12 Οκτωβρίου 2017

Η μεγάλη ανατροπή στη δολοφονία του δικηγόρου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου




Θύμα δολοφονικής επίθεσης έπεσε νωρίς το βράδυ της Πέμπτης ο 52χρονος δικηγόρος Μιχάλης Ζαφειρόπουλος, γιος του αείμνηστου Νώντα Ζαφειρόπουλου, πρώην
βουλευτή της ΝΔ.

Ένα στοιχείο που έγινε γνωστό και ανατρέπει τα δεδομένα της υπόθεσης είναι πως οι δράστες δεν ήταν κουκουλοφόροι, όπως ανέφεραν οι αρχικές πληροφορίες, αλλά πελάτες. 
Μάλιστα, ο ίδιος ο Μιχάλης Ζαφειρόπουλος φέρεται να τους άνοιξε και να τους υποδέχτηκε στο γραφείο του και συγκεκριμένα στην αίθουσα συσκέψεων μαζί με τον συνεργάτη του. 
Από τον τελευταίο ζητήθηκε να αποχωρήσει για λίγο από τον χώρο και τότε σημειώθηκαν οι πυροβολισμοί.

Ειδικότερα, η εν ψυχρώ δολοφονία στο δικηγορικό γραφείο του στην οδό Ασκληπιού 154 στα Εξάρχεια φαίνεται πως σχετίζεται με κάποια υπόθεση που χειριζόταν τον τελευταίο καιρό, σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία που έχουν συγκεντρώσει οι αξιωματικοί του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής της Ασφάλειας Αττικής


Όπως ανέφεραν έγκυρες πηγές της Ασφάλειας, που επικαλείται το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, σύμφωνα με μαρτυρία συνεργάτη του δικηγόρου, ο οποίος ήταν στο γραφείο, ο Μιχάλης Ζαφειρόπουλος του είπε ότι είχε ραντεβού με δύο πελάτες, οι οποίοι έφτασαν γύρω στις 19:00 και χτύπησαν το κουδούνι της εισόδου.

Ο Μιχάλης Ζαφειρόπουλος τους άνοιξε και ανέβηκαν στο γραφείο του, όπου και οι τέσσερις κάθισαν στην αίθουσα συσκέψεων.



Όπως λέει ο συνεργάτης του θύματος, οι πελάτες ήταν πιθανότατα αλλοδαποί, γιατί μιλούσαν «σπαστά» ελληνικά και φυσικά είχαν ακάλυπτα τα πρόσωπά τους. Οι πληροφορίες νωρίτερα ανέφεραν ότι ότι επρόκειτο για δύο κουκουλοφόρους. Όταν κάθισαν ο ένας από τους επισκέπτες ζήτησε από τον συνεργάτη του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου να τους αφήσει μόνους, γι' αυτό πήγε στο διπλανό γραφείο.

Ξαφνικά άκουσε πυροβολισμούς και έτρεξε να δει τι είχε συμβεί. Ο δικηγόρος ήταν νεκρός πάνω στο τραπέζι των συσκέψεων, ενώ οι δράστες είχαν εξαφανιστεί. Ο συνεργάτης του θύματος, σοκαρισμένος ειδοποίησε την Αστυνομία.

Ο 52χρονος έχει δεχτεί πιθανότατα μία σφαίρα στην κοιλιακή χώρα και μία στο κεφάλι, αλλά αυτό θα διακριβωθεί από την νεκροψία που θα κάνει ο ιατροδικαστής που μέχρι πριν από λίγο αναμενόταν στο σημείο.

Ένα άλλο πρόσωπο που την ώρα της δολοφονικής επίθεσης βρισκόταν στον ίδιο όροφο ανέφερε στους αστυνομικούς πως άκουσε φωνές και συγκεκριμένα της φράση «Βοήθεια, μας σκοτώνουν», όπως μετέδωσε ο ΑΝΤ1.

Οι αστυνομικοί συλλέγουν πληροφορίες και συγκεντρώνουν υλικό από κάμερες στην περιοχή, που πιθανόν έχουν καταγράψει τους δράστες και το μέσο με το οποίο διέφυγαν, ενώ διενεργούνται αναζητήσεις για τον εντοπισμό και την σύλληψή τους.

Αποτροπιασμός για τη στυγερή δολοφονία



Τα βαθύτατα συλλυπητήρια του στην οικογένεια και τους οικείους του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου εξέφρασε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας. 
Ο κ. Τσίπρας επικοινώνησε άμεσα με τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Νίκο Τόσκα, ενημερώθηκε και ζήτησε την άμεση διαλεύκανση της υπόθεσης και τη σύλληψη των δραστών της αποτρόπαιας δολοφονίας.

Εκφράζω τον αποτροπιασμό μου για τη στυγνή δολοφονία του Μ. Ζαφειρόπουλου. Άξιος δικηγόρος, διακεκριμένο στέλεχος της ΝΔ και πολύ καλός φίλος, αναφέρει ο πρόεδρος της ΝΔ Κ. Μητσοτάκης με ανάρτησή του στο twitter.

Όπως έγινε γνωστό, αναβάλλεται η προγραμματισμένη για την Παρασκευή παρουσίαση του νέου επικοινωνιακού επιτελείου της ΝΔ λόγω της δολοφονίας του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου. 
Τη θλίψη τους εξέφρασαν στη ΝΔ για το χαμό του δικηγόρου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου, ο πατέρας του οποίου, Νώντας Ζαφειρόπουλος, υπήρξε επί σειρά ετών βουλευτής και στέλεχος του κόμματος. 
Ο αδελφός του Γρηγόρης υπήρξε δήμαρχος Χαλανδρίου

«Αυτό που έγινε είναι πραγματικά τρομακτικό και η Αστυνομία οφείλει να το διαλευκάνει άμεσα. Συλλυπητήρια στη οικογένειά του. Κουράγιο», σημείωσε μέσω Twitter ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, Άδωνις Γεωργιάδης.

Η μαφιόζικη δολοφονία του δικηγόρου Ζαφειρόπουλου στην καρδιά της Αθήνας μας θλίβει και μας ανησυχεί. 
Η Ελλάδα δεν θα γίνει έρμαιο συμμοριών, σημειώνει σε ανάρτησή του στο twitter ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης.

Η στυγερή και άνανδρη δολοφονία του δικηγόρου και εκλεκτού νομικού Μιχάλη Ζαφειρόπουλου προκαλεί αποτροπιασμό και βαθιά θλίψη. 
Απευθύνω τα θερμά μου συλλυπητήρια στην οικογένειά του και τους οικείους του, δήλωσε η Φώφη Γεννηματά, πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης.

«Είναι ένα βαρύ πλήγμα για τη δικηγορία και τη Δικαιοσύνη. 
Είναι όμως κι ένα ακόμη σύμπτωμα της βαθιάς κοινωνικής παθογένειας που βιώνει η χώρα. 
Η μαφιόζικη επίθεση καταδεικνύει δυστυχώς με τον πιο μελανό τρόπο το έλλειμμα ασφάλειας που νιώθει κάθε πολίτης ακόμη και μέσα στο κέντρο της Αθήνας. 
Η κυβέρνηση πρέπει -επιτέλους- να αναλάβει τις ευθύνες της για το διάχυτο αίσθημα ανομίας και ανασφάλειας που εντείνεται κι απλώνεται παντού γύρω μας» αναφέρει η Φ.Γεννηματά.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην υπουργός, Νίκος Ξυδάκης τοποθετήθηκε στη Βουλή για την εν ψυχρώ δολοφονία του δικηγόρου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου. 
«Εκφράζουμε την οδύνη και την απέχθεια μας για αυτή την πράξη. 
Ωστόσο θα ήθελα να πω, ας μην βιαστούμε να της δώσουμε πολιτικό χρώμα. 
Είναι μία δολοφονία. 
Δεν έχουμε ακόμα καμία επίσημη ανακοίνωση από τις αρχές. Δεν ξέρουμε τι έχει συμβεί».

«Τελικά είναι επικίνδυνο να προσπαθείς να κάνεις καλά τη δουλειά σου » δήλωσε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων ο πρόεδρος του ΔΣΑ Β. Αλεξανδρής που έσπευσε μαζί με άλλους δικηγόρους, συγγενείς και φίλους του Μ. Ζαφειρόπουλου, έξω από το γραφείο του στον οδό Ασκληπιού.













.

 newsbeast

Ασύλληπτο! Δείτε πόσα χρήματα βγάζουν οι παπάδες τον χρόνο

.




ΣΧΟΛΙΟ: Οταν λέει οτι βοηθάει η εκκλησία τους φτωχούς δεν λέει ...οτι με ξενα κόλυβα κάνει μνημοσυνο -Με τα λεφτα των φτωχών δίνει ελάχιστα απο αυτά που μαζεύει σε άλλους φτωχούς.

Κάτι σαν το lidl ενα πράμα!!

Ε.Δ.Ο fyllokaiftero1.blogspot.com



Πάγωσαν οι παρουσιαστές. Στο πλατό της εκπομπής του ΣΚΑΙ «Οι Αταίριαστοι» βρέθηκε ο Μητροπολίτης Μεσογαίος Νικόλαος, ο οποίος ερωτήθηκε για ποιο λόγο δεν αναλαμβάνει η εκκλησία την μισθοδοσία των κληρικών.
Τότε εκείνος χωρίς να διστάζει απάντησε πως τότε η εκκλησία θα σταματούσε να βοηθά τους φτωχούς καθώς η μισθοδοσία είναι 150-200 εκατομμύρια. Επιπλέον συμπλήρωσε πως αυτό αποτελεί χρέος της πολιτείας, καθ’οτι έχει πάρει το 96% της εκκλησιαστικής περιουσίας που η εκκλησία κατείχε ως το 1833. Να σημειωθεί ότι οι ιερείς είναι περίπου 9300. Δείτε τι ακολούθησε στο βίντεο.
.
Πηγή:patratora.gr

Η ΑΠΟΛΥΤΗ ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ: Δείτε τον A.Τσίπρα με στολή πιλότου να πετά με F-16 πάνω από το Αγιο όρος και να χαιρετά Μοναχούς [βίντεο]





Πάνω από τη Σκύρο, τη Χαλκιδική, το Άγιον Ορος, τη Λήμνο και τον Άγιο Ευστράτιο πέταξε με F-16 επί μια ώρα σήμερα το μεσημέρι ο Αλέξης Τσίπρας.

Ο πρωθυπουργός έφθασε το πρωί μαζί με την
ηγεσία της Αεροπορίας και των Ενόπλων Δυνάμεων στην 110 Πτέρυγα Μάχης της Λάρισας, απ’ όπου πραγματοποίησε πτήση με μαχητικό αεροσκάφος F-16 της Πολεμικής Αεροπορίας.
Ο Αλέξης Τσίπρας αφού υπεβλήθη σε εξετάσεις πριν επιβιβαστεί στο αεροσκάφος, όπως γίνεται πάντα σε τέτοιες περιπτώσεις, έβαλε τη στολή του και μαζί με έναν πιλότο μπήκαν στο F-16 και ξεκίνησαν την πτήση τους.





Στο F16 ήταν γραμμένο το όνομα του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα. Ο πρωθυπουργός εντυπωσιασμένος ανέβηκε την σκάλα για να μπει στο F16 φόρεσε την ειδική κάσκα και έδειξε έτοιμος για την πτήση. Αφού έγινε ο έλεγχος των πτερυγίων η απογείωση ήταν γεγονός!

Η πτήση του Ελευθέριου Βενιζέλου

Ο πρώτος πρωθυπουργός που είχε πετάξει με αεροπλάνο της Πολεμικής Αεροπορίας ήταν ο Ελευθέριος Βενιζέλος στις 8 Φεβρουαρίου του 1912 με ένα Nieuport των 50 ίππων. 
Είχε απογειωθεί από το Ρουφ. Πιλότος ήταν ο Εμμανουήλ Αργυρόπουλος που μόλις είχε εκπαιδευθεί στην Γαλλία.

Η πτήση με F16 του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη
Ο δεύτερος πρωθυπουργός που πέταξε με αεροσκάφος της Πολεμικής Αεροπορίας ήταν ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης. 
Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης σε ηλικία 75 ετών, φόρσε φόρμα πιλότου και πέταξε με ένα διθέσιο μαχητικό F-16D Block.30.

Η πτήση έγινε στις 22 Μαρτίου 1992 στις 11.45 το πρωί από την 111 Πτέρυγα Μάχης της 346 Μοίρας.

Με ένα μυστηριώδες non paper το Μέγαρο Μαξίμου προσπαθούσε να προιδεάσει τους δημοσιογράφους για την πτήση που θα έκανε ο πρωθυπουργός με F16. 
Το non paper προκάλεσε αρχικά σύγχιση καθώς δεν ήταν αντιληπτό τι ακριβώς εννοούσε.

Έγραφε:

Πετάει, πετάει, ο Τσίπρας; 
Αυτή είναι η απάντηση στους συναδέλφους που αναρωτιούνται για το σημερινό πρωινό πρόγραμμα του Πρωθυπουργού.



pentapostagma.gr

Ζούμε την εποχή εκπούστευσης και εκπουτάνευσης του έθνους .Σπεκουλαδόροι κίναιδοι διευθύνουν τη χώρα μας».

.«Ζούμε την εποχή εκπούστευσης και εκπουτάνευσης του έθνους
Σπεκουλαδόροι κίναιδοι διευθύνουν τη χώρα μας».

Σε μια δήλωση γροθιά στο στομάχι προχώρησε ο ιστορικός και συγγραφέας Σαράντος Καργάκος, αναφορικά με το ν/σ για το δικαίωμα αλλαγής (διόρθωσης) φύλου που ψηφίστηκε σήμερα από τη Βουλή.
Πιο συγκεκριμένα ο Σ.Καργάκος δήλωσε:

«Ζούμε την εποχή εκπούστευσης και εκπουτάνευσης του έθνους

Σπεκουλαδόροι κίναιδοι διευθύνουν τη χώρα μας».
Ὁ ἱστορικός, φιλόλογος καί δοκιμιογράφος κ. Σαράντος Ἰ. Καργάκος, γεννήθηκε τό 1937 στό Γύθειο Λακωνίας.

Στή διάρκεια τοῦ Ἐμφυλίου ἐγκαταστάθηκε στήν Ἀθήνα.
Σπούδασε, ἐργαζόμενος ἀπό μαθητής, Κλασσική Φιλολογία στό Πανεπιστήμιο Ἀθηνῶν, ὅπου εἶχε τρίτος εἰσαχθεῖ χωρίς νά τοῦ δοθεῖ ὑποτροφία.
Πρωταγωνίστησε στό φοιτητικό κίνημα τῶν ἐτῶν 1961-1963 καί ὑπῆρξε εἰσηγητής τοῦ 15% γιά τήν παιδεία.

Ἐργάστηκε ἐπί 35 ἔτη στά μεγαλύτερα ἰδιωτικά ἐκπαιδευτήρια τῶν Ἀθηνῶν καί στούς μεγαλύτερους φροντιστηριακούς ὀργανισμούς, στούς ὁποίους πάντα ἦταν ἱδρυτικό μέλος («Ἡράκλειτος», «Ἀριστοτέλης»).

Στίς 19 Μαρτίου 1969 παραιτήθηκε ἀπό τήν ἰδιωτική ἐκπαίδευση (Λύκειο Μπαρμπίκα), ἀρνούμενος νά εκφωνήσει τόν «προκατασκευασμένο» λόγο γιά τήν Ἐθνική Ἐπέτειο.

Δύο φορές τό στρατιωτικό καθεστώς ἔβαλε λουκέτο στόν φροντιστηριακό ὀργανισμό στόν ὁποῖο ἦταν ἱδρυτικό μέλος («Ἡράκλειτος»).

Ἐξακολουθεῖ νά συνεργάζεται μέ τά περιοδικά «Εὐθύνη» καί «Νέμεσις» καί τίς ἐφημερίδες «Ἑστία» καί ἡ «Σφήνα». Ἐπί τετραετία ὑπῆρξε ἀρθρογράφος καί λογοτεχνικός κριτικός τῆς ἐφημερίδας «Ἐλεύθερος Τύπος» καί «Τύπος τῆς Κυριακῆς». Ὑπῆρξε ἐπίσης ἀρθρογράφος καί κριτικός τῆς ἐφημερίδας «Ἡ Ἀπόφαση» καί παλαιότερα συνεργάτης τῆς «Καθημερινῆς» καί τῆς «Ἀπογευματινῆς».

Ἔχει δημοσιεύσει 75 βιβλία. Ἀπό αὐτά ξεχωρίζουν οἱ γλωσσικές μελέτες «Ἀλαλία, ἤτοι τό σύγχρονο γλωσσικό μας πανόραμα» (Gutenberg1986) και «Ἀλεξία, γλωσσικό δρᾶμα μέ πολλές πράξεις» (Gutenberg1993) καί οί συλλογές δοκιμίων «Προβληματισμοί, ἕνας διάλογος μέ τούς νέους» (6 τόμοι, ἐκδ. Gutenberg).


 

Η άλωση της Ελλάδος συνεχίζεται: Ανοίγει ο Έβρος για τους παράνομους μετανάστες: Αναμένεται άφιξη μεγάλων αριθμών μουσουλμάνων


Ανησυχία» επικρατεί στους κόλπους της Αστυνομίας και «υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής» καθώς πληροφορίες αναφέρουν ότι μεγάλος αριθμός παράνομων μεταναστών και προσφύγων είναι έτοιμοι να περάσουν τον Εβρο.
Η «ανησυχία» αφορά τη στέγαση και μόνο των πληθυσμών που πρόκειται να έλθουν στην Ελλάδα, καθώς δεν πρόκειται να ληφθεί κανένα μέτρο αποτροπής ή απαγόρευσης εισόδου, βάσει πάγιας τακτικής.
Η είσοδος στην Ελλάδα από τα σύνορα είναι ανεμπόδιστη και η μόνη δυσκολία έγκειται στον καιρό ή τις γεωγραφικές ανωμαλίες.

Ενώ στα νησιά τις περισσότερες φορές οι πρόσφυγες φτάνουν με μια βάρκα μόνοι τους στα νησιά, στον Έβρο εμπλέκονται δεκάδες διακινητές όχι μόνο από την Τουρκία αλλά και από την Ελλάδα.
Το Σάββατο συνελήφθησαν στο νομό Ροδόπης, από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ροδόπης, 6 διακινητές, εκ των οποίων ένας 25χρονος υπήκοος Πακιστάν και πέντε υπήκοοι Βουλγαρίας, ηλικίας 51, 43, 41, 25 και 24 ετών οι οποίοι μετέφεραν με διάφορα οχήματα 31 μετανάστες.

Κανείς τους μετά την έκτιση σύντομης ποινής φυλάκισης δεν πρόκειται να απελαθεί.
Στο ανατολικό Αιγαίο οι είσοδοι συνεχίζονται κανονικά. Περισσότεροι από 1.200 παράνομοι μετανάστες πέρασαν το πρώτο δεκαήμερο του Οκτωβρίου στα νησιά του βορείου Αιγαίου από τα απέναντι τουρκικά παράλια.

Συγκεκριμένα, στα κέντρα Παραμονής Αλλοδαπών έχουν καταγραφεί οι αφίξεις 1.005 ατόμων (585
στη Λέσβο, 303 στη Χίο και 117 στη Σάμο), ενώ σήμερα το πρωί διαπιστώθηκε η άφιξη, χωρίς να έχουν ακόμα καταγραφεί, 44 ατόμων στη Λέσβο και 155 ατόμων στη Χίο.

Στο ίδιο διάστημα, η τουρκική Ακτοφυλακή ανακοίνωσε επίσημα τον εντοπισμό 17 περιστατικών με βάρκες στις οποίες επέβαιναν πρόσφυγες και μετανάστες, οι οποίοι κινούντο προς τα ελληνικά νησιά. Κατά τη διάρκεια αυτών των περιστατικών η τουρκική Ακτοφυλακή επενέβη και γύρισε πίσω στις τουρκικές ακτές 697 άτομα.

Η παραπάνω τακτική της τουρκικής Ακτοφυλακής αποτελεί απαγορευμένη διαδικασία για το Λ.Σ.



hellasnow.gom

ΕΓΓΡΑΦΟ! Στα «Μy Market» (τους υποχρεώνουν να) ψηφίζουν ...ΣΥΡΙΖΑ

ΕΓΓΡΑΦΟ! Στα «Μy Market» (τους υποχρεώνουν να) ψηφίζουν ...ΣΥΡΙΖΑ



 Η εργοδοσία στα Super Market καλεί εργαζόμενους να ψηφίσουν την συνδικαλιστική παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ. 

 
Πλήρως αποκαλύπτεται πλέον το εργοδοτικό όργιο που έχουν στήσει οι συνδικαλιστές του ΣΥΡΙΖΑ στις αρχαιρεσίες του «σωματείου» - μηχανισμού με την επωνυμία «Ένωση Υπαλλήλων Εμπορίου Τροφίμων και Σούπερ Μάρκετ Αθηνών».





 



 Το έγγραφο με τις «οδηγίες»
 
 
Πλήρως αποκαλύπτεται πλέον το εργοδοτικό όργιο που έχουν στήσει οι συνδικαλιστές του ΣΥΡΙΖΑ στις αρχαιρεσίες του «σωματείου» - μηχανισμού με την επωνυμία «Ένωση Υπαλλήλων Εμπορίου Τροφίμων και Σούπερ Μάρκετ Αθηνών».
 
Ο «Ριζοσπάστης» αποκαλύπτει σήμερα έντυπο που κυκλοφορεί στα σούπερ μάρκετ «Μy Market», το οποίο αποδεικνύει την απευθείας παρέμβαση της εργοδοσίας στις αρχαιρεσίες.
Συγκεκριμένα, εργαζόμενος της εταιρείας φωτογράφισε τις γραπτές οδηγίες των διευθυντικών στελεχών προς το προσωπικό καταστήματος και αμέσως τις έστειλε στον Σύλλογο Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας, καταγγέλλοντας το γεγονός.

Οι «συστάσεις» της εργοδοσίας προς τους εργαζόμενους είναι σαφείς: Να στηρίξουν το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ, που η ίδια ελέγχει απόλυτα, αφού σε αυτό φιγουράρει πλειάδα διευθυντικών στελεχών. 
 
Αφού ενημερώνει τους εργαζόμενους ότι θα δουν 2 ψηφοδέλτια, σημειώνει: «Θα επιλέξουμε τα ψηφοδέλτια που γράφουν μόνο το "ΕΝΩΣΗ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΕΜΠΟΡΙΟΥ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΚΑΙ ΣΟΥΠΕΡ - ΜΑΡΚΕΤ ΑΘΗΝΩΝ, ΠΕΙΡΑΙΩΣ, ΔΗΜΩΝ ΚΑΙ ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ ΝΟΜΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ" (σ.σ. ο εργοδοτικός συνδυασμός του ΣΥΡΙΖΑ) και όχι αυτό που γράφει ΔΑΣ»!
 
 
Λίγο παρακάτω, μάλιστα, επαναλαμβάνοντας την ίδια εντολή, σημειώνει και το εξής αμίμητο: «Να ψηφίσουμε ελεύθερα όποιον θέλετε (ΟΧΙ της ΔΑΣ)»!!!
 
 
Η εργοδοσία μάλιστα δεν μένει μόνο στη «σύσταση» τι να ψηφίσουν οι εργαζόμενοι. Θέλοντας προφανώς να έχει πλήρη εικόνα για το αν, ποιοι και πότε ψήφισαν το εργοδοτικό ψηφοδέλτιο, τους υποδεικνύει να το δηλώσουν στο «γραφείο» του προϊσταμένου:
 «Όσοι πηγαίνουν να μας ενημερώνουν στο γραφείο», αναφέρει στις οδηγίες. Δηλαδή, τα αφεντικά και τα τσιράκια τους απαιτούν από τους εργαζόμενους να τους δίνουν αναφορά ότι πήγαν και τους ψήφισαν!
 
 
Οι εργοδοτικές αυτές «οδηγίες» επιβεβαιώνουν πλήρως τις καταγγελίες της ΔΑΣ, του Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων, του ΠΑΜΕ αλλά και δεκάδων σωματείων, που εδώ και καιρό σηκώνουν κύμα καταδίκης της προκλητικής εργοδοτικής παρέμβασης στο εργατικό κίνημα. 
 
Επιβεβαιώνουν επίσης όσα διαπιστώνουν καθημερινά έξω από το εκλογικό κέντρο τα στελέχη του ΠΑΜΕ, δηλαδή τον ασφυκτικό κλοιό των εργοδοτικών σε εργαζόμενους, που τους «συνοδεύουν» μέχρι τις κάλπες.

Οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ θα θέσουν το νέο αυτό στοιχείο της απροκάλυπτης εργοδοτικής παρέμβασης στην προγραμματισμένη για σήμερα συζήτηση στο ΔΣ της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων (ΟΙΥΕ) καθώς και στην Εκτελεστική Επιτροπή της ΓΣΕΕ την ερχόμενη Δευτέρα.



Μέσω :ΑΤΤΙΚΑ ΝΕΑ
Πηγή
 

ΑΝ ΚΑΙ ΤΑ ΛΕΕΙ ΜΙΑ ΧΑΡΑ Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ... Σάλος με το πρωτοσέλιδο της “Ελεύθερης Ώρας”



 Μήνυση για τα αδικήματα της υποκίνησης σε ρατσιστική βία και της πρόκλησης σε τέλεση αξιόποινων πράξεων υπέβαλε ο δικηγόρος Άγης Τάτσης κατά παντός υπεύθυνου, για το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας «Ελεύθερη Ώρα».
 
Την παρέμβαση της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου ζήτησε ο Κοντονής για τους υβριστικούς χαρακτηρισμούς για βουλευτές που υπερψήφισαν τον νόμο για την ταυτότητα του φύλου.
Η ΑΛΗΘΕΙΑ, ΕΝΟΧΛΕΙ...
Το bulling, έχουν δικαίωμα να το κάνουν μόνον οι εξουσιαστές και οι ανώμαλοι...
ΟΙ STRAIGHT, ΣΚΑΣΜΟΣ!
Αχ βρε ραγιά... πού κατάντησες... για μια ψήφο του... πρωκτού...
Καλλιόπη Σουφλή



Ο Υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής απέστειλε στην Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ξένη Δημητρίου, το σημερινό
πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της εφημερίδας “Ελεύθερη Ώρα”, στο οποίο γίνεται αναφορά στον αντιρατσιστικό νόμο, προκειμένου να πράξει τα δέοντα.

 
Η εν λόγω εφημερίδα κυκλοφόρησε με τίτλο: «Ψηφίστηκε ο νόμος έκτρωμα από 148 “ανώμαλους” – Βουλή-τραβεστί» και με υπότιτλο «Ξύλο στην κάθε αδελφή».

 

ΣΥΡΙΖΑ: Προσβλητικό, μισαλλόδοξο, απάνθρωπο και νομικά κολάσιμο

«Το σημερινό, προσβλητικό, μισαλλόδοξο, απάνθρωπο και νομικά κολάσιμο, με βάση τον αντιρατσιστικό νόμο,  πρωτοσέλιδο της “Ελεύθερης Ώρας”, δικαιώνει απολύτως την αταλάντευτη στάση του ΣΥΡΙΖΑ για την προστασία και την εμβάθυνση των ατομικών και κοινωνικών δικαιωμάτων όλων των πολιτών», υπογραμμίζει σε ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.
«Όσο κι αν κάποιοι προσπαθούν να σπείρουν τη μισαλλοδοξία και να απευθυνθούν στα πιο συντηρητικά κοινωνικά αντανακλαστικά, θα αποτύχουν. Η κοινωνία είναι πιο ώριμη από όσο πιστεύουν ή επιθυμούν», καταλήγει.
Ελεύθερη Ώρα - εξώφυλλο - Βουλή

Μήνυση κατέθεσε δικηγόρος (με αγορίστικο όνοματάκι...; Αγης !!;

Μήνυση για τα αδικήματα της υποκίνησης σε ρατσιστική βία και της πρόκλησης σε τέλεση αξιόποινων πράξεων υπέβαλε ο δικηγόρος Άγης Τάτσης κατά παντός υπεύθυνου, για το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας «Ελεύθερη Ώρα».
Αφορμή για την μήνυση του δικηγόρου, που κατατέθηκε στο Αστυνομικό Τμήμα Αμπελόκηπων, είναι όσα αναγράφονται στην εφημερίδα, σχετικά με την ψήφιση του νομοσχεδίου για την δήλωση μεταβολής φύλου.
Ο μηνυτής υποστηρίζει μεταξύ άλλων, πως το επίμαχο πρωτοσέλιδο προτρέπει στην διάπραξη εγκλημάτων κατά ομοφυλοφίλων.
 

Πηγή

Νομοσχέδιο για αλλαγή φύλου: Πολιτικό «θρίλερ» στη Βουλή – Στα όρια του κοινοβουλευτικού φιάσκου



Νομοσχέδιο για αλλαγή φύλου: Πολιτικό «θρίλερ» στη Βουλή – Στα όρια του κοινοβουλευτικού φιάσκου
Στα όρια του κοινοβουλευτικού φιάσκου αναμένεται να εξελιχθεί η ονομαστική ψηφοφορία, σήμερα το μεσημέρι, στη Βουλή για το πολυσυζητημένο νομοσχέδιο για την αλλαγή φύλου, που έχει ξεσηκώσει θύελλα κοινωνικών, επιστημονικών και πολιτικών αντιδράσεων - ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝ.ΕΛ. ψάχνουν εναγωνίως τους 151 αφού ακόμα και οι κυβερνητικοί βουλευτές διαφωνούν 



Μέχρι και την τελευταία στιγμή, οι βουλευτές της κυβερνώσας παράταξης που έχουν εκφράσει ανοικτά τις διαφωνίες τους, αναμένεται να βρεθούν υπό στενό κλοιό πιέσεων, ώστε να υπερψηφίσουν το νομοσχέδιο.


ΔΕΙΤΕ LIVE ΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ


Μεγάλο «αγκάθι» αποτελεί η διάταξη που δίνει τη δυνατότητα νομικής αναγνώρισης ταυτότητας φύλου στα 15 έτη, για την οποία έχουν εκφράσει τους ισχυρούς προβληματισμούς τους τουλάχιστον πέντε βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ. Πρόκειται για τους Γ. Γεννιά, Γ. Μιχελογιαννάκη, Μ. Μπόλαρη, Δ. Γάκη, Ν. Κασιμάτη.

 Η Γεωργία Γεννιά ήταν η πρώτη που τάχθηκε δημόσια κατά της «διόρθωσης» Κοντονή, την ώρα που ίσως υπάρξει κι άλλη «έκπληξη» από την κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματος.


Υπενθυμίζεται πως από το στρατόπεδο των 153 βουλευτών της συμπολίτευσης έχουν ήδη ξεκαθαρίσει ότι θα καταψηφίσουν το άρθρο για την αλλαγή φύλου ανηλίκων, οι 9 βουλευτές των ΑΝΕΛ ενώ με διαφοροποίηση «απειλούν» και τουλάχιστον 4 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ (Γ. Γεννιά, Γ. Μιχελογιαννάκης, Μ. Μπόλαρης και Ν. Κασιμάτη). 


Στην συγκεκριμένη ομάδα είχε ενταχθεί και ο κ. Δημήτρης Γάκης ο οποίος μιλώντας αργά το βράδυ της Δευτέρας είπε τελικά πως θα ψηφίσει αν τόνισε πως «θα ήμουν ευτυχής να μην υπήρχε η διάταξη για τους ανήλικους».

 

Οι τοποθετήσεις των βουλευτών και πολιτικών αρχηγών 


Απαντώντας στο αίτημα της ΚΟ της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, ο υπουργός Δικαιοσύνης τόνισε ότι μπορεί να συναινέσει στο Προεδρικό Διάταγμα εάν αυτή η επιτροπή συστήνεται με Προεδρικό Διάταγμα, μετά από πρόταση των υπουργών Δικαιοσύνης και Υγείας, που θα εξετάζει εξατομικευμένα κάθε περίπτωση. «Εάν συμφωνείται, είμαι έτοιμος να δεχτώ», είπε ο κ. Κοντονής. Από την πλευρά του, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Κωνσταντίνος Μπαργιώτας δήλωσε «επιμένουμε σε αυτό που καταθέσαμε».


Περιμέναμε κάτι ουσιαστικό να ακούσουμε για την άρνηση της ΝΔ να ψηφίσει τουλάχιστον επί της αρχής το νομοσχέδιο, σχολίασε ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής, παίρνοντας τον λόγο αμέσως μετά τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Κατηγόρησε, δε, τη ΝΔ ότι έχει αλλεργία με τα ατομικά δικαιώματα και ότι κατέστρωσε ένα σχέδιο νόμου στο πόδι. Έκανε λόγο για υποκρισία και φθηνό μικροπολιτικό λόγο από την πλευρά της αξιωματικής αντιπολίτευσης, «για να βρεθείτε σε αντιστοίχιση με ακραίους κύκλους που έχουν ξεσπαθώσει κατά της ρύθμισης που αφορά συνανθρώπους μας», αλλά και για ακραίες φωνές από την Εκκλησία.


Δριμεία επίθεση στην κυβέρνηση και τον Αλέξη Τσίπρα για το νομοσχέδιο για την αλλαγή φύλου εξαπέλυσε από το βήμα της Βουλής ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Ο πρόεδρος της ΝΔ κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι έφερε άρον άρον το εν λόγω νομοσχέδιο στη Βουλή, λίγο πριν καταθέσει τον προϋπολογισμό, «σε μια προσπάθεια να κρύψετε την αποτυχία σας σε όλους τους τομείς».


Έκανε λόγο για πολιτικό παιχνίδι από την πλευρά της κυβέρνησης, για ένα νομοσχέδιο πρόχειρο και ανεύθυνο και της καταλόγισε ότι επιδιώκει να νομοθετήσει και πάλι χωρίς να διασφαλίσει τις πολιτικές συναινέσεις και ότι προβοκάρει την Εκκλησία της Ελλάδας.


Ο ίδιος σημείωσε ότι θα αναμένει με ιδιαίτερο ενδιαφέρον το αποτέλεσμα της ονομαστικής ψηφοφορίας «για να δούμε εάν υπάρχει αρραγής κοινοβουλευτική πλειοψηφία και δεδηλωμένη στο Κοινοβούλιο» και πρόσθεσε απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό: «Είναι κωμικό να έρχεστε σε αυτή την αίθουσα και να μας παραδίδεται μαθήματα φιλελευθερισμού. Αυτά τα μαθήματα να τα παραδώσετε στους ΑΝΕΛ».


Η ΝΔ δεν θα ψηφίσει το ανεύθυνο νομοσχέδιο της κυβέρνησής σας και όταν γίνουμε κυβέρνηση θα ψηφίσουμε τη δική μας πρόταση, κατέληξε ο κ. Μητσοτάκης.


«Η βασικότερη αξία της Δημοκρατίας είναι η προάσπιση και υπεράσπιση των δικαιωμάτων των μειοψηφιών», δήλωσε ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης από το βήμα της Βουλής, εξηγώντας τους λόγους για τους οποίους το κόμμα του θα ψηφίσει το νομοσχέδιο.  


Όπως δήλωσε, η ομάδα των πολιτών που προσδιορίζονται ως τρανς περιθωριοποιούνται και στιγματίζονται και πρόσθεσε: «Έχουμε καθήκον να κατοχυρώσουμε τα δικαιώματά τους. Δεν είναι ένα καπρίτσιο η αλλαγή φύλου, ή θα το κάνει κάποιος γιατί είναι της... μόδας. Είναι ένας μονόδρομος για την πλειοψηφία αυτών των ανθρώπων».


Σχολιάζοντας τη στάση της Εκκλησίας για το νομοσχέδιο, ο κ. Θεοδωράκης έκανε λόγο για ορισμένους ακραίους «που από τη μία ημέρα εκθειάζουν τη Χρυσή αυγή και από την άλλη επιτίθενται στους πολιτικούς που τάχα δεν υπερασπίζονται τα ιερά και τα όσια της πατρίδας» για να προσθέσει ότι η αγάπη και η αλληλεγγύη στους συνανθρώπους είναι η βάση των θρησκευτικών αξιών.


«Η σημερινή ψήφος είναι ψήφος για αξιοπρέπεια, ισοπολιτεία, ενσυναίσθηση και ανθρωπιά. Ας κάνουμε το καθήκον μας απέναντι στους ευάλωτους, αδύναμους και αδικημένους συνανθρώπους μας», τόνισε από το βήμα της Βουλής ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Ξυδάκης.
Αναφερόμενος στο ρόλο της Εκκλησίας, επεσήμανε ότι πρέπει να ακούμε αυτούς που από άμβωνος κηρύττουν την αγάπη, την ισότητα και την φιλαλληλία».

Από την πλευρά του ο πρώην υπουργός και βουλευτής της ΝΔ Κώστας Χατζηδάκης έκανε λόγο για ένα νομοσχέδιο πρόχειρο, που καταφεύγει σε υπερβολές και ακρότητες. «Η κυβέρνηση επιχειρεί να λαϊκίσει και να διχάσει την κοινωνία για να πείσει δήθεν ότι έχει προοδευτικό πρόσημο», προσέθεσε.

  

Ενδοκυβερνητική ρωγμή 

Εν μέσω των αντιδράσεων ο υπουργός Δικαιοσύνης, Σταύρος Κοντονής, κατέθεσε νομοτεχνική αλλαγή, σύμφωνα με την οποία 
δεν θα γνωμοδοτεί για τους ανήλικους η επιστημονική επιτροπή του νοσοκομείου Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού», αλλά η επιτροπή που θα συσταθεί για δύο χρόνια και θα συγκροτείται από παιδοψυχίατρο, ψυχίατρο, ενδοκρινολόγο, παιδοχειρουργό ψυχολόγο και κοινωνικό λειτουργό με ειδίκευση στο συγκεκριμένο θέμα.


Πάντως, το νομοσχέδιο έχει προκαλέσει ήδη ενδοκυβερνητική ρωγμή, καθώς οι ΑΝΕΛ ανακοίνωσαν χθες, δια του εισηγητή τους, ότι θα καταψηφίσουν το επίμαχο τρίτο άρθρο που περιλαμβάνει το δικαίωμα αλλαγής φύλου σε ενήλικες και ανήλικους. Εξαίρεση αποτελεί ο Κώστας Ζουράρις, ο οποίος ξεκαθάρισε ότι θα υπερψηφίσει τη νέα ρύθμιση


Από την πλευρά της η κυβέρνηση διαμηνύει ότι δεν πρόκειται να κάνει πίσω. Αντιθέτως, παρά το γεγονός ότι ακούγεται έντονα στους διαδρόμους της Βουλής ότι η διάταξη για τα 15 έτη θα «διορθωθεί» ακόμα περισσότερο. Δηλαδή, θα εισαχθούν κι άλλα κριτήρια, εκτός από την έγκριση ειδικών του νοσοκομείου Παίδων Αγλαΐα Κυριακού.

 

Η στάση των κομμάτων


Από την πλευρά του, ο εισηγητής της ΝΔ, Νίκος Παναγιωτόπουλος, εξέφρασε την αντίθεση του κόμματος του στο νομοσχέδιο, δηλώνοντας ότι θα το καταψηφίσει. Παράλληλα, κατέθεσε την πρόταση της αξιωματικής αντιπολίτευσης, η οποία ορίζει ως προϋποθέσεις για την αλλαγή φύλου, την επιστημονική γνωμάτευση για την ενσυνείδητη επιλογή του ατόμου, τη δυνατότητα κρίσης μόνο μία φορά, τα δύο στάδια εξέτασης στο δικαστήριο και όριο ηλικίας τα 18 έτη.


Ο κύβος ερρίφθη για τη στάση που θα κρατήσουν οι βουλευτές της Δημοκρατικής Συμπαράταξης στην ονομαστική ψηφοφορία που θα γίνει στις 13:00 στη Βουλή. 


Μετά τη συνεδρίαση του συντονιστικού οργάνου, ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδος του κόμματος, Βασίλης Κεγκέρογλου ανέφερε ότι η Δημοκρατική Συμπαράταξη ζητάει την απόσυρση του επίμαχου άρθρου, που δίνει τη δυνατότητα αλλαγής φύλου στα 15 έτη, και σε περίπτωση που η κυβέρνηση αρνηθεί, προτείνει αλλαγές, ώστε όλοι οι όροι και οι προϋποθέσεις να προσδιοριστούν με Προεδρικό Διάταγμα και όχι με υπουργική απόφαση, όπως προβλέπεται στο νομοσχέδιο. 


Η στάση της Δημοκρατικής Συμπαράταξης επί της επίμαχης διάταξης θα είναι «παρών», διευκρίνισε. Επιπλέον ανέφερε ότι τόσο η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Φώφη Γεννηματά, που βρίσκεται σε περιοδεία στη Κρήτη, όσο και ο ίδιος, αλλά και ο εισηγητής του νομοσχέδιου Θεόδωρος Παπαθεοδώρου και ο βουλευτής Γιάννης Τσελέπης, επειδή θα απουσιάζουν, θα αποστείλουν επιστολική ψήφο.


Με τα έως τώρα δεδομένα, το επίμαχο άρθρο 3 για τη νομική αναγνώριση ταυτότητας φύλου στα 15 έτη, θα ψηφιστεί από ΣΥΡΙΖΑ και Ποτάμι και θα καταψηφιστεί από ΝΔ, ΑΝΕΛ, Χρυσή Αυγή, ΚΚΕ και Ένωση Κεντρώων, που εξέφρασαν δια των εισηγητών τους τις έντονες αντιδράσεις και επιφυλάξεις τους χθες, κατά τη συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής.

Έξαλλος ο Βασίλης Λεβέντης 

Ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων πήρε ξεκάθαρη θέση απέναντι στο νομοσχέδιο που προωθεί η κυβέρνηση, ενώ απευθυνόμενος προς τους υπουργούς του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε τα ακόλουθα: «Εσείς αν ζείτε σε μια γειτονιά, πόσο εύκολα θα αποκαλέσετε έναν 15χρονο από Χρήστο, Χριστίνα; Αυτή η Χριστίνα θα μπορεί να κάνει ομαλές σχέσεις;».


Έντονη ήταν η κριτική του κατά της στάσης που κρατά η κυβέρνηση εναντίον της Εκκλησίας: «Μιλάτε με απαξιωτικό ρόλο για την Εκκλησία. Λάθος, η Εκκλησία θέλει μόνο να σέβεστε τις αρχές της, υπάρχουν αξίες, υπάρχουν αρχές!».


Ο κ. Λεβέντης απευθυνόμενος στον πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση του είπε:
«Είναι παράνοια, είναι ψυχιατρική ασθένεια... Τους δίνετε κάτι που πάει κοντρα στη φυση. Ο Θεός καθόρισε τα φύλα σε άρρεν ή θήλυ. Είναι ανώμαλα πράγματα αυτά, να αλλάζει ο άνθρωπος μόνος του τα φύλα. Είναι ωραία πράγματα αυτά κ. Βούτση;», τόνισε απευθυνόμενος στον κ. Βούτση για να πάρει την απάντηση:

«Ναι είναι ωραία!».

Ο κ. Λεβέντης εξοργίστηκε και ανταπάντησε: «Ντροπή σας. Αυτά να τα κάνετε και να τα λέτε στον περίγυρό σας».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΗ ΛΕΒΕΝΤΗ 



Γ. Μαρίνος: Να ποινικοποιηθούν τα πολιτικά ψεύδη


Η δραματική επικαιρότητα μίας πρότασης του Γιάννη Μαρίνου στον Οικονομικό Ταχυδρόμο της 23ης Σεπτεμβρίου 1993!

Ήταν Σεπτέμβριος 1993 και η Ελλάδα μόλις είχε μπει σε προεκλογική περίοδο, μετά την πτώση της κυβέρνησης του Κων. Μητσοτάκη και την προκήρυξη εκλογών για τις 10 Οκτωβρίου.
 

Tου Αθαν. Χ. Παπανδρόπουλου

Την εποχή εκείνη, η χώρα βίωνε μία απίστευτη κατάσταση δημαγωγίας, λαϊκισμού και πολιτικής αθλιότητας, η οποία σήμερα πληρώνεται με υψηλό κόστος. Καθημερινά, ο ανυπεράσπιστος πολίτης βομβαρδιζόταν με απίθανες λαϊκίστικες κορώνες, απίστευτα ψεύδη και φαντασιακές θεωρήσεις –που μοναδικό στόχο είχαν την παραπλάνησή του.

Έτσι, στο κύριο άρθρο του Οικονομικού Ταχυδρόμου της Πέμπτης 23 Σεπτεμβρίου 1993, ο τότε διευθυντής του κ. Γιάννης Μαρίνος, υπό τον τίτλο «Ποινικό αδίκημα τα πολιτικά ψεύδη», έκανε μία πρόταση η οποία, 24 χρόνια μετά, δεν έχει χάσει τίποτε απολύτως από την φρεσκάδα και την επικαιρότητά της. Μεταξύ άλλων, ο διευθυντής του ΟΤ έγραφε:

«Με πολλά ψέματα προσπαθούν εν όψει εκλογών τα πολιτικά κόμματα και οι υποψήφιοι να πείσουν τον κυρίαρχο λαό να τους αναδείξει Κυβέρνηση. Και μετά που έρχεται η ώρα της αλήθειας, δηλαδή η εφαρμογή των επαγγελιών, «ανακαλύπτουν» ότι δήθεν δεν ξέρανε ότι αυτό ή το άλλο δεν μπορεί να γίνει, δεν ήταν δήθεν ενήμεροι για την πραγματική κατάσταση της οικονομίας, ή εκείνοι θέλουν αλλά ο ξένος δάκτυλος εμποδίζει την υλοποίηση των όσων υποσχέθηκαν. Όχι σπάνια άλλωστε καταπατούν τις υποσχέσεις τους αδιαφορώντας για την ασυνέπειά τους.

»Αλλά και η Νέα Δημοκρατία, για να κατακτήσει την πλειοψηφία το 1990, υποσχόταν καταπολέμηση του πληθωρισμού και μείωση των τεραστίων ελλειμμάτων του Δημοσίου και ταυτόχρονα διατήρηση της αγοραστικής δυνάμεως των εργαζομένων, πράγμα που είναι αδύνατον για όσους γνωρίζουν οικονομικά, ή 100.000 νέες θέσεις εργασίας, αποκρύπτοντας πόσες χιλιάδες άλλες θέσεις θα χάνονταν με την επιβεβλημένη ασφαλώς εξυγίανση των προβληματικών επιχειρήσεων. Επίσης, με το να επαγγέλλεται κατάργηση της φορολογίας των συνταξιούχων (πράγμα αντισυνταγματικό και δημοκρατικά απαράδεκτο) και φυσικά λησμόνησε και την υπόσχεση αυτή.

»Το να αναφερθούμε στα ψεύδη των κομμάτων της μαρξιστικής αριστεράς είναι περιττό. Άλλωστε η όλη τους ύπαρξη στηρίχθηκε στο πελώριο και αυταπόδεικτο ψεύδος περί του έρωτός τους προς την δημοκρατία, ενώ ήταν πασίγνωστο ότι ευθύς μόλις καταλάμβαναν την εξουσία παντού στον κόσμο κατέλυαν την δημοκρατία, διαλύοντας όλα τα άλλα πολιτικά κόμματα πλην του δικού τους.
»Άλλωστε τα κόμματα αυτά δεν περιορίζονταν στα προεκλογικά ψέματα. Η ιδεολογία τους στηριζόταν σε ουρανομήκη ψεύδη, τα οποία ακούγονται μεν ωραία από το ακροατήριο αλλά επιφυλάσσουν την κόλαση στους λαούς (στους οποίους επιβλήθηκαν δια των όπλων, διότι με δημοκρατικές διαδικασίες δεν γνωρίζουμε να επιβλήθηκε υπαρκτός σοσιαλισμός πουθενά στον κόσμο. Άρα, πουθενά δεν έπεισαν τους λαούς τα ψεύδη της μαρξιστικής αριστεράς).

»Είναι λυπηρό, αλλά δεν μπορούμε να μην σημειώσουμε ότι το πολιτικό ψεύδος δεν άφησε αδιάφορο ούτε το ιδρυτή της Πολιτικής Άνοιξης κ. Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος λ.χ. πες-πες έκανε τους πάντες να πιστέψουν (ίσως και τον εαυτό του) ότι ως υπουργός είχε καταργήσει την προσωποκράτηση για τα χρέη στο Δημόσιο, πράγμα απολύτως ανακριβές όπως έχουμε αποδείξει στον ΟΤ.

Το πολιτικό αυτό ψέμα το έχουν πιστέψει ακόμα και οι πολιτικοί του αντίπαλοι, πράγμα που δεν είναι διόλου περίεργο, αφού οι πολιτικοί που λένε εκ συστήματος ψέματα τελικά πείθονται και οι ίδιοι από τα επιτυχημένα τους ψέματα, τα οποία επαναλαμβάνουν πλέον ως ανεπίδεκτες αμφισβητήσεως αλήθειες.
»Τί μπορεί, λοιπόν, να γίνει με το θλιβερό και τόσο επικίνδυνο αυτό φαινόμενο; Δεν θα πρέπει να τεθεί κάποιος αποτελεσματικός φραγμός, τουλάχιστον στα προεκλογικά ψεύδη; Δηλαδή στις πολύ συγκεκριμένες υποσχέσεις για τα όσα υποτίθεται ότι θα κάνουν οι επαγγελλόμενοι το πολιτικό ψεύδος, που την επομένη των εκλογών, κυνικότατα, πετάνε τις υποσχέσεις αυτές στο καλάθι των αχρήστων (κυριολεκτικά);

Γιατί να μην υπάρχουν κυρώσεις σε ένα τόσης σημασίας συμβόλαιο με τον λαό που πείθεται από τα ψεύδη και ψηφίζει, δηλαδή γιατί να μην ισχύει ό,τι στα κοινά συμβόλαια (δηλαδή ακυρότητα), ακόμη και για την μεταβίβαση ενός κοτετσιού που στηρίχθηκε σε ψευδή στοιχεία;
»Το θέμα έχει ήδη τεθεί διεθνώς. Εξοργιστική λ.χ. έχει θεωρηθεί η περίπτωση του νέου Αμερικανού Προέδρου Μπιλ Κλίντον, ο οποίος έδωσε σειρά υποσχέσεων (ανάμεσα στις οποίες και μείωση της φορολογίας και επέκταση του κοινωνικού κράτους) και από τον πρώτο μήνα της διακυβερνήσεώς του έκαμε τα ακριβώς αντίθετα των όσων υποσχέθηκε.
Αλλά και ο καταποντισμός του σοσιαλιστικού κόμματος στην Γαλλία στις τελευταίες εκλογές οφείλεται στα προηγηθέντα και αποκαλυφθέντα ψέματα της Κυβερνήσεως Φαμπιούς σε σχέση με τη διάθεση από το Κράτος μολυσμένου με AIDS αίματος με αποτέλεσμα να προσβληθούν από την επάρατη ασθένεια του αιώνος χιλιάδες Γάλλων.

Ο γνωστός Γάλλος δημοσιογράφος Guy Sitbon, σε ένα σκληρό άρθρο του στον σοσιαλιστικό Nouvel Observateur της 19ης Δεκεμβρίου 1991 με τίτλο Οι Ψεύτες Στην Φυλακή ζητά τα ψεύδη των πολιτικών να αναχθούν σε ποινικό αδίκημα. Γιατί όσο συνεχίζεται η σημερινή κατάσταση, δεν είναι δυνατή η πραγματική δημοκρατία.
»Δεν έχω δει στην Ελλάδα να έχει ποτέ τεθεί θέμα και να έχει γίνει οποιαδήποτε σχετική συζήτηση τα τελευταία σαράντα χρόνια.

Όμως, το ότι οι περισσότεροι τουλάχιστον πολιτικοί μας επιδίδονται σε αυτό το ανόσιο σπορ εις βάρος των Ελλήνων πολιτών, το γνωρίζουμε όλοι και είναι και αυτός ένας από τους λόγους που το κύρος των πολιτικών μας βρίσκεται στο ναδίρ.

Πολύ περισσότερο όταν το προεκλογικό ψεύδος παίρνει τις διαστάσεις απάτης, αφού παρασύρει σε αποφάσεις επιλογής κομμάτων και προσώπων τα οποία εν συνεχεία προδίδουν την εμπιστοσύνη εκείνων που πιστεύουν τις ψευδείς υποσχέσεις τους».
Στην συνέχεια του μακροσκελούς, αλλά απολύτως τεκμηριωμένου άρθρου του, ο κ. Γιάννης Μαρίνος έθετε και τα ακόλουθα ερωτήματα-παρατηρήσεις:
«Γιατί τάχα θα πρέπει η κορυφαία διαδικασία με την οποία επιβεβαιώνεται η δημοκρατία και ασκείται η λαϊκή κυριαρχία, που είναι οι εκλογές, να αφήνεται ατιμωρητί να διαβάλλεται από αδίστακτους δημαγωγούς (όσοι και όποιοι είναι αυτοί), που χρησιμοποιούν το ψεύδος και την απάτη για να καταλάβουν την εξουσία και να την χρησιμοποιήσουν για σκοπούς διαφορετικούς από εκείνους για τους οποίους εκλέχθηκαν;

Γιατί να τιμωρείται με φυλάκιση ένας πεινασμένος που έκλεψε μια φραντζόλα και όχι κι ένας απατεώνας που έκλεψε την εξουσία με την απάτη και το ψεύδος; (Λυπούμαι που χρησιμοποιώ βαρείς χαρακτηρισμούς, αλλά αυτοί ισχύουν στο Ποινικό Δίκαιο).
»Επιτέλους, η ποινή που θα προεβλέπετο για τους παραβάτες δεν θα χρειαζόταν να εκτελεσθεί εντός των φυλακών. Θα αρκούσε λ.χ. ο καταδικαζόμενος να υποχρεούται να δηλώνει δημόσια ενώπιον δημοσιογράφων ότι πράγματι χρησιμοποίησε ψεύδη για να εκλεγεί και σε περίπτωση υποτροπής να χάνει τα πολιτικά του δικαιώματα (και κυρίως το δικαίωμα του εκλέγεσθαι). Φυσικά, το σωστότερο θα ήταν να ακυρώνεται η εκλογή του.

»Όπως υπογραμμίζει και ο Nouvel Observateur, δεν πρέπει να μάς διαφεύγει ότι δεν θα υπάρξει πραγματική δημοκρατία όσο οι πολιτικοί θα έχουν το δικαίωμα να ψεύδονται ατιμωρητί. Και μην μού αντιπαρατηρηθεί ότι οι πολιτικοί κατά κανόνα δεν ψεύδονται, γιατί νομίζω ότι δεν θα υπήρχε μεγαλύτερο πολιτικό ψέμα από αυτό».
Οι παραπάνω εύστοχες παρατηρήσεις είναι σήμερα δραματικά επίκαιρες. Στην εξουσία βρίσκεται μία κυβέρνηση η οποία χρησιμοποιεί πλέον την ψευδολογία και την εξαπάτηση ως εργαλεία άσκησης πολιτικής και προσπαθεί, μέσα από μία ρητορική μίσους, εμπάθειας και χλευασμού της νοημοσύνης, να απονευρώσει τα πνευματικά αντανακλαστικά της κοινωνίας των πολιτών.
Παράλληλα, όμως, η τακτική αυτή λαμβάνει χώρα σε μία εποχή όπου το ψεύδος μέσω της τεχνολογίας προσλαμβάνει πλέον πλανητικές διαστάσεις και, σε συνδυασμό με μία συνειδητή καλλιέργεια φόβου, τείνει να καταστεί μία νέα και ασταθής μορφή ολοκληρωτισμού.

Είναι δε περίεργο το γεγονός ότι οι πολιτικοί όλων των αποχρώσεων έσπευσαν στα Κοινοβούλιά τους να ψηφίσουν –πολύ σωστά– νόμους κατά της παραπλανητικής διαφήμισης, αλλά περί της πολιτικής παραπλάνησης ουδείς λόγος.
Οι δημοσιογραφικές οργανώσεις, από την πλευρά τους, εντελώς υποκριτικά καταδικάζουν την δημοσιογραφική ψευδολογία, αλλά κλείνουν τα μάτια μπροστά σε σοβαρά κρούσματα οργανωμένης παραπληροφόρησης και συνειδητής εξαπάτησης του κοινού.
Μήπως λοιπόν σήμερα, που το ψεύδος γίνεται θεσμός, οι δημοκρατικές κοινωνίες των πολιτών θα πρέπει να αντιδράσουν;

Πηγή:LIKAVITOS.GR

Δολοφονική επίθεση σε δικηγορικό γραφείο στα Εξάρχεια - Νεκρός ο Μιχάλης Ζαφειρόπουλος (Photos)

 ΜΙΧAΛΗΣ ΛΑΓAΝΗΣ
 
Δολοφονική επίθεση σε δικηγορικό γραφείο στα Εξάρχεια - Νεκρός ο Μιχάλης Ζαφειρόπουλος (Photos) - Media

Δολοφονική επίθεση σημειώθηκε πριν από λίγο σε δικηγορικό γραφείο στην οδό Ασκληπιού 154 στα Εξάρχεια.
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες δύο άγνωστοι με ακάλυπτα τα πρόσωπά τους πυροβόλησαν και τραυμάτισαν θανάσιμα τον δικηγόρο, Μιχάλη Ζαφειρόπουλο, γιο του πρώην βουλευτή της ΝΔ Νώντα Ζαφειρόπουλου και αδερφό του πρώην δημάρχου Χαλανδρίου.
Ο δικηγόρος βρέθηκε νεκρός στις 19.10 μέσα στο γραφείο του, ενώ άλλες πληροφορίες αναφέρουν ότι οι άγνωστοι χτύπησαν το κουδούνι της πόρτας του γραφείου και τους άνοιξε ένας υπάλληλος. Ακινητοποίησαν τους πάντες και στη συνέχεια οδήγησαν τον Μ. Ζαφειρόπουλο μέσα στο γραφείο, κλείδωσαν την πόρτα και τον εκτέλεσαν εν ψυχρώ. Σύμφωνα με μαρτυρίες, ακούστηκαν δύο πυροβολισμοί.
Άλλες πληροφορίες κάνουν λόγο για ραντεβού με τους δολοφόνους. Όπως ανέφεραν έγκυρες πηγές της Ασφάλειας, σύμφωνα με μαρτυρία συνεργάτη του δικηγόρου, ο οποίος ήταν στο γραφείο, ο Μιχάλης Ζαφειρόπουλος του είπε ότι είχε ραντεβού με δύο πελάτες, οι οποίοι έφτασαν γύρω στις 19.00 και χτύπησαν το κουδούνι της εισόδου.
Ο Μιχάλης Ζαφειρόπουλος τους άνοιξε και ανέβηκαν στο γραφείο του, όπου και οι τέσσερις κάθισαν στην αίθουσα συσκέψεων.
Όταν κάθισαν ο ένας από τους επισκέπτες ζήτησε από τον συνεργάτη του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου να τους αφήσει μόνους, γι' αυτό πήγε στο διπλανό γραφείο.
Ξαφνικά άκουσε πυροβολισμούς και έτρεξε να δει τι είχε συμβεί. Ο δικηγόρος ήταν νεκρός πάνω στο τραπέζι των συσκέψεων, ενώ οι δράστες είχαν εξαφανιστεί. Ο συνεργάτης του θύματος, σοκαρισμένος ειδοποίησε την Αστυνομία.
Παράλληλα, πηγές αναφέρουν ότι οι δράστες μιλούσαν σπαστά ελληνικά και είναι αλλοδαποί με καταγωγή από γειτονική χώρα.

Από την πρώτη εξέταση φαίνεται ότι ο 52χρονος πυροβολήθηκε στην κοιλιακή χώρα.
Στον τόπο του εγκλήματος βρίσκονται αξιωματικοί της Ασφάλειας Αττικής, που συλλέγουν στοιχεία για την υπόθεση, καθώς και ιατροδικαστής.

Ποιος ήταν ο Μιχάλης Ζαφειρόπουλος
Ο Μιχάλης Ζαφειρόπουλος ήταν γεννημένος το 1965 και γιόρτασε τα γενέθλια του πριν λίγες ημέρες, στις 6 Οκτωβρίου.

Ήταν πατέρας δύο παιδιών και μάχιμος δικηγόρος με καθημερινή παρουσία στα δικαστήρια. Είχε έντονη συνδικαλιστική δράση και ήταν υποψήφιος για την προεδρία του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών.
Ήταν γιος του αείμνηστου Επαμεινώνδα Ζαφειρόπουλου, πρώην βουλευτή της ΝΔ και πρώην προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου Αθήνας, ενώ ο αδελφός του Γρηγόρης Ζαφειρόπουλος, έχει διατελέσει δήμαρχος Χαλανδρίου.
Ο Μιχάλης Ζαφειρόπουλος το 2010 διεκδίκησε την προεδρία του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, ενώ είχε διατελέσει αντιπρόεδρος του συλλόγου το 2005 και σύμβουλος το 1996.
Ο δολοφονηθείς δικηγόρος, ασχολείτο με υποθέσεις οικονομικού ενδιαφέροντος, όπως οι δικογραφίες για τα εξοπλιστικά προγράμματα όπου εκπροσωπούσε τον επιχειρηματία, Θωμά Λιακουνάκο, με την υπόθεση των εταιριών παρόχων ηλεκτρικής ενέργειας Energa-Hellas Power, με τα αποκαλούμενα «στημένα ματς στο ποδόσφαιρο», κ.ά.
Μάλιστα, είχε υποδεχθεί τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκο Μητσοτάκη, στα δικαστήρια της Ευελπίδων κατά την πρόσφατη επίσκεψή του και σύμφωνα με πληροφορίες θα ήταν υποψήφιος για την προεδρία του ΔΣΑ.