03 Αυγούστου 2023

 

 

 Σχεδόν τέσσερα χρόνια οι πολίτες έβλεπαν στον Δήμο Καστοριάς με δήμαρχο  Γ. Κορεντσίδη  μια τέτοια κατάσταση απραξίας. 

Αυτές είναι ελάχιστες εικόνες απόλυτης αδιαφορίας του νυν και υποψηφίου δημάρχου Καστοριάς κ. Γιάννη Κορεντσίδη, τον οποίον ούτε μια φορά δεν είδαν οι πολίτες του δήμου στον δρόμο παρά μόνο σε φιέστες, εκδηλώσεις και "λιμνοπολιτείες" !!!








































 

Σχετικά άρθρα:

Ποια "Λιμνούπολη "του Δήμάρχου Καστοριάς; Στην Αντιπεριφέρεια δεν έχουν στολισμένο ούτε το μέγαρο της, στην πρώην νομαρχία Καστοριάς



Διαδώστε την ιστοσελίδα της αλήθειας!!

Διαδώστε την ιστοσελίδα της αλήθειας!!

ΧΟΡΗΓΟI



ΧΟΡΗΓΟΙ

 

Χορηγοί

                                                "Bioflorina" - Βότανα Biokott

                                            Τηλέφωνο παραγγελιών 6982864084

                                                        

                                        


Κυβέρνηση: «Θα καταργηθούν εντελώς τα μετρητά σε ορισμένες κατηγορίες επαγγελματων...


Όπως δήλωσε ο κ. Τσάπαλος η κυβέρνηση θα εξετάσει αν αυτό είναι συνταγματικό και σε αυτή την κατεύθυνση θα δώσει κίνητρα στους πολίτες, προκειμένου να τους κάνει συμμάχους στην απόλυτη ψηφιοποίηση της οικονομίας!

Φυσικά, οι όποιες αλλαγές δρομολογούνται, θεωρούνται «προαπαιτούμενα» για αποδέσμευση κονδυλίων του Ταμείου Ανάκαμψης, τουλάχιστον έτσι το παρουσιάζει η κυβέρνηση.

«Εμείς, ως μια νέα κυβέρνηση έχουμε προτάξει ως απόλυτη προτεραιότητα την πάταξη της φοροδιαφυγής, αλλά θα κάνουμε και την πρωτοτυπία να συνοδευτεί αυτή η προτεραιοποίηση και με πράξεις» είχε επίσης πει πριν δύο ημέρες μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8 και στην εκπομπή «το GPS της Επικαιρότητας» με τον Θάνο Σιαφάκα.

«Με βάση τα στατιστικά που έχουμε, 3,8 εκατομμύρια πολίτες δηλώνουν εισοδήματα κάτω από 10.000 ευρώ.

Η πλειονότητά τους είναι συνταξιούχοι και μισθωτοί. Είναι άνθρωποι δηλαδή, οι οποίοι και να θέλανε δεν μπορούν να φοροδιαφύγουν γιατί και το κάθε ευρώ δηλώνεται από τους εργοδότες ή από το Δημόσιο.

Υπάρχει όμως και η πλειονότητα των ελεύθερων επαγγελματιών, περίπου έξι στους δέκα, οι οποίοι και αυτοί δηλώνουν εισοδήματα κάτω από 10.000 ευρώ, την ίδια ώρα όμως, αυτό είναι το οξύμωρο, όπου οι δαπάνες τους κάθε χρόνο ξεπερνούν τα 40 δισεκατομμύρια ευρώ.

Δηλαδή μιλάμε για ανθρώπους οι οποίοι δηλώνουν περίπου 4 δισεκατομμύρια ευρώ συνολικά ως έσοδα, αλλά την ίδια στιγμή δαπανούν 40 δισεκατομμύρια μέσω των χρεωστικών τους καρτών και με τη διακίνηση ηλεκτρονικά του χρήματος.

Αυτό λοιπόν είναι ξεκάθαρο ότι έχει μέσα του σπέρματα φοροδιαφυγής και ισχυρής φοροδιαφυγής και εμείς αυτό το οποίο θέλουμε να κάνουμε είναι να αυστηροποιήσουμε τους ελέγχους, να προχωρήσουμε σε περαιτέρω ψηφιοποίηση της ΑΑΔΕ» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Τσάπαλος.

«Ο πολίτης προκειμένου να αποφύγει το να μπει στον πειρασμό να πληρώσει με μετρητά, άρα να κάνει μια συναλλαγή που μπορεί να είναι και φθηνότερη χωρίς να κοπεί το νόμιμο παραστατικό, θα πρέπει να του δώσεις και κάποιο κίνητρο παραπάνω» είπε χαρακτηριστικά.

«Αυτή τη στιγμή, δεν μπορώ να αποκαλύψω κάποιες από αυτές τις προτάσεις γιατί βρισκόμαστε ακριβώς στη διαδικασία της επεξεργασίας. Η στόχευσή μας όμως είναι ο πολίτης να έχει κάποιο κέρδος από το αν ζητήσει την απόδειξη, Κέρδος ή στην πηγή κατά τη συναλλαγή ή κατά την φορολόγησή του. Αυτά όλα θα αποκαλυφθούν και θα ξεδιπλωθούν σταδιακά» προανήγγειλε ο κ. Τσάπαλος.

 
 

 Προηγούμενα άρθρα :

Ενα στημένο "γλέντι" στην Αντιπεριφέρεια Καστοριάς για την κάμερα μόνο, με την Αντιπεριφερειάρχη Καστοριάς Δέσποινα Κοζατσάνη… που είναι οι πολίτες βρε;

Ποια "Λιμνούπολη "του Δήμάρχου Καστοριάς; Στην Αντιπεριφέρεια δεν έχουν στολισμένο ούτε το μέγαρο της, στην πρώην νομαρχία Καστοριάς

 



Διαδώστε την ιστοσελίδα της αλήθειας!!

Διαδώστε την ιστοσελίδα της αλήθειας!!

ΧΟΡΗΓΟI



ΧΟΡΗΓΟΙ

 

Χορηγοί

                                                "Bioflorina" - Βότανα Biokott

                                            Τηλέφωνο παραγγελιών 6982864084