Την περίφημη Συμφωνία των Πρεσπών για την παραχώρηση του ιστορικού ονόματος της Μακεδονίας προσπαθεί να ανατρέψει ο ελληνικός λαός που, σε κάθε ευκαιρία, ξεσηκώνεται για να προασπίσει τα ιστορικά δικαιώματά του.

Οι ημέρες από την υπογραφή Τσίπρα – Κοτζιά στις Πρέσπες μπορεί να πέρασαν αλλά, όπως φαίνεται από τις αντιδράσεις, οι Έλληνες δεν ξέχασαν τόσο γρήγορα την ιστορία τους και την απόφαση της κυβέρνησης.
Μιας επαίσχυντης συμφωνίας που πάει να αλλάξει ακόμα και τα σχολικά βιβλία της Ιστορίας.
Σύμφωνα με τη συμφωνία Τσίπρα-Ζάεφ, οι δύο χώρες πρέπει να προχωρήσουν στη συγκρότηση διεπιστημονικής επιτροπής, η οποία θα εξετάσει τα σχολικά βιβλία και το περιεχόμενό τους, ενώ ήδη κοινή επιτροπή εργάζεται σε σχέση με τις αλλαγές στα βιβλία που πρέπει να γίνουν στα σχολικά βιβλία Ιστορίας Ελλάδας και Αλβανίας.
Συγκεκριμένα το άρθρο  8 παρ.5, προβλέπει ότι: «Εντός ενός μηνός από τη θέση σε ισχύ της παρούσης Συμφωνίας, τα Μέρη θα συγκροτήσουν με ανταλλαγή διπλωματικών διακοινώσεων, στη βάση της ισότητας, μια Κοινή Διεπιστημονική Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων σε ιστορικά, αρχαιολογικά και εκπαιδευτικά θέματα, για να εξετάσει την αντικειμενική επιστημονική ερμηνεία των ιστορικών γεγονότων βασισμένη σε αυθεντικές, στοιχειοθετημένες και επιστημονικά στέρεες ιστορικές πηγές και αρχαιολογικά ευρήματα.

Οι εργασίες της Επιτροπής θα τελούν υπό την επίβλεψη των Υπουργείων Εξωτερικών των Μερών σε συνεργασία με άλλες αρμόδιες εθνικές αρχές. Η Επιτροπή θα εξετάσει και, εφόσον θεωρήσει κατάλληλο, θα αναθεωρήσει οιαδήποτε σχολικά εγχειρίδια και βοηθητικό σχολικό υλικό, όπως χάρτες, ιστορικούς άτλαντες, οδηγούς διδασκαλίας που χρησιμοποιούνται σε έκαστο από τα Μέρη, σύμφωνα με τις αρχές και τους σκοπούς της ΟΥΝΕΣΚΟ και του Συμβουλίου της Ευρώπης.
Για το σκοπό αυτό, η Επιτροπή θα θέσει συγκεκριμένα χρονοδιαγράμματα, ώστε να διασφαλισθεί ότι σε έκαστο από τα Μέρη κανένα σχολικό εγχειρίδιο ή βοηθητικό σχολικό υλικό σε χρήση τη χρονιά μετά την υπογραφή της παρούσης Συμφωνίας δεν περιέχει αλυτρωτικές/αναθεωρητικές αναφορές.
Η Επιτροπή επίσης θα εξετάσει οιασδήποτε νέες εκδόσεις σχολικών εγχειριδίων και βοηθητικού σχολικού υλικού όπως προβλέπεται σε αυτό το άρθρο. Η Επιτροπή θα συνεδριάζει τακτικά, τουλάχιστον δύο φορές ετησίως, και θα υποβάλει μια Ετήσια Εκθεση για τις δραστηριότητες και τις συστάσεις της προκειμένου να εγκριθούν από το Ανώτατο Συμβούλιο Συνεργασίας, όπως αυτό θα συσταθεί κατ’ εφαρμογήν του άρθρου 12».
Είπατε κάτι; Π. Μελάς, Ι. Δραγούμης και τα υπόλοιπα ιστορικά πρόσωπα που έπαιξαν ρόλο στον Μακεδονικό αγώνα, εάν σύμφωνα με το άρθρο 8 παρ.5, ενοχλεί τους Σκοπιανούς, τότε άμεσα θα αφαιρεθούν από τα σχολικά εγχειρίδια. 
Αυτά υπέγραψαν οι Τσίπρας, Κοτζιάς. Οι Ελληνες δεν ξεχνάνε και θα απαντήσουν όπως πρέπει όποτε και εάν γίνου οι εκλογές,
Ειδικότερα, συλλαλητήριο διαμαρτυρίας αναμένεται να πραγματοποιηθεί σήμερα στις 20:00 στο Άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου στη Θεσσαλονίκη από πολίτες που διαμαρτύρονται για τη συμφωνία με την πΓΔΜ.
Οι Κρητικοί υπερασπίζονται τη Μακεδονία
Λίγο νωρίτερα, στις 19:00 το απόγευμα, θα πραγματοποιηθούν δύο συλλαλητήρια για τη Μακεδονία σε Ηράκλειο και Χανιά.
Στο Ηράκλειο η συγκέντρωση θα γίνει στην Πλατεία Ελευθερίας ενώ στα Χανιά στην Πλατεία της δημοτικής Αγοράς.
Ο Σύλλογος Μακεδόνων Ηρακλείου απηύθυνε, σύμφωνα με το e-kriti.gr, κάλεσμα στους πολίτες της πόλης να συγκεντρωθούν στις 7.00 το απόγευμα, στην πλατεία Ελευθερίας.
«Αρχικά, μία ομάδα πολιτών, χωρίς κομματικές σημαίες και καμία σκοπιμότητα, κινητοποιήθηκαν αυθόρμητα μέσω των social media και δραστηριοποιήθηκαν προκειμένου να διοργανωθεί αυτό το συλλαλητήριο για τη Μακεδονία. Την δράση αυτή σύντομα αγκάλιασαν οι σύλλογοι της πόλης και κυρίως ο Σύλλογος Μακεδόνων Ηρακλείου, ο οποίος είναι και ο βασικός συνδιοργανωτής» αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.
Στο πόδι η Βεργίνα
Από τις διαμαρτυρίες για το ιστορικό όνομα δεν θα μπορούσαν να λείψουν και οι κάτοικοι της Βεργίνας που θα πραγματοποιήσουν αύριο, Δευτέρα, στις 19:30 συλλαλητήριο για εναντίον της συμφωνίας Τσίπρα – Ζάεφ.
«Ο αρχαιολογικός χώρος της Βεργίνας επιλέχθηκε για να σταλεί το μήνυμα της ελληνικότητας της Μακεδονίας με τον πλέον εκκωφαντικό τρόπο», αναφέρεται στην ανακοίνωση των διοργανωτών.
Η οργανωτική επιτροπή και ο συντονιστής της Αντώνης Καγκελίδης έχουν υποβάλλει αίτημα για τη διοργάνωση του συλλαλητηρίου στον δρόμο μπροστά από τους Βασιλικούς Τάφους ή, εναλλακτικά, λίγα μέτρα παραπάνω, στην κεντρική πλατεία της Βεργίνας.
ΟΙ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ:
– ΚΥΡΙΑΚΗ 8 ΙΟΥΛΙΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ – ΛΕΥΚΟΣ ΠΥΡΓΟΣ – ΑΓΩΝΣΤΙΚΟ ΚΑΛΕΣΜΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΚΟΜΜΑΤΙΣΤΗ ΑΥΤΟΟΡΓΑΝΩΣΗ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΤΡΙΩΤΩΝ
– ΚΥΡΙΑΚΗ 10 ΙΟΥΛΙΟΥ – ΔΙΟΔΙΑ ΛΕΠΤΟΚΑΡΥΑΣ ΠΙΕΡΙΑΣ – ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ ΠΙΕΡΙΑΣ!
– ΚΥΡΙΑΚΗ 8 ΙΟΥΛΙΟΥ – ΡΟΔΟΣ – 10 ΤΟ ΠΡΩΪ – ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ
– ΚΥΡΙΑΚΗ 8 ΙΟΥΛΙΟΥ – ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ – ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΡΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ ΣΤΙΣ 7 ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ
– ΚΥΡΙΑΚΗ 8 ΙΟΥΛΙΟΥ ΠΟΡΕΙΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΩΡΑ 19.30 ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ,ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΟΝ ΦΑΡΟ ΤΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ
– ΚΥΡΙΑΚΗ 8 ΙΟΥΛΙΟΥ «ΧΑΝΙΑ -ΠΑΡΩΝ» ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΣΤΙΣ 19:00 ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ ΧΑΝΙΑ
– ΚΥΡΙΑΚΗ 8 ΙΟΥΛΙΟΥ – ΕΝΙΑΙΑ ΜΗΧΑΝΟΚΙΝΗΤΗ ΠΟΡΕΙΑ, ΣΕΡΡΕΣ, ΔΡΑΜΑ, ΚΑΒΑΛΑ, ΣΗΜΕΙΟ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΛΕΩΝ ΑΜΦΙΠΟΛΗΣ 10:30 ΠΜ
– ΔΕΥΤΕΡΑ 9 ΙΟΥΛΙΟΥ – ΠΑΝΒΟΙΩΤΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΣΤΗΝ ΘΗΒΑ – ΚΕΝΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΘΗΒΑΣ ΣΤΙΣ 7: 30 ΜΜ
– ΔΕΥΤΕΡΑ 9 ΙΟΥΛΙΟΥ ΣΤΙΣ 19:30 ΣΤΗΝ ΒΕΡΓΙΝΑ ΣΤΟΥΣ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥΣ ΤΑΦΟΥΣ
– ΤΡΙΤΗ 10 ΙΟΥΛΙΟΥ ΣΤΗΝ ΞΑΝΘΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΚΟΜΜΑΤΙΣΤΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΞΑΝΘΗΣ, ΣΤΙΣ 7ΜΜ, ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ
– ΤΡΙΤΗ 10 ΙΟΥΛΙΟΥ – ΝΕΟ ΚΑΛΕΣΜΑ ΠΟΡΕΙΑΣ ΣΤΙΣ ΣΕΡΡΕΣ ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ 9:00 ΜΜ
– ΤΕΤΑΡΤΗ 11 ΙΟΥΛΙΟΥ – ΤΡΙΚΑΛΑ – ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΣΤΙΣ 8 ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ
Δείτε εικόνες με τα καλέσματα:



χpentapostagma.gr