20 Δεκεμβρίου 2017

Βόμβα: Εξομοιώνουν οι γενοκτόνοι το πετρέλαιο κίνησης με τη βενζίνη

Βόμβα: Εξομοιώνουν το πετρέλαιο κίνησης με τη βενζίνη

Ένα ισχυρό οικονομικό σοκ απειλεί τους κατόχους πετρελαιοκίνητων αυτοκινήτων, τα οποία συνεχίζουν να αυξάνονται μετά την απελευθέρωση της κίνησής τους σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης εξετάζει την εξίσωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στο πετρέλαιο με εκείνον της βενζίνης, καταγράφοντας την αξιοσημείωτη αύξηση της κατανάλωσής του τα τελευταία χρόνια κι έχοντας απόλυτη ανάγκη ενίσχυσης των κρατικών εσόδων.
Σήμερα τα χίλια λίτρα πετρελαίου κίνησης επιβαρύνονται με 410 ευρώ ειδικού φόρου κατανάλωσης, ενώ τα χίλια λίτρα βενζίνης με 700
Ο προϋπολογισμός του 2018, όπως όλοι γνωρίζουν πλέον, προβλέπει πρωτογενές πλεόνασμα 3,5% του ΑΕΠ και η ανάγκη για επιπλέον έσοδα αφήνει ανοικτά όλα τα ενδεχόμενα.

Οι αρμόδιες υπηρεσίες του ΥΠΟΙΚ έχουν επεξεργαστεί τα στοιχεία και έχουν ενημερώσει την πολιτική ηγεσία για τα σενάρια αύξησης των τιμών στο πετρέλαιο κίνησης. Δεν πρέπει να ξεχνά κανείς ότι η Ελλάδα είναι πλέον από τις ελάχιστες χώρες στην Ευρωπαϊκή Ένωση που διατηρούν διαφοροποιημένες τιμές στο πετρέλαιο κίνησης και στη βενζίνη. Στα περισσότερα ευρωπαϊκά κράτη η διαφορά είναι ελάχιστη ή και μηδενική.

Σήμερα τα χίλια λίτρα πετρελαίου κίνησης επιβαρύνονται με 410 ευρώ ειδικού φόρου κατανάλωσης, ενώ τα χίλια λίτρα βενζίνης με 700€. Οι υπηρεσίες του ΥΠΟΙΚ πιστεύουν ότι η διαφορά των 290 ευρώ ανά χίλια λίτρα θα είναι προς όφελος των κρατικών εσόδων, παρά τη μείωση της κατανάλωσης, που συνήθως καταγράφεται σε τέτοιες περιπτώσεις.
Μοναδικό σημείο ανάσχεσης για την αύξηση της τιμής του πετρελαίου κίνησης είναι ο βάσιμος φόβος ότι θα αυξηθεί κατακόρυφα η χρήση πετρελαίου θέρμανσης στα παλαιότερα, κυρίως πετρελαιοκίνητα, οχήματα
Πρακτικά, η τιμή του πετρελαίου κίνησης από τα 1,33 ευρώ ανά λίτρο που πωλείται σήμερα θα διαμορφωθεί στα 1,5 ευρώ ανά λίτρο, με την τιμή της βενζίνης να φθάνει τα 1,55 ευρώ ανά λίτρο. Η διαφορά των πέντε λεπτών οφείλεται στις μικρότερες ανάγκες και κόστη διύλισης που έχει το πετρέλαιο σε σχέση με τη βενζίνη.

Μοναδικό σημείο ανάσχεσης για την αύξηση της τιμής του πετρελαίου κίνησης είναι ο βάσιμος φόβος ότι θα αυξηθεί κατακόρυφα η χρήση πετρελαίου θέρμανσης στα παλαιότερα, κυρίως πετρελαιοκίνητα, οχήματα, στα γεωργικά μηχανήματα και σε ορισμένα φορτηγά. Τα νεότερης τεχνολογίας οχήματα δεν «ανέχονται» κακής ποιότητας καύσιμα και οι πιθανές βλάβες είναι πολύ μεγαλύτερου κόστους από εκείνο που συνεπάγεται η τιμή του καυσίμου.

Τα σενάρια που έχουν ήδη εξεταστεί

Οι υπηρεσίες του ΥΠΟΙΚ έχουν επεξεργαστεί τρία βασικά σενάρια για την αύξηση της τιμής του πετρελαίου κίνησης.

Το πρώτο προβλέπει άμεση και συνολική αύξηση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στα επίπεδα της βενζίνης. Αυτό εκτιμούν ότι θα προκαλέσει ένα μεγάλο σοκ στην αγορά και την κοινωνία με σαφείς πολιτικές προεκτάσεις, αλλά η νέα τιμή θα ενσωματωθεί γρήγορα στην καθημερινότητα και σταδιακά θα ξεχαστεί, όπως τόσα άλλα εισπρακτικά μέτρα.

Αν μάλιστα οι εκλογές απέχουν χρονικά, δεν θα έχει σοβαρές επιπτώσεις στις κυβερνητικές επιδόσεις.
Τα μικρά βενζινοκίνητα αυτοκίνητα θα δουν τις πωλήσεις τους να ενισχύονται
Το δεύτερο σενάριο προβλέπει την εξίσωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης σε πετρέλαιο κίνησης και βενζίνη σε τρεις δόσεις ανά 7-8 λεπτά το λίτρο κάθε φορά. Με τον τρόπο αυτόν θα ενσωματωθεί πιο εύκολα στην κατανάλωση, ενώ θα δοθεί χρόνος για να ελεγχθούν οι συνθήκες και οι πρακτικές του όποιου παράτυπου λαθρεμπορίου με το πετρέλαιο θέρμανσης.

Από την άλλη πλευρά, τα κρατικά έσοδα θα τονώνονται σταδιακά και ίσως η εκτιμώμενη μείωση της κατανάλωσης να αντισταθμίσει το συνολικό όφελος για τον προϋπολογισμό σε μεγάλο βαθμό.

Το τρίτο σενάριο προβλέπει την αύξηση σε δύο δόσεις και μάλλον συγκεντρώνει τις λιγότερες πιθανότητες να υιοθετηθεί από το οικονομικό επιτελείο.

Οι επιπτώσεις στην αγορά αυτοκινήτου

Δεν χρειάζεται ιδιαίτερη ανάλυση για να καταλάβει κάποιος ότι μια τέτοια αύξηση στην τιμή του πετρελαίου κίνησης θα έχει καταλυτικές επιπτώσεις στην αγορά αυτοκινήτου.

Τα εισαγόμενα μεταχειρισμένα θα παγώσουν, καθώς οι πωλήσεις θα μηδενιστούν, τουλάχιστον τους πρώτους μήνες εφαρμογής του μέτρου.

Τα εγχώρια μεταχειρισμένα πετρελαιοκίνητα θα δουν την τιμή πώλησής τους να υποχωρεί και μάλιστα σημαντικά.

Ομοίως, τα καινούργια με κινητήρες ντίζελ θα περάσουν σε δεύτερη μοίρα τόσο στους σχεδιασμούς των εταιρειών όσο και των καταναλωτών, αλλά δεν θα «εξαφανιστούν».

Στον αντίποδα, τα μικρά βενζινοκίνητα αυτοκίνητα θα δουν τις πωλήσεις τους να ενισχύονται. Με δεδομένο ότι οι σύγχρονοι κινητήρες βενζίνης είναι πολύ οικονομικοί και τα πετρελαιοκίνητα ακριβότερα η αλλαγή τάσης πρέπει να θεωρείται δεδομένη.


Τελευταία ενημέρωση:

zougla]

Διαβάστε όλο το άρθρο: http://www.tilestwra.com/kyvernisi-exomioni-petreleo-kinisis-ti-venzini/
 zougla.gr

ΧΑΜΟΣ ΣΤΗΝ ΠΙΑΤΣΑ! Πυρηνική επίθεση του Στέφανου Χίου σε Τσίπρα-Χατζηνικολάου. Γιατί ζητάει να περάσουν χειροπέδες στον γνωστό εκδότη


xios xatzinikolaou
Το διαβάζουμε από τους συνάδελφους του
kourdistoportocali.com
Εκκωφαντική επίθεση (πυρηνική θα μπορούσαμε να την χαρακτηρίσουμε) του Στέφανου Χίου μέσα από το ΜΑΚΕΛΕΙΟ στους Αλέξη Τσίπρα και Νίκο Χατζηνικολάου. Ο λόγος τα χρέη των 9,5 εκατ. ευρώ που έχει ο Χατζηνικολάου στο Δημόσιο:
xios9150
Χειροπέδες στον Χατζηνίκο για ΧΡΕΗ 9.5 εκατ. ευρώ. Μέχρι το λαιμό ο «Σάχης» του ασύδοτου τσαντιρομαχαλά του Ταύρου. Συνεχίζει τις αλητείες με το μεγάλο κεφάλαιο, το πολιτικό ρεμάλι της Φωκίωνος Νέγρη. Aνίκανε, διαπλεκόμενε και πολιτικά τρισάθλιε πρωθυπουργέ, εσύ δεν είπες (στους τραπεζίτες): Σταματήστε να προστατεύετε τους μεγαλοοφειλέτες και τους μπαταχτσήδες;
exofilo20-12-853x1024

ΚΟΒΟΥΝ ΚΑΘΕ ΑΝΤΙΘΕΤΗ ΦΩΝΗ ! Μαύρο στην Ελληνοφρένεια από τον Alpha- ΚΑΛΗ ΑΝΤΑΜΩΣΗ ΣΤΑ ΓΟΥΝΑΡΑΔΙΚΑ

Το κόψιμο της τηλεοπτικής Ελληνοφρένειας από τη συχνότητα του Alpha ανακοίνωσε αιφνιδιαστικά ο σταθμός στους συντελεστές της εκπομπής το βράδυ της Τρίτης, αφού είχε γυριστεί η εκπομπή, σύμφωνα με ανακοίνωση της Ελληνοφρένειας που ανέβηκε στα κοινωνικά δίκτυα
 
 

«Σύντροφοι τηλεθεατές μας έκοψαν αιφνιδίως απ τον @ALPHA_TV !Μας ανακοινώθηκε χθες βράδυ αφού είχε γυριστεί&μονταριστεί η εκπομπή,με αποτέλεσμα να μη μπορέσουμε καν να χαιρετίσουμε το κοινό.Ευχαριστούμε λοιπόν όσους μας παρακολούθησαν αυτά τα 4μισι χρόνια.Ραντεβού στα Γουναράδικα», αναφέρει η ανακοίνωση.

Από την πλευρά του ο Alpha υποστηρίζει, σύμφωνα με την «Εφ.Συν», ότι ο λόγος για τον τερματισμό της εκπομπής ήταν τα «χαμηλά νούμερα» θεαματικότητας. Ωστόσο, στο επεισόδιο της 19ης Δεκεμβρίου η θεαματικότητα της εκπομπής ξεπέρασε το 20%.
Eλληνοφρενεια
 
 
‪Σύντροφοι τηλεθεατές μας έκοψαν αιφνιδίως απ τον @ALPHA_TV !Μας ανακοινώθηκε χθες βράδυ αφού είχε γυριστεί&μονταριστεί η εκπομπή,με αποτέλεσμα να μη μπορέσουμε καν να χαιρετίσουμε το κοινό.Ευχαριστούμε λοιπόν όσους μας παρακολούθησαν αυτά τα 4μισι χρόνια.Ραντεβού στα Γουναράδικα.‬
Φωτογραφία του χρήστη Eλληνοφρενεια.
Φωτογραφία του χρήστη Eλληνοφρενεια.
1,9 χιλ.
427
588

ΠΗΓΗ
The Press Project
 
 
 
 

Αποκαλύψεις για τα πληρωμένα trolls του ΣΥΡΙΖΑ στο Twitter (Photos)


Τα τελευταία 24ωρα στο Twitter το βασικό θέμα συζήτησης δεν είναι ο προϋπολογισμός, ούτε το ποδόσφαιρο και κάποιο ριάλιτι, αλλά το #60_λεπτά_το_τουίτ που έχει μετατραπεί στο απόλυτο τρέντ, με τα σχόλια να δίνουν και παίρνουν από πλήθος χρηστών που επιστρατεύουν το χιούμορ τους και συμμετέχουν στη συζήτηση.
«Ρε φιλαράκι έχεις 60 λεπτά να γράψω ένα τουίτ;» – «Με κάθε τουίτ το έξυπνο χαλί που τινάσσεται μόνο του» – «Για 60 λεπτά τέκνο Βρούτε;».
 
 
Αυτές είναι μόνο κάποιες από τις ατάκες που μπορεί να συναντήσει κανείς στο Twitter τις τελευταίες ώρες κάτω από το hashtag #60_λεπτά_το_τουίτ.
Σύμφωνα με το protothema.gr, για τους αμύητους στα σόσιαλ μίντια, το hashtag είναι μία από τις σημαντικότερες λειτουργίες των κοινωνικών δικτύων, το οποίο καθιερώθηκε και χρησιμοποιείται σε μεγάλο βαθμό για συγκέντρωση όλων των τουίτς γύρω από μια συζήτηση.
Όλα ξεκίνησαν από έναν άτυπο εμφύλιο πόλεμο που μαίνεται εδώ και αρκετό καιρό στα σόσιαλ μίντια.
Γνωστά accounts, λογαριασμοί δηλαδή που αντιστοιχούν σε δημοφιλείς και υπερδραστήριες περσόνες του διαδικτύου, φαίνεται ότι έχουν αποστασιοποιηθεί από τον ΣΥΡΙΖΑ.
Στο παρελθόν τον υποστήριζαν με μένος, εξαπολύοντας, μάλιστα, συχνά χυδαίες και προσωπικές επιθέσεις, σε όποιον τολμούσε να ασκήσει οποιαδήποτε μορφής πολιτική κριτική.

Η στάση τους αυτή και η ανωνυμία τους είχε κατατάξει σε μία πολυπληθή ομάδα/στρατιά του Διαδικτύου που έχει γίνει γνωστή ως «πολιτικά τρολς». Τόνοι μελανιού έχουν χυθεί για τη δραστηριότητά τους, με την υπογράφουσα να έχει επιχειρήσει πολλάκις να διεισδύσει στα άδυτά τους.

Ένας εξ’ αυτών των «ανταρτών», όμως, με την επωνυμία Spider-man @PeterParker_83 φαίνεται να ρίχνει άπλετο φως σ’ ένα προσοδοφόρο επάγγελμα, καθώς περί αυτού πρόκειται, αν ο ισχυρισμός του ευσταθεί.

Εν μέσω μίας σύγκρουσης με τους πρώην συντρόφους τους αποκάλυψε ότι όχι απλά βρισκόταν σε έμμισθη υπηρεσία, αλλά μάλιστα πληρωνόταν 0,60 λεπτά το τουίτ.
Πριν σπεύσει κανείς να χαρακτηρίσει το ποσό ευτελές, αξίζει να σημειωθεί ότι ο συγκεκριμένος, αλλά και πολλοί ακόμα, γράφουν εκατοντάδες τουίτς την ημέρα, οπότε αξίζει κανείς να κάνει τον λογαριασμό…

Η αποκάλυψη ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων με πολλούς πρωτοκλασάτους χρήστες να μπαίνουν στο παιχνίδι και να κατονομάζει ο ένας τον άλλον (Γερογκρινιάρης, Yiastra, Κανέκος, Δραχμend, ο Al-Auh-Andro‏ και άλλους) ότι πληρώνονται για τις υπηρεσίες τους.
Άλλοι απάντησαν, χαρακτηρίζοντάς τον συκοφάντη και απαιτώντας αποδείξεις για τους ισχυρισμούς του. Κάπου εδώ μπαίνει στο παιχνίδι και ο Εddie‏ @N0nServ1am, ο οποίος έβγαλε στη φόρα κάποια παλαιότερα τουιτ του χρήστη Yiastra, όταν το 2012 ο σημερινός ένθερμος υποστηρικτής του ΣΥΡΙΖΑ, υμνούσε την Χρυσή Αυγή!

Το μόνο σίγουρο είναι με τις εκατέρωθεν αυτές διαδικτυακές μαχαιριές άνοιξε για τα καλά ο ασκός του Αιόλου.

Το tweet από το οποίο ξεκίνησε ο «χαμός» στο Twitter
















ΤΡΟΙΚΑΝΩΝ ΕΝΤΟΛΩΝ ΦΑΣΙΣΤΙΚΟ νέο νομικό πλαίσιο για τις πλαστικές σακούλες-ΓΙΑ NA ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΣΟΥΝ ΤΑ ΓΕΡΜΑΝΙΚΑ LIDL

 Με πρόσχημα την προστασία του περιβάλλοντος.

Και για να δικαιολογήσουν τα γερμανικά lidl τα οποία παρανομα εδω και 10 και πλέον χρόνια χρεώνουν σακούλα στον πελάτη.

Χωρίς καμμιά παρεμβαση κανενός εισαγγελέα της ανυπαρκης δικαιοσύνης στην πατρίδα μας. 

Βάζουν τέλος, παρανομα και αντισυνταγματικά στην δωρεάν σακούλα κατι που ισχύει 100 χρόνια -  

- Με πρόσχημα την προστασία του περιβάλλοντος.

Τέλος η δωρεάν διάθεση πλαστικής σακούλας από 1/1/2018 - Ποιες οι υποχρεώσεις των εμπόρων


fyllokaiftero1.blogspot.com



Νέες διατάξεις αναφορικά με τη διαχείριση των πλαστικών σακουλών μεταφοράς, σε εναρμόνιση με τη σχετική κοινοτική νομοθεσία, περιλαμβάνει ο Νόμος 4496/2017 για την εναλλακτική διαχείριση των συσκευασιών και άλλων προϊόντων.

Ειδικότερα, με το άρθρο 6 του νόμου προβλέπεται ως υποχρεωτική για όλες τις πλαστικές σακούλες μεταφοράς η αναγραφή των στοιχείων προέλευσης, τόπου και ημερομηνίας παραγωγής και του Αριθμού Εθνικού Μητρώου Παραγωγού (ΕΜΠΑ).

Σύμφωνα με τις νέες διατάξεις από την 1 η Ιανουαρίου 2018 επιβάλλεται στους καταναλωτές η καταβολή περιβαλλοντικού τέλους ανά τεμάχιο λεπτής πλαστικής σακούλας μεταφοράς, με εξαίρεση τις πολύ λεπτές πλαστικές σακούλες μεταφοράς και τις βιοαποδομήσιμες (ή βιοαποκοδομήσιμες) /λιπασματοποιήσιμες πλαστικές σακούλες μεταφοράς.

Το τέλος ορίζεται από την 1 Ιανουαρίου του 2018 στα τρία (3) λεπτά και από την 1η Ιανουαρίου 2019 στα επτά (7) λεπτά. Το ποσό του περιβαλλοντικού τέλους αναγράφεται με τρόπο διακριτό και ευανάγνωστο στα παραστατικά πώλησης προ του ΦΠΑ.

Το περιβαλλοντικό τέλος έχει ανταποδοτικό χαρακτήρα και τα έσοδα από αυτό αποτελούν δημόσιο έσοδο, το οποίο εισπράττεται από την Α.Α.Δ.Ε. και στη συνέχεια αποδίδεται υπέρ του Ε.Ο.ΑΝ..
Παράλληλα, προβλέπεται ότι οι ΟΤΑ υποχρεούνται κατά την κατάρτιση των Τοπικών Σχεδίων Διαχείρισης Αποβλήτων (ΤΣΔΑ) να μεριμνούν για την υλοποίηση των εθνικών μέτρων μείωσης της χρήσης των λεπτών πλαστικών σακουλών μεταφοράς από τους καταναλωτές και να τοποθετούν στα  Πράσινα Σημεία υποδοχείς προσωρινής αποθήκευσης πλαστικών σακουλών
.
Υπενθυμίζεται ότι οι διατάξεις της οδηγίας 2015/720/ΕΕ ενσωματώθηκαν στην εθνική έννομη τάξη με την Κ.Υ.Α. 180036/952/10.8.2017 (Β’ 2812), η οποία, σύμφωνα με τις νέες διατάξεις, διατηρείται σε ισχύ, με τροποποίηση της διαδικασία βεβαίωσης του ποσού του τέλους που δεν δηλώθηκε και του προστίμου, το οποίο θα βεβαιώνεται από τον Ε.Ο.ΑΝ., αντί της αρμόδιας διεύθυνσης του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Οι νέες διατάξεις προβλέπουν την έκδοση νέας Υπουργικής Απόφασης η οποία θα περιλαμβάνει τις αναγκαίες λεπτομέρειες και εξειδίκευση των λοιπών μέτρων για τη διαχείριση των πλαστικών σακουλών μεταφοράς και του τρόπου εφαρμογής τους.

Μέχρι την έκδοσή της, διατηρείται σε ισχύ η 180036/952/10.8.2017 (Β’ 2812) κοινή υπουργική απόφαση, εκτός αν έρχεται σε αντίθεση με τις νέες διατάξεις.
Τι προβλέπει η ΚΥΑ για τις πλαστικές σακούλες

Με την Κοινή Υπουργική Απόφαση 180036/952 καθορίζονται νέα μέτρα και κανόνες για τη μείωση της κατανάλωσης πλαστικών σακουλών μεταφοράς, σε συμμόρφωση με τη σχετική κοινοτική νομοθεσία (Oδηγία 94/62/ΕΚ, όπως τροποποιήθηκε από την Oδηγία 2015/720/ΕΕ).

Στόχος της απόφασης η μείωση της κατανάλωσης των πλαστικών σακουλών και κατ’ επέκταση της υψηλής συσσώρευσης των αποβλήτων τους, που προκαλούν σημαντική ρύπανση στο περιβάλλον και ιδιαίτερα στα υδάτινα οικοσυστήματα.

Γενικές απαιτήσεις για τη διαχείριση των πλαστικών σακουλών μεταφοράς
Για την επίτευξη της μείωσης της κατανάλωσης των πλαστικών σακουλών μεταφοράς εμπορευμάτων ή προϊόντων (για ορισμούς βλέπε εδώ), από την 1η Ιανουαρίου 2018 παύει η δωρεάν διάθεση στους καταναλωτές των πλαστικών σακουλών μεταφοράς που υπάγονται στο πεδίο εφαρμογής της παρούσας απόφασης και επιβάλλονται, κατά περίπτωση, τα ακόλουθα μέτρα:
α) Για τις λεπτές πλαστικές σακούλες μεταφοράς εμπορευμάτων ή προϊόντων, δηλαδή με πάχος τοιχώματος μικρότερο των 50 μικρών (μm), επιβάλλεται στους καταναλωτές η καταβολή περιβαλλοντικού τέλους, ανά τεμάχιο λεπτής πλαστικής σακούλας μεταφοράς.
β) Oι πλαστικές σακούλες μεταφοράς εμπορευμάτων ή προϊόντων με πάχος τοιχώματος από 50 μέχρι 70 μικρά (μm), συμπεριλαμβανομένων των επαναχρησιμοποιήσιμων σακουλών ή τσαντών μεταφοράς με το ίδιο πάχος τοιχώματος υπόκεινται σε τιμολόγηση. Απαγορεύεται κάθε προωθητική ενέργεια εκ μέρους των εμπόρων που αναιρεί, αμέσως ή εμμέσως, τα προβλεπόμενα στην ανωτέρω παράγραφο μέτρα.
Οι διατάξεις αυτές δεν εφαρμόζονται στα περίπτερα και στους εμπόρους που ασκούν υπαίθριο εμπόριο.
Από τις διατάξεις εξαιρούνται επίσης οι βιοαποδομήσιμες (ή βιοαποικοδομήσιμες)/ λιπασματοποιήσιμες πλαστικές σακούλες μεταφοράς.
Απαγορεύεται η διάθεση στην αγορά και στον καταναλωτή των οξοδιασπώμενων πλαστικών σακουλών μεταφοράς. Η απαγόρευση αυτή αρχίζει να εφαρμόζεται μετά την εξάντληση των αποθεμάτων τους και πάντως όχι πέραν των 10 μηνών από την έναρξη ισχύος της απόφασης.
Πόσο θα κοστίζουν οι σακούλες – Πού θα αποδίδεται το περιβαλλοντικό τέλος

Το περιβαλλοντικό τέλος που επιβάλλεται στις λεπτές πλαστικές σακούλες μεταφοράς έχει ανταποδοτικό χαρακτήρα, με τα έσοδα να αποτελούν δημόσιο έσοδο το οποίο εισπράττεται από την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) και στη συνέχεια αποδίδεται υπέρ του Ελληνικού Οργανισμού Ανακύκλωσης για τη χρηματοδότηση δράσεων προώθησης, δωρεάν διάθεσης στον καταναλωτή και εν γένει πριμοδότησης των επαναχρησιμοποιήσιμων σακουλών/τσαντών μεταφοράς και των βιοαποδομήσιμων και λιπασματοποιήσιμων πλαστικών σακουλών μεταφοράς.

Το ύψος του περιβαλλοντικού τέλους καθορίζεται με κριτήριο τον ανταποδοτικό του χαρακτήρα, ανάλογα με τον περιβαλλοντικό αντίκτυπο της ανάκτησης ή διάθεσης των λεπτών πλαστικών σακουλών μεταφοράς, τις δυνατότητες ανακύκλωσης και βιοαποδόμησης/ λιπασματοποίησής τους, την ανθεκτικότητα τους ή τη συγκεκριμένη χρήση για την οποία προορίζονται και ειδικότερα:
α) Από την 1η Ιανουαρίου 2018 το περιβαλλοντικό τέλος για τις λεπτές πλαστικές σακούλες μεταφοράς προσδιορίζεται στην τιμή των 3 λεπτών και,
β) Από την 1η Ιανουαρίου 2019 το περιβαλλοντικό τέλος για τις λεπτές πλαστικές σακούλες μεταφοράς προσδιορίζεται στην τιμή των 7 λεπτών.

Με απόφαση των Υπουργών Οικονομίας και Ανάπτυξης, Οικονομικών και Περιβάλλοντος και Ενέργειας είναι δυνατόν να αναπροσαρμόζεται το ύψος των περιβαλλοντικών τελών ανάλογα με την επιτευχθείσα μείωση της κατανάλωσης πλαστικών σακουλών μεταφοράς και σε συνδυασμό με τις ιδιότητες της πλαστικής σακούλας μεταφοράς, όπως πάχος, υλικό κατασκευής ή χρήση.
Οι πλαστικές σακούλες μεταφοράς χρεώνονται στον καταναλωτή στα σημεία πώλησης εμπορευμάτων ή προϊόντων.

Το ποσό της χρέωσης αναγράφεται με τρόπο διακριτό και ευανάγνωστο στα παραστατικά πώλησης προ του ΦΠΑ.

Υποχρεώσεις εμπόρων
Σύμφωνα με την ΚΥΑ, κάθε έμπορος ο οποίος διαθέτει στον καταναλωτή λεπτές πλαστικές σακούλες μεταφοράς, υποχρεούται ανά τρίμηνο, την τελευταία ημέρα του επόμενου μήνα και για πρώτη φορά στις 30 Απριλίου 2018, να υποβάλλει στην ΑΑΔΕ δήλωση απόδοσης του περιβαλλοντικού τέλους.
Το περιβαλλοντικό τέλος αναγράφεται στα παραστατικά πώλησης εμπορευμάτων ή προϊόντων και αποτυπώνεται στα λογιστικά αρχεία που υποχρεούται να τηρεί ο έμπορος.

Ο έλεγχος της ορθής απόδοσης των περιβαλλοντικών τελών από τους εμπόρους διενεργείται από την ΑΑΔΕ στο πλαίσιο εφαρμογής του ν. 4389/2016.

Η αρμόδια υπηρεσία Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης της Α.Α.Δ.Ε. σε συνεργασία με τον Ε.Ο.ΑΝ. προβαίνει στη δημιουργία ανάλογης ηλεκτρονικής εφαρμογής για την υποβολή της δήλωσης απόδοσης περιβαλλοντικού τέλους, στο περιβάλλον TAXISnet της Α.Α.Δ.Ε. στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.aade.gr.

Σε περίπτωση μη καταβολής του περιβαλλοντικού τέλους η παράβαση βεβαιώνεται, στη Δ.Ο.Υ. Φορολογίας του υπόχρεου, από την αρμόδια υπηρεσία της Γενικής Διεύθυνσης Περιβάλλοντος του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας που εποπτεύει τον ΕΟΑΝ, μετά από εισήγηση του ΕΟΑΝ και εισπράττονται σύμφωνα με τις διατάξεις του Κώδικα Εισπράξεως Δημοσίων Εσόδων (ΚΕΔΕ).

Από την 1η Ιανουαρίου 2018, οι έμποροι υποχρεούνται να τηρούν τις ακόλουθες απαιτήσεις:
1) Οι έμποροι των υπεραγορών τροφίμων ή «Σούπερ Μάρκετ», όπως αυτές ορίζονται στο άρθρο 44 της Υγειονομικής Διάταξης Α1β 8577/1983, υποχρεούνται:

α) να παρέχουν τη δυνατότητα στους καταναλωτές να εφοδιάζονται στο ταμείο των σημείων πώλησης εμπορευμάτων ή προϊόντων, επαναχρησιμοποιήσιμες σακούλες / τσάντες μεταφοράς και να τις τοποθετούν σε εμφανές στους καταναλωτές και προσιτό σημείο.

β) να συνδράμουν και να διευκολύνουν με κάθε τρόπο τα συστήματα εναλλακτικής διαχείρισης (ΣΕΔ), στην υλοποίηση προγραμμάτων ανακύκλωσης, όπως με την τοποθέτηση στο κατάστημα ορατού και εύκολα προσβάσιμου από τον καταναλωτή σημείου συγκέντρωσης και προσωρινής αποθήκευσης χρησιμοποιημένων λεπτών σακουλών μεταφοράς, το οποίο θα φέρει κατάλληλη ένδειξη.
2) Οι έμποροι εκτός των περιπτέρων και του υπαίθριου εμπορίου υποχρεούνται:
α) να αναγράφουν στα σημεία λιανικής πώλησης εμπορευμάτων ή προϊόντων, σε εμφανές σημείο προς τον καταναλωτή, ότι: «Οι λεπτές πλαστικές σακούλες μεταφοράς υπόκεινται σε περιβαλλοντικό τέλος (με αναγραφή του ποσού του τέλους), με σκοπό τη μείωση χρήσης τους».
β) να τηρούν τις απαιτήσεις που προβλέπονται στην παράγραφο 1 του άρθρου 3, στην παράγραφο 2.1 του άρθρου 3Α και στο άρθρο 3Β της ΚΥΑ,
γ) να μεριμνούν για την αναγραφή του ποσού του περιβαλλοντικού τέλους, με τρόπο διακριτό και ευανάγνωστο, στα παραστατικά πώλησης προ του ΦΠΑ.

2) Όλοι οι έμποροι και εμπορικές επιχειρήσεις, συμπεριλαμβανομένων των περιπτέρων και του υπαίθριου εμπορίου, υποχρεούνται να παρέχουν στον καταναλωτή μόνο λεπτές πλαστικές σακούλες μεταφοράς που φέρουν την προβλεπόμενη σήμανση.

Για τις υποχρεώσεις των παραγωγών πλαστικών σακουλών μεταφοράς βλέπε εδώ και για τις υποχρεώσεις διακινητών /διανομέων εδώ.

Κυρώσεις
Ως προς την επιβολή διοικητικών κυρώσεων ο παραβάτης τιμωρείται ως εξής:
α) στον παραγωγό που παραβαίνει τις υποχρεώσεις του επιβάλλεται πρόστιμο από 1000 μέχρι 10.000 ευρώ,
β) στον έμπορο που παραβαίνει τις υποχρεώσεις του (παρ. 1 και 1.1 του άρθρου 3,  παρ. 2 του άρθρου 3Α, άρθρο 3Β και παρ. 1,2 και 3 του άρθρου 4) επιβάλλεται πρόστιμο από 200 μέχρι 5.000 ευρώ,
γ) στον διακινητή / διανομέα που παραβαίνει τις υποχρεώσεις του (άρθρο 6), επιβάλλεται πρόστιμο από 500 μέχρι 1000 ευρώ.

Σε περίπτωση υποτροπής για τις ίδιες ως άνω παραβάσεις εντός τριετίας, τα ποσά των ανωτέρω επιβαλλόμενων προστίμων διπλασιάζονται και σε περίπτωση επανειλημμένης υποτροπής εντός του ίδιου χρονικού διαστήματος τα ποσά των προστίμων τριπλασιάζονται.

Οι κυρώσεις αυτές επιβάλλονται ανεξάρτητα από τις κυρώσεις που προβλέπονται σε άλλες διατάξεις της κείμενης νομοθεσίας.

Βασικό κριτήριο για την επιβολή του ύψους των προστίμων είναι η σοβαρότητα και η συχνότητα της παράβασης, το όφελος του παραβάτη και η επαναλαμβανόμενη μη συμμόρφωση με τυχόν υποδείξεις του ΕΟΑΝ, το πλήθος των ταμειακών μηχανών, το πλήθος των υποκαταστημάτων της ελεγχόμενης επιχείρησης και το μέγεθος της επιχείρησης.

Πριν από την επιβολή των κυρώσεων μπορεί να χορηγηθεί στον παραβάτη εύλογη προθεσμία για συμμόρφωση.
Τα πρόστιμα που επιβάλλονται, βεβαιώνονται από την αρμόδια υπηρεσία της Γενικής Διεύθυνσης

Περιβάλλοντος του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας που εποπτεύει τον ΕΟΑΝ, μετά από εισήγηση του ΕΟΑΝ και εισπράττονται σύμφωνα με τις διατάξεις του Κώδικα Εισπράξεως Δημοσίων Εσόδων (ΚΕΔΕ).

Δείτε αναλυτικά την Κοινή Υπουργική Απόφαση εδώ.

 Lawspot.gr

Χημικά και ξύλο έξω από το Ειρηνοδικείο Αθηνών

Τετάρτη, 20 Δεκεμβρίου 2017



 «Η κυβερνητική χούντα των πλειστηριασμών, των Τσίπρα-Κοντονή- Τσακαλώτου και τραπεζιτών, δείχνει το αδίστακτο πρόσωπό της.



Η κυβέρνηση Τσίπρα - Καμμένου για να εξυπηρετήσει τους τραπεζίτες γυρίζει την Ελλάδα σε σκοτεινούς χρόνους πολιτικών διώξεων και φυλακίσεων.

Αυτή η κυβέρνηση θα ανατραπεί γρήγορα και μαζί όλο το βρώμικο ξεπουλημένο μνημονιακό πολιτικό μπλοκ»



Χημικά και ξύλο έξω από το Ειρηνοδικείο Αθηνών

Ένταση σημειώθηκε στη συγκέντρωση κατά των πλειστηριασμών το μεσημέρι της Τετάρτης στο Ειρηνοδικείο Αθηνών στην οδό Λουκάρεως. 


Οι συμβολαιογράφοι αποφάσισαν την ακύρωση των πλειστηριασμών τονίζοντας ότι η διαδικασία που ακολουθείται δεν είναι η σωστή.

Γύρω στις 16.20 οι αστυνομικοί προχώρησαν στη ρίψη χημικών ενώ επιτέθηκαν σε δημοσιογράφους σε φωτογράφους αλλά και στα μέλη των συλλογικοτήτων που διαδήλωναν κατά των πλειστηριασμών.

Video - Φωτογραφίες από τα επεισόδια:


 


 








Τα μέλη των συλλογικοτήτων προσπάθησαν να παρακάμψουν τον αστυνομικό κλοιό που είχε δημιουργήσει η αστυνομία.

Ακολούθησε συμπλοκή και οι διαδηλωτές προσπάθησαν μπουν Ειρηνοδικείο από την πίσω πλευρά του κτηρίου. 


Οι αστυνομικοί τους σταμάτησαν και έκαναν εκτεταμένη χρήση χημικών.





 Τα μέλη των συλλογικοτήτων που διαδήλωναν ενάντια στους πλειστηριασμούς βρέθηκαν μπροστά από τον φραγμό της αστυνομίας και ζητούσαν να τους αφήσουν να περάσουν για να δουν τι γίνεται.











 Τα άτομα που συγκεντρώθηκαν έξω από το Ειρηνοδικείο κρατούσαν πανό που έγραφαν «Κάτω τα χέρια από τη λαϊκή περιουσία» και φώναζαν συνθήματα.



Video από τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας:


 

Μια κλούβα με στόχο να μην εισέρχονται πολίτες στο Ειρηνοδικείο έχει τοποθετεί στην είσοδο του κτηρίου. 


Η είσοδος είναι αποκλεισμένη προκειμένου να προστατευτούν οι συμβολαιογράφοι που βρίσκονται μέσα στο Ειρηνοδικείο.



Ο πρόεδρος της Λαϊκής Ενότητας Παναγιώτης Λαφαζάνης μαζί με τον Λεωνίδα Παπαδόπουλο προσπάθησαν να πείσουν τον επικεφαλής της Αστυνομίας να τους επιτρέψει την είσοδο στο κτήριο καθώς, όπως ανέφεραν πρόκειται για συνταγματικό τους δικαίωμα.




Π. Λαφαζάνης: «Η κυβέρνηση γυρίζει την Ελλάδα σε σκοτεινούς χρόνους πολιτικών διώξεων και φυλακίσεων»

«Η κυβερνητική χούντα των πλειστηριασμών, των Τσίπρα-Κοντονή- Τσακαλώτου και τραπεζιτών, δείχνει το αδίστακτο πρόσωπό της.

Με τροπολογία που κατέθεσε μετατρέπει τον αγώνα κατά των πλειστηριασμών σε ιδιώνυμο αδίκημα, με στόχο να φυλακίσει τους αγωνιστές τους κινήματος κατά των πλειστηριασμών.

Η κυβέρνηση Τσίπρα - Καμμένου για να εξυπηρετήσει τους τραπεζίτες γυρίζει την Ελλάδα σε σκοτεινούς χρόνους πολιτικών διώξεων και φυλακίσεων.

Αυτή η κυβέρνηση θα ανατραπεί γρήγορα και μαζί όλο το βρώμικο ξεπουλημένο μνημονιακό πολιτικό μπλοκ»  τόνισε ο κ. Λαφαζάνης έξω από το Ειρηνοδικείο. 



 


Σημειώνεται πως την Τετάρτη κατατέθηκε στη Βουλή, σε νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης η τροπολογία με την οποία προβλέπεται αυτεπάγγελτη δίωξη σε όποιον προκαλεί απλή σωματική βλάβη ή απειλεί με βία υπάλληλο πλειστηριασμού. 


Παράλληλα τιμωρείται με τις προβλεπόμενες από την κείμενη νομοθεσία ποινές (φυλάκιση 6 ή 3 μηνών κατ΄ ελάχιστο όριο, κατά περίπτωση), όποιος εισέρχεται και παραμένει σε χώρους διεξαγωγής πλειστηριασμών κατά τη διαδικασία αναγκαστικής εκτέλεσης, διακόπτοντας η διαταράσσοντας την ομαλή διεξαγωγή αυτών.



Πηγή

Η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ Λογοκρίνει τους χρήστες facebook και την ενημέρωση του ελληνικού λαού απο τον Αύγουστο του 2017 (ΔΕΙΤΕ ΒΙΝΤΕΟ) Τα καθεστώτα της κοινοβουλευτικής ολιγαρχίας, είτε πρωθυπουργοκεντρικής είτε προεδροκεντρικής δεν αντέχουν την ελευθερία του λόγου, ούτε την ελευθερία της γνώμης....


ΤΑ ΣΥΡΙΖΟtroll του ΙΝΤΕΡΝΕΤ
Με τη χορηγία του Συριζαίϊκου ολοκληρωτισμού
Τα καθεστώτα της κοινοβουλευτικής ολιγαρχίας, είτε πρωθυπουργοκεντρικής είτε προεδροκεντρικής δεν αντέχουν την ελευθερία του λόγου, ούτε την ελευθερία της γνώμης....
Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΦΑΣΙΣΜΟΣ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΕ ΟΡΓΑΣΜΟ
Επιστρέφουν σε αλήστου μνήμης εποχές λογοκρισίας - Ετοιμάζουν «νόμο – έκτρωμα» για να ελέγξουν ακόμα και τις  ελεύθερες φωνές του διαδικτύου  – Χρησιμοποιούν μεθόδους απολυταρχικών καθεστώτων που παραπέμπουν σε μεθόδους Βόρειας Κορέας – Οι υπουργοί του ΣΥΡΙΖΑ θα αποφασίζουν για την εγκυρότητα των ρεπορτάζ Αφού απέτυχαν να ελέγξουν τους καναλάρχες της διαπλοκής βάλουν τώρα εναντίον όλων των ΜΜΕ... Ακόμα και εναντίον των χρηστών του διαδικτύου στο facebook (κατεβάζοντας συνέχεια τα προφίλ μας) & το twitter φιμώνοντας τις διαφορετικές απόψεις. Ο κόκκινος φασισμός βρίσκεται σε οργασμό.

(Διαρκείς επιθέσεις καθημερινά, στα προφίλ μας και στις Ομάδες μας από τον εγκατεστημένο μισθοδοτούμενο φλώρο του ΣΥΡΙΖΑ ονόματι ΠΑΝΟ και το τρολοεπιτελείο που έχει στήσει το νέο Τσιπρομαδουροκαθεστώς της φασιστεράς... στο Ελληνικό Facebook με τα μαντρωμένα πρόβατα, να βρίσκονται υπό κομματικό κόκκινο φασιστικό έλεγχο... των pride...)

Οι μισθοδοτούμενοι "υπάλληλοι" του Σύριζα ...
Η Μαλβίνα, η Ελίνα, η Νατάσα, η Μαρία, Ο ΠΑΝΟΣ, ο Κώστας, Ο Σωκράτης, ο Δημήτρης, ο Δημοσθένης, ο Χρήστος, ΟΛΑ ΤΑ ΚΑΛΑ ΠΑΙΔΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΔΙΟΡΙΣΤΟΥΝ ΚΙΟΛΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΜΜΑ, έτοιμοι όλοι για ψυχολογικά backup, καφέδες, επιλύσεις συγκρούσεων, επιθέσεις σε χρήστες και σε ομάδες με σκοπό την διαλυσή τους... αναφορά και ρίξιμο προφίλ που πλήττουν το πουστοκόμμα τους. Ολα αυτά τα μπ@φοπουστοπουτ@νάκια του ΣΥΡΙΖΑ συνθέτουν μια ομάδα που ΤΡΟΛΑΡΕΙ ΤΟΥΣ ΠΑΝΤΕΣ ΓΙΑ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΤΗΣ ΠΡΩΚΤΟΛΟΓΙΚΗΣ ΦΑΣΙΣΤΕΡΑΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ.
Οι στάρ της Μυκόνου(που διορίστηκαν στην ΕΡΤ), Oι ενημερωτές του Πλανητάρχη(αντικαπιτάλες κατά τα άλλα), Οι φασαριόζοι που τσακώνονται με χρήστες στις Ομάδες του Facebook, και οι λοιποί μπαφομαλλιάδες και κραγμένες αδερφές, όλοι εκεί επί τον έργον για την προστασία του πρωκτοκόμματος.

Σελίδα Χωρίς την ΣΥΡΙΖΟΚΡΙCIA
του φασιστικού Facebook
Οι διαρκείς φασιστικές φιμώσεις στο Facebook Το μπλοκάρισμα του προφίλ μου (Ιστορικό)
Νέα φίμωση από το Facebook Ο Πάνος του ΣΥΡΙΖΑ
Η φίμωση των χρηστών στο βοθρομίντια της CIA  
ΕΔΩ ΚΑΤΑΔΕΙΚΝΥΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΚΡΥΦΟΦΑΣΙΣΤΙΚΟΥΣ
ΚΟΜΜΑΤΙΚΟΥΣ ΜΑΛΑΚΕΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ
Η ΦΙΜΩΣΗ ΤΟΥ ΛΟΓΟΥ ΕΙΝΑΙ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΤΑΚΤΙΚΗ