02 Νοεμβρίου 2016

ΒΙΝΤΕΟ: Οι πρώτοι που κατέθεσαν εξώδικα στην Εφορία - Η χώρα είναι υπό κατοχή, δεν πληρώνουμε

.


Guardian: Ο άνθρωπος που θα κυβερνά αύριο την Ελλάδα! κάποιοι δεν έχουν καταλάβει ακομα οτι ειναι υπό κατοχή με την βοήθεια τοπικών πρακτόρων προέδρων κτλ
 

«Όποιος κι αν καταλήξει να μετακομίσει στο Μέγαρο Μαξίμου, την επίσημη κατοικία των Ελλήνων πρωθυπουργών, μετά τις εκλογ

“Η χώρα είναι υπό κατοχή, τα χρέη τα δημιούργησαν οι πολιτικοί και οι πολιτικές που ξεπούλησαν τα ταμεία, που έδωσαν τα χρήματα των φορολογούμενων να γίνει η ανακεφαλαίωση των Τραπεζών και τώρα ζητούν να τα πάρουν πίσω με απειλές και παράνομες απαιτήσεις”.Αυτά σημειώνουν, με νομικά όμως τεκμηριωμένο τρόπο, δεκάδες συμπολίτες μας, που ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα του τοπικού παραρτήματος του Σωματείου “Αντίσταση τώρα” κατέθεσαν το πρωί σχετικό εξώδικο στην Εφορία. Το εξώδικο έχει προσωπικό χαρακτήρα και σ’ αυτό εντέλλεται η Εφορία να σταματήσει τις απειλές, γιατί είναι παράνομες, όπως να σταματήσει να ζητά χρήματα που δεν χρωστούν. Σημειώνεται, ότι ο προσωπικός χαρακτήρας, έγκειται στο γεγονός ότι σε περίπτωση επιμονής του Κράτους, οι προσφεύγοντες στα Δικαστήρια -υπάρχουν μέχρι σήμερα δεκάδες αθωώσεις- πρέπει να προσάψουν εξώδικο, από το οποίο να φαίνεται ότι το Κράτος ειδοποιήθηκε νομίμως και εγγράφως για την παρανομία του. Κοντολογίς, όσοι πληρώνουν ή πέφτουν στην παγίδα των δόσεων, στην ουσία αναγνωρίζουν την οφειλή τους, οπότε όσα έχουν δώσει θεωρείται ότι έγινε αυτό με τη θέλησή τους, συνεπώς η όποια δικαστική απόφαση απαλλαγής δεν ισχύει γι’ αυτούς.

ΕΙΚΟΝΕΣ: Μνήμες απο χειμώνα α) κατοχής γύρω από τη ξυλοσόμπα - Ξαναζούμε σε αυτήν την κατοχή του 2016

Πηγή: Κορησός Παλαιοπόταμος
Για δεκάδες χρόνια η ξυλόσομπα είχε χαθεί από το προσκήνιο. Επανήλθε τελευταία λόγω οικονομικής κρίσης.
Υπήρχαν εποχές που η ξυλόσομπα ήταν μεγάλο απόχτημα. Προσπαθούσε να ζεστάνει τα σπίτια, που στα περισσοτερα, από τις χαραμάδες στις πόρτες και στα παράθυρα άκουγες μέσα τον αέρα να σφυρίζει τα χειμωνιάτικα βράδια. Εκτός από ζεστασιά δημιουργούσε θαλπωρή αφού όλη η οικογένεια ήταν συγκεντρωμένη τριγύρω της.
Πριν φτάσει στο σπίτι του φτωχού είχε ήδη φτάσει στο καφενείο του χωριού. Στα δικά μας χωριά αντικατέστησε το «τζάκι» και θεωρούνταν μεγάλη πρόοδος και εξέλιξη για την εποχή. Με τα ξύλα που δεν έλειπαν από κανένα σπίτι, εκτός ζεστασιά παρείχε μαγείρεμα και ψήσιμο.
Οι φωτογραφίες που δανειστήκαμε από το: Φωτογραφίες Μνήμες Παράδοση, αναφέρονται σε παλιότερες και πολύ δυσκολότερες εποχές.


10
Ελλάδα 1948, Φωτογραφία από Dimtri Kessel…για το περιοδικό LIFE
11
Ελλάδα 1948, Φωτογραφία από Dimtri Kessel…για το περιοδικό LIFE
12
13
14
15
16
17

Τελεσίγραφο Πούτιν προς τους Ισλαμιστές: «Έχετε 10 ώρες για να αποχωρήσετε»

Φωτό :FTEROGRAFOS

Ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν ανακοίνωσε σήμερα 2 Νοεμβρίου, μέσω του Ρωσικού Στρατού, ότι θα τεθεί σε ισχύ μια νέα «παύση των εχθροπραξιών» στο Χαλέπι, στη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Συρίας, την Παρασκευή 4 Νοεμβρίου, για δέκα ώρες.


«Ελήφθη απόφαση να τεθεί σε ισχύ στο Χαλέπι ‘ανθρωπιστική παύση’ στις 4 Νοεμβρίου από τις 09:00 ως τις 19:00 (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας)», δήλωσε ο επικεφαλής του γενικού επιτελείου στρατού της Ρωσίας Βαλέρι Γκερασίμοφ.

Παράλληλα ο Γκερασίμοφ ζήτησε από τους ηγέτες των ανταρτών που παραμένουν στο Χαλέπι να εγκαταλείψουν την πόλη.
«Με δεδομένη την ανικανότητα των Αμερικανών συναδέλφων μας να ξεχωρίσουν τους τρομοκράτες από την αντιπολίτευση, κάνουμε άμεση έκκληση σε όλους τους ηγέτες των ένοπλων ομάδων να σταματήσουν τις εχθροπραξίες και να απομακρυνθούν από το Χαλέπι με τα όπλα τους», είπε.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής του ρωσικού στρατού, για τον σκοπό αυτό έχουν δημιουργηθεί δύο διάδρομοι από τους οποίους έχουν αποσυρθεί τα συριακά και τα ρωσικά στρατεύματα. Ένας από τους διαδρόμους οδηγεί στα συροτουρκικά σύνορα προς τα βόρεια και ο άλλος στην επαρχία Ιντλίμπ, νοτιοδυτικά του Χαλεπιού, εξήγησε ο ίδιος.
Εξάλλου ο Γκερασίμοφ επεσήμανε ότι οι αντάρτες υπέστησαν μεγάλες απώλειες στο Χαλέπι στην προσπάθειά τους να σπάσουν τον κλοιό των κυβερνητικών δυνάμεων.
«Όλες οι απόπειρες των ανταρτών να σημειώσουν προόδους στην πόλη του Χαλεπιού ήταν αποτυχημένες. Οι τρομοκράτες υπέστησαν μεγάλες απώλειες σε μαχητές, όπλα και στρατιωτικό εξοπλισμό. Δεν έχουν καμία πιθανότητα να διαφύγουν από την πόλη», τόνισε.

Η μόνη ιστορία που μας χρειάζεται

Η μόνη ιστορία που μας χρειάζεται

Αν ήμουν Υπουργός Παιδείας θα συμπλήρωνα την Ελληνική Ιστορία των Νεοτέρων Χρόνων με το βιβλίο που διαβάζω αυτή τη στιγμή. Θα το έκανα υποχρεωτικό και για τις απολυτήριες εξετάσεις.

Αντί για μάχες και νίκες, επιτυχημένες εκστρατείες, θριάμβους και καταστροφές – αυτό που θα ζητούσα από τους μαθητές θα ήταν να μελετήσουν και ει δυνατόν να απομνημονεύσουν τα βασικά διδάγματα αυτού του βιβλίου.

Το έχει γράψει ο πρύτανης των ιστορικών μας Γιώργος Δερτιλής και μόνον ο τίτλος του αρκεί για να καταλάβετε την επιλογή μου:

ΕΠΤΑ ΠΟΛΕΜΟΙ
ΤΕΣΣΕΡΕΙΣ ΕΜΦΥΛΙΟΙ
ΕΠΤΑ ΠΤΩΧΕΥΣΕΙΣ
1821 – 2016

Ναι, αυτά είναι τα σημαντικά γεγονότα της Νεοελληνικής Ιστορίας – όχι οι μάχες, οι ημερομηνίες και οι ηγέτες.

Και αν καταλάβουμε γιατί επί δύο αιώνες σερνόμαστε από χρεωκοπία σε εμφύλιο κι από εμφύλιο σε χρεωκοπία – ίσως μπορέσουμε να σταματήσουμε αυτόν τον φαύλο κύκλο μέσα στον οποίο βρισκόμαστε και σήμερα – χωμένοι ως τον λαιμό.

Ο φαύλος κύκλος έχει τα εξής στάδια: εθνικισμός  (άρα) υψηλές στρατιωτικές δαπάνες (υπερδιπλάσιες και των πλουσιότερων λαών π. χ. 6,2% του ΑΕΠ από 80-89 έναντι 2,9 της ΕΕ) αλλά χαμηλά έσοδα (ο λαϊκισμός διογκώνει το κράτος και εμποδίζει την σωστή φορολόγηση του πολίτη-πελάτη) άρα καταφυγή σε εξωτερικό δανεισμό – αλλά αδυναμία πληρωμής τοκοχρεολυσίων (λόγω – είπαμε – χαμηλών εσόδων) – άρα χρεωκοπία – επιβολή  διεθνούς ελέγχου (μνημόνιο) κλπ. κλπ. επί επτά φορές (μέχρι τώρα…).

Αυτή είναι η ιστορία μας – κι όχι τα δοξασμένα που μας μαθαίνουν στο σχολείο!

Προσθέστε και ότι οι στρατιωτικές δαπάνες (λόγω πατριωτικού απορρήτου) είναι ο παράδεισος των μιζαδόρων – αλλά και τα δάνεια ο παράδεισος των μεσαζόντων (από τα 70.000.000 χρυσά φράγκα του δανείου της Ανεξαρτησίας - 1824-25 - μόνο τα 13 έφτασαν στην Ελλάδα!).

Θα ήθελα όλοι οι Έλληνες (ξεκινώντας από τους μαθητές) να μελετήσουν και να απομνημονεύσουν τον πίνακα που ακολουθεί:


Ξέρω: θα μου πείτε πως είναι σχηματικός και αφαιρετικός και αδικεί πολλούς. Αλλά μέσα στο βιβλίο υπάρχουν πολλά στοιχεία και ακόμα περισσότερα στη μεγάλη «Ιστορία του Ελληνικού Κράτους» σε 1150 σελίδες, του ίδιου συγγραφέα.

Και μην ξανακούσω αγανάκτηση για τα σημερινά μας «Μνημόνια»! Μνημόνια είχαμε στην Ελλάδα σε όλα μας τα χρόνια ως κράτος («Διεθνή Έλεγχο» τα ονομάζαμε) και πηγαίναμε γυρεύοντας, πριν τελειώσει το ένα, να δημιουργήσουμε καινούργιο…

Όπως τώρα: μετά το τρίτο φλερτάρουμε ήδη με το τέταρτο.

Το βιβλίο αυτό αναδεικνύει την σημασία που έπαιξε η παρουσία του στρατού στην ιστορία μας. Ο στρατός – ο πιο αδιαφανής θεσμός στην Ελλάδα, πιο ταμπού ακόμα κι από την Εκκλησία. Χρήσιμος όμως για μίζες και θεαματικές παρελάσεις.

Στο βιβλίο εμπεριέχεται μία αποκαλυπτική  άποψη (1869) του Gladstone (πρωθυπουργού της Μ. Βρετανίας) για την Ελλάδα: «Εφόσον η εγγύηση των τριών Δυνάμεων την προστατεύει από τυχόν επίθεση, οφείλει να μην έχει στρατό και στόλο αλλά απλώς και μόνο αστυνομία. Αν δεν μπορεί να ορθοποδήσει υιοθετώντας αυτή την αρχή, δεν θα ορθοποδήσει ποτέ».


Αλλά πού να ακούσουν τέτοια συμβουλή οι στρατόκαυλοι της Ελλάδας. (Αχ, ευτυχισμένη Κόστα Ρίκα, που δεν έχεις στρατό, αλλά μόνο αστυνομία…). Εμείς συντηρούμε στρατόπεδο ακόμα και στην Λακωνία, χίλια χιλιόμετρα μακριά από τα σύνορα. Και τα τετρακόσια εκατομμύρια που πρέπει (βάσει μνημονίου) να επιστρέψει ο κ. Καμμένος, παραμένουν ακόμα στον προϋπολογισμό του στρατού. (Τσακωνόμαστε όμως για τα 255 από τις άδειες του κ. Παππά…).




boncatblocgspot.com

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΣΥΛΛΗΨΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥ ΑΝΤΩΝΗ ΜΥΛΩΝΑΚΗ! ΑΠΟ ΤΟ ΜΑΥΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ - ΜΠΟΥΚΑΡΑΝ ΣΤΗΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΤΟΥ ΑΡΤ!


– Η επιχείρηση
Ήταν λίγο μετά τις 6 το απόγευμα της Τρίτης 1 Νοεμβρίου! Στην οδό Πραξιτέλους, έναν ήσυχο δρόμο στις Τζιτζιφιές της Καλλιθέας σταματούν δυο αυτοκίνητα και μια μηχανή μεγάλου κυβισμού! Η γειτονιά είναι μικρή, η παρουσία τους γίνεται αμέσως αντιληπτή..
Ο συγκεκριμένος δρόμος, φιλοξενεί τις εγκαταστάσεις του Τηλεοπτικού σταθμού «αρτ»! Κάτω στο δρόμο οι συνολικά 5 νεαροί- όλοι τους σε εμφάνιση θύμιζαν φοιτητές της Πανσπουδαστικής της αστυνομικής περίμεναν στα αυτοκινητα τους

Πάνω, στον δεύτερο όροφο, ο παρουσιαστής του ΕΚΡΗΚΤΙΚΟΥ ΔΕΛΤΙΟΥ του καναλιού, Αντώνης Μυλωνάκης και το επιτελείου του βρισκόταν σε σύσκεψη για τα θέματα της ενημερωτικής εκπομπής του…
Μια ώρα και 30 λεπτά μετά ο παρουσιαστής θα χαιρετά… «Ψηλά το κεφάλι.. καλό βράδυ σε όλους» θα είναι τα λόγια του!
Το δελτίο κλείνει….
Την ίδια ώρα ανοίγουν οι πόρτες των 2 αυτοκίνητων! Δυο παλικαριά θα κατέβουν και θα αρχίσουν να ανεβαίνουν τα σκαλοπάτια του τηλεοπτικού σταθμού. Θα ανοίξουν την πόρτα, θα καλησπερισουν ρωτώντας την υπεύθυνη ασφαλείας του κτηρίου «ο κύριος Μυλωνάκης είναι στο γραφείο του;»
Ώρα 22:45! Το τεχνικό και δημοσιογραφικό επιτελείο του ΕΚΡΗΚΤΙΚΟΥ ΔΕΛΤΙΟΥ αρχίζει να αποχωρεί! Στο γραφείο του Αντώνη Μυλωνάκη παραμένει ο ίδιος, η Βουλευτής της Ν.Δ. Μαρία Αντωνίου που ήταν και καλεσμένη της εκπομπής και το στενό του επιτελείο.
Κάτω στην είσοδο του καναλιού παραμένουν οι δυο άγνωστοι!!
ΩΡΑ 23:34!
Tα φώτα στην αίθουσα σύνταξης σβήνουν! Στο γραφείο του θα παραμείνει μόνο ο Αντώνης Μυλωνάκης! Είναι η ώρα που ο παρουσιαστής, όπως ειχε αποκαλύψει εδώ σε εμάς στην εκπομπή ΜΑΚΕΛΕΛΕ, απαντά ο ίδιος στα ηλεκτρονικά μηνύματα των τηλεθεατών του.
ΩΡΑ 23:39! To τηλέφωνο του γραφείου του θα χτυπήσει! … « Ναι έρχομαι θα πει..»
ΩΡΑ 23:41! O παρουσιαστής του ΕΚΡΗΚΤΙΚΟΥ ΔΕΛΤΙΟΥ κατεβαίνει στην είσοδο! Οι 2 νεαροί θα του συστηθούν ως αξιωματικοί του τμήματος προστασίας του πολιτεύματος. Τον παρακαλούν να τους ακολουθήσει στην Γ.Α.Δ.Α ! «Εντάξει παιδιά αλλάζω και τα λεμέ σε λίγο» θα τους πει ο Μυλωνάκης!
ΩΡΑ 23:59 Στο κανάλι καταφτάνει από το αρχηγείο η επικεφαλής του κλιμακίου! Η ίδια θα μπει στο κτήριο και συνοδευόμενη από αστυνομικό κάνοντας φύλλο και φτερό όλα τα γραφεία του σταθμού!
πηγή






 ΔΕΙΤΕ ΒΙΝΤΕΟ ΜΕ ΤΟΝ ΣΤΕΦΑΝΟ ΧΙΟ


          ..

από το makeleio.gr


ΚΑΡΕ ΚΑΡΕ Η ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΣΥΛΛΗΨΗΣ ΤΟΥ ΑΝΤΩΝΗ ΜΥΛΩΝΑΚΗ! ΜΠΟΥΚΑΡΑΝ ΣΤΗΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΤΟΥ ΑΡΤ!


milonakis-sylipsi

ΆΓΡΙΑ ΝΥΧΤΑ ΚΑΤΑΔΙΩΞΗΣ ΣΤΙΣ ΤΖΙΤΖΙΦΙΕΣ- ΆΦΑΝΤΟΣ Ο ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΗΣ ΤΟΥ ΕΚΡΗΚΤΙΚΟΥ ΔΕΛΤΙΟΥ- ΜΑ ΚΑΛΑ ,ΕΧΕΙ ΕΛΙΚΟΔΡΟΜΙΟ ΣΤΗΝ ΤΑΡΑΤΣΑ ΤΟΥ ΑΡΤ;
  • ΝΤΟΥ στο «αρτ» για να συλλάβουν τον Αντώνη Μυλωνάκη!
  • Τον έψαχναν σε όλο το κτήριο!
  • Καλά με ελικόπτερο τους την κοπάνησε ο στρατηγός- πιλότος της αεροπορίας Ελληνικού Στρατού!
  • Όλο το παρασκήνιο ΚΑΡΕ ΚΑΡΕ
Η επιχείρηση
Ήταν λίγο μετά τις 6 το απόγευμα της Τρίτης 1 Νοεμβρίου! Στην οδό Πραξιτέλους, έναν ήσυχο δρόμο στις Τζιτζιφιές της Καλλιθέας σταματούν δυο αυτοκίνητα και μια μηχανή μεγάλου κυβισμού! Η γειτονιά είναι μικρή, η παρουσία τους γίνεται αμέσως αντιληπτή..
Ο συγκεκριμένος δρόμος, φιλοξενεί τις εγκαταστάσεις του Τηλεοπτικού σταθμού «αρτ»! Κάτω στο δρόμο οι συνολικά 5 νεαροί- όλοι τους σε εμφάνιση θύμιζαν φοιτητές της Πανσπουδαστικής της νομικής περίμεναν στα αυτοκινητα τους …
Πάνω, στον δεύτερο όροφο, ο παρουσιαστής του ΕΚΡΗΚΤΙΚΟΥ ΔΕΛΤΙΟΥ του καναλιού, Αντώνης Μυλωνάκης και το επιτελείου του βρισκόταν σε σύσκεψη για τα θέματα της ενημερωτικής εκπομπής του…
antonis milonakis 2
Στις 9 ακριβώς πέφτει σήμα έναρξης του κεντρικού δελτίου!
antonis milonakis 1
Μια ώρα και 30 λεπτά μετά ο παρουσιαστής θα χαιρετά… «Ψηλά το κεφάλι.. καλό βράδυ σε όλους» θα είναι τα λόγια του!
Το δελτίο κλείνει….
Την ίδια ώρα ανοίγουν οι πόρτες των 2 αυτοκίνητων! Δυο παλικαριά θα κατέβουν και θα αρχίσουν να ανεβαίνουν τα σκαλοπάτια του τηλεοπτικού σταθμού. Θα ανοίξουν την πόρτα, θα καλησπερισουν ρωτώντας  την υπεύθυνη ασφαλείας του κτηρίου «ο κύριος Μυλωνάκης είναι στο γραφείο του;»
Ώρα 22:45! Το τεχνικό και δημοσιογραφικό επιτελείο του ΕΚΡΗΚΤΙΚΟΥ ΔΕΛΤΙΟΥ αρχίζει να αποχωρεί! Στο γραφείο του Αντώνη Μυλωνάκη παραμένει ο ίδιος, η Βουλευτής της Ν.Δ. Μαρία Αντωνίου που ήταν και καλεσμένη της εκπομπής και το στενό του επιτελείο.
Κάτω στην είσοδο του καναλιού παραμένουν οι δυο άγνωστοι!!
ΩΡΑ 23:34!
antonis milonakis 3

Tα φώτα στην αίθουσα σύνταξης σβήνουν! Στο γραφείο του θα παραμείνει μόνο ο Αντώνης Μυλωνάκης! Είναι η ώρα που ο παρουσιαστής, όπως ειχε αποκαλύψει εδώ σε εμάς στην εκπομπή

ΜΑΚΕΛΕΛΕ, απαντά ο ίδιος στα ηλεκτρονικά μηνύματα των τηλεθεατών του.

ΩΡΑ 23:39! To τηλέφωνο του γραφείου του θα χτυπήσει! … « Ναι έρχομαι θα πει..»

ΩΡΑ 23:41! O παρουσιαστής του ΕΚΡΗΚΤΙΚΟΥ ΔΕΛΤΙΟΥ κατεβαίνει στην είσοδο! Οι 2 νεαροί θα του συστηθούν ως αξιωματικοί του τμήματος προστασίας του πολιτεύματος. Τον παρακαλούν να τους ακολουθήσει στην Γ.Α.Δ.Α ! «Εντάξει παιδιά αλλάζω και τα λεμέ σε λίγο» θα τους πει ο Μυλωνάκης!

ΩΡΑ 23:59 Στο κανάλι καταφτάνει από το αρχηγείο η επικεφαλής του κλιμακίου! Η ίδια θα μπει στο κτήριο και συνοδευόμενη από αστυνομικό κάνοντας φύλλο και φτερό όλα τα γραφεία του σταθμού!

Ο ελικοπτεράς του Ελληνικού Στρατού δεν βρέθηκε ποτέ…
Στην οδό Πραξιτέλους λίγο αργότερα οι αξιωματικοί του συγκεκριμένου τμήματος θα ανταλλάσσουν «γαλλικά» μεταξύ τους!
Το πώς έφυγε κύριος από το κτήριο (αν έφυγε) – που και πως πέρασε την βραδιά του( με κορυφαίο υπουργό της κυβέρνησης Καραμανλή) – και… όλο το χθεσινό παρασκήνιο της επιχείρησης «φίμωσης» του τύπου θα μας το πει ο ίδιος σήμερα στις 9 το βράδυ από το ΕΚΡΗΚΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ του αρτ ή στην χειρότερη περίπτωση- γιατί ποτέ δεν ξέρεις- εδώ από εμάς στο makeleio.gr

Επισκεψη Λαμπρόφ - συνάντηση Πάκη Παυλόπουλου με τον ρώσο υπουργό Εξωτερικών Λαμπρόφ


Video 1

Ο Σεργκέι Λαβρόφ στην Αθήνα

Με σύντομο χαιρετισμό του Ρώσου υπουργού Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ, παρουσία των υπουργών Νίκου Κοτζιά και Πάνου Σκουρλέτη, ξεκίνησαν οι εργασίες του Ελληνορωσικού Ενεργειακού Συνεδρίου, που πραγματοποιείται στο πλαίσιο του 4ου Ελληνο-Ρωσικού Κοινωνικού Φόρουμ, στο Ζάππειο Μέγαρο.
«Πάντα η Ρωσία επιθυμεί καλή συνεργασία με την Ελλάδα σε όλα τα επίπεδα και πόσο μάλλον στα ενεργειακά, για το οποίο προσπαθούμε πολύ», τόνισε, σε αποκλειστική δήλωσή του όπως αναφέρει το Newsbomb.gr και τη Μαρία Γιαχνάκη, ο κ. Λαβρόφ.


Στο πλασίσιο του 4ου Ελληνo-Ρωσικού Κοινωνικού Φόρουμ, η Ελληνική Εταιρεία Ενεργειακής Οικονομίας (ΗΑΕE.gr) και ο οργανισμός Pommel Holdings Inc συνδιοργάνωσαν συνέδριο με θέμα τις ενεργειακές σχέσεις Ελλάδας-Ρωσίας, το οποίο πραγματοποιείται αυτή την ώρα στο Ζάππειο Μέγαρο, υπό την αιγίδα του υπουργείου Εξωτερικών της Ελλάδας και της Ρωσικής Πρεσβείας στην Ελλάδα.
Το ενεργειακό συνέδριο, το οποίο εντάσσεται στο επίσημο πρόγραμμα του «Έτους Φιλίας Ελλάδας-Ρωσίας 2016» τίμησαν με τους χαιρετισμούς τους οι ΥΠΕΞ των δύο χωρών, κ. Σεργκέι Λαβρόφ και κ. Νίκος Κοτζιάς, ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ. Πάνος Σκουρλέτης, ο υφυπουργός Ενέργειας της Ρωσίας, κ. Yanovsky Anatoly, καθώς και διευθυντικά στελέχη του ενεργειακού χώρου από τις δύο χώρες.
Ο Σεργκέι Λαβρόφ στο χαιρετισμό του εκθείασε τις καλές σχέσεις των δυο χωρών και την ανάγκη συνεργασίας τους και ανέφερε όλες τις προσπάθειες που κάνει η Ρωσία γι’ αυτό.
Αποτελούμενο από τρεις άξονες, το συνέδριο παρουσίασε μια σφαιρική εικόνα των ελληνορωσικών σχέσεων, με έμφαση στις ενεργειακές σχέσεις και τις μελλοντικές προοπτικές τους.
Συγκεκριμένα, μετά τις προσφωνήσεις των ανώτατων επισήμων των δύο χωρών, εξετάστηκαν θέματα ελληνορωσικής συνεργασίας και προοπτικών στους τομείς του ηλεκτρισμού, του φυσικού αερίου και των γεωστρατηγικών συσχετισμών στην ευρύτερη περιοχή μας.



Χαιρετισμός Λαβρόφ στο Ζάππειο Μέγαρο
lavrof sunedrio
«Μόλις τώρα είχα συνάντηση με τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα και διαπιστώθηκε η δυναμική της αμοιβαίας φιλίας και ο αλλησεβασμός αναμέσα στις δύο χώρες», τόνισε ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας, Σεργκέι Λαβρόφ στον σύντομο χαιρετισμό του στο Ελληνο-ρωσικό Ενεργειακό Συνέδριο.

Ο κ. Λαβρόφ αναφέρθηκε στη σημερινή διεθνή συγκυρία, την οποία χαρακτήρισε δύσκολη, χαιρέτισε τη δράση της κοινωνικής διπλωματίας και τόνισε την ανάγκη ύπαρξης του Ελληνο-ρωσικού Κοινωνικού Φόρουμ, σημειώνοντας πως «αποκτά ξεχωριστή σημασία και γίνεται ιδαίτερα σημαντικό για να εξετάσουμε το μέλλον».

Περαιτέρω, υπογράμμισε πως αποτελεί ένα καλό βήμα για την ύπαρξη διεθνών επαφών και διαλόγου και έχει προσφέρει σημαντικά στους τομείς ανάπτυξης των διμερών σχέσεων. Επεσήμανε, δε, πως είναι συμβολικό ότι η καινούργια 4η Σύνοδος του Ελληνο-ρωσικού Κοινωνικού Φόρουμ γίνεται στο πλαίσιο του αφιερωματικού έτους Ελλάδας-Ρωσίας, κατά τη διάρκεια του οποίου έγιναν εντυπωσιακές εκδηλώσεις, από ανταλλαγές μουσειακών εκθεμάτων έως τη δημιουργία στρογγυλών τραπεζών με ένα ευρύ φάσμα θέματων από τον τουρισμό, την ενέργεια και το εμπόριο.

labrof synedrio


Ιδιαίτερη σημασία έδωσε ο κ. Λαβρόφ στη φετινή Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, στην οποία η Ρωσία ήταν τιμώμενη χώρα, και έκανε λόγο για σημαντικό βήμα στη σύσφιξη των διμερών σχέσεων.

Στη συνέχεια στάθηκε στην πνευματική εγγύτητα μεταξύ των δύο λαών, η οποία υπάρχει, όπως σημείωσε, πέρα από οποιαδήποτε συγκυρία και ταλαντεύσεις στις πολιτικές επιλογές.

Με αφορμή τη συμπλήρωση, του χρόνου, 190 ετών από τη Ναυμαχία του Ναυαρίνου, ο Ρώσος υπουργός τόνισε πως «πρέπει από κοινού να δούμε πώς θα τιμήσουμε αυτήν τη σημαντική επέτειο».

Αναφερόμενος στον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο, παρατήρησε: «Ήμασταν στο ίδιο μετερίζι και πολεμήσαμε από κοινού κατά του φασισμού». Επίσης, συνεχάρη την Ελλάδα για το «Όχι» του 1940. «Συγχαίρω τους Έλληνες φίλους μας για την πρόσφατη επέτειο του "Όχι", τον αγέρωχο, άκαμπτο, θαρραλεό ελληνικό λαό, ο οποίος απέρριψε το τελεσίγραφο των φασιστών και απάντησε με ένα αγέρωχο "Όχι"», είπε χαρακτηριστικά.

Ολοκληρώνοντας τη σύντομη παρέμαβασή του, ο κ. Λαβρόφ εξέφρασε την πεποίθηση πως το σημερινό 4ο Ελληνο-ρωσικό Κοινωνικό Φόρουμ θα αποτελέσει ένα σημαντικό βήμα για την ενίσχυση και τη διεύρυνση των ελληνο-ρωσικών σχέσεων.
Γίνεται πραγματικότητα ο ρωσικός αγωγός φυσικού αερίου
skourleths synedrio

Ο σχεδιασμός για την κατασκευή αγωγού μεταφοράς ρωσικού φυσικού αερίου μέσω Ελλάδας και Ιταλίας εξυπηρετεί τη στρατηγική της Ευρωπαϊκής Ένωσης για ενίσχυση της ασφάλειας εφοδιασμού και διαφοροποίηση των πηγών, τόνισε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Πάνος Σκουρλέτης.

Ο κ. Σκουρλέτης σημείωσε ως θετικό το γεγονός ότι η ρωσική πλευρά ενστερνίζεται πλήρως τους Κοινοτικούς κανόνες , τόνισε ωστόσο ότι μετά την υπογραφή σχετικού μνημονίου μεταξύ της ΔΕΠΑ, της ιταλικής Edison και της ρωσικής Gazprom για τον αγωγό, τον περασμένο Φεβρουάριο, η συζήτηση για την αναζήτηση πηγών και οδεύσεων πρέπει να επεκταθεί και σε άλλα κράτη.
«Οι ενεργειακές ανάγκες της Ευρώπης θα αυξηθούν τα επόμενα χρόνια, τώρα είναι η στιγμή για τη διαμόρφωση των σχεδίων που θα απαντούν σε αυτές τις ανάγκες», τόνισε ο υπουργός.

Αναφερόμενος στις ελληνορωσικές ενεργειακές σχέσεις ο κ. Σκουρλέτης ανέφερε ότι «μας δίνεται η ευκαιρία για μια αναγκαία επικαιροποίηση, κάνοντας στην άκρη ό,τι δεν μας βοηθά να πάμε μπροστά». Επεσήμανε ακόμη ότι η Ρωσία αποτελεί τον μεγαλύτερο προμηθευτή φυσικού αερίου για την Ελλάδα, ενώ πρόσφατα η ενεργειακή συνεργασία επεκτάθηκε στον τομέα του πετρελαίου, με τη συμφωνία των ΕΛΠΕ με τη ROSNEFT για προμήθεια αργού αλλά και στον τομέα της εξοικονόμησης και των ανανεώσιμων πηγών.
«Οι ενεργειακές μας σχέσεις, έχουν παρελθόν, παρόν και μέλλον. Όσο κι αν σεβόμαστε το παρελθόν, όσο κι αν δεσμευόμαστε από το παρόν, εκείνο που πρέπει να μας ενδιαφέρει είναι το μέλλον», είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός.

Τέλος περιέγραψε τα βήματα που υλοποιούνται για την ανάδειξη της χώρας μας σε περιφερειακό ενεργειακό κόμβο με τους αγωγούς ΤΑΡ και ελληνοβουλγαρικό, την αναβάθμιση του σταθμού υγροποιημένου φυσικού αερίου στη Ρεβυθούσα και την κατασκευή νέου στην Αλεξανδρούπολη και τις συζητήσεις με Ισραήλ, Κύπρο και Αίγυπτο για μεταφορά φυσικού αερίου από την Ανατολική Μεσόγειο μέσω Ελλάδας στην Ευρώπη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ολοκληρώθηκε η συνάντηση Τσίπρα - Λαβρόφ στο Μαξίμου

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση Τσίπρα - Λαβρόφ στο Μαξίμου

Συνάντηση Λαβρόφ με Τσίπρα - Παυλόπουλο
Νωρίτερα ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας, πραγματοποίησε συναντήσεις διαδοχικά με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο και με τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα στο Μέγαρο Μαξίμου, με την ατζέντα των συνομιλιών να αφορά το Κυπριακό, το προσφυγικό τις ελληνο-ρωσικές σχέσεις αλλά και τον πόλεμο στη Συρία.
Κατά την συνάντηση του με το Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο, ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας έστειλε διπλό μήνυμα για Κυπριακό και Συρία.
«Κάποιοι δεν θέλουν την επίλυση του Κυπριακού. Δεν δεχόμαστε τις προσπάθειες άσκησης πιέσεων έξωθεν ή τις προσπάθειες να οριστούν προθεσμίες» είπε χαρακτηριστικά ο ρώσος ΥΠΕΞ.

Ο ίδιος μάλιστα υπογράμμισε πως η Ρωσία στηρίζει λύση στη βάση των αποφάσεων του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ και πρέπει οι ελληνοκύπριοι και οι τουρκοκύπριοι να συμφωνήσουν και στα τρία βασικά ζητήματα που αφορούν στην κυριαρχία, το περιουσιακό και τις εγγυήσεις.
Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ

Στη συνέχεια ο κ. Λαβρόφ κατευθύνθηκε μαζί με τον Έλληνα υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά, στο Μέγαρο Μαξίμου, όπου πραγματοποιήθηκε η προγραμματισμένη συνάντηση με τον Αλέξη Τσίπρα.
Κατά την συνάντηση Τσίπρα - Λαβρόφ τονίστηκε από τον Έλληνα πρωθυπουργό η κρισιμότητα των στιγμών που γίνεται η επίσκεψη, ενώ στο «τραπέζι» των συνομιλιών κυριάρχησαν Κυπριακό, Συρία, προσφυγικό και η οικονομική συνεργασία Ελλάδας-Ρωσίας.
«Έρχεστε σε μια κρίσιμη στιγμή για τη σταθερότητα στην ευρύτερη περιοχή και η παρουσία σας σηματοδοτεί την ανάγκη να διατηρήσουμε τις πολύ στενές σχέσεις, αναγκαίες σχέσεις, ανάμεσα στην Ελλάδα και τη Ρωσική Ομοσπονδία, αλλά και ανάμεσα στην Ευρώπη και τη Ρωσική Ομοσπονδία, αν θέλουμε να προωθήσουμε την υπόθεση της ειρήνης και της σταθερότητας», είπε χαρακτηριστικά ο Αλέξης Τσίπρας.

Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ

                                  .



ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ : Στην Θεσσαλονίκη και Πάτρα μπλόκαραν τους πλειστηριασμούς οι πολίτες - ένταση και μάχες στην Αθήνα

 ΑΚΟΜΗ ΜΙΑ ΤΕΤΑΡΤΗ  ΑΓΩΝΙΑΣ ΚΑΙ ΑΓΩΝΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΤΩΝ ΥΠΟΤΑΓΜΕΝΩΝ  ...ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ 


Φωτογραφία: EUROKINISSI
Φωτογραφία: EUROKINISSI

Για ακόμη μία Τετάρτη ματαιώθηκαν πλειστηριασμοί με δυναμική παρέμβαση πολιτών, φορέων και οργανώσεων σε πόλεις της χώρας.

Αυτή την φορά σε Θεσσαλονίκη και Πάτρα οι δυναμικές αντιδράσεις είχαν ως αποτέλεσμα την ματαίωση των πλειστηριασμών, ενώ ένταση σημειώθηκε και στην Αθήνα.
Παρά την αποχή των συμβολαιογράφων σήμερα στην αίθουσα του Ειρηνοδικείου, στο Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης, ξεκίνησε η διαδικασία για πλειστηριασμό.

 Ωστόσο η υπόθεση δεν αφορούσε πρώτη κατοικία και δεν εμπλεκόταν το δημόσιο ή κάποια τράπεζα. Με ειδική άδεια άλλωστε γίνονται πλειστηριασμοί που αφορούν διαφορές μεταξύ ιδιωτών.
Ετσι και σήμερα ο πλειστηριασμός αφορούσε δυο κατοικίες και έναν αποθηκευτικό χώρο.

Πάντως, έπειτα από διαπραγματεύσεις των συγκεντρωμένων (μετά από αντιδράσεις) με το συμβολαιογράφο κι αντεγκλήσεις δεν έγιναν πλειστηριασμοί. 

Να σημειωθεί ότι περίπου 200 άτομα συγκεντρώθηκαν σήμερα έξω από τα δικαστήρια φωνάζοντας συνθήματα και κρατώντας πανό και στη συνέχεια μπήκαν μέσα στην αίθουσα του Ειρηνοδικείου.

Νωρίτερα, την Τρίτη το απόγευμα προηγήθηκε εισβολή στο γραφείο του προέδρου των Συμβολαιογράφων Θεσσαλονίκης σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τους πλειστηριασμούς.


Πιστοί στο ραντεβού τους για μία ακόμη Τετάρτη μέλη της Επιτροπής Πολιτών, εκπρόσωποι φορέων και οργανώσεων βρέθηκαν έξω από το Ειρηνοδικείο της Πάτρας και μπλόκαραν και πάλι τους πλειστηριασμούς, καταφέρνοντας να μην πραγματοποιηθεί κανένας. Με σύνθημα «Κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη» απέτρεψαν και πάλι τις δίκες.




Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν στο Ειρηνοδικείο Περιστερίου, δεκάδες πολίτες από φορείς και οργανώσεις με αποτέλεσμα να υπάρξει μεγάλη ένταση, ενώ διακριτική παρουσία είχε η ΕΛΑΣ. Ωστόσο, η απουσία συμβολαιογράφου από τον σημερινό προγραμματισμένο πλειστηριασμό Α’κατοικίας, έδωσε... παράταση στην αγωνία της οικογένειας από το Περιστέρι.







Πηγή: Seleo, Best

ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΗΓΕΤΗΣ- ΧΛΩΜΙΑΣΑΝ ΟΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ - Τους ξεφτιλισε ο Πουτιν με μια ανακοινωση του πριν απο λιγο


Το xaftas.com δεν φέρει καμία απολύτως ευθύνηγια την εγκυρότητα του θέματος καθώς και για τα σχόλια των επισκεπτών. Τα θέματα του xaftas.com ειναι συλλογή ειδήσεων με σκοπό την ενημέρωση και την ψυχαγωγία του επισκέπτη.

Ακολουθεί απόσπασμα της ομιλίας του Ρώσου.
Προέδρου Βλαντιμιρ Πούτιν στο ρωσικό Κοινοβούλιο!
ΜΗΠΩΣ ΑΚΟΥΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ???
Στη Ρωσία ζουν Ρώσοι.
Οποιαδήποτε μειονότητα από οπουδήποτε, αν θέλει να ζει στην Ρωσία, και να τρώει φαγητό στην Ρωσία, θα πρέπει να μιλάει ρωσικά και να σέβεται τους ρωσικούς νόμους.
του Αντώνη Δρογώση

Αν επιθυμούν το νόμο της Σαρίας, τους συμβουλεύουμε να πάνε σε εκείνα τα μέρη που είναι νόμος του κράτους τους.
Δεν θα τους χορηγήσουμε ειδικά προνόμια και δεν θα προσπαθήσουμε να αλλάξουμε τους νόμους μας, έτσι ώστε να ταιριάζουν στις επιθυμίες τους, ανεξάρτητα πόσο δυνατά θα φωνάζουν περί διακρίσεων
Εμείς μαθαίνουμε καλύτερα από τις αυτοκτονίες στην Αμερική, την Αγγλία, την Ολλανδία και τη Γαλλία, αν πρόκειται να επιζήσουμε ως ένα έθνος.
Τα Ρωσικά έθιμα και παραδόσεις, δεν είναι συμβατά με την έλλειψη της κουλτούραςή του πρωτόγονου τρόπου ζωής των εισαγώμενων μειονοτήτων.
Όταν η Δούμα νομοθετεί, πρέπει να έχει υπόψη της το εθνικό συμφέρον πρώτα,σημειώνοντας πάντα, ότι οι μειονότητες δεν είναι Ρώσοι πολίτες.

 
 
 
 
 
 
 
Αν επιθυμούν το νόμο της Σαρίας, τους συμβουλεύουμε να πάνε σε εκείνα τα μέρη που είναι νόμος του κράτους τους.
Δεν θα τους χορηγήσουμε ειδικά προνόμια και δεν θα προσπαθήσουμε να αλλάξουμε τους νόμους μας, έτσι ώστε να ταιριάζουν στις επιθυμίες τους, ανεξάρτητα πόσο δυνατά θα φωνάζουν περί διακρίσεων
Εμείς μαθαίνουμε καλύτερα από τις αυτοκτονίες στην Αμερική, την Αγγλία, την Ολλανδία και τη Γαλλία, αν πρόκειται να επιζήσουμε ως ένα έθνος.
Τα Ρωσικά έθιμα και παραδόσεις, δεν είναι συμβατά με την έλλειψη της κουλτούραςή του πρωτόγονου τρόπου ζωής των εισαγώμενων μειονοτήτων.
Όταν η Δούμα νομοθετεί, πρέπει να έχει υπόψη της το εθνικό συμφέρον πρώτα,σημειώνοντας πάντα, ότι οι μειονότητες δεν είναι Ρώσοι πολίτες.

Απορρίφθηκε από τους δυνάστες τοκογλύφους ο ειδικός ακατάσχετος λογαριασμός

Τίτλος  : fyllokaiftero1.blogspot.com

ΣΧΟΛΙΟ: Οποιος αποκαλεί τους δυνάστες τοκογλύφους της Ελλάδος δανειστές δεν είναι αντιμνημονιακός αλλα πολιτικός λοποδύτης η καθαρό τσιράκι τους.

 

(Απορρίφθηκε από τους δανειστές ο ειδικός ακατάσχετος λογαριασμός

 




Μάριος Χριστοδούλου
 Τίτλους τέλους στον ειδικό ακατάσχετο λογαριασμό και τις πρωθυπουργικές εξαγγελίες βάζουν οριστικά οι δανειστές έπειτα από ατέρμονες διαπραγματεύσεις που είχαν με την ελληνική πλευρά. Η κυβέρνηση, αδυνατώντας να κάμψει τις ισχυρές αντιδράσεις που προέβαλαν οι θεσμοί για τη δημιουργία ειδικού επαγγελματικού λογαριασμού για τις υπερχρεωμένες επιχειρήσεις, αποφάσισε τελικά να εγκαταλείψει τις όποιες προσπάθειες. Προκειμένου όμως να αποφύγει νέες κατηγορίες περί δημαγωγίας από την αντιπολίτευση, προωθεί -ως εναλλακτική πρόταση- αυξημένο πακέτο φορολογικών κινήτρων για όσους χρησιμοποιούν πιστωτικές και χρεωστικές κάρτες στις συναλλαγές τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο σχέδιο του οικονομικού επιτελείου δεν περιλαμβανόνταν αρχικά η δημιουργία του ειδικού επαγγελματικού λογαριασμού αλλά τα φορολογικά κίνητρα για τα φυσικά και νομικά πρόσωπα που θα χρησιμοποιούν κατά κόρον το πλαστικό χρήμα στην καθημερινότητά τους.

Ωστόσο μέλη της κυβέρνησης έπεισαν τον πρωθυπουργό για την ανάγκη θεσμοθέτησης λογαριασμού αποκλειστικής χρήσης για πληρωμή προμηθευτών, μισθοδοσίας και ασφαλιστικών και φορολογικών εισφορών, χωρίς δυνατότητα κατάσχεσης, κάτι το οποίο, όπως προαναφέρθηκε, απορρίφθηκε από τους δανειστές θέτοντας σε κίνδυνο τον αρχικό σχεδιασμό για τις ηλεκτρονικές συναλλαγές.

Το σχέδιο προβλέπει λοταρίες και επιπλέον έκπτωση φόρου (πέραν του αφορολόγητου ορίου) για τους φορολογούμενους αλλά και τις επιχειρήσεις που κάνουν χρήση των πιστωτικών ή χρεωστικών καρτών τους.

Σύμφωνα με παράγοντες του υπουργείου Οικονομικών, η παροχή μόνο του αφορολόγητου ορίου για όσους πληρώνουν με πλαστικό χρήμα δεν φαίνεται να επαρκεί και για αυτό τον λόγο γίνονται διαπραγματεύσεις με τους πιστωτές της χώρας προκειμένου να βρεθούν τα φορολογικά κίνητρα που θα ενδυναμώσουν το μέτρο.

Τζούλια Αλεξανδράτου: «Γιατί να μην γίνω πρωθυπουργός; Θέλω να συνεχίσω το έργο της Μελίνας Μερκούρη»

 

Τζούλια Αλεξανδράτου: «Γιατί να μην γίνω πρωθυπουργός; Θέλω να συνεχίσω το έργο της Μελίνας Μερκούρη» 

 

 

Όταν θα πάω Παππά μου στο παζάρι, τουλάχιστον να ξέρω αν θέλω να πουλήσω ή να αγοράσω


«Η γεωργία στη Βενεζουέλα καλύπτει το μικρότερο κομμάτι της οικονομίας από οποιαδήποτε άλλη χώρα της Λατινικής Αμερικής. Από την ανακάλυψη της ύπαρξης πετρελαίου στις αρχές του 20ου αιώνα μέχρι τη δεκαετία του ’40, η σημασία της γεωργίας στη Βενεζουέλα μειώθηκε δραστικά». Το προηγούμενο είναι μετάφραση άρθρου του Wikipedia στη γεωργία της Βενεζουέλας.

Στη Βενεζουέλα, η αγροτική οικονομία καλύπτει το 3% του ακαθαρίστου εθνικού προϊόντος. Στα 10 πλέον εξαγώγιμα προϊόντα της χώρας υπάρχει μόνο ένα που να αφορά τροφές, είναι τα ψάρια στην 9η θέση. Η χώρα δεν είναι αυτάρκης. Τα 2/3 των αγροτικών προϊόντων που καταναλώνει είναι εισαγωγές, με το στάρι, το καλαμπόκι, την σόγια, τις ζωοτροφές και τα φυτικά έλαια να εισάγονται από την Αμερική. Τον Μάρτιο του 2014, οι Βενεζουελάνοι άρχισαν να λεηλατούν τα σούπερ μάρκετ. Τέσσερις μήνες αργότερα, οι αγρότες και παραγωγοί πήραν διαταγή να πουλάνε από το 30% μέχρι και το 100% των προϊόντων τους σε κρατικούς οργανισμούς.

Σε αυτό το σημείο, ο Νίκος Παππάς, που είπε ότι το ταξίδι του στη Βενεζουέλα είχε σαν αντικείμενο την αγορά προϊόντων από κρατικά σουπερμάρκετ, θα είχε πάρει ένα χαρτομάντιλο και θα σκούπιζε την οθόνη του υπολογιστή του στο σημείο που ακούμπησε η μύτη του. Και ακόμα και αν δεν το έκανε αμέσως, θα το έκανε όταν διάβαζε το tweet του ειδικού στις offshore Kύπριου δικηγόρου Αρτέμη Αρτεμίου: «Σιγά να μην πήγαμε στα supermarket της Βενεζουέλας για να αγοράσουμε πιπεριές και φασόλια». Δεν πρόκειται όμως να το κάνει. Όχι επειδή δεν είπε ψέματα. 

Αλλά επειδή αδιαφορεί για το ότι πιάστηκε στα πράσα, με τη συμπεριφορά του κακομαθημένου «τώρα τι με σκοτίζεται για πράγματα που δεν σας αφορούν». Ο Νίκος Παππάς, όπως και τα υπόλοιπα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, όλο και περισσότερο νοιώθουν ότι η εξουσία του ανήκει και δεν έχουν να δώσουν λογαριασμό σε κανέναν. Για ό,τι έκαναν και ό,τι κάνουν. Η λογική που αντιμετωπίστηκε η απόφαση του ΣτΕ για τις άδειες «Ποιοι είναι αυτοί να μπλέκονται στα πόδια μας».


Τα ερωτήματα όμως παραμένουν. Ο Νίκος Παππάς, όπως είπε ο δικηγόρος Αρτεμίου, συνόδευσε Έλληνες επιχειρηματίες που ήθελαν να πουλήσουν προϊόντα τους στη Βενεζουέλα; Με ποια ιδιότητα; Του πολιτικού στελέχους που λόγω της σχέσης ΣΥΡΙΖΑ με Μαδούρο μπορεί να παίξει τον ρόλο του μεσάζοντα; Κάτι δηλαδή σαν εμπορικός αντιπρόσωπος της Βενεζουέλας στην Ελλάδα;

Το πιο εντυπωσιακό όμως είναι η απαξίωση των στελεχών της κυβέρνησης από τους συνεργάτες της. Όταν ένας δικηγόρος μπορεί να διαψεύδει μια δήλωση υπουργού με την φράση «σιγά μην πήγαμε στα supermarket της Βενεζουέλας για να αγοράσουμε πιπεριές και φασόλια» δείχνει δύο τινά. Είτε ότι οι δικηγόροι της Κύπρου είναι αναιδείς, είτε ότι τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ είναι ασήμαντα. Για τον Μακιαβέλι των φτωχών Νίκο Παππά δυστυχώς ισχύει το δεύτερο.

ΒΟΜΒΑ ! Έρχεται δίκη ακύρωσης των νόμων που αντίκεινται στο αποτέλεσμα του Δημοψηφίσματος του 2015!


oxi
ΒΟΜΒΑ ΜΕΓΑΤΟΝΩΝ!!!
Μία δίκη στο Ανώτατο Ειδικό Δικαστήριο στις 9 Νοεμβρίου (6 μμ) μπορεί να φέρει τα πάνω κάτω στην Ελλάδα και να ανατρέψει την Τροϊκανική Κατοχή που επιβλήθηκε στην Ελλάδα. Ζητείται να ΑΚΥΡΩΘΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΝΟΜΟΙ που ψηφίστηκαν μετά το Δημοψήφισμα και είναι ενάντιοι στο ΟΧΙ του ελληνικού λαού. Καταλαβαίνετε ότι αν πετύχει, ανατρέπεται όλο το εγκληματικό οικοδόμημα που έχτισαν οι Τροϊκανοί. Στη μεγάλη Αίθουσα Αρείου Πάγου θα συζητηθεί η αναγνωριστική προσφυγή που κατέθεσαν:

ο Συνασπισμός Πολιτικών Κομμάτων και Κινήσεων με την επωνυμία «ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΑΜΕΣΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ» (Ε.Κ.Α.Δ.), η Ένωση Προσώπων με την επωνυμία «ΔΗΜΟΒΟΥΛΙΟ ΠΟΛΙΤΩΝ», η νεότευκτη Ένωση Προσώπων με την επωνυμία «ΝΕΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗ ΕΘΝΟΣΥΝΕΛΕΥΣΗ» (Ν.ΕΛ.Σ.Ε.),
κατά του Ελληνικού Δημοσίου, του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Στήριξης, όπως ειδικότερα επιτηρεί το Ελληνικό Δημόσιο με : την Ευρωπαϊκή Επιτροπή (Ε.Ε.), την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (Ε.Κ.Τ.) και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (Δ.Ν.Τ.) (γνωστών ευρύτερα ως «θεσμών» ή «τρόϊκα» ή «κουαρτέτο»), κλπ.
ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ!  Έρχεται δίκη ακύρωσης των νόμων που αντίκεινται στο αποτέλεσμα του Δημοψηφίσματος του 2015! - Εικόνα1
Ο δικηγόρος κ. Ιωάννης Κόκκας καταθέτει την αναγνωριστική προσφυγή (εκτός των άλλων) και υπέρ:
Α) Του κύρους και των αποτελεσμάτων του Δημοψηφίσματος που διενεργήθηκε την Κυριακή 5.7.2015 για κρίσιμο εθνικό θέμα σύμφωνα με το άρθρο 44 παρ. 2 εδ. α΄ του Συντάγματος Β) Της αναγνώρισης του γεγονότος ότι με βάση τα αποτελέσματα του Δημοψηφίσματος αυτού κανένας κοινός νόμος που προέκυψε από την Βουλή των Ελλήνων ούτε Νομολογία Ελληνικού Δικαστηρίου (ΜΕΤΑ ΤΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΜΕΧΡΙ ΤΥΧΟΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΜΟΝΟ ΜΕ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ) δύνανται να αντιτίθενται στην αρνητική απάντηση που εξέφρασε ο Ελληνικός Λαός, ασκώντας την λαϊκή κυριαρχία ως θεμέλιο του πολιτεύματος, στα ουσιαστικά ζητήματα που περιείχοντο στα δύο ερωτήματα που ετέθησαν υπό την κρίση του Ελληνικού Λαού (και κατεγράφησαν ως προαπαιτούμενα τόσο κατά τις διαπραγματεύσεις της Ελληνικής Κυβέρνησης προ του Δημοψηφίσματος, όσο και στην Νομοθεσία μετά το Δημοψήφισμα, εξαιτίας του υπερνομοθετικού περιεχομένου δεσμευτικά αποτελέσματός του έναντι του κοινού νομοθέτη).
Στην 30σελιδη προσφυγή μεταξύ άλλων ζητούνται:
«1) Να αναγνωρισθεί ότι οι διατάξεις όλων των μετά την 5.7.2015 νόμων και ιδίως των Ν. 4387 / 2016, 4389 / 2016, Ν. Αυγ. 2015, καθώς και όλα τα άρθρα των νόμων αυτών, που αντίκεινται στην κατά τα προαναφερθέντα άρνηση του Ελληνικού Λαού να επικυρώσει τα προαπαιτούμενα των εξωχώριων θεσμών με το Δημοψήφισμα της 5.7.2015 ΚΑΙ παραβιάζουν τα ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ ΑΥΤΟΥ και τις θεμελιώδεις διατάξεις του Συντάγματος, που αφορούν το θεμέλιο του πολιτεύματος, δηλαδή την άσκηση της λαϊκής κυριαρχίας (άρθ. 1§2) και τις διατάξεις των άρθρων 1§3 («όλες οι εξουσίες πηγάζουν από τον Λαό και υπάρχουν υπέρ αυτού και του Έθνους»), 2§1 («ο σεβασμός και η προστασία της αξίας του ανθρώπου αποτελούν την πρωταρχική υποχρέωση της Πολιτείας»), 44§2 για την προβλεπόμενη συνταγματικά έκφραση της λαϊκής κυριαρχίας με Δημοψήφισμα και την ακροτελεύτια διάταξη του άρθρου 120 του Συντάγματος, που απαιτεί στην παρ. 2 αυτού και από το Δικαστήριό Σας να υπερασπίζεται αυτό όταν καταλύεται, όπως στην επίδικη υπόθεση. 2) Να αναγνωρισθεί το γεγονός ότι με βάση τα αποτελέσματα του Δημοψηφίσματος αυτού κανένας κοινός νόμος που προέκυψε από την Βουλή των Ελλήνων ούτε Νομολογία Ελληνικού Δικαστηρίου μετά το Δημοψήφισμα της 5.7.2015, δύνανται να αντιτίθενται στην αρνητική απάντηση που εξέφρασε ο Ελληνικός Λαός, ασκώντας την λαϊκή κυριαρχία ως θεμέλιο του πολιτεύματος στα ουσιαστικά ζητήματα που περιείχοντο στα δύο ερωτήματα που ετέθησαν υπό την κρίση του Ελληνικού Λαού (και κατεγράφησαν ως προαπαιτούμενα τόσο κατά τις διαπραγματεύσεις της Ελληνικής Κυβέρνησης προ του Δημοψηφίσματος, όσο και μετά το Δημοψήφισμα, αποτελεί δέσμευση υπερνομοθετικού περιεχομένου και έχει δεσμευτικά αποτελέσματά του έναντι του κοινού νομοθέτη) 3) Να διαταχθούν ασφαλιστικά μέτρα και δη ως πρόσφορο ασφαλιστικό μέτρο η άμεση αναστολή ισχύος όλων των προαναφερθέντων ενδεικτικά αλλά και των λοιπών νομοθετημάτων, που αντίκεινται στα αποτελέσματα του Δημοψηφίσματος της 5.7.2015, υπό την έννοια ότι εμπεριέχουν τα προαπαιτούμενα των ερωτημάτων που ετέθησαν με το ως άνω Δημοψήφισμα ενώπιον του Ελληνικού Λαού μέχρι την έκδοση της αποφάσεως του Δικαστηρίου Σας». Να δούμε τώρα τι θέση θα πάρει η Δικαιοσύνη.
ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ!  Έρχεται δίκη ακύρωσης των νόμων που αντίκεινται στο αποτέλεσμα του Δημοψηφίσματος του 2015! - Εικόνα2
ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ!  Έρχεται δίκη ακύρωσης των νόμων που αντίκεινται στο αποτέλεσμα του Δημοψηφίσματος του 2015! - Εικόνα3





hellasforce.com