16 Ιανουαρίου 2016

Η Εσωτερική τροικα Τσιπροκαμμένου Καταστρέφει τους αγρότες - Θα πληρώνουν παραπάνω απ' όσα βγάζουν!






ΣΥΝΕΧΕΙΣ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΕΙΣΦΟΡΩΝ ΓΙΑ ΜΙΑ 4ΕΤΙΑ ΘΑ ΕΧΟΥΝ 630.000 ΑΓΡΟΤΕΣ

Με το νέο σύστημα οι εισφορές που θα κληθούν να πληρώνουν οι αγρότες από το 2017 θα αντιστοιχούν έως και το 100% του ετήσιου εισοδήματός τους,
ενώ το 2018 και το 2019 θα φτάνουν έως
και το 128% του εισοδήματός τους !!!

Συνεχείς αυξήσεις εισφορών για μια τετραετία θα έχουν οι 630.000 αγρότες που ασφαλίζονται στον ΟΓΑ. Οι εισφορές ακριβαίνουν για όλους. Αυξάνονται από 29% έως 36,34% από 1/1/2016, ενώ το μεγάλο σοκ έρχεται το 2017 με εισφορές επί του εισοδήματος και θα κληθούν να πληρώνουν περισσότερα από σήμερα ακόμη και οι αγρότες που δηλώνουν εισοδήματα 1.200, 2.000 και 4.000 ευρω.
Με το νέο σύστημα  οι εισφορές που θα κληθούν να πληρώνουν από το 2017 θα αντιστοιχούν έως και το 100% του ετήσιου εισοδήματός τους, ενώ το 2018 και το 2019 θα φτάνουν έως και το 128% του εισοδήματός τους. Αυτό θα συμβεί γιατί καθιερώνεται ελάχιστο όριο ασφαλιστέου εισοδήματος για τον υπολογισμό εισφορών ίσο με το 80% του κατώτατου μισθού των 586 ευρώ, δηλαδή οι ελάχιστες εισφορές θα υπολογίζονται σε μηνιαίο εισόδημα 468,80 ευρώ ή σε ετήσιο εισόδημα 5.625,6 ευρώ ακόμη και για όσους δηλώνουν λιγότερα!! Αυτό σημαίνει ότι ένας βαμβακοπαραγωγός ή σιτοπαραγωγός που θα δηλώσει ότι έβγαλε 2.500 ευρώ θα πληρώσει στον ΟΓΑ το 2017 όχι την εισφορά που αντιστοιχεί στο εισόδημα των 2.500 ευρώ αλλά την εισφορά που αντιστοιχεί στα 5.625,6 ευρώ! Το ίδιο και ένας αγρότης που νοικιάζει το χωράφι και εισπράττει 1.200 ευρώ το χρόνο. Θα δηλώσει δηλαδή 1.200 ευρώ αλλά θα πληρώσει εισφορές, σαν να έβγαζε 5.625,6 ευρώ!!!








Κατάλευκος ο δρόμος Φλώρινας Καστοριάς και η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας απούσα



Στην εθνική οδο Φλωρινας Καστοριας το έστρωσε απο νωρίς απο της 6:30 το απογευμα.
 Η απούσια της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονιας  ήταν απόλυτη, και έντονα  αισθητή μέχρι της 08:00  το βράδι στον  δρόμο αυτον, ο οποίος ήταν λευκός απο το χιόνι το πάχος του έφθανε τα 10 εκατοστά ,και δεν είχε περάσει κανένα αυτοκίνητο της  Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας.

Μόνο περιπολικά της αστυνομίας πέρασαν στις διαδρομές  Φλώρινας Πρεσπών και Καστοριάς Γαύρου

Ευτύχώς η παρουσία της αστυνομίας έδινε την  μικρή αισθηση της ύπαρξης του κράτους.

Ομως αυτο που χρειάζόταν εκείνη την στιγμή  ήταν όπως και σε   ανάλογες  καταστάσεις θεομηνίας  τα οργανωμένα συνεργεία καθαρισμού των δρόμων απο το χιόνι πρωτα απο όλα, και μετά η  ρίψη αλατιού  τίποτε απο τα δύο δεν συνέβησαν μέχρι εκείνη την ώρα που πέρασαμε  με το δημοσιογραφικο αυτοκίνητο του fyllokaiftero1.blogspot.com  και της Εθελοντικής Δημοσιογραφικής Ομάδας (Ε.Δ.Ο) και ζήσαμε σχεδόν εφιαλτικές στιγμές (αν και φορούσαμε κανονικά  αλυσίδες) λόγο της έντονης χιονόπτωσης και της ομίχλης μέχρι λίγο πριν την Κορομηλιά στην διαδρομή Φλώρινας Καστοριάς μέσω Βίγλας.



Οι αγρότες αποφασισμένοι να κόψουν την Ελλάδα στα δυο - για να σταματήσουν "κατα το δυνατόν" την γενοκτόνα δράση της τροικανής κυβέρνησης


Ασφαλιστικό: «Κόβουν» την Ελλάδα στα δυο οι αγρότες
Να κόψουν την Ελλάδα στα δύο είναι αποφασισμένοι οι αγρότες, οι οποίο ζεσταίνουν τα τρακτέρ τους για δυναμικές κινητοποιήσεις το επόμενο χρονικό διάστημα. 

Οι αγρότες ετοιμάζουν μπλόκα στον κόμβο Κερδυλλίων στην Εγνατία οδό, στην Καβάλα, ενώ βρίσκονται ήδη στα τελωνεία (Κήπους και Προμαχώνα),

Στο χάρτη των κινητοποιήσεων αναμένεται να μπουν επίσης το Κάστρο Βοιωτίας, η Νίκαια και τα Τέμπη.
Περισσότερα από 500 τρακτέρ βρίσκονται συγκεντρωμένα στον κόμβο του Λευκώνα στις Σέρρες και επόμενος σταθμός τους είναι ο Προμαχώνας, όπως επισήμανε μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αγροτοσυνδικαλιστής, Παύλος Αραμπατζής, ξεκαθαρίζοντας «δεν επιδιώκουμε να δημιουργήσουμε κυκλοφοριακό κουμφούζιο, ούτε όμως και να κλείσουμε τα σύνορα με τη Βουλγαρία».

Μάλιστα κατά την χθεσινή τους σύσκεψη οι αγρότες αποφάσισαν  να οργανωθεί μεγάλο συλλαλητήριο διαμαρτυρίας την ημέρα των εγκαινίων της Διεθνούς Έκθεσης Agrotica (28 Ιανουαρίου), ενώ στα σχέδιά τους είναι να κατέβουν στη συνέχεια και στην Αθήνα.

Κατά τις χθεσινές κινητοποιήσεις,  ένταση προκλήθηκε όταν οι αγρότες που ήταν συγκεντρωμένοι στο σημείο επιχείρησαν να σπάσουν τον αστυνομικό κλοιό καθώς δεν τους επέτρεπε να φτάσουν στο τελωνείο, που βρίσκεται περίπου 40 χιλιόμετρα μετά τον κόμβο.

Οι αγρότες κατάφεραν τελικά να σπάσουν τον αστυνομικό κλοιό και να παρατάξουν  τα τρακτέρ τους δεξιά και αριστερά από το τελωνείο, όπου και αποφάσισαν ότι θα παραμείνουν.

Πάντως η ηγεσία του υπουργείου Εργασίας διέψευσε τις προηγούμενες ημέρες ότι το ασφαλιστικό θα επιβαρύνει τη μεγάλη πλειοψηφία των αγροτών, με τον υφυπουργό Τάσο Πετρόπουλο να αναφέρει ότι μόνον 4.500 θα έχουν επιβάρυνση της τάξης του 13%.

Ο Τάσος Πετρόπουλος, απαντώντας στη Βουλή σε επίκαιρη ερώτηση του Λεωνίδα Γρηγοράκου, για την απλούστευση των διαδικασιών πρόσληψης και έκδοσης εργοσήμου, που αφορούν στην απασχόληση των εργατών γης, διαβεβαίωσε πως παρά τα όσα λέγονται, περίπου 1.100.000 αγρότες θα καταβάλλουν εισφορές σε μια χαμηλή κλίμακα.
 
 

Μόνη χώρα στην ΕΕ χωρίς αγροτικό πετρέλαιο η Ελλάδα

Γιουρουκέλη Μαρία

Ενώ οι αγρότες στις περισσότερες χώρες της ΕΕ έχουν μηδενικούς ή ελάχιστους φόρους στο αγροτικό πετρέλαιο, η τρόικα επιβάλει στην Ελλάδα δυσβάσταχτη φορολογία στα καύσιμα τονίζει ο ανεξάρτητος ευρωβουλευτής Νότης Μαριάς, υπογραμμίζοντας ότι αναφορικά με το αγροτικό πετρέλαιο στην Ευρώπη εντοπίζονται «δύο μέτρα και δύο σταθμά».

Ο ανεξάρτητος ευρωβουλευτής, Νότης Μαριάς.Ο ανεξάρτητος ευρωβουλευτής, Νότης Μαριάς.

Δυσβάσταχτη φορολογία στα καύσιμα των αγροτών της Ελλάδας επέβαλλε η τρόικα και το 3ο μνημόνιο, την ώρα που ο αγροτικός πληθυσμός των περισσοτέρων χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης απολαμβάνει ελάχιστους ή και μηδενικούς φόρους στο αγροτικό πετρέλαιο και την ενέργεια που χρησιμοποιείται στη γεωργία, μειώνοντας ουσιαστικά τα κόστη παραγωγής και αυξάνοντας την ανταγωνιστικότητα των προϊόντων του.

Αυτό απεκάλυψε, με γραπτή ερώτησή  του προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, στις 15 Ιανουαρίου, ο ανεξάρτητος ευρωβουλευτής Νότης Μαριάς, τονίζοντας με νόημα ότι «αρκετά κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης αξιοποιώντας την Οδηγία 2003/96/ΕΚ θεσπίζουν μηδενικά ή ελάχιστα επίπεδα φορολογίας στα ενεργειακά προϊόντα και την ηλεκτρική ενέργεια, που χρησιμοποιούνται στη γεωργία, τις καλλιέργειες οπωροκηπευτικών, τις ιχθυοκαλλιέργειες και τη δασοκομία.  Και την ίδια στιγμή στην  Ελλάδα, τρόικα και μνημόνια επιβάλλουν δυσβάσταχτη αύξηση φόρων στο αγροτικό πετρέλαιο, καθιστώντας την αγροτική παραγωγή ολοένα και λιγότερο ανταγωνιστική.
«Η τρόικα στην Ελλάδα με το τρίτο μνημόνιο (νόμος 4336/2015) -αναφέρει στο κείμενο της Ερώτησής του
ο Νότης Μαριάς-  επέβαλε από την 01/10/2015 την αύξηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης (ΕΦΚ) στο αγροτικό πετρέλαιο από 66 ευρώ στα 200 ευρώ ανά χιλιόλιτρο ενώ από την 01/10/2016 ο συγκεκριμένος ΕΦΚ θα αυξηθεί στα 330 ευρώ το χιλιόλιτρο και θα εξομοιωθεί πλήρως με τον ΕΦΚ του πετρελαίου κίνησης».

Με βάση τα παραπάνω ο Έλληνας Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής ρωτά την Ευρωπαϊκή Επιτροπή:

1) Ποιος και γιατί εισηγήθηκε τη συγκεκριμένη αύξηση στον ΕΦΚ στο αγροτικό πετρέλαιο στα πλαίσια του τρίτου μνημονίου;

2) Ποια θα είναι η στάση της Επιτροπής ως μέλος της τρόικας αν η Ελληνική κυβέρνηση αποφασίσει να δρομολογήσει την θέσπιση:

i) μηδενικού ΕΦΚ στο αγροτικό πετρέλαιο (πετρέλαιο εσωτερικής καύσης-gas oil) με βάση το άρθρο 15 παράγραφος 3 της Οδηγίας 2003/96/ΕΚ ή

ii) των ελαχίστων επιπέδων φορολογίας, δηλαδή 21 ευρώ ανά 1000 λίτρα όπως ορίζεται στο άρθρο 8 παράγραφοι 1 και 2α της ίδιας Οδηγίας.



πηγή: agronews.gr 





ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ BOMBA-ΛΥΤΡΩΣΗ ΓΙΑ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΚΟΣΜΟ!!!! ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΠΡΟΣΕΧΤΙΚΑ ΟΛΟ!!!!



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΠΡΟΣΕΧΤΙΚΑ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ!!!!!
Στις 31/7/14, έλαβα μια ατομική ειδοποίηση ληξιπρόθεσμων οφειλών μου προς την εφορία, προερχόμενων από φορολογικές επιβαρύνσεις του κράτους που δεν προκύπτουν από το εισόδημα, που δεν συμφωνούν με το Σύνταγμα και υπερβαίνουν τη φοροδοτική μου ικανότητα. ΕΕΤΗΔΕ, ΕΕΤΑ, ΕΝΦΙΑ, τέλος επιτηδεύματος, τέλη κυκλοφορίας, έκτακτη εισφορά σε αντικειμενικές δαπάνες, ειδική εισφορά αλληλεγγύης, φόρος πολυτελούς διαβίωσης λόγω κατοχής αυτοκινήτου, φόρος αξιοπρεπούς διαβίωσης, φόρος αναπνοής και φόρος ύπαρξης. 

Η ειδοποίηση απειλούσε με κατάσχεση, κινητής και ακίνητης περιουσίας, που λόγω του μικρού μεγέθους της, ισοδυναμεί με ολική δήμευση, ενώ έδινε την εναλλακτική λύση της ρύθμισης και πληρωμής με δόσεις. Για να επιτευχθεί η ρύθμιση, έπρεπε να υπογράψω ψευδώς και γνωρίζοντας τις συνέπειες του νόμου, ότι το εισόδημά μου επαρκεί για την αξιοπρεπή μου διαβίωση και ότι περισσεύει ένα μέρος, για την αποπληρωμή των εν λόγω φόρων, κάτι δηλαδή που δεν ευσταθεί.
52115_161241570567552_2590072_oΣτις 30/9/14, ξεκίνησε η Δίκη του Κάφκα με πραγματικά πλέον γεγονότα, δια της κατάθεσης μιας Ανακοπής-προσφυγής 250 σελίδων, που απογυμνώνει πλήρως τις προθέσεις της εκτελεστικής και νομοθετικής εξουσίας, αποκαλύπτοντας ότι στην Ελλάδα έχουν απενεργοποιηθεί σχεδόν στο σύνολό τους τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα, όπως αυτά ορίζονται από το Σύνταγμά μας και το Διεθνές Δίκαιο. Ότι επιχειρείται η δήμευση της περιουσίας των Ελλήνων, με αντισυνταγματικές διατάξεις νόμων, ότι επιχειρείται ο περιορισμός του δικαιώματος δικαστικής προστασίας, ο περιορισμός του δικαιώματος της ζωής μας, της ελευθερίας και της περιουσίας, και ότι εν τέλει, επιχειρείται η κατάλυση του Συντάγματος με τη βία, ενεργοποιώντας το θεμελιώδες δικαίωμα και τη θεμελιώδη υποχρέωση της αντίδρασής μας με κάθε μέσο.

Ότι η οριζόμενη δια του άρθρου 120 παρ.2 και 4 ως θεμελιώδης νομική υποχρέωση, όλων των ελλήνων που διαθέτουν πατριωτισμό, αποτελεί μια υποχρέωση ενάσκησης καθήκοντος μέχρι αυτοθυσίας, για την προστασία του Συντάγματος, του δημοκρατικού πολιτεύματος, της πατρίδας και της ελευθερίας. Μια υποχρέωση με αυξημένη νομική ισχύ, που δεν μπορεί να ανακοπεί από καμιά μορφή εξουσίας και καμία διάταξη νόμου.
niki_ΚΑΠΑ 
Θέτοντας έτσι τα πράγματα, το πρώτο στάδιο της «Δικής του Κάφκα με πραγματικά γεγονότα», της δίκης με την οποία προκαλώ σε μονομαχία ως διάδικο το Κράτος, προκειμένου να σχίσω την δημοκρατική του επικάλυψη ανεξαρτήτως του αν κερδίσω ή χάσω, ξεκίνησε καλά. Στις 10/10/14, κέρδισα την προσωρινή διαταγή δια της οποίας η Δικαιοσύνη προστάτευσε την ακίνητή μου περιουσία στο σύνολό της, διέταξε την αναστολή εκτέλεσης όλων των προσβαλλόμενων πράξεων, ούτε μιας ούτε δύο αλλά δέκα, και υποχρέωσε το Υπουργείο Οικονομικών να μου εκδώσει φορολογική ενημερότητα, για κάθε ενδεχόμενη χρήση, κυρίως για λόγους τιμής. Πλέον είμαστε φορολογικά ενήμεροι, εγώ και η εφορία, ως προς το γεγονός ότι η μάχη άρχισε, και ότι το πρώτο δηλητηριώδες βέλος μου χτύπησε τη Λερναία Ύδρα κατ’ ευθείαν στην καρδιά.
Η αναμονή, που ομολογουμένως θα μας ταλαιπωρήσει, αυξάνοντας όμως σταδιακά τη γοητεία της Νίκης, θα διαρκέσει όσο διαρκούν τα σπαρταρίσματα. Προς το παρόν είμαστε λίγοι, ο εμψυχωτής Αλκαίος Ιωάννης, οι νομικοί, Θανάσης Αλαμπάσης, Γεώργιος Κόκκας, Μαριέλλα Κοσμίδου, η Κίνηση Ακομμάτιστων Πολιτών Αγρινίου, η Ελένη Βνάτσιου, ο Σωτήρης Τηγανίτας, σκόρπιος Λαός που οι σκοτεινές δυνάμεις του έκλεισαν το στόμα, αλλά σύντομα θα γίνουμε πολλοί, για να απολαύσουμε την αποξήλωση του γόρδιου δεσμού με τον οποίον η εξουσία νόμισε ότι θα μας δέσει.


arxi-egrafou
aitima
telos-egrafou
214586324562415 21458632456241524562

Ιωάννης Αλκαίος – κ.α.π.α
Με πληροφορίες απο : kanamata news