24 Σεπτεμβρίου 2019

Απίστευτη ιστορία τρόμου: Υιοθέτησαν κορίτσι 9 χρονών αλλά ήταν 23χρονη νάνος - Προσπάθησε να τους σκοτώσει!


Απίστευτη ιστορία τρόμου: Υιοθέτησαν κορίτσι 9 χρονών αλλά ήταν 23χρονη νάνος - Προσπάθησε να τους σκοτώσει!

Ένα ζευγάρι στην Ιντιάνα κατηγορείται ότι εγκατέλειψε την υιοθετημένη κόρη του, η οποία ήταν νάνος, αφού άλλαξε την ηλικία της από 8 σε 22 ετών. Σύμφωνα με την αστυνομία, το κορίτσι –που ονομάζεται Ναταλία και είναι από την Ουκρανία- ήταν μόλις 11 ετών όταν οι Barnetts την εγκατέλειψαν.

«Είναι ενήλικη και προσπάθησε να μας σκοτώσει»
Η Κριστίν, η θετή μητέρα του κοριτσιού, αρνείται τις κατηγορίες περί εγκατάλειψης και λέει ότι αυτή και ο Michael ήταν θύματα μιας απάτης, δηλώνοντας ότι το κορίτσι που υιοθέτησαν ήταν μια ενήλικη κοινωνιοπαθής που προσπάθησε να τους σκοτώσει.
Παράλληλα ανέφερε πως το κορίτσι είχε κανονικά περίοδο όπως μια γυναίκα, αλλά αρχικά μιλούσε σαν 7χρονο για να τους μπερδέψει. Μάλιστα, η θετή μητέρα έδωσε στη δημοσιότητα φωτογραφίες της Ναταλίας, οι οποίες τραβήχτηκαν τον Σεπτέμβριο του 2012.
Σύμφωνα με το αρχικό της πιστοποιητικό γεννήσεως είναι 9 ετών, αλλά το δικαστήριο αργότερα αποφάνθηκε ότι στην πραγματικότητα ήταν 23 όταν τραβήχτηκαν αυτές οι φωτογραφίες.
Κατά την μητέρα, η Ναταλία προσπάθησε να την ρίξει σε ένα ηλεκτρικό φράχτη. Είπε, μάλιστα, πως έριξε χλωρίνη στον καφέ της και απείλησε να σκοτώσει την οικογένεια στον ύπνο τους.
«Στεκόταν από πάνω μας στη μέση της νύχτας. Δεν μπορούσες να κοιμηθείς. Έπρεπε να κρύψουμε όλα τα αιχμηρά αντικείμενα. Την είδα να βάζει χημικές ουσίες, χλωρίνη, Windex κάτι τέτοιο, στον καφέ μου και την ρώτησα, τι κάνεις; Είπε: προσπαθώ να σας δηλητηριάσω», ανέφερε η θετή μητέρα.

«Τα μέσα μαζικής ενημέρωσης παρουσιάζουν ότι την εγκατέλειψα αλλά δεν υπάρχει παιδί εδώ», δήλωσε η Barnett. «Η Ναταλία ήταν γυναίκα. Είχε περίοδο. Είχε δόντια ενήλικου ανθρώπου. Δεν ψήλωσε ποτέ ούτε έναν πόντο, που ακόμα και ένα παιδί νάνος ψηλώνει λίγο».
«Οι γιατροί κατέληξαν πως έπασχε από σοβαρή ψυχολογική ασθένεια που παθαίνουν μόνο οι ενήλικες», είπε και συνέχισε: «Πηδούσε από το αυτοκίνητο, έριχνε αίμα στους καθρέφτες, έκανε πράγματα που δεν κάνει ένα παιδί».
«Την έκανα μπάνιο και παρατήρησα ότι είχε πλήρη ηβική τρίχα. Ήμουν τόσο συγκλονισμένη. 

Ήταν προφανές ότι δεν ήταν παιδί», πρόσθεσε. Ακόμη, η Ναταλία απέφευγε να παίζει με κούκλες και παιχνίδια και λίγο καιρό μετά χρησιμοποιούσε περίπλοκο λεξιλόγιο που δεν ήταν της ηλικίας της, όπως ισχυρίζεται η μητέρα.

Πρόκειται για μία υπόθεση ακριβώς ίδια με την ταινία «Οrphan» στην οποία ένα ανυποψίαστο χριστιανικό ζευγάρι υιοθετεί ένα αξιολάτρευτο μικρό κορίτσι και στην συνέχεια ανακαλύπτουν πως είναι μια μεγάλη γυναίκα δολοφόνος που μεταμφιέζεται σε παιδί.



pronews.gr

Μητσοτάκης σε Ζάεφ: Εγώ δεν θα υπέγραφα τη Συμφωνία των Πρεσπών, αλλά ....θα την σεβαστώ!!!


mitsotakis-zaev-0
 
Αποστολή στη Νέα Υόρκη: Γρηγόρης Τζιοβάρας

Πλέον η συμφωνία είναι μέρος του Διεθνούς Δικαίου είπε ο  πρωθυπουργός και ζήτησε από τον ομόλογό του να μην υπάρξουν καθυστερήσεις στα ζητήματα της προστασίας των εμπορικών σημάτων

Ο Πρωθυπουργός, συνεχίζοντας τις επαφές του με ηγέτες των Δυτικών Βαλκανίων, μετά τις χτεσινές συναντήσεις με τον Έντι Ράμα, τον Χασίμ Θάτσι και τον Αλεξάντερ Βούτσιτς, συνάντησε σήμερα Τρίτη στα Ηνωμένα Έθνη και τον Ζόραν Ζάεφ.

Στη συζήτησή τους, ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε ότι ο ίδιος δεν θα υπέγραφε την Συμφωνία των Πρεσπών. Πρόσθεσε ότι ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης έκανε ό,τι μπορούσε για να μην κυρωθεί.

Συνάντηση Μητσοτάκη - Ζάεφ


Μετά την κύρωσή της, ωστόσο, η συμφωνία αυτή αποτελεί πλέον μέρος του διεθνούς δικαίου και επομένως η Ελλάδα πρέπει να τη σεβαστεί. Ο Πρωθυπουργός κάλεσε τον ομόλογό του να μην υπάρξουν καθυστερήσεις που συνδέονται με πτυχές της συμφωνίας, ιδιαίτερα δε στο θέμα της προστασίας των εμπορικών σημάτων.

Σύμφωνα με όσα μεταδίδει το ΑΠΕ - ΜΠΕ, ο Ζόραν Ζάεφ εξέφρασε επίσης  το ενδιαφέρον του για την ενταξιακή διαδικασία. Σημειώνεται ότι η βούληση της Ευρώπης είναι να προχωρήσει η ενταξιακή διαδικασία για τα Δυτικά Βαλκάνια και το θέμα θα συζητηθεί στην επικείμενη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες ο κ. Ζάεφ ανέφερε ότι η ομαλή υλοποίηση της Συμφωνίας θα βοηθήσει τις ελληνικές επενδύσεις στην χώρα του.

Ο πρωθυπουργός απάντησε ότι και στο παρελθόν η μη ύπαρξη Συμφωνίας δεν εμπόδισε την ανάπτυξη ελληνικών επενδύσεων.






protothema.gr

Επιμελητήριο Καστοριάς:Πρόσκληση συμμετοχής στη Διεθνή Έκθεση Γούνας Hong Kong 2020


Το Επιμελητήριο Καστοριάς ενημερώνει τις επιχειρήσεις του Νομού Καστοριάς που επιθυμούν να συμμετέχουν για πρώτη φορά στη Διεθνή Έκθεση Γούνας Hong Kong 2020 ότι η υποβολή των αιτήσεων έχει ήδη αρχίσει. Η έκθεση θα πραγματοποιηθεί από 25 έως 28 Φεβρουαρίου 2020 και το κόστος ενοικίασης ανά περίπτερο ( 24 τ.μ.). ανέρχεται στα 10.500 US $.
Kαλούνται οι ενδιαφερόμενες επιχειρήσεις να υποβάλλουν αίτηση συμμετοχής για τη Διεθνή έκθεση Γούνας Hong Kong 2020 στα γραφεία του Επιμελητηρίου Καστοριάς μέχρι 15 Οκτωβρίου 2019.
Για περισσότερες πληροφορίες, παρακαλούνται οι επιχειρήσεις να επικοινωνήσουν με το Επιμελητήριο Καστοριάς, υπεύθυνη: κα. Τογκαρίδου Κωνσταντίνα τηλ:2467028981, 27537 email: togaridou.konstantina@kastcham.gr

Για την αίτηση συμμετοχής καθώς και τους όρους συμμετοχής στην έκθεση μπορείτε να επισκεφθείτε το διαδικτυακό τόπο του Επιμελητηρίου Καστοριάς www.kastoriachamber.gr.

Ποιοί είναι πίσω απο την 16χρονη Γκρέτα Τούνμπεργκ σε φωτογραφίες

 





Επίσκεψη νεαρών Γερμανών υπο το ίδρυμα Heinrich Boll στα Μαρτυρικά Χωριά της Δροσοπηγή, Λέχοβο και Κλεισούρα


Στα πλαίσια των επισκέψεων και των γνωριμιών που έχουν ξεκινήσει την τελευταία δεκαετία για την ενίσχυση της συνεργασίας για την ανάπτυξη
κοινών δράσεων με άξονα τα «Μαρτυρικά Χωριά», ειδικά στο χώρο της Δυτικής Μακεδονίας, αντιπροσωπεία του Ηeinrich Βöll Ιnstitut με έδρα την Θεσσαλονίκη επισκέφτηκε διαδοχικά τα Μαρτυρικά Χωριά της περιοχής μας, όπως το Μεσόβουνο, το Λέχοβο, τη Δροσοπηγή και την Κλεισούρα. Οι συναντήσεις πραγματοποιήθηκαν διαδοχικά στους ιστορικούς τόπους, και οι συνομιλίες με τους εκπροσώπους των τοπικών πολιτιστικών συλλόγων και συμβουλίων, είχαν ως αντικείμενο την περεταίρω ενίσχυση του κλίματος εμπιστοσύνης ανάμεσα στους νέους των δύο λαών. Οι στόχοι και οι σκοποί αυτών των συναντήσεων, έχουν ως αφετηρία την διαχείριση της ιστορικής μνήμης μέσα στα πλαίσια της ανάπτυξης μιας σειράς κοινών οργανωμένων δράσεων στους ιστορικούς τόπους, για να μπορούν οι σύγχρονοι νέοι, ειδικά αυτοί της Γερμανίας αλλά και οι νέοι των περιοχών μας, να κατανοήσουν, να γνωρίσουν και να αντιληφθούν το φάσμα των συμπεριφορών και των εκδηλώσεων κατά τη διάρκεια των εκατέρωθεν συγκρούσεων την περίοδο 1943 – 44.
Σε ό,τι αφορά την επίσκεψη και τη συνάντηση με τη Γερμανική αντιπροσωπεία στη Δροσοπηγή, αυτή έγινε σε κλίμα ιδιαίτερα φιλικό, όπως αρμόζει σε αυτές τις περιπτώσεις και αυτό που τονίστηκε στις μεταξύ μας συζητήσεις, είναι το γεγονός ότι η τοπική ιστορία μας έστω και ξεχασμένη στη λήθη των σύγχρονων εξελίξεων και των λοιπών διακρατικών συνεργασιών και συμπεριφορών μετά την δεκαετία του 50, αποτελεί αναπόσπαστο τμήμα και της νεότερης ιστορίας της Γερμανίας με αναφορά την περίοδο της Τριπλής κατοχής στο ευρύτερο χώρο της Μακεδονίας. Οι Ιστορικοί τόποι, τα συγκεκριμένα Μαρτυρικά χωριά της περιοχής μας, είναι σημεία – σύνολα και υποσύνολα, με ιδιαίτερο πολιτισμικό και κοινωνικό ενδιαφέρον και ως χώροι κωδικοποιούνται, με βάση τα συγκεκριμένα χαρακτηριστικά του πολιτισμού που έχουν αναπτύξει, καθώς η αλληλοσύνδεση τους στο πεδίο των συγκρούσεων μέσα από την αλληλουχία των γεγονότων έχει συγκεκριμένες συμβάσεις σε όλες τις ιστορικές περιόδους. Τα «Μαρτυρικά Χωριά» της περιοχής είναι τμήματα – κεφάλαια της τοποιστορίας μας, είναι περιβάλλοντα της μνήμης μας και μέσα από αυτές τις μορφές των επισκέψεων οι νέοι της Γερμανίας καλούνται να μάθουν τμήματα της δικιάς τους νεότερης ιστορίας, μέσα από τα αποτελέσματα των γεγονότων και των συγκρούσεων κατά τη διάρκεια της Τριπλής Κατοχής, αλλά και την συνέχεια των συγκρούσεων μέσα από την εμφύλια σύρραξη και αντιπαράθεση.
Παράλληλα όμως και οι νέοι με καταγωγή τα Μαρτυρικά Χωριά, τους δίνεται το δικαίωμα να συμμετέχουν σε αυτές τις μορφές αλληλοσύνδεσης με φόντο τις συμπεριφορές και τις λοιπές ενέργειες που έλαβαν μέρος στη περιοχή μας, να κατανοήσουν τα αποτελέσματα των συγκρούσεων, να συνεργαστούν, να οικοδομήσουν σχέσεις φιλίας και εμπιστοσύνης με αντίστοιχους νέους από την Γερμανία.
Μέσα σε αυτό το πλαίσιο των δράσεων στη Δροσοπηγή το Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου 2019 η αντιπροσωπία του Ηeinrich Βöll Institut αποτελούμενη από δέκα (10) νέους με δύο (2) συνοδούς, έγινε δεκτή από τα μέλη του Μορφωτικού Συλλόγου Δροσοπηγής, και μέσα από το οργανωμένο πρόγραμμα που είχε ετοιμαστεί προσεκτικά, έγινε αναφορά για τα ιστορικά και πολιτισμικά γεγονότα που αφορούν τον ορεινό οικισμό, ξεκινώντας από τις επαναστατικές συγκρούσεις με τους Οθωμανούς, στην περιοχή της Κολώνιας, αργότερα της Ηπείρου, την έλευσή τους στην περιοχή, την καθολική συμμετοχή των κατοίκων στο Μακεδονικό Αγώνα, στους απελευθερωτικούς Βαλκανικούς Αγώνες, τις εκστρατείες σε Μ. Ασία, Ελληνοιταλικό πόλεμο, την Αντίσταση και στην Εμφύλια σύγκρουση.
Έγινε προσπάθεια να κατανοήσουν ότι ο Χώρος και ο Τόπος μας για ένα ολόκληρο αιώνα, υπήρξε κέντρο κτιστικής τέχνης στη Βαλκανική και στη Μακεδονία, με φημισμένους πετράδες, λιθοξόους και Αγιογράφους, αλλά και σημαντικό θέατρο εθνολογικών, θρησκευτικών, εδαφικών διεκδικήσεων, πολιτικών και κοινωνικοοικονομικών συγκρούσεων μέσω μιας σειράς στρατιωτικών επιχειρήσεων, απέναντι σε κάθε μορφή καταπίεσης και επιβουλής ξένου παράγοντα.
Λόγω αυτών των χαρακτηριστικών αυτές οι μορφές των αντιπαραθέσεων και των συγκρούσεων με βάση τις συμπεριφορές και την συμμετοχή των κατοίκων, είχαν διαφορετικά αποτελέσματα σε κάθε ιστορική περίοδο. Τεράστιο ενδιαφέρον για την ομάδα των δέκα νέων από την Γερμανία που έλαβαν μέρος στη ενημέρωση ήταν τα δραματικά γεγονότα του Απριλίου του 44, με συγκεκριμένες ερωτήσεις και απορίες που αφορούσαν το Συνέδριο του ΕΑΜ που φιλοξενήθηκε στη παλιά Δροσοπηγή, τα περιεχόμενα των διεργασιών του συνεδρίου, την συμμετοχή των ένοπλων αντιστασιακών ομάδων, αλλά κυρίως για ποιο λόγο επιτέθηκαν οι δυνάμεις κατοχής και κατέστρεψαν τον οικισμό. Οι νέοι συμμετείχαν σε συζητήσεις με κατοίκους που είχαν βιωματικές εμπειρίες την περίοδο εκείνη και το αντικείμενο των συνεντεύξεων περιστράφηκε στα δραματικά γεγονότα γύρω από την καταστροφή του οικισμού.

Μετά από αυτήν τη μορφή ενημέρωσης, επισκεφτήκαμε τη μοναδική συλλογή των ενθυμίων στο Λαογραφικό Μουσείο του Μορφωτικού Συλλόγου, όπου τα δείγματα των φωτογραφιών, των αντικειμένων και των δημιουργιών μας παραπέμπουν στις εκφράσεις των ανθρώπων μέχρι το σημείο της μεγάλης καμπής, με τον πυρπολισμό του οικισμού. Η συνέχεια του προγράμματος περιλάμβανε την επίσκεψη και την γνωριμία με το χώρο του καταστραμμένου οικισμού, μέσα από το μονοπάτι – τον λιθόκτιστο ελικοειδή δρόμο «Καγκιόλε», σαν μια συμβολική ανάβαση στο ιστορικό τόπο, όπου κατευθυνθήκαμε στο άνοιγμα της πλατείας με τελική στάση στη βρύση. Η σκιά της γέρικης κερασιάς στο αύλειο χώρο της εκκλησίας αποτέλεσε το ιδανικό σκηνικό για την ξεκούραση και την απόλαυση των παραδοσιακών εδεσμάτων με τοπικές γεύσεις από παραδοσιακές Δροσοπηγιώτικες πίτες, αλλά κυρίως για την περισυλλογή και την ανάπτυξη μιας σειράς συμπερασμάτων από αυτό το σύντομο οδοιπορικό στο μνημονικό τόπο της Παλιάς Δροσοπηγής και φυσικά την ανάληψη πρωτοβουλιών για την συνέχεια των επαφών. Είναι γεγονός και πρέπει να γίνει κατανοητό, ότι ένα κομμάτι της νεότερης ιστορίας της Γερμανίας και της Ελλάδας είναι θαμμένο στα διάσπαρτα ερείπια των κτηρίων του καταστραμμένου οικισμού και ότι το τραύμα είναι κοινό και ανοικτό για τους δύο λαούς. Είναι ένα φορτίο το οποίο το κουβαλάμε από κοινού και είναι αυτό που μας συνδέει σήμερα ακόμα περισσότερο, καθώς είναι ανάγκη, να προστατεύσουμε με το δυνατότερο τρόπο αυτήν την προσπάθεια για εξεύρεση λύσεων.

Εμείς τα πρόσωπα που διαχειριζόμαστε αυτές τις υποθέσεις, ανάμεσα στους δύο χώρες, οφείλουμε να αναπτύξουμε κάθε μορφή δράσης και συνεργασίας, ώστε να ανοίξουμε το δρόμο για τους νέους της Δροσοπηγής, να αλληλεπιδράσουν, να επικοινωνήσουν και να ανταλλάξουν γνώσεις και απόψεις, χωρίς όμως παράλληλα να χάσουμε το προσανατολισμό μας και το χρέος να διατηρήσουμε τη συλλογική μνήμη των ομάδων που δημιούργησαν το ίδιο το παρελθόν μας.

Ταμουτσέλης Νικόλαος
Ζωγράφος – Καθηγητής με καταγωγή τη Δροσοπηγή


vetonews.gr 

Η παγκόσμια ελίτ μας θεωρεί ηλίθιους και το… διασκεδάζει!




Σχολιάζει ο Νίκος Κλειτσίκας
«Και εσείς,
βρώμικοι λαουτζίκοι τολμάτε να χρησιμοποιείτε το αυτοκίνητο
και τα…
μέσα μαζικής μεταφοράς που μολύνουν;
Κάντε όπως ο Γκρέτα!
Η επαναστάτρια σε ιστιοπλοϊκό γιοτ με τον Pierre Casiraghi! 
Δεν καταλαβαίνετε πώς τα ρετιρέ των ελίτ μας κοροϊδεύουν,
διασκεδάζουν και μας αντιμετωπίζουν σαν ηλίθιους;»
Η Γκρέτα δεν θα μεταβεί με αεροπλάνο στις 23 Σεπτέμβρη 2019 στη Νέα Υόρκη, στη Σύνοδο του ΟΗΕ για το Κλίμα ώστε να μιλήσει για τον «κίνδυνο κλιματικής αλλαγής«, ακριβώς για να μην μολύνει το περιβάλλον.
Θα πάει με το πιο σύγχρονο ιστιοπλοϊκό γιοτ, το Malizia II και μαζί με τον πολυεκατομμυριούχοPierre Casiraghi, τρίτο παιδί της πριγκίπισσας Καρολίνας του Μονακό και του Αννόβερου, του βασιλικού οίκου Γκριμάλντι, που το χόμπι του είναι τα ιστιοπλοϊκά σκάφη και οι διεθνείς αγώνες ιστιοπλοϊκών σκαφών.
Το ιστιοπλοϊκό, ότι πιο σύγχρονο υπάρχει στον πλανήτη, θα διαθέσει το ίδρυμα του πρίγκιπα του Μονακό Αλβέρτου «Prince Alberto II of Monaco Foundation«.
Έτσι η επαναστάτρια Γκρέτα θα διασχίσει τον Ατλαντικό χωρίς να μολύνει το περιβάλλον.
Εκτός από την Γκρέτα και τον γαλαζοαίματο Pierre, στο σκάφος θα επιβαίνουν επίσης ο μάνατζερ της «επαναστάτριας», ο μπαμπάς της Svante Thunberg [Βλέπε σχετικά: «Όχι στην κλιματική αλλαγή»… διαδέχεται τα «ανοιχτά σύνορα» εντός της «Ευρωπαϊκής άνοιξης»!], ο παγκοσμίου φήμης πάμπλουτοςπλοηγός αγωνιστικών σκαφών (skipper για τους ειδήμονες) Boris Herrmann, ο σκηνοθέτης της «B-Reel Films» Nathan Grossman, για να υλοποιήσει μια ταινία-ντοκιμαντέρ για την ευαισθητοποίηση των λαών, το προσωπικό και διαφημιστές του σκάφους «Malizia Team», αλλά κι ειδικοί επιστήμονες.
Θα έχουμε το Σεπτέμβρη ένα «οικολογικό ταξίδι» που θα διαρκέσει τουλάχιστον δύο εβδομάδες με λιμάνι άφιξης εκείνο της Νέας Υόρκης με το παγκόσμιο σύμβολο «ελευθερίας» και το σημαντικότερο είναι πως θα είναι ένα ταξίδι που θα ενισχύσει το παγκόσμιο κίνημα εναντίον του «κινδύνου κλιματικής αλλαγής«, αφού μάλιστα θα «μειώσει τους τόνους διοξειδίου του άνθρακα που απαιτούνται από μια τυπική πτήση αεροπλάνου για τη Νέα Υόρκη«.
Έτσι λοιπόν η Γκρέτα θα ταξιδέψει με το 18μετρο γιοτ Malizia II, που διαθέτει για αυτόν τον πόλεμο εναντίον της «σωτηρίας της γης» η βασιλική οικογένεια των  Γκριμάλντι κι οι πρίγκιπες του Μονακού.
Χαροποιεί ιδιαίτερα τους λαούς όλου του πλανήτη αυτή η νέα στράτευση. Η Αυτού Εξοχότης ο Πρίγκιπας του Μονακό Αλβέρτος Β, από τις επισκέψεις στα κελάρια του «Lafite-Rothschild», μαζί με τον βαρώνο Eric de Rothschild, σε νέους αγώνες για τη σωτηρία του πλανήτη.
Τα διεθνή ΜΜΕ έχουν ήδη ξεκινήσει τους αγώνες διάδοσης αυτού του «εγχειρήματος»… όπως βλέπουμε: Greta Thunberg to sail across Atlantic for UN climate summits – Teenage activist to travel to US on racing yacht to cut environmental impact of travel «The Guardian«.
Στην Ελλάδα ανέλαβε την εισαγωγή σ’ αυτή τη νέα «επανάσταση» ο γνωστός ακτιβιστής δημοσιογράφος, υποψήφιος ευρωβουλευτής της ΛαΕ (Λαφαζάνης) και για λίγες ημέρες υποψήφιος βουλευτής του κυρίου Γιάνη (με ένα Ν) Βαρουφάκη (αποσύρθηκε λίγο αργότερα από την ανακοίνωση της υποψηφιότητάς του), υπάλληλος του κρατικού ειδησιογραφικού πρακτορείου ειδήσεων (ΑΠΕ) που πληρώνουν οι Έλληνες πολίτες, ο κύριος Δημήτρης Κωνσταντακόπουλος: Δεκαοκτώ μήνες για να σώσουμε τον πλανήτη!
«Εάν δεν είστε προσεκτικοί, τα μέσα μαζικής ενημέρωσης
θα σας κάνουν να μισείτε τους ανθρώπους που καταπιέζονται
και να αγαπάτε αυτούς που καταπιέζουν!»
Μάλκολμ Χ
Τα λέει όλα ο μαρξιστής Ιταλός φιλόσοφος Diego Fusaro:
«Γκρέτα και Καρόλα;*Άβαταρ** προϊόντα που παράγει η κοσμοπολίτικη εργοδοσία.
Γκρέτα, η επαναστάτρια με τονPierre Casiraghi σε ιστιοπλοϊκό.
Διαβάζουμε στα ΜΜΕ… «Όχι αεροπλάνο, Η Γκρέτα θα πάει στον ΟΗΕ με γιοτ που πλοηγός θα είναι Pierre Casiraghi». Φαίνεται να το βλέπεις, η μικρή δεσποινίδα από τη Σουηδία, η ηρωίδα που αγαπήθηκε τόσο από τ’ αφεντικά του πλανήτη… να κοιτάζει από το ιστιοπλοϊκό προς τους κοινούς πολίτες και την εξαθλίωση τους και να τους λέει:  «κι εσείς, βρώμικοι Ιταλοί χρησιμοποιείται μέσα μαζικής μεταφοράς;»
Εν ολίγοις, η πρόσκληση είναι να κάνουμε όπως κι η Γκρέτα, η επαναστάτρια με τον Pierre Casiraghi στο ιστοπλοϊκό!
Η Καρόλα κι η Γκρέτα είναι άβαταρ προϊόντα των κυρίαρχων κοσμοπολιτών για να δημιουργήσουν επί τούτω [ad hocσυντηρητικές κινητοποιήσεις…
Δηλαδή, κινητοποιήσεις που έχουν ως μοναδικό σκοπό διαμαρτυρίεςνα ενισχύσουν την καθιερωμένη τάξη προς όφελος της παγκόσμιας ελίτ».
*  Ο ψεύτης καθηγητής στο Πάντειον Πανεπιστήμιο… Στην Ιταλία οι μυστικές υπηρεσίες κι οι «φιλάνθρωπες» ΜΚΟ… ο πακτωλός χρημάτων!
– Το «στριπτίζ» του ανθρωπισμού μας!
– HASTA ΜΚΟ SIEMPRE! Ελεύθερη η «καπετάνισσα» του παγκόσμιου επαναστατικού κινήματος!
** Άβαταρ… η φυσική μας ικανότητα να δημιουργούμε και να «αποδημιουργούμε» πεποιθήσεις για εμάς και το περιβάλλον μας.
Αν οι φτωχοί, οι άνεργοι, οι εξαθλιωμένοι απασχολούμενοι κι όχι εργαζόμενοι (ο όρος «εργασία» έχει αντικατασταθεί πλέον από την «απασχόληση»), αντί να χρησιμοποιούν το σαραβαλάκι τους και να καταστρέφουν τον πλανήτη, ακόμη και με ένα Ford Fiesta του 1996, ή χρησιμοποιούν τα άθλια λεωφορεία για να πάνε σε μια κοντινή θάλασσα τα παιδάκια τους (οι διακοπές είναι πλέον είδος πολυτελείας), αν λοιπόν αγόραζαν ένα ιστιοπλοϊκό τελευταίας γενιάς (IMOCA 60) όπως το Μalizia II του γαλαζοαίματου Pierre Casiraghi, με το οποίο θα ταξιδέψει η Γκρέτα για να διδάξει στον ΟΗΕ… τότε ο πλανήτης θα είχε σωθεί.
Έτσι, εμείς οι πάμπλουτοι, οι ηγεσίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, του ΔΝΤ, οι πολυεκατομμυριούχοι κάνουμε μεγάλες θυσίες, φτύνουμε στην κυριολεξία αίμα για να σώσουμε τον πλανήτη, να σώσουμε μετανάστες… αλλά δυστυχώς οι φτωχοί δεν ακολουθούν το παράδειγμά μας, αλλά κι αδιαφορούν αυτοί οι άθλιοι εξαθλιωμένοι!
«Και, σας παρακαλούμε, αυτό που συμβαίνει καθημερινά μην το θεωρείται φυσιολογικό.
Τίποτα δεν λέγεται «είναι φυσιολογικό» σε αυτούς τους χρόνους αιματηρής απώλειας,
συντονισμένης αναταραχής, προγραμματισμένης αυθαιρεσίας,
απάνθρωπου ανθρωπισμού, έτσι ώστε τίποτα αξίζει ως αμετάβλητο πράγμα.»
Μπέρτολτ Μπρεχτ, «Η εξαίρεση κι ο κανόνας» (Die Ausnahme und die Regel), 
1930-1931, πρώτη έκδοση Internationale Literatur”, Μόσχα, Σεπτέμβρης1937.
press-gr.com

Βίντεο: “Βουλιάζει” η Σάμος από τους "πρόσφυγες" απο 70 χώρες και...πλέον

Συνάντηση Μητσοτάκη – Τραμπ: Στην κορυφή της ατζέντας οι αμερικανικές επενδύσεις




Τους ιστορικούς δεσμούς φιλίας Ελλάδας – ΗΠΑ αναμένεται να επαναβεβαιώσουν ο Κυριάκος Μητσοτάκηςκαι ο Ντόναλντ Τραμπ, που θα συναντηθούν στη Νέα Υόρκη σήμερα στις 18.30 ώρα Νέας Υόρκης (01:30 ξημερώματα Τετάρτης ώρα Ελλάδας), παρουσία των συζύγων των δύο ηγετών.
Επίσης,οι δύο ηγέτες θα έχουν την ευκαιρία να συζητήσουν για τη συνεχιζόμενη διαδικασία εμβάθυνσης των εξαιρετικών διμερών -πολιτικών και οικονομικών- σχέσεων ανάμεσα στην Ελλάδα και τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Ο κ. Μητσοτάκης αναμένεται να αναδείξει το ρόλο της Ελλάδας ως πυλώνα σταθερότητας και αξιοπιστίας σε μία ευαίσθητη γεωστρατηγική περιοχή. Παράλληλα, χαιρετίζοντας την ενίσχυση του αμερικανικού ενδιαφέροντος για επενδύσεις στην Ελλάδα, ο Πρωθυπουργός αναμένεται να αναφερθεί στις νέες προοπτικές που ανοίγονται για την ελληνική οικονομία βάζοντας τη χώρα ξανά στο «ραντάρ» και των αμερικανών επενδυτών.

Συναντήσεις με επενδυτές και Ζόραν Ζάεφ
Άλλωστε, η ατζέντα των επαφών του πρωθυπουργού την Τρίτη έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον στο επίπεδο της οικονομίας και των συναντήσεων με ξένους επενδυτές. Συγκεκριμένα, στις 16.30 το απόγευμα της Τρίτης (τοπική ώρα) ο Πρωθυπουργός θα συμμετάσχει σε εκδήλωση της Goldman Sachs στην οποία, ύστερα από πρόσκληση του επικεφαλής της Goldman, David Solomon, θα παραστούν 30 CEO’s κορυφαίων αμερικανικών επιχειρήσεων. Νωρίτερα, στις 12.00 τοπική ώρα, ο κ. Μητσοτάκης θα λάβει μέρος στη συνεδρίαση του International Advisory Board (IAB) του Atlantic Council.

Επίσης, ο Πρωθυπουργός, συνεχίζοντας τις επαφές με ηγέτες των Δυτικών Βαλκανίων, μετά τις χτεσινές συναντήσεις με τον Edi Rama, τον Hashim Thaci και τον Aleksander Vucic, θα συναντήσει την Τρίτη και τον Ζoran Zaev (11.00 ώρα Νέας Υόρκης), ενώ στο πλαίσιο των διμερών συναντήσεων με ηγέτες μεγάλων χωρών ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα έχει διμερή συνάντηση με τον Πρωθυπουργό της Αυστραλίας Scott Morrison (11.30 τοπική ώρα).





Πηγή: Πρώτο Θέμα

Σε δίκη Μητρετώδης και Κούκλατζης για παράνομη είσοδο στην Τουρκία

Σε δίκη Μητρετώδης και Κούκλατζης για παράνομη είσοδο στην Τουρκία

«Στο σκαμνί» καθίζει η τουρκική Δικαιοσύνη του δύο Έλληνες στρατιωτικούς, Άγγελο Μητρετώδη και Δημήτρη Κούκλατζη, με την κατηγορία της παράνομης εισόδου στην Τουρκία και μάλιστα σε «απαγορευμένη στρατιωτική περιοχή».
Πριν από λίγες μέρες η εισαγγελία της Αδριανούπολης είχε αποφανθεί πως δεν συντρέχουν λόγοι δίωξης των δύο Ελλήνων στρατιωτικών για την κατηγορία της στρατιωτικής κατασκοπείας. Όπως ανέφερε το τουρκικό πρακτορείο Anadolu, δεν υπάρχουν «επαρκή και σαφή αποδεικτικά στοιχεία» για την εν λόγω κατηγορία.
Ωστόσο οι ισχυρισμοί που διατύπωσαν Μητρετώδης και Κούκλατζης πως πέρασαν στην Τουρκία επειδή λόγω του χιονιού δεν φαίνονταν τα σύνορα, δεν έπεισαν τις δικαστικές αρχές, αφού το κατηγορητήριο αναφέρει πως η στρατιωτική τους εμπειρία δεν συνάδει με την απώλεια προσανατολισμού.
Σημειώνεται πως το αδίκημα για το οποίο κατηγορούνται οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί επισείει ποινή φυλάκισης από 2 έως 5 χρόνια στην Τουρκία.
Την είδηση μεταδίδουν τα τουρκικά ΜΜΕ: