16 Ιανουαρίου 2017

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΦΑΝΤΑΡΩΝ: Μια ιστορία για το στρατιωτικό νοσοκομείο του Διδυμοτείχου 219 ΚΙΧΝΕ



Έβαλαν να κάνουν Υπηρεσία φαντάρους με τον ορό στο χέρι!
Αυτή η ιστορία δεν αφορά μόνο τις κλασικές κακουχίες του στρατού που θα περιγραφούν ούτως ή άλλως από κάτω, αλλά και για το κατά πόσον μπορεί να υπάρχουν φεουδαρχικά οικονομικά κατάλοιπα στο στρατό.
ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ Ο ΣΤΡΑΤΟΣ ΤΟΥ ΠΟΛΑΚΗ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΑΜΜΕΝΟΥ
Στο 219 ΚΙΧΝΕ λοιπόν, υπάρχουν ιατροί, βιολόγοι, φαρμακοποιοί, κτηνίατροι και όπως και στα άλλα στρατόπεδα, οδηγοί, αγγελιοφόροι κα. 
Βασικά αυτό δεν είναι απόλυτα αληθές, καθώς σε όλα τα πόστα υπάρχει μόνο ένα άτομο, οπότε ο πληθυντικός είναι απλά κακό χιούμορ. Αφού ξεκινήσαμε λοιπόν από τη δύναμη ας την αναλύσουμε λίγο παραπάνω. Ο μέγιστος αριθμός παρόντων φαντάρων ήταν 12 άτομα, κι ο μικρότερος είναι τώρα με 6-7. Το αστείο στην όλη υπόθεση είναι ότι οι υπηρεσίες είναι 10, οπότε το καλύτερο που μας έχει πάει είναι 4-1. 
Αυτό που πραγματικά πονάει εδώ στο ΚΙΧΝΕ, δεν είναι η αναλογία 4-1 που σε έναν υποθετικό παρατηρητή θα ακουγόταν το ελάχιστο κακή, αλλά το ότι ο κάθε φαντάρος μέσα στη μέρα του δεν έχει μόνο την υπηρεσία του. Το πρωί και μέχρι να κλείσουν τα εξωτερικά ιατρεία, ο κάθε φαντάρος έχει το πόστο του (πχ μικροβιολογικό, ακτινολογικό κλπ) και όταν τελειώσει το πόστο του αρχίζει την υπηρεσία του. Αυτό οδηγεί στην τραγική απόληξη να κάνεις 7 ώρες πόστο και 4-7 ώρες υπηρεσίας. 
Ακόμα και αυτήν την κατάσταση, που πλέον ο υποθετικός παρατηρητής θα θεωρεί πολύ κακή κι όχι απλά κακή, φροντίζει η πραγματικότητα να την ξεπεράσει. Το 219 ΚΙΧΝΕ εφημερεύει κάθε μέρα, και μαζί του εφημερεύουμε και εμείς. Το τελικό σκηνικό θέλει έναν φαντάρο, που θα πηγαίνει 7 το πρωί στο πόστο του, θα τελειώνει 13.00-15.00 ανάλογα με τα περιστατικά και τις απαιτήσεις, και στις 15.00 θα μαθαίνει την υπηρεσία του. Παράλληλα με την υπηρεσία του, όποτε έρθει κάποιος ασθενής, θα πρέπει να ανέβει πάνω στο πόστο του και να κάνει τις αντίστοιχες εξετάσεις στον άνθρωπο. 
Το περιστατικό δεν έχει ώρα όμως, όπως ξέρει όποιος κάνει εφημερίες. Ας το κάνουμε σε ένα παράδειγμα για να γίνει πιο κατανοητό, με την υπενθύμιση ότι αυτό το παράδειγμα στην καλύτερη των περιπτώσεων ίσχυε με την αναλογία 4/1. Έστω λοιπόν ότι έχουμε έναν ακτινολόγο ο οποίος έχει το πόστο του  το οποίο τελειώνει στις 14.00 κοντά. Πηγαίνει τρώει και στις 15.00 κάνει αναφορά και μαθαίνει ότι έχει υπηρεσία 16:00-20:00 και 00:00-03:00. Ουκ ολίγες φορές λοιπόν θα έρθει ένα περιστατικό στις λίγες ώρες που χει για να κοιμηθεί, και θα καταλήξει να κοιμηθεί 3 ώρες. 
Αλλά ας μην μείνουμε μόνο στα στοιχεία. Η οικονομική πραγματικότητα του εξαντλητικού ωραρίου, σε συνδυασμό με τα 8.60 ευρώ το μήνα και τη ζωή σε ένα, στην κυριολεξία κλουβί είναι εφάμιλλη, αν όχι όμοια, με την πραγματικότητα του μουζίκου. Ο μουζίκος, όπως και ο σύγχρονος φαντάρος του ΚΙΧΝΕ, ζούσε σε ένα μέρος, έτρωγε και κοιμόταν, πληρωνόταν ελάχιστα, ίσα που να πάει στην αγορά και να πάρει ελάχιστα προϊόντα, και ήταν απίκο για τον αφέντη του όλο το 24ωρο. Ήταν που κοροϊδεύαμε το 1 δολάριο τη μέρα που παίρνουν στις Φιλιππίνες για να φτιάχνουν παπούτσια, όταν εμείς παίρνουμε 29 λεπτά του ευρώ για να δουλεύουμε ένα ολόκληρο νοσοκομείο, και να εφημερεύουμε κάθε μέρα.
Εδώ αξίζει να αναφερθεί και η υγιεινή κι οι συνθήκες του ίδιου του λόχου. Ένας διάδρομος 20 μέτρα, με μόνο χώρο για να καθίσεις το εστιατόριο, το οποίο όποτε έχουν τα νεύρα τους οι μάγειροι μπορούν να σου πουν ότι απαγορεύεται και να σε διώξουν, προφανώς βασισμένο σε πραγματικά περιστατικά. 
Μέσα στο μαγειρείο έχει κατσαρίδες, ποντίκια, τα τηγάνια είναι μαύρα απ την χρησιμοποίησή τους και επειδή προφανώς δεν αλλάζουν ποτέ. Κανένα απ τα παραπάνω δεν αποτελεί υπερβολή. 
Στα παραπάνω επίσης πρέπει να αναφερθεί ότι κάτω απ το διάδρομο περνάει ο βόθρος, και η αποπνικτική βρώμα του σε κάνει να νομίζεις ότι κοιμάσαι στα σκατά. Μέσα στο θάλαμο, όταν κάνεις υπηρεσία, έχει τόσο κρύο που φοράς ισοθερμικά, τζάκετ και γενικά ότι έχεις. 
Γενικά, μερικές φορές σκέφτεσαι ότι, αν όχι μόνο η παραγωγική δομή, αλλά και οι συνθήκες διαβίωσης του δούλου προσομοιάζονται σε τόσο εκπληκτικό ποσοστό τις δικές μας. 
Η αναφορά στις συνθήκες υγιεινής των τροφίμων αν και εμφανίζεται περιττή, έχει κι αυτή την αξία της. Στο νοσοκομείο είχαμε και έχουμε υπερβολικά περιστατικά γαστρεντερίτιδας. Από ερωτήσεις σε φαντάρους από διάφορες μονάδες, έχει αναφερθεί πολλάκις η πιθανή αιτία των μολυσμένων τροφίμων απ τα κυλικεία, καθώς πολλοί ερχόντουσαν με οξεία συμπτώματα αμέσως μετά την κατανάλωση τυποποιημένων και μη τροφίμων απ τα κυλικεία. 
Δεν χρειάζεται καν να αναφερθεί ότι κανένας έλεγχος δεν έγινε στους προμηθευτές, που χουν στείλει τους μισούς φαντάρους του Έβρου με γαστρεντερίτιδα στο ΚΙΧΝΕ.
Οι προηγούμενες μέρες, αυτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς δεν θα μπορούσαν να μην βρίσκονταν στο ίδιο μήκος κύματος. Στην περίπτωση της πρωτοχρονιάς το σκηνικό του ΚΙΧΝΕ ήταν να είμαστε 8 φαντάροι, εκ των οποίων ο ένας έχει νεογέννητο παιδί και έκανε πολλαπλάσιες υπηρεσίες απ αυτές που ορίζει ο κανονισμός, γύρω στα 4 άτομα νοσηλευτήκαν απ τον συνδυασμό υπερκόπωσης και ασθενειών κα. 
Έγιναν επαναλαμβανόμενες εγκλήσεις για να έρθει βοήθεια στο στρατόπεδο από άλλες μονάδες, κι η 16η Μεραρχία έφερε τον εκπληκτικό αριθμό του ενός φαντάρου, σε συνδυασμό με την απόλυτη άρνηση του ταξίαρχου να μειωθούν οι υπηρεσίες πχ να μην υπάρχουν φαντάροι στην πύλη 12:00-6:00 εφόσον έχουμε ήδη κάμερες για την πύλη και ενώ είχαν μείνει 3 άτομα απ όλο το λόχο. 
Αποτέλεσμα; Φαντάροι που νοσηλεύονταν ή ήταν ΕΥ έκαναν υπηρεσίες, οριακά με τον ορό στο χέρι.
Για επίλογο ας γίνει απλά μια αναφορά του έγινε μια συνηθισμένη μέρα, στις 15/1/17, Κυριακή, που υποτίθεται ότι είναι και πιο ελεύθερα τα πράγματα. Ενώ κάθονται 2 φαντάροι-βιολόγοι στο μικροβιολογικό περιμένοντας περιστατικά, έρχεται η αξιωματικός υπηρεσίας και απαιτεί να κατέβουν κάτω στο θάλαμο μέχρι να χρειαστεί η παρουσία τους. Δηλαδή, ήρθε μια απαράδεκτη αξιωματικός, ναι για την προαναφερθείσα ΑΥΔΜ μιλάω, και έδωσε διαταγή στους μικροβιολόγους να φύγουν απ το ιατρείο τους. Για όσους έχουν δει την ταινία Cloud Atlas, θα καταλάβουν ότι μιλάω για την περίπτωση των δούλων του μέλλοντος που τους ξύπναγαν μόνο για να δουλέψουν. Για όσους όμως δεν την έχουν δει, ας κάνουν εικόνα στο μυαλό τους ανθρώπους που έχουν υπ’ ευθύνη τους 2 εργαστήρια (μικροβιολογικό και βιοχημικό) και τους αναγκάζουν να εφημερεύουν κάθε μέρα για 3 μήνες συνεχόμενα με τα εξαντλητικά ωράρια που προαναφέρθηκαν, και τους οποίους δεν τους αφήνουν ούτε να καθίσουν στο χώρο εργασία τους.
Πιστεύω ότι όλα αυτά αξίζουν να μην μείνουν στο μικρο-περιβάλλον του 219 ΚΙΧΝΕ. Η πραγματικότητα που επικρατεί εδώ μέσα, έχει τόσο έλλειψη ανθρώπινων συνθηκών ζωής όσο και στοιχειώδους αξιοπρέπειας, και το ελάχιστο που μπορούμε να κάνουμε είναι να την κάνουμε γνωστή.

 Ένας απ τους στρατιώτες του 219 ΚΙΧΝΕ
Αλήθεια, ο νέος ΑΓΕΣ Αντιστράτηγος Αλκιβιάδης Στεφανής πιστεύει ότι πρέπει να πράξει κάτι;
Αναρωτιόμαστε... 
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ 

ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
Τηλ. Επικ. 6932 955437

ΣΑΛΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΠΟΥ ΕΔΩΣΕ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ «ΕΠΑΝΕΝΩΣΗΣ»! ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΣΥΜΜΟΡΙΑΣ ΠΟΥ ΚΑΤΕΣΤΡΕΨΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ



img_2933 ΟΡΓΗ  Στο πανελλήνιο από την φωτογραφία που έδωσε το ΠΑΣΟΚ στην δημοσιότητα για την φιέστα επανένωσης του. Φωτογραφία που παραπέμπει στο «μαζί τα φάγαμε», η πράσινη λαίλαπα σε ένα φαγοπότι από τα παλιά! Έτσι είχαν μάθει και νομίζουν ότι θα τους αφήσουμε πάλι να το επαναλάβουν…


 
 
 
 

Ο ηλίθιος που καταπόντισε ένα λαό στα τάρταρα, μιλάει για διέξοδο…

Ο ΓΑΠ με τον  "μυστικοσύμβουλο του εξ απορρητων" και τον παρατρίχα... Πρωθυπουργό Ελλάδος  ...κατα πολλούς απο τον χώρο της βουλής.





Αυτή η θρασυτατη καρικατουρα, που έφερε το ΔΝΤ από το Καστελοριζο, και φώναζε «λεφτά υπάρχουν», τολμαει τώρα να μας πει ότι θα μας σώσει πάλι. Ο ηλιθιος που καταποντησε ένα λαό στα ταρταρα, μιλάει για διέξοδο.
Βλάκας, θρασυς, κουτοπονηρος, ανίκανος. Στηρίξτε τον…








 fyllokaiftero1.blogspot.com

ΚΡΙΣΕΙΣ 2017: Η κυβέρνηση γκρέμισε άλλη μια δέσμευση


Το 2012 ο ΣΥΡΙΖΑ έλεγε με νόημα :«πρότασή μας, για τις τελικές αποφάσεις να απαιτείται η έγκριση των αρμόδιων επιτροπών της Βουλής των Ελλήνων και διατυπώνουμε ευθέως την ανησυχία μας εξ αιτίας διάχυτων πληροφοριών και φημών για ιδιοτελείς επιδιώξεις αδιαφανών κομματικών και άλλων μηχανισμών».


 Μην είστε αφελείς... γκρεμίζει ΟΛΕΣ τις δεσμεύσεις της, γιατι Η ΜΟΝΗ ΔΕΣΜΕΥΣΗ ΠΟΥ ΕΙΧΕ, ΗΤΑΝ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΤΗΣ... ΣΤΟΥΣ ΓΑΜΗΜΕΝΟΥΣ ΕΒΡΑΙΟΥΣ, ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΔΩΣΕΙ ΜΙΑ ΧΩΡΑ, ΠΛΗΡΩΣ ΔΙΑΛΥΜΜΕΝΗ ΚΑΙ ΙΣΟΠΕΔΩΜΕΝΗ!

ΚΑΙ ΤΗΡΕΙ ΑΠΟΛΥΤΑ ΤΗ ΔΕΣΜΕΥΣΗ ΤΗΣ, ΣΕ ΑΓΑΣΤΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ, (άη στο διάολο με τα δελτία τύπου που εκδίδει ΟΛΗ Η ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ... αν ήταν ΕΛΛΗΝΕΣ, ΘΑ ΕΒΓΑΖΑΝ ΤΟΝ ΛΑΟ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ, Ή ΘΑ ΕΙΧΑΝ ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙ... ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΙ ΣΥΝΑΥΤΟΥΡΓΟΙ...ΜΗΔΕΝΟΣ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΕΞΑΙΡΟΥΜΕΝΟΥ)


Ανάλυση -σχόλια :Καλλιόπη Σουφλή
Δημοσιογράφος ΑΤΤΙΚΑ ΝΕΑ

Υ.Γ. Όποιος πιστεύει πως ο Τσίπρας ή ο Καμμένος, "μεταλλαχθηκαν", είναι τουλάχιστον αφελής...
ΑΥΤΟΙ ΗΤΑΝ ΠΑΝΤΑ...

 

Μήπως θα έπρεπε η κυβέρνηση να εξηγήσει γιατί έκανε τις ΚΡΙΣΕΙΣ 2017 στους Αρχηγούς με τρόπο που την βρίσκει…αντίθετη;



Ο τρόπος που η κυβέρνηση άλλαξε με συνοπτικές διαδικασίες τους 3 από τους τέσσερις Αρχηγούς (Στρατού, Ναυτικού και Αεροπορίας) στις σημερινές κρίσεις θυμίζει τις κρίσεις από την κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ το 2011. Φυσικά δεν άλλαξε Αρχηγούς μόνο το ΠΑΣΟΚ. 

Αλλαγές είχαμε και επι των ημερών των άλλων κυβερνήσεων που ακολούθησαν.


Η πιο σημαντική ίσως αλλαγή όμως μοιάζει να είναι η μετάλλαξη του ΣΥΡΙΖΑ στις απόψεις του για το πώς πρέπει να γίνονται οι αλλαγές στο Στράτευμα.

Το 2012 ο ΣΥΡΙΖΑ έλεγε με νόημα :«πρότασή μας, για τις τελικές αποφάσεις να απαιτείται η έγκριση των αρμόδιων επιτροπών της Βουλής των Ελλήνων και διατυπώνουμε ευθέως την ανησυχία μας εξ αιτίας διάχυτων πληροφοριών και φημών για ιδιοτελείς επιδιώξεις αδιαφανών κομματικών και άλλων μηχανισμών».


boylh syriza
 
 
Το τι ακριβώς εννοούσε ο ΣΥΡΙΖΑ το έκανε ξεκάθαρο ο Θοδωρής Δρίτσας που υπογράμμιζε πως χρειάζεται στις κρίσεις διακοινοβουλευτικός έλεγχος στις κρίσεις και αξιολόγηση που θα βασίζεται στα τυπικά, ουσιαστικά και επιστημονικά προσόντα κάθε υποψηφίου.

syriza dritsas
Προφανώς αυτός ο διακοινοβουλευτικός έλεγχος δεν υπήρξε, η συναίνεση και πάλι δεν επιδιώχθηκε και φυσικά δεν υπήρξε ούτε αυτή την φορά ενημέρωση έστω των πολιτικών κομμάτων.
 
Όπως δηλαδή γινόταν πάντα.
 
Το ερώτημα είναι αν η κυβέρνηση νιώθει πως πρέπει να εξηγήσει έστω αυτή της την μετάλλαξη;



Πηγή

Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΡΙΧΝΕΙ ΤΑ ΕΛΛΗΝΟΠΟΥΛΑ ΠΑΙΔΙΑ ΑΜΕΑ ΣΤΟΝ ΚΑΙΑΔΑ !!!

Κε Τσίπρα, Αλέξη ή όπως αλλιώς σε λένε…
«Η «αναπηρία» δεν είναι επιλογή, εισβάλλει στη ζωή σου νταηλίδικα, όπως ακριβώς και οι επικίνδυνα ανεπαρκείς Κυβερνήσεις»
ΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ - ΧΡΟΝΟΠΟΥΛΟΥ
Ήταν 23 Δεκεμβρίου του 2016, την ώρα που όλα τα σχολεία της Ελλάδας κάνουν τη Θρησκευτική Σχολική Εορτή τους για τα Χριστούγεννα. Την ώρα που κλείνουν όλα τα σχολεία και η Ελλάδα γιορτάζει με κατάνυξη τον ερχομό του Μεσσία. Του Μεσσία που καθημερινά πια εκλιπαρούν όλοι οι Έλληνες για ένα καλύτερο αύριο!
Τότε ακριβώς λοιπόν ο Αλέξης Τσίπρας και η παρέα του αποφάσισαν να «αποβάλλουν» με τον πιο ανίερο τρόπο τα παιδιά ΑΜΕΑ από τη γνώση για την αξιοπρεπή επιβίωση.
Μία απόφαση «ΦΩΤΙΑ» που πήρε η κυβέρνηση Τσίπρα μαζί με το «ΔΝΤ», τους «ΘΕΣΜΟΥΣ»  ή όπως αλλιώς τους αρέσει να τους προσφωνούν. Εμένα πάλι μου αρέσει να τους λέω «ΔΗΜΙΟΥΣ» άλλωστε δεν απέχουν και πολύ εάν τους κρίνουμε από τις τελευταίες ανελέητες πράξεις τους.
Αποφάσισαν και το ανακοίνωσαν στις 23 Δεκεμβρίου όπως ακριβώς συνηθίζουν να κάνουν με τη νέα «μουλωχτή» μόδα των ψηφισμάτων τους πλέον πως :
ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΑΜΕΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗΝ ΙΑΣΗ, ΣΤΗ ΓΝΩΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΛΟΓΗ ΑΥΤΩΝ !!!

ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ «ΔΕΔΟΜΕΝΟ» ΣΤΗΝ ΑΝΑΠΗΡΙΑ

ΣΥΝΔΡΟΜΟ DOWN
ΑΛΗΘΙΝΗ ΑΓΑΠΗ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ
Κάθε παιδί με «ειδικές ανάγκες» ή με «αναπηρία» υποβάλλεται  σε εξιδεικευμένες θεραπείες (λογοθεραπείες-εργοθεραπείες-θεραπείες ψυχικής υποστήριξης και συμπεριφοράς και Ειδική Διαπαιδαγώγηση) που έως τώρα πληρωνόταν από το ταμείο του κάθε γονέα.
Οι θεραπείες αυτές δεν αποτελλούν πολυτέλεια για τα παιδιά ΑΜΕΑ, αντιθέτως είναι τρόπος ζωής. Αφού μέσα από αυτές μαθαίνουν όσα για όλους εμάς τους αρτιμελείς θεωρούνται «αυτονόητα».
Στις Λογοθεραπείες οι οποίες και είναι απαραίτητες, τα παιδιά ή τα άτομα με αναπηρία ανεξαρτήτου ηλικίας μαθαίνουν από το να «μιλάνε» μέχρι και να εκφράζονται ακόμα και χωρίς ομιλία. Πράγμα εξαιρετικά δύσκολο και επίπονο και για το παιδί και για το γονιό αλλά και και για τον ίδιο το θεραπευτή.
Στις Εργοθεραπείες ο θεραπευόμενος μαθαίνει να «παράγει έργο» όποιο και να είναι αυτό, από το να φάει σωστά με το πηρούνι ή το κουτάλι ή το να ντυθεί και να αυτονομηθεί στην προσωπική υγειινή, έως και το πιο δύσκολο που μπορεί να φανταστεί κάποιος ανάλογα με τη δυναμική του ασθενούς.
Για ακόμα μία φορά πρέπει να καταλάβει όλος ο κόσμος πως το «αυτονόητο» δεν ισχύει για τα άτομα με αναπηρία γενικότερα, πόσο μάλλον όταν είναι παιδιά.
Η εξειδικευμένη θεραπεία όποια και να είναι αυτή είναι μέρος της ζωής, της καθημερινότητας και της εξέλιξης των μικρών αυτών ηρώων και οι θεραπευτές αυτών των ειδικοτήτων είναι για τα παιδιά ΑΜΕΑ ότι ακριβώς είναι οι «δάσκαλοι» για τα «τυπικά» παιδιά.
Το σύνολο των χρημάτων για όλες αυτές τις θεραπείες που δικαιολογούσε το κράτος μας ήταν τετρακόσια σαράντα ευρό μόνο (44ο,00 euro) και λέω ΜΟΝΟ και το υπερτονίζω γιατί για τις εντατικές θεραπείες που χρειάζονται τα παιδιά, τις οποίες και έχουν ουσιαστική ανάγκη, το ποσό αυτό δεν είναι αρκετό.
Συνεπώς οι γονείς που ήθελαν να έχουν τα παιδιά τους σωστά αποτελέσματα, τις περισσότερες φορές «συμπλήρωναν» ένα αρκετά μεγάλο ποσό για το οποίο και έπαιρναν την ανάλογη απόδειξη από το εκάστοτε κέντρο ή από το θεραπευτή του παιδιού.
Ακόμα όμως και να κατέθετε το υπόλοιπο ποσό μέσω νομιμοτάτων αποδείξεων στο Ασφαλιστικό του Ταμείο, δεν πληρωνόταν από το Ελληνικό Κράτος ποτέ το ακριβές ποσό που είχε ξοδέψει για τις θεραπείες του «ΑΜΕΑ ΤΕΚΝΟΥ» του.
Παρ’ όλα αυτά όμως το ποσό των τετρακοσίων σαράντα ευρώ ήταν μίια μεγάλη «οικονομική ανάσα» στους εξαθλιωμένους οικονομιά καιρούς που ζούμε, για τους γονείς που βιώνουν μέσα στον πόνο και την αγωνία για την υγεία και το αύριο του παιδιού τους.

Η διαδικασία της είσπραξης των «44ο,οο euro»μηνιαίως, ήταν η εξής :

Το εκάστοτε κέντρο ή ο θεραπευτής έκοβε τις αποδείξεις με το όνομα του παιδιού επάνω και τις παρέδειδε στο γονιό ο οποίος είχε την υποχρέωση να τις καταθέσει στην Πρόνοια και να εισπράξει τα χρήματα μετά από ένα εύλογο χρονικό διάστημα (γύρω στις 40 ημέρες).
Αμέσως μετά απέδιδε το ποσό που είχε εισπράξει στο Κέντρο ή στο θεραπευτή του παιδιού και η διαδικασία έληγε εκεί.
Αυτός ο τρόπος πληρωμής έδινε την ελευθερία της επιλογής στο γονιό για να μπορεί να απευθυνθεί σε «Κέντρο» της δικής του κρίσης και εκτίμησης για την καλύτερη γνώση και εκπαίδευση του παιδιού του.
Όλα αυτά έως και τις 23 Δεκεμβρίου του 2017.

ΑΠΟ ΕΔΩ ΚΑΙ ΠΕΡΑ…

Ο νόμος πλέον επιβλήθηκε και είναι ξεκάθαρος. Από την 1η Ιανουαρίου του 2017, όλα τα «Κέντρα Λόγου και Εργοθεραπείας», υποχρεούνται να υπογράψουν μία μη συγκεκριμένη σύμβαση με το Ελληνικό Κράτος, η οποία θα τους υποχρεώνει να δέχονται μεν τα ΠΑΙΔΙΑ ΑΜΕΑ στους χώρους τους παρέχοντας τις υπηρεσίες τους και μάλιστα δίχως να χρειάζεται ο γονιός να μπει στην προηγούμενη οικονομική διαδικασία (δε θα παίρνει τη γνωστή απόδειξη που κατέθετε στην Πρόνοια από το κάθε Κέντρο).
Εδώ όμως υπάρχει ένα μεγάλο «Χαντάκι» που ρίχνει τους γονείς στο «Γκρεμό» και τα παιδιά μας στα…. ΙΔΡΥΜΑΤΑ ! ! !
Όποιο Κέντρο Λόγου και Εργοθεραπείας δεν υπογράψει την Ατελή αυτή Σύμβαση με το Ελληνικό Κράτος, πρέπει να υποχρεώνει τους γονείς να πληρώνουν εξ΄ολοκλήρου το ποσό που χρειάζονται κάθε μήνα, χρόνια ολόκληρα για τις Ειδικές Θεραπείες των παιδιών.
Όσο και να φαίνεται παράλογο το να μην υπογράψουν τα Κέντρα τη συγκεκριμένη σύμβαση και όσο και να θέλουμε εμείς οι γονείς να δούμε το «θέμα» από την καλή του πλευρά, είμαστε υποχρεωμένοι να δούμε κατάματα την πραγματικότητα, γιατί η Ελληνική Κυβέρνηση δεν αναφέρει μέσα  στη συγκεκριμένη Σύμβαση τίποτε σταθερό, κανέναν όρο που να διευκολύνει τους θεραπευτές να συνεναίσουν σε μία τέτοια πρόταση, γιατί πολύ απλά είναι μονομερής και άδικη.  Τα αφήνει όλα στον αέρα, δίχως να συγκεκριμενοποιεί τίποτε και για κανένα.
Τι δε λέει στους θεραπευτές :
α)Το πως θα τους πληρώνει το Κράτος ,
β)το πότε θα τους πληρώνει και ασφαλώς,
γ)το πόσα χρήματα θα τους δίνει για το κάθε περιστατικό
δ) το πόσο «ΚΟΥΡΕΜΑ» που θα τους επιβάλλεται από την Κυβέρνηση κάθε τέλος του χρόνου, ενώ εκείνοι δε θα έχουν «ΚΟΥΡΕΨΕΙ» τις θεραπείες των παιδιών.
Απεναντίας δίχως συγκεκριμένο πρόγραμμα και δίχως να έχουν ιδέα για το τι θα πει «ΑΝΑΓΚΗ ΓΙΑ ΕΙΔΙΚΗ ΘΕΡΑΠΕΙΑ» σε συζητήσεις που έχουν γίνει εν’ μέσω Αργιών (την ώρα που οι γονείς είναι στα σπίτια τους ήσυχοι φροντίζοντας τα ΑΜΕΑ παιδιά τους) εκείνοι μιλούν για «κούρεμα» στο τέλος του χρόνου πριν ακόμα υπογραφούν οι συμβάσεις. ΤΡΑΓΙΚΑ ΑΛΗΘΙΝΟ ΚΑΙ ΥΠΑΡΚΤΟ !
Ο λόγος που οι θεραπευτές αρνούνται να υπογράψουν τη συγκεκριμένη σύμβαση είναι η «Οικονομική Ανασφάλεια» που τους υποχρεώνει να βρεθούν η Ελληνική Κυβέρνηση.

ΤΟ ΔΩΡΟ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΣΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΠΑΙΔΙΩΝ ΑΜΕΑ…

Οι γονείς το έμαθαν Πρωτοχρονιάτικα…

Αμέσως μόλις επέστρεψαν τα παιδιά από τις Χριστουγεννιάτικες Διακοπές, οι θεραπευτές έσπευσαν να ενημερώσουν τους γονείς για τα νέα μέτρα υποτέθεται «ΥΠΕΡ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΑΜΕΑ», άλλωστε δεν υπήρχαν περιθώρια, δεν τους τα άφησε κανείς.
Όλοι λοιπόν οι γονείς ανεξαιρέτως θα πρέπει στο τέλος του μήνα Ιανουαρίου και κάθε μήνα από εδώ και πέρα να πληρώσουν ολόκληρο το ποσό για τις θεραπείες των ΑΜΕΑ παιδιών του, δίχως την οικονομική ενίσχυση του Κράτους των «44ο,οο euro».
Ένα ακόμα νέο ήταν πως θα μπορούσαν να μεταγράψουν τα παιδιά τους σε Κέντρα τα οποία έχουν ήδη υπογράψει με το Κράτος ανάλογη σύμβαση ή σε Κέντρα που ανήκουν σε ΜΚΟ.

Αυτό είναι ο αντίλογος της Κυβέρνησης, Κέντρα που ανήκουν σε ΜΚΟ ! Εξαιρετικά!

  1. Μήπως υπάρχει κάποιος να μας πει πόσα τέτοια Κέντρα υπάρχουν στην Ελλάδα; 
  2. Αν υπάρχουν στην Περιφέρεια και με πόση δυναμική για απορρόφηση παιδιών; Με νούμερα παρακαλώ Κύριοι των Επιτροπών! 
  3. Αν αυτά τα Κέντρα ΜΚΟ που υπάρχουν έχουν τον απαραίτητο αριθμό αιθουσών για να αποροφήσουν χιλιάδες ΑΜΕΑ Ελληνόπουλα σε μία νύχτα;
  4. Αν υπάρχει το απαραίτητο επιστημονικό προσωπικό για να επανδρωθούν; 
  5. Αν υπάρχουν συνθήκες υγεινής με τόσο και τόσο κόσμο που θα συγκεντρωθεί μέσα σ’ αυτά πλέον;

ΧΑΡΗΣ ΑΣΛΑΝΙΔΗΣ
ΕΝΑΣ ΗΡΩΑΣ ΠΟΥ ΛΕΓΕΤΑΙ ΧΑΡΗΣ ΑΣΛΑΝΙΔΗΣ… ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΤΕΚΕΤΑΙ ΜΕ ΠΕΡΙΣΣΗ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΣΤΙΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΤΙΣ ΥΓΕΙΑΣ ΤΟΥ… ΜΗΠΩΣ ΝΑ ΣΑΣ ΕΔΙΝΕ ΜΑΘΗΜΑΤΑ;
Και κάτι ακόμα, ασήμαντο για εσάς Κυβερνώντες Κύριοι, αλλά για εμάς τους γονείς παιδιών ΑΜΕΑ που δίνουμε τις ζωές μας για να σταθούμε με αξιοπρέπεια και αντοχή δίπλα στους μικρούς μας αβοήθητους Ήρωες:
  1. ΓΙΑΤΙ ΔΕ ΜΑΣ ΔΩΣΑΤΕ ΤΟ ΠΕΡΙΘΩΡΙΟ ΕΠΙΛΟΓΗΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΝΑΛΟΓΟ ΧΡΟΝΟ ΝΑ ΜΠΟΡΕΣΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΓΝΩΣΕΙΣ ΤΟΥ, ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ; 
  2. ΓΙΑΤΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ ΤΟΥ 2017 ΕΜΕΙΣ ΟΛΟΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΑ ΑΜΕΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΕΠΙΠΛΕΟΝ 440,00 euro ;
  3. ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΤΕΡΗΣΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΤΟ ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ; 
  4. ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΕΛΠΙΖΟΥΜΕ, ΝΑ ΑΝΑΠΝΕΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΑΙΣΙΟΔΟΞΑ ΤΟ ΑΥΡΙΟ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ;
  5. ΓΙΑΤΙ ΕΣΕΙΣ ΟΛΟΙ ΠΟΥ ΕΙΣΑΣΤΕ ΑΡΤΙΜΕΛΕΙΣ ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΤΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΔΙΧΩΣ ΝΑ ΞΕΡΕΤΕ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΚΑΙ ΠΩΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΕΤΕ;
  6. ΓΙΑΤΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΑΤΕ ΜΕΣΑ ΣΕ ΜΙΑ ΝΥΧΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΥΧΗ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΩΝ ΧΙΛΙΑΔΩΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΩΝ  ΔΙΧΩΣ ΝΑ ΛΑΒΕΤΕ ΥΠ’ ΟΨΙΝ ΣΑΣ ΠΩΣ ΚΟΒΕΤΕ ΤΗ ΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΙΟ ΑΠΛΟ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΓΚΗ ΜΙΑΣ ΑΞΙΟΠΡΕΠΟΥΣ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΗΣ ΖΩΗΣ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΑΜΕΑ;

ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΤΕ ΠΩΣ ΚΑΝΕΝΑΣ ΓΟΝΙΟΣ ΔΕ ΔΙΑΛΕΓΕΙ ΤΗΝ ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΤΟΥ;


Αναρωτηθήκατε πόσες μητέρες παιδιών ΑΜΕΑ θα πρέπει να σταματήσουν από την όποια εργασία τους έστω και περιστασιακή για να μείνουν σπίτι και να κρατήσουν τα παιδιά τους;
Σας απασχόλησε πως όλος αυτός ο κόσμος που έχει κάνει την ΑΝΑΠΗΡΙΑ δεύτερη φύση του, ΥΠΟΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ γιατί δεν υπάρχει η δυνατότητα να λειτουργήσει άρτια και αρμονικά;
Γνωρίζετε πώς είναι ένα 24ωρο γονιού με παιδί ΑΜΕΑ; Ξέρετε τι θυσίες κάνει και πόσες εκπτώσεις στην καθημερινότητά του βιώνει για να αντέξει αυτό που τον βρήκε;
Έχετε δει στατιστικές να δείτε πόσοι «άνδρες» εγκαταλείπουν τις οικογένειές τους στο Έλεος του Θεού όταν μπαίνει ένα παιδί ΑΜΕΑ στην οικογένεια;
Σας απασχόλησε η «ΜΗΤΕΡΑ» παιδιού ΑΜΕΑ και το πώς τα βγάζει πέρα;
Σκεφτήκατε ποτέ πόσο δύσκολο είναι να μη δουλεύεις και να λιώνεις καθημερινά από καημό και πόνο αλλά παρ’ όλα αυτά να πρέπει να δείχνεις αντοχή και να έχεις ψηλά το κεφάλι για να δίνεις δύναμη στο παιδί σου;
Βρεθήκατε ποτέ αντιμέτωποι με το  «περίεργο» ύφος των ανθρώπων που βλέπουν να εξελίσσεται μπροστά τους ένα δύσκολο περιστατικό με παιδί ΑΜΕΑ και αντί να βοηθήσουν τη μητέρα ή τον πατέρα αντίστοιχα, εκείνοι… Οι δικοί σας ψηφοφόροι μουρμουρίζουν και αντιμετωπίζουν το παιδί σα «ΜΙΑΣΜΑ» και τη μητέρα του σαν κακομοίρα, λες και ήθελε να υποφέρει το μωρό της!
Κάνατε τίποτα για να υπάρχει τόσα χρόνια ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ μόρφωση και αξιοπρεπής συμπεριφορά απέναντι στα άτομα με αναπηρία;
Φροντίσατε να εντάξετε τα άτομα με αναπηρία στην κοινωνία ως δικαιούνται;
Βάλατε ποτέ στα Ελληνικά Σχολειά μάθημα Ευαισθητοποίησης για τις ευπαθής ομάδες;
Ήλθατε ποτέ στη θέση μας; Ή ακόμα και να ήλθατε πόση ώρα αντέξατε;
Μήπως πρέπει όλα αυτά να τα νιώσετε ή τουλάχιστο να τα ακούσετε και να σκεφθείτε πολύ καλά την εξέλιξη του συγκεκριμένου θέματος;
Επίσης για ακόμα μία φορά ξεχάσατε να δώσετε χρόνο γι’ αυτό σας το εγχείρημα στο γονιό.
Κανένας δε σας λέει να μην κάνετε το καλύτερο ή τουλάχιστο αυτό που εσείς θεωρείτε καλύτερο για την οικονομία της Ελληνικής Εξαθλίωσης. Αλλά όχι εις βάρος της ψυχικής υγείας και ανάπτυξης των παιδιών ΑΜΕΑ.

Κανένας γονιός δε θα βρισκόταν απέναντί σας εάν είχατε φροντίσει να έχετε προετοιμαστεί για αυτό το δύσκολο μεταβατικό στάδιο.

Δε σκεφτήκατε καν ότι  αυτή η κίνησή σας γίνεται εν’ τω μέσω της σχολικής περιόδου.
Γιατί για τα δικά μας παιδιά αυτό είναι το σχολείο τους και κάτι ακόμα… ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΑΜΕΑ ΝΑ ΑΛΛΑΖΟΥΝ ΕΚΠΕΔΕΥΤΕΣ, η προσαρμογή τους με νέα άτομα είναι δύσκολη ως και αδύνατη κάποιες φορές.
Μας αναγκάζετε εμάς τους γονείς να το αντιμετωπίζουμε αυτό κάθε χρόνο, στην Ειδική Εκπαίδευση που υποτίθεται πως υπάρχει στα Δημόσια Ειδικά Σχολεία. Κάθε χρόνο προβλήματα, κάθε χρόνο τα ίδια και τα ίδια δεκαετίες ολόκληρες και τίποτε δεν αλλάζει και αντί να καλυτερεύσει η Δημόσια Ειδική Παιδεία πάει από το κακό στο χειρότερο.
Και είπατε μιας και τα πάτε τραγικά στη Δημόσια Εκπαίδευση των Παιδιών ΑΜΕΑ να το δοκιμάσετε και στην Θεραπευτική τους Εκπαίδευση.
Χωρίς υποδομές και Δομές, χωρίς κτίρια, χωρίς εκπαιδευμένο προσωπικό, χωρίς διάθεση κατανόησης… Χωρίς γνώση και ευαισθησία… Χωρίς χρόνο και περίοδο προσαρμογής για όλους, γονείς, παιδιά αλλά και για εσάς. Που τον χρειάζεστε αλλά δεν το παραδέχεστε… Γιατί για ακόμα μία φορά κάνετε πράγματα «άρπα – κόλα» και χωρίς καμία μα καμία υποδομή.
Έτσι ακριβώς όπως πράτετε με τους Μετανάστες. Τους έχετε πετάξει μέσα στις άθλιες και παγωμένες σκηνές να υποφέρουν στο χιόνι και στο κρύο, κι έτσι όπως πανηγυρικά πνίγονται στη Μεσόγειο παιδικά κορμιά εξ’ αιτίας των Ανοιχτών Συνόρων χωρίς συνείδηση… Αλλά με πολύ κέρδος !
Γιατί μη μας πείτε πως δεν Εισπράτετε από την εισρροή των Μεταναστών ! ! !
Και σε αυτούς λέγατε πως θα είναι όλα έτοιμα και θα κυλάνε ομαλά… Αλλά αν’ αυτού καλείτε όλους εμάς να τους βάλουμε στα σπίτια μας.
Γιατί άραγε Κύριοι Κυβερνώντες δε μας δίνετε πρώτοι εσείς το καλό παράδειγμα; Ας αρχίσουμε από τον Καλό Σαμαρείτη τον Πρωθυπουργό μας… Ας μας απαντήσει πόσους μετανάστες έχει πάρει για φιλοξενία στο δικό του διαμέρισμα. Θα ήταν εξαιρετικά χρήσιμο να ξέραμε… Το νούμερο !

ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΛΛΗΝΕΣ… ΜΗΝ ΤΟ ΞΕΧΝΑΤΕ…

Ξεχάσατε όμως πως εμείς και τα παιδιά μας είμαστε ΕΛΛΗΝΕΣ !!! ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ! ! !
Πληρώνουμε φόρους, χωρίς να έχουμε ούτε βαμβάκι και ορούς στα νοσοκομεία μας.
Χωρίς να παίρνει κάποιο βοήθημα η μητέρα του Παιδιού ΑΜΕΑ, γιατί δεν είναι ικανή να δουλέψει πλέον, ΚΑΘΕΤΑΙ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΜΕΓΑΛΩΝΟΝΤΑΣ ΕΝΑ ΠΑΙΔΙ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ… ΤΙ ΑΛΛΟ ΝΑ ΠΕΙ ΠΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ!!!
Χωρίς να έχουμε Ειδική Εκπαίδευση με τις προδιαγραφές της ΕΟΚ…
Έτσι είναι σε Αγγλία, Γερμανία, Γαλλία, Σουηδία και στις υπόλοιπες χώρες Μέλη της ΕΟΚ  Κύροι της Κυβέρνησης οι συνθήκες, η υγεία και η Παιδεία για τα Παιδιά ΑΜΕΑ; Έτσι αντιμετωπίζονται από το Κράτος Προνοίας και Δικαίου;
Ναι να κόψετε τα πάντα, ναι, συμφωνούμε όλες και όλοι μας, αρκεί να μας δώσετε ότι δίνουν και στις υπόλοιπες χώρες ουσιαστικά και επιστημονικά. Φτιάξτε Ειδικά Σχολεία προδιαγραφών με τις απαιτούμενες συνθήκες προστασίας και ασφάλειας των παιδιών μας και βγάλτε τα παιδιά μας από τα επικίνδυνα τσιμεντένια κτίρια με τις ακατάλληλες συνθήκες.
Φτιάξτε Ελληνικά Ειδικά Σχολεία γεμάτα αγάπη και φροντίδα για τις Ευπαθείς Ομάδες, γεμάτα φιλόξενους χώρους, φιλοτεχνημένους με συναισθήματα καλών ανθρώπων μήπως και γιάνουν τα παιδιά μας, και βάλτε μέσα στα σχολειά αυτά τις θεραπείες των παιδιών μας… Για να μην επιβαρύνεστε και ίσως τότε να μπορείτε να μας κόψετε το δικαίωμα της επιλογής.
Τότε και μόνο τότε, που θα έχετε γίνει ΕΣΕΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΟΙ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΘΕΡΑΠΕΥΤΕΣ ή που θα έχετε στη δούλεψή σας τους ΚΑΛΥΤΕΡΟΥΣ ΘΕΡΑΠΕΥΤΕΣ, με γνώση και αποτελέσματα. 

ΠΕΙΡΑΜΑΤΑ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΤΩΝ ΠΑΔΙΩΝ ΜΑΣ

Πειραματίζεστε και τελικά δε μας είπατε πού θα κάνετε πειράματα σας Κύριοι;
Επάνω στα δικά μας παιδιά; Εμείς τα μεγαλώνουμε στάλα – στάλα με αυτοθυσία και φροντίδα που δε φαντάζεστε, και εσείς θα επιλέξετε τον εκάστοτε Δημόσιο Υπάλληλο Θεραπευτή;
Από πού θα το κάνετε αυτό; Από τα υπέροχα πολυτελή γραφεία σας και από τις  Υπέρογκες  Αναπαυτικές Καρέκλες σας που δεν τις αποχωρίζεστε ούτε όταν πάτε σπίτι σας;
Αυτό δεν έχετε δικαίωμα να το πράξετε ούτε στα δικά σας παιδιά, πόσο μάλλον στα δικά μας!
Βοηθήστε τους γονείς να απαλλαγούν από το άγχος του αύριο, και κερδίστε την εμπιστοσύνη τους.
Αγαπήστε όλους αυτούς που σας εμπιστεύτηκαν και σας έδωσαν ψήφο εμπιστοσύνης και ανθρωπιάς. Και σταματήστε να τους πολεμάτε όταν βρίσκονται στα πόδια σας ανύμποροι να αντιδράσουν από την εξαθλίωση της ψυχικής κατάρευσης.
Τι χτυπάτε; Τις ευπαθείς ομάδες;
Τι χτυπάτε; Τους γονείς παιδιών ΑΜΕΑ και τα ίδια τα παιδιά;
Τι χτυπάτε; Το δικαίωμα στην αξιοπρέπεια; Στην υγεία και στην πραγματική εκπαίδευση που εσείς είστε ανίκανοι να προσφέρετε σήμερα;
Μέχρι όλοι εσείς και οι επιλογές σας να γίνεται καλύτεροι από τους εκπαιδευτές που έχουν μέχρι σήμερα τα παιδιά μας δεν έχετε το δικαίωμα να μας επιβάλλεται Φασιστικά και αμετάκλητα την παραίτηση στην εξέλιξή τους.
ΓΙΑΤΙ ΑΝ ΣΥΝΕΧΙΣΕΤΕ ΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΚΕΠΤΙΚΟ ΣΕ ΛΙΓΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΠΟΥΝ ΣΕ ΙΔΡΥΜΑΤΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΘΑ ΣΑΣ ΚΟΣΤΙΣΕΙ ΑΚΟΜΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ! ! !


Με αγανάκτιση,
ΝΕΝΑ ΧΡΟΝΟΠΟΥΛΟΥ – ΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΥ
ΜΗΤΕΡΑ ΠΑΙΔΟΥ ΑΜΕΑ


nena.gr

Φρίκη: Σκύλος κατακρεούργησε 30χρονο στον Βόλο - Nοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση

Φρίκη: Σκύλος κατακρεούργησε 30χρονο στον Βόλο - Nοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση
Μπροστά σε μακάβριες εικόνες βρέθηκαν οι τραυματιοφορείς του ΕΚΑΒ που κλήθηκαν τηλεφωνικά για να παραλάβουν έναν 30χρονο άνδρα, κατακρεουργημένο, στην Νέα Ιωνία του Βόλου χθες το απόγευμα (14/1).
Ο 30χρονος δέχθηκε επίθεση από σκύλο, προφανώς μεγάλου μεγέθους, στην περιοχή της οδού Προύσσης και διακομίστηκε κατεπειγόντως στο Νοσοκομείο.
Η κατάσταση του 30χρονου ήταν τόσο τραγική που αποφασίσθηκε από τους γιατρούς να γίνει διακομιδή του στην Θεσσαλονίκη, όπου και νοσηλεύεται σε κρισιμότατη κατάσταση στο νοσοκομείο «Παπανικολάου».
Πληροφορίες αναφέρουν, σύμφωνα με την εφημερίδα Ταχυδρόμος, ότι ο 30χρονος έχει κατακρεουργηθεί από τις δαγκωματιές του σκύλου, σε σημείο που έλειπαν ολόκληρα τμήματα από το πρόσωπό του και άλλα μέρη του σώματος. Ακόμη και η αναγνώρισή του στην αρχή ήταν δύσκολη.
Την υπόθεση ανέλαβε και διερευνά η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Βόλου και από τις πληροφορίες που υπάρχουν οι αστυνομικοί προσπαθούν να μάθουν τι ακριβώς συνέβη.
Εικάζεται ότι ο 30χρονος μπορεί να δέχθηκε την επίθεση του σκύλου κατ' εντολή του αφεντικού του για λόγους εκδίκησης ή ο σκύλος να ήταν αδέσποτος -αν και στην περιοχή δεν εντοπίσθηκε αδέσποτο κάποιο σκυλί- ή ο σκύλος να ανήκε στον 30χρονο και για άγνωστους λόγους να επιτέθηκε στον ιδιοκτήτη του.
Η αστυνομική έρευνα πάντως δεν οδήγησε στην ανακάλυψη στοιχείων επίθεσης σε δημόσιο χώρο, αλλά πολύ αίμα από την αιμορραγία του 30χρονου στην αυλή του σπιτιού του και έξω από αυτό.
Η υπόθεση διερευνάται με κάθε λεπτομέρεια από τους αστυνομικούς για να διαπιστωθεί τι ακριβώς συνέβη. Έχουν ενημερωθεί ο δήμος Βόλου και οι φιλοζωικές οργανώσεις και εταιρείες.