταξιούχους, επιτυγχάνεται η βιωσιμότητα του ασφαλιστικού συστήματος” δήλωσε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας των εργαζόμενων στο ταμείο που αποτέλεσε τον κορμό του νέου ΕΦΚΑ, για να συμπληρώσει ότιοι περικοπές μπορεί να δίνουν “ανάσα” στο ασφαλιστικό σύστημα, στερούν όμως στους συνταξιούχους το δικαίωμα στη ζωή. 

Μεταξύ των προτάσεων των συνδικαλιστών για το μέλλον του συστήματος κοινωνικής ασφάλισης, παράλληλα με τη διασφάλιση της υποχρέωσης του κράτους να χρηματοδοτεί το ασφαλιστικό σύστημα, είναι η ριζική αντιμετώπιση της ανασφάλιστης και μαύρης εργασίας, η ρύθμιση οφειλών, η αξιοποίηση της τεράστιας ακίνητης περιουσίας των ταμείων και η μηχανοργάνωση των υπηρεσιών με παράλληλη μείωση της γραφειοκρατίας.


My money
Πηγή: Καθημερινή

Προφυλακίστηκε η 44χρονη γιατρός του Λαϊκού - «Εκβίαζαν εμένα και το σύζυγό μου» δήλωσε στην απολογία της



Προφυλακίστηκε η 44χρονη γιατρός του Λαϊκού - «Εκβίαζαν εμένα και το σύζυγό μου» δήλωσε στην απολογία της

Προφυλακιστέα κρίθηκε έπειτα από την πολύωρη απολογία της η 44χρονη γιατρός του Λαϊκού Νοσοκομείου, η οποία φέρεται να εμπλέκεται στο κύκλωμα μεταπώλησης πανάκριβων αντικαρκινικών φαρμάκων και αντιμετωπίζει κατηγορίες για τα αδικήματα της ένταξης σε εγκληματική οργάνωση και της απάτης.

Η ίδια απολογούμενη αρνήθηκε ότι έχει σχέση με το κύκλωμα και πως δεν γνωρίζει κανέναν από τους συγκατηγορουμένους της, αν και φέρεται να ομολόγησε πως προχώρησε σε 86 συνταγογραφήσεις, οι οποίες δεν αφορούσαν ασθενείς του νοσοκομείου.

Ωστόσο, όπως είπε, για αυτές τις συνταγογραφήσεις δεν έλαβε ανταλλάγματα, αλλά το έκανε γιατί δεχόταν απειλές για τη ζωή της αλλά και του συζύγου της -ακόμη και με όπλο- από άγνωστο πρόσωπο το οποίο την είχε μετατρέψει σε «άβουλο και πειθήνιο όργανό του».

Όλα ξεκίνησαν, υποστήριξε, όταν αρνήθηκε να πάρει χρήματα για να προχωρήσει στις παράνομες συνταγογραφήσεις. Οι απειλές όμως συνεχίζονταν και έτσι αποφάσισε να εξαφανιστεί για να χάσει τα ίχνη της το πρόσωπο που την εκβίαζε, το οποίο δεν συγκαταλέγεται μεταξύ των κατηγορουμένων.

Οι συνήγοροι υπεράσπισής της θεωρούν πως η συγκεκριμένη υπόθεση δεν έχει σχέση με αυτή των παράνομων αντικαρκινικών και εκτιμούν πως η ανάκριση πρέπει να ανοίξει ένα νέο κεφάλαιο αναζητώντας τα πρόσωπα που ενδεχομένως εμπλέκονται στην αλυσίδα διακίνησης των φαρμάκων που η 44χρονη συνταγογράφησε.

Η γιατρός συνελήφθη την περασμένη Τετάρτη στο διαμέρισμά της στην περιοχή του Παγκρατίου, μετά από έφοδο της Οικονομικής Αστυνομίας. Σε βάρος της εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης, ενώ τα ίχνη της είχαν χαθεί από τις αρχές Μαΐου, όταν αποκαλύφθηκε το σκάνδαλο με την παράνομη διακίνηση αντικαρκινικών φαρμάκων.
Pronews

Ν.Δ Με Δένδια και Κούλη "ΣΦΑΖΟΝΤΑΙ" για το ποιός θα στηρίξει τον Μπουτάρη ξανά ως Δήμαρχο - ΕΒΡΑΙΟ ΕΝΤΟΛΕΣ ΕΚΤΕΛΟΥΝ ;

Ν.Δ Με Δένδια και Κούλη "ΣΦΑΖΟΝΤΑΙ" για το ποιός θα στηρίξει τον Μπουτάρη  ξανά ως Δήμαρχο - ΕΒΡΑΙΟ ΕΝΤΟΛΕΣ ΕΚΤΕΛΟΥΝ ;

Δένδιας: Θα μπορούσε και η ΝΔ να συζητήσει τη στήριξη Μπουτάρη στις δημοτικές εκλογές



Φωτογραφία: EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ
Φωτογραφία: EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Λίγες ώρες μετά την συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με τον Γιάννη Μπουτάρη στη Θεσσαλονίκη- και τα θερμά λόγια που είπε  ο πρωθυπουργός για τον δήμαρχο, τα οποία πολλοί ερμήνευσαν ως στήριξη από πλευράς ΣΥΡΙΖΑ στην υποψηφιότητα Μπουτάρη- ο Νίκος Δένδιας έριξε «βόμβα» λέγοντας πως και η ΝΔ θα μπορούσε να συζητήσει την στήριξη Μπουτάρη στις επόμενες δημοτικές εκλογές.
Μιλώντας στο ραδιόφωνο των παραπολιτικών 90,1 ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ ανέφερε ότι δεν έχει μόνο ο Αλέξης Τσίπρας τη δυνατότητα να ελίσσεται σε όλο το πολιτικό σκηνικό, αλλά μπορεί και η ΝΔ να επικοινωνεί με οποιονδήποτε έχει τα χαρακτηριστικά μιας κεντροαριστεράς ανοιχτής στην κοινωνία.
«Δεν υπάρχουν απόψεις που είναι μέσα στην κεντροαριστερά κι εμείς δεν μπορούμε να συζητήσουμε μαζί τους. Δεν γίνεται ο κ. Τσιπρας να έχει τη δυνατότητα να ελίσσεται σε όλο το πολιτικό σκηνικό και να κάνει γύρους δεξιά και αριστερά από τη Νέα Δημοκρατία και η Νέα Δημοκρατία, που είναι ένα κόμμα ευρύτερο από τον ΣΥΡΙΖΑ, να μην μπορεί να έχει ευρύτερους διαύλους επικοινωνίας.
Την συζήτηση που κάνει ο Αλέξης Τσίπρας με τον Γιάννη Μπουτάρη θα μπορούσαμε να την κάνουμε κι εμείς. Και με οποιονδήποτε έχει χαρακτηριστικά μιας κεντροαριστεράς ανοικτής στην κοινωνία μπορεί η Νέα Δημοκρατία να συζητήσει. Εάν δεν το επιλέξει είναι θέμα δικό της, όμως δεν είναι μόνο κ. Τσίπρας που μπορεί να συζητά».
Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας ανέφερε πως αν και κατά 99% η Νέα Δημοκρατία θα στηρίξει δικό της υποψήφιο στον δήμο Θεσσαλονίκης, πρόσθεσε με νόημα ότι μπορεί να εξετάσει και την υποψηφιότητά Μπουτάρη. «Μπορούμε να σκεφτούμε και αυτό, είναι όλα ανοιχτά στη συζήτηση».
Όσον αφορά την τοποθέτηση του Κυριάκου Μητσοτάκη στη Βουλή, κατά της πιστοληπτικής γραμμής στήριξης και το γεγονός ότι έτσι βρέθηκε απέναντι στις απόψεις Στουρνάρα, Βενιζέλου και Σαμαρά, ο κ. Δένδιας ανέφερε ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι αρχηγός κόμματος και όχι καθηγητής οικονομίας ή θεωρητικός της οικονομίας.
«Ο κ. Τσίπρας προσπάθησε όπως πάντα να μας ετεροπροσδιορίσει. Ο κ. Μητσοτάκης απάντησε απλά ότι εμείς δεν είμαστε θεωρητικοί της οικονομίας, υπέρ της μίας ή της άλλης γραμμής.
Αυτό δεν είναι ένα πολιτικό θέμα είναι ένα θέμα που αφορά την βέλτιστη γραμμή διαβεβαίωσης των αγορών για τη δυνατότητα της ελληνικής οικονομίας να δανείζεται σε λογικά επιτόκια. Το πώς αυτό θα επιτευχθεί εξαρτάται από τη συγκυρία, από τη δυνατότητα, από παράγοντες ξένους με εμάς, όπως η Ιταλία.
Η θέση Μητσοτάκη ήταν μια θέση ρεαλισμού. Ο Μητσοτάκης είναι αρχηγός κόμματος, δεν είναι καθηγητής οικονομίας. Είναι άλλη θέση του κ. Στουρνάρα και δεν θέλω να σχολιάσω τις απόψεις Βενιζέλου και Σαμαρά. Ο Μητσοτάκης είπε ότι είναι ανοικτός σε οτιδήποτε διασφαλίζει την οικονομία της χώρας και τη δυνατότητα να δανείζεται με λογικά επιτόκια και με την τοποθέτηση του συμφωνώ απολύτως».

Πηγή: iefimerida.gr

Σάββας Καλεντερίδης: «Πολιτικό πτώμα» ο Μπουτάρης – Ξεφτιλίζει τη χώρα του για τα φράγκα…


kn_kalenteridis-thess
Το χρήμα δεν έχει πολιτική ιδεολογία όπως έχουν αποδείξει πολλάκις οι αριστεροί ψευτοεπαναστάτες που διοικούν αυτή τη χώρα εδώ και τρία χρόνια.


Ο Σάββας Καλεντερίδης με άρθρο του, αφού κάνει ένα… φρεσκάρισμα μνήμης στα έργα και ημέρες του Γ. Μπουτάρη, αποκαλύπτει για ποιο λόγο ο ανεκδιήγητος αυτός κύριος επέλεξε να προδώσει την ίδια του τη χώρα, να αποτελέσει δούρειο ίππο στην πρωτεύουσα της Μακεδονίας.
Διαβάστε το άρθρο του κ. Καλεντερίδη:

Όσο περνάει ο καιρός, περιορίζονται οι ελπίδες αυτή η χώρα να ορθοποδήσει.

Ας δούμε μερικά από αυτά που είπε ο δήμαρχος της Θεσσαλονίκης:
«Τόσες γενιές μεγαλώσανε με αυτή την ιδέα. Και ακούω ότι οι δικές μας παμμακεδονικές οργανώσεις, κυρίως ΗΠΑ, Αυστραλίας, Καναδά ετοιμάζουν διαδήλωση. Αυτό θα είναι κατάπτυστο αν το κάνουνε. Θα πρέπει να γίνει παρέμβαση από πάνω. Από τον Τσίπρα».
Συνέντευξη στη Χριστίνα Ταχιάου, 5 Ιανουαρίου 2018, Protagon
«Η αντίληψη πως η Μακεδονία είναι μόνο ελληνική και τίποτε άλλο, είναι κακή»
Δήλωση στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων τις 22 Ιανουαρίου 2018, μια μέρα μετά το συλλαλητήριο για το ονοματολογικό της πΓΔΜ, που πραγματοποιήθηκε στη Νέα Παραλία της Θεσσαλονίκης.
Επίσης, σε τηλεοπτική συνέντευξη στο #PRESSNEXT_GEN τις 22 Ιανουαρίου δήλωσε ότι «Η Μακεδονία δεν είναι μία αλλά τρεις: αυτή που κατέχουμε εμείς, ένα κομμάτι στην ΠΓΔΜ και ένα κομμάτι στη Βουλγαρία».
Στην τηλεοπτική εκπομπή του Alpha «Happy Day», τις 23 Ιανουαρίου, είπε ότι «Αυτοί που τσιρίζουν και λένε ότι «η Μακεδονία είναι ελληνική» δεν είναι «μακεδονομάχοι», είναι χαζοί και αμόρφωτοι και το λέω αυτό χωρίς κανέναν απολύτως ενδοιασμό… Όλη αυτή η σάχλα του «Η Μακεδονία είναι ελληνική», δεν καταλαβαίνει ο κόσμος ότι αυτό είναι επιθετικό. Εμείς κατέχουμε το 50%, 40% η ΠΓΔΜ, 10% η Βουλγαρία. Εμείς λέμε ότι θέλουμε όλη τη Μακεδονία, δεν το λένε αυτοί».
Συμμετέχοντας στην τηλεοπτική εκπομπή «Σήμερα» του Σκάι, τις 5 Φεβρουαρίου 2018, σε επισήμανση του δημοσιογράφου αν δεν τον ενοχλεί το γεγονός ότι ο ίδιος βρίσκεται σε δυσαρμονία με το αίσθημα των Μακεδόνων, ο κ. Μπουτάρης ανέφερε πως «δεν γνωρίζω ποιο είναι το αίσθημα των Μακεδόνων», ενώ δεν παρέλειψε να πει ότι στο συλλαλητήριο, που χαρακτήρισε σαφώς μεγάλο, όσοι συμμετείχαν ήταν «παραπληροφορημένοι».
Επίσης, σε μια περίοδο που είναι σαφές ότι ο αλυτρωτισμός των Σκοπιανών έχει ως «στέμμα» του την Σολούν, ο δήμαρχος της Θεσσαλονίκης δεν παύει να τονίζει δεξιά κι αριστερά, μέσα κι έξω από την Ελλάδα ότι η Θεσσαλονίκη είναι μια πόλη «πολυεθνική», τη στιγμή που οι εθνικές μειονότητες που κατοικούν στην πόλη αριθμούν ελάχιστα μέλη.
Τέλος, αν και οι δηλώσεις του κ. Μπουτάρη που βρίσκονται σε δυσαρμονία με την βούληση των πολιτών και απέχουν από την ιστορική αλήθεια, τα τέλη Μαΐου του 2017, σε τηλεοπτική συνέντευξη που έδωσε στα πλαίσια της εκδήλωσης Concordia Summit, που έγινε στην Αθήνα, αφού περιέγραψε το σχέδιό του για προσέλκυση τουριστών από την Τουρκία στη Θεσσαλονίκη, όπου λειτουργεί «μουσείο» αφιερωμένο στον ιδρυτή της σύγχρονης Τουρκίας, είπε το περίφημο «Χ@στηκα εάν σκότωσε ο Κεμάλ Έλληνες ή όχι»……
Αυτά είναι μόνο ένα δείγμα από τα όσα έχει πει ο κ. Μπουτάρης για θέματα που σαφώς εκτείνονται πέραν των καθηκόντων του…

Να κάνουμε ορισμένες παρατηρήσεις:
Ένας δήμαρχος που υπερηφανεύεται ότι έχει καταστήσει την Θεσσαλονίκη μια «ανοιχτή και προοδευτική πόλη», δεν καταφέρεται εναντίον των πολιτών, όταν αυτοί αποφασίσουν να κάνουν ένα συλλαλητήριο. Η πόλη ανήκει στους πολίτες και όχι στο δήμαρχο και ένας δημοτικός άρχων που σέβεται τη δημοκρατία, δεν χαρακτηρίζει το συλλαλητήριο, που είναι μια από τις ελάχιστες καταφυγές του πολίτη να εκφράσει την άποψή του, «κατάπτυστο», ούτε τους συμμετέχοντες «παραπληροφορημένους».
Αυτό είναι μια ελιτίστικη άποψη, που βρίσκεται πολύ κοντά, για να μην πούμε ότι τα ξεπερνάει, στα όρια του ολοκληρωτισμού.
Όσον αφορά τον ισχυρισμό που λέει ότι δεν υπάρχει μια Μακεδονία αλλά τρεις, και μάλιστα τη μια την κατέχουμε εμείς, αυτός είναι ψευδής ισχυρισμός και αποκτά άλλες διαστάσεις όταν το λέει ο δήμαρχος της πρωτεύουσας της Μακεδονίας. Και όταν λέμε άλλες διαστάσεις, εννοούμε ότι αυτός ο ψευδέστατος ισχυρισμός γίνεται επιχείρημα και εργαλείο αλυτρωτισμού, για εκείνον που ψευδώς αυτοαποκαλείται «Μακεδόνας» και χρειάζεται την υπογραφή της Ελλάδας για να λέγεται και το κράτος του «κάπως Μακεδονία», και έτσι να διεκδικήσει στη συνέχεια των ένωση των τριών κομματιών, που θα έχουν πρωτεύουσα την… πολυεθνική Θεσσαλονίκη.
Όσο για τους χαρακτηρισμούς «Αυτοί που τσιρίζουν και λένε ότι «η Μακεδονία είναι ελληνική» δεν είναι «μακεδονομάχοι», είναι χαζοί και αμόρφωτοι και το λέω αυτό χωρίς κανέναν απολύτως ενδοιασμό», αν έκανε ανάλογους χαρακτηρισμούς κάποιος για αυτά που λέει ο Μπουτάρης, οι υποστηρικτές του στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη θα τον στόλιζαν με τα γνωστά κοσμητικά επίθετα, φασίστας, ακροδεξιός και τα τοιαύτα.
Και ερχόμαστε στο «Χ@στηκα αν ο Κεμάλ σκότωσε Έλληνες». Ο δήμαρχος της Θεσσαλονίκης, μπορεί να προσελκύσει τουρίστες από την Τουρκία χωρίς να αυτοεξευτελίζεται, χωρίς να εξευτελίζει τους απογόνους των θυμάτων και χωρίς να γελοιοποιεί το Δήμο των Θεσσαλονικέων και την ίδια την Ελλάδα.
Αρκεί όταν μιλάει και πράττει να έχει κατά νουν μια λέξη και έννοια: Αξιοπρέπεια.
Τέλος, με βάση τα παραπάνω αλλά και πολλά άλλα, που δεν χωρούν και δεν μπορούν να συμπεριληφθούν σε ένα άρθρο, ο κ. Μπουτάρης εδώ και καιρό ειδικά μετά το συλλαλητήριο είναι κατ’ ουσίαν έκπτωτος και ένα «πολιτικό πτώμα» που το περιφέρει ο ίδιος ή τον περιφέρουν εδώ κι εκεί και ορισμένοι Πόντιοι τυχοδιώκτες, το οποίο νεκρανέστησαν οι θερμοκέφαλοι που τον προπηλάκησαν, θάβοντας το μείζον θέμα, που είναι η γενοκτονία και ειδικά την ημέρα εκείνη η ομιλία του Ταμέρ Τσιλιγκίρ, ενός Τούρκου πολίτη από την Τραπεζούντα, που μίλησε τη γλώσσα της αλήθειας για το θέμα.
Μια αλήθεια, που αμφισβητούν πολλοί υποστηρικτές του κ. Μπουτάρη και ψάχνουν την ευκαιρία να την ακυρώσουν, όπως ο δικηγόρος Θεσσαλονίκης με αρχικά Γ.Κ., ο οποίος, θεωρώντας ως «χρυσή ευκαιρία» το κλίμα που δημιουργήθηκε από τον προπηλακισμό, τις 20 Μαΐου έγραψε σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης:
«ας μην χάσουμε τη χρυσή ευκαιρία όχι μόνο της απομυθοποίησης της δήθεν γενοκτονίας αλλά και της κατάδειξης των ευθυνών των ίδιων των ποντίων για τα δεινά που υπέστησαν τότε».

Ας ελπίσουμε οι αγνοί δημοκράτες και ακομμάτιστοι Έλληνες πολίτες να αφυπνιστούν, για να περισώσουμε ό,τι είναι δυνατόν από αυτήν τη χώρα.


makeleio.gr
Πηγή: Εφημερίδα δημοκρατία, Pontos-news.gr