29 Σεπτεμβρίου 2016

Κόφτε το δούλεμα του πολίτη με την εφορία… ΙΔΟΥ η λύση



Σχολιάζει ο Γιώργος Αναγνωστόπουλος




Ας ξεκινήσουμε με μία κοινά αποδεκτή παραδοχή. Κατά κανόνα τα Κράτη είναι τόσο πλούσια όσο και οι κάτοικοι τους, υπό την προϋπόθεση βεβαίως, ότι τα κράτη εισπράττουν τους φόρους που πρέπει να πληρώνουν οι κάτοικοι τους (εξαιρούνται οι χώρες πετρελαιοπαραγωγοί τύπου Μέσης Ανατολής).

Αν ψάξουμε, θα βρούμε αρκετά παραδείγματα ανά τον κόσμο, για το πως η φορολογία των πολιτών μπορεί να λειτουργεί σωστά και ο φορολογικός μηχανισμός ενός κράτους να είναι αποδοτικός, χωρίς κατ’ ανάγκη να είναι και καταπιεστικός.

Δεν θα κοιτάξω να κάνω… επιστημονική διατριβή στο θέμα, αλλά μία απλή σύγκριση του δικού μας -μη αποδοτικού- φορολογικού συστήματος με ενός από τα πιο αποδοτικά της Ευρώπης, το Ελβετικό, το οποίο τυγχάνει να γνωρίζω καλά.

Θα κοιτάξουμε περισσότερο το φορολογικό σύστημα και τη φιλοσοφία του, που είναι αυτή η οποία το κάνει τόσο επιτυχημένο και όχι τόσο το ύψος της φορολογίας, μιας και η Ελβετία ως συνομοσπονδία, έχει διαφορετική φορολογική κλίμακα από καντόνι σε καντόνι. Πάμε λοιπόν…

Πρώτον, η Ελβετία εφαρμόζει ένα απλό και κατανοητό φορολογικό σύστημα που ο ιδιώτης μπορεί να διαχειριστεί χωρίς την βοήθεια λογιστή.

Δεύτερον, έχει δύο κλίμακες εισοδήματος ιδιωτών, μία μέχρι 200.000 ελβετικά φράγκα ετησίως και μία άνω των 200.000 ελβετικών φράγκων.

Τρίτον, ΟΛΑ τα έξοδα διαβίωσης (περιλαμβανομένων διακοπών) με απόδειξη, εκπίπτουν χωρίς εξαίρεση. Εάν τα έξοδα ισοσκελίζουν τα έσοδα δεν επιβάλλεται άμεσος φόρος (έχουν είδη πληρωθεί η έμμεση φόροι κατανάλωσης). Επιβάλλεται ο προβλεπόμενος φόρος στο εναπομείναν ποσό μετά την αφαίρεση εξόδων διαβίωσης. Ακόμα μας μιλάνε εδώ για «κίνητρα» να παίρνουμε αποδείξεις;

Τέταρτον, το φορολογικό σύστημα επιδέχεται μικρές τροποποιήσεις και αναπροσαρμογές κατά πολύ αραιά διαστήματα (πολλές φορές υπερβαίνει την δεκαετία).


Πέμπτον, διατηρεί ένα χαμηλό ΦΠΑ (2,5% στα βασικά είδη και 8% στα υπόλοιπα). Η ίδια φιλοσοφία διέπει και την φορολογία επιχειρήσεων, με μία μόνο φορολογική κλίμακα με μέσο όρο το 20%.

Έκτον, ο Ελβετός υπήκοος υποχρεούται να δηλώνει όλα τα αποκτηθέντα εισοδήματα ανεξάρτητα το που αποκτήθηκαν αλλά δεν θα πληρώσει φόρο για εισοδήματα αποκτηθέντα εκτός Ελβετίας που έχουν ήδη φορολογηθεί, εφόσον υπάρχει διμερής συμφωνία αποφυγής διπλής φορολόγησης.

Έβδομον, οι φορολογικές διαφορές υπάγονται κυρίως στο Αστικό Δίκαιο εκτός και αν περιέχουν το στοιχείο της απάτης. Επανεξέταση φορολογικών υποθέσεων δεν γίνεται παρά μόνο αν υφίσταται θέμα κακουργηματικής πράξης.

Με απλά λόγια αγαπητοί μου, το σύστημα αυτό δίνει το απόλυτο κίνητρο να εμφανίζονται όλες οι συναλλαγές χωρίς εξαίρεση, αφού εκπίπτουν από τη δήλωση, η διασταύρωση γίνεται ηλεκτρονικά από το φορολογικό σύστημα σε ελάχιστο χρόνο και η εκκαθάριση γίνεται αυτόματα. Η δική σου έκπτωση είναι η χρέωση στα εισοδήματα ενός άλλου, ενώ δίνεται το απόλυτο κίνητρο να ξοδεύεται χρήμα για να λειτουργεί η αγορά…

Πείτε μου τώρα αγαπητοί αναγνώστες που μου κάνετε την τιμή να διαβάζετε το παρόν σχόλιο: Γιατί να εμπλακεί κάποιος σε φοροδιαφυγή υπό αυτούς τους όρους – δαπανώντας πολύτιμη φαιά ουσία να σκέφτεται τα ελληνικά μας «κόλπα» – ειδικά όταν συναλλάσσεται με ένα κράτος που κάνει εξαιρετική και ανταποδοτική χρήση των φόρων που εισπράττει;
Είμαι σίγουρος ότι οι περισσότεροι που θα διαβάσουν αυτό το κομμάτι και θα προβούν σε αναπόφευκτους συνειρμούς με την Ελλάδα θα κινδυνεύσουν με κατάθλιψη. Δυστυχώς, το φορολογικό σύστημα δεν είναι το μόνο σχιζοφρενικό σε αυτή την κατά τα άλλα πολύ όμορφη χώρα.
Ποιος θα πάει από δαύτους στους δανειστές να τους πει πως αυτή τη λύση θα ακολουθήσουμε, λύση απολύτως συμβατή με τη ρητορική περί κυκλοφορίας «μαύρου» χρήματος στη χώρα; Φέρτε τα όλοι μέσα, ξοδέψτε τα στην αγορά με απόδειξη και μην πληρώσετε μία σε φόρους. Άσε που αν μάθει το «σύστημα» να εισπράττει σε κάθε -ηλεκτρονική- συναλλαγή αυτομάτως τον ΦΠΑ θα τρίβει τα μάτια του με τα μηνιαία έσοδα…
Δυστυχώς ό,τι έχει σχέση με το Ελληνικό Δημόσιο είναι παράδειγμα προς αποφυγήν. Το σύστημα είναι τόσο στρεβλό, που πραγματικά δεν βλέπω με ποιο τρόπο θα μπορούσε να διορθωθεί. Άσε που μπαίνεις στον πειρασμό να σκεφτείς, ότι εάν τολμούσε κάποια κυβέρνηση να επιδιώξει να κάνει το αυτονόητο, αίφνης, μαζί με τους εταίρους και δανειστές της, θα ανακάλυπτε κάτι… μαγικό.

Αναρωτιέστε τι θα ήταν αυτό; Ιδού λοιπόν… ίσως και δραματική μείωση των παγίων δημοσίων δαπανών, αφού είναι κοινό «μυστικό» ότι εφευρίσκαμε διαδικασίες για να δικαιολογήσουμε τις αθρόες προσλήψεις σε ένα Δημόσιο που με δική μας ευθύνη το στήσαμε μόνο για να μας ταλαιπωρεί, ενώ θα αυξανόταν η προσφορά εργασίας αφού η αγορά θα έπαιρνε μπροστά.

Προσωπικά η μόνη μου παρηγοριά είναι οι ομορφιές αυτής της χώρας και η ανάγκη μου να σταματήσω την περιπλάνηση στον κόσμο, να τελειώσω το ταξίδι της ζωής μου από εκεί που ξεκίνησε. Λέω πότε-πότε και… δυο κουβέντες, μπας και ιδρώσει κανενός το αυτί και κάνει τα στοιχειώδη, ώστε να αφήσουμε στη νέα γενιά μια άλλη χώρα για την ποία δεν θα έχει λόγο να μας βρίζει.

«Τρέμει» τις προσφυγικές ροές η προδοτική κυβέρνηση υποταγής –Εκτακτη σύσκεψη υπό τον Τσίπρα

ΜΕ ΔΗΜΑΡΧΟ ΛΕΣΒΟΥ ΚΑΙ ΦΟΡΕΙΣ

«Τρέμει» τις προσφυγικές ροές η κυβέρνηση –Εκτακτη σύσκεψη υπό τον Τσίπρα

Με ανησυχία αντιμετωπίζει το μέγαρο Μαξίμου το μεταναστευτικό καθώς συνεχίζονται οι προσφυγικές ροές στη χώρα μας, ιδίως στα νησιά του βορείου Αιγαίου.
Από την Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου, έως το πρωί της Πέμπτης 29 Σεπτεμβρίου, στη Λέσβο πέρασαν 102 άτομα, στη Σάμο 47 και κανένα στη Χίο. Σύμφωνα με σημερινά στοιχεία της Αστυνομικής

Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, ο αριθμός των αιτούντων άσυλο, οι οποίοι είναι σήμερα εγκλωβισμένοι στη Λέσβο ανέρχεται σε 5.525, στη Χίο σε 3.684 και στη Σάμο σε 1.232. Συνολικά, ο αριθμός των εγκλωβισμένων στα νησιά του βορείου Αιγαίου προσφύγων και μεταναστών ανέρχεται στους 10.441.

Ενδεικτικό της ανησυχίας του Μαξίμου, είναι το γεγονός ότι ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας, έκανε δεκτό το αίτημα του δημάρχου Λέσβου Σπύρου Γαληνού, να πραγματοποιηθεί ευρεία σύσκεψη για τις επιπτώσεις του προσφυγικού-μεταναστευτικού προβλήματος στη Λέσβο.
Η σύσκεψη θα πραγματοποιηθεί στο Μέγαρο Μαξίμου, την ερχόμενη Δευτέρα στις 11 το πρωί.
Στη σύσκεψη θα πάρουν μέρος εκτός του δημάρχου Λέσβου, η περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Χριστιάνα Καλογήρου και ο πρόεδρος της Δημοτικής κοινότητας Μόριας Νίκος Τρακέλλης. Επίσης έχει ζητηθεί να κληθούν να πάρουν μέρος στη σύσκεψη ο γενικός γραμματέας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννης Γιαννέλλης και οι βουλευτές του νομού Λέσβου Χαράλαμπος Αθανασίου, Γιώργος Πάλλης και Σταύρος Τάσος. Επίσης θα πάρουν μέρος στελέχη των αστυνομικών και άλλων διωκτικών αρχών.

Δήμαρχος Λέσβου: Θέλω λύσεις για να απεγκλωβιστούν 5.500 μετανάστες
«Δεν θα είναι μια ακόμα σύσκεψη αυτή που θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα» είπε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Δήμαρχος Λέσβου Σπύρος Γαληνός. Και συνέχισε: «Περιμένω από κυβέρνηση και αντιπολίτευση προτάσεις στην κατεύθυνση του απεγκλωβισμού των 5,5 σχεδόν χιλιάδων ανθρώπων που βρίσκονται στο νησί σήμερα αλλά και της στήριξης των τοπικών κοινωνιών. Στη σύσκεψη περιμένω όμως εκτός από προτάσεις να υπάρξουν και αποφάσεις στην ίδια πάντα κατεύθυνση».
FT: Η Μερκελ επέπληξε τον Τσίπρα για το προσφυγικό
Ολα αυτά υπό την σκιά δημοσιεύματος των FT που γράφουν ότι η Ανγκελα Μέρκελ, επέπληξε τον Αλέξη Τσίπρα για τους χειρισμούς και την κωλυσιεργία στο προσφυγικό ζήτημα κατά τη διάρκεια της Συνόδου Κορυφής του Σαββάτου. Το Μαξίμου διέψευσε όπως ήταν ευνόητο ότι η Καγκελάριος επέπληξε τον Ελληνα Πρωθυπουργό.
Διαψεύδει το Μαξιμου
Συγκεκριμένα, κύκλοι του Μεγάρου Μαξίμου υποστηρίζουν πως στη Σύνοδο της Βιέννης οι δηλώσεις τόσο του Αυστριακού καγκελάριου Κερν όσο και της Γερμανίδας καγκελαρίου Μέρκελ ήταν σε εντελώς διαφορετική κατεύθυνση από όσα αναφέρονται το σημερινό δημοσίευμα των Financial Times.
«Στην πραγματικότητα, και οι δύο εστίασαν στην ανάγκη επιτάχυνσης της μετεγκατάστασης, καθώς και της απελευθέρωσης του καθεστώτος ταξιδιωτικής βίζας προς τους πολίτες της Τουρκίας. Βεβαίως, είναι απολύτως κατανοητή η σκοπιμότητα διαρροών, που έχουν ως στόχο την κοινή γνώμη της Γερμανίας, ιδιαίτερα μετά την άνοδο του ξενοφοβικού κόμματος AfD», αναφέρουν κύκλοι του Μαξίμου.
Συγκεκριμένα οι κύκλοι του Μεγάρου Μαξίμου σημειώνουν τα εξής:
1. Η απαρέγκλιτη τήρηση των διεθνών κανονισμών για το άσυλο, όπως αυτοί απορρέουν από το Διεθνές Δίκαιο, δεν αποτελεί ιδιοτροπία μιας αριστερής κυβέρνησης αλλά υποχρέωση κάθε κράτους μέλους της Ε.Ε.
2. Η ελληνική νομοθεσία για τη μετανάστευση δεν ορίζει τίποτα διαφορετικό, σε σχέση με την αναγνώριση τους Τουρκίας ως ασφαλούς 3ης χώρας, από όσα ορίζουν οι εθνικές νομοθεσίες όλων των άλλων κρατών μελών της Ε.Ε., αλλά και από όσα ορίζει η κοινοτική νομοθεσία.
3. Οι σχετικά αργοί ρυθμοί στην διαδικασία ασύλου οφείλονται και στο γεγονός ότι η ελληνική κυβέρνηση ζήτησε τη βοήθεια των κρατών μελών αλλά και της Κομισιόν στην αποστολή προσωπικού από το Ευρωπαϊκό Γραφείο για το Άσυλο (EASO). Ενώ η αρχική δέσμευση ήταν για 400 άτομα εν τέλει κατέφθασαν μόνο 19. Από τις αρχές του Σεπτεμβρίου η Ελλάδα έχει αποστείλει δύο σχετικές επιστολές προς την EASO, χωρίς, ακόμη, να υπάρχει, μέχρι στιγμής, σχετική ανταπόκριση.
4. Σε ό,τι αφορά τη μετεγκατάσταση πράγματι η Ε.Ε δεν ανταποκρίνεται στις δεσμεύσεις της αφού, από τις 66.000 μετεγκαταστάσεις που έχουν αποφασιστεί, έχουν υλοποιηθεί περίπου 4000.
5. Αν η συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας κινδυνεύει από κάτι, δεν είναι από την τήρηση της διεθνούς νομιμότητας σε σχέση με το άσυλο, αλλά από την άρνηση πολλών χωρών της Ε.Ε να υλοποιήσουν τις δεσμεύσεις τους, τόσο σε σχέση με τον διαμερισμό της ευθύνης όσον αφορά τις μετεγκαταστάσεις, όσο και σε σχέση με την απελευθέρωση του καθεστώτος ταξιδιωτικής βίζας προς τους πολίτες της Τουρκίας, όπως προβλέπεται από την συμφωνία αυτή.
Το επίμαχο δημοσίευμα των FT
Σύμφωνα πάντως με τους FT η Ανγκελα Μέρκελ εξέφρασε με ωμό τρόπο τις ανησυχίες της για το προσφυγικό στη Σύνοδο της Βιέννης. «Η επίπληξη της κ. Μέρκελ στη Σύνοδο Κορυφής της Βιέννης είναι μια αλλαγή πλεύσης, που αντικατοπτρίζει την αυξανόμενη απογοήτευση του Βερολίνου. Κατά τη διάρκεια του 2016, η κ. Μέρκελ προσπάθησε σε μεγάλο βαθμό να υποστηρίξει και να ενθαρρύνει την Ελλάδα, καθώς έχει επιφορτιστεί με τον ρόλο της μοναδικής πύλης για εκατοντάδες χιλιάδες μετανάστες στην κεντρική Ευρώπη από την Τουρκία», αναφέρει χαρακτηριστικά το δημοσίευμα.
«Ηταν δύσκολο. Εχει βαρεθεί τις δικαιολογίες», υπογράμμισε ένα διπλωμάτης, που ήταν παρών στην Σύνοδο. Μάλιστα, την Τετάρτη, ο εκπρόσωπος της Ανγεκλα Μέρκελ, Στέφεν Ζάιμπερτ τόνισε πως η Ελλάδα πρέπει «να τα πάει καλύτερα» στην απέλαση προσφύγων, που απέτυχαν να πάρουν άσυλο. Παράλληλα, όπως μεταδίδουν οι FT, υποστήριξε πως υπήρχαν «μεγάλες δυσκολίες» σε ένα από τα βασικά σημεία συμφωνίας, το οποίο προέβλεπε πως η ΕΕ θα επαναγκαθιστούσε έναν πρόσφυγα για έναν που επέστρεφε στην Τουρκία.
«Υπάρχουν σίγουρα πολλά ακόμα που πρέπει να γίνουν για την υλοποίηση», της συμφωνίας Ε-Τουρκίας δήλωσε ο κ. Ζάιμπερτ.

Πηγή: «iefimerida.gr

Προσοχή σταματήστε να το τρώτε! Υπάρχει σε όλα τα σπίτια και προκαλεί μέχρι και καρδιακές δυσλειτουργίες!

Προσοχή σταματήστε να το τρώτε! Υπάρχει σε όλα τα σπίτια και προκαλεί μέχρι και καρδιακές δυσλειτουργίες!

Προσοχή πρόκειται για ένα προιόν που σπάνια λείπει από κάποιο σπίτι
Δεν οφελεί σε τίποτα τον οργανισμό μας και πρέπει να μάθετε να μην το χρησιμοποιείτε πια, καθώς μπορεί να σας προκαλέσει ένα σωρό βλάβες στον οργανισμό σας. Ο λόγος γίνεται για τη μαργαρίνη! Μια πλαστική ουσία! Η μαργαρίνη αρχικά κατασκευάστηκε για τη χρήση σε γαλοπούλες ως τροφή πάχυνσης.
Όταν από την χρήση πέθαναν οι γαλοπούλες, οι επενδυτές που είχαν ξοδέψει αρκετά κεφάλαια για την έρευνα ήθελαν να κάνουν απόσβεση.
Το προϊόν ήταν μια άσπρη ουσία χωρίς να έχει την εμφάνιση είδος φαγώσιμου. Πρόσθεσαν χρωστικό κίτρινο χρώμα και μια γευστική ουσία και το διέθεσαν στην καταναλωτική αγορά.
Γνωρίζετε τι διαφορά μεταξύ βουτύρου και μαργαρίνη;
Συνεχίστε να διαβάζετε, έχει πολύ ενδιαφέρον
1) Και τα δύο προϊόντα έχουν σχεδόν τις ίδιες θερμίδες.
2) Το βούτυρο έχει λίγο περισσότερο κεκορεσμένο λίπος 8 γραμμάρια έναντι 5 γραμμάρια της μαργαρίνης.
3) Μια πρόσφατη ιατρική μελέτη του HARVARD έδειξε ότι τρώγοντας μαργαρίνη, αυξάνει (στις γυναίκες) κατά 53%
τις πιθανότητες να προκαλέσει καρδιακή δυσλειτουργία.
4) Τρώγοντας βούτυρο αυξάνεται η απορρόφηση άλλων θρεπτικών ουσιών από τα αλλά φαγητά.
5) Το βούτυρο από την φύση του έχει πολλές θρεπτικές ουσίες, ενώ η μαργαρίνη περιέχει μόνο τα πρόσθετα
στοιχεία που του βάζουν.
6) Το βούτυρο έχει πολύ καλή γεύση και αυξάνει την γεύση των άλλων φαγητών, δηλαδή τα κάνει ποιο νόστιμα.
7) Το βούτυρο υπάρχει εδώ και μερικούς αιώνες, η μαργαρίνη είναι μόνο εκατόν χρονών.
8) Η μαργαρίνη έχει υψηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά οξέa (trans fatty acids).
9) Παρέχει τριπλό κίνδυνο για την εμφάνιση στεφaνιαiaς νόσου.
10) Αυξάνει την συνολική χοληστερόλη και την LDL (την κακή χοληστερίνη), μειώνει την HDL
(καλή χοληστερίνη).
11) Αυξάνει των κίνδυνο καρκίνου κατά 5 φορές.
12) Μειώνει την ποιότητα του μητρικού γάλακτος.
13) Μειώνει την αντίδραση των αντί-σωμάτων.
14) Μειώνει την αντίδραση της ινσουλίνης.
Το πολύ ενδιαφέρον μέρος
Η μαργαρίνη πλησιάζει πάρα πολύ να είναι μια ΠΛΑΣΤΙΚΗ ΟΥΣΙΑ, αν είχε ένα μόριο επί πλέον θα ήταν πλαστικό.
Μόνο αυτή η ιδιότητα, αρκεί ώστε να αποφεύγουμε την χρήση της. Όλα τα φαγώσιμα προϊόντα που έχουν
υποστεί υδρογόνωσης (προσθέτουμε υδρογόνο για να αλλάξουμε την μοριακή τους σύνθεση) πρέπει να θεωρηθούν ύποπτα.
Κάνετε ένα πείραμα μόνοι σας.
Αγοράστε ένα κυπελλάκι μαργαρίνη και βάλτε το σε μια γωνία με σκιά, ή στο γκαράζ. Σε μερικές ημέρες θα παρατηρήσετε τα εξής: καμία μύγα, ούτε αυτά τα μικρά μυγάκια δεν πλησιάζουν.
Δεν σαπίζει, ούτε μυρίζει διότι δεν έχει θρεπτική ουσία ώστε να αναπτυχθεί ζωή, έστω και μικρό-οργανισμοί.
Γιατί; Διότι είναι σχεδόν μια πλαστική ουσία. Τα παραπάνω ισχύουν φυσικά για όλα τα είδη μαργαρινών που
κυκλοφορούν στην ελληνική αλλά και στην παγκόσμια αγορά και φυσικά και για τα προϊόντα που διαφημίζονται και χρησιμοποιούνται για τη μάχη εναντίον της χοληστερίνης.
 
 
 
 
 
Πηγή

Κούλη! ...! Οι φορολογούμενοι πλήρωσαν το δάνειο σου 300.000 ευρώ του στην Πειραιώς


Το δάνειο 300.000 του Κυρ. Μητσοτάκη για τον "Κήρυκα" Χανίων εντάχθηκε στη διαδικασία ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών και επομένως πληρώθηκε από τον Έλληνα φορολογούμενο. Την αποκάλυψη επιβεβαίωσε στην Εξεταστική Επιτροπή ..
της Βουλής η διευθύντρια Εποπτείας Πιστωτικού Συστήματος της ΤτΕ
Εμείς πληρώσαμε το δάνειο των 300.000 ευρώ του Κυριάκου Μητσοτάκη για τον "Κήρυκα Χανίων"; Στην Εξεταστική Επιτροπή για τα θαλασσοδάνεια των ΜΜΕ και των κομμάτων, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νεκτάριος Σαντορινιός ρώτησε τη διευθύντρια Εποπτείας Πιστωτικού Συστήματος της ΤτΕ Σπυριδούλα Παπαγιαννίδου για το δάνειο της εφημερίδας το οποίο εμφανίζεται στο πόθεν έσχες του προέδρου της Ν.Δ. και σύμφωνα με την Τράπεζα Πειραιώς δεν έχει πληρωθεί. "Η τράπεζα πρέπει να λαμβάνει συγκεκριμένα κριτήρια.
Για μας, έπειτα από 90 ημέρες τα δάνεια καθίστανται μη εξυπηρετούμενα" είπε η Σπ. Παπαγιαννίδου και πρόσθεσε: "Εμείς εποπτικά δεν αναγνωρίζουμε το δάνειο ως στοιχείο δανειακού χαρτοφυλακίου. Δεν μπορεί ένα δάνειο που δεν αποπληρώνεται επί τόσο καιρό να το λαμβάνουμε υπόψη. Είναι σαφέστατα ζημία για την τράπεζα. Πληρώθηκε από τον μέτοχο (της τράπεζας)". "Έχει πληρωθεί από τον μέτοχο, άρα μπήκε στην ανακεφαλαιοποίηση και επομένως πλήρωσε ο ελληνικός λαός" επισήμανε ο Ν. Σαντορινιός. "Βεβαίως" απάντησε η μάρτυρας.

Δείτε το ΒΙΝΤΕΟ