06 Ιανουαρίου 2016

ΚΑΣΤΟΡΙΑ : Πρώτη " μούρη" ο Φ. Πελτσάνικος χωρίς επίσημη ιδιότητα στον εορτασμό των Θεοφανείων ( Φωτογραφίες )

"Ουαί υμίν γραμματείς και Φαρισαίοι υποκριτές"




Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Φ. Πελτσανικος χωρίς καμμιά επίσημη ιδιότητα -ως ιδιότης απο τότε που οι πολίτες του νομού  Καστοριάς τον έστειλαν σπίτι του μετα απο σχεδόν 40 χρόνια που ήταν βουλευτής τον νομού, εμφανίζεται στίς επίσημες τελετές ως να είναι και σήμερα βουλευτής-στην πρωτη σειρά πρώτη θέση.

Ο πολίτης της Καστοριάς αναρωτιέται << τι έγινε δεν τον ψηφίσαμε και είναι πρώτη μούρη στίς τελετές ;; >>

Αν εκείνος δεν αισχύνεται , ( δεν ντέπεται ) αυτοί που έχουν την ευθύνη και εταχθησαν σήμερα απο τον λαό της Καστοριάς να τηρούν νόμους και προτόκολλα να το κάνουν. Διότι δεν μπορεί ο κάθε πρώην που έχει την " μανία" και την απώλεια πρόσφατης  μνήμης ώστε να μην θυμάτε οτι εκλέκτηκε εδω και 4 χρόνια να λειτουργεί ως εκλεγμένος  και να υποτιμά την νοημοσύνη του λαού τον νομού Καστοριάς.

Στις φωτογραφίες βλέπουμε  τον  Φ.Πελτσανικο (τον φίλο και ιδιαίτερο συνεργάτη του Γιωργάκη Παπανδρέου δεκαετίες τώρα ) τον βέπουμε  να κάθετε κατα την τελετή των Θεοφανείων  διπλα στον δήμαρχο Καστοριάς, και διπλά στον  Αντιπεριφερειάρχη Σ.Αδαμοπουλο και πάντα κοντά στον Μητροπολίτη Καστοριάς.

Ο Περιφερειάρχης Δυτ. Μακεδονίας καλείται να πάρει θέση και να ενεργήσει καταλλήλος για να μην υπάρξει ξανά αυτη η εικόνα , σε επισημη εορτή,   εκδήλωση, η τελετή γιατι ο ιδιώτης κ. Φ. Πελτσανικος δεν νομίζουμε οτι θα κόψει το χούϊ το οποίο δεν είναι χουϊ αλλα μάλλον προσπάθεια να ξανακερδίσει  την ευνοια των πολιτών νομιζωντας οτι αυτοι έχουν ξεχάσει τα δεινά που έφερε η προσωπική πολιτική του, αλλα και του ΠΑΣΟΚ στην γουνοποιία της Καστοριάς και στην χώρα γενικότερα.

Και ο Μητροπολίτης  Καστοριάς πως δέχετε να είναι δίπλα του (όχι μια φορά αλλά  συχνά  πυκνά) ο Φ. Πελτσάνικος,  και όχι ένας φτωχός - ένας απλός πολίτης ;  γιατι αυτή η διάκριση ; αυτή η ανοχή έστω, με  συνέπεια και την προβολή του απο την ιστοσελίδα της Μητροπόλεως και απο άλλα ΜΜΕ που  "αναγκαστηκά" προκυπτει και  που  σκανδαλίζει  σφόδρα τούς πιστούς και μή  - αυτά υπαγορεύει ο λόγος του Χριστού τον οποίον επικαλείται στους Ναούς κατά τα κηρύγματα του  ;

 Οι ερωτήσεις ήταν ρητορικές δημοσιογραφικά, την απάντηση την ξέρουμε.





Πηγή: φωτογραφιών αρχείου, και από : imkastorias.gr

  

Πισώπλατο χτύπημα με αβανταδόρο τη θλιβερή μαύρη φιγούρα

 

Όχι λοιπόν… Δεν γυρίσατε στην πλάτη στον Σεραφείμ ο οποίος προσωπικά με αφήνει αδιάφορο. Εγκληματήσατε και συνεχίζετε να προκαλείτε…

του Κ. ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΥ

Η σημερινή βρώμικη στάση της πολιτικής, της πολιτειακής και της θρησκευτικής ηγεσίας, δε συνιστά περιθωριοποίηση  του Σεραφείμ, αλλά καταφανέστατη περιφρόνηση στο βαρύτατο συμβολισμό αυτής της ημέρας. 

Και αυτό δεν είναι μια τυχαία επιλογή. Είναι η φυσική συνέπεια της καθολικής σας ενσωμάτωσης στη νεοταξίτικη επίθεση που δέχεται σύμπασα η αξιακή παρακαταθήκη του Ελληνισμού.

Ο νόμος για το πισωγλέντικο, δεν είναι η αιτία για τη σημερινή πρόκληση όπως ψευδώς ισχυρίζεστε. Ήταν η πρώτη δομημένη αξιακά επίθεση στα πλαίσια ενός συνολικότερου σχεδίου που στοχεύει στην αποκαθήλωση των πάντων, και ο σημερινός πολιτικός και θρησκευτικός ξεπεσμός, δεν ήταν απάντηση στο Σεραφείμ, αλλά το δεύτερο βήμα ενός απόλυτα χορογραφημένου και βρώμικου σχεδιασμού.

Ο χειρισμός σας δεν υπήρξε μονάχα προκλητικός. Πρωτίστως ήταν θρασύδειλος, δόλιος και προσχεδιασμένος μέχρι την τελευταία του λεπτομέρεια. Αυτό που επιχειρήσατε, δεν ήταν η απομόνωση του Σεραφείμ, αλλά η αποσύνδεση μιας κορυφαίας θρησκευτικής εορτής, από το συμβολικό της φορτίο που...
έτσι κι αλλιώς συνδέεται με τα συντελούμενα στο πρώτο λιμάνι της χώρας.

Δεν είχατε το σθένος να αποστασιοποιηθείτε πλήρως από τον εορτασμό, και επιλέξατε την αποδυνάμωση του συμβολισμού του μέσω της απουσίας σας.

Τα επόμενα βήματα ξέρουμε καλά ποιά θα είναι. Η παρουσία ρευστών αξιακά αχυρανθρώπων στο υπουργείο Παιδείας και οι ψευδεπίγραφες εμμονές σας περί του δήθεν «κοινωνικού εκσυγχρονισμού», ξεβρακώνουν τις πραγματικές προθέσεις σας και αποκαλύπτουν τη βρώμικη ατζέντα της επόμενης μέρας.

Δεν είναι ωστόσο δυνατόν να παραβλέψουμε τις τεράστιες ευθύνες της θλιβερής μαύρης φιγούρας του κατά συνθήκην αρχιεπισκόπου, που αντί να αντισταθεί σ αυτό το βρώμικο σχεδιασμό, και να καλέσει το ποίμνιο να σηκωθεί επιτέλους όρθιο και να αντισταθεί σ αυτή την ολομέτωπη επίθεση που δέχεται, αυτός προτίμησε, γι ακόμη μια φορά, να σας ακολουθήσει πρόθυμα σ αυτόν τον ολέθριο κατήφορο.

Σ έναν κατήφορο που για όλους εσάς συνιστά συνειδητή επιλογή και στάση ζωής, για τον ίδιο ωστόσο είναι ο ορισμός της προσωπικής του κατάντιας και αναξιότητας.

Μιας κατάντιας που η έναρξή της σηματοδοτήθηκε από την απροθυμία του να σταθεί εμπνευστής της αντίστασης και της αξιοπρέπειας αυτού του λαού τα πέτρινα χρόνια των κατοχικών μνημονίων, και που δυστυχώς γι αυτόν ολοκληρώνεται με τη θλιβερή του συνενοχή στην πολυεπίπεδη πολιτισμική και αξιακή επίθεση που δέχεται η κοινωνία, με την εκκλησία πλέον να είναι ευθέως και απροκάλυπτα στοχοποιούμενη.

Οφείλουμε λοιπόν να είμαστε σαφείς και ξεκάθαροι. Η συμμετοχή της πολιτικής, της πολιτειακής και της θρησκευτικής ηγεσίας στα δρώμενα της ημέρας με τον τρόπο που οργανώθηκε, δε συνιστά συμμετοχή στον εορτασμό, αλλά σε μια δόλια και υπονομευτική φιέστα, που με ύπουλο τρόπο επιχειρεί το δραματικό αποσυμβολισμό της γιορτής, και ανοίγει διάπλατα το δρόμο για τις επιθέσεις που πρόκειται ν ακολουθήσουν.

Ντροπή στους πρωταγωνιστές… Ντροπή και σ όλους αυτούς που συνήργησαν και δεν κατήγγειλαν ανοικτά και ξεκάθαρα αυτή την επικίνδυνη όσο και ύπουλη φαρσοκωμωδία.




 

 

Η ΜΑΥΡΗ ΦΙΓΟΥΡΑ ΣΤΑ ΣΚΟΤΑΔΙΑ ΤΗΣ ΜΑΥΡΗΣ ΚΑΤΟΧΗΣ



Γιατί δεν αρνείσαι να συμπράξεις σ αυτό το έγκλημα αρχιεπίσκοπε??? Τώρα ξέρεις πως ένα τσούρμο υποκριτές θα σου φιλήσουν υποκριτικά το χέρι και θα κουρσέψουν την ευλογία σου, για να την μετατρέψουν αμέσως μετά σε γκιλοτίνα με θύμα τον ίδιο το λαό σου. Πως θα μπορέσεις να το κάνεις αυτό??? Πολύ δε περισσότερο τώρα που δε μπορείς πλέον να ισχυριστείς ότι δεν ήξερες...

του Κ. ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΥ
Πέντε  χρόνια ορκίζεις καλοντυμένες φιγούρες αρχιεπίσκοπε. Κι αυτά τα χρόνια, δεν ήταν χρόνια δικής σου αθωότητας αλλά απόλυτης προσωπικής σου συνενοχής για τον εφιάλτη της κατοχής που σκεπάζει τον τόπο μας.
Το χρίσμα αρχιεπίσκοπε, δε σου διατέθηκε για να ευλογείς με τη χάρη του τον όρκο επιόρκων. Η οφειλόμενη τιμή σ αυτό, σημαίνει πρωτίστως ότι με το προσωπικό σου παράδειγμα, αναγορεύεσαι σε μπροστάρης και εμπνευστής του ποιμνίου σου, στη διαδρομή για την κατάκτηση της κοινωνικής και εθνικά αξιοπρεπούς του Επαγγελίας.
Στην ιστορία του τόπου μας αρχιεπίσκοπε, υπήρξαν ποιμένες που ήξεραν και να ευλογούν ηγέτες αλλά και να τιμωρούν Εφιάλτες που προσέβαλαν τον όρκο τους και ατίμασαν το λαό τους. Εσύ ποιού απ αυτούς τους ποιμένες φαντάζεσαι ότι μπορείς να θεωρείσαι συνεχιστής???
Σήκωσες το χέρι σου να ευλογήσεις τη συμμορία του Καστελλόριζου αρχιεπίσκοπε, κι αυτή χρησιμοποίησε το χέρι σου για να μαχαιρώσει πισώπλατα το λαό σου. Πως αντέδρασες???
Το ξανασήκωσες για να μοιράσεις και πάλι ευλογία...
στη συγκυβέρνηση των δοτών. Μπορεί να μην ευθύνεσαι που δεν προέβλεψες τις Εφιαλτικές διαθέσεις της, αλλά και όταν πια είδες πόσο αδίστακτοι ήταν οι σφετεριστές της ευλογίας σου, εσύ και πάλι έμεινες σιωπηλός. Γιατί σιώπησες???
Σε κάλεσε και τρίτη φορά η συγκυβέρνηση του δηλωσία να ευλογήσεις το ελεεινό συμβόλαιο που είχε υπογράψει με τους δυνάστες της χώρας. Το ήξερες, ήξερες κάτω από ποια κουρελόχαρτα έβαλαν τη φτηνή και εθνικά αναξιοπρεπή τους υπογραφή, και όμως πάλι με το πετραχήλι στο λαιμό σύρθηκες να ευλογήσεις. Τι ευλόγησες??? 
Ποιος ποιμενάρχης και στο όνομα ποιού Θεού δικαιούται να ευλογεί τους δολοφόνους του λαού του??? 
Από κει και πέρα ξεκινά πια ο κατήφορός της μεγάλης σου συνενοχής και ήταν εκούσιος αρχιεπίσκοπε. Και γιατί ήξερες πολύ καλά τι έκανες. Και γιατί συνέχισες να παραμένεις άφωνος και άβουλος θεατής απέναντι στο έγκλημα που συντελείται. Γιατί???
http://www.naftemporiki.gr/fu/p/668527/940/940/0x000000000068efe3/1/orkomosia-tis-neas-kubernisis.jpg
Οσονούπω, ο ίδιος πρωθυπουργός, ανακατεύοντας μια αηδιαστική σούπα δοτών και προθύμων, προσκυνημένων και άθλια συναλλασσόμενων, θα σε ξαναφωνάξει να ευλογήσεις και να ορκίσεις σε έναν όρκο που ξέρεις και ξέρουμε προκαταβολικά ότι δεν πρόκειται να τηρηθεί.
Ποιος Θεός όμως σου έδωσε την αρμοδιότητα να κακομεταχειρίζεσαι το χάρισμα που σου εμπιστεύθηκε αρχιεπίσκοπε???
Ποιος Θεός θέλει να βλέπει στο ρόλο του συνενόχου τον εκπρόσωπό του επί Γης, να ευλογεί τους δολοφόνους του λαού του και να ορκίζει αμετανόητους ψεύτες και καταπατητές του όρκου του???
Γιατί δεν αρνείσαι να συμπράξεις σ αυτό το έγκλημα αρχιεπίσκοπε??? Τώρα ξέρεις πως ένα τσούρμο υποκριτές θα σου φιλήσουν το χέρι και θα πάρουν την ευλογία σου, για να την μετατρέψουν αμέσως μετά σε γκιλοτίνα με θύμα τον ίδιο το λαό σου. Πως θα μπορέσεις να το κάνεις αυτό??? Πολύ δε περισσότερο τώρα που δε μπορείς να ισχυριστείς ότι δεν ήξερες...
Γιατί αφού δεν έχεις τα κότσια ή τη βούληση να μπεις μπροστά, δεν αρνείσαι τουλάχιστον να είσαι εσύ η μαύρη φιγούρα που θα νομιμοποιήσει ενώπιον του Θεού το έργο βεβαιωμένων επιόρκων???
Γιατί δεν παίρνεις - έστω και την ύστατη στιγμή - τη μεγάλη απόφαση, να αρνηθείς να ορκίσεις εσύ μια παρέα άβουλων και επικίνδυνων, και να αναγορευτείς έτσι - έστω και σιωπηλά - σε εμπνευστή ενός λαού που περιμένει πολλά από σένα???
Γιατί αρχιεπίσκοπε δεν αποφασίζεις έστω και την ύστατη στιγμή να μετατρέψεις σε φάρο ανάτασης τη σκοτεινή σου φιγούρα, και επιμένεις να την καταστήσεις συνένοχο σε ένα έγκλημα εθνικό???
Για δες τι κάνουν οι παπάδες στη Συρία αρχιεπίσκοπε για να μη προδώσουν το ποίμνιο που τους εμπιστεύεται, και αναλογίσου τι κάνεις εσύ…
Για δες τι κάνουν οι παπάδες αρχιεπίσκοπε εκεί που ακόμη και σήμερα δικάζονται, παλουκώνονται και κρεμιούνται οι χριστιανοί, και αναλογίσου ποιά είναι η δική σου η στάση…
Αυτοί οι παπάδες δολοφονούνται αρχιεπίσκοπε. Εσύ τι ρισκάρεις να χάσεις εκτός από την "εύνοια" των λαομίσητων που σε χρησιμοποιούν??? 
Για συμβουλέψου λοιπόν γι ακόμη μια φορά αυτόν που σου εμπιστεύτηκε τη χάρη του για να τη χρησιμοποιείς σύμφωνα με το θέλημα του και όχι να την απαξιώνεις ορκίζοντας επιόρκους…
Και τότε αποφάσισε αρχιεπίσκοπε... 
Αν την ημέρα που θα σε φωνάξει ο δυνάστης που εξαπάτησε και το Θεό, και εσένα, και το λαό σου, αν θα είσαι εσύ που θα πάρεις και πάλι στα χέρια σου το πετραχήλι για να ξαναορκίσεις  μια ομάδα αδίστακτων, ή αν θα είσαι εσύ ο ποιμένας που θα σηκώσει ψηλά τη σημαία της εθνικής και θρησκευτικής υπερηφάνειας. 

"ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΦΟΡΟΥΜ" 



  

 

Tύλιξαν τον Ρακιντζή σε μια κόλλα χαρτί και μαζί όλες τις… λαμογιές !

Tύλιξαν τον Ρακιντζή σε μια κόλλα χαρτί και μαζί όλες τις… λαμογιές !
Η αλήθεια είναι ότι η κυβέρνηση της... πρώτης φοράς αριστερά έχει φαντασία!
Και βρίσκει τρόπους για να «καλύπτει» τα δικά της παιδιά σε θέματα που οι... δεξιοί (λέμε τώρα) πρώτα θα κουτούλαγαν και μετά θα έβλεπαν.
Για να καλύψουν λοιπόν πάνω από 1100 υποθέσεις με λαμογιές στο δημόσιο, έβγαλαν ότι ο Ρακιντζής ήταν «έκπτωτος» από το 2009!!! Άρα ότι έστειλε από εκεί και πέρα στη δικαιοσύνη γράφεται στο... χιόνι!!!
Μεταξύ αυτών φυσικά το μεγάλο αγκάθι με τα 900.000 ευρώ παράνομου πλουτισμού και χρηματισμού για πολεοδόμο-σύζυγο κυβερνητικού στελέχους... Όπως φυσικά και για υπόθεση άλλου κυβερνητικού στελέχους που μιλάει creteglish!!!
Μιλάμε ότι οι τύποι είναι όχι απλά εφευρετικοί αλλά το κάτι άλλο... Το κακό είναι ότι χρησιμοποιούν το μυαλό τους για να καλύψουν τις λαμογιές αντί να πάνε μπροστά τη χώρα... Αλλά ποιος νοιάζεται για τη χώρα; Αυτοί πάντως ποτέ....
newsbomb

   

 

Αν χαθούν οι αγρότες χαθήκαμε όλοι μας

 Αν χαθούν οι αγρότες χαθήκαμε όλοι μας

Αν χαθούν οι αγρότες χαθήκαμε όλοι μας
Θάνος Πασχάλης του Θάνου Πασχάλη

Το ασφαλιστικό και το φορολογικό, λένε πολλοί,θάναι η ταφόπλακα για τον πρωτογενή τομέα δηλαδή για γεωργούς,κτηνοτρόφους, αλιείς μελισσοκόμους κλπ. Μάλλον  θα ΄ναι, θα ΄λεγα, η ταφόπλακα για όλους μας.

Αν οι 350.000 αγρότες και άλλοι τόσοι ετεροαπασχολούμενοι εγκαταλείψουν τα χωράφια τους τότε επέρχεται η οικονομική ερήμωση για μια ολόκληρη κοινωνία που βασίζεται κατά κύριο λόγο στον τριτογενή τομέα (παροχή υπηρεσιών) παρά στον πρωτογενή (αγρότες,κτηνοτρόφοι κλπ) η στον δευτερογενή τομέα (βιομηχανία, βιοτεχνίες ). Και ιδού γιατί...
  • Το 13,5%του εργατικού δυναμικού   απασχολείται στην αγροτική παραγωγή (καλλιεργητές,κτηνοτρόφοι,εργάτες γης,μεταποίηση κλπ).Είναι το δεύτερο σε ποσοστό συμμετοχής απασχολούμενο εργατικό προσωπικό μετά το εμπόριο(17,7%)
  •  
  •  Ο αγροτικός τομέας είναι ο βασικός τροφοδότης σειράς προιόντων και υπηρεσιών (βιομηχανία τροφίμων και ποτών κλπ)
  •  
  • Η συνεισφορά των αγροτικών προιόντων στο εξωτερικό εμπορικό ισοζύγιο της χώρας είναι ιδιαίτερα σημαντική καταλαμβάνοντας αρκετές από τις πρώτες δεκαπέντε  θέσεις στον πίνακα των εξαγόμενων αγαθών. Συνολικά οι εξαγωγές αγροτικών προιόντων εισφέρουν στη χώρα μας περίπου 5 δις ευρώ.
  •  
  • Στην κατάταξη του  πίνακα των πρώτων δεκαπέντε  εξαγόμενων αγαθών για το 2014 τα αλιεύματα καταλαμβάνουν την 5η θέση,οι ελιές την 6η θέση, τα τυροκομικά την 7η θέση,  το βαμβάκι την 9η θέση, ορισμένα φρούτα (βερίκοκα,κεράσια και ροδάκινα) την 11η θέση,το παρθένο ελαιόλαδο την 12η θέση.
  •  
  • Το 2015 οι εξαγωγές ελαιόλαδου γνώρισαν πρωτοφανή άνοδο εισφέροντας  στη χώρα μας εκατοντάδες εκ.ευρώ

  • Οι πληρωμές για εισαγωγές γεωργικών αγαθών φτάνουν τα 6 δισ. ευρώ. Αν περιοριστεί η αγροτική παραγωγή στη χώρα μας οι δαπάνες για εισαγωγές, εκτιμάται ότι θα αγγίξουν τα 8 δισ. ευρώ.
  • Το 2007 το εργατικό δυναμικό των γεωργικών εκμεταλλεύσεων έφτανε το 1,5 εκατ. ευρώ. Σήμερα έχει μειωθεί στις 700.000.Αν με τα νέα μέτρα (αύξηση ασφαλιστικών εισφορών, υπέρμετρη φορολόγηση) σε βάρος του πρωτογενή τομέα  ο ενεργός  αγροτικός πληθυσμός μειωθεί ακόμη περισσότερο η οικονομία μας θα βασίζεται, κατά το πλείστον,  μόνον σε εισαγωγές ακόμη και αγροτικών αγαθών. Οπερ σημαίνει χαθήκαμε όλοι μας...


newpost. gr

  •