13 Ιανουαρίου 2016

Η μαύρη και άραχνη ΕΡΤ συνεχίζει το μαύρο της ενημέρωσης δουλειά που κάνει 70 χρόνια τώρα


Στο αποψινό δελτίο ειδήσεων η ΕΡΤ με τον Πάνο Χαρίτο. έκοψε τον Παναγιώτη Λαφαζάνη πριν προλάβει ακόμη  να ολοκλρώση την πρώτη πρόταση του,αναφερώμενος στην αθλιότητα του Μαξίμου και στην συνέντευξη που έδωσε ο συνεργάτης του Α.Τσίπρα στο ΣΚΑΙ ο Γ. Στουρνάρας  και προ ολίγων μηνών συνεργάτης του Α. Σαμαρά.

Εμφανίζουν δήθεν τους πολιτικούς αντιπάλους του Μαξίμου για να ισχυρίζονται ότι είναι προυραλιστική η ΕΡΤ και πριν ολοκληρώσουν τους κόβουν αν αναφέρουν κάτι που δεν  συμφέρει
το καθεστώς που κάθε φορά κατέχει την εξουσία ανεξαρτήτος του τρόπου που την κατέχει, μια δουλειά που ξέρει να κάνει 70 χρόνια τώρα, να  προσφέρει στούς πολίτες το μαύρο στην ενημέρωση   στον λαό που πληρώνει  το μηνιαίο χαράτσι της ΕΡΤ .

Να σημειώσεί οτι  οι ειδήσεις στις 9 με τον Πάνο Χαρίτο συγκέντρωσαν την  Τρίτη  μόλις 3% -ποσοστό που αναλογεί σε μόλις 128 χιλιάδες τηλεθεατές.

Την ίδια ώρα το κεντρικό δελτίο του Σκάι έκανε τριπλάσιο ποσοστό 9,1% (που αντιστοιχεί σε 391 χιλιάδες τηλεθεατές).

 Αν και είναι γνωστό πλέον οτι οι Ελληνες  πολίτες δεν εμπιστεύονται για την ενημέρωσης τους τα κανάλια και τα κλασικά ΜΜΕ και επιλέγουν να ενημέρώνονται απο το διαδίκτυο επιλέγοντας ανεξάρτητες ιστοσελίδες και πάντος όχι την ΕΡΤ η οποία καταφεύγει σε μαυρες  πρακτικές, πιστή στην ιστορία της.





Συνταγές γρίπης και γιατροσόφια


Συντάκτης: Ρία Βασιλείου,

Συνταγές γρίπης και γιατροσόφιαΑπό τα αρχαία χρόνια έως τον 21ο αιώνα το ενδιαφέρον του ανθρώπου για τη φύση και κυρίως για τα προϊόντα της παραμένει αμείωτο. Για τον λόγο αυτό, ο άνθρωπος σε πολλές περιπτώσεις, όπως στις ασθένειες, αναζητάει βοήθεια στο φυτικό βασίλειο για την καταπράυνση των πόνων και την καταπολέμηση των ασθενειών του. 

Τα βότανα και η περίφημη βοτανοθεραπεία κατέκτησε πολλούς οπαδούς ανά τους αιώνες, και κατά γενική ομολογία από όλους τους λαούς αναγνωρίσθηκαν και χρησιμοποιήθηκαν ως ευεργετικά φυτά με θεραπευτικές και φαρμακευτικές ιδιότητες.

Όσον αφορά τα διάφορα κρυολογήματα που μας ταλαιπωρούν τώρα τον χειμώνα, υπάρχουν ακόμα και σήμερα κάποιες συνταγές που μας είναι γνωστές ως “γιατροσόφια”. Ενδεικτικά, παραθέτουμε κάποιες συνταγές:

  • Κάνουμε εντριβή με οινόπνευμα, ρακί ή χαμομηλόλαδο, το οποίο φτιάχνεται στο τηγάνι με καυτό λάδι και άνθη χαμομηλιού.
  •  
  • Επιπρόσθετα, αν νιώθουμε ότι θα αρρωστήσουμε και τη φωνή μας να βραχνιάζει μπορούμε να προλάβουμε τη γρίπη, αν πίνουμε συχνά καρπούς αγριοτριανταφυλλιάς, διότι εμπεριέχουν βιταμίνη C όπως και τα πορτοκάλια, ενώ μας προστατεύουν από ιούς.
  •  
  • Ειδικά, για τη βραχνάδα μπορούμε να κάνουμε γαργάρες 2 φορές την ημέρα με φασκόμηλο, αφού βράσουμε 10 γρ. φύλλα φασκόμηλο ή ευκάλυπτο σε ζεστό νερό και ρίξουμε μερικές σταγόνες ξίδι στο τέλος που θα το σουρώσουμε πριν το πιούμε.
 πηγή

Πρόταση βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ: Να μπουν δίδακτρα στα δημόσια σχολεία των φτωχών κυρίως μαθητών

ΣΧΟΛΙΟ : Τα παιδια του Τσίπρα και πολλών βουλευτών απο όλα τα κόμματα - αλλά και δημάρχων και περιφερειαρχών πηγαίνουν σε ιδιωτικά σχολεία.



Εξωφρενική πρόταση βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ: Να μπουν δίδακτρα στα δημόσια σχολεία

Την επιβολή διδάκτρων στα δημόσια σχολεία, με παράλληλη διεύρυνση των ωραρίου λειτουργίας τους, προτείνει -μεταξύ άλλων- ως την ενδεδειγμένη λύση για να καταστεί το σχολείο ευέλικτο και αποτελεσματικό ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Αλ. Τριανταφυλλίδης.

Μάλιστα, κοστολογεί την επιβάρυνση της μέσης οικογένειας στα 600 ευρώ τον χρόνο ανά μαθητή.
Σε άρθρο του στην «Αυγή», αναφέρει, μεταξύ άλλων, τα εξής: «Τα ωρολόγια προγράμματα του σχολείου διευρύνονται στις 40 διδακτικές ώρες (5 μέρες Χ 8 ώρες για τους μαθητές) και οι εκπαιδευτικοί που τα υλοποιούν, χωρίς καμία αύξηση του ωραρίου τους, θα έχουν πλεονάζουσες αποδοχές από τη συνδρομή του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων μέσα από μια διαδικασία δίκαιης - αναλογικής επιβάρυνσης με βάση τη φορολογική τους δήλωση.
Για παράδειγμα, κάθε τμήμα των 25 μαθητών Χ 60 ευρώ τον μήνα κατά μέσο όρο (από 0 ευρώ για την άνεργη - άπορη οικογένεια μέχρι 120 ευρώ για την εύπορη οικογένεια) αποδίδει 15.000 ευρώ τον χρόνο. Επιβάρυνση για κάθε μαθητή /οικογένεια η μέση καταβολή των 60 ευρώ Χ 10 μήνες = 600 ευρώ τον χρόνο.
Οι δύο καθηγητές αριστείς που αναλαμβάνουν και διεκπεραιώνουν τις 40 ώρες λαμβάνουν το bonus των 600 ευρώ τον μήνα ο καθένας, ήτοι 6.000 ευρώ τον χρόνο. Τα εναπομείναντα 3.000 ευρώ αξιοποιούνται για τη φροντίδα υλικοτεχνικής υποδομής, εποπτικού υλικού, βιβλιογραφίας κ.λπ.
Κεντρικός στόχος είναι οι μαθητές να καλύπτουν όλες τις μαθησιακές τους ανάγκες, και όχι μόνο, μέσα στο σχολείο στη διάρκεια του πρωινού τους ωραρίου και να αποδεσμευτούν πλήρως από κάθε επιπλέον δράση που σχετίζεται με το σχολικό έργο και κοστίζει στους ίδιους και στην οικογένειά τους τόσο σε χρόνο όσο και σε χρήμα».

 

 

Πηγή: iefimerida.gr

 

 

 

Απίστευτη η κρατική απάτη-κοροϊδία των πολιτών ! Δείτε πόσο αγοράζει το κράτος το πετρέλαιο και πόσο μας το πουλάει !


petrelaio_1
Έχει βυθιστεί το πετρέλαιο παγκοσμίως και ενώ σε όλων των κόσμο αγοράζουν πάμφθηνα το πετρελαιοειδή όπως η βενζίνη, πετρέλαιο κίνησης, πετρέλαιο θέρμανσης και μόνον στην Ελλάδα οι τιμές του υποχώρησαν ελάχιστα, και αυτό επειδή το κράτος έχει επιβάλλει τέτοιους φόρους που ξεπερνούν το 80% της αξίας των πετρελαιοειδών.

Σκεφτείτε πως το πετρέλαιο είναι στο επίπεδο του 2003, το πετρέλαιο θέρμανσης σήμερα ο Έλληνα πολίτης το πληρώνει από 0,70 ευρώ έως 0,75 ευρώ το λίτρο, ενώ το 2003 το πετρέλαιο θέρμανσης είχε περίπου στα 0,35 ευρώ το λίτρο.

Σκεφτείτε πως ένα βαρέλι πετρελαίου είναι 159 λίτρα δηλαδή με σημερινές τιμές τα 1000 λίτρα του αργού πετρελαίου κοστίζουν 188 ευρώ, και ο καταναλωτής τα πληρώνει από 700 έως 750 ευρώ.

Αν υποθέσουμε ότι το πετρέλαιο θέρμανσης είναι ένα προϊόν τελευταίας ποιότητας καθώς τα λάδια, μαζούτ, παραγωγή πλαστικών χρησιμοποιούν την καλύτερη ποιότητα του αργού πετρελαίου, άρα καταλαβαίνετε για πόση κοροϊδία του πολίτη μιλάμε ;

Ένα αυτοκίνητο που διανύει κατ΄έτος 20.000 χιλιόμετρα κατά μέσον όρο σε μεγάλες πόλης όπως η Αθήνα και η Θεσσαλονίκη καταναλώνει περίπου 3000 ευρώ βενζίνης κατ έτος, τα οποία αντιστοιχούν περίπου σε 2220 λίτρα βενζίνης η ανάλογη ποσότητα πετρελαίου κοστίζει στο κράτος 418 ευρώ και το κράτος εισπράττει 3000 από τον καταναλωτή δηλαδή 2682 ευρώ σε διάφορους φόρους από κάθε IX αυτοκίνητο, έχετε αντιληφθεί το μέγεθος της κλοπής ;

Δεν φτάνουν όλα αυτά ζητά επιπλέον φόρους και τέλη κυκλοφορίας από τα ΙΧ  ! Πόσο ηλίθιοι είναι εντέλει και πόσο για ηλίθιους μας περνάνε ;