10 Ιουλίου 2018

Τώρα φταίει η Μόσχα... για την εκχώρηση της Μακεδονίας: Η Αθήνα απελαύνει Ρώσους διπλωμάτες λόγω... Σκοπιανού



Τώρα φταίει η Μόσχα... για την εκχώρηση της Μακεδονίας: Η Αθήνα απελαύνει Ρώσους διπλωμάτες λόγω... Σκοπιανού

Νέο πλήγμα στις ήδη παγωμένες ελληνορωσικές σχέσεις φέρνει η υπό σχεδιασμό απέλαση δύο Ρώσων διπλωματών και η απαγόρευση εισόδου στην Ελλάδα σε άλλους δύο για, όπως ισχυρίζεται η ελληνική κυβέρνηση, παράνομες ενέργειες κατά της εθνικής ασφάλειας και συγκεκριμένα κατά της συμφωνίας εκχώρησης της Μακεδονίας στα Σκόπια.

Εν ολίγοις για την εκχώρηση της Μακεδονίας η Αθήνα κατηγορεί... την Μόσχα.

Οι δύο διπλωμάτες υποτίθεται ότι προέβησαν σε παράνομες ενέργειες εντός της ελληνικής επικράτειας, όπως η προσπάθεια χρηματισμού κρατικών λειτουργών για να αποσπάσουν πληροφορίες όσον αφορά την διαπραγμάτευση στο Σκοπιανό

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με διπλωματικές πηγές όπως αναφέρει η Καθημερινή, η Αθήνα έχει ήδη αποφασίσει και δώσει εντολή για την άμεση απέλαση δύο ατόμων –ο ένας είναι το στέλεχος της ρωσικής πρεσβείας Βίκτορ Γιάκοβλεφ– και την απαγόρευση νέας εισόδου στη χώρα για δύο ακόμα, οι οποίοι εμπλέκονται σε σωρεία ενεργειών, μεταξύ των οποίων πληροφοριακής δραστηριότητας εις βάρος της Ελλάδας.
«Το εις βάρος της Ελλάδας» είναι συζητήσιμο αφού η ίδια η συμφωνία εκχώρησης της Μακεδονίας είναι εξολοκλήρου εις βάρος της Ελλάδας και της Ιστορίας της.

Το ρωσικό ενδιαφέρον για το Σκοπιανό είναι δεδομένο από την στιγμή που αυτοί που πίεσαν περισσότερο από όλους για να επιτευχθεί η ταπεινωτική αυτή συμφωνία ήταν οι Αμερικανοί.
Οι ΗΠΑ ήθελαν πάση θυσία να μπουν τα Σκόπια στο ΝΑΤΟ με οποιοδήποτε όνομα ακόμα κι αν τα αποκαλούσαν... Ντίσνειλαντ, προκειμένου να έχουν τον έλεγχο όλων των Βαλκανίων και να τα έχουν αποσπάσει από την ρωσική σφαίρα επιρροής.

Βέβαια ήθελαν εξίσου πιεστικά να υπάρχει ο όρος «Μακεδονία» στην σύνθετη ονομασία διότι με αυτόν τον τρόπο η Ελλάδα θα είναι έκθετη στο μέλλον σε γεωπολιτικούς εκβιασμούς. Πάντα θα υπάρχει η απειλή «απόσπασης» της Μακεδονίας εάν η Ελλάδα δεν είναι «καλό παιδί».
Θυμίζουμε τι είχε πει ο Μ.Θοεδωράκης προ μηνός.

«Σε περίπτωση όμως που τα Σκόπια γίνουν μέλος του ΝΑΤΟ, θα είναι ευκολότερο για τους αμερικανούς να μας εκβιάζουν σείοντας πάνω απ’ το κεφάλι μας την Νατοϊκή «Μακεδονία» σαν μπαμπούλα για να ενδώσουμε σε νέες πολιτικές που θα ήθελαν να μας επιβάλουν.»

Τώρα η μόνη χώρα η οποία βρίσκεται έξω από την αμερικανική επιρροή αλλά έχει «περικυκλωθεί» από το ΝΑΤΟ είναι η Σερβία η οποία και αυτή βρίσκεται στο αμερικανικό «στόχαστρο» και σύμφωνα με την αμερικανική εξωτερική πολιτική θεωρείται βέβαιο ότι στο μέλλον δεν θα αντέξει άλλο τις πιέσεις και εν τέλει θα προσδεθεί και αυτή στο «άρμα των ΗΠΑ» ή αλλιώς θα υποστεί άσχημες συνέπειες.
Πρακτικά είναι ο μόνος σύμμαχος που έχει απομείνει στην Ρωσία, στην χερσόνησο του Αίμου. Πάντως δεν είναι και πολύ πειστικό το σενάριο της απόσπασης πληροφοριών από τον ρωσικό παράγοντα καθότι τίποτα δεν ήταν κρυφό εξ'αρχής.

Η κυβέρνηση ήταν αποφασισμένη να προχωρήσει στην εκχώρηση της Μακεδονίας με όποιο κόστος, δίνοντας όνομα, γλώσσα και ταυτότητα.

Συνεπώς δεν γίνεται αντιληπτό ποια ζημιά προκάλεσαν οι Ρώσοι ακριβώς, δηλαδή αν δεν «επενέβαιναν» τι άλλο θα είχε εκχωρηθεί;

Pronews


ΠΑΡΑΙΤΗΣΟΥ ΠΑΚΗ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΕ ΝΑ ΣΩΘΕΙ Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΚΑΙ Η ΕΛΛΑΔΑ

ΠΑΡΑΙΤΗΣΟΥ ΠΑΚΗ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΕ ΝΑ ΣΩΘΕΙ Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΚΑΙ Η ΕΛΛΑΔΑ
ΓΙΑ ΕΝΑ ΜΙΣΘΟ 1000 ΕΥΡΩ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΜΗΝ ΚΑΣΤΑΣΤΡΕΦΕΙΣ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΜΟΝΗ ΣΟΥ ΣΤΗΝ ΠΡΟΕΔΡΙΑ

Διάσπαση του Κοσσυφοπεδίου σχεδιάζουν οι ΗΠΑ – Ποιες περιοχές θα δοθούν στη Σερβία – Εδωσε το «πράσινο φως» ο Ν. Τραμπ



Δημοσίευση: 10 Ιουλίου 2018, 10:58 μμ
Aλλάζει ο χάρτης των Βαλκανίων πλέον. Οι σχεδιασμοί των ΗΠΑ και συγκεκριμένα του Ν. Τραμπ, αν υλοποιηθούν τελικά, θα αλλάξουν τους συσχετισμούς και θα φέρουν τα πάνω-κάτω στην περιοχή.

Τι αναφέρει το ρεπορτάζ της ΕΣΤΙΑΣ
Ανησυχία προκαλούν στην Πρίστινα οι πληροφορίες ότι στην Ουάσινγκτον κερδίζει έδαφος η σκέψη ότι μερική διάσπαση του Κοσσυφοπεδίου, θα μπορούσε να αποτελέσει μια λύση για την διευθέτηση του προβλήματος της περιοχής, την οποία άλλοι έχουν αναγνωρίσει ως ανεξάρτητο κράτος και άλλοι θεωρούν να την θεωρούν αυτόνομη σερβική επαρχία.
Οι πληροφορίες αποδίδονται στους λομπίστες που έχει προσλάβει η Κυβέρνηση του Κοσσυφοπεδίου και αναφέρουν συγκεκριμένα ότι το State Department, έχει λάβει την έγκριση του προέδρου Ν. Τραμπ για ανταλλαγή εδαφών με την Σερβία.
Στην τελευταία θα αποδοθούν τέσσερις Δήμοι του Β. Κοσσυφοπεδίου, έναντι των οποίων η Πρίστινα θα λάβει μέρος του Δήμου του Πρέσεβο και ειδικά το κομμάτι που βρίσκεται δυτικώς του αυτοκινητοδρόμου Ε 75.

Μέχρι στιγμής, η κυβέρνηση του Κοσσυφοπεδίου θεωρούσε δεδομένη την άνευ όρων στήριξη των Αμερικανών.
Δείτε το πρωτοσέλιδο:

Τι κρύβεται όμως πίσω από αυτή την κίνηση των ΗΠΑ; Θέλουν να κάνουν ένα δώρο στους Σέρβους; Το Βελιγράδι όπως είναι γνωστό, είναι το άρμα της Μόσχας στα Βαλκάνια.
Οι ΗΠΑ θέλουν διώξουν την Ρωσία από την περιοχή, καθώς δεν συμπίπτουν οι στρατηγικοί τους σχεδιασμοί.
Η Ουάσινγκτον πιέζει εντόνως για να μπει το Βελιγράδι σε ΕΕ και ΝΑΤΟ. Οταν λάβει χώρα κάτι τέτοιο, τότε θα κόψουν τον ομφάλιο λώρο Βελιγραδίου-Μόσχας. 
Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν έχει διατάξει τους συνεργάτες του εδώ και καιρό, να μετατραπεί η Σερβία στην πιο ισχυρή στρατιωτική δύναμη στην περιοχή των δυτικών Βαλκανίων η οποία θα είναι σε θέση να απαντήσει σε οποιαδήποτε απειλή! 
Οι Σέρβοι αγαπούν τη Ρωσία, και μπορείτε να το παρατηρήσετε στους δρόμους της Σερβίας, καθώς και στα περίπτερα είναι γεμάτα αναμνηστικά που δείχνουν την πίστη των Σέρβων προς τη Ρωσία και τον ηγέτη Πούτιν της.
Οι σχέσεις μεταξύ Ρωσίας και Σέρβων ενισχύονται από πολιτιστικούς θεσμούς όπως η Ορθόδοξη Εκκλησία και οι οργανώσεις της κοινωνίας των πολιτών που τους παρέχουν ανθρωπιστική βοήθεια.
Η ιστορία, και ειδικά αυτή έχει καταγράψει τις στενές σχέσεις Σερβίας και Ρωσίας με εξαίρεση κάποια «διαλείμματα» , οι οποίες ειδικά τώρα έχουν περιέλθει στα επίπεδα του 1ου παγκοσμίου πολέμου.
Σημειώνουμε δε επίσης ότι ο Πούτιν θέλει μανιωδώς να «διορθώσει» τα εγκλήματα του Γιέλτσιν σε Βοσνία, Κοσσυφοπέδιο, δίνοντας στην δύση μια δική του άποψη για την όλη κατάσταση . 
Αυτές τις κινήσεις θέλει να σταματήσει ο Ν. Τραμπ. Αν θα το πετύχει θα το δούμε. Η παρέμβαση της Μόσχας θα είναι σίγουρη και το παζάρι σκληρό.

Το «παιχνίδι» στα Βαλκάνια μόλις τώρα ξεκινάει και ο Πούτιν θα είναι παρόν .

Με πλήροφορία απο : pentapostagma.gr

Οι Ελληνες παίρνουν την κατάσταση στα χέρια τους: Ανοιξε πυρ – Αγρότης στη Μόρια πυροβόλησε και τραυμάτισε μετανάστη -Οι νησιώτες πνίγονται από την λαθρομετανάστευση και έχουν πλέον απελπιστεί.


Οι νησιώτες πνίγονται από την λαθρομετανάστευση και έχουν πλέον απελπιστεί. Τα νησιά έχουν μετατραπεί σε «αποθήκες ψυχών» και οι πολίτες ασφυκτιούν μετρώντας μεγάλες οικονομικές ζημιές από τον τουρισμό ειδικά στα ελληνικά νησιά, αλλά οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ προφανώς θέλουν και άλλους μετανάστες στη χώρα μας.
Εκτός ελέγχου είναι πλέον το κλίμα με τους μετανάστες. Οι Ελληνες παίρνουν την κατάσταση στα χέρια τους από την στιγμή που το κράτος λείπει.

Στο νοσοκομείο Μυτιλήνης τραυματισμένος στο κεφάλι και στα πόδια νοσηλεύεται 16χρονος Σύρος αιτών άσυλο. Τον 16χρονο πυροβόλησε σήμερα περί τις 6 το απόγευμα, αγρότης κάτοικος του χωριού Μόρια μέσα σε κτήμα βόρεια του Κέντρου Υποδοχής και Ταυτοποίησης.
Ο αγρότης πυροβόλησε για άγνωστους μέχρι στιγμής λόγους τον 16χρονο παρουσία των γονιών του και του αδελφού του. Να σημειωθεί ότι η οικογένεια των αιτούντων άσυλο είχε φθάσει στη Λέσβο μόλις πριν από δυο μέρες, το πρωί της 8ης Ιουλίου.
Από την Αστυνομία διενεργούνται έρευνες προκειμένου να συλληφθεί ο δράστης.
Μέχρι στιγμής, δεν γνωρίζουμε τα αίτια. Πολύ πιθανό το σενάριο κλοπής. Αλλά η αστυνομία θα διερευνήσει και θα ρίξει φως στα αίτια.

Οι νησιώτες πνίγονται από την λαθρομετανάστευση και έχουν πλέον απελπιστεί. Τα νησιά έχουν μετατραπεί σε «αποθήκες ψυχών» και οι πολίτες ασφυκτιούν μετρώντας μεγάλες οικονομικές ζημιές από τον τουρισμό ειδικά στα ελληνικά νησιά, αλλά οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ προφανώς θέλουν και άλλους μετανάστες στη χώρα μας.

Η πρόσφατη δε απόφαση που σας αποκαλύψαμε, ήρθε για να ταράξει τα νερά. Είσαι κάτοικος της Χίου ή της Λέσβου και το σπίτι σου, που βρίσκεται κοντά στα hotspots, έχει υποστεί ζημιές από πρόσφυγες ή μετανάστες, οι οποίοι έχουν προκαλέσει και φθορές στο αυτοκίνητό σου;
Εχεις δηλώσει εγγράφως ότι πρόσφυγες ή μετανάστες έχουν προβεί σε κλοπές στο σπίτι ή στον επαγγελματικό χώρο σου ή ότι η παραμονή τους στην περιοχή έχει ως αποτέλεσμα διαφυγόντα κέρδη για την επιχείρησή σου;
Σε καμία από αυτές τις περιπτώσεις δεν αποζημιώνεσαι από το ελληνικό κράτος αφού κατά τους αρμοδίους και με τον πιο επίσημο τρόπο κάτι τέτοιο “θα προκαλούσε το κοινό περί δικαίου αίσθημα”!
Ειδικότερα, πριν από λίγες μέρες το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής επιχορήγησε με το συνολικό ποσό των 170.000 ευρώ τους δήμους Χίου και Λέσβου “για την αντιμετώπιση δαπανών που προέκυψαν από ζημιές των προσφύγων ή μεταναστών στις περιουσίες φυσικών και νομικών προσώπων”.
Πρόκειται για αποζημιώσεις, που θα δοθούν σε κατοίκους της ευρύτερης περιοχής της Σούδας και της τοπικής κοινότητας Χαλκείου του δήμου Χίου και σε κατοίκους στην ευρύτερη περιοχή της τοπικής κοινότητας Μόριας του δήμου Λέσβου, και αφορούν σε ζημιές, που προκλήθηκαν στις αρχές του 2017.
Οι πιστώσεις αυτές συμπεριλήφθηκαν ως άρθρο σε σχετική νομοθεσία για το μεταναστευτικό στις 22 Μαΐου 2018, στο οποίο αναφέρεται ότι από τις αποζημιώσεις των δικαιούχων στις συγκεκριμένες περιοχές “εξαιρούνται
α)οι καλυπτόμενες από ασφαλιστικό συμβόλαιο σε ισχύ αποζημιώσεις οικιών, επαγγελματικών χώρων, οχημάτων, μηχανημάτων κάθε είδους
β)οι αποζημιώσεις από κλοπές σε οικίες και επαγγελματικούς χώρους
γ)αποζημιώσεις για διαφυγόντα κέρδη”.
Το πιο ενδιαφέρον όμως σε αυτή την ιστορία είναι το σκεπτικό του υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής, βάσει του οποίου εξαιρούνται οι παραπάνω κατηγορίες ζημιών από πρόσφυγες και μετανάστες.
Η Ελλάς εάλω…

pentapostagma.gr

Γιασάρ Γκιουλέρ: Ο νέος Τούρκος Α/ΓΕΕΘΑ κατηγορείται για δολοφονίες αμάχων


Γιασάρ Γκιουλέρ: Ο νέος Τούρκος Α/ΓΕΕΘΑ κατηγορείται για δολοφονίες αμάχων


Έναν από τους πλέον έμπιστους του στρατιωτικούς, τον στρατηγό Γιασάρ Γκιουλέρ επέλεξε ο Ερντογάν ως διάδοχο του ΑΓΕΕΘΑ Χουλουσί Ακάρ που από χθες είναι ο νέος υπουργός Άμυνας της Τουρκίας.

Ο νέος επικεφαλής του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας της Τουρκίας κατάγεται από το Αρνταχάν και είναι 64 ετών.

Ο Γκιουλέρ είχε κερδίσει από καιρό την εμπιστοσύνη του Τούρκου προέδρου, αλλά οι σχέσεις τους έγιναν πιο στενές μετά την απόπειρα πραξικοπήματος την 15η Ιουλίου 2016 στη γειτονική χώρα. Τότε ο νυν ΑΓΕΕΘΑ ήταν αρχηγός των δυνάμεων της Χωροφυλακής. Τον συνέλαβαν οι πραξικοπηματίες και τον φυλάκισαν σε τουρκική βάση από όπου στη συνέχεια απελευθερώθηκε.

Μετά την 15η Ιουλίου 2016 αντικατέστησε τον αρχηγό του τουρκικού Στρατού Ξηράς Σαλίχ Ζεκί Τσολάκ ενώ σύντομα έγινε Β’ Αρχηγός ΓΕΕΘΑ.

Στα χρόνια που ακολούθησαν ο Γκιουλέρ εμφανιζόταν πάντα δίπλα στον νέο υπουργό Άμυνας Χουλουσί Ακάρ, γεγονός που δείχνει πως είχε ισχυροποιήσει τη θέση του.
Στο μεταξύ Ο δημοσιογράφος Amed Dicle, συγγραφέας του βιβλίου «Οι συνομιλίες Τουρκίας-ΡΚΚ 2005-2015», σε σημερινή του ανάρτηση σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης κατηγορεί ευθέως τον νέο αρχηγό ΓΕΕΘΑ της Τουρκίας, Γιασάρ Γκιουλέρ, ως υπεύθυνο δολοφονιών εκατοντάδων αμάχων Κούρδων.

Συγκεκριμένα αναφέρει ότι ο Γιασάρ Γκιουλέρ, ως διοικητής του Τάγματος Εσωτερικής Ασφάλειας, στη Σιλώπη, την περίοδο 1992-1994, διέταξε τη σύλληψη εκατοντάδων πολιτών, η τύχη των οποίων έκτοτε αγνοείται.

Πολλοί από αυτούς αποδείχτηκε ότι δολοφονήθηκαν και στη συνέχεια οι υφιστάμενοι του νέου αρχηγού ΓΕΕΘΑ της Τουρκίας, πέταξαν τα πτώματά τους σε πηγάδια με οξύ, για να λιώσουνε και να χαθούν τα ίχνη τους.


Pronews

Ερχεται η απόλυτη κατάρρευση: «Τρίτο κόμμα ο ΣΥΡΙΖΑ στις Ευρωεκλογές!» – Οι επικοινωνιολόγοι της Τράπεζας Ρότσιλντ προειδοποιούν τον Α. Τσίπρα


-



Είναι γνωστό γνωστόν τοις πάσι πως πλέον καταρρέει ο Α. Τσίπρας και οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ.
Ο μέσος όρος των 5 τελευταίων δημοσκοπήσεων (Alco, Pulse, Metron Analysis, MRB, Marc) δείχνει τη διαφορά στην εκτίμηση ψήφου να διευρύνεται κατά 3% σε σχέση με τον Ιανουάριο και τη ΝΔ πολιτικά κυρίαρχη και σε τροχιά αυτοδυναμίας, σύμφωνα με την ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας. 

Κόλαφο για το κυβερνών κόμμα αποτελεί και ένα σημαντικό εύρημα της Metron Analysis που δείχνει ότι είναι μύθος και οι λεγόμενοι αναποφάσιστοι του ΣΥΡΙΖΑ:
Στα λεγόμενα ανώτατα όρια εκλογικής επιρροής, δηλαδή τη δυνητική πιθανότητα να ψηφιστεί ένα κόμμα, μόνον το 26% απαντά ότι υπάρχει κάποια πιθανότητα να επανακάμψει στο ΣΥΡΙΖΑ.

Αντιθέτως το 73% του συνόλου των πολιτών -ανεξαρτήτως ιδεολογικής προέλευσης- δηλώνει απερίφραστα ότι αποκλείεται να ψηφίσει τον ΣΥΡΙΖΑ, οποτεδήποτε κι αν γίνουν εκλογές.
Αυτό σημαίνει ότι οι περίφημοι «αναποφάσιστοι πρώην ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ» απλά δεν υπάρχουν!

Με λίγα λόγια, η εξουσία χάνεται.

Η θύελλα όμως δεν σταματάει εδώ.
Οι επικοινωνιολόγοι της Rothschild προειδοποιούν Τσίπρα: «Τρίτο κόμμα ο ΣΥΡΙΖΑ στις Ευρωεκλογές!»

Το άρθρο του γνωστού δημοσιογράφου Αθαν. Χ. Παπανδρόπουλου είναι άκρως αποκαλυπικό!

Οι Γάλλοι σύμβουλοι της κυβέρνησης, καθώς και το επικοινωνιακό επιτελείο της Τράπεζας Ρότσιλντ, επεξεργάζονται σχέδια για τον κ. Τσίπρα ενόψει ευρωεκλογών και βουλευτικών εκλογών.
Αυτά τα τελευταία όμως δεν αρέσουν στους επαγγελματίες λασπολόγους και εκβιαστές του κόμματος.

Διάσταση απόψεων υπάρχει μεταξύ των Γάλλων συμβούλων της κυβέρνησης και της τακτικής του πρωθυπουργού να κατηγορεί συνεχώς τον κ. Κυριάκο Μητσοτάκη για δεξιά απόκλιση.

Η γαλλική πλευρά πιστεύει ότι η τακτική αυτή ενισχύει το προφίλ του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο δεξιό κοινό, χωρίς να απομακρύνει από την ΝΔ φιλελεύθερους κεντροδεξιούς ψηφοφόρους.

Γι’ αυτό τον λόγο, συστήνουν στο επικοινωνιακό επιτελείο του κ. Αλ. Τσίπρα να αλλάξει τακτική και γλώσσα και να προσπαθήσει να φέρει κοντά του ψηφοφόρους από τον φιλοευρωπαϊκό κεντροαριστερό χώρο.

Προτείνουν έτσι να χρησιμοποιήσει κάποιες ιδέες από αυτές που τόνισε στην τελευταία ομιλία του ο Γάλλος πρόεδρος Εμμανουέλ Μακρόν προς τους Γάλλους βουλευτές στις Βερσαλίες, όπου έκανε λόγο για το «κράτος πρόνοιας του 21ου αιώνα» και για την καταπολέμηση της φτώχειας μέσω της προσωπικής ανάπτυξης και άρα της δια βίου εκπαίδευσης.

Όπως διαπιστώθηκε αμέσως μετά την ομιλία του, που κράτησε 95 λεπτά και μεταδόθηκε live από δύο τηλεοπτικά δίκτυα, οι τοποθετήσεις του Γάλλου προέδρου είχαν αρκετή απήχηση στην νεολαία η οποία αναζητεί νέους δρόμους.

«Πολλούς Γάλλους νέους δεν τούς ενδιαφέρουν τα επιδόματα αλλά οι προοπτικές που διανοίγονται γι’ αυτούς με ορίζοντα 20 και 30 χρόνων.
Η τάση δε αυτή δεν είναι μόνον γαλλική.

Έχει πανευρωπαϊκό χαρακτήρα», μάς είπε ένας από τους Γάλλους ειδικούς που βρίσκονται στην Ελλάδα.

Κατά τον συνομιλητή μας, ορισμένοι από τους συμβούλους του πρωθυπουργού δέχονται την λογική αυτή, πλην όμως αντιδρούν οι δήθεν «σκληροί» αριστεροί, γνωστοί για την έφεσή τους προς τον τραμπουκισμό και την χυδαιότητα.

«Αν ο κύριος πρωθυπουργός υποκύψει στην ομάδα αυτή και προκρίνει την λάσπη ως επικοινωνιακό εργαλείο, τότε θα βρεθεί μπροστά σε δυσάρεστες εκπλήξεις.

Ίσως βρεθεί και στην τρίτη θέση στις ευρωεκλογές, γεγονός που θα έχει σοβαρή αρνητική επίπτωση», μάς είπε ο Γάλλος συνομιλητής μας.

Και το ερώτημά του είναι σε ποιον βαθμό οι λασπολόγοι του Σύριζα έχουν το πάνω χέρι.
Κάτι που θα φανεί τις εβδομάδες που έρχονται.

Οταν λοιπόν βγαίνουν Γάλλοι και ομιλούν για 3η θέση, τότε κάτι ξέρουν σίγουρα.
Το ερώτημα βέβαια είναι ποιο κόμμα θα βρεθεί στην 2η θέση.
Δύο είναι τα υποψήφια, Χρυσή Αυγή και ΚΙΝΑΛ.

Ρότσιλντ και Α. Τσίπρας

Είναι γνωστό ότι ο Έντουαρντ Ρότσιλντ, της γνωστής οικογενείας με την οποία συναντήθηκε κρυφίως στο Παρίσι ο πρωθυπουργός πριν ένα χρόνο, συμμετέχει με 37% στη γαλλική εφημερίδα Liberation η οποία κατά καιρούς έχει αναδείξει σε κορυφαία ευρωπαϊκή προσωπικότητα τον Αλ. Τσίπρα.

Όταν δε ο πρωθυπουργός αποφάσισε αιφνιδίως να προκηρύξει δημοψήφισμα τον Ιούλιο του 2015υποστηρίχθηκε ξανά από τον εκδοτικό βραχίονα τον Ρότσιλντ με επίσης ολοσέλιδο πρωτοσέλιδο υπό τον τίτλο:
« Το ΟΧΙ του Δία» και μια φωτογραφία του Αλέξη Τσίπρα από προεκλογική ομιλία του στο Σύνταγμα.

Το ΟΧΙ βέβαια έγινε ΝΑΙ και οδήγησε σε 3ο Μνημόνιο.
 
 
epilekta.com

Γαλλικοί «κανονιοβολισμοί» κατά Τσίπρα – «Ελεεινή φιγούρα ο Ελληνας Πρωθυπουργός» – «Πρόδωσε τον λαό του» – Τον διέσυραν μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα


Τον έχουν πάρει όλοι χαμπάρι πλέον τον Α. Τσίπρα. Πλέον αποτελεί παράδειγμα προς αποφυγή. Στο εξωτερικό, σε πολιτικά πηγαδάκια, αλλά και στο δημόσιο λόγο, ο Ελληνας πρωθυπουργός είναι το απόλυτο σύμβολο της πολιτικής κυβίστησης.

Φαρμάκι κατά Τσίπρα δεν στάζουν μόνο τα πατριωτικά κόμματα της Ευρώπης, αλλά και τα λεγόμενα αριστερά. 
Βέβαια θα πείτε, όταν και αυτά ανεβαίνουν στην εξουσία, εξαθλιώνουν πλήρως τους πολίτες τους, ίσως περισσότερο και από τα λεγόμενα δεξιά κόμματα. Γιατί αναφέρουμε την λέξη λεγόμενα; Διότι όλοι, ή σχεδόν όλοι, εξυπηρετούν τα ίδια συμφέροντα.
Πλέον υπάρχουν οι δυνάμεις που αντιστέκονται στην παγκοσμιοποίηση και αυτά που είναι υπέρ της.
«Από τις πιο ελεεινές φιγούρες της ευρωπαϊκής πολιτικής ζωής» χαρακτήρισε τον Αλέξη Τσίπρα ο επικεφαλής της Γαλλικής Αριστεράς και Ευρωβουλευτής, Ζαν Λυκ Μελανσόν.

Μιλώντας στο γαλλικό δίκτυο BFMTV ο Μελανσόν απάντησε σε σχόλιο του Έλληνα πρωθυπουργού που προσπαθούσε να του κάνει «μαθήματα» για το νόημα της Αριστεράς. «Έχω την αίσθηση ότι ο Μελανσόν δεν θέλει να κυβερνήσει» είχε δηλώσει ο Τσίπρας και συμπλήρωσε: «Είμαι πλέον βέβαιος ότι σε περίπτωση νίκης δεν θα ξέρει τι να κάνει. Αυτό δεν αποτελεί αριστερή θέση».
Γελώντας για το σχόλιο του Τσίπρα ο Μελανσόν σημείωσε ότι ο Τσίπρας εξελέγη, υποσχόμενος ένα αριστερό ριζοσπαστικό πρόγραμμα και όταν του παρουσίασαν ένα απαράδεκτο μνημόνιο το έθεσε σε δημοψήφισμα χωρίς να αποδεχθεί τελικά τη βούληση του ελληνικού λαού. «Πρόδωσε το λόγο του», σημείωσε ο Μελανσόν
«Γιατί ξεπουλά τη δημόσια περιουσία και καταστρέφει τη χώρα του», αναρωτήθηκε ο Γάλλος πολιτικός σημειώνοντας ότι δεν θέλει να υπάρχει ούτε ένας Γάλλος πολίτης που να πιστεύει ότι αν ο ίδιος αναλάβει την εξουσία θα γίνει ένας ακόμη Τσίπρας.
Δείτε βίντεο:
Εδώ ολόκληρη η συνέντευξη:
Δείτε και το tweet της Μ. Δεναξά
Εχει άδικο; Ο Αλέξης Τσίπρας και οι συνεργάτες του, άλλαξαν και αλλοίωσαν μέσα σε μια νύχτα το περήφανο ΌΧΙ του ελληνικού λαού με ποσοστό 61,3%! Όπως αποδείχθηκε εκ των υστέρων η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝ.ΕΛ. δεν περίμενε αυτό το αποτέλεσμα.
Στις 13 Ιουλίου 2015 ο κ. Τσίπρας υπέγραψε με τους δανειστές τρίτο μνημόνιο, οδήγησε τη χώρα σε εκλογές. Τα απόνερα του δημοψηφίσματος άφησαν πίσω τους ένα ΟΧΙ που γινόταν ΝΑΙ με διάφορες, απίθανες, παράλογες, ανεδαφικές και ψευδείς ερμηνείες και προσεγγίσεις.
Είναι πλέον προφανές ότι ο κ. Τσίπρας έκανε το δημοψήφισμα για να νομιμοποιήσει την προειλημμένη απόφαση του να προσχωρήσει στο μνημονιακό και νεοφιλελεύθερο στρατόπεδο της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των εγχώριων αντιπροσώπων της.