Δεν έχει τέλος ο διασυρμός της Ελληνικής Κυβέρνησης από τους Ρώσους. Πλέον δεν παίζουν με τις λέξεις, αλλά τους δινούν στεγνά.

«Η απόφαση της Ελληνική Κυβέρνησης να απελάσει Ρώσους διπλωμάτες, έλαβε χώρα πιθανότατα υπό την πίεση της πολιτικής ηγεσίας της ΕΕ», δήλωσε η επικεφαλής του Δημόσιου Επιμελητηρίου της Ρωσικής Ομοσπονδίας Elena Sutormina.
Nωρίτερα σας αναφέραμε το εξής
Το μέλος του συμβουλίου για την εξωτερική και αμυντική πολιτική της FSB, υποστράτηγος ε.α. Αλεξάντρ Μιχαΐλοφ δήλωσε τα εξής σημαντικά:
Σε σχέση με τα σημερινά γεγονότα, ξέφρασε την άποψη ότι πίσω απ’ αυτό βρίσκονται οι ΗΠΑ, οι οποίες μεταφέρουν την αντιπαράθεση των υπηρεσιών τους με τις ρωσικές και στην Ελλάδα.
«Σήμερα δεν υπάρχει στην Ευρώπη ούτε μια υπηρεσία πληροφοριών, η οποία να μη δρα υπό τον έλεγχο των Αμερικανών συναδέλφων τους. Αναμφίβολα οι Έλληνες υπηρετούντες στην υπηρεσία πληροφοριών συντονίζονται σε αυτά τα ζητήματα με τους Αμερικανούς. Δεν θυμάμαι ποτέ κάτι ανάλογο στις σχέσεις μας

Ετσι λοιπόν, σιγά-σιγά, σημαντικά πρόσωπα της πολιτικής και οικονομικής ζωής της Ρωσίας, στήνουν στο τοίχο την Ελληνική Κυβέρνηση. Οι δηλώσεις δεν γίνονται τυχαία, καθώς λαμβάνουν χώρα μόνο με το ελεύθερο του Κρεμλίνου.  

Δεν γίνονται απλά για να γίνουν, στην ουσία πίσω από αυτές τις δηλώσεις βρίσκεται το Ρωσικό ΥΠΕΞ.  Ισως δεν θέλει να αμβλύνει περεταίρω την όλη κατάσταση.
Οι ΗΠΑ έβαλαν το χεράκι τους πίσω από αυτή την κρίση και το ερώτημα που υπάρχει, με τι ανταλλάγματα;

Η Ρωσία το τελευταίο διάστημα έκανε προσπάθεια για να μπει ενεργά στην Ελλάδα. Εν μέρει τα έχει καταφέρει κατά ένα μικρό ποσοστό. Τόσο με γνωστό επιχειρηματία, ο οποίος έχεις φιλορωσικές διαθέσεις, αλλά και πατριωτικές, γι’ αυτό έχει πολεμηθεί το τελευταίο διάστημα από διάφορους κύκλους. 

Αλλη μία σημαντική παράμετρος είναι και το μπάσιμο των Ρώσων στα ελληνικά ΜΜΕ μέσω του Sputnik. Aυτές και άλλες πολλές κινήσεις έχουν ενοχλήσει τον Δυτικό παράγοντα.
Ομως η Ελληνική Κυβέρνηση και η Δύση λογαριάζει χωρίς τον Ελληνα. – Η δημοσκόπηση προ τριών μηνών που τάραξε τα νερά 

Τα σημερινά γεγονότα έχουν αναστατώσει την πλειοψηφία των Ελλήνων, καθώς τα φιλορωσικά αισθήματα είναι έντονα στην Ελλάδα. Σε συζήτήσεις και ένα πέρασμα από τα μεγαλύτερα site της χώρας, καταδεικνύουν περίτρανα πως η απόφαση της Κυβέρνησης δεν βρίσκει θετικούς τους Ελληνες.
Ο Βλαντιμίρ Πούτιν είναι ο δημοφιλέστερος ηγέτης μεταξύ των Ελλήνων ψηφοφόρων. Τον Βλάντιμιρ Πούτιν, λοιπόν, αναδεικνύουν ως το καλύτερο ηγέτη το 24,3% των δημοσίων υπαλλήλων, το 26,2% των ιδιωτικών υπαλλήλων, το 19,4% των επιχειρηματιών, το 24,2: των αγροτών, το 25% των φοιτητών- σπουδαστών, το 33,3% των νοικοκυρών, το 32,1% των συνταξιούχων και το 39,1% των

Είναι επίσης χαρακτηριστικό ότι υπέρ του Πούτιν είναι το 30,2% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ, το 28,6: της Ν.Δ, το 43,6% της Χρυσής Αυγής, το 26,5% του ΠΑΣΟΚ- ΔΗΣΥ, το 28,1% του ΚΚΕ, το 8,5% του Ποταμιού, το 58,9% των Ανεξαρτήτων Ελλήνων και το 20,5% της Ένωσης Κεντρώων. Τα συμπεράσματα είναι προφανή.

Κατά περίπου 33% “ψηφίζουν” Πούτιν όσοι στο δημοψήφισμα του 2015 στήριξαν το “Όχι” και κατά 25% το “Ναι”.


Oι Ελληνες λοιπόν στέλνουν μήνυμα προς την πολιτική ηγεσία. Απαξιόύν το εγχώριο πολιτικό σύστημα και τους ταγούς που μας κυβερνούν.





pentapostagma.gr