03 Οκτωβρίου 2019

Πολ Kαζαριάν: «Το ύψος του ελληνικού χρέους είναι το ψέμα του αιώνα»


Αμερικανός επενδυτής: «Ψέμα του αιώνα το ελληνικό χρέος»
Πηγή: EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ
 Ο Αμερικανός μεγαλοεπενδυτής, Πολ Καζαριάν, ο οποίος θεωρεί πως το χρέος δεν έχει πρόβλημα, γιατί ανέρχεται στο 71% του ΑΕΠ και όχι στο 177%.

Μάλιστα, όπως δήλωσε ο ίδιος στη διαδικτυακή έκδοση του περιοδικού Spiegel το ύψος του ελληνικού χρέους είναι το ψέμα του αιώνα.

Ο ιδρυτής της επενδυτικής εταιρείας Japanica Partners και πρώην τραπεζίτης της Goldman Sachs, στηρίζει την άποψή του έχοντας ως κριτήριο το χρονικό και όχι το ονομαστικό ύψος του στον τρόπο προσδιορισμού του χρέους.

Εξηγεί δηλαδή πως ο υπολογισμός του ελληνικού χρέους θα πρέπει να γίνει όχι με βάση την ονομαστική του αξία, δηλαδή 312 δισ. ευρώ το 2015, αλλά με βάση την χρονική αξία των υποχρεώσεων της Ελλάδας.

Σημειώνει δε με νοήμα πως η χρονική αξία είναι η βάση της χρηματοοικονομικής λογιστικής και αφήνει σαφείς αιχμές για τους δανειστές. Συγκεκριμένα, υποστηρίζει πως η Ελλάδα πιέζεται για μεγαλύτερη οικονομική βοήθεια με την προϋπόθεση των δημοσιονομικών πλεονασμάτων, κάτι που έχει ως αποτέλεσμα η κυβέρνηση να οδηγείται σε βαρύ πρόγραμμα λιτότητας και σε αμφισβητούμενες μεταρρυθμίσεις.

Ο Πολ Καζαριάν προτείνει όμως και τη λύση στον γόρδιο δεσμό του χρέους, επισημαίνοντας πως αυτή είναι να αποδείξει το αληθινό ύψος του χρέους με βάση τους διεθνούς αναγνωρισμένους κανόνες.


  CNN Greece

Ένα πεντανόστιμο φαγητό. Χοιρινό Κλέφτικο


Χοιρινό Κλέφτικο στη λαδόκολα

Χοιρινό Κλέφτικο στη λαδόκολα

Ένα πεντανόστιμο φαγητό. Χοιρινό Κλέφτικο, με πατατούλες και τυρί στη λαδόκολλα!!! Μια εύκολη συνταγή για ένα παραδοσιακό λαχταριστό φαγητό που αξίζει το κόπο να το δοκιμάσετε.

Υλικά συνταγής

  • 1 κιλό χοιρινό (ώμο χωρίς λίπος)
  • 2 κρεμμύδια, χοντροκομμένα
  • 3 πιπεριές (κίτρινη, κόκκινη, πράσινη), χοντροκομμένες
  • 3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 200 γρ. κεφαλοτύρι ή γραβιέρα 
  • 3 μεγάλες πατάτες, κομμένες σε κύβους ή κυδωνάτες
  • 1/2 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
  • 1/2 φλ. τσαγιού λευκό ξηρό κρασί
  • 2 κ.σ. μουστάρδα
  • 2 ντομάτες σε φέτες (προαιρετικά) [*] 
  • αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 1 κ.σ. αποξηραμένη ρίγανη ή θυμάρι

Εκτέλεση συνταγής

  1. Πλένετε καλά το κρέας και το κόβετε σε μερίδες. Τοποθετήστε το κρέας σε ένα μεγάλο μπολ, μαζί με το κρεμμύδι, τις πιπεριές, το σκόρδο και τη μουστάρδα. Ρίχνετε το κρασί και το ελαιόλαδο και πασπαλίστε με αλάτι, πιπέρι και ρίγανη. Αν έχετε χρόνο αφήστε το χοιρινό στη μαρινάτα για 1-2 ώρες στο ψυγείο για να βοηθήσει το χοιρινό να απορροφήσει όλες τις γεύσεις και να γίνει πιο τρυφερό.
  2. Κόβετε τις πατάτες, το τυρί σε κύβους και τις ντομάτες (προαιρετικά) σε φέτες και αλατοπιπερώστε με προσοχή ανάλογα πόσο αλμυρό είναι το τυρί σας.
  3. Μέσα σε ένα μεγάλο ταψί στρώνετε 2-3 στρώσεις λαδόκολλα, σταυρωτά και τοποθετείτε μέσα αρχικά τις πατάτες και από πάνω όλα τα άλλα υλικά συν τα υλικά τις μαρινάτας μαζί με τους χυμούς της. Κρατείστε τη λαδόκολλα από τις άκρες σταυρωτά, πιάστε με το χέρι σας στη μέση, ακριβώς πάνω από τη γέμιση, συμπιέστε και δέστε το σαν πουγκί με σπάγκο άκαυστο. Μπορείτε να κάνετε και ατομικά πουγγάκια μοιράζοντας ισόποσα όλα τα υλικά. 
  4. Βάλτε το ταψί σε προθερμασμένο φούρνο τους 180 βαθμούς και ψήστε για  1 ½ ώρα περίπου. Βγάζετε από το φούρνο κόβετε το σπάγκο και σερβίρετε όπως είναι στη λαδόκολλα.
[*] Προαιρετικά μπορείτε να βάλετε και λαχανικά όπως κολοκυθάκια ή μελιτζάνες σε λεπτές ροδέλες. 
menu09

                                                                          Email:fyllokaiftero@gmail.com

Υπόθεση δωροδοκίας: Ο αποκαλυπτικός διάλογος διοικητή της αστυνομίας με το θύμα του


Υπόθεση δωροδοκίας: Ο αποκαλυπτικός διάλογος διοικητή της αστυνομίας με το θύμα του
Τον αποκαλυπτικό διάλογο που είχε επιχειρηματίας με τον διοικητή Τμήματος Αλλοδαπών της Δυτικής Αττικής, λίγα λεπτά πριν του δώσει τα χρήματα που απαιτούσε ο αστυνομικός, κατέγραψαν οι αδιάφθοροι της ΕΛ.ΑΣ. και περιλαμβάνεται στη δικογραφία που σχηματίστηκε για την υπόθεση.

Σύμφωνα με την συντάκτρια αστυνομικού ρεπορτάζ του CNN.gr, Μίνα Καραμήτρου, αποκαλύφτηκε ότι ο διοικητής και ένας ακόμη αστυνομικός της ίδιας υπηρεσίας φέρονται να πήραν 10.000 ευρώ από επιχειρηματία που απασχολούσε παράνομους μετανάστες, για να μην του βεβαιώσουν ολόκληρο το πρόστιμο.
Θύμα: «… Ό,τι καλύτερο είχα αγχωθεί δεν μπορούσα να κοιμηθώ, ό,τι καλύτερο γιατί και τα δικαστήρια και όλα όπως και να το κάνουμε»
Αστυνομικός: «Ο φάκελος είναι εντάξει»
Θύμα: «Ναι, όπως και να το κάνουμε δικαστήρια είναι θα μπλέξω. Θα πηγαίνω και θα παίρνουμε αναβολές»
Αστυνομικός: «Το δικαστήριο ξεκαθάρισε»
Θύμα: «Ναι»
Αστυνομικός: «Όμως να προσέχεις μετά, θα φωνάξω τον υπαστυνόμο εδώ πέρα, θα σου κάνω ορισμένες συστάσεις να φανεί ότι...»
Θύμα: «Ωραία ε, αυτό που μου είπατε την άλλη φορά, μην έρθουν όμως σε ανθρώπους και τους στέλνετε κάθε μήνα και με ταλαιπωρούν»
Αστυνομικός: «Από μένα τέλειωσες»
Θύμα: «Ναι, αυτό μη με ενοχλείτε γιατί και εγώ με πολύ δυσκολία μαζεύω τα χρήματα»
Αστυνομικός: «Τελευταία φορά και θα γίνουμε και φίλοι εμείς, θα δεις, θα αποκτήσεις μία εικόνα. Και στο ποινικό σε καθάρισα δηλαδή δεν θα πας δικαστήριο ούτε πρόκειται να τιμωρηθείς»
Θύμα: «Ωραία, ευχαριστώ, να σας δώσω τα χρήματα»
Αστυνομικός: «Δώστα μου, ευχαριστώ πάρα πολύ»
Θύμα: «Ευχαριστώ πάρα πολύ»
Αστυνομικός: «Θα με προσκυνάς εν τέλει»
Θύμα: «Εκτιμώ πάρα πολύ την βοήθεια σας γιατί είχα αγχωθεί με αυτό το θέμα»
Ο αστυνομικός αναμένεται να οδηγηθεί αύριο στον ανακριτή για να απολογηθεί.
Ο δικηγόρος του, κ. Γιάννης Γλύκας δήλωσε στο CNN Greece ότι ο εντολέας του σε καμία περίπτωση δεν έχει προβεί σε πράξη ή παράλειψη που να αντίκειται στα καθήκοντά του ώστε να στοιχειοθετηθεί η κακουργηματική δωροληψία.
«Υπηρεσιακά οι ενέργειες του ήταν σύννομες θα πρέπει να διερευνηθεί ο ρόλος του καταγγέλλοντος, ο οποίος προφανώς για ίδιον όφελος έτρεξε να συνεργαστεί με τις αρχές δήθεν με απώτερο στόχο να ενοχοποιήσει τον άνθρωπο που λίγο πριν τον είχε καταστήσει κατηγορούμενο υπογράφοντας το διαβιβαστικό με τις έκνομες ενέργειες του, καθώς απασχολούσε εννέα αλλοδαπούς στην επιχείρηση του που δεν είχαν νομιμοποιητικά έγγραφα».




Πηγή: Cnn.gr
 Newsbomb

Αυστραλία: Ανακαλύφθηκε απολίθωμα πτερόσαυρου 96 εκατ. ετών



ptero

Οι επιστήμονες κάνουν λόγο για νέο είδος - Το άνοιγμα των πτερυγίων του έφτανε τα τέσσερα μέτρα

Μεγάλη ανακάλυψη, μέσω της οποίας απαντώνται δεκάδες ερωτηματικά για την εποχή εκείνη, πραγματοποίησε ομάδα παλαιοντολόγων στην Αυστραλία, η οποία εντόπισε το απολίθωμα ενός πολύ καλά διατηρημένουν πτερόσαυρου, ηλικίας 96 εκατ. χρόνων.

Τα υπολείμματα του γιγαντιαίου ερπετού θεωρούνται από τα καλύτερα που έχουν ανακαλυφθεί ποτέ, σύμφωνα με παλαιοντολόγους, οι οποίοι του έδωσαν την ονομασία Ferrodraco lentoni στα λατινικά, που σημαίνει «σιδερένιος δράκος».

«Αυτός ο νέος πτερόσαυρος, Ferrodraco, είχε ένα άνοιγμα πτερυγίων περίπου 4 μέτρων (13,1 πόδια) και ένα κεφάλι μήκους 60 εκατοστών», ανέφερε μία από τους συγγραφείς της μελέτης, η Adele Pentland, παλαιοντολόγος στο Πανεπιστήμιο Swinburne.

Η Πέντλαντ πρόσθεσε: «Αυτός ο πτερόσαυρος έχει μια μεγάλη κορυφή στο μπροστινό μέρος των άνω γνάθων του και επίσης είχε μια κορυφή στις κάτω γνάθου του. Το τελευταίο είναι σπασμένο».


penland

Μαζί με τα τεράστια πτερύγιά του, ο γιγαντιαίος πτερόσαυρος είχε μια κεφαλή μήκους δύο ποδιών, κορυφές στις άνω και κάτω γνάθους του και περιείχε «μοναδικά οδοντικά χαρακτηριστικά, συμπεριλαμβανομένων των μικρών μπροστινών δοντιών», τα οποία η Pentland είπε ότι ο Ferrodraco είναι ένα νέο είδος πτερόσαυρου.

Η Pentland δήλωσε ότι η περιοχή του Winton στην Αυστραλία, η οποία αποτελείται πλέον από αγροκτήματα προβάτων και βοοειδών, ήταν γεμάτη από σαυρόποδα με μακρύ λαιμό, σαρκοφάγα θερόποδα (συμπεριλαμβανομένου του T. rex), αγκυλοφάγους, ορνιθόποδα, καθώς και πτερόσαυρους. Παρόλο που οι πτερόσαυροι συχνά συγχέονται με τους δεινοσαύρους, είναι ένα διαφορετικό είδος.

«Με συνολικά 30 διατηρημένα οστά, ή 10 τοις εκατό του σκελετού του Ferrodraco, ο αριθμός των οστών από πτερόσαυρους που βρέθηκαν στην Αυστραλία έχει τριπλασιαστεί τώρα», δήλωσε η Pentland.

«Η περιοχή Winton παρήγαγε την πλειοψηφία των απολιθωμάτων των μεγάλων δεινοσαύρων της Αυστραλίας, παρουσιάζοντας έτσι έναν σημαντικό σκελετό πτερόσαυρου, που μαζί με τους γίγαντες με τους οποίους συνυπάρχει, αποτελούν μία τεράστια προσθήκη για την επιστήμη, την εκπαίδευση και τον περιφερειακό τουρισμό», δήλωσε ένας από τους ερευνητές.


protothema.gr

Καστοριανός ταξιτζής βρήκε τραγικό θάνατο σε ατύχημα στην Αλβανία




Έληξε η απεργία - Ξανά στους δρόμους τα ταξί
Φορτηγό συγκρούστηκε με το καστοριανό ΤΑΞΙ 

Δεν θα αναφέρουμε ακόμη το όνομα του καστοριανού ταξιτζή ο οποίος πέθανε σε σφοδρή σύγκρουση με φορτηγό σε περιοχή της Αλβανίας, στον δρόμο Κορυτσά- Πόγραδετς,  για ευνόητους λόγους δεν θα αναφέρουμε το όνομα του άτυχου ταξιτζή.

Πρωτοφανές: «Επιτάσσουν» πτέρυγα του Αμαλία Φλέμινγκ μέχρι το 2024 για να βάλουν μέσα αλλοδαπούς - Οι ασθενείς;


Πρωτοφανές: «Επιτάσσουν» πτέρυγα του Αμαλία Φλέμινγκ μέχρι το 2024 για να βάλουν μέσα αλλοδαπούς - Οι ασθενείς;

Όλοι γνωρίζουμε πως η δημόσια υγεία στην Ελλάδα υπολειτουργεί, με τους πολίτες να απολαμβάνουν δυσανάλογα κακή δημόσια υγεία σε σχε΄ση με τους φόρους που πληρώνουν, με ελλείψεις σε γιατρούς φάρμακα και κλίνες. 
Πώς θα γίνει η κατάσταση χειρότερη αλλά και επικίνδυνη; Θα συστεγάσουμε μαζί ασθενείς και αλλοδαπούς.

Και τα νοσοκομεία της Αθήνας επιστρατεύονται για να στεγάσουν μετανάστες , ώστε να αποσυμφορηθούν τα νησιά του Αιγαίου και να αντιμετωπιστούν οι αυξημένες ανθρώπινες ροές του τελευταίου διαστήματος.

Μετά την πρόσκληση ενδιαφέροντος για τη μίσθωση κτηρίων τουριστικών καταλυμάτων και συγκροτήματα κατοικιών σε όλη την ελληνική επικράτεια, εκτός των περιφερειών Βορείου και Νοτίου Αιγαίου, για να υποδεχθούν αιτούντες άσυλο, παραχωρούνται στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη για το σκοπό αυτό και δημόσια κτίρια.

Στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται η σημερινή απόφαση του υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Γιάννη Βρούτση με θέμα, “Παραχώρηση χρήσης, υπό μορφή χρησιδανείου, του κτιριακού συγκροτήματος της πτέρυγας Μπόμπολα του Γ.Ν. Μελισσίων «Αμαλία Φλέμινγκ», επί της Λ. Πηγής 6 Μελίσσια, ιδιοκτησίας του Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (Ε.Φ.Κ.Α.), στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη”. Σύμφωνα με την απόφαση, το κτίριο παραχωρείται μέχρι τις 31-12-2024 και “η χρήση του κτιρίου προορίζεται για εγκατάσταση ανήλικων μεταναστών και προσφύγων”.
Το Γενικό Νοσοκομείο Μελισσίων “Αμαλία Φλέμινγκ” ιδρύθηκε ως ΝΠΔΔ το 1986 και προήλθε από την ενοποίηση τριών πρώην ιδιωτικών κλινικών (Τσαγκάρη, Μπόμπολα, Ζωοδόχος Πηγή), από τις οποίες η τελευταία έπαψε να λειτουργεί το 1999.

Στην πτέρυγα Μπόμπολα στεγαζόταν η πνευμονολογική κλινική, η ουρολογική κλινική με εξωτερικά ιατρεία και χειρουργεία, καθώς και το παθολογοανατομικό και κυτταρολογικό εργαστήριο. Υπολειτουργούσε από το 2015 και από το Σεπτέμβριο του 2017 σταμάτησαν να λειτουργούν τα εξωτερικά οφθαλμολογικά ιατρεία. Βέβαια, τον Ιούνιο του 2018 η διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου Αττικής,“Σισμανόγλειο-Αμαλία Φλέμιγκ” είχε ανακοινώσει, παρουσία του τότε υπουργού Υγείας Ανδρέα Ξανθού, την επαναλειτουργία της πτέρυγας για να στεγάσει γυναικολογική κλινική, όμως αυτό δεν έγινε ( και ούτε θα γίνει όπως φαίνεται αφού εκεί θα εγκατασταθούν μετανάστες).

Σήμερα εκεί λειτουργούν οι υπηρεσίες ιματισμού και το αρχείο ιατρικών φακέλων.
Βέβαια πως στο ελεγχόμενο και θεωρητικά αποστειρωμένο περιβάλλον ενός νοσοκομείου θα στεγάσουν ανθρώπους οι οποίοι έχουν ζήσει σε αντίξοες συνθήκες και μπορεί να φέρουν ασθένειες, είναι κάτι που αναμένουμε να δούμε.

Επόμενο βήμα ποιο είναι; Να βλέπουν ποιος έχει άδειο όροφο στο σπίτι του και να του επιτάσσουν τα δωμάτια όπως στον Β'παγκόσμιο πόλεμο;




 ΠΗΓΗ

«Μπάχαλο» στα νοσοκομεία: Αλβανοί και Γεωργιανοί δήλωναν «πρόσφυγες» κι έβγαζαν ΑΜΚΑ για δωρεάν νοσηλεία



«Μπάχαλο» στα νοσοκομεία: Αλβανοί και Γεωργιανοί δήλωναν «πρόσφυγες» κι έβγαζαν ΑΜΚΑ για δωρεάν νοσηλεία

Όπως ήταν φυσικό, το μέτρο του ΣΥΡΙΖΑ για την χορήγηση ΑΜΚΑ στους πρόσφυγες προσκάλεσε πολλούς παράνομους μετανάστες οι οποίοι κάθε άλλο παρά πρόσφυγες ήταν.
Το αποτέλεσμα; Χιλιάδες ΑΜΚΑ να εκδοθούν εις βάρος των ήδη επιβαρυμένων Ελλήνων φορολογουμένων, οι οποίοι πλήρωναν για τη νοσηλεία παράνομων μεταναστών. 
Αθρόες εισροές Γεωργιανών και Αλβανών για να τύχουν δωρεάν νοσηλεία σε δημόσια νοσοκομεία προκάλεσε, όπως αποκαλύπτεται, η απόφαση που έλαβε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ το 2016 να χορηγεί ΑΜΚΑ σε αιτούντες άσυλο.

Το πρόβλημα εντόπισαν οι υπηρεσίες του υπουργείου Εργασίας και το ανέφεραν στη νέα πολιτική ηγεσία λίγο μετά τις εκλογές και για το λόγο αυτό ο νέος υπουργός Εργασίας ζήτησε την υστηροποίηση του καθεστώτος χορήγησης ΑΜΚΑ σε μετανάστες και την αντικατάσταση του πλαισίου που ίσχυε και το οποίο «προέβλεπε ουσιαστικά τη χορήγηση ΑΜΚΑ, αδιακρίτως και χωρίς όρους και προϋποθέσεις».

Ως γνωστόν, με απόφαση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, το 2016 -στην κορύφωση δηλαδή των προσφυγικών/μεταναστευτικών ροών – μπορούσαν να αποκτήσουν ΑΜΚΑ οι αιτούντες άσυλο πρόσφυγες. Η απόφαση έφερε την υπογραφή του τότε υπ. Εργασίας, Γιώργου Κατρούγκαλου.
Μάλιστα, δύο εβδομάδες πριν τις εκλογές, το 2019, με νέα απόφαση της κυβέρνησης Τσίπρα, επί υπουργίας Εφης Αχτσιόγλου, το μέτρο για χορήγηση ΑΜΚΑ επεκτάθηκε και στους μετανάστες.
Αποτέλεσμα; Έγινε το «έλα να δεις» επιβαρύνοντας κι άλλο το ήδη επιβαρυμένο σύστημα υγείας.
Όπως αποκάλυψε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων , η Κάτια Μακρή, η διευθύντρια του υπουργείου Εργασίας Παρασκευή Τσάμη, τρεις ημέρες μετά τις εκλογές ενημερώνει το νέο υπουργό, Γιάννη Βρούτση για τα τεκταινόμενα και του ζητά να καταργήσει τις σχετικές διατάξεις.

Όπως αναφέρεται στα σχετικά έγγραφα που αποκάλυψε το Star οι υπηρεσίες του υπ. Εργασίας παρατήρησαν αθρόα προσέλευση για έκδοση ΑΜΚΑ από δήθεν αιτούντες άσυλο Αλβανικής και Γεωργιανής υπηκοότητας οι οποίοι έμπαιναν στα νοσοκομεία. Επίσης παρατηρήθηκε αθρόα είσοδος γυναικών για δωρεάν τοκετούς σε δημόσια νοσοκομεία.

Επίσης, σε χειρόγραφο υπηρεσιακό σημείωμα στις 20.6.2019 (λίγο πριν τις εκλογές) προς την Εφη Αχτσιόγλου η γενική διευθύντρια και οι αρμόδιοι τμηματάρχες προειδοποιούσαν πως διαφωνούν με την ρύθμιση γενίκευσης της χορήγησης ΑΜΚΑ τονίζοντας πως δεν είχε προηγηθεί ανταλλαγή απόψεων ούτε είχε ζητηθεί η γνώμη τους.

Βέβαια πλέον οι λάθρο μετανάστες θα έχουν τον δικό τους χώρο στα νοσοκομείο αφού τους παραχωρήθηκε ολόκληρη πτέρυγα στο Αμαλία Φλέμινγκ.

Δείτε τα έγγραφα που παρουσίασε το Star



Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!




pronews.gr

Από το «Άρατε Πύλας» στις Πρέσπες στο έλεος των μεταναστών με τις ευλογίες των ξένων...





Από το «Άρατε Πύλας» στις Πρέσπες στο έλεος των μεταναστών με τις ευλογίες των ξένων...

Της Κρινιώς Καλογερίδου
(Ανανεωμένο) ''Η τροφοδοσία από τις ρίζες, είτε είναι εθνική είτε θρησκευτική, γίνεται παράγοντας οπισθοδρόμησης απ' τη στιγμή που προσκολλάται στο παρελθόν, κάνοντας έτσι να ατροφεί η σχέση της με το παρόν και το μέλλον'', είχε πει ο Γάλλος φιλόσοφος και κοινωνιολόγος Έντγκαρ Μορέν.
Όμως για μας τους Έλληνες - κατ' εξαίρεση - αυτό δεν ισχύει, γιατί η μνημειώδης παράδοσή μας δεν αποτελεί μόνο την κιβωτό άντλησης συσσωρευμένης πείρας του παρελθόντος σε όλους τους τομείς της ζωής μας, αλλά πηγή τροφοδότησης των αρχαιοελληνικών αξιών, που αποτελούν τον θεμέλιο λίθο του δυτικού κόσμου.

Μ' αυτό άλλωστε συμφωνούσε κι ο λογοτέχνης και ποιητής Δημήτριος Καμπούρογλου, που έλεγε χαρακτηριστικά ότι: ''Όλα τα έθνη για να προοδεύσουν πρέπει να βαδίζουν εμπρός, πλην του ελληνικού που πρέπει να στραφεί πίσω''.

Ο γνωστός ως ''αθηναιογράφος'' ιστοριοδίφης πίστευε, δηλαδή, πως η ελληνική παράδοση δεν είναι κάτι νεκρό, αλλά η ζωντανή φωνή των κεκοιμημένων προγόνων, που μας καλούν να αντλήσουμε από αυτούς μαθήματα και παραδείγματα για την επιβίωσή μας.

Πίστευε ακόμα ότι μόνο οι νεκροί λαοί έχουν παράδοση νεκρή. Εμείς, ως εκ τούτου - που είμαστε ζωντανός λαός - δεν μπορούμε να ζήσουμε, αν δε συγχρονίσουμε την περπατησιά μας με τις προσδοκίες των αρχαίων πατέρων μας και των ''μεταξένιων Ρωμιών'' της σύγχρονης ελληνικής ιστορίας, που '' κανοναρχούν με το αίμα τους, τους τίμιους ιδρώτες και τη φιλοτιμία τους'' όσους από μας έχουν συνείδηση της καταγωγής τους.

Πού τα θυμήθηκα όλα αυτά, θα μου πείτε... Τα θυμήθηκα, όλως τυχαίως, διαβάζοντας ετεροχρονισμένα τα αποτελέσματα της μεγάλης Συνόδου του ΟΗΕ στην Νέα Υόρκη, όπου είχε παρευρεθεί ως εκπρόσωπος της Ελλάδας ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Προσπερνώντας εκείνα που μ' άφηναν αδιάφορη κι αφού είχα διαβάσει την ομιλία του Έλληνα πρωθυπουργού, στάθηκα - από καθαρή περιέργεια - στην ομιλία του Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος, αν μη τι άλλο, συνεχίζει να κεντρίζει το ενδιαφέρον με τις διαφοροποιήσεις του σε κεφαλαιώδους σημασίας ζητήματα που ενδιαφέρουν όλο τον κόσμο.

Οι αναφορές του, σκληρές και ξεκάθαρες, συνιστούσαν καταγγελία-καταπέλτη κατά της Παγκοσμιοποίησης και της Νέας Τάξης Πραγμάτων, τα ''τυφλά όργανα'' της οποίας τον παρακολουθούσαν αποσβολωμένα να τα κατακεραυνώνει από τα έδρανα του Διεθνούς Οργανισμού.

Μιλώντας σε πρώτο πρόσωπο, όπως το συνηθίζει, ο Αμερικανός Πρόεδρος απηύθυνε μήνυμα-πρόσκληση στους ''ακτιβιστές των ανοικτών συνόρων'' (ειρωνική αιχμή για διάσημους αριστεριστές σταρ του Χόλιγουντ) να αγωνιστούν για εθνικά θεμέλια κι όχι να προσπαθούν να τα διαγράψουν ή να τα αντικαταστήσουν.

Τους κάλεσε να ενστερνισθούν τον πατριωτισμό και να απορρίψουν την παγκοσμιοποίηση!.. Να υπερασπισθούν τον ελεύθερο κόσμο πάνω απ' όλα, γιατί το το 80 τοις εκατότου παγκόσμιου πληθυσμού δεν απολαμβάνει την ελευθερία που δικαιούται και ζει υπό καθεστώς μόνιμης απειλής των θρησκευτικών ελευθεριών του (διωκόμενοι χριστιανοί ανά την Υφήλιο).

Ο καταγγελτικός και καταιγιστικός λόγος του Προέδρου των ΗΠΑ έμοιαζε καταληκτικά μ' ένα κραυγαλέο ''κατηγορώ'' κατά της Νέας Τάξης Πραγμάτων και με δημόσια υπεράσπιση της ''Εθνικής Δεξιάς'', υπό την έννοια του εθνικισμού-πατριωτισμού της πρώτης όψης, που - όπως είχα γράψει στο άρθρο μου ''Εθνικιστές-πατριώτες και πατριδοκάπηλοι...'', της 11ης Σεπτεμβρίου του τρέχοντος έτους - ταυτίζεται με την φιλοπατρία.

Ήταν μια θαρραλέα φωνή που ύψωνε, για πρώτη φορά, ανάχωμα ανάμεσα στα δυο άκρα: αυτό του εθνομηδενισμού-διεθνισμού απ' τη μια (που θέλει ανοιχτά σύνορα έξω απ' τα στενά όρια της πατρίδας) και εκείνο του φασισμού (των αιμάτων και της μισαλλοδοξίας) από την άλλη.
Το παζλ με τα άδεια κουτιά των αποριών μου είχε συμπληρωθεί, εν πολλοίς, στο μυαλό μου αφήνοντας μόνα αναπάντητα αυτά που αφορούσαν την επιλογή στο πρόσωπό του των ακραίων ρατσιστών Αμερικανών του Βορρά, που στέκονταν φανατικά στο πλευρό του...

Οι σκέψεις μου ταξίδεψαν ασυναίσθητα σε πρόσφατες μνήμες, που με ταξίδεψαν στην παλιά μου αγάπη, τη Θεσσαλονίκη, που με μεγάλωσε και με σπούδασε φορτώνοντας τις αποσκευές μου με αξέχαστες αναμνήσεις.

Τις μέρες που συνέβαιναν αυτά στην έδρα των Ηνωμένων Εθνών, την Ν. Υόρκη, κάπου στο λιμάνι της, ο ''πατριώτης της Αριστεράς (πρώην δήμαρχος της πόλης) Γιάννης Μπουτάρης - μιλώντας σε τοπικά Μέσα, με αφορμή την πρόσκλησή του σε εκδήλωση του ιδρύματος Νιάρχου - είπε κάτι ανατριχιαστικό, με το γνωστό του αναίσθητο ύφος:
- Στις Πρέσπες υπακούσαμε τις εντολές των Αμερικανών και των Γερμανών!!!..
Εντολοδόχος των ξένων, λοιπόν, ο Αλέξης Τσίπρας, που έβαλε φαρδιά πλατιά την υπογραφή του στη ''συμφωνία'' και παινευόταν γι' αυτήν!!!.. Εντολοδόχος, όμως - κατά το ''κλεπταποδόχος'' - και ο Κυριάκος Μητσοτάκης, που ως πρωθυπουργός την επικύρωσε αναγνωρίζοντάς την ως έγκυρη με τον πιο επίσημο τρόπο!..

Το ''βαθύ κράτος'' των ΗΠΑ και η Νεοταξίτικη εκδοχή της Καγκελαρίας της Γερμανίας υπαγόρευσαν την προδοτική ''συμφωνία των Πρεσπών'' στην υποτακτική κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, που άφησε τη σκυτάλη της αποδοχής προϊόντος εγκλήματος στην κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Το ξέρω πως οι φανατικοί των πρώην και νυν κυβερνώντων θα αρχίσουν πάλι τις γνωστές δικαιολογίες, στην προσπάθειά τους να χρυσώσουν το πικρό χάπι της προδοσίας του '18, που απέκτησε χαρακτηριστικά μονιμότητας τώρα (2019).

Όμως δεν μετρούν μόνο αυτοί και η κομματική τους προσκόλληση, που εξισώνει τα συμφέροντα των κομμάτων τους με αυτά της πατρίδας. Δεν είναι μόνο αυτοί η Ελλάδα. Είναι όλοι μαζί!.. Είμαστε όλοι μαζί!.. Δεν μπορεί, ως εκ τούτου, να λογαριάζονται σαν αδέσποτες μονάδες οι καταγγέλλοντες τη ''συμφωνία'' της ντροπής, ενώ είναι η πλειοψηφία.

Γι' αυτό λέω και ξαναλέω σ' όλους του τόνους πως δεν μπορεί να προσπεραστεί αψήφιστα, σαν το άχυρο στο αλώνι, αυτό που έγινε στο ακριτικό ψαροχώρι της Φλώρινας το '18. Έχουν βαθιές ρίζες οι Έλληνες, προαιώνιες, στη γη της Μακεδονίας, που τους δίνουν τη δύναμη να κρατηθούν και να υπερασπιστούν οι ίδιοι - αντί των ολιγόψυχων που εξέλεξαν - τα όσια και τα ιερά της.
''Λευτερωθήκαμε από τους Τούρκους και σκλαβωθήκαμε εις ανθρώπους κακορίζικους, ξενόφερτους κυβερνήτες, ανθρώπους ηθικά ανερμάτιστους και ανέστιους, που έγιναν σκλάβοι της ύλης, χωρίς συναίσθηση του έθνους...'', είχε πει ο στρατηγός Μακρυγιάννης εννοώντας τους Έλληνες που κλίνουν το γόνυ στους Ευρωπαίους αφέντες τους, τους οποίους στην περίπτωσή μας αντιπροσωπεύει η ηγέτιδα του δυτικού κόσμου Αμερική και η γενεσιουργός των δυο παγκοσμίων πολέμων Γερμανία.
- Γίναμε ''δούλοι'', μα δεν είμαστε τουλάχιστον πτωχευμένοι και απομονωμένοι..., θα μου πείτε. Είμαστε ακόμα ανοιχτοί σ' όλα τα ρεύματα από Ανατολή και Δύση...
- Ναι, θα σας έλεγα με σκεπτικισμό. Μόνο που το ''ανοιχτοί'' δεν αφορά τον πολιτισμό πλέον, αλλά τα ορμητικά κύματα των μεταναστών που μας κατακλύζουν από παντού και μας συνταράζουν, επιβαρύνοντας τον εθνικό μας κορμό με διαδοχικές κρίσεις.

Κι αν το ''Άρατε πύλας'' ήταν η αρχή των ανιστόρητων που μας κυβέρνησαν μέχρι τώρα ανοίγοντας Κερκόπορτες με τις ευλογίες των ξένων στις Πρέσπες και το Αιγαίο, δεν καταλαβαίνω γιατί είναι ακόμα σε ισχύ με τους ''πατριώτες'' που μας κυβερνούν σήμερα.

Γιατί, μ' άλλα λόγια, οι σημερινοί κυβερνώντες συνεχίζουν να αφήνουν στο έλεος του Θεού και των μεταναστών τους κατοίκους των νησιών υποδοχής τους, που βλέπουν έντρομοι καθημερινά το ασκέρι των ''λαθρο...'' να δηώνει (ρημάζει) και να λεηλατεί τον τόπο τους, στην προσπάθειά του να επιβιώσει, υπό το βλέμμα των ξένων που μας πληρώνουν για να ανεχόμαστε τον ''βιασμό'' μας.
- Μην ξεχνάτε, θα μου πουν τώρα οι αυτόκλητοι μάρτυρες υπεράσπισής τους, πως υπήρξαμε κι εμείς κάποτε πρόσφυγες και δεν είχαμε στον ήλιο μοίρα, όταν φτάσαμε κυνηγημένοι εδώ...
- Ναι, θα τους απαντούσα, μόνο που εμείς (οι προερχόμενοι απ' τις χαμένες πατρίδες) δεν ήρθαμε σαν βάρβαροι σε ξένη χώρα, αλλά σαν πρόσφυγες πολέμου στη Μητρόπολη του Ελληνισμού, τη γενέτειρα των προγόνων μας. ‟

” Έπειτα, οι Μικρασιάτες πρόσφυγες - που έφτασαν κατατρεγμένοι απ' τους Τούρκους στην Ελλάδα το 1922 - δεν ήρθαν σαν άρπαγες εισβολείς με εχθρικές διαθέσεις - όπως πολλοί εκ των αλλοεθνών και αλλόθρησκων μεταναστών σήμερα, αλλά με πρόθεση να συμβιώσουν ειρηνικά με τους ντόπιους, να συνδημιουργήσουν μ' αυτούς στα μέρη εγκατάστασής τους και να θεραπεύσουν πληγές που δεν έκλεισαν απ' τον Α' Παγκόσμιο Πόλεμο.

Ως εκ τούτου, δεν υπάρχει μέτρο σύγκρισης γι' αυτά που βιώνουμε στο μεταναστευτικό. Κι αυτό επιβάλλει στη σημερινή κυβέρνηση την ύψιστη επαγρύπνηση στο θέμα φύλαξης των συνόρων σε Αιγαίο και Θράκη (περιοχές κομβικής εθνικής σημασίας), με δεδομένες τις αρπαχτικές διαθέσεις του Ερντογάν, που θέλει - δια της μαζικής αποστολής αλλοεθνών και αλλοθρήσκων στη χώρα μας (10.258 αφίξεις μόνο τον Σεπτέμβριο στα νησιά μας) - να διαβρώσει τον εθνικό της ιστό για να την κάνει δική του...
''Κρινιώ Καλογερίδου'' (Βούλα Ηλιάδου)
antinews.gr

Μεταναστευτικό: Εκατοντάδες αφίξεις και σήμερα στα νησιά - «Θα φύγουμε εμείς για να μείνουν αυτοί!»



metanastes_varka1
Βασίλης Γούλας




Κραυγή αγωνίας από τον δήμαρχο Σύμης, που επισημαίνει ότι η κατάσταση στο νησί είναι δραματική – Πέντε βάρκες έφτασαν τις πρώτες πρωινές ώρες στη Λέσβο  - Αυξήθηκαν κατά 200% οι ροές μέσα σε διάστημα 5 μηνών - Στην Τουρκία ο Κουμουτσάκος

Η δραματική κατάσταση η οποία διαμορφώνεται στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, εκεί που καθημερινά φθάνουν κατά εκατοντάδες μετανάστες από την Τουρκία, αποτυπώνεται στα λόγια του δημάρχου Σύμης, ο οποίος μιλώντας στο protothema.gr αποκάλυψε πως το μικρό νησί της Σύμης είναι σε απελπιστική κατάσταση με τους μετανάστες αφού κανείς δεν γνωρίζει πόσοι ακριβώς είναι σε αριθμό και οι οποίοι μένουν όπου βρουν.

Τα αποκαλυπτικά λόγια του συγκλονίζουν αφού, όπως ο ίδιος παραδέχεται, οι μετανάστες φθάνουν μόνοι τους πλέον με φουσκωτές βάρκες και μπαίνουν μέσα στο λιμάνι.

«Η κατάσταση είναι δραματική θα φύγουμε εμείς για να μείνουν αυτοί. Η αστυνομία και το Λιμενικό δηλώνουν αναρμόδιοι, δεν υπάρχουν υποδομές για τη φιλοξενία ενώ δεν υπάρχει κανείς για να καταγράψει τον ακριβή αριθμό αυτών των ανθρώπων. Μόνο σήμερα έφθασαν 130 άτομα με φουσκωτές βάρκες μπήκαν ανενόχλητα στο λιμάνι και από εκεί στο νησί. Η κατάσταση είναι δραματική. Είμαστε χώρα καφενείο δεν μπορούμε να φυλάξουμε τον δρόμο από τον οποίο έρχονται» δηλώνει απογοητευμένος ο Δήμαρχος κ. Ελευθέριος Παπακαλοδούκας.

Την περασμένη Κυριακή βρίσκονταν στην Σύμη 400 άτομα. Οι μόνιμοι κάτοικοι του νησιού είναι 3.000. Πριν από ένα δεκαήμερο, η μεταφορά περίπου 320 ατόμων στον Πειραιά αποσυμφόρησε προσωρινά την κατάσταση.

Πέντε βάρκες έφτασαν τις πρώτες πρωινές ώρες στη Λέσβο

Νέες αφίξεις μεταναστών και στη Λέσβο. Όπως μετέδωσε η ΕΡΤ Αιγαίου έφτασαν συνολικά 5 βάρκες τις πρώτες πρωινές ώρες. Τρεις βάρκες έφτασαν στη Σκάλα Συκαμιάς με 143 πρόσφυγες και μετανάστες και άλλες δύο στην περιοχή του Αεροδρομίου με 48 άτομα. Χθες συνολικά είχαν φτάσει άλλα 213 άτομα σε ακτές της Λέσβου.

Την Τετάρτη ο αριθμός των μεταναστών που έφτασαν σε ακτές της Λέσβου ήταν 213 ενώ συνολικά από την Τρίτη μέχρι και σήμερα, Πέμπτη, το πρωί περισσότερα από 700 άτομα έχουν βγει στις ακτές της Λέσβου.

Το σχέδιο αποσυμφόρησης της Μόριας συνεχίζεται και την Κυριακή θα αναχωρήσουν από το Κέντρο Ταυτοποίησης άλλοι 570 πρόσφυγες και μετανάστες για το Βαγιοχώρι στο δήμο Βόλβης.

Αυξήθηκαν κατά 200% οι ροές μέσα σε διάστημα 5 μηνών

Οι μεταναστευτικές ροές, όπως επιβεβαίωσε και ο αρμόδιος υπουργός Γιώργος Κουμουτσάκος, ο οποίος βρίσκεται σήμερα στην Τουρκία, σημειώνουν κατακόρυφη αύξηση της τάξεως των 200% μέσα σε διάστημα πέντε μηνών.

Η Ελλάδα έχει δεχθεί φέτος 45.600 πρόσφυγες-μετανάστες από τους 77.400 συνολικά που εισήλθαν στην Ευρώπη από ολόκληρη τη Μεσόγειο. Μόνο τον Σεπτέμβρη εισήλθαν 10.258 άτομα στα κέντρα υποδοχής και ταυτοποίησης των ελληνικών νησιών.

Παρά τα μέτρα που έχει ανακοινώσει η κυβέρνηση, το Λιμενικό Σώμα και κυρίως η Frontex περιορίζονται σε ρόλο παρατηρητή. Ακόμα και όταν εντοπίζουν πλοιάρια να πλησιάζουν τις ελληνικές ακτές κατά κανόνα δεν επιχειρούν να τα απωθήσουν. Το λεγόμενο push back αποφεύγεται επειδή ενέχει κινδύνους. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι Λιμενικό και Frontex έχουν στην πράξη μετατραπεί σε συλλέκτες και σε κάποιες περιπτώσεις σε ναυαγοσώστες. 
protothema.gr

Σάμος: Μετανάστες «επενδύουν» σε περίπτερο – Ξηλώνουν ό,τι βρουν για να το ξαφρίσουν- ( Βίντεο )

Δείτε το βίντεο από τη Σάμο…

΄.



Πρόκειται για την πέμπτη φορά που ανοίγουν το συγκεκριμένο μαγαζί στη Σάμο και συνεχίζουν τις «επενδύσεις»… Κι έρχονται ακόμη κι άλλοι…







pentapostagma.gr

«Πρόσκληση» για «έφοδο» στην Ελλάδα: Σπίτι, φως, νερό, τηλέφωνο δωρεάν στους αλλοδαπούς παράνομους μετανάστες


«Πρόσκληση» για «έφοδο» στην Ελλάδα: Σπίτι, φως, νερό, τηλέφωνο δωρεάν στους αλλοδαπούς παράνομους μετανάστες

Δεν πέρασαν παρά μόνο λίγες ώρες από την δήλωση του Α.Γεωργιάδη ότι «δεν περνούν "μετανάστες" πλέον από τον Έβρο» που εκτός του γεγονότος ότι διαψεύδεται άμεσα από σχετικό βίντεο το οποίο δημοσιοποίησαν Αλγερινοί που «καβάλησαν» τον φράχτη στα σύνορα, προκύπτει τώρα ότι η κυβέρνηση σκέφτεται πως να κάνει την διαμονή των παρανόμως εισελθόντων αλλοδαπών στην χώρα... πιο ευχάριστη.

Το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη ενδιαφέρεται να μισθώσει κτίρια τουριστικών καταλυμάτων και συγκροτήματα κατοικιών για τις ανάγκες υποδοχής πολιτών τρίτων χωρών και ανιθαγενών, αιτούντων άσυλο σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε.
Δηλαδή και 5 εκατομμύρια να μπουν εμείς μυαλό δεν βάζουμε...
Είναι σα να γίνεται «πρόσκληση» για «έφοδο» στην χώρα. Τι νόημα θα έχουν μετά τα κλειστά κέντρα κράτησης;

Προκειμένου να διερευνηθεί η διαθεσιμότητα ακινήτων, αναφέρει, καλούνται οι ενδιαφερόμενοι (φυσικά ή νομικά πρόσωπα ως ιδιοκτήτες ή και κάτοχοι ακινήτων δυνάμει σχετικών συμβάσεων), να υποβάλουν σχετική δήλωση ενδιαφέροντος.

Στοιχεία ακινήτων ενδιαφέροντος
Είδος ακινήτου:
Κτίρια κύριων και μη κύριων ξενοδοχειακών καταλυμάτων βάσει της κείμενης νομοθεσίας (ν.4276/2014, Α΄155, όπως τροποποιήθηκε και ισχύει): ξενοδοχεία, σύνθετα τουριστικά καταλύματα, ξενοδοχεία συνιδιοκτησίας, ενοικιαζόμενα επιπλωμένα δωμάτια- διαμερίσματα, οργανωμένες τουριστικές κατασκηνώσεις με οικίσκους, δυναμικότητας τουλάχιστον είκοσι (20) κλινών, όπως η δυναμικότητα αυτή καθορίζεται στα έγγραφα για τη νόμιμη λειτουργία τους. Η άδεια λειτουργίας του καταλύματος από τους αρμόδιους φορείς(π.χ. ΕΟΤ, Περιφέρεια) θα πρέπει να είναι σε ισχύ τουλάχιστον κατά την ημέρα υπογραφής της σύμβασης.
Κτίρια συγκροτημάτων κατοικιών, αριθμού τετραγωνικών ώστε να διασφαλίζεται η στέγαση τουλάχιστον είκοσι (20) ατόμων.
Γεωγραφικά κριτήρια: Σε όλη την επικράτεια εκτός των Περιφερειών Βορείου και Νοτίου Αιγαίου
Σε περίπτωση υπερπροσφοράς η επιλογή των καταλυμάτων θα γίνει με βάση τα κάτωθι κριτήρια :
α) Σειρά Μειοδοσίας : Πιο αναλυτικά οι ενδιαφερόμενοι θα κληθούν να προτείνουν τιμές προσφοράς κάτω των 12 ευρώ/ωφελούμενο/ ημέρα διαμονής χωρίς Φ.Π.Α., που προβλέπεται ως ανώτατο όριο τιμής μονάδος.
β) Σε περίπτωση ισοβαθμίας η επιλογή θα γίνει με βάση την χρονολογική σειρά κατάθεσης της αίτησης.
Κατάσταση: τα κτίρια των κύριων και μη κύριων ξενοδοχειακών καταλυμάτων και οι ιδιωτικές κατοικίες πρέπει να είναι απολύτως έτοιμα προς χρήση με μέριμνα και δαπάνη του εκμισθωτή.
Χαρακτηριστικά:
Για κτίρια κύριων και μη κύριων ξενοδοχειακών καταλυμάτων
Βρίσκονται σε τοποθεσία κατάλληλη, που να επιτρέπει πρόσβαση σε υπηρεσίες
Τηρούνται οι τεχνικές και λειτουργικές προδιαγραφές που ορίζει η τουριστική νομοθεσία ανά κατηγορία καταλύματος και κατάταξης σε κλειδιά ή αστέρια αναφορικά με: το κτίριο, την πρόσβαση ΑΜΕΑ, την πυρασφάλεια, τα δωμάτια, την κουζίνα, την ψύξη και θέρμανση, την παροχή ζεστού νερού.
Για τα συγκροτήματα κατοικιών
Βρίσκονται σε τοποθεσία κατάλληλη, που να επιτρέπει πρόσβαση σε υπηρεσίες.
Το μίσθωμα θα ορίζεται για κάθε κατοικία ξεχωριστά.
Κάθε κατοικία πρέπει να διαθέτει με μέριμνα και δαπάνη του εκμισθωτή καθ’ όλη τη διάρκεια της μίσθωσης:
α) Φυσικό και επαρκή αερισμό, φυσικό φωτισμό, να είναι απαλλαγμένο από υγρασία, επαρκή θέρμανση και ψύξη, ζεστό νερό, πόσιμο νερό, αποχέτευση. β)Κουζίνα, χώρους υγιεινής, υπνοδωμάτια για κατάλληλες συνθήκες ύπνου, ελάχιστο κοινό χώρο εστίασης.
γ) η εύκολη πρόσβαση των ατόμων με κινητικά προβλήματα είναι επιθυμητή.
Κάθε κατοικία πρέπει να είναι επιπλωμένη οπότε και θα καταγραφούν τα υπάρχοντα έπιπλα και ηλεκτρικές συσκευές και οικοσκευές για να επιστραφούν στον ιδιοκτήτη κατά τη λήξη της μίσθωσης.

Διάρκεια μίσθωσης:
Έξι (6) μήνες, με δυνατότητα μονομερούς παράτασης εκ μέρους του Υπουργείου μέχρι (6) μήνες επιπλέον.

Υποβολή εκδήλωσης ενδιαφέροντος
Καταληκτική ημερομηνία υποβολής δήλωσης ενδιαφέροντος: θα ανακοινωθεί σύντομα.

Εκδήλωση ενδιαφέροντος
Η εκδήλωση ενδιαφέροντος γίνεται αποκλειστικά με την υποβολή σχετικού αιτήματος στην πλατφόρμα του ΕΣΗΔΗΣ (www.promitheus.gr), μετά την σχετική ανάρτηση της οριστικής πρόσκλησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος.

Πληροφορίες : ΥΠ.Υ.Τ. 210 9285151, 210 9285122, 210 9285130, email: stegasi@firstreception.gov.gr
Λοιποί όροι πρόσκλησης

  • Η παρούσα πρόσκληση δεν είναι δεσμευτική για τις Υπηρεσίες Μεταναστευτικής  Πολιτικής του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, το οποίο ουδεμία υποχρέωση έχει απέναντι στους ενδιαφερόμενους που θα εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους.
  • Από την παρούσα πρόσκληση δε μπορούν να στοιχειοθετηθούν αξιώσεις αποζημίωσης  εκ μέρους των συμμετεχόντων που θα εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους
  • Τα στοιχεία των δηλώσεων ενδιαφέροντος θα χρησιμοποιηθούν από το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, αποκλειστικά για τον σκοπό της πρόσκλησης και δεν θα δημοσιοποιηθούν.
  • Η παρούσα πρόσκληση θα αναρτηθεί στους ιστότοπους του Υπουργείου και των αρμόδιων φορέων.

 pronews.gr

Φλώρινα:Αρκούδα σε κατοικημένη πέριοχή έχει πανικοβάλει τους κατοίκους

Το ίδιο πρόβλημα αντιμετώπισαν και κάτοικοι της πόλεως  Καστοριάς πριν 3 περίπου χρόνια επι σειρά εβδομάδων.

 Καθώς και κάτοικοι της Πολυκάρπης, και άλλων περιοχών του νομού Καστοριάς.

 Οι Περιβαλλοντικές Οργανώσεις παρακολουθούν το θέμα για "το θεαθήναι"

Και το ερώτημα είναι αν αυτές είναι που δημιουργούν το πρόβλημα όπως αναφέρουν πολίτες σε σχετικά  ρεπορτάζ ;;

 



 fyllokaitrer1blogspot.com







αρκουδα


«Το ζώο έχει παρουσιάσει προβληματική συμπεριφορά»


Συναγερμός έχει σημάνει στην πόλη της Φλώρινας λόγω μίας νεαρής αρκούδας που κινείται εδώ και περίπου μία εβδομάδα σε κατοικημένη περιοχή.

Το ζώο σύμφωνα με τη διευθύντρια της Διεύθυνσης Δασών Φλώρινας κ Σοφία Γλούφτση, το ζώο είναι περίπου τριών ετών και «δεν έχει δημιουργήσει πρόβλημα σε κάποιον άνθρωπο».
Δεν αποκλείει μάλιστα το ενδεχόμενο να είναι κάποιο από τα αρκουδάκια της μαμάς αρκούδας πού πριν από μερικά χρόνια είχε εμφανιστεί στο ίδιο σημείο και τρεφόταν με τα φρούτα δένδρων σε παρακείμενα χωράφια πέριξ της πόλης.
Η νεαρή αρκούδα κινείται την τελευταία εβδομάδα μέσα και έξω από τις εγκαταστάσεις του ζωολογικού κήπου, ενώ έχει παρουσιάσει προβληματική συμπεριφορά. «Ως εκ τούτου τόσο το δασαρχείο όσο και άλλοι φορείς που συμμετέχουν στο συντονιστικό όργανο θα προτείνουμε την απομάκρυνσή της» δήλωσε η κα Γλούφτση.

Ακόμα πάντως και αυτό να γίνει, υπάρχουν κάποιες πιθανότητες στο άμεσο μέλλον το ζώο να επιστρέψει και πάλι στην περιοχή.

Με ευθύνη της Διεύθυνσης Δασών Φλώρινας, θα συνεδριάσει η Συντονιστική Επιτροπή Διαχείρισης Κρίσεων, προκειμένου να λάβει αποφάσεις για το εάν θα ληφθούν επιπλέον μέτρα για την παρουσία του ζώου σε κατοικημένη περιοχή ή την σύλληψη και απομάκρυνσή του.

Θερμικές κάμερες για να βλέπουν τις κινήσεις της αρκούδας

Από την πρώτη στιγμή το περιστατικό παρακολουθεί στενά και η Περιβαλλοντική Οργάνωση «Καλλιστώ».

Έχουν τοποθετηθεί κάμερες παρακολούθησης στον χώρο αλλά και θερμικές κάμερες «για να μπορούν οι υπηρεσίες του δασαρχείου και των άλλων υπηρεσιών που συμμετέχουν στην διαχείριση του περιστατικού να βλέπουν τις κινήσεις του κατά την διάρκεια της νύκτας» δήλωσε ο Σπύρος Ψαρούδας.

Τόνισε μάλιστα πως στην παρούσα φάση είναι σημαντικό με τη βοήθεια των αποτρεπτικών μέσων (κόρνες και φωτοβολίδες κρότου- λάμψης), ώστε «το ζώο να νοιώσει ότι η κατοικημένη περιοχή δεν είναι ασφαλής χώρος όπου μπορεί να κινείται».

Το τελευταίο διάστημα, πραγματοποιούνται καθημερινά περιπολίες στον ευρύτερο χώρο του Ζωολογικού Κήπου από κλιμάκια της Διεύθυνσης Δασών Φλώρινας και της Αστυνομικής Διεύθυνσης, για την επιτήρηση της περιοχής.

Η αρμόδια υπηρεσία του δασαρχείου συνιστά στους κάτοικους να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, να μην προσεγγίζουν το χώρο του Ζωολογικού Κήπου και σε περίπτωση που αντιληφθούν την αρκούδα στην περιοχή, να ειδοποιήσουν αμέσως τη Διεύθυνση Δασών Φλώρινας ή το Αστυνομικό Τμήμα Φλώρινας.


Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ

Πούτιν κατά Τούνμπεργκ: Ανενημέρωτη έφηβη που την εκμεταλλεύονται







Χαρακτήρισε μη ρεαλιστική την ομιλία της στη Συνόδο του ΟΗΕ

Στα χνάρια του Ντόναλντ Τραμπ και ο Βλαντιμίρ Πούτιν... Και οι δύο ηγέτες υποτιμούν, ο καθένας βέβαια με τον τρόπο του, τη δράση της 16χρονης έφηβης ακτιβίστριας, από τη Σουηδία, Γκρέτα Τούνμπεργκ.

Ο Ρώσος πρόεδρος χρησιμοποιώντας αιχμηρή γλώσσα για να σχολιάσει τις κινητοποιήσεις της 16χρονης, που έχουν οδηγήσει πλήθος κόσμου σε διαμαρτυρίες για την προστασία του περιβάλλοντος, έκανε λόγο για ανενημέρωτη έφηβη, που χειραγωγείται.

Χαρακτήρισε, δε, μη ρεαλιστική την ομιλία της στη Συνόδο του ΟΗΕ, όπου η Τούνμπεργκ απαευθυνόμενη προς τους ηγέτες όλου του κόσμου τόνισε: «Κλέψατε τα όνειρά μου και την παιδική μου ηλικία με τα κούφια λόγια σας».

Ο Πούτιν, με ειρωνική διάθεση, προέτρεψε την Τούνμπεργκ τα εξής: «Πήγαινε να εξηγήσεις στις αναπτυσσόμενες χώρες γιατί πρέπει να συνεχίσουν να ζουν στη φτώχεια και να μην είναι σαν τη Σουηδία».

«Είναι απαράδεκτο κάποιες ομάδες να εκμεταλλεύονται την Τούνμπεργκ για να πετύχουν τους δικούς τους σκοπούς», συμπλήρωσε, σε συνέδριο για τα ενεργειακά,  ο Ρώσος πρόεδρος.

Ο Αμερικανός πρόεδρος είχε γράψει, από την πλευρά του, για την Τούνμπεργκ στο Twitter: «Δείχνει σαν ένα πολύ χαρούμενο νεαρό κορίτσι που ανυπομονεί για ένα λαμπερό και υπέροχο μέλλον. Τι ωραίο θέαμα!»

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ Η ΕΞΟΔΟΣ:Καστοριά – Σύλληψη 23χρονου αλλοδαπού για παράνομη μεταφορά

Η είσοδος είναι μάλλον νόμιμη;!!!!








Σύλληψη 23χρονου αλλοδαπού, σε περιοχή της Καστοριάς, για μεταφορά και διευκόλυνση παράνομης εξόδου από την ελληνική επικράτεια 3 αλλοδαπών



Συνελήφθη χθες (02-10-2019) τις βραδινές ώρες σε περιοχή της Καστοριάς, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καστοριάς, σε συνεργασία με αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Μεσοποταμίας, 23χρονος αλλοδαπός, για μεταφορά και διευκόλυνση παράνομης εξόδου από τη χώρα τριών (3) αλλοδαπών και κατοχή ναρκωτικών ουσιών.
Ειδικότερα, στο πλαίσιο στοχευμένων αστυνομικών ελέγχων για τον εντοπισμό ατόμων που δραστηριοποιούνται στην παράνομη διακίνηση αλλοδαπών, εντοπίστηκε από τους προαναφερόμενους αστυνομικούς σε περιοχή της Καστοριάς Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο με οδηγό τον 23χρονο, ο οποίος στερούταν άδειας ικανότητας οδήγησης και σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε διαπιστώθηκε ότι μετέφερε προς το εξωτερικό της χώρας, τρεις (3) αλλοδαπούς, ηλικίας από 22 έως 30 ετών, καθώς και ένα (1) ασυνόδευτο ανήλικο διευκολύνοντας την παράνομη έξοδό τους από τη χώρα. Ακολούθως στο εσωτερικό του οχήματος βρέθηκε και κατασχέθηκε μικροποσότητα ακατέργαστης κάνναβης.

Συνολικά κατασχέθηκαν:
ανωτέρω Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο που χρησιμοποιήθηκε για τη μεταφορά,
χρηματικό ποσό των 1.465 ευρώ,
5 κινητά τηλέφωνα,
6 κάρτες sim και
μικροποσότητα ακατέργαστης κάνναβης.
Προανάκριση για την υπόθεση ενεργεί το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Μεσοποταμίας, ενώ οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους, θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καστοριάς.

Διαβήτης: Ο καφές μπορεί να τον σταματήσει, αλλά μόνο αν αποφεύγετε αυτό το είδος

Διαβήτης: Ο καφές μπορεί να τον σταματήσει, αλλά μόνο αν αποφεύγετε αυτό το είδος

Η κατανάλωση τριών έως τεσσάρων φλιτζανιών καφέ ημερησίως έχει αποδειχθεί ότι μειώνει τον κίνδυνο εμφάνισης διαβήτη τύπου 2 κατά 25% σε σύγκριση με όσους πίνουν ένα φλιτζάνι ή λιγότερο.

Πιστεύεται ότι η καφεΐνη ήταν υπεύθυνη γι’ αυτό, αλλά αυτό αργότερα αναθεωρήθηκε, καθώς και ο καφές χωρίς καφεΐνη είχε το ίδιο αποτέλεσμα.

Διαβάστε περισσότερα στο Iatropedia.g




Μέσω του Newsit.gr

Καιρός: Σε ισχύ το έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ - Οι περιοχές που θα «χτυπήσει» η κακοκαιρία (χάρτης)

Καιρός: Σε ισχύ το έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ - Οι περιοχές που θα «χτυπήσει» η κακοκαιρία (χάρτης)

Από το πρωί της Πέμπτης ο καιρός άρχισε να δείχνει τα «δόντια» του στη δυτική Ελλάδα, όπου σημειώνονται βροχοπτώσεις, ενώ δε λείπουν τα προβλήματα από περιοχές όπως της Κέρκυρας, με πλημμύρα σε Κέντρο Υγείας και με δεμένα τα πλοία λόγω της κακοκαιρίας.

Η κακοκαιρία αναμένεται να επεκταθεί μέσα στη μέρα στη Δυτική Μακεδονία, ενώ μέχρι αργά το βράδυ θα επηρεαστούν αρκετές περιοχές της Κεντρικής και κυρίως της Βόρειας Ελλάδας, ενώ κατά τόπους θα εκδηλωθούν και χαλαζοπτώσεις.
Από το βράδυ της Πέμπτης προς Παρασκευή, νέο μέτωπο ισχυρών βροχών και καταιγίδων (συνοδεία τοπικών χαλαζοπτώσεων) θα «σαρώσει» τη χώρα από τα βορειοδυτικά, αργά κινούμενο κατά διάρκεια της Παρασκευής προς τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου. Το μέτωπο αναμένεται να επηρεάσει τις περισσότερες περιοχές της χώρας. Εξαιτίας του η θερμοκρασία θα σημειώσει αισθητή πτώση.

Ο νομός και η πόλη της Θεσσαλονίκης (κατά τη διάρκεια της νύχτας προς Παρασκευή), καθώς επίσης ο νομός Αττικής και η πόλη της Αθήνας (τις μεσημεριανές ώρες της Παρασκευής) θα επηρεαστούν από τα έντονα καιρικά φαινόμενα. Σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού που εξέδωσε η ΕΜΥ, μεταβολή θα παρουσιάσει ο καιρός από το πρωί της Πέμπτης (03/10/2019) και από τα δυτικά, με βροχές, που γρήγορα θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν και καταιγίδες, που θα συνοδεύονται από ισχυρούς ανέμους και πιθανόν στα βορειοδυτικά από χαλαζοπτώσεις.

Πέμπτη (03/10/2019): Ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται, από το μεσημέρι και μετά στο Βόρειο Ιόνιο, την Ήπειρο και τη δυτική Στερεά και από αργά τη νύχτα στο Νότιο Ιόνιο, τη δυτική Πελοπόννησο και κατά τόπους στη δυτική και την κεντρική Μακεδονία.
Παρασκευή (04/10/2019): Τα ισχυρά φαινόμενα θα συνεχιστούν μέχρι τις μεσημεριανές ώρες στο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη δυτική Πελοπόννησο και τη δυτική και κεντρική Μακεδονία, ενώ το απόγευμα βαθμιαία ο καιρός σε αυτές τις περιοχές θα βελτιωθεί. Ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα επηρεάσουν από τις προμεσημβρινές ώρες την Ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και πιθανόν πρόσκαιρα τη Θεσσαλία.

Τα φαινόμενα βαθμιαία θα εξασθενήσουν από τις βραδινές ώρες. Από νωρίς το απόγευμα θα ξεκινήσουν ισχυρές βροχές και καταιγίδες στο βορειοανατολικό Αιγαίο, που τη νύχτα θα επεκταθούν και στα υπόλοιπα ανατολικά τμήματα του Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα. Βελτίωση του καιρού σε αυτές στις περιοχές αναμένεται από τις πρωινές ώρες του Σαββάτου (05/10/2019).
Τα εκτιμώμενα συνολικά ύψη βροχής έως και τις μεσημεριανές ώρες της Παρασκευής και τις περιοχές όπου αναμένονται τα ισχυρότερα φαινόμενα αύριο Παρασκευή:
xartis kairou.



 Απο το Dikaiologitika News

Δείτε :Το πρωοσέλιδο της ημέρας του ένυπου τύπου





Τα υπόλοιπα πρωτοσέλιδα μπορείτε να τα διαβάζεται καθημερινά στη ιστοσελίδα μας το 
fyllokaiftero1.blogspot.com

Συνελήφθη 39χρονος λάθροαλλοδαπός, ουρούσε δημόσια και επιδείκνυε τα γεννητικά του όργανα στη νέα παραλία της Θεσσαλονίκης





Ένας 39χρονος αλλοδαπός ουρούσε δημόσια και επιδείκνυε τα γεννητικά του όργανα στη νέα παραλία της Θεσσαλονίκης, λίγα μέτρα από το αντιτορπιλικό «Βέλος».

Σύμφωνα με πληροφορίες, το περιστατικό σημειώθηκε λίγο μετά τις 10 το πρωί, την ώρα που στο αντιτορπιλικό κατέφθαναν μαθητές δημοτικού σχολείου για να το επισκεφθούν.

Η δράση του 39χρονου έγινε αντιληπτή από περαστικούς, οι οποίοι ενημέρωσαν σχετικά το προσωπικό του αντιτορπιλικού. Το άτομο ακινητοποιήθηκε από φύλακες ναυτικών εγκαταστάσεων του Πολεμικού Ναυτικού, ενώ στο σημείο έσπευσαν και άνδρες του λιμενικού σώματος.

Λόγω δικαιοδοσίας ο 39χρονος συνελήφθη από αστυνομικούς του Α.Τ. Χαριλάου.



Με πληροφορία από thestival.gr και pronews.gr

Καιρός: Στη δυτική Μακεδονια, έρχονται νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Στη δυτική Μακεδονια νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες πιθανώς κατά τόπους ισχυρές. Στις υπόλοιπες περιοχές, λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και απο το μεσημέρι σποραδικες καταιγιδες. Κατά τη διάρκεια της νύχτας τα φαινόμενα στη δυτική και κεντρική Μακεδονία θα είναι κατά τόπους ισχυρά.
Ανεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 και σταδιακά στα ανατολικά μέχρι 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 15 έως 27 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.


kataigida

Βουλευτής Καστοριάς Τζηκαλάγιας Ζήσης:Στην πολυετή πολιτική μου πορεία πρώτη φορά μπαίνω στο γραφείο του Πρωθυπουργού στο Μέγαρο Μαξίμου.


Στην πολυετή πολιτική μου πορεία πρώτη φορά μπαίνω στο γραφείο του Πρωθυπουργού στο Μέγαρο Μαξίμου.Η χαρά μου γίνεται μεγαλύτερη αποτιμώντας τα αποτελέσματα της συνάντησης.

Με Πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη ο ελληνικός λαός αλλά και εμείς οι Καστοριανοί μπορούμε να ατενίζουμε το αύριο της ζωής μας με αισιοδοξία.Είναι βέβαιο πως έρχονται καλύτερες μέρες και θα ξανακερδίσουμε την χαμένη αξιοπρέπεια που μας αξίζει στην Ευρώπη και τον κόσμο.

Προϋπολογισμός: Δημοσιονομικό κενό βλέπουν οι "δανειστές" και ζητούν Plan B από την κυβέρνηση


Προϋπολογισμός: Δημοσιονομικό κενό βλέπουν οι δανειστές και ζητούν Plan B από την κυβέρνηση
Το δημοσιονομικό κενό που διαπιστώνουν οι δανειστές είναι οριακά κάτω από το ένα δισ. ευρώ. Το υπουργείο Οικονομικών επιμένει ότι ο προϋπολογισμός θα εκτελεστεί κανονικά, ο στόχος για πλεόνασμα 3,5% θα επιτευχθεί και στηρίζει την επιχειρηματολογία της στην ισχυρή ανάπτυξης, η βελτίωση της εισπραξιμότητας των φόρων, η επιτυχία των 120 δόσεων και ο περιορισμός της φοροδιαφυγής μέσα από ένα ισχυρό πακέτο παρεμβάσεων.
Απομένουν έτσι λίγες ημέρες έτσι ώστε να πεισθούν οι δανειστές και να άρουν τις όποιες αντιρρήσεις τους ή για την ακρίβεια να μην είναι ιδιαίτερα επίμονοι για το περιεχόμενο του Plan B.

Την ίδια στιγμή η ελληνική πλευρά θα προσπαθήσει να περάσει το μήνυμα ότι οι δεσμεύσεις της χώρας είναι δεσμεύσεις και θα τηρηθούν στο ακέραιο. Αυτό αναμένεται να  μεταφέρουν στον Επίτροπο Οικονομικών Υποθέσεων της Κομισιόν Πιέρ Μοσκοβισί, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας κατά τη συνάντηση που έχουν μαζί του αύριο Παρασκευή. 

Ο Ευρωπαίος επίτροπος λίγο πριν παραδώσει τη θέση του πραγματοποιεί διήμερη επίσημη επίσκεψη στην Αθήνα. Σήμερα το βράδυ θα γίνει δεκτός από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο ενώ εκτός από τον πρωθυπουργό και τον υπουργό Οικονομικών θα συναντηθεί αύριο και με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, με την πρόεδρο του ΚΙΝΑΛ, Φώφη Γεννηματά, καθώς και με τον πρώην υπουργό Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτο.          
   
Στο μέτωπο του νέου προϋπολογισμού οι δανειστές επιμένουν για ένα σχέδιο Β από την πλευρά της Αθήνας με μέτρα ευθυγράμμισης του προϋπολογισμού, κυρίως από την πλευρά των δαπανών, στην περίπτωση που η ρύθμιση των 120 δόσεων δεν αποφέρει τις προσδοκώμενες εισπράξεις. Το «μπρα ντε φερ» με τους θεσμούς «ακουμπά» και τη νέα φορολογική κλίμακα λόγω του δημοσιονομικού κόστους που προκαλούν οι νέες μεταβολές.     

Η ελληνική πλευρά τοποθετεί το κόστος του μέτρου από τη μείωση του εισαγωγικού συντελεστή στο 9% από  το 22% για εισοδήματα έως 10.000 ευρώ στα 250 – 260 εκατ. ευρώ επί συνόλου 1,2 δισ. που είναι το ύψος των φοροελαφρύνσεων για το 2020. Η τεχνική αντιπροσωπεία των θεσμών έχει διαφορετική γνώμη και σύμφωνα με τους δικούς της υπολογισμούς οι απώλειες στα κρατικά ταμεία είναι πολύ μεγαλύτερες. Ενδεχομένως να υπερβαίνουν ακόμη και τα 300 εκατ. ευρώ.

Υπό αυτό το πρίσμα ακόμα δεν έχουν κλειδώσει οι αλλαγές στη φορολογία εισοδήματος των φυσικών προσώπων εκτός από τη μείωση του πρώτου συντελεστή ο οποίος θα προσγειωθεί από το 22% στο 9% για το τμήμα του εισοδήματος έως τις 10.000 ευρώ. Σε κάθε περίπτωση το θέμα είναι εάν τελικά τα 1,2 δισ. ευρώ των μειώσεων στους φόρους θα καταστεί εφικτό να «χωρέσουν» στον προϋπολογισμό του 2020. Πάντως οι ανταλλαγές στοιχείων με τους θεσμούς πυκνώνουν από σήμερα διότι την επόμενη Δευτέρα 7 Οκτωβρίου θα πρέπει το προσχέδιο του προϋπολογισμού 2020 να κατατεθεί στη βουλή. 

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που υπάρχουν στο προσχέδιο του προϋπολογισμού που θα κατατεθεί στην Βουλή την Δευτέρα, θα περιλαμβάνεται στόχος για ανάπτυξη 3% τον επόμενο χρόνο και πρωτογενές πλεόνασμα πάνω από 4,2% του ΑΕΠ χωρίς να λαμβάνονται υπόψη τα κέρδη από τα ελληνικά ομόλογα. Θα ακολουθήσει στις 15 Οκτωβρίου η υποβολή του προϋπολογισμού στην Κομισιόν στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Εξαμήνου.