Πανούσης
Ποταμός ήταν ο Γιάννης Πανούσης στην καθιερωμένη συνέντευξη τύπου στους αστυνομικούς συντάκτες όπου «κάρφωσε άγρια» τον υπ. Δικαιοσύνης Ν. Παρασκεύοπουλο,… προειδοποίησε για τον «τρελό του χωριού» ( Βαγ. Διαμαντόπουλο) και ανακοίνωσε πως από τους 1002 αστυνομικούς που αφαιρέθηκαν από τους VIP ελάχιστοι επέστρεψαν στο δρόμο. Επιπροσθέτως τόνισε ότι στα κατεστραμμένα αυτοκίνητα της συνοδείας των VIP βρέθηκαν μέχρι παιδικά κουβαδάκια θαλάσσης.

Επίθεση στον Παρασκευόπουλο
Ο κ. Πανούσης απαντώντας – χωρίς να κατονομάσει τον υπουργό Δικαιοσύνης Νίκο Παρασκευόπουλο που τον εγκάλεσε για την πρόβλεψη ότι ο πατέρας δολοφόνος θα βρει βίαιο θάνατο – είπε « όταν πέθαναν δυο και τραυματίστηκαν 21 στις φυλακές γιατί κανείς δεν παραιτήθηκε; ποιος ήταν τότε ο αξιακός κώδικας και τώρα ζητούν τη δική μου παραίτηση. Τελικά ποιος ελέγχει τις φυλακές;Που είναι η Πολιτεία όταν σαπίζουν στη φυλακή άνθρωποι. Υπάρχουν κάποιοι επαγγελματίες υπερασπιστές των δικαιωμάτων. Πρέπει όμως να αντιλαμβάνονται και τη διαφωνία του άλλου… ».
« Μου λένε ότι είμαι υπέρ του λιντσαρίσματος και τώρα με λιντσάρουν αυτοί. Αυτό όμως θα τελειώσει» είπε και συνέχισε « κοινωνία επιστήμη λογική και ο πρωθυπουργός στο πλευρό μου».

Εξηγώντας εκ νέου την επίμαχη αναφορά του στο Βούλγαρο παιδοκτόνο σημείωσε« η επιστημονική διαπίστωση δεν είναι προτροπή σε λιντσάρισμα. Αλλωστε το είδατε ο εισαγγελέας τον έστελνε στις φυλακές Τρικάλων και ο κ. Παρασκευόπουλος παρενέβη για να πάει στις φυλακές της Κέρκυρας. Εχω πει στο παρελθόν ότι θα υπάρχουν νεκροί στις Σκουριές, ότι η τρομοκρατία θα τελειώσει στην Ελλάδα μόνο αν χυθεί πολιτικό αίμα. Τότε παρακινούσα…»
Δέχομαι επίθεση από ανθρώπους άλλης ιδεολογικής γραμμής. Φίλοι μου είναι αυτοί που μου λένε τα λάθη μου . Αλλά από τη στιγμή που καθίσταται χυδαία και συνομωσιολογική πρέπει να λήξει.

Ο Τρελός του χωριού
« Τον τρελό του χωριού δεν μπορείς να τον εκλογικεύσεις» είπε φωτογραφίζοντας τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Β. Διαμαντόπουλο και συνέχισε «όταν οι αναφορές του όμως παίρνουν πολιτική διάσταση στις δημοκρατίες ο τρόπος είναι ένας και λύνεται πολιτικά».
Ζητώντας εμμέσως παρέμβαση προς τον βουλευτή ο υπουργός δικαιοσύνης είπε: «Δεν είμαι μονιμάς ή μέσω ΑΣΕΠ» .

Μέτωπο και με Αβραμόπουλο για μεταναστευτικό
Εχοντας στα χέρια του τις προτάσεις από τον επίτροπο Δημήτρη Αβραμόπουλο, για το μεταναστευτικό είπε ότι δεν τον ικανοποιούν.
« Η ρίζα του κακού που σχετίζονται με Σένγκεν και Δουβλίνο 1 παραμένουν » είπε.

Για τα κουβαδάκια στα αυτοκίνητα των VIP
Περίπου 1.002 αστυνομικοί και 290 έφυγαν από τη φύλαξη των VIP αλλά όπως ανέφερε, ελάχιστοι πήγαν στα αστυνομικά τμήματα και το δρόμο.
Η πολιτική κίνηση έγινε αλλα διαπιστώνουμε ότι λίγοι πήγαν στα αστυνομικά τμήματα άλλοι έκαναν μαζική χρήση των αδειών που δεν είχαν πάρει χρόνια και άλλοι πήγαν σε άλλους VIP.
Για τα αυτοκίνητα είπε «πήραμε 290 αυτοκίνητα από την ίδια υπηρεσία, που ήταν σχεδόν κατεστραμμένα. Έκαναν άλλες δουλειές, πήγαιναν στη θάλασσα, εξυπηρετούσαν ανάγκες κυριών, βρήκα μέχρι και κουβαδάκια»…