05 Απριλίου 2016

ΠΑΡΑΛΙΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ : Γυναίκες Μάρτυρες του Ιεχωβά προσηλυτίζουν εφήβους - παριστάνοντας τις μητέρες με μωρά σε καρότσι ;


Του Μανώλη Μάνου


Ο προσηλυτισμός

Οι κοπέλες που φαίνονται να απομακρύνονται στην φωτογραφία είναι μάρτυρες του Ιεχωβά.

Ηταν καθισμένες σε ένα απο τα παρακείμενα μπαγκάκια του πάρκου της Ολυμπιακής Φλόγας  της παραλίας της Καστοριάς πριν απομακρινθούν σε κλασματα δευτερολέπτου μόλις αντελήφθησαν την παρουσία του δημοσιογράφου του  fyllokaiftero1.blogspot.com

Ακριβέστερα προσπάθησαν να μας προσηλυτίσουν ακόμη και εμάς, μη γνωρίζοντας αρχικά την ιδιότητα μας.

Εφαρμόζουν προφανώς άλλη μέθοδο προσέγγισης τώρα οι μάρτυρες του Ιεχωβά στην Καστοριά αλλα ίσως και σε όλη την Ελλάδα, έτσι ώστε να μήν κινούν υποψίες, και ο προσητυλισμός να "φαντάζει" πιο πιστικά φυσικός,  οι συγκεκριμένες ήταν κοπέλες μικρής- εφηβικής ηλικίας ενώ είχαν μαζί τους ένα μωρό σε καροτσάκι, και  έδειχνε  μάλλον απίθανο να ήταν μητέρα του παιδιού η μία απο τις δύο όπως μας είπε πριν "εξαφανιστούν ως δια μαγίας¨"  στο άκουσμα ότι είμαστε δημοσιογράφοι. (Ε.Δ.Ο)

Να σημειωθεί κατι που είναι γνωστό στους καστοριανούς πολίτες οτι στη περιοχή αυτή, παίζουν και διασκεδάζουν  παιδιά και έφηβοι τις απογευματινές ώρες, καθημερινές αλλά κυρίως τα Σαββατοκύριακα.

Σαν σήμερα:ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΤΟΤΕ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΤΩΡΑ : Κλεισούρα στην Καστοριά Η σφαγή των κατοίκων της



Στις 5 Απριλίου του 1944




  • 5/4/2016 | 00:25
  • Σαν σήμερα: Η σφαγή των κατοίκων της Κλεισούρας στην Καστοριά
    Η Γερμανική κατοχή στην Ελλάδα βρίσκεται λίγους μήνες πριν από το τέλος της. Η αντιστασιακοί έχουν κλιμακώσει τις επιθέσεις τους και προσπαθούν να πλήξουν όπως μπορούν τα ναζιστικά στρατεύματα. Μια τέτοια επίθεση έγινε και το πρωί της 5ης Απριλίου, 2 χλμ. έξω από το χωριό Κλεισούρα της Καστοριάς.
    Το προηγούμενο βράδυ, οι αντάρτες είχαν διανυκτερεύσει γύρω από το χωριό της Κλεισούρας και το επόμενο πρωί επιτέθηκαν σε μια φάλαγγα Γερμανών, για την οποία είχαν πληροφορίες ότι θα περάσει από τον αμαξωτό δρόμο. Οι συγκεκριμένοι Γερμανοί, μετέφεραν λάφυρα από τις επιδρομές που έκαναν σε εβραϊκά εμπορικά καταστήματα της Καστοριάς. Με αρχηγό των καπετάν Υψηλάντη, οι αντάρτες του ΕΑΜ-ΕΛΑΣ, επιτίθενται στην φάλαγγα, σκοτώνοντας δυο Γερμανούς και καταστρέφοντας δυο μοτοσικλέτες και ένα αυτοκίνητο.
    Μετά την επίθεση, οι αντάρτες διασκορπίζονται στα βουνά, όμως τα νέα φτάνουν στο χωριό. Οι κάτοικοι τρομοκρατούνται. Τα αντίποινα των Γερμανών είναι γνωστά. Οι κάτοικοι ξέρουν ότι οι κατακτητές δεν θα διστάσουν να ξεσπάσουν πάνω τους. Οι άντρες του χωριού φεύγουν φοβούμενοι τα αντίποινα και κρύβονται σε γύρω χωριά, στα βουνά και στο Μοναστήρι της Παναγίας.
    Στο χωριό μένουν μόνο τα γυναικόπαιδα. Και οι γέροντες. Το σήμα έπεσε και ειδοποιήθηκαν όλες οι γερμανικές δυνάμεις της περιοχής, μέχρι και το τάγμα των SS της Πτολεμαΐδας. Αυτοκίνητα φτάνουν στο χωριό, παίρνουν τα γυναικόπαιδα και τα οδηγούν στην πλατεία του χωριού. Οι ανιχνευτές που εστάλησαν πριν τα τάγματα, καθησύχαζαν τους κατοίκους λέγοντάς τους πως δεν θα τους πειράξουν. Όταν όμως ήρθαν τα τάγματα των SS, η εντολή είχε ήδη δοθεί. Στις 3 μ.μ. ξεκίνησε η σφαγή της Κλεισούρας.
    Οι Γερμανοί, που είχαν στο πλευρό τους και τους Βούλγαρους, άρχισαν να εκτελούν τον κόσμο με οπλοπολυβόλα και με τις ξιφολόγχες τους, ενώ ξεκίνησαν ταυτόχρονα τους εμπρησμούς στα σπίτια του χωριού. Ο απολογισμός τραγικός. 280 θύματα, τα περισσότερα γυναίκες και παιδιά και ανάμεσά τους, ο παπάς του χωριού και δέκα ακόμα γέροντες. Οι τραυματίες έφταναν τους 40 και τα καμένα σπίτια τα 150. Το χωριό, από τους συνολικά 2.000 περίπου κατοίκους, θρήνησε τον θάνατο των περισσότερων παιδιών και γυναικών του.
    Αυτή η σφαγή έμεινε ανεξίτηλη σε όλους τους κατοίκους της περιοχής. Ακόμα περισσότερο σε εφτά γυναίκες, τις οποίες οι Γερμανοί είχαν στήσει στον τοίχο και ήταν έτοιμοι να τις τουφεκίσουν. Όμως στις 5 περίπου το απόγευμα, ήρθε το σήμα για την λήξη της επίθεσης. Οι εφτά γυναίκες γλίτωσαν σαν από θαύμα. Αλλά πάντα θα θυμούνται τους Γερμανούς που είχαν στηθεί απέναντί τους και ήταν έτοιμοι να τις εκτελέσουν.
    Η σφαγή της Κλεισούρας δεν ήταν η μοναδική από αντίποινα των Ναζί. Συνολικά 90 πόλεις γνώρισαν την γερμανική θηριωδία και την απάνθρωπη φύση της ιδεολογίας της χιτλερικής Γερμανίας. Σφαγές όπως αυτές των Καλαβρύτων, του Χορτιάτη και του Διστόμου, όπως και αυτή της Κλεισούρας, είναι αναμφίβολα εγκλήματα πολέμου. Για τα οποία οι ένοχοι, δεν έχουν ακόμα καταδικαστεί...

    Περισσότερα: Σαν σήμερα: Η σφαγή των κατοίκων της Κλεισούρας στην Καστοριά (video) | E-Radio.gr Θέματα



    .


    Ανακλήθηκε : Τούρκικη Επικίνδυνη σταφίδα στα LIDL ήταν έτοιμη να σκοτώσει κόσμο- όσοι την αγόρασαν να την πετάξουν




    Ανακλήθηκε επικίνδυνη σταφίδα στα LIDL HELLAS & Σια Ο.Ε..

    Ο ΕΦΕΤ, μέσω του Συστήματος Έγκαιρης Προειδοποίησης για τα Τρόφιμα και τις Ζωοτροφές (RASFF) ενημερώθηκε για τη διακίνηση σταφίδων στις οποίες διαπιστώθηκε η παρουσία ωχρατοξίνης Α σε ποσότητα που υπερβαίνει τα νομοθετημένα όρια.
    Πρόκειται για το προϊόν με εμπορική ονομασία “Belbake Sultans Σταφίδα Σουλτανίνα” σε συσκευασία των 250g, με ημερομηνία λήξης 07/11/2016 και αριθμό παρτίδας Lot 450020329-14-1182.

    Το προϊόν είναι Τουρκικής προέλευσης, παρασκευάστηκε από την εταιρεία Heinrich Brüning GmbH και διακινήθηκε στην Ελλάδα από την επιχείρηση LIDL HELLAS & Σια Ο.Ε..
    Η επιχείρηση έχει ήδη ξεκινήσει την ανάκληση / απόσυρση της ανωτέρω παρτίδας του εν λόγω προϊόντος, ενώ από πλευράς ΕΦΕΤ βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι. Ο ΕΦΕΤ καλεί τους καταναλωτές, που έχουν στην κατοχή τους την ανωτέρω παρτίδα του εν λόγω προϊόντος, να μην το καταναλώσουν.

    ΒΙΝΤΕΟ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ:O ΙΔΙΟΣ ΜΑΤΑΤΖΗΣ ΠΟΥ ΞΥΛΟΦΟΡΤΩΝΕ ΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΤΗΣ ΚΩ ΚΑΘΟΔΗΓΗΤΗΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΧΙΟ!

    ΕΧΕΙ ΒΑΛΘΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ »ΔΙΑΚΟΠΕΣ» ΞΥΛΟΦΟΡΤΩΜΑΤΟΣ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ






    ΕΧΕΙ ΒΑΛΘΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ »ΔΙΑΚΟΠΕΣ» ΞΥΛΟΦΟΡΤΩΜΑΤΟΣ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ

     

    ΣΥΜΠΤΩΣΗ ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΜΕΝΗ ΠΑΥΕΙ ΝΑ ΝΑΙ ΣΥΜΠΤΩΣΗ…ΩΜΗ ΒΙΑ ΣΤΗΝ ΚΩ, ΩΜΗ ΒΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΧΙΟ


    Καμία Ε.Δ.Ε. για τα επεισόδια εναντίον των κάτοικων της Κω δεν φαίνεται να κατέληξε κάπου και όλες οι ένορκες διοικητικές έρευνες (αν βεβαίως έγιναν ποτέ) φαίνεται ότι κατέληξαν στο αρχείο.Ιδίως αν κρίνουμε από το γεγονός της προκλητικής παρουσίας του ιδίου αστυνομικού ΜΑΤατζή, ο όποιος φέρεται να συμμετέχει και στα βιαία επεισόδια πριν λίγους μήνες στην Κω οπού χτυπήθηκαν βάναυσα και με πρωτοφανή αγριότητα Κώοι συμπολίτες μας αλλά και στα επίσης βιαία επεισόδια πριν λίγες μέρες αυτή τη φορά στη Χίο πάλι με αφορμή το εκεί Hot Spot…


    Φαίνεται πως ο συγκεκριμένος συνήθης ύποπτος (μπορείτε εύκολα να τον διακρίνετε στο εν λόγω βίντεο στο 2:09) είναι ο εκλεκτός της ΥΑΤ για όλες τις δουλείες και τον στέλνουν παντού χωρίς από ότι φαίνεται να τον αγγίζει καμιά απολύτως ΕΔΕ, βρισκόμενος στο απυρόβλητο συνεχίζει απτόητος και ακάθεκτος το κατασταλτικό του βίαιο έργο εναντίον των Ελλήνων πολιτών, (που διαμαρτύρονται επειδή η χώρα έχει μετατραπεί σε αποθήκη ψυχών) τους οποίους συμφώνα με το Σύνταγμα θα έπρεπε να προστατεύει και όχι όπως είδαμε από την παρουσία του στην Κω αλλά τώρα και στην Χίο να χτυπάει γυναίκες και ανυπεράσπιστους πολίτες προστατεύοντας παράλληλα και δείχνοντας ανοχή σε φαινόμενα παραβατικότητας λαθρομεταναστών που στην Χίο κατέστρεψαν και διέλυσαν τις εγκαταστάσεις του Hot Spot δίχως να υποστούν τις συνέπειες και αλωνίζουν σε όλο το νησί ανεξέλεγκτα διαδηλώνοντας και προκαλώντας διαφορές ζημίες.


    Εγκληματώντας με κάθε τρόπο επιβεβαιώνοντας καθημερινά ποσό ανίκανη είναι η παρούσα κυβέρνηση να λύσει το παραμικρό πρόβλημα έχοντας μετατρέψει κάθε γωνιά της Πατρίδας μας σε καταυλισμό λαθρομεταναστών και καθιστώντας πλέον την Ελλάδα ένα απέραντο Hot Spot και το μεταναστευτικό πρόβλημα εκτός έλεγχου με όλες τις τοπικές κοινωνίες από την Ειδομένη μέχρι και σε όλα τα νησιά του Αιγαίου αγανακτισμένες, οργισμένες και παρατημένες στο έλεος του Θεού !


    ΔΕΙΤΕ ΑΛΛΑ ΔΥΟ ΣΧΕΤΙΚΑ  ΒΙΝΤΕΟ  ΕΔΩ www.vimatisko.gr 
     και εδώ
      aitolokarnanianews.gr


                                                                           .

    Ο 75ΧΡΟΝΟΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΗΣ ΠΟΥ ΞΕΦΤΙΛΙΣΕ ΤΗΝ ALPHA BANK !!! ΟΤΑΝ ΤΟΛΜΑΣ ...ΝΙΚΑΣ !



    ΒΙΝΤΕΟ: Ο 75ΧΡΟΝΟΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΗΣ ΠΟΥ ΞΕΦΤΙΛΙΣΕ ΤΗΝ ALPHA BANK !!!


    ΗΛΙΑΣ ΚΑΤΣΑΝΟΣ
    Ετών 75, με πρόσφατο εγκεφαλικό και, παρόλα αυτά, βρήκε τη δύναμη να κάνει την Υπέρβαση, να επιμείνει στη διεκδίκηση των δίκαιων αιτημάτων του απέναντι στην ALPHA BANK, να αντισταθεί στην αυθαιρεσία των υπαλλήλων της τράπεζας που επιχείρησαν να τον εξαπατήσουν και να καλέσει στο κατάστημα την Άμεση Δράση, να ζητήσει την υποβολή μήνυσης και την κίνηση της διαδικασίας του αυτόφωρου, με αποτέλεσμα να αναγκάσει την διευθύντρια του καταστήματος να του χορηγήσει την βεβαίωση οφειλών, που ενώ είχε εκδοθεί από την 04/03/2016, δεν του παραδίδονταν μέχρι και την 24/03/2016, προκειμένου ο ΗΛΙΑΣ ΚΑΤΣΑΝΟΣ να μην μπορέσει να διαπιστώσει το λάθος του εγγράφου που θα οδηγούσε με μαθηματική ακρίβεια στην ακύρωση της εναντίον του διαταγής πληρωμής !!!



     


    Συγχαρητήρια στους αστυνομικούς της ΑΜΕΣΗΣ ΔΡΑΣΗΣ, που έπραξαν το καθήκον τους και υπεράσπισαν έναν υπερήλικα πολίτη από την αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος !!!




     
    ____________________________________________
    Σ.Κ. 




    .