01 Φεβρουαρίου 2016

Η πέμπτη φάλαγγα βγήκε παγανιά για να δυαλύσει το κίνημα των αγροτών


Του Γιώργου Χαλιμούρδα* 


Και ξαφνικά μαθαίνουμε πως κλείστηκε συνάντηση ομάδας αγροτών με τον Τσίπα. Το όνομα αυτής «Πρωτοβουλία Αγροτών». Για όσους είναι μυημένοι στα συνδικαλιστικά πράγματα θα καταλάβει αμέσως πως οι λεγόμενες «Πρωτοβουλίες» προέρχονται ή είναι φιλικά προσκείμενες, όλως τυχαίως στην προκειμένη, προς τον χώρο της κυβερνητικής παράταξης.

Και πώς αυτοπροσδιορίζεται η συγκεκριμένη «Πρωτοβουλία Αγροτών»; Μας ανακοινώνει, και αυτό «παίζει» σε όλο τον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο, ότι συντάσσονται μαζί της 62 σύλλογοι αγροτών σε όλη την χώρα, καθώς επίσης πως έχει «ολοκληρωμένη και τεκμηριωμένη αντιπρόταση, απέναντι στο νομοσχέδιο που κατήρτισε ο υπουργός Εργασίας».

Μάλιστα…

Και ξάφνου βλέπεις πηχυαίους τίτλους του στιλ «Δύο… μπλόκα μέσα στα μπλόκα». Για όσους δεν μπορούν να κατανοήσουν την όλη κυβερνητική προπαγάνδα, αυτό που θα επιχειρηθεί να περάσει μέσω των Μέσων Κοινωνικής Χειραγώγησης, είναι ότι διασπάστηκε η όποια ενότητα έχει επιτευχθεί έως τώρα, των αγροτών, απέναντι στο νομοσχέδιο λαίλαπα για όλο τον αγροτικό κόσμο και κατ΄ επέκταση για την ελληνική περιφέρεια.

Το πρώτο ψέμα που δεν μπορεί να κατανοήσει ο καθημερινός μη μυημένος στο χώρο καθημερινός συμπολίτης μας, είναι πως οι 62 σύλλογοι πιθανόν δεν αντιπροσωπεύουν κανέναν και τίποτα. 62 σύλλογοι μπορούν να φτιαχτούν σε μια νύχτα. Κάθε σύλλογος μπορεί να αποτελείται από ελάχιστα άτομα, στο σύνολο των 700.000 συμπολιτών μας που ασχολούνται καθ΄ ολοκληρίαν ή μερικώς με την πρωτογενή παραγωγή. Η αποτελεσματικότητα και η δράση ενός συλλόγου διαφαίνεται διαχρονικά. Στην προκειμένη οι συγκεκριμένοι σύλλογοι έγιναν γνωστοί γιατί τους δέχτηκε ο Τσίπας, τη στιγμή που σύσσωμος ο αγροτικός κόσμος αρνείται πεισματικά να συναντηθεί με τους νεκροθάφτες του.

Το δεύτερο και χοντρότερο ψέμα που προπαγανδίζουν τα παπαγαλάκια των Μέσων Μαζικής Χειραγώγησης είναι ότι η «Πρωτοβουλία Αγροτών» έχει αντιπρόταση. Αλήθεια, γνωρίζουν οι της «πρωτοβουλίας αγροτών» το δελτίο τύπου που είχε εκδώσει ο Υπουργός τους Γεωργίας κος Αποστόλου την 30/5/2015, όπου λέει ορθά κοφτά πως αυτά τα μέτρα που του ζητάν οι «φίλοι» μας οι ευρωπαίοι αποτελούν ταφόπλακα για τον αγροτικό κόσμο.

Ελπίζουμε να μην ενεργοποιηθούν κι άλλοι πεμπτοφαλαγγίτες (είτε από τα αριστερά είτε από τα δεξιά) από τον χώρο των αγροτών.



Αλήθεια τι θα μας πουν άραγε οι κοι Κουτσούμπας και Μιχαλολιάκος αν μας εκβιάσουν οι κυβερνώντες για μία ακόμα φορά πως αν δεν περάσουν τα μέτρα θα μας διώξουν από το ευρώ; Να θυμηθούμε τι έλεγε προσφάτως το ένα “άκρο” «Κουτσούμπας: Είμαστε κάθετα αντίθετοιμε το να φύγει η Ελλάδα από το Ευρώ» και τι έλεγε πριν λίγο καιρό το άλλο “άκρο” «Μιχαλολιάκος στο bankingnews: Η Ελλάδα τώρα δεν έχει άλλη επιλογή πέραν του ευρώ – Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν κινδυνεύει βραχυχρόνια»

Σε αυτές τις συνθήκες αδέρφια δεν μπορούμε να διαπραγματευόμαστε τον τρόπο σφαγιασμού μας. Οφείλουμε όλοι να παραδεχτούμε πως το ευρωσύστημα μας θέλει δούλους στον τόπο μας. Μόνο αν το σπάσουμε μπορούμε να δούμε άσπρη μέρα. Μόνο αν αποκτήσουμε την εθνική μας κυριαρχία και αυτοδιάθεση, μόνο αν αποκτήσουμε την Εθνική μας Ανεξαρτησία. Και αυτό θα γίνει μόνο αν βγούμε από την Ευρωζώνη και την ΕΕ και διαγράψουμε το παράνομο, απεχθές, επαχθές και ληστρικό χρέος.

Και αυτό πρέπει να γίνει ΤΩΡΑ αδέρφια. Όσο αργούμε τόσο σκάβουμε το λάκκο μας και το λάκκο των παιδιών μας. Και το μόνο επάγγελμα που θα επιζήσει θα είναι αυτό του νεκροθάφτη.

*Ο Γιώργος Χαλιμούρδας είναι μέλος του Ε.ΠΑ.Μ. Ακρόπολης, Γεωπόνος Γ.Π.Α., MSc Περιβάλλον και Ανάπτυξη Ε.Μ.Π.




Η ΣΦΗΚΑ

Στέλεχος της ΕΡΤ σε Αντριάνα: Έχεις ωραίο μουτράκι, αν δεν υπακούσεις την έβαψες



andriana+6


Αποκλυπτήρια για τη διοίκηση της ΕΡΤ από τον δικηγόρο της Αντριάνας Παρασκευπούλου, η οποία αντιμετωπίζει ρεβανσιστική και σεξιστική συμπεριφορά.

Όπως τονίζει ο Μιχάλης Δημητρακόπουλος, στέλεχος της διοίκησης της ΕΡΤ της είπε με απαξιωτικό ύφος ότι έχει «ωραίο μουτράκι» και μπορεί να είναι χρήσιμη στο πρωινό δελτίο στις 6, ενώ αμέσως μετά την απείλησε ότι αν δεν υπακούσει «δεν ξέρει τι έχει να πάθει».
Διαβάστε την ανακοίνωσή του συνηγόρου της δημοσιογράφου:

«Προς αποκατάσταση της τρωθείσας αληθείας από την ΕΡΤ υπογραμμίζονται τα παρακάτω:

Ι. Ουδέποτε ορίσθηκε από την διοίκηση της ΕΡΤ η κ. Αντριάνα Παρασκευοπούλου ως παρουσιάστρια του δελτίου ειδήσεων στις 6:00 π.μ. και αρνήθηκε να προσφέρει τις υπηρεσίες (άλλωστε για πολλά χρόνια στο παρελθόν εργαζόταν από τις 4 τα ξημερώματα, στις ενημερωτικές εκπομπές της δημόσιας τηλεόρασης για να συμβάλει στην πληρότητα τους).

ΙΙ. Της ανακοινώθηκε εγγράφως να εργαστεί ως συντάκτρια στο  δελτίο των 12.00 και το πράττει  με συνέπεια.

ΙΙΙ. Στέλεχος της Διοίκησης της ΕΡΤ με απαξιωτικό ύφος προς γυναίκα και απειλητικό, προς εργαζόμενη δημοσιογράφο, της ανέφερε ότι «επειδή έχεις ωραίο μουτράκι, με ένα μακιγιάζ, μπορεί να είσαι χρήσιμη στο σχεδιαζόμενο δελτίο στις 6:00 το πρωί», με την προειδοποίηση –συγχρόνως- ότι «εάν δεν υπακούσεις σε αυτά που σου λέμε, δεν ξέρεις τι έχεις να πάθεις».

Τέλος, υπενθυμίζω ότι η αξία του ανθρώπου προστατεύεται από το Σύνταγμα, την Ευρωπαϊκή Σύμβαση για τα ανθρώπινα δικαιώματα και το Διεθνές σύμφωνο του Ο.Η.Ε. για  τα ατομικά και πολιτικά δικαιώματα του ανθρώπου».

aixmi.gr 

Η Κωνσταντοπούλου γράφει Ιστορία.....Αποκαλύπτει τα βρώμικα παιχνίδια Τσίπρα που οδήγησαν στα Μνημόνια



Δεν πρέπει η προ ολίγων ωρών απάντηση της Ζωής Κωνσταντοπούλου στον Βούτση να μείνει απλά ως απάντηση, αφού η πρώην Πρόεδρος της Βουλής αποκαλύπτει πραγματικά γεγονότα προ και μετά του δημοψηφίσματος που έφεραν το τρίτο Μνημόνιο, και θα σημαδέψουν την ιστορία αυτού του τόπου για πολλά χρόνια....

Ας εστιάσουμε στις ιστορικές αποκαλύψεις της Ζωής....

Η όποια ενημέρωση είχα, προερχόταν από τον Α. Τσίπρα, ο οποίος, όπως αποδείχθηκε, μας διαχειρίσθηκε όλους αριστοτεχνικά και καθ’ όλο το διάστημα της διαπραγμάτευσης διαπραγματευόταν με εμάς και όχι με τους δανειστές, εξερευνώντας τα όρια ή τις αδυναμίες του καθενός, ρίχνοντας δολώματα ή συσκοτίζοντας την κατάσταση, και εκμεταλλευόμενος την εμπιστοσύνη μας και το αίσθημα καθήκοντος.

Πολύ πικρή αλήθεια για όσους ήταν εντός ΣΥΡΙΖΑ......Ο Τσίπρας εξαπατούσε από τον Γενάρη τους συντρόφους του. Καμία διαπραγμάτευση δεν έκανε με τους δανειστές, αλλά προσπαθούσε να πείσει και τον τελευταίο ΣΥΡΙΖΑΙΟ για την επερχόμενη κωλοτούμπα!

Στην εβδομάδα προ του δημοψηφίσματος, με δημόσιο τρόπο και θεσμικές παρεμβάσεις, έκανα αυτά που επέβαλλε το καθήκον μου ώστε να διαφυλαχθεί το δικαίωμα του ελληνικού λαού να αποφασίσει κυρίαρχα για τη μοίρα του, την ώρα που ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης, Υπουργοί, βουλευτές ή Ευρωβουλευτές κρύβονταν ή κατήγγελλαν τον Τσίπρα ή τορπίλιζαν το δημοψήφισμα με δηλώσεις και συνεντεύξεις τους.

Εδώ η Ζωή Κωνσταντοπούλου μιλάει για καθαρές αποστασίες Δραγασάκη, Σταθάκη, Παπαδημούλη, που ήθελαν Μνημόνιο εξαρχής.....Ανταμίφθηκαν μετά, οι κύριοι γινόμενοι πάλι υπουργοί και τιμητές του ηγέτη!

Στις 9 Ιουλίου 2015 αργά το απόγευμα προς βράδυ, όταν ο Τσίπρας με κάλεσε στο γραφείο του, με την παρουσία Βούτση-Φλαμπουράρη, για να μου ανακοινώσει ότι θα φέρει με διαδικασία κατεπείγοντος «εξουσιοδότηση συμφωνίας» στα αγγλικά, την οποία μου επέδειξε, του δήλωσα τη διαφωνία μου και προσπάθησα επί 2ωρο να του εξηγήσω ότι αυτό αποτελούσε ευθεία παραβίαση του αποτελέσματος του δημοψηφίσματος και καίρια αποδυνάμωση της διαπραγματευτικής θέσης της χώρας. Εμβρόντητη άκουσα τον Τσίπρα να λέει, ενώπιον των Βούτση και Φλαμπουράρη, οι οποίοι παρέμεναν σιωπηλοί, ότι «μόνο μια Κυβέρνηση Εθνικού Σκοπού ή μια Δικτατορία» μπορεί αντεπεξέλθει στην κατάσταση. 

Ο Τσίπρας μετά το δημοψήφισμα είχε συνθηκολογήσει....Μας το έχει πει και ο Βαρουφάκης, άλλωστε. Το ενδιαφέρον είναι ότι προσπαθούσε να πείσει διαφωνούντες, απειλώντας ακόμα και με δικτατορίες......Τέτοιες αθλιότητες!

Ζήτησα τότε από τον Α. Τσίπρα να μιλήσουμε οι δυο μας, κάτι που ο ίδιος δεν ήθελε, αλλά στο οποίο οι Βούτσης-Φλαμπουράρης συγκατένευσαν και αποχώρησαν. Εις μάτην προσπάθησα να τον αποτρέψω από το να φέρει το προσχέδιο συμφωνίας, που αποτέλεσε και ταφόπλακα, την επόμενη ημέρα. Εις μάτην προσπάθησα να του εμφυσήσω αυτοπεποίθηση και δημοκρατικό φρόνημα, την ώρα που ο ίδιος μου ανέλυε ότι «δεν πιστεύει ότι θα υπάρξει συμφωνία, αλλά θέλει, με την εξουσιοδότηση, να εξαντλήσει τη δυνατότητα να δείξει καλή θέληση, ώστε να είναι σαφές ότι φταίνε οι δανειστές που δεν υπήρξε συμφωνία». Θεωρούσα ότι είχα μπροστά μου έναν άνθρωπο καταβεβλημένο και πανικόβλητο, ενώ η πραγματικότητα απέδειξε ότι ο Τσίπρας προσπαθούσε με έμμεσους τρόπους να προετοιμάσει το έδαφος για αυτό που είχε προσυμφωνήσει και, ταυτόχρονα, να δικαιολογηθεί ενώπιόν μας με πειστικές αφηγήσεις.

Εδώ λέει η ίδια η Ζωή την ωμή πραγματικότητα...Η συμφωνία είχε έρθει πριν τις 17 ώρες της δήθεν διαπραγμάτευσης!

Βούτσης και Φίλης ωρύονταν: «τι νομίζεις ότι κάνεις; Κάνεις πραξικόπημα»! φώναζε ο Ν. Βούτσης. «Θα σε τελειώσουμε, το κατάλαβες; Στο ξανάπα και θα γίνει», φώναζε ο Ν. Φίλης, χτυπώντας και οι δύο τα χέρια τους στο γραφείο μου. Είπα στον Ν. Βούτση να προσέχει πώς μου μιλάει και να μην μου ξανα-απευθύνει τη λέξη «πραξικόπημα», να αντιλαμβάνεται πού απευθύνεται και να συμπεριφέρεται αναλόγως. Ζήτησε συγγνώμη, είπε ότι παίρνει πίσω την λέξη «πραξικόπημα» και ότι μπορεί να διαφωνούμε πολιτικά. Ζήτησα από το Ν. Φίλη να περάσει έξω από το γραφείο μου (ήταν η δεύτερη φορά που με απειλούσε ότι «θα με τελειώσουν»), πράγμα που δεν έκανε και συνέχισε να απειλεί, να χτυπάει τα χέρια του στο γραφείο μου και να φωνάζει ότι θα με τελειώσουν και θα φύγω εγώ από το γραφείο αυτό. Ο Χ. Μαντάς ψέλλιζε «Όχι έτσι, Νίκο», ενώ Γ. Μπαλάφας και Δ. Τζανακόπουλος παρέμεναν σιωπηλοί. 

Εδώ βλέπουμε την αλητεία Βούτση και Φίλη....Οι άνθρωποι που αποδομούσαν την Κωνταντοπούλου από τον Φλεβάρη, να αποκαλύπτουν τον πραγματικό τους χαρακτήρα. 

Με πληροφορία απο  anemosantistasisblogspot.com




Θα πνιγεί στο αίμα η νέα Οικουμενική κυβέρνηση


wpid-wp-1454263687896.jpeg

H Eλλάδα λίγο πριν την κοινωνική έκρηξη..

Η κυβέρνηση σε απόγνωση κατηγορεί τους αγρότες ότι συμπορεύονται με ακροδεξιά στοιχεία ενώ είναι ο ΣΥΡΙΖΑ αυτός που επέτρεψε να μετατραπεί η Δίκη για την δολοφονία του Παύλου Φύσσα σε θέατρο της τρομοκράτησης των συγγενών του θύματος και μάλιστα με τον χρόνο να μετράει υπέρ του Ρουπακιά.
ΠΕίναι ο ΣΥΡΙΖΑ και οι ανίκανοι υπουργοί του τύπου Κατρούγκαλου και Αποστόλου που άναψαν το σπίρτο μέσα στον Ωκεανό της κηροζίνης. λησιάζει η στιγμή που οι υπουγοί και οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ δεν θα τολμούν να ξεμυτίσουν.

Οχι πλέον δεν είναι λύση η Οικουμενική κυβέρνηση. Αυτή θα πνιγεί στο αίμα. Πως είναι δυνατόν τα κόμματα της σημερινής Βουλής να προχωρήσουν στην δημιουργία Οικουμενικής η οποία θα στηρίζεται στον ΣΥΡΙΖΑ των αχρήστων και γραφικών υπουργών και στελεχών αλλά και στους αποτυχημένους υπουργούς της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ;

Η Οικουμενική θα βυθίσει την χώρα στο πιο σκοτεινό και βαθύ χάος της ιστορίας της. Ας την βγάλουν από το πλάνο εκείνοι που την σχεδιάζουν.

Η προσφυγή στις κάλπες είναι η μόνη καθαρή λύση. Μόνο έτσι υπάρχει ελπίδα να προλάβουμε την ολοκληρωτική καταστροφή που θα προκαλέσει η έκρηξη της λαικής οργής. Η έκρηξη που είναι θέμα ημερών…





Χανια: Χαμός σε εκδήλωση.Αποδοκίμασαν βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ .(Βίντεο)

              

Επεισοδιακή ήταν η εκδήλωση που διοργάνωσε το βράδυ της Κυριακής ο ΣΥΡΙΖΑ Χανίων με θέμα τον πρωτογενή τομέα.

Στην εκδήλωση, στο Μάλεμε Χανίων, ομιλητής ήταν ο βουλευτής Λακωνίας και μέλος του τμήματος αγροτικής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ Σταύρος Αραχωβίτης, ενώ παρόντες ήταν  και οι βουλευτές Χανίων του κόμματος Βάλια Βαγιωνάκη και Αντώνης Μπαλωμενάκης.
Αγρότες που βρέθηκαν στην εκδήλωση,  ζήτησαν να μην πραγματοποιηθεί θεωρώντας ως πρόκληση την διοργάνωση τέτοιων εκδηλώσεων, ειδικά για τον πρωτογενή τομέα, την ώρα που οι αγρότες βρίσκονται σε κινητοποιήσεις.
Όπως αναφέρει το flashnews.gr, υπήρξαν φωνές και ένταση, αλλά η κατάσταση δεν «ξέφυγε»  και η εκδήλωση συνεχίστηκε με μικρή συμμετοχή αγροτών.
Δείτε το βίντεο




                                                                   .
Πηγή βίντεο youtube Nea TV Videos
Ανεμος Ανατροπής 


 

ΕΚΤΑΚΤΟ- ΤΩΡΑ: Γιαούρτωσαν υπουργο του ΣΥΡΙΖΑ τον Κατρούγκαλο !! ΦΩΤΟ





- Για δείτε πως αλλάξαν οι καιροί;;

- Επίθεση με γιαούρτια κατά του γνωστού υπουργού.
- Στιγμές ΑΠΕΙΡΟΥ κάλους για τους πολίτες στο κέντρο της Αθήνας.

Ο γνωστός υπουργός, όπως και πολλά ακόμα στελέχη της κυβέρνησης, πήγε στο Μέγαρο Μελά της Εθνική Τράπεζας προκειμένου να παρακολουθήσει ομιλία του Αλέξη Τσίπρα.
Ωστόσο η παρουσία των υπουργών στο κέντρο της Αθήνας προκάλεσε αμέσως το... ενδιαφέρον των περαστικών - σαν κόκκινο πανί- οι οποίοι μόλις τον είδαν άρχισαν να τον αποδοκιμάζουν.

Μία ομάδα απο 50-60 πολίτες, τον πλησίασαν και άρχισαν να αποδοκιμάζουν ΑΣΧΗΜΑ τον υπουργό Εργασίας Γιώργο Κατρούγκαλο στην πλατεία Κοτζιά, ενώ δεν έλειψαν τα μαγικά....γιαουρτάκια.


Η επέμβαση της αστυνομίας ήταν άμεση και απομάκρυναν άρον-άρον τον υπουργό.


Υπενθυμίζεται πως ο πρωθυπουργός θα απευθύνει χαιρετισμό στην εκδήλωση παρουσίασης του Προγράμματος Act4Greece της Εθνικής Τράπεζας.

 Η εκδήλωση πραγματοποιείται στο Μέγαρο Μελά της Εθνικής Τράπεζας...




Πηγές: http://paratolmosblog.blogspot.com/
 takaluteraedo.gr

Ξήλωσαν τον Ρακιντζή από επιθεωρητή δημόσιας διοίκησης:ποια τον αντικαθιστά

Την αντικατάσταση του Λεάνδρου Ρακιντζή μετά από 11,5 χρόνια ως Γενικού επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης δρομολόγησε η κυβέρνηση.


ksilwsan-ton-rakintzi-apo-epithewriti-dimosias-dioikisispoia-ton-antikathista

Η νομικός Μάρη Ζεντέλη – Παπασπύρου αντικαθιστά τον Γενικό επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης, Λέανδρο Ρακιντζή.


 Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Ρακιντζής είχε το πρωί συνάντηση με τον υπουργό εσωτερικών κ Π. Κουρουμπλή όπου του ανακοίνωσε ότι εισηγήθηκε στον Αλέξη Τσίπρα την αντικατάστασή του.
Ο Λέανδρος Ρακιτζής παρέμεινε επί 11,5 χρόνια  στη θέση του Γενικού Επιθεωρητή Δημόσιας  Διοίκησης.
Η αντικατάσταση θα πρέπει να γίνει με πράξη υπουργικού συμβουλίου.


 THE TOC


Η Σουηδία έκοψε τα επιδόματα στους πρόσφυγες και αρχίζει απελάσεις.














         Η Σουηδία πέρα από τις μαζικές απελάσεις που ετοιμάζει, θα αρχίσει να κόβει το «οξυγόνο» στους πρόσφυγες ήτοι τα επιδόματα.
Σκληρή στάση στους πρόσφυγες, που δεν θα γίνουν δεκτοί στη χώρα, αλλά και δεν θα θα επιστρέψουν από μόνοι τους στις πατρίδες τους, αποφάσισε να ακολουθήσει η σουηδική κυβέρνηση.
Συγκεκριμένα, η εκπρόσωπος του Υπουργείου Μετανάστευσης της χώρας, Αλεξάντρα Ιλίας δήλωσε το βράδυ της Πέμπτης πως όσοι πρόσφυγες δουν την αίτηση ασύλου να απορρίπτεται και δεν επιστρέψουν οικειοθελώς στις πατρίδες τους, θα μειώνεται αυτομάτως το ποσό των χρημάτων, που τους παρέχει το κράτος.
Να σημειωθεί πως η Σουηδία έχει αρνηθεί την παροχή ασύλου σε 80.000 άτομα και θα τους απελάσει, τονίζοντας, μάλιστα, πως η αναγκαστική επιστροφή στις χώρες τους θα διαρκέσει χρόνια…
ΠΗΓΗ.