10 Μαρτίου 2015

Η απάντηση Παππά σε Σόιμπλε: Η αποτυχία του σχεδίου ασφυξίας της Ελλάδας έχει φέρει κάποιους σε δύσκολη θέση


10/3/2015 3:12 μμ

Σκληρή ήταν η απάντηση του υπουργού Επικρατείας Νίκου Παππά στη δήλωση του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε στην οποία αναφέρθηκε σε υποχρεώσεις της Ελλάδας που απορρέουν από το μνημόνιο.
«Ο κ. Σόιμπλε είναι ο βασικός υποστηρικτής των αποτυχημένων πολιτικών σε Ελλάδα και Ευρώπη. Είναι σαφές ότι η αποτυχία του σχεδίου ασφυξίας της Ελλάδας έχει φέρει κάποιους σε δύσκολη θέση. Οι σημερινές δηλώσεις του είναι επίσης σαφές ότι απευθύνονται στο εσωτερικό και εσωκομματικό ακροατήριο του» ανέφερε ο Νίκος Παππάς στο περιστύλιο της Βουλής.
«Αυτές οι δηλώσεις είναι ασύμβατες τόσο με τη θεσμική θέση που κατέχει όσο και με την προσδοκία που έχει διαμορφωθεί στην Ευρώπη για εξεύρεση μίας νέας λύσης. Η εμμονή και η επιμονή του σε αυτή την πολιτική και σε αυτό το ύφος είναι ασύμβατες με την πορεία προς μία ενωμένη και δημοκρατική Ευρώπη», υπογράμμισε ο υπουργός Επικρατείας.


Η δήλωση του Γερμανού υπουργού Οικονομικών στην οποία απάντησε ο Νίκος Παππάς έγινε μετά το Ecofin: «Η Ελλάδα πρώτα θα πρέπει να έλθει σε συμφωνία με τους θεσμούς σε σχέση με την επίτευξη των όρων του μνημονίου και μετά θα εκταμιευτεί η βοήθεια προς την Αθήνα», σημείωσε ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε κι αναφερόμενος στο Γιάννη Βαρουφάκη είπε πως «ήταν ο μόνος μεταξύ των υπουργών οικονομικών της ευρωζώνης που θεώρησε ότι δεν έχει χαθεί χρόνος».