10 Οκτωβρίου 2016

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ:-ΚΑΣΤΟΡΙΑ:Οι αγέλες των αδέσποτων σκυλιών συνεχίζουν να παρελαύνουν στην πόλη της Καστοριάς, ο Δήμαρχος απλός θεατής


ΦΩΤΟΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ











Φωτογραφίες :FTEROGRAFOS του fyllokaiftero1.blogspot.com

Κλίμα πανικού στο κυβερνητικό στρατόπεδο με το κίνημα ενάντια στους πλειστηριασμούς. "Αναθεωρείται" η απόφαση Τόσκα για μη χρησιμοποίηση χημικών απέναντι σε διαδηλωτές.


Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Δευτέρα, 10 Οκτωβρίου 2016 | 12:17 μ.μ.

Σε πολιτικό εφιάλτη τεραστίων διαστάσεων τείνει να μεταβληθεί για την κυβέρνηση και την ηγεσία της η υπόθεση των πλειστηριασμών κατοικιών, αναφέρει σήμερα η εφημερίδα Ναυτεμπορική, ένα γεγονός το οποίο σχολιάζαμε χτες μαζί με την σκέψη της κυβέρνησης να αντιμετωπίσει αυτή την πραγματικότητα επιστρατεύοντας Μπατσίνες  «σαν ανθρώπινες ασπίδες, έτσι ώστε οι διαδηλωτές να σέβονται το γυναικείο φύλλο και να μην προχωρούν σε βίαιες ενέργειες».

Επειδή όλο αυτό ακούγεται σαν αστειότητα, φαίνεται ότι η κυβέρνηση για να μπορέσει να εφαρμόσει την βάρβαρα αντιλαϊκή πολιτική της που αυτή την εποχή έχει στόχο να δημιουργήσει δεκάδες χιλιάδες νέους άστεγους, ανθρώπους της τάξης μας που έπεσαν στα νύχια των τραπεζιτών τοκογλύφων, θα εφαρμόσει ένα όργιο καταστολής απέναντι στις αντιδράσεις που θα συναντήσει.

Ηδη τώρα που καταλάγιασε η κατακραυγή που εισέπραξε η κυβέρνηση για την κτηνωδία που έδειξε απέναντι στους απόμαχους της δουλειάς στην Ηρώδου Αττικού και η οποία έφερε σαν αποτέλεσμα την εντολή Τόσκα για απαγόρευση δακρυγόνων και χημικών σε συγκεντρώσεις εργαζομένων και συνταξιούχων, το κράτος προχωράει σε σμπαράλιασμα της απόφασης του κυβερνητικού στελέχους.

Όπως έγραψε χτες η εφημερίδα Realnews «η απόφαση της κυβέρνησης να απαγορευτεί στην ΕΛ.ΑΣ να χρησιμοποιεί χημικά σε διαδηλώσεις εργαζομένων και συνταξιούχων αναμένεται να … αναθεωρηθεί (!) καθώς στην πράξη είναι ανεφάρμοστη … Μελετάται η ευρωπαϊκή εμπειρία, προκειμένου να μπουν κανόνες για την χρησιμοποίηση χημικών».


Αυτή η ανάλγητη, βάρβαρα ταξική κυβέρνηση έχει βγάλει το πλάνο της και για να το υλοποιήσει δεν θα διστάσει μπροστά σε τίποτα. Χωρίς ίχνος ντροπής μόλις πρόσφατα ένας καρεκλοκένταυρος της -ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων Γιώργος Πιτσιλής- δήλωσε ότι αναμένει μέχρι το τέλος του χρόνου και έχουν μπει στα κρατικά ταμεία πάνω από δυο δις ευρώ από πλειστηριασμούς. Θα ακούσουμε κάποια στιγμή δηλαδή, να μας λέει η κυβέρνηση ότι πάνε καλύτερα τα κρατικά  έσοδα, που θα προέρχονται από το να δημιουργήσει χιλιάδες άστεγους –το τελευταίο, φυσικά, δεν θα μας το πει.
Μπορεί όμως η τακτική κρατικής καταστολής να ανακόψει το συνεχώς διογκούμενο κίνημα κατά των πλειστηριασμών; Δεν το νομίζουμε. Πιο πιθανή βλέπουμε την εκτίμηση της εφημερίδας Ναυτεμπορική η οποία σημειώνει ότι τέτοιο κίνημα είχε αναπτυχθεί και στην Ισπανία το οποίο έφερε την απομάκρυνση του Θαπατέρο από την εξουσία. Λέτε να έχουμε το ίδιο σκηνικό και εδώ;

Απόσπασμα από το δημοσίευμα της εφημερίδας που αναφέραμε:

Αίφνης, η κυβέρνηση βρίσκεται αντιμέτωπη με την πραγματικότητα οι πλειστηριασμοί, με εντολές του Δημοσίου, να έχουν αρχίσει από τις οικίες απλών ανθρώπων, ακόμη και για χρέη των 500 ή 1.000 ευρώ. Κραυγαλέα περίπτωση, όπως σημειώνουν όσοι παρακολουθούν την εξέλιξη της υπόθεσης, είναι ο πλειστηριασμός που έχει προγραμματισθεί να γίνει στις 19 Οκτωβρίου στη Θεσσαλονίκη -Δήμος Ευόσμου- με οκτώ εργατικές κατοικίες που θα βγουν στο σφυρί από την Εφορία!

Παράγοντες της αγοράς υποστηρίζουν ότι μέχρι το τέλος του έτους 5.000 σπίτια θα «βγουν στο σφυρί», γεγονός που μετατρέπει σε «Τετάρτες της οργής» τα κατά τόπους Ειρηνοδικεία, με συγκεντρωμένους πολίτες να διαδηλώνουν δυναμικά την αντίθεσή τους, σε μια προσπάθεια να ακυρώσουν τις διαδικασίες.

Ιδιαίτερη αίσθηση έχει προκαλέσει -ενισχύοντας το κλίμα πανικού στο κυβερνητικό στρατόπεδο- η πρόβλεψη παραγόντων της αγοράς ότι για το 2017 ο αριθμός των σπιτιών που αντιμετωπίζουν άμεσο κίνδυνο εκποίησης ανεβαίνει σε 50.000.

Ο ΣΥΡΙΖΑ, που ως αντιπολίτευση έδωσε πολιτική στήριξη στο κίνημα κατά των πλειστηριασμών και διακήρυξε την πολιτική πρόταση της «σεισάχθειας», βρίσκεται τώρα -ως κυβέρνηση- αντιμέτωπος με το «φάσμα Θαπατέρο», του Ισπανού πρωθυπουργού, ο οποίος εκών άκων οδηγήθηκε σε εκλογές και απώλεια της εξουσίας.

Κουτσούμπας : Ποτέ και καμμιά συνεργασία με Λαφαζάνη και Κωνσταντοπούλου



Συνέντευξη στην εφημερίδα «Real News» και το δημοσιογράφο Β. Σκουρή, παραχώρησε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας. Η συνέντευξη έχει ως εξής:
Η κυβέρνηση δηλώνει ότι στη διαπραγμάτευση για τα Εργασιακά έχει ως «κόκκινη γραμμή» το ευρωπαϊκό κεκτημένο. Εκτιμάτε ότι μπορεί να το πετύχει; Και τι σημαίνει για εσάς «ευρωπαϊκό κεκτημένο»;

Μα, το πρόβλημα είναι ακριβώς αυτό το «ευρωπαϊκό κεκτημένο». Με βάση αυτό το «κεκτημένο» ψηφίστηκε ο πρόσφατος αντεργατικός νόμος στη Γαλλία από τον Ολάντ ή άλλα αντεργατικά μέτρα στην Ιταλία από τον Ρέντσι. Παρεμπιπτόντως και οι δύο είναι σύμμαχοι του κυρίου Τσίπρα για να αλλάξει την Ευρώπη. Εκεί δεν υπάρχει ούτε ΔΝΤ, ούτε μνημόνια. Τι υπάρχει; Οι διαρκείς απαιτήσεις του κεφαλαίου για τη θωράκιση της κερδοφορίας και της ανταγωνιστικότητάς του, που εφαρμόζονται σε όλες τις χώρες της ΕΕ. Συνεπώς, η προσπάθεια της κυβέρνησης, να εμφανίσει την ΕΕ ως τον «καλό» της υπόθεσης και το ΔΝΤ ως τον «κακό», είναι για γέλια. Κι αυτό επιβεβαιώνεται και από το πόρισμα των «ειδικών», που είναι «πολιορκητικός κριός» για όσα δικαιώματα έχουν απομείνει στους εργαζόμενους.

Πιστεύετε ότι η χώρα όντως μπορεί να βγει από το μνημόνιο το 2018 κ. Κουτσούμπα; Και ότι, όντως, το πρόγραμμα όπως είναι σχεδιασμένο μπορεί να εκτελεστεί;

Πάντως, ήδη η εφαρμογή του προγράμματος σημαίνει νέα δυσβάσταχτα βάρη για το λαό. Η κυβέρνηση, ως καλός μαθητής, δείχνει αποφασισμένη να το υλοποιήσει και με το παραπάνω. Το ερώτημα για το λαό είναι άλλο. Θα ανακτηθούν οι τεράστιες οικονομικές απώλειες για το εισόδημά του, θα ανακοπούν τα μέτρα, αν υλοποιηθεί το πρόγραμμα, ακόμη κι αν υπάρχει κάποια ανάκαμψη της οικονομίας, πράγμα αμφίβολο; Κατηγορηματικά όχι. Κι αυτό αποδεικνύεται και από τον προϋπολογισμό για το 2017, που ενώ προβλέπει ανάπτυξη, την ίδια στιγμή, προβλέπει κι απαρέγκλιτη εφαρμογή της αντιλαϊκής πολιτικής.

Βλέπετε πολιτικές εξελίξεις; Και αν ναι, πότε τις υπολογίζετε;
Η βασική μας εκτίμηση είναι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει επιλεγεί για να ολοκληρώσει τη βρώμικη δουλειά, με το μνημόνιο 3, επειδή μπορεί καλύτερα απ' ότι η ΝΔ σ' αυτή τη φάση. Φυσικά οι εξελίξεις έχουν τη δική τους δυναμική. Αν τα πράγματα δεν πάνε όπως τα υπολογίζουν, δεν αποκλείουμε ηρωική έξοδο.

Ο ΣΥΡΙΖΑ, πάντως, συζητά για τη συγκρότηση Φόρουμ και κοινής καθόδου στις εκλογές με δυνάμεις από την κεντροαριστερά και την οικολογία. Θα ήθελα το σχόλιό σας.

Είναι λογική συνέπεια της πορείας του ΣΥΡΙΖΑ. Άλλωστε τέτοιες δυνάμεις, κυρίως πρώην ΠΑΣΟΚ, υπάρχουν ήδη στις γραμμές του. Από τη στιγμή που ολοκληρώνεται η πλήρης μετάλλαξη του ΣΥΡΙΖΑ σε αστικό κόμμα της σοσιαλδημοκρατίας, είναι φυσικό να απευθύνεται και σε δυνάμεις, που μέχρι πριν λίγο τις περνούσε «γενεές δεκατέσσερις». Μπορεί όμως τώρα να απασχολεί το λαό μας αν θα επιστρέψει στον ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Κουβέλης ή ποιος ακόμα θα προσχωρήσει από το «παλιό ΠΑΣΟΚ»;

Τον Κυριάκο Μητσοτάκη πώς τον κρίνετε; Το προβάδισμα που έχει στις δημοσκοπήσεις είναι καθαρό, το θεωρείτε και μη αναστρέψιμο;

Το προβάδισμα στις δημοσκοπήσεις οφείλεται, κυρίως, στο ότι ο ΣΥΡΙΖΑ χάνει την εμπιστοσύνη του λαού κι όχι γιατί την κερδίζει η ΝΔ. Τον κ. Μητσοτάκη τον κρίνουμε ως πρόεδρο της ΝΔ, δηλαδή του πιο παραδοσιακού κόμματος του κεφαλαίου στη χώρα μας. Ένα κόμμα που κυβερνούσε έως πολύ πρόσφατα και που σήμερα στηρίζει την ίδια αντιλαϊκή πολιτική.

Από το κυβερνών κόμμα, πάντως, κάποιοι σας κατηγορούν -φαντάζομαι θα το έχετε ακούσει- ότι ως ΚΚΕ προτιμάτε τη ΝΔ από τον ΣΥΡΙΖΑ και γι' αυτό ασκείτε σκληρή πολιτική κριτική στον Αλ. Τσίπρα...
Ναι, τα ίδια ακούγαμε και από το ΠΑΣΟΚ παλιότερα. Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ξεπατικώσει, βλέπετε, όχι μόνο τη χρεοκοπημένη πολιτική, αλλά και όλα τα άλλα χούγια του. Μόνο που δεν πείθουν, γιατί ο λαός ξέρει ότι το ΚΚΕ είναι σταθερά στον αγώνα, με όποια κυβέρνηση. Δεν έχουμε προτιμήσεις σε κόμματα. Μεταξύ τους προτιμά ο ένας τον άλλο και γι' αυτό ψηφίζουν μαζί τα μνημόνια και πολλά από τα αντιλαϊκά μέτρα. Πάντως, η διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να έσπειρε απογοήτευση σε ένα τμήμα του λαού που τους εμπιστεύθηκε, όμως υπήρξε και διδακτική για να σπάσουν σε ένα ριζοσπαστικό κόσμο αυταπάτες για δήθεν φιλολαϊκές λύσεις «εντός των τειχών».

Δημοκρατική Συμπαράταξη και Ποτάμι δεν κατάφεραν να τα βρουν. Πού εκτιμάτε ότι οδηγείται ο συγκεκριμένος χώρος και τι περιθώρια για αυτόνομη παρουσία μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ διαθέτει;
Αυτά τα κόμματα έχουν αντικειμενικές δυσκολίες, επειδή έχει καταλάβει το φυσικό τους χώρο ο ΣΥΡΙΖΑ. Είναι, επομένως, λογικό να βολοδέρνουν ανάμεσα στη ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ και να αποτελούν εφεδρείες και του ενός και του άλλου.

Γιατί επιμένετε να θεωρείτε τον Βασίλη Λεβέντη «λαγό» κ. Κουτσούμπα;

Η κριτική μας είναι πολιτική, όχι προσωπική. «Λαγός» είναι κάποιος, όταν δουλεύει ένα σενάριο για λογαριασμό κάποιου άλλου. Δεν υποστηρίζουμε ότι παίρνει γραμμή από την κυβέρνηση. Βέβαια και οι δύο τους έχουν πει ότι έχουν πολύ καλή επικοινωνία. Άλλωστε, ο ίδιος προβάλλει θέσεις, όπως για τις συντάξεις, που αποτελούν τους πιο μύχιους πόθους του κεφαλαίου και έρχονται ύστερα οι κυβερνώντες και τις υλοποιούν.

Στο Φεστιβάλ απευθύνατε πρόσκληση στους αριστερούς πολίτες για συστράτευση με το ΚΚΕ. Γιατί αποκλείετε τις ηγεσίες; Γιατί π.χ. δεν μπορεί να συνεργαστείτε με τη Ζωή Κωνσταντοπούλου ή τον Παναγιώτη Λαφαζάνη;
Να πάμε, δηλαδή, και να συμβάλλουμε στη δημιουργία νέων αυταπατών; Αφήστε που όλοι αυτοί έχουν μεγάλες ευθύνες για το αριστερό άλλοθι που έδωσαν στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Και διαφοροποιήθηκαν την τελευταία στιγμή για να διασωθούν πολιτικά. Από άποψη ουσίας αναμασούν τα ίδια ουτοπικά, για φιλολαϊκές λύσεις εντός του καπιταλιστικού δρόμου ανάπτυξης, με αρκετές δόσεις προπαγανδιστικού λαϊκισμού. Πλέον υπάρχει αρκετή πείρα σε όλους.

Σας απασχολεί, όμως, γιατί δεν διαμορφώνεται εναλλακτική πολιτική λύση; Γιατί οι κινητοποιήσεις είναι αναιμικές; Γιατί το ΚΚΕ δεν ενισχύεται όσο και εσείς θα θέλατε;

Δεν θα συμφωνήσω απόλυτα με την εκτίμηση για τους αγώνες. Στο πρώτο εξάμηνο της δεύτερης κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ έγιναν τέσσερις μαζικές πανελλαδικές απεργίες, ενώ ήταν στο δρόμο εργάτες, φτωχοί αγρότες, αυτοαπασχολούμενοι, επιστήμονες. Καθημερινά, υπάρχουν κινητοποιήσεις.
Μπορώ να συμφωνήσω ότι αυτοί οι αγώνες δεν αντιστοιχούν στην επίθεση που δέχεται ο λαός. Αυτό φυσικά μας απασχολεί. Όμως, πέρα από τη μαζικότητα ενός αγώνα, σημασία έχει και η κατεύθυνσή του. Γιατί μαζικοί αγώνες έγιναν τα προηγούμενα χρόνια, όμως αυτό που κυριάρχησε ήταν το αίτημα να φύγει μια κυβέρνηση και να έλθει μια άλλη, που τελικά συνέχισε την ίδια πολιτική, οδηγώντας κόσμο στην απογοήτευση και την ηττοπάθεια. Σήμερα, χρειάζονται μαζικοί αγώνες, ριζωμένοι στους χώρους δουλειάς, για όλα τα προβλήματα, που θα βάζουν στο στόχαστρο τον ίδιο τον καπιταλιστικό δρόμο ανάπτυξης, την εξουσία των μονοπωλίων, την ΕΕ. Και αυτοί οι αγώνες θα μπορούν να έχουν και δύναμη, διάρκεια, νίκες και πάνω από όλα θα έχουν προοπτική. Αν αναπτυχθούν τέτοιοι αγώνες, φυσιολογικά και το ΚΚΕ θα ενισχυθεί πολύ περισσότερο.

Το επόμενο Συνέδριο του ΚΚΕ πότε θα πραγματοποιηθεί; Και τι θα διαπραγματευτεί κ. Κουτσούμπα;
Το προηγούμενο, το 19ο Συνέδριο, έγινε τον Απρίλη του 2013. Βάσει του καταστατικού μας Συνέδριο γίνεται κάθε 4 χρόνια. Δεν έχουμε συζητήσει ακόμη τον ακριβή χρόνο. Τρεις μήνες πριν τη διεξαγωγή του, η ΚΕ είναι υποχρεωμένη, από το καταστατικό μας, να ανακοινώσει την ημερομηνία σύγκλισής του στις Οργανώσεις και τα θέματα. Αυτή τη στιγμή, στην πορεία προς το Συνέδριο, ο στόχος είναι η ολόπλευρη ισχυροποίηση του Κόμματος για να ανταποκριθούμε στο καθήκον της ανασύνταξης του εργατικού κινήματος, της ανάπτυξης της κοινωνικής συμμαχίας σε αντικαπιταλιστική - αντιμονοπωλιακή κατεύθυνση, σε εποχές δύσκολες και σύνθετες, όπου είναι πιθανός ακόμη και ένας πιο γενικευμένος ιμπεριαλιστικός πόλεμος στη γειτονιά μας.

Την αντίδραση της Αθήνας στις νέες προκλήσεις Ερντογάν πώς την κρίνετε;
Δε θεωρούμε ότι οι δηλώσεις Ερντογάν έγιναν για εσωτερική μόνο κατανάλωση, όπως ισχυρίζονται ελληνικές κυβερνητικές πηγές. Θεωρούμε επικίνδυνη την προσπάθεια της κυβέρνησης να καθησυχάσει το λαό, όταν στην περιοχή υπάρχουν ανοιχτά θέματα και κυριολεκτικά μυρίζει μπαρούτι. Και ακόμη πιο επικίνδυνη είναι η προσήλωση της κυβέρνησης στις ιμπεριαλιστικές συμμαχίες, όπως το ΝΑΤΟ, που είναι παράγοντας ενθάρρυνσης των τουρκικών προκλήσεων.

Οι παρεμβάσεις της κυβέρνησης στο θέμα των τηλεοπτικών αδειών πού οδηγούν κατά τη γνώμη του ΚΚΕ;
Στην αναδιανομή της τηλεοπτικής πίτας, ανάμεσα σε επιχειρηματικά συμφέροντα, με προφανή στόχο της κυβέρνησης να δημιουργηθεί ένα, όσο γίνεται, πιο ευνοϊκό γι' αυτή περιβάλλον και να διαμορφώσει συμμαχίες με καναλάρχες. Η ΝΔ υπερασπίζεται τις δικές της συμμαχίες με καναλάρχες - επιχειρηματίες. Αυτό το αντιλαμβάνεται ο πολύς κόσμος, γι' αυτό και δεν πιστεύει τα περί πάταξης της διαφθοράς και διαπλοκής. Τα κανάλια θα παραμείνουν ιδιοκτησία μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων, ενώ θα επιδεινωθεί η θέση των δημοσιογράφων και των άλλων εργαζομένων στα ΜΜΕ.

Με δεδομένη και την ένταση που θα επικρατήσει αύριο στην προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή για τη διαφθορά και τη διαπλοκή, θα ήθελα να ρωτήσω πώς βλέπετε την πόλωση μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ...
Ψεύτικη και αποπροσανατολιστική, που επιχειρεί να στήσει εκ νέου ένα διπολισμό, στη θέση του παλιού δικομματισμού. Οι βαρύγδουπες κορώνες, που θα ανταλλάξουν για τη διαπλοκή, είναι κάτι που υπηρετεί και προωθεί την ατζέντα και των δύο. Να κρύβεται η συμφωνία τους στη στρατηγική και να προβάλλεται η κόντρα τους στα επιμέρους.

Πιστεύετε ότι υπεύθυνος για τα χημικά στους συνταξιούχους ήταν ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη;

Αποκλειστικά υπεύθυνη είναι η κυβέρνηση, συνολικά. Και έχει ξαναγίνει. Και την προηγούμενη φορά ακούσαμε να στεναχωριέται ο κ. Τσίπρας. Είναι προϊόν μιας πολιτικής που τσακίζει τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους, τη νεολαία μας και που συνοδεύεται αντικειμενικά από την καταστολή εναντίον τους, όταν αυτοί δικαίως διαμαρτύρονται. Τα γεγονότα της περασμένης εβδομάδας είναι απαράδεκτα και οι δηλώσεις ανάληψης πολιτικής ευθύνης του κ. Τόσκα, δεν ξεπλένουν τα δακρυγόνα.

Τι σηματοδοτούν και πού στοχεύουν κατά τη γνώμη σας οι τελευταίες παρεμβάσεις του Αρχιεπισκόπου;
Προσπάθεια διαίρεσης του λαού κι αναβίωσης της κάλπικης διαχωριστικής γραμμής «εθνικισμός - κοσμοπολιτισμός», ανακατεμένη με πρωτόγονο σκοταδιστικό αντικομμουνισμό. Όμως, σε αυτό το παιχνίδι συμμετέχει και η κυβέρνηση, που ανοίγει θέματα με ανεύθυνο τρόπο κι αναζητά πιστοποιητικά «αριστεροσύνης», τη στιγμή που ακόμη και τον υπερώριμο αστικό εκσυγχρονισμό διαχωρισμού κράτους - εκκλησίας, τον έχει κάνει «γαργάρα».

902.gr

ΒΙΝΤΕΟ:Πασχάλης Τσαρούχας : «Όπως βγάλαμε τον Αλέξη Τσίπρα πρωθυπουργό έτσι θα τον ρίξουμε»


Ο Πασχάλης Τσαρούχας δήλωσε στην εκπομπή Αποκαλυπτικά ότι δεν πληρώνει Εφορία και αποφεύγει τις τράπεζες...
«Είμαι ήσυχος, έχω βγάλει το Κράτος από το κεφάλι μου, από τις υποχρεώσεις μου, έχω βγάλει τις τράπεζες από τις υποχρεώσεις μου. Αδιαφορώ. Έχω προτάξει τις ανάγκες των παιδιών μου και της οικογένειας μου. Δηλαδή αν πάρω 100 ευρώ θα πάνε στα παιδιά μου, η τράπεζα δεν θα πάρει, η Εφορία δεν θα πάρει. Μου παίρνουν τόσα χρόνια πολλά παραπάνω από αυτά που έχω να μου παίρνει. Το ΙΚΑ μου παίρνει τόσα χρόνια 100πλάσια από αυτά που έπρεπε να μου παίρνει χωρίς να μου τα αναγνωρίζει ως ένσημα.
Πληρωμένα χρήματα. Και δεν θα δώσω στο παιδί μου; Δεν θα του πάρω ένα παιχνίδι; Δεν θα του δώσω καλό φαγητό; Δεν θα του δημιουργήσω τη συνθήκη που πρέπει να του δημιουργήσω για να πληρώνω την τράπεζα; Όχι. Όπως εμένα με έριξε έξω η τράπεζα, ας πέσει κι εκείνη έξω. Όταν με παίρνουν από τις τράπεζες τους εξηγώ ότι είναι μάταιο να με ενοχλούν.

Για τις τηλεοπτικές άδειες
«Καταρχήν θα πρέπει να ξεκινήσουμε από το αν πρέπει να υπάρχουν κανάλια. Διότι τα κανάλια δεν παίζουν τίποτα. Παίζουν σκουπίδια. Κανείς δεν βλέπει τηλεόραση. Όλοι ενημερώνονται ή ψυχαγωγούνται από το διαδίκτυο. Ποια τηλεόραση; Τη δική σας; Ο Alpha; Το Mega; Που κλαίνε γιατί θα μείνουν άνεργοι; Έχουν καταστρέψει μια χώρα ολόκληρη και κλαίγονται γιατί θα μείνουν άνεργοι και πρέπει να τους λυπηθούμε όλοι οι υπόλοιποι τώρα; Η ΕΡΤ που παίζει μαγνητοσκόπηση εκδηλώσεις της Χ.Α.; Τώρα, αν ο Παππάς και ο κάθε Παππάς θέλει να ξαναμοιράσει την πίτα, να φτιάξει καινούριες οδούς, να περάσουν άλλοι μέσα που δεν υπήρχαν ή να σβηστούν χρέη μέσα από όλη αυτή τη διαδικασία, αυτό είναι μια άλλη ιστορία.

Αναφορικά με τον Αλέξη Τσίπρα τον οποίο είχε στηρίξει ανοιχτά, ο ηθοποιός αναφέρει «Όπως βγάλαμε τον Αλέξη Τσίπρα πρωθυπουργό έτσι θα τον ρίξουμε»



                          ...