18 Μαρτίου 2018

Όλα κρέμονται σε μια κλωστή: Στρατιωτικές δυνάμεις 10 χωρών «κύκλωσαν» τη Μεσόγειο


Αγριεύει επικίνδυνα η κατάσταση – Ελέγχει τα πάντα ο αμερικανικός στόλος – Έστειλαν ενισχύσεις οι Ρώσοι – Σκληραίνει το γεωστρατηγικό παιχνίδι
Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται ο «ψυχρός πόλεμος» σε νοτιοανατολική μεσόγειο και Κυπριακή Δημοκρατία και κανείς δεν μπορεί να προβλέψει τα μελλούμενα αν κλιμακωθεί η ένταση των τελευταίων εβδομάδων.(Διαβάστε την συνέχεια Παρακάτω)
 

" Biokott" Τηλεφωνα παραγγελιών : 6978276141- Χοντρική -Λιανική πώληση Αποστολές με κούριερ στην πόρτα





Συγκλονιστική στήριξη των Ρώσων στο πρόσωπο του Β.Πούτιν: Κερδίζει τις εκλογές με ποσοστό άνω του 75%





Συγκλονιστική στήριξη των Ρώσων στο πρόσωπο του Β.Πούτιν: Κερδίζει τις εκλογές με ποσοστό άνω του 75% (upd)

Θριαμβευτική νίκη εξασφαλίζει ο Βλάντιμιρ Πούτιν, με ποσοστών που ξεπερνά το 75% στις ρωσικές προεδρικές εκλογές δείχνοντας την εμπιστοσύνη όπως και την επιδοκιμασία του εκλογικού σώματος στην πολιτική του τόσο σε ότι αφορά την οικονομία της χώρας όσο και στις επιλογές του στην εξωτερική πολιτική. 

Όπως μεταδίδει το RT ο Βλαντιμίρ Πούτιν πρόκειται να εξασφαλίσει μια εντυπωσιακή νίκη στις ρωσικές προεδρικές εκλογές, σύμφωνα με μερικά αποτελέσματα που δημοσιοποίησε η εκλογική επιτροπή.
Με καταμετρημένο το 60% των ψήφων ο Ρώσος πρόεδρος εξασφαλίζει ποσοστό 75,5%.
Στη δεύτερη θέση, βρίσκεται ο υποψήφιος του Κομμουνιστικού Κόμματος Πάβελ Γκρουντίνιν ο οποίος συγκεντρώνει ποσοστό 13%.

Στην τρίτη θέση βρίσκεται ο υπερεθνικιστής Βλαντίμρ Ζιρινόφκσι με 6,2% και ακολουθεί η προσκείμενη στη φιλελεύθερη αντιπολίτευση δημοσιογράφος Ξένια Σαμπτσάκ  με 1,4%.
Πολύ κοντά σε αυτά τα αποτελέσματα ήταν και οι εκτιμήσεις των exit polls που είδαν το φως της δημοσιότητας μετά το τέλος της κάλπης. Με τα παραπάνω δεδομένα ο Βλαντίμιρ Πούτιν επανεκλέγεται πρόεδρος της Ρωσικής Ομοσπονδίας με ποσοστό μεγαλύτερο απ' αυτό που συγκέντρωσε στις προεδρικές εκλογές του 2012.

Πούτιν: «Η Ρωσία έχει ένα μεγάλο μέλλον μπροστά της»
Ο Βλαντίμιρ Πούτιν, ευχαρίστησε τους ψηφοφόρους για την υποστήριξή τους κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης στη Μόσχα και διαβεβαίωσε ότι η Ρωσία έχει ένα μεγάλο μέλλον μπροστά της υπό την προϋπόθεση ότι ο λαός της θα παραμείνει ενωμένος.

Μιλώντας από εξέδρα δίπλα στην Κόκκινη Πλατεία μπροστά σε ένα ενθουσιασμένο πλήθος, δήλωσε ότι το εκλογικό αποτέλεσμα είναι η αναγνώριση όσων έχουν επιτευχθεί τα τελευταία χρόνια, παρά τις δύσκολες συνθήκες.

Αναφερόμενος στην κρίση των σχέσεων με το Ηνωμένο Βασίλειο, δήλωσε ότι οι κατηγορίες ότι η Ρωσία έκανε κάτι τέτοιο είναι «ανοησίες», η Ρωσία δεν διαθέτει τέτοια όπλα και ότι εάν η επίθεση είχε γίνει με τέτοιο νευροτοξικό παράγοντα θα είχαν πεθάνει πολλοί άνθρωποι. Πρόσθεσε ότι είναι έτοιμος να συνεργασθεί με τις βρετανικές αρχές.


Pronews



" Biokott" Τηλεφωνα παραγγελιών : 6978276141- Χοντρική -Λιανική πώληση Αποστολές με κούριερ στην πόρτα

Ο ΡΩΣΟΣ ΗΓΕΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΑ ΜΕ 75% ΚΑΙ Ο ( ΑΝΘ)ΕΛΛΗΝΑΣ Ο ΗΓΕΡΠΗΣ ΜΕ 7,5%

foto : Kaith Pantou 
Ο Ερπης και η παρέα του κυβερνά με το ποσοστό της  μειοψηφίας και καταστρέφει τις επόμενες γενιές των ελλήνων, εκτελόντας εντολές των εχθρών της Ελλάδος
Ο  ΡΩΣΟΣ ΗΓΕΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΑ ΜΕ 75%  ΚΑΙ Ο ( ΑΝΘ)ΕΛΛΗΝΑΣ Ο ΗΓΕΡΠΗΣ ΜΕ 7,5%

ΚΑΣΤΟΡΙΑ - Πραγματοποιήθηκε Η ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ -ΚΑΤΑΠΤΥΣΤΗ Η ΑΠΟΥΣΙΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΤΗΣ ΝΔ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ



  Πραγματοποιήθηκε Η ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΟΜΟΦΩΝΑ ελέχθη από τους παρευρισκομένους το αυτονόητο. Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΧΑΡΙΖΕΤΑΙ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ!


Η ΠΟΠΣΜ συνεχίζει τον αγώνα για ενημέρωση των πολιτών σε ότι αφορά τις εξελίξεις στο θέμα της ονομασίας των Σκοπίων. Στην πόλη της Καστοριάς πραγματοποιήθηκε η 7η Δημόσια Διαβούλευση από την οποία απουσίαζαν και οι δύο βουλεύτριες του Νομού. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Καστοριάς. Ο Πρόεδρος της ΠΟΠΣΜ κ.Γεώργιος Τάτσιος αφού ενημέρωσε λεπτομερώς σχετικά με τις ενέργειες που γίνονται στο θέμα της ονομασίας, τόνισε ότι η εικόνα που παρουσιάζουν τα ΜΜΕ της πρωτεύσουσας (περί τετελεσμένων γεγονότων και προσυμφωνημένων αποφάσεων) για την παραχώρηση του ονόματος της Μακεδονίας είναι ΠΛΑΣΜΑΤΙΚΗ, καθώς ΟΥΔΕΙΣ έχει την εξουσιοδότηση από τον Ελληνικό λαό να διαπραγματευτεί το όνομα και την Ιστορία της Μακεδονίας.

 Κάλεσε δε τους παρευρισκομένους εκρποσώπους κοινωνικών φορέων να βρίσκονται σε εκγρήγορση ώστε να "βουλιάξει" η Βουλή από Έλληνες στην απευκτέα περίπτωση που η Κυβέρνηση αποφασίσει να φέρει το θέμα στη Βουλή προς ψήφιση. Αμέσως μετά τον λόγο έλαβε ο Δήμαρχος Καστοριάς, ο οποίος έκλεισε λεγοντας: "ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΙΣΟΝ ΕΛΛΑΔΑ". Ακολούθησαν τοποθετήσεις με ιδιαίτερο ενδιαφέρον και σημασία τόσο από εκπροσώπους κοινωνικών φορέων όσο και από απλούς πολίτες. 
ΟΜΟΦΩΝΑ ελέχθη από τους παρευρισκομένους το αυτονόητο. Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΧΑΡΙΖΕΤΑΙ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ!
Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΧΑΡΙΖΕΤΑΙ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ!


ΣΥΡΙΖΑ
Φωτογραφία του χρήστη Πανελλήνια Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Μακεδόνων.

.


" Biokott" Τηλεφωνα παραγγελιών : 6978276141- Χοντρική -Λιανική πώληση Αποστολές με κούριερ στην πόρτα

Θρίαμβο Πούτιν δείχνουν τα exit polls -Ηγέτης για άλλα 6 χρόνια



Ηγέτης της Ρωσίας για 4η φορά

  • Ανετη νίκη για τον Ρώσο πρόεδρο
  • Από 72%-76,3% του δίνουν τα exit polls
  • Δεύτερος ο κομμουνιστής υποψήφιος Γκρουτινίν με 15%




" Biokott" Τηλεφωνα παραγγελιών : 6978276141- Χοντρική -Λιανική πώληση Αποστολές με κούριερ στην πόρτα


Σκάνδαλο μεγατόνων: «Παραβίασαν» 50 εκατ. λογαριασμούς στο Facebook για να εκλεγεί ο Τραμπ

Το «όπλο» ψυχολογικού πολέμου της Cambridge Analytica
Σκάνδαλο μεγατόνων: «Παραβίασαν» 50 εκατ. λογαριασμούς στο Facebook για να εκλεγεί ο Τραμπ

  • ΗΠΑ: Πριν τις εκλογές σύμβουλοι του Τραμπ απέσπασαν δεδομένα «εκατομμυρίων χρηστών Facebook»


Ένας 28χρονος γκέι Καναδός με ροζ μαλλί ήταν ο άνθρωπος που δημιούργησε, για λογαριασμό του Στιβ Μπάνον, το εργαλείο που αντλούσε δεδομένα από εκατομμύρια χρήστες, φτιάχνοντας περίπλοκα ψυχολογικά προφίλ ψηφοφόρων

Για περισσότερο από έναν χρόνο, οι εφημερίδες Observer και New York Times ερευνούσαν την εταιρεία ανάλυσης δεδομένων Cambridge Analytica για τον ύποπτο ρόλο της στην εκστρατεία υπέρ του Brexit και στις αμερικανικές εκλογές που οδήγησαν στην εκλογή του Ντόναλντ Τραμπ. Στο επίκεντρο του ρεπορτάζ και των δύο εφημερίδων υπήρχε ένας νεαρός άνδρας, που λύνοντας τη σιωπή του βοήθησε στο να αποκαλυφθεί μία από τις μεγαλύτερες παραβιάσεις δεδομένων στο Facebook, σε ένα σκάνδαλο που έχει συγκλονίσει τα τελευταία 24ωρα τις ΗΠΑ και όχι μόνο.


Όπως αποκάλυψε στις δύο εφημερίδες ο Κρίστοφερ Γουάιλι, ένας 28χρονος γκέι Καναδός που εργαζόταν για λογαριασμό της Cambridge Analytica όταν τη διοικούσε ο Στιβ Μπάνον (μετέπειτα σύμβουλος του Τραμπ), ο ίδιος είχε συμβάλλει καίρια στην δημιουργία ενός ισχυρού προγράμματος λογισμικού, που αντλούσε δεδομένα από εκατομμύρια προφίλ Αμερικανών χρηστών. Αυτά τα δεδομένα στη συνέχεια χρησιμοποιούνταν από τα «αφεντικά» του - χωρίς τη συγκατάθεση των χρηστών - για να προβλέψουν και να επηρεάσουν τις επιλογές τους στην κάλπη.
Πάνω από 50 εκατομμύρια προφίλ ψηφοφόρων είχαν «παραβιαστεί» με αυτόν τον τρόπο, αποκάλυψε εχθές - για πρώτη φορά ανοιχτά - ο whistleblower των δύο εφημερίδων, ο οποιος μόλις στα 24 χρόνια του είχε την αρχική ιδέα, πάνω στην οποία βασίστηκε αυτό το «όπλο» ψυχολογικής επιρροής.

«Χρησιμοποιούσαμε το Facebook για να "τρυγήσουμε" εκατομμύρια προφίλ ανθρώπων. Στη συνέχεια, χτίζαμε μοντέλα που μας επέτρεπαν να εκμεταλλευόμαστε όσα γνωρίζαμε για αυτούς και να βάζουμε στο στόχαστρο του "εσωτερικούς τους δαίμονες". Αυτό ήταν το κόνσεπτ στο οποίο στηριζόταν ολόκληρη η εταιρεία», είπε ο Γουάιλι στον Observer.



Πώς αντλήθηκαν τα δεδομένα από τους λογαριασμούς

Σύμφωνα με τους New York Times, μέρος του τεράστιου όγκου των προσωπικών δεδομένων που αντλήθηκαν για λογαριασμό της Cambridge Analytica βρίσκονται ακόμα στην κατοχή της εταιρείας και υπάρχουν δημοσιογράφοι που τα έχουν δει. Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ της αμερικανικής εφημερίδας, τα δεδομένα αυτά συγκεντρώθηκαν μέσω μίας εφαρμογής με την ονομασία thisisyourdigitallife, την οποία σχεδίασε ο Ρώσος ακαδημαϊκός Αλεξάντρ Κόγκαν, ανεξάρτητα από την εργασία του στο Πανεπιστήμιο του Cambridge.

Μέσω της Global Science Research, εταιρείας του Κόγκαν (ο οποίος έχει λάβει σημαντικές επιχορηγήσεις από τη ρωσική κυβέρνηση) και σε συνεργασία με την Cambridge Analytica, εκατοντάδες χιλιάδες χρήστες πραγματοποίησαν επι πληρωμή ένα τεστ προσωπικότητας και συμφώνησαν να συλλεχθούν τα προσωπικά δεδομένα τους για πανεπιστημιακή χρήση. Ωστόσο, η εφαρμογή ουσιαστικά «άνοιγε την πύλη» για τη συλλογή προσωπικών στοιχείων και από τους φίλους των 270.000 συμμετεχόντων, δημιουργώντας μια βάση δεδομένων που περιλάμβανε στοιχεία δεκάδων εκατομμυρίων προσώπων!

Κι όλα αυτά, παρά το γεγονός ότι η πολιτική του Facebook επιτρέπει τη συλλογή στοιχείων φίλων μόνο για τη βελτίωση της εμπειρίας των χρηστών στην χρήση της πλατφόρμας και απαγορεύει ρητά την πώλησή τους ή την χρησιμοποίησή τους για διαφημιστικούς σκοπούς.

Όπως μεταδίδει o Observer, το Facebook πήρε είδηση την παραβίαση των κανόνων του στα τέλη του 2015 και διέγραψε την εφαρμογή, με το αιτιολογικό ότι ο Κόγκαν είχε μεν συγκεντρώσει νόμιμα τα δεδομένα των χρηστών, αλλά τα διαβίβασε παράνομα στην Cambridge Analytica και στον Κρίστοφερ Γουάιλι.

Παρά τη διακοπή της συνεργασίας της με τον Κόγκαν, ωστόσο, ο γίγαντας των social media όχι μόνο δεν ειδοποίησε τους χρήστες αλλά ούτε έλαβε σημαντικά μέτρα για την περαιτέρω προστασία των δεδομένων εκατομμυρίων μελών της κοινότητάς της. Αυτή η πτυχή της υπόθεσης προκαλεί ερωτήματα για τον ρόλο που έπαιξε το Facebook στην στόχευση «ψηφοφόρων» με εξατομικευμένα διαφημιστικά μηνύματα κατά τη διεξαγωγή των  Αμερικανικών εκλογών του 2016.

Σύμφωνα με την επίσημη δήλωση του Πολ Γκρέγουολ, αντιπροέδρου και αναπληρωτή γενικού διευθυντή του Facebook, η πλατφόρμα εξαπατήθηκε από τον Κόγκαν και την Cambridge Analytica, που την είχαν διαβεβαιώσει πριν από τρία χρόνια ότι όλα τα δεδομένα είχαν καταστραφεί. «Εδώ και μερικές ημέρες, λάβαμε πληροφορίες ότι δεν έχουν καταστραφεί όλα τα δεδομένα αντίθετα με τις διαβεβαιώσεις που είχαμε λάβει τότε. Καταβάλλουμε εντατικές προσπάθειες για να προσδιορίσουμε την ακρίβεια αυτών των πληροφοριών. Εάν όντως είναι ακριβείς, θα πρόκειται για μία απαράδεκτη παραβίαση εμπιστοσύνης και δεσμεύσεων», αναφέρει στην ανακοίνωση ο Πολ Γκρέγουολ, επισημαίνοντας ότι το Facebook «θα λάβει τα αναγκαία μέτρα ώστε τα δεδομένα αυτά να διαγραφούν μία και καλή».

Η Cambridge Analytica, θυγατρική της SCL, φαίνεται να έχει διαδραματίσει σημαντικό ρόλο και στην εκστρατεία υπέρ του Brexit στο πλαίσιο του βρετανικού δημοψηφίσματος, προσφέροντας στην ομάδα Leave EU σχήματα συγκέντρωσης δεδομένων και στόχευσης κοινού.

Αξίζει να σημειωθεί τέλος ότι η εταιρεία είχε χρηματοδοτηθεί με 15 εκατομμύρια δολάρια από τον Ρόμπερτ Μέρσερ, αμερικανό επιχειρηματία που έκανε περιουσία με τα hedge funds και αποτελεί έναν από τους κύριους δωρητές του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος.

Γιατί αποφάσισε να μιλήσει o Κρίστοφερ Γουάιλι

Όταν η δημοσιογράφος του Observer, Κάρολ Σαντγουαλάρντ, εντόπισε την άνοιξη του 2017 τον Γουάιλι μέσω ενός άλλου πρώην υπαλλήλου της Cambridge Analytica, εκείνος είχε επιστρέψει στη χώρα του και προσπαθούσε να αντιμετωπίσει τις ενοχές που τον βασάνιζαν για την εμπλοκή του σε αυτήν την «βρώμικη» υπόθεση. Την περίοδο που συνέβη η πρώτη προσέγγιση από την εφημερίδα, ο Μπάνον είχε ήδη χριστεί επικεφαλής της στρατηγικής του Τραμπ και λειτουργούσε ουσιαστικά σαν το δεξί του χέρι.

Η μητρική εταιρεία της Cambridge Analytica, η SCL είχε ήδη κάνει ορισμένες επαφές με το Πεντάγωνο, προτείνοντας του συνεργασία, κάτι που είχε πραγματικά... φρικάρει τον Γουάιλι.

 «Είναι παρανοϊκό. Η εταιρεία αυτή έχει δημιουργήσει ψυχολογικά προφίλ για 230 εκατομμύρια Αμερικάνους και τώρα θέλει να συνεργαστεί με το Πεντάγωνο. Η υπόθεση θυμίζει Νίξον με στεροειδή», είχε πει ένα βράδυ στη δημοσιογράφο του Observer.

Θορυβημένος από τις εξελίξεις και θέλοντας να «επανορθώσει» σε καποιο βαθμό για τη ζημιά που είχε κάνει το σύστημα που επινόησε, Ο Γουάιλι παρέδωσε στην εφημερίδα ένα σύνολο εγγράφων που αποκάλυπταν μυστικές πτυχές της λειτουργίας της Cambridge Analytica. Οι μαρτυρίες του και τα στοιχεία που έφερε στο φως τους επόμενους μήνες σκιαγραφούσαν τον τόπο με τον οποίο η εταιρεία μετέτεψε το Facebook σε «σημείο εκκίνησης» για τη μεγαλύτερη επίθεση που έχει δεχθεί ποτέ η δημοκρατική διαδικασία των εκλογών στις ΗΠΑ.

Ειδικότερα, παρουσίασε στους δημοσιογράφους το «paper trail» από email, αποδείξεις και νομικά έγγραφα που αποδείκνυε πέραν πάσης αμφιβολίας ότι τουλάχιστον 50 εκατομμύρια χρήστες του Facebook είχαν πέσει πέσει θύματα αυτής της νόμιμης/παράνομης κλοπής δεδομένων.

Όπως εξήγησε ο Γουάιλι, ο ίδιος είχε αναλάβει προσωπικά την επίβλεψη της πρώτης μεγάλης παραβίασης δεδομένων, μέσω του συστήματος άντλησης δεδομένων από προφίλ χρηστών που είχε δημιουργήσει, για λογαριασμό του τότε αφεντικού του, Στιβ Μπάνον.


protothema.gr

Φ. Κουβέλης «για γέλια & για κλάματα»: «Η Τουρκία δεν θέλει θερμό επεισόδιο - Διεκδικεί ανακαθορισμό των συσχετισμών»!





pronews: Θυμάστε που είχαμε σημειώσει ότι με τον Φ.Κουβέλη ως ΑΝΥΕΘΑ θα νοσταλγήσουμε τον "πολεμοκάπηλο" Δ.Βίτσα;

Ιδού λοιπόν: Σε αντίθετη γραμμή ακόμα και με τον υπουργό Εξωτερικών Ν.Κοτζιά που βλέπει τη Τουρκία να επιδιώκει θερμπο επεισόδιο για να μας πάει "καβάλα", αλλά και με όλους τους στρατιωτικούς και πολιτικούς παρατηρητές εντός και εκτός Ελλάδος ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας, Φώτης Κουβέλης, σε συνέντευξή του εξαίρει τον τουρκικό φιλειρηνισμό και εκτιμά ότι "η Τουρκία δεν επιδιώκει ένα θερμό επεισόδιο, πολύ περισσότερο, τη σύρραξη με την Ελλάδα"!

Προσθέτει, δε, ότι "ένα τυχαίο όμως γεγονός, που μπορεί να προκληθεί μέσα στην ένταση που προκύπτει, για παράδειγμα στις αεροπορικές αναχαιτίσεις, είναι δυνατόν να κλιμακώσει τις εντάσεις". Αρα μήπως να σταματήσουμε τις αναχαιτίσεις; Το άλλο θα μας πει αυτή η κυβέρνηση;

Ο κ. Κουβέλης σημειώνει ότι οι εντάσεις που προκαλεί η Τουρκία στις σχέσεις της με την Ελλάδα έχουν "ως κύρια αναφορά την ΑΟΖ της Κύπρο την οποία η γειτονική χώρα εντάσσει σε ένα ευρύτερο πλαίσιο διεκδίκησης ανακαθορισμού των συσχετισμών στην ευρύτερη περιοχή".
Η τουρκική επιθετικότητα και ο ρεβιζιονισμός δια χειλέων Κουβέλη: "Διεκδίκηση ανακαθορισμού των συσχετισμών"! 

Πιο βερμπαλιστής, πεθαίνεις!
Τονίζει ότι η Ελλάδα "από θέση σταθερότητας και ψυχραιμίας δεν επιδιώκει την κλιμάκωση της έντασης, αποφασισμένη και ικανή βέβαια να υπερασπίζεται τα δικαιώματά της", προσθέτοντας ότι "η Τουρκία εκτίθεται (σ.σ.: lol!) και αποδυναμώνει την εξωτερική πολιτική της με τις εντάσεις που προκαλεί", και υπογραμμίζει: "Δεν υπάρχουν γκρίζες ζώνες. Τα κυριαρχικά μας δικαιώματα είναι σαφή και οριοθετημένα από τις διεθνείς συνθήκες και το διεθνές δίκαιο".

Αναφερόμενος στο θέμα της σύλληψης και κράτησης των δύο Ελλήνων στρατιωτικών στις τουρκικές φυλακές, κάνει λόγο για "απλό διασυνοριακό περιστατικό" που "θα μπορούσε να επιλυθεί με μια απλή συνεννόηση", αλλά "η Τουρκία το ενέταξε στις εντάσεις των σχέσεών της με τη χώρα μας και το παρέπεμψε στο τουρκικό δικαστήριο".

Yπογραμμίζει ότι η Ελλάδα προβαίνει σε όλες τις αναγκαίες ενέργειες προς πολλές κατευθύνσεις για την επιστροφή των δύο στρατιωτικών, εκφράζοντας ταυτόχρονα τη μη ικανοποίηση του από τη συνολική εξέλιξη της υπόθεσης (πρέπει να έχουν τρομοκρατηθεί στην Αγκυρα).

Ως προς την θέση που πήρε το ΝΑΤΟ επί του θέματος αυτού, σημείωσε ότι "η δήλωση και η προτροπή του ΝΑΤΟ ότι το όλο θέμα πρέπει να επιλυθεί μεταξύ της Ελλάδας και της Τουρκίας βαραίνει προφανώς την Τουρκία και όχι την Ελλάδα", προσθέτοντας "και η Τουρκία, νομίζω ότι αντιλαμβάνεται το βάρος αυτής της προτροπής στις σχέσεις της και με το ΝΑΤΟ".
Ερωτηθείς σχετικά είπε ότι δεν εξετάζεται η αύξηση της στρατιωτικής θητείας, καθώς "οι Ένοπλες Δυνάμεις μας είναι ικανές και με αποτρεπτική επάρκεια συγκροτημένες" (τότε γιατί θα μας πάνε "καβάλα" μετά το "θερμό" επεισόδιο, όπως δήλωσε ο συνάδελφός του Ν.Κοτζιάς;)
Ο κ. Κουβέλης θεωρεί θετική την πρόταση του Σταύρου Θεοδωράκη για τη συγκρότηση Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας, εκτιμά ως αναγκαία και επιβεβλημένη τη συνεννόηση και ενότητα των δυνάμεων του δημοκρατικού τόξου στην άσκηση εξωτερικής πολιτικής και εγκαλεί την αντιπολίτευση συνολικά, "με μικρές εξαιρέσεις υποτάσσει το χρήσιμο και επιβεβλημένο στη στείρα αντιπολίτευση".

Ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας θεωρεί συμφέρουσα για την Ελλάδα τη λύση του "λεγόμενου "Μακεδονικού ζητήματος" με "προϋποθέσεις που αφορούν τους αλυτρωτισμούς, την εγγύηση των συνόρων και με σύνθετη ονομασία, με χρήση έναντι όλων". "Μια διεθνής συνθήκη με καταγεγραμμένες τις δεσμεύσεις σχετικά με τον αλυτρωτισμό, στις πολλές εκφάνσεις του, την αμφισβήτηση των συνόρων, την ονομασία, υπερισχύει του υπάρχοντος ή μελλοντικού Συντάγματος. Βέβαια η αναθεώρηση του Συντάγματος της ΠΓΔΜ και η εναρμόνισή του με τους όρους της διεθνούς συνθήκης θα αποτελεί υποχρέωσή της έναντι του διεθνούς δικαίου" προσθέτει.
]
Αναφέρει ακόμα ότι η "μη λύση" τροφοδοτεί τις επεκτατικού χαρακτήρα επιλογές της Τουρκίας που επιδεικνύει το "ενδιαφέρον της" για τους τουρκικούς και μουσουλμανικούς πληθυσμούς της περιοχής, ενώ πρέπει να συνυπολογιστεί και η αναδεικνυόμενη διάθεση για την δημιουργία της "Μεγάλης Αλβανίας".
"Την θέση μου αυτή δεν τη συναρτώ ούτε την εξαρτώ από τη θέση των ΑΝΕΛ. Θα αποτελούσε όμως σπουδή η εκτίμηση, έστω και ως υπόθεση εργασίας, να θεωρηθεί ότι οι ΑΝΕΛ, στο επιθυμητό ενδεχόμενο συμφωνίας Ελλάδας-ΠΓΔΜ θα αποχωρήσουν από την κυβέρνηση" προσθέτει.

Ως προς την συνεργασία του με τον Πάνο Καμμένο και τις δηλώσεις του κ. Κουβέλη ότι "θα αναφέρεται στον πρωθυπουργό" απάντησε: "Με τον κ. Καμμένο συνεργαζόμαστε για να υπηρετηθεί το θετικό αποτέλεσμα του κυβερνητικού έργου. Εργαζόμαστε για το ωφέλιμο για τη χώρα στον τομέα ευθύνης μας, ανεξάρτητα από τη διαφορετική θέση που έχουμε στο ζήτημα του "Μακεδονικού". Πράγματι ο κάθε αναπληρωτής υπουργός στον πρωθυπουργό θεσμικά αναφέρεται".
ΠΗΓΗPronews
" Biokott" Τηλεφωνα παραγγελιών : 24670.82168-6978276141- Χοντρική -Λιανική πώληση Αποστολές με κούριερ στην πόρτα

Κοτζιάς: Ο ορισμός του ΠΡΟΔΟΤΗ: «Θα ηττηθούμε από τη Τουρκία αν πάμε σε θερμό επεισόδιο»!

Κοτζιάς ο πατέρας του ήταν το καρφί των γερμανών της πρώτης κατοχής όπως είναι γνωστό στο πανελλήνιο
thuella-sti-bouli-gia-tin-epistoli-kotzia-gia-ta-skopia_3.w_l
Σε μία αδιανόητη δήλωση προχώρησε ο υπουργός Εξωτερικών Ν.Κοτζιάς ενημερώνοντας την Επιτροπή Αμυνας και Εξωτερικών της Βουλής για τις νέες συνθήκες που διαμορφώνει σε Αιγαίο και Θράκη η τουρκική επιθετικότητα.

Μια δήλωση που χαρακτηρίζεται από φόβο, ηττοπάθεια και προδιάθεση εθνικών υποχωρήσεων.
Τι είπε: «Η μακρόχρονη στρατηγική της Άγκυρας, αν χρειαστεί πιστεύω, είναι να κάνει ένα θερμό επεισόδιο και να μας πάει σε διαπραγμάτευση καβάλα»!
Και γιατί να μας πάει σε  «διαπραγμάτευση καβάλα» μετά από ένα θερμό επεισόδιο η Τουρκία και να μην την πάμε ΕΜΕΙΣ «καβάλα» μετά από το θερμό επεισόδιο;

Γιατί απορρίπτει εκ των προτέρων την πιθανότητα να ηττηθεί η Τουρκία από τις ελληνικές Ενοπλες Δυνάμεις στο «θερμό» επεισόδιο που θα προκαλέσει η ίδια;
Γιατί αρνείται την πιθανότητα να επικρατήσει η Ελλάδα και οι ελληνικές Ενοπλες Δυνάμεις στο «θερμό» επεισόδιο;
Τέτοια γνώμη έχει για τις Ενοπλες Δυνάμεις ο υπουργός Εξωτερικών; Οτι είναι «σφαγμένες από χέρι» σε περίπτωση θερμού επεισοδίου με τη Τουρκία;
Ουσιαστικά ο Ν.Κοτζιάς είπε στην Επιτροπή ότι «Θα ηττηθούμε από τη Τουρκία αν μας πάει σε θερμό επεισόδιο»!

Για αυτό η κυβέρνηση δέχεται τον κάθε εξευτελισμό και ρίχνει το ηθικό των Ενόπλων Δυνάμεων;
Οι ελληνικές Ενοπλες Δυνάμεις ακόμα και τώρα, μετά από δέκα χρόνια εξοπλιστικού αυτο-εμπάργκο  που τους επέβαλαν οι πολιτικές ηγεσίες (οπλικά συστήματα 30 δισ. ευρώ απουσιάζουν από την «φαρέτρα» των Ενόπλων Δυνάμεων λόγω των αποφάσεων των πολιτικών τύπου Κοτζιά), αυτές οι Ενοπλες Δυνάμεις μπορούν να επιφέρουν συντριπτικό πλήγμα στη Τουρκία, αν αφεθούν ελεύθερες να κάνουν αυτό για το οποίο εκπαιδεύονται: Να πολεμήσουν.

Οχι να τους εμβολίζουν, να τους πιάνουν αιχμαλώτους και να σφυρίζουν αδιάφορα…
Τη δήλωση την έκανε ο ίδιος ο Κοτζιάς στους 51 βουλευτές όλων των κομμάτων που συμμετέχουν στην επιτροπή Εξωτερικών και Αμυνας της Βουλής.

" Biokott" Τηλεφωνα παραγγελιών : 6978276141- Χοντρική -Λιανική πώληση Αποστολές με κούριερ στην πόρτα

ΤΕΛΟΣ ΣΤΗ ΔΙΑΦΘΟΡΑ -Μήνυση κατά 11 Δικαστών και 5 Εισαγγελέων του Εφετείου/Πρωτοδικείου Ηρακλείου. Δείτε πως συγκάλυψαν την κακουργηματική απάτη και φοροδιαφυγή εκατομμυρίων ευρώ του Β’ Οικοδομικού Συνεταιρισμού Δασκάλων και Νηπιαγωγών Ηρακλείου, σε βάρος του Ελληνικού Δημοσίου και σε βάρος της περιουσίας μας.


Μήνυση κατά 11 Δικαστών και 5 Εισαγγελέων του Εφετείου/Πρωτοδικείου Ηρακλείου. Δείτε πως συγκάλυψαν την κακουργηματική απάτη και φοροδιαφυγή εκατομμυρίων ευρώ του Β’ Οικοδομικού Συνεταιρισμού Δασκάλων και Νηπιαγωγών Ηρακλείου, σε βάρος του Ελληνικού Δημοσίου και σε βάρος της περιουσίας μας.



Στις 28/12/2017 υποβάλαμε ενώπιον της Εισαγγελίας Πλημ/κών Ηρακλείου Έγκληση-Μήνυση κατά των: Θεονύμφης Λυράκη, Παρασκευής Κυραλέου, Αικατερίνης Παπαδάκη Εφέτες Ανατολικής Κρήτης, Βασιλικής Βλάχου Αντεισαγγελέα Εφετών Ανατολικής Κρήτης, Αντωνίας Μπαχαντάκη, Ευδοκίας Γκιόγκη, Ελένης Σούρλα Ειδικές Ανακρίτριες Πρωτοδικών Ηρακλείου, Αγγελικής Δέτση Προέδρου Πρωτοδικών Ηρακλείου, Αθηνάς Γαλιουδάκη, Μαρίας Κωνσταντινίδου Πλημ/κων Ηρακλείου, Παναγιώτη ΠαναγιωτόπουλοΙωάννη Παπαδάκη Εισαγγελέων Πρωτοδικών Ηρακλείου, Αθανασίου Γαλήνα Αντεισαγγελέα Πρωτοδικών Ηρακλείου και Άννας Ξυλούρη Πταισματοδίκη Ηρακλείου για την τέλεση των αδικημάτων της παθητικής δωροδοκίας, παράβασης καθήκοντος, κατάχρησης εξουσίας, υπόθαλψης εγκληματία και χορήγησης ψευδούς βεβαίωσης.
Επίσης κατά των: Ζαχαρία Κοκκινάκη Προϊσταμένου της Εισαγγελίας Εφετών Ανατολικής Κρήτης, Αποστόλου Παπαθεοδώρου Προϊσταμένου του Εφετείου Ανατολικής Κρήτης, Κωνσταντίνο Κουτεντάκη του Δημητρίου και της Χρυσής, κτηνοτρόφου (γιο κατηγορουμένου και συγγενή λοιπών κατηγορουμένων) για συναυτουργία στη συγκάλυψη των κατ΄εξακολούθηση κακουργηματικών πράξεων των κατηγορουμένων και κατά των: Ιωσήφ Συγγελάκη, Ανέστη Μαυρίδη, Εμμανουήλ Αστυρακάκη αγρονόμων τοπογράφων-πραγματογνωμόνων για την τέλεση των αδικημάτων της ψευδορκίας πραγματογνώμονα, παράβασης καθήκοντος και χορήγησης ψευδούς βεβαίωσης.
Αποκαλύπτουμε τις ποινικά κολάσιμες πράξεις των Δικαστών και Εισαγγελέων του Εφετείου/Πρωτοδικείου Ηρακλείου με τις οποίες συγκάλυψαν την κατ’ εξακολούθηση κακουργηματική απάτη και φοροδιαφυγή εκατομμυρίων ευρώ του Β΄ Παραθεριστικού, Οικοδομικού, Συνεταιρισμού Δασκάλων και Νηπιαγωγών Νομού Ηρακλείου και λοιπών εμπλεκομένων (πωλητών, δικηγόρων, τοπογράφων, συμβολαιογράφου).
ΣΥΝΟΠΤΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΟΡΙΣΜΕΝΩΝ ΑΞΙΟΠΟΙΝΩΝ ΠΡΑΞΕΩΝ
  1. Το συμβούλιο Εφετών και ο Αντεισαγγελέας Εφετών Ανατολικής Κρήτης βεβαίωσαν ψευδώς παραγραφή του εγκλήματος που διέπραξαν οι κατηγορούμενοι.
  2. Το συμβούλιο Εφετών, ο Αντεισαγγελέας Εφετών Ανατολικής Κρήτης και η Ειδική Ανακρίτρια Πρωτοδικών Ηρακλείου χρησιμοποίησαν την ψευδή έκθεση πραγματογνωμοσύνης η οποία βασίστηκε στον Κωνσταντίνο Κουτεντάκη υιό του κατηγορουμένου Δημητρίου Κουτεντάκη (πωλητή) και συγγενή με λοιπούς κατηγορουμένους (πωλητές), οι οποίοι αντιμετώπιζαν κατηγορίες που επισύρουν ποινή ισόβιας κάθειρξης.
  3. Η Αντεισαγγελέας Εφετών Ανατολικής Κρήτης παρήγγειλε την άσκηση ποινικής δίωξης για το αδίκημα της απάτης και όχι για το αδίκημα της ψευδούς βεβαίωσης με την οποία διαπράχθηκε η απάτη.
  4. Το συμβούλιο Πλημμελειοδικών και ο Εισαγγελέας Πλημ/κών Ηρακλείου προέβησαν στην αφαίρεση των νόμιμων δικαιωμάτων μας ως πολιτικώς ενάγοντες, βεβαιώνοντας ψευδώς ότι δεν είμαστε άμεσα παθόντες.
ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΑΞΙΟΠΟΙΝΩΝ ΠΡΑΞΕΩΝ

Η Αντεισαγγελέας Εφετών Ανατολικής Κρήτης ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΒΛΑΧΟΥ παρήγγειλε την άσκηση ποινικής δίωξης για την αξιόποινη πράξη της απάτης αντικειμένου ιδιαίτερα μεγάλης αξίας, τελεσθείσας από κοινού, κατ’ εξακολούθηση για την προκληθείσα ζημία σε βάρος του Ελληνικού Δημοσίου, η οποία υπερβαίνει το συνολικό ποσό των 150.000 ευρώ, δίχως όμως να παραγγείλει την άσκηση ποινικής δίωξης για την τέλεση του αδικήματος της ψευδούς βεβαίωσης και υφαρπαγής ψευδούς βεβαίωσης με την οποία διαπράχθηκε η απάτη, ούτως ώστε να καθίσταται εφικτή η συγκάλυψη αυτής στην κύρια ανάκριση, με τη χρήση των ψευδών εκθέσεων πραγματογνωμοσύνης, την διενέργεια των οποίων η ίδια διέταξε.

Το γεγονός ότι η κακουργηματική απάτη και φοροδιαφυγή εκατομμυρίων ευρώ των εγκαλουμένων-κατηγορουμένων είναι πρόδηλη στα υπ’ αρ. 7194/6-11-1992 , 7285/23-12-1992, 9460/28-11-1996 συμβόλαια αγοραπωλησίας στα οποία βεβαιώνονται ψευδή στοιχεία και γεγονότα, αποδεικνύει ότι οι πραγματογνωμοσύνες διενεργήθηκαν κατ’ εντολή του Αντεισαγγελέα πρωτοδικών ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΓΑΛΗΝΑ και της Αντεισαγγελέως Εφετών Ανατολικής Κρήτης ΒΑΣΙΛΙΚΗΣ ΒΛΑΧΟΥ, για να χρησιμοποιηθούν ως μέσο συγκάλυψης της κακουργηματικής απάτης και φοροδιαφυγής εκατομμυρίων ευρώ των εγκαλουμένων-κατηγορουμένων.

Επίσης η Αντεισαγγελέας Εφετών Ανατολικής Κρήτης ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΒΛΑΧΟΥ σκοπίμως δεν παρήγγειλε την άσκηση ποινικής δίωξης εναντίον των εγκαλουμένων για τις αξιόποινες πράξεις που τέλεσαν το έτος 2001 σε βάρος της περιουσίας μας, οι οποίες δεν είχαν παραγραφεί, ούτως ώστε να μην δικαιούμαστε να ασκήσουμε έφεση κατά απαλλακτικού βουλεύματος του συμβουλίου Πλημ/κών και να προχωρήσουν στην συγκάλυψη των κατ΄ εξακολούθηση κακουργηματικών πράξεων των κατηγορουμένων, με την έκδοση αμετάκλητου απαλλακτικού βουλεύματος του συμβουλίου Εφετών Ανατολικής Κρήτης, διότι στα εγκλήματα που προβλέπονται από το άρθρο 1 του νόμου 1608/1950 όχι μόνο παρακάμπτεται  ο πρώτος βαθμός κρίσεως αλλά αφαιρείται και η δυνατότητα αναιρετικού ελέγχου μια και το συμβούλιο εφετών αποφαίνεται αμετάκλητα και όχι σε πρώτο και τελευταίο βαθμό. (όπως και εγένετο)
Συγκεκριμένα την 1η Αυγούστου του 2001 καταρτίστηκε το υπ’ αρ. 12.227 συμβόλαιο της συμβολαιογράφου ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΣΑΛΟΥΣΤΡΟΥ, το οποίο βασίστηκε στα υπ’ αρ. 7194/6-11-1992, 7285/23-12-1992, 9460/28-11-1996 συμβόλαια αγοραπωλησίας, τα οποία βεβαιώνουν ψευδή στοιχεία και γεγονότα, παραποιώντας την έκταση του επίδικου ακινήτου, διαπράττοντας κακουργηματική απάτη.
Η Ειδική Ανακρίτρια Πρωτοδικών Ηρακλείου ΑΝΤΩΝΙΑ ΜΠΑΧΑΝΤΑΚΗ, η οποία  είχε αναλάβει το χειρισμό της υπ’ αρ. ΣΤ11/1606 κατεπείγουσας ανακριτικής δικογραφίας, παρότι στο στάδιο αμέσως μετά τη λήψη της παραγγελίας της Αντεισαγγελέως Εφετών Ανατολικής Κρήτης ΒΑΣΙΛΙΚΗΣ ΒΛΑΧΟΥ προς ενέργεια κύριας ανάκρισης, προέβη σε διενέργεια ανακριτικής πράξης, χαρακτηρίζοντας την πράξη των κατηγορουμένων ως αξιόποινη, καθώς στις 15-1-2014 κατόπιν της υπ’ αρ. ΑΝΑ/ΚΜ/2/2014 κλήσεως προσήλθαμε ενώπιον της και εξεταστήκαμε ως μάρτυρες υποβάλλοντας το από 15-1-2014 υπόμνημα, εν συνεχεία χαρακτήρισε την πράξη των κατηγορουμένων ως μη αξιόποινη και περάτωσε την υπ’ αρ. ΣΤ11/1606 κατεπείγουσα ανακριτική δικογραφία με τυπικές κλήσεις, συγκαλύπτοντας τη κακουργηματική απάτη και φοροδιαφυγή εκατομμυρίων ευρώ των κατηγορουμένων, παραβιάζοντας κατάφωρα το άρθρο 247 του Κ.Π.Δ.
Το γεγονός ότι υποβάλαμε την υπ’ αρ. πρωτ. 1632/10-3-2014  αίτηση με την οποία ζητήσαμε να λάβουμε γνώση της πρότασης του Εισαγγελέα Εφετών Ανατολικής Κρήτης προς το αρμόδιο Δικαστικό Συμβούλιο Εφετών Ανατολικής Κρήτης πριν να κατατεθεί στο Δικαστικό Συμβούλιο, όπως είχαμε δικαίωμα, σύμφωνα με το άρθρο 308 παρ. 2 του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας, προκειμένου να εκφέρουμε τις παρατηρήσεις μας επ’ αυτής, να δώσουμε σχετικές εξηγήσεις και διευκρινήσεις και να προβούμε (ενδεχομένως) σε αντίκρουση της καθώς επίσης και την υπ’ αρ. πρωτ. 1873/17-3-2014 καταγγελία σε βάρος της Ειδικής Ανακρίτριας Πρωτοδικών ΑΝΤΩΝΙΑΣ ΜΠΑΧΑΝΤΑΚΗ ενώπιον της Εισαγγελίας Εφετών Ανατολικής Κρήτης, είχε ως αποτέλεσμα να μην καθίσταται πλέον εφικτό στον Εισαγγελέα Εφετών Ανατολικής Κρήτης και στο Συμβούλιο Εφετών Ανατολικής Κρήτης να προχωρήσουν στη συγκάλυψη των κατ’ εξακολούθηση κακουργηματικών πράξεων των κατηγορουμένων, σε βάρος της περιουσίας μας και σε βάρος του Ελληνικού Δημοσίου.
Μετά την αποτυχημένη απόπειρα συγκάλυψης των κατ’ εξακολούθηση κακουργηματικών πράξεων των κατηγορουμένων από την Ειδική Ανακρίτρια Πρωτοδικών Ηρακλείου ΑΝΤΩΝΙΑ ΜΠΑΧΑΝΤΑΚΗ σε συνεργασία με το Εφετείο Ανατολικής Κρήτης, προχώρησαν στην εφαρμογή νέου σχεδίου συγκάλυψηςτο οποίο προέβλεπε την παράνομη αφαίρεση των νομίμων δικαιωμάτων μας ως πολιτικώς ενάγοντες, ούτως ώστε να καθίσταται εφικτό στον Εισαγγελέα Εφετών Ανατολικής Κρήτης και στο συμβούλιο Εφετών Ανατολικής  Κρήτης να προχωρήσουν απρόσκοπτα στη συγκάλυψη των κατ’ εξακολούθηση κακουργηματικών πράξεων των κατηγορουμένων, με την έκδοση αμετάκλητου απαλλακτικού βουλεύματος του συμβουλίου Εφετών Ανατολικής Κρήτης, διότι στα εγκλήματα που προβλέπονται από το άρθρο 1 του νόμου 1608/1950 όχι μόνο παρακάμπτεται  ο πρώτος βαθμός κρίσεως αλλά αφαιρείται και η δυνατότητα αναιρετικού ελέγχου μια και το συμβούλιο εφετών αποφαίνεται αμετάκλητα και όχι σε πρώτο και τελευταίο βαθμό. (όπως και εγένετο)
Εν συνεχεία η υπ’ αρ. ΣΤ11/1606-ΕΓ2-14/4 κατεπείγουσα ανακριτική δικογραφία επεστράφη από την Αντεισαγγελέα Εφετών Ανατολικής Κρήτης ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΒΛΑΧΟΥ στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ηρακλείου για διενέργεια περαιτέρω κυρίας ανακρίσεως, το χειρισμό της οποίας ανέλαβε η Ειδική Ανακρίτρια Πρωτοδικών Ηρακλείου ΕΥΔΟΚΙΑ ΓΚΙΟΓΚΗ, η οποία προχώρησε άμεσα στην εκτέλεση του νέου σχεδίου συγκάλυψης των κατ’ εξακολούθηση κακουργηματικών πράξεων των κατηγορουμένων, υποβάλλοντας την υπ’ αρ. πρωτ. 190/7-4-2014 αίτηση προς τον Εισαγγελέα Πλημ/κών Ηρακλείου, σύμφωνα με την οποία ζήτησε να κριθεί εάν φέρουμε την ιδιότητα του πολιτικώς ενάγοντος, μολονότι η άμεση ζημία που υπέστημεν ως ιδιοκτήτες του επίδικου ακινήτου είναι πρόδηλη.
Ακολούθως ο Εισαγγελέας Πλημ/κών Ηρακλείου ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ, βεβαιώνοντας ψευδώς ότι δεν είμαστε αμέσως παθόντες, πρότεινε στο συμβούλιο Πλημ/κών Ηρακλείου να κηρυχθεί απαράδεκτη η παράσταση πολιτικής αγωγής  που υποβάλαμε στις 5-10-2011.
Στις 3 Ιουνίου του 2014 το συμβούλιο Πλημ/κών Ηρακλείου συγκροτούμενο από τους: ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΔΕΤΣΗ Πρόεδρο Πρωτοδικών Ηρακλείου, ΑΘΗΝΑ ΓΑΛΙΟΥΔΑΚΗ Πλημ/κη Ηρακλείου και ΜΑΡΙΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΟΥ Πλημ/κη Ηρακλείου, αγνοώντας δολίως την  άμεση ζημία που υπέστημεν ως ιδιοκτήτες του επίδικου ακινήτου, με το υπ’ αρ. 237/2014 βούλευμα κήρυξε ως απαράδεκτη τη δήλωση παράστασης πολιτικής αγωγής που υποβάλαμε στις 5/10/2011 για να μη δικαιούμαστε:
  1. να ασκήσουμε έφεση κατά απαλλακτικού βουλεύματος του συμβουλίου Πλημ/κών Ηρακλείου.
  2. να λάβουμε γνώση της πρότασης του Εισαγγελέα Εφετών Ανατολικής Κρήτης προς το αρμόδιο Δικαστικό Συμβούλιο Εφετών Ανατολικής Κρήτης πριν να κατατεθεί στο Δικαστικό Συμβούλιο, προκειμένου να εκφέρουμε τις παρατηρήσεις μας επ’ αυτής, να δώσουμε σχετικές εξηγήσεις και διευκρινήσεις και να προβούμε (ενδεχομένως) σε αντίκρουση της.
  3. να λαμβάνουμε αντίγραφα της δικογραφίας.
  4. να διορίσουμε τεχνικό σύμβουλο.
  5. να μας ανακοινωθούν τα ονόματα των πραγματογνωμόνων.
  6. να προσφύγουμε στο συμβούλιο πλημ/κών Ηρακλείου σχετικά με το αίτημα που υποβάλαμε για άνοιγμα και έλεγχο της κίνησης των τραπεζικών λογαριασμών των κατηγορουμένων.
  7. να μας καλούν πάντοτε, μετά το πέρας της ανάκρισης και πριν να διαβιβασθεί η δικογραφία στον εισαγγελέα, για να λάβουμε γνώση ολόκληρης της δικογραφίας.
  8. να απευθύνουμε ερωτήσεις και να υποβάλλουμε παρατηρήσεις όταν παριστάμεθα κατά τη διενέργεια ανακριτικής πράξης.
  9. να παριστάμεθα με συνήγορο ή να εκπροσωπούμαστε από συνήγορο κατά τη διενέργεια κάθε ανακριτικής πράξης με εξαίρεση την εξέταση μαρτύρων και των κατηγορουμένων.
  10. να ζητούμε να καταχωρισθούν οι ερωτήσεις ή οι παρατηρήσεις μας στην έκθεση.
  11. να υποβάλουμε αίτηση για εξαίρεση των πραγματογνωμόνων.
  12. να ζητούμε την εξαίρεση του ανακριτή, του εισαγγελέα ή του γραμματέα,
έτσι ώστε μετά το πέρας της συμπληρωματικής κυρίας ανακρίσεως να καθίσταται εφικτό στον Εισαγγελέα Εφετών Ανατολικής Κρήτης και στο συμβούλιο Εφετών Ανατολικής Κρήτης να προχωρήσουν απρόσκοπτα, στη συγκάλυψη των κατ’ εξακολούθηση κακουργηματικών πράξεων των κατηγορουμένων με την έκδοση αμετάκλητου απαλλακτικού βουλεύματος του συμβουλίου Εφετών Ανατολικής Κρήτης (όπως και εγένετο), διότι στα εγκλήματα που προβλέπονται από το άρθρο 1 του νόμου 1608/1950 όχι μόνο παρακάμπτεται  ο πρώτος βαθμός κρίσεως αλλά αφαιρείται και η δυνατότητα αναιρετικού ελέγχου μια και το συμβούλιο εφετών αποφαίνεται αμετάκλητα και όχι σε πρώτο και τελευταίο βαθμό.
Κατόπιν υποβολής της υπ’ αρ. πρωτ. 2446/7-5-2014 αίτησης εξαίρεσης της Ειδικής Ανακρίτριας Πρωτοδικών ΕΥΔΟΚΙΑΣ ΓΚΙΟΓΚΗ, το χειρισμό της υπ’ αρ. ΣΤ11/1606-ΕΓ2-14/4 κατεπείγουσας ανακριτικής δικογραφίας ανέλαβε στις 11 Ιουλίου του 2014 η Ειδική Ανακρίτρια Πρωτοδικών Ηρακλείου ΕΛΕΝΗ ΣΟΥΡΛΑ, η οποία αγνοώντας δολίως τα αδιάσειστα αποδεικτικά στοιχεία (συμβόλαια αγοραπωλησίας στα οποία βεβαιώνονται ψευδή στοιχεία-γεγονότα και σχετιζόμενα με αυτά έγγραφα, βάσει των οποίων η Αντεισαγγελέας Εφετών Ανατολικής Κρήτης ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΒΛΑΧΟΥ παρήγγειλε την άσκηση ποινικής δίωξης) και δίχως να προβεί σε λήψη απολογιών των κατηγορουμένων, σε άνοιγμα και έλεγχο της κίνησης των τραπεζικών λογαριασμών των κατηγορουμένων καθώς πρόκειται για αμιγώς οικονομικό έγκλημα κακουργηματικού χαρακτήρα, περάτωσε την υπό στοιχεία ΣΤ11/1606-ΕΓ2-14/4 κατεπείγουσα ανακριτική δικογραφία με τυπικές κλήσεις χρησιμοποιώντας:
  1. την ψευδή έκθεση του πραγματογνώμονα ΑΝΕΣΤΗ ΜΑΥΡΙΔΗ, ο οποίος προέβη σε εμβαδομέτρηση του επίδικου ακινήτου επί εδάφους, κατόπιν υποδείξεως των ορίων αυτού από τον Κωνσταντίνο Κουτεντάκη υιό του κατηγορουμένου Δημητρίου Κουτεντάκη (πωλητή) και συγγενή με λοιπούς κατηγορουμένους (πωλητές), οι οποίοι αντιμετώπιζαν κατηγορίες που επισύρουν ποινή ισόβιας κάθειρξης,
  2. την ψευδή έκθεση του πραγματογνώμονα ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΑΣΤΥΡΑΚΑΚΗ, ο οποίος προέβη σε εμβαδομέτρηση του επίδικου ακινήτου επί των τοπογραφικών διαγραμμάτων και όχι επί εδάφους, με την οποία η Αντεισαγγελέας Εφετών Βασιλική Βλάχου παρήγγειλε την άσκηση ποινικής δίωξης,
  3. την ψευδή έκθεση του πραγματογνώμονα ΙΩΣΗΦ ΣΥΓΓΕΛΑΚΗ, ο οποίος βεβαίωσε ψευδώς ότι εμβαδομέτρησε το επίδικο ακίνητο επί εδάφους ενώ στην πραγματικότητα προέβη σε εμβαδομέτρηση του επίδικου ακινήτου επίσης επί των τοπογραφικών διαγραμμάτων, το πόρισμα του οποίου σκοπίμως ταυτίστηκε με το πόρισμα του πραγματογνώμονα ΑΝΕΣΤΗ ΜΑΥΡΙΔΗ ώστε να μπορεί να χρησιμοποιηθεί από την Ειδική Ανακρίτρια ΕΛΕΝΗ ΣΟΥΡΛΑ για να συγκαλύψει την κατ’ εξακολούθηση κακουργηματική απάτη και φοροδιαφυγή εκατομμυρίων ευρώ των κατηγορουμένων καθώς και για να αρχειοθετηθούν οι υπ’ αρ. Α14/216, Γ14/910 εγκλήσεις-μηνύσεις που υποβάλαμε σε βάρος του πραγματογνώμονα ΙΩΣΗΦ ΣΥΓΓΕΛΑΚΗ και οι υπ’ αρ. Β14/1158, Α15/2 εγκλήσεις-μηνύσεις που υποβάλαμε σε βάρος του πραγματογνώμονα ΑΝΕΣΤΗ ΜΑΥΡΙΔΗ.
Για να μετρηθεί το επίδικο ακίνητο επί εδάφους είναι απαραίτητη η οριοδειξία από κάποιον, ο οποίος γνωρίζει τα όρια αυτού, γεγονός το οποίο επιβεβαιώνει ο πραγματογνώμονας ΑΝΕΣΤΗΣ ΜΑΥΡΙΔΗΣ αναφέροντας επί λέξη: << Είναι σαφές ότι για να μετρηθεί επί εδάφους, κρίνεται σκόπιμη η οριοδειξία του αποτελούμενου από τα πέντε επιμέρους ακίνητα, ενιαίου ακινήτου, που περιγράφεται στο υπ’ αρ. 15.349/12-12-1941 συμβόλαιο , από κάποιο άτομο το οποίο γνωρίζει τα τοπωνύμια που αναφέρονται σε αυτά και τα όρια του.>>
Ουδείς γνώστης των ορίων του επίδικου ακίνητου τα υπέδειξε στον πραγματογνώμονα ΙΩΣΗΦ ΣΥΓΓΕΛΑΚΗ, ούτως ώστε να καθίσταται εφικτή η εμβαδομέτρηση του επίδικου ακινήτου επί εδάφους.
Ο πραγματογνώμονας ΑΝΕΣΤΗΣ ΜΑΥΡΙΔΗΣ στην δεύτερη έκθεση δηλώνει πως γνώριζε τον ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟ ΚΟΥΤΕΝΤΑΚΗ υιό του κατηγορουμένου ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΚΟΥΤΕΝΤΑΚΗ καθώς η γνωριμία τους έγινε χρονικά μετά την παράδοση της πρώτης έκθεσης. Επιπλέον ο πραγματογνώμονας ΑΝΕΣΤΗΣ ΜΑΥΡΙΔΗΣ βεβαίωσε ψευδώς ότι αρνηθήκαμε να υποδείξουμε τα όρια του επίδικου ακινήτου.
Ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΟΥΤΕΝΤΑΚΗΣ γιός του κατηγορουμένου ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΚΟΥΤΕΝΤΑΚΗ (πωλητή) είναι επίσης συγγενής με τις κατηγορούμενες ΝΙΚΗ ΧΑΙΡΕΤΗ-ΚΟΥΤΕΝΤΑΚΗ, ΑΡΣΙΝΟΗ ΒΕΙΣΑΚΗ-ΚΟΥΤΕΝΤΑΚΗ, ΣΟΦΙΑ ΣΑΛΟΥΣΤΡΟΥ-ΚΟΥΤΕΝΤΕ, ΔΟΞΑ ΣΑΜΩΛΗ-ΚΟΥΤΕΝΤΑΚΗ (πωλητές), οι οποίες είναι αδερφές του κατηγορουμένου ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΚΟΥΤΕΝΤΑΚΗ  και εξάδελφος με τους κατηγορουμένους ΙΩΑΝΝΗ ΚΟΥΦΑΚΗ, ΝΙΚΗ ΚΟΥΦΑΚΗ, ΝΙΚΗ ΚΑΡΠΕΝΤΕΡ και ΣΑΒΒΑ ΚΟΥΝΑΛΗ (πωλητές), οι οποίοι αντιμετώπιζαν κατηγορίες που επισύρουν ποινή ισόβιας κάθειρξης.
Συνεπώς η μοναδική εμβαδομέτρηση του επίδικου ακινήτου που πραγματοποιήθηκε επί εδάφους και θα κατέληγε σε ασφαλή συμπεράσματα, επιβεβαιώνοντας την κακουργηματική απάτη η οποία αποδεικνύεται περίτρανα από τα συμβόλαια αγοραπωλησίας στα οποία βεβαιώνονται ψευδή στοιχεία και γεγονότα, βασίστηκε στον ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟ ΚΟΥΤΕΝΤΑΚΗ υιό του κατηγορουμένου ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΚΟΥΤΕΝΤΑΚΗ (πωλητή) και συγγενή λοιπών κατηγορουμένων-πωλητών (θείες και ξαδέρφια του ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΚΟΥΤΕΝΤΑΚΗ), ο οποίος βεβαίωσε ψευδώς τα όρια του επίδικου ακινήτου διότι οι ανωτέρω κατηγορούμενοι-συγγενείς του αντιμετώπιζαν κατηγορίες που επισύρουν ποινή ισόβιας κάθειρξης.

Το συμβούλιο Εφετών Ανατολικής Κρήτης αποτελούμενο από τους ΘΕΟΝΥΜΦΗ ΛΥΡΑΚΗ, ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΚΥΡΑΛΕΟΥ και ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ ΠΑΠΑΔΑΚΗ, αποδέχτηκε καθ’ολοκληρία προς αποφυγή ασκόπων επαναλήψεων την ψευδή και άνευ ειδικής και εμπεριστατωμένης αιτιολογίας υπ’ αρ. 74/2015 χειρόγραφη πρόταση του Αντεισαγγελέα Εφετών Ανατολικής Κρήτης ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΜΠΟΥΤΣΙΚΟΥ ο οποίος βεβαίωσε ψευδώς παραγραφή του εγκλήματος που διέπραξαν οι κατηγορούμενοι στις 28-11-1996 (σύνταξη του 9460 οριστικού συμβολαίου) και στις 8-9-2015 εξέδωσε το υπ’ αρ. 74/2015 αμετάκλητο βούλευμα σύμφωνα με το οποίο αποφάνθηκε να μη γίνει κατηγορία κατά των κατηγορουμένων, συγκαλύπτοντας την πρόδηλη κατ’ εξακολούθηση κακουργηματική απάτη και φοροδιαφυγή εκατομμυρίων ευρώ, σε βάρος του Ελληνικού Δημοσίου και σε βάρος της περιουσίας μας, προσπορίζοντας στον εαυτό τους παράνομο οικονομικό όφελος.
Παρότι οι Εφέτες  ΘΕΟΝΥΜΦΗ ΛΥΡΑΚΗ, ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΚΥΡΑΛΕΟΥ και ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ ΠΑΠΑΔΑΚΗ με τις υπ’ αρ. 9.517/Δ΄ (σχετ.65), 9.566/Δ΄ (σχετ.53), 9.518/Δ΄ (σχετ.66) εξώδικες δηλώσεις που τους κοινοποιήσαμε, έλαβαν γνώση ότι ο πραγματογνώμονας ΑΝΕΣΤΗΣ ΜΑΥΡΙΔΗΣ εμβαδομέτρησε το επίδικο ακίνητο επί εδάφους κατόπιν υποδείξεως των ορίων αυτού από τον ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟ ΚΟΥΤΕΝΤΑΚΗ υιό του κατηγορουμένου ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΚΟΥΤΕΝΤΑΚΗ (πωλητή) και συγγενή λοιπών κατηγορουμένων (πωλητών), αποδέχτηκαν και χρησιμοποίησαν την ψευδή έκθεση (σχετ.10) του πραγματογνώμονα ΑΝΕΣΤΗ ΜΑΥΡΙΔΗ, για να συγκαλύψουν την κατ’ εξακολούθηση κακουργηματική απάτη και φοροδιαφυγή εκατομμυρίων ευρώ των κατηγορουμένων, προσπορίζοντας στον εαυτό τους παράνομο οικονομικό όφελος.

Ο Αντεισαγγελέας Εφετών Ανατολικής Κρήτης ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΠΟΥΤΣΙΚΟΣ για να μην υπεισέλθει στην ουσία της υποθέσεως, ήτοι στα συμβόλαια αγοραπωλησίας 9460/28-11-1996 οριστικό, 7285 τροποποίηση προσυμφώνου, 7194 προσύμφωνο στα οποία βεβαιώνονται ψευδή στοιχεία-γεγονότα και στα σχετιζόμενα με αυτά έγγραφα τα οποία αποτελούν αδιάσειστα αποδεικτικά στοιχεία που αποδεικνύουν περίτρανα την κακουργηματική απάτη και φοροδιαφυγή εκατομμυρίων ευρώ και θα παρέπεμπαν τους κατηγορουμένους στο ακροατήριο (βάσει των οποίων η Αντεισαγγελέας Εφετών Ανατολικής Κρήτης ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΒΛΑΧΟΥ παρήγγειλε την άσκηση ποινικής δίωξης) καθώς και στα νέα αδιάσειστα αποδεικτικά στοιχεία που προσκομίσαμε στην κύρια ανάκριση, βεβαίωσε ψευδώς παραγραφή του εγκλήματος που διέπραξαν οι κατηγορούμενοι στις 28-11-1996 (σύνταξη του 9460 οριστικού συμβολαίου).
Ο Αντεισαγγελέας Εφετών ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΠΟΥΤΣΙΚΟΣ ισχυρίστηκε ότι το έγκλημα που τέλεσαν οι κατηγορούμενοι στις 28-11-1996 (σύνταξη του 9460) οριστικού συμβολαίου) έχει παραγραφεί λόγω συμπλήρωσης δεκαπέντε (15) ετών, γεγονός το οποίο είναι πέρα για πέρα ψευδές καθώς από τον συνδυασμό των διατάξεων των άρθρων 386 παρ. 1&3 Π.Κ, 1 παρ. 1 του Ν. 1608/1950, 111 παρ. 1&2 Π.Κ, στην περίπτωση που η αξιόποινη πράξη της απάτης, της οποίας το αντικείμενο είναι ιδιαίτερα μεγάλης αξίας και η οποία φέρεται τελεσθείσα σε βάρος του Ελληνικού Δημοσίου, η δε ζημία που προξενήθηκε ή οπωσδήποτε απειλήθηκε στο Δημόσιο υπερβαίνει το ποσό των 50.000.000 δραχμών (150.000 ευρώ), η παραγραφή του εν λόγω εγκλήματος επέρχεται με τη συμπλήρωση είκοσι (20) ετών από τον χρόνο τέλεσης της αξιόποινης πράξης.
Συνεπώς η παραγραφή του εγκλήματος που τέλεσαν οι κατηγορούμενοι στις 28-11-1996 (σύνταξη του 9460 οριστικού συμβολαίου) συμπληρώνεται στις 28-11-2016.
Άλλωστε η Αντεισαγγελέας Εφετών Ανατολικής Κρήτης ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΒΛΑΧΟΥ με την υπ’ αρ. 17/2013 διάταξη παρήγγειλε την άσκηση ποινικής δίωξης κατά των εγκαλουμένων για την αξιόποινη πράξη της απάτης αντικειμένου ιδιαίτερα μεγάλης αξίας, τελεσθείσας από κοινού, κατ’ εξακολούθηση και σε βάρος του Ελληνικού Δημοσίου και από την οποία η προκληθείσα ζημία σε βάρος του Δημοσίου υπερβαίνει το συνολικό ποσό 150.000 ευρώ, καθόσον δεν παρήλθε ο αναγκαίος εκ του νόμου χρόνος παραγραφής της (20 έτη).

Παρότι με την υπ’ αρ. 9.566/Δ΄/18-6-2015 εξώδικη δήλωση γνωστοποιήσαμε στον Αντεισαγγελέα Εφετών ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟ ΜΠΟΥΤΣΙΚΟ ότι η Ειδική Ανακρίτρια ΕΛΕΝΗ ΣΟΥΡΛΑ, αποδέχτηκε και συμπεριέλαβε στην ΣΤ11/1606-ΕΓ2-14/5 κατεπείγουσα δικογραφία την έκθεση πραγματογνωμοσύνης του τοπογράφου ΑΝΕΣΤΗ ΜΑΥΡΙΔΗ, ο οποίος εμβαδομέτρησε το επίδικο ακίνητο κατόπιν υποδείξεως των ορίων αυτού από τον ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟ ΚΟΥΤΕΝΤΑΚΗ υιό του κατηγορουμένου ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΚΟΥΤΕΝΤΑΚΗ (πωλητή) και συγγενή λοιπών κατηγορουμένων (πωλητών), οι οποίοι αντιμετώπιζαν κατηγορίες που επισύρουν ποινή ισόβιας κάθειρξης, παρά ταύτα ο Αντεισαγγελέας Εφετών ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΠΟΥΤΣΙΚΟΣ στην υπ’ αρ. 74/2015 χειρόγραφη πρόταση του, χρησιμοποίησε την έκθεση πραγματογνωμοσύνης (σχετ.10) του τοπογράφου ΑΝΕΣΤΗ ΜΑΥΡΙΔΗ προς όφελος των κατηγορουμένων.

Το γεγονός ότι ο Προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών Ανατολικής Κρήτης ΖΑΧΑΡΙΑΣ ΚΟΚΚΙΝΑΚΗΣ και ο Προϊστάμενος του Εφετείου Ανατολικής Κρήτης ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΠΑΠΑΘΕΟΔΩΡΟΥ, έλαβαν γνώση με εξώδικες δηλώσεις, κοινοποιήσεις και καταγγελίες που είχαμε υποβάλλει ενώπιον τους, για τις αξιόποινες πράξεις των δικαστικών λειτουργών που χειρίστηκαν την υπ’ αρ. ΣΤ11/1606 κατεπείγουσα δικογραφία και δεν προέβησαν σε καμία ενέργεια δια την προάσπιση του δημοσίου συμφέροντος, τους καθιστά συναυτουργούς στη συγκάλυψη της κατ’ εξακολούθηση κακουργηματικής απάτης και φοροδιαφυγής εκατομμυρίων ευρώ των κατηγορουμένων, σε βάρος του Ελληνικού Δημοσίου και σε βάρος της περιουσίας μας, προσπορίζοντας στον εαυτό τους παράνομο οικονομικό όφελος.