02 Δεκεμβρίου 2017

Κραυγή αγωνίας από διευθυντές σχολείων στη Β. Ελλάδα: Δεν έχουμε λεφτά για πετρέλαιο!



Ζητιανεύουν  σε  οργανώσεις, ιδρύματα και ιδιωτικούς φορείς, για οικονομική ενίσχυση



Ελλάδα


Δεν επαρκούν τα χρήματα του προϋπολογισμού

Κραυγή αγωνίας από διευθυντές σχολείων στη Β. Ελλάδα: Δεν έχουμε λεφτά για πετρέλαιο!


Στέλνουν αιτήματα σε οργανώσεις, ιδρύματα και ιδιωτικούς φορείς, για οικονομική ενίσχυση - 

-Τι καταγγέλλουν στο protothema.gr όπως αναφέρουν οι συνάδελφοι στο ίδιο σάιτ

Σε απόγνωση βρίσκονται πολλοί διευθυντές σχολείων- κυρίως στις περιοχές της βόρειας Ελλάδας- αφού τα χρήματα που έχουν υπολογιστεί από τον κρατικό προϋπολογισμό δεν επαρκούν για να καλυφθούν οι ανάγκες των σχολείων, που έρχονται αντιμέτωπα με την έλλειψη πετρελαίου θέρμανσης.


Για το λόγο αυτό, πολλοί διευθυντές σχολείων έχουν επιδοθεί σε έναν αγώνα αποστολής αιτημάτων σε διάφορες οργανώσεις, σε ιδρύματα  και ιδιωτικούς φορείς τους οποίους παρακαλούν για να συνδράμουν οικονομικά ώστε να καλυφθούν οι λειτουργικές ανάγκες των σχολείων τους, αλλά κυρίως να τους εφοδιάσουν με πετρέλαιο για να έχουν θέρμανση τα παιδιά.

ΦΛΩΡΙΝΑ

Το protothema.gr επικοινώνησε με διευθυντές σχολείων κυρίως της βόρειας Ελλάδας, εκεί που εστιάζεται το μεγαλύτερο πρόβλημα, λόγω και των εξαιρετικά χαμηλών θερμοκρασιών, οι οποίοι εξήγησαν το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν.

Ο διευθυντής του 1ου Δημοτικού σχολείου Υδρούσας στη Φλώρινα κ. Σταύρος Βοσκόπουλος είπε σχετικά με το θέμα:

«Μακάρι να βρίσκονταν κάθε χρόνο ένας με δυο ιδιώτες να μας χορηγούν με έναν ή δυο τόνους πετρέλαιο αλλά η προσπάθειά μας δεν είναι πάντα επιτυχής. Λόγω του ότι οι δαπάνες του κράτους προς τα σχολεία έχουν μειωθεί 30% με 40% δεν υπάρχουν αρκετά χρήματα για να λυθούν  τα λειτουργικά προβλήματα που έχουμε. Για παράδειγμα εμείς εδώ χρειαζόμαστε 7 τόνους πετρέλαιο για 760 τ.μ σχολείο και το κράτος, μου δίνει  8.000 ευρώ. Εγώ με τα χρήματα αυτά μπορώ να βάλω 8 τόνους, αλλά το πρόβλημα είναι ότι δεν με φτάνουν τα χρήματα αυτά και για τις άλλες υποχρεώσεις του σχολείου όπως είναι τα λειτουργικά έξοδα, ΔΕΗ, τηλέφωνα, internet, έκτακτες ανάγκες, χαρτικά αναλώσιμα για φωτοτυπίες, πώς θα πληρωθούν όλα αυτά;»
αναρωτιέται ο κ. Βοσκόπουλος και προσθέτει:

«Ετοιμαζόμουν να κάνω μια αίτηση σε εταιρεία με πετρελαιοειδή που χορηγεί δωρεάν πετρέλαιο σε σχολεία και θα έστελνα μια επιστολή για να στείλει και στο δικό μας σχολείο που έχουμε ανάγκη. Δεν είναι πάντα σίγουρο ότι θα πάρουμε αλλά κάποια σχολεία πέρυσι πήραν πετρέλαιο με αυτό τον τρόπο».

ΕΒΡΟΣ

Διευθύντρια σχολείου στον Έβρο μιλώντας  στο protothema.gr εμφανίστηκε αρκετά καταγγελτική, αφού τόνισε ότι το κράτος πρέπει να αυξήσει τις δαπάνες του για τα σχολεία και ειδικά όσον αφορά τη θέρμανσή τους και κυρίως για τα σχολεία που βρίσκονται σε περιοχές  που το χειμώνα η θερμοκρασία πέφτει αρκετούς βαθμούς κάτω από το μηδέν

«Πρέπει να αυξηθούν οι δαπάνες και όχι μόνο αυτό αλλά θα έπρεπε να το δίνουν αφορολόγητο το πετρέλαιο  στα σχολεία. Θα έπρεπε ανάλογα με  την περιοχή και τις κτιριακές υποδομές του σχολείου να δίνει πάγιο συγκεκριμένα  λίτρα πετρέλαιο  στο σχολείο να καίμε. Αλλά αυτοί που είναι στα υπουργεία , δεν έχουν περάσει από δημόσιο ελληνικό σχολείο και δεν ξέρουν. Το ίδρυμα Λεβέντη στέλνει στα απομακρυσμένα σχολεία της χώρας  δωρεάν πετρέλαιο  και δίνει  και σε εμάς 1.000 λίτρα  τη μία χρονιά, 800  λίτρα την άλλη χρονιά και με καλή διαχείριση και οικονομία , τα καταφέρνουμε. Καμιά φορά αναγκαζόμαστε και αφήνουμε ΔΕΚΟ απλήρωτη για δύο μήνες το χειμώνα για να μπορέσουμε να βάλουμε πετρέλαιο και να ζεσταθούν τα παιδιά μας. Γιατί αν δεν είναι ζεστό το σχολείο   και κρυώνει ο μαθητής δεν μπορεί να ανταπεξέλθει  στα μαθήματά  του».

ΔΡΑΜΑ

Και στη Δράμα διευθυντές σχολείων αντιμετωπίζουν ιδιαίτερο πρόβλημα με τη θέρμανση εξαιτίας των λιγοστών χρημάτων που φθάνουν στα χέρια τους από τον κρατικό κορβανά.

«Ο Δήμος, μας τροφοδοτεί πετρέλαιο γιατί εδώ στη Δράμα όταν έχει -20 βαθμούς Κελσίου  θα κάψεις στο σχολείο 250 λίτρα την ημέρα γιατί διαφορετικά δεν μπορείς να σταθείς από το κρύο και να κάνεις μάθημα στα παιδιά. Η αλήθεια είναι ότι είναι δύσκολα τα πράγματα με τα οικονομικά  και για αυτό κι εγώ ως διευθυντής μαζί με άλλους διευθυντές άλλων σχολείων έχουμε στείλει αιτήματα σε διάφορες οργανώσεις για δωρεάν πετρέλαιο και έχουν ανταποκριθεί. Αν δεν βοηθήσουν και αυτές οι οργανώσεις είναι δύσκολο να βγει μια ζεστή χρονιά στο σχολείο», επισημαίνει διευθυντής σχολείου στη Δράμα. 

Με πληροφορία και φωτό  απο το protothema.gr


ΚΟΖΑΝΗ: Χαμός στην χθεσινή προσυνεδρίαση της παράταξης του Θ. Καρυπίδη- Λίγο έλειψε, για τα «μάτια» του Στέφανου Μπίρου, να....

  Χαμός στην χθεσινή προσυνεδρίαση της παράταξης του Θ. Καρυπίδη- Λίγο έλειψε, για τα «μάτια» του Στέφανου Μπίρου, να πιαστούν στα χέρια, ο Κώστας Γέρου με τον Παντελή Αργυριάδη


Σύμφωνα με πληροφορίες της στήλης, που αποκαλύπτει το συγκεκριμένο περιστατικό, από την χθεσινή προσυνεδρίαση της παράταξης του Θ. Καρυπίδη, πριν την έναρξη του περιφερειακού συμβουλίου, την τελευταία, κυριολεκτικά, στιγμή, με παρέμβαση τρίτων, δεν πιάστηκαν στα χέρια, ο Αντιπεριφερειάρχης Ενέργειας, Κωνσταντίνος Γέρου, με τον Εκτελεστικό Γραμματέα της Περιφέρειας Δ. Μακεδονίας, Παντελή Αργυριάδη. Όλα ξεκίνησαν όταν ο Π. Αργυριάδης άσκησε σκληρή κριτική στον Αντιπεριφερειάρχη Φλώρινας, Στέφανο Μπίρο, για τους χειρισμούς του στο επίμαχο και πολυσυζητημένο έργο «Επισκευή Κτιρίου Παιδόπολης «Αγία Όλγα»», στη Φλώρινα. Σε κάποια στιγμή, η κριτική του, έγινε περισσότερο αιχμηρή, απ’ ότι έπρεπε (όπως φάνηκε), με αποτέλεσμα την παρέμβαση τού Αντιπεριφερειάρχη Ενέργειας, Κ. Γέρου, ο οποίος, υπερασπιζόμενος τον Σ. Μπίρο, αντάλλαξε κάποια «γαλλικά» με τον Π. Αργυριάδη. Οι τόνοι ανέβηκαν σε τέτοιο βαθμό, με αποτέλεσμα και οι δύο, να κινηθούν, ο ένας προς το μέρος του άλλου, με άγριες διαθέσεις. Ευτυχώς, με την παρέμβαση του Περιφερειάρχη Δ. Μακεδονίας και του Προεδρου του Περιφερειακού Συμβουλίου, που μπήκαν στη μέση, απεφεύχθησαν τα χειρότερα.

kozan.gr


Η Χύτρα


Νυκτερινές επισκέψεις στην τουαλέτα: Τι σημαίνουν;







καλος υπνος

Ένας στους τρεις ανθρώπους ηλικίας άνω των 30 ετών και ένας στους δύο μετά τα 55 ξυπνά κάθε βράδυ στη μέση της νύκτας από την ανάγκη να πάει στην τουαλέτα.

Φυσιολογικά, ο νυκτερινός ύπνος διαρκεί από 6 έως 8 ώρες χωρίς να σηκωθούμε από το κρεβάτι. Το να ξυπνάει όμως κάποιος περιστασιακά μία φορά το βράδυ για να πάει στην τουαλέτα, θεωρείται ότι είναι στα όρια του φυσιολογικού. Όταν, όμως, συστηματικά ξυπνάει δύο ή περισσότερες φορές, μπορεί να έχει νυκτουρία.
Η νυκτερινή ούρηση σημαίνει ότι ο οργανισμός παράγει πολλά ούρα ή/και ότι η ουροδόχος κύστη δεν μπορεί να κρατήσει αρκετά.
Γιατί, όμως, συμβαίνει αυτό και πότε πρέπει να ανησυχήσει το άτομο με νυκτουρία;

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Ουρολογικής Εταιρείας δρ Ηρακλής Πούλιας, τ. διευθυντής στην Ουρολογική Κλινική του Κοργιαλένειου Μπενάκειου Νοσοκομείου ΕΕΣ, απαντά σε αυτά και σε άλλα ερωτήματα για τη νυκτουρία.

* Μπορεί η νυκτουρία να οφείλεται στην υπερκατανάλωση υγρών;
Μερικές φορές όντως πίνει κανείς πάρα πολλά υγρά στη διάρκεια του 24ωρου ή τις ώρες πριν από την κατάκλιση. Για να εξακριβώσει αν αυτή είναι η περίπτωσή του, πρέπει να περιορίσει για ένα-δύο βράδια την κατανάλωση υγρών τις 2 ώρες πριν μπει για ύπνο. Επίσης δεν πρέπει να πίνει αλκοόλ ή ροφήματα με καφεΐνη μετά τις 5 το απόγευμα. Πριν μπει εξάλλου για ύπνο, πρέπει πρώτα να ουρήσει.
* Παίζει ρόλο η ηλικία;
Όσο μεγαλύτερος είναι κάποιος, τόσο πιθανότερο είναι να εκδηλώσει νυκτουρία. Καθώς μεγαλώνουμε, ο οργανισμός παράγει μικρότερη ποσότητα από μία αντιδιουρητική ορμόνη που συμβάλλει στην κατακράτηση υγρών, με συνέπεια αυξημένη παραγωγή ούρων το βράδυ. Ένας άλλος λόγος είναι ότι φθίνει σταδιακά η ικανότητα της ουροδόχου κύστεως να συγκρατεί τα ούρα. Στις μεγάλες ηλικίες, εξάλλου, είναι πιο συχνά τα ιατρικά προβλήματα που επηρεάζουν την ουροδόχο κύστη. Στους άνδρες, για παράδειγμα, συχνή αιτία είναι η καλοήθης διόγκωση του προστάτη που συνήθως εμφανίζεται μετά τα 50. Και στις γυναίκες, παρατηρούνται μετά την εμμηνόπαυση αλλαγές στην ουροποιητική οδό που αυξάνουν την ενούρηση.
* Υπάρχουν άλλες αιτίες νυκτουρίας;
Πολλά προβλήματα της ουροδόχου κύστεως μπορεί να την προκαλέσουν, όπως η ανάπτυξη πέτρας (λιθίαση κύστης), η υπερδραστηριότητά της, διάφορες φλεγμονές ή φλεγμονώδεις παθήσεις (λ.χ. κυστίτιδες), οι υποτροπιάζουσες ουρολοιμώξεις και ο καρκίνος της ουροδόχου κύστεως. Άλλες παθολογικές καταστάσεις που μπορεί να προκαλέσουν νυκτουρία είναι ο αρρύθμιστος σακχαρώδης διαβήτης, ο άποιος διαβήτης (είναι μία σπάνια μορφή διαβήτη), ο διαβήτης της κυήσεως, η συμφορητική καρδιακή ανεπάρκεια, τα οιδήματα κάτω άκρων (πρήξιμο ποδιών) και ο κακής ποιότητας ύπνος εξαιτίας αποφρακτικής υπνικής άπνοιας ή αϋπνίας (πολλοί πάσχοντες από αϋπνία σηκώνονται συχνά το βράδυ για να πάνε στην τουαλέτα).
* Μπορεί να ευθύνεται κάποια φαρμακευτική αγωγή;
Ασφαλώς και μπορεί. Τα διουρητικά που χορηγούνται στους πάσχοντες από υπέρταση, μοιραία αυξάνουν την παραγωγή ούρων και μπορεί να προκαλέσουν νυκτουρία, γι’ αυτό και συνήθως συνιστάται στους ασθενείς να τα λαμβάνουν πρωί. Υπάρχουν όμως και άλλα φάρμακα που μπορεί να έχουν την ίδια δράση.
Χαρακτηριστικά παραδείγματα είναι οι καρδιακές γλυκοσίδες (χορηγούνται για την καρδιακή ανεπάρκεια και ορισμένες αρρυθμίες), η δεμεκλοκυκλίνη (ένα αντιβιοτικό), το λίθιο (αντικαταθλιπτικό), το μεθοξυφλουράνιο (αναισθητικό), η φαινυτοΐνη (αντιεπιληπτικό), η προποξυφαίνη (αναλγητικό), αλλά και η υπερκατανάλωση βιταμίνης D. Όποιος αρχίζει μια νέα φαρμακευτική αγωγή και εκδηλώνει νυκτουρία, καλό είναι να συμβουλεύεται τον γιατρό ή τον φαρμακοποιό του μη τυχόν και υπάρχει σχέση.
* Ποιες άλλες καταστάσεις μπορεί να παίξουν ρόλο;
Μερικές φορές δεν ξυπνά στ’ αλήθεια τον ασθενή η ανάγκη για ούρηση καθαυτή, αλλά μόλις ξυπνήσει δημιουργείται αυτή η ανάγκη. Αυτό συμβαίνει μερικές φορές σε άτομα με σύνδρομο ανήσυχων ποδιών, εξάψεις (π.χ. λόγω κλιμακτηρίου), χρόνιο πόνο ή κατάθλιψη. Ακόμα και η εγκυμοσύνη ή και η παχυσαρκία μπορεί να προκαλέσουν νυκτουρία, επειδή συμπιέζεται το ουροποιητικό.
* Πότε είναι απαραίτητη η συμβουλή ενός ιατρού;
Η συστηματική ούρηση πάνω από δύο φορές στη διάρκεια της νύκτας πρέπει πάντοτε να ελέγχεται, ακριβώς επειδή μπορεί να υποκρύπτει πολλά νοσήματα. Η σύσταση αυτή είναι ιδιαίτερα σημαντική για όσους έχουν σοβαρή νυκτουρία (ξυπνάνε 5-6 φορές το βράδυ) και για όσους εκδηλώνουν προβλήματα στην καθημερινότητα (π.χ. μειωμένη συγκέντρωση) επειδή δεν κοιμούνται καλά. Ειδικά στους ηλικιωμένους, η νυκτουρία μπορεί να αυξήσει και τον κίνδυνο πτώσης και κατάγματος.
* Ποιες εξετάσεις θα χρειασθούν;
Το πρώτο βήμα της σωστής διάγνωσης δεν είναι οι εξετάσεις αλλά η λήψη ενός λεπτομερούς ιστορικού. Για να είναι ακριβές, καλό είναι να κρατήσετε για μία εβδομάδα αναλυτικό ημερολόγιο στο οποίο θα γράφετε καθημερινά το είδος, την ποσότητα και τις ώρες κατανάλωσης υγρών (από τον πρωινό καφέ μέχρι το τελευταίο ποτήρι νερό), καθώς και αν ξυπνήσατε για να ουρήσετε.
Πρέπει επίσης να καταγράψετε ανά βράδυ πόσες φορές σηκωθήκατε από το κρεβάτι, καθώς και την ποσότητα των αποβαλλόμενων ούρων. Απαραίτητο είναι ακόμα να σημειώσετε τις συνέπειες της νυκτουρίας στον ύπνο σας και το αν νιώθετε κουρασμένοι το επόμενο πρωί. Μην ξεχάσετε επίσης να καταγράψετε κάθε φάρμακο (συνταγογραφούμενο ή μη), βιταμίνη ή/και βότανο που παίρνετε και τυχόν άλλα συμπτώματα που έχετε.
Οι ουρολογικές εξετάσεις που συνήθως συνιστώνται είναι γενική εξέταση και καλλιέργεια ούρων, και ακολούθως υπερηχογράφημα νεφρών-ουροδόχου κύστεως.
Ενδέχεται όμως να χρειασθούν και πιο εξειδικευμένες εξετάσεις, όπως η κυστεοσκόπηση ή η ουροδυναμική μελέτη. Η θεραπεία που θα προταθεί, εξαρτάται από την αιτία της νυκτουρίας



ΠΗΓΗ: www.iatropedia.gr

Ξέρεις τι έκαναν στην Αμερική όταν πήγαν να τους κατασχέσουν τα σπίτια και κάναν τις τράπεζες να παρακαλάνε;




Διαβάστε όλο το άρθρο:



CITY356

Χωρίς πτυχίο ο Καζάκης του FreePen και του ΕΠΑΜ; Και έβγαινε σε όλα τα κανάλια, παρίστανε τον οικονομολόγο και έκανε και κόμμα; Κολομβία η χώρα.

Σάββατο, 2 Δεκεμβρίου 2017


 

Zcode-Gr.blogspot.com
Του Καθηγητή Γ.Ζουγανέλη


Η ΜΙΑ ΟΨΗ ΤΟΥ ΝΟΜΙΣΜΑΤΟΣ
Μεγάλη εντύπωση μου προκάλεσε το γεγονός ότι ο blogger και αρχηγός του ΕΠΑΜ Καζάκης που είχε κάνει ο Τράγκας με τον Χατζηνικολάου “σημαία”, όπως και άλλοι “πεφωτισμένοι” διανοητές σε άλλα ΜΜΕ, εμφανιζόταν και δήλωνε οικονομολόγος, ειρωνευόταν άλλους ότι δεν ήταν “Καθηγητές” ενώ δεν είχε ούτε καν πτυχίο! Το θέμα το έφερε στην επικαιρότητα, αφού προκλήθηκε σε μια εκπομπή, ο γνωστός δικηγόρος Βασίλης Καπερνάρος (βλέπετε εδώ). Το φαινόμενο της προβολής “περίεργων” οντοτήτων στα ΜΜΕ της κατοχής και της παραπλάνησης έχει γίνει κανόνας στη χώρα.
Τι να πρωτοθυμηθεί κανείς;
Τον Σώρρα με την υπερτεχνολογία, τη Τράπεζα της Ανατολής, το νανογιλέκο, τη διαστημική συσκευή παραγωγής ηλεκτρικού ρεύματος απο αγνό παρθένο νερό, το ηλεκτρονικό τσιγάρο με το χασίσι, που νομιμοποίησε λίγους μήνες μετά ο Τσίπρας;
Ο άλλος o Ντρούπη είχε υψηλό IQ και με αυτό το προσόν διαφήμιζε ζεόλιθο PhD και έκανε “καριέρα”. Και όχι μόνο αυτό, έβαζε κάτι ζώα και τον έτρωγαν μπροστά στον κόσμο στη τηλεόραση. Η χώρα αυτή έχει ξεφύγει. Κυβερνούν οι αμόρφωτοι.
Λέει λοιπόν, ο Βασίλης Καπερνάρος που παλαιά ανήκε στους ΑΝΕΛ, στον Καζάκη
… Επίσης δεν θα χαρακτηρίσω το ύφος σου, δεν θα αξιολογήσω τα γραφόμενά σου-εάν μου άρεσαν ή όχι- και δεν θα κρίνω τις «αναλύσεις» σου γιατί δεν είμαι οικονομολόγος ή ουρολόγος ή αργολόγος. Με τις αναρτήσεις αυτές όμως, μου έδωσαν και μία σελίδα από το «Wikipedia» που αναφέρει τα βιογραφικά σου στοιχεία. Μεταξύ άλλων αναφέρει:
  • «Σπουδές: Απόφοιτος ΑΣΟΕΕ» 
  • «Επάγγελμα:Οικονομολόγος»
  • «πολιτικό κόμμα:ΕΠΑΜ».
Επειδή λοιπόν αναφέρεις στο βιογραφικό σου αυτά τα στοιχεία ως αληθινά (αν δεν ήταν πιστεύω ότι θα είχες την λεβεντιά να τα έχεις διαψεύσει).Σε ρωτώ ευθέως:

1)Είσαι απόφοιτος της ΑΣΟΕΕ όπως δηλώνεις ή χρωστάς 18 μαθήματα και έχεις να πατήσεις στη σχολή από το 1992;
2)Έχεις πάρει πτυχίο της ΑΣΟΕΕ; Πότε; Με ποιο βαθμό και επί ποίου Πρυτάνεως;
3)Είσαι εγγεγραμμένος ως οικονομολόγος στο οικονομικό επιμελητήριο και από πότε;
4)Δουλεύεις σήμερα; Με ποια ιδιότητα και με ποιο ασφαλιστικό ταμείο;

Περιμένω απάντηση στα παραπάνω. Περιμένω την απάντησή σου κ.Καζάκη για έναν κυρίως λόγο. Για να τη μάθει ο οπαδός του κόμματος σου, δηλαδή εσύ. Γιατί το να είναι κάποιος ψεύτης δεν είναι τόσο κρίσιμο όσο κρίσιμο είναι να μην δέχεται τον εαυτό του όπως είναι. Διότι τότε κοροϊδεύεις και εξαπατάς τον εαυτός σου κ.Καζάκη. Οπότε εάν εξαπατάς τον εαυτό σου σκέψου τι κάνεις στους φίλους σου ή τους αναγνώστες των «αναλύσεών» σου.

Βασίλειος Καπερνάρος-Δικηγόρος
Η ΑΛΛΗ ΟΨΗ ΤΟΥ ΝΟΜΙΣΜΑΤΟΣ. “Fake characters”, “Fake Ideas”, “Fake posts”.
Τελευταία η κυβέρνηση και κυρίως ένα web site – παρωδία της ενημέρωσης, που στηρίζει τους ΑΝΕΛ (υπάρχουν και ένα-δύο “μασονοπατριωτικά” sites που προσφέρουν τις άγιες “πατριωτικές” τους πλάτες στις μεγάλες δήθεν “επιτυχίες” και “επιλογές” Καμμένου στην άμυνα, ενώ η χώρα ξεπουλάει όπλα αβέρτα και χωρίς λόγο) έχουν μια τάση να ανακοινώνουν σκάνδαλα, σαν η ΕΥΠ και ο κοριός της να δουλεύει ολημερίς και μόνο για τον Καμμένο και τους φίλους του στο site. Το παρακράτος του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ ζεί το μεγαλείο του!
“Βλέπω” πίσω απο αυτή τη κατάσταση και μάλιστα επι πολύ χρόνο, μια κυβερνητική ομάδα να ψάχνει συνέχεια ακόμη και βιογραφικά, να βγάζει ανώνυμους κοπρίτες να μιλούν για ΑΠΕ και λιγνίτη (χωρίς να ξέρουν γρι απο μπαταρίες υψηλής ισχύος και solar cells), να μιλούν για οικονομικά θέματα με χαρτοπόλεμο και ραβασάκια, να βρίσκουν φωτογραφίες πολιτικών της αντιπολίτευσης με απατεώνες και εμπόρους όπλων, που είχαν τραβηχτεί πρίν απο πολλά χρόνια σε απρόοπτο χρόνο, να ανακαλύπτουν κάθε τόσο παληές φωτογραφίες πολιτικών να “εναγκαλίζονται” δήθεν απατεώνες απο απόσταση δύο μέτρων και γενικά να βγάζουν κάθε τί που μπορεί να θίγει πρόσωπα και καταστάσεις κατά τρόπο εκβιαστικό και αντιδημοκρατικό.
Αυτά τα φαινόμενα και το είδος των δεδομένων που βγαίνουν στη φόρα δείχνουν σίγουρα εμπλοκή Ελληνικών και ξένων μυστικών υπηρεσιών. Τέτοιες πληροφορίες αρχείων δεν έρχονται απο το πουθενά.
Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΕΧΕΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΗΣ ΠΑΡΑΚΡΑΤΟΣ
Ποιός προστατεύει και συμπαράγει τις ύβρεις και τις συκοφαντίες που κάποια ιστολόγια στην Ελλάδα εκτοξεύουν κάθε τόσο στρέφοντας αλλού το ενδιαφέρον του κόσμου, χωρίς να έχει προηγηθεί δίκη ή να υπάρχουν ελεγμένα αποδεικτικά στοιχεία; Που εφαρμόζεται ο νόμος για τα προσωπικά δεδομένα; Πουθενά.
Η κυβέρνηση έχει ευνοήσει αυτή τη κατάσταση και δεν ξέρω με ποιές μυστικές υπηρεσίες και ποιούς ρουφιάνους δημοσιογράφους μαζί (πιθανόν και με μισθό της ΕΥΠ). Η κυβέρνηση προστατεύει το έγκλημα! Δεν πάμε καλά έτσι όμως. Θα δούμε και άλλους Λεμπιδάκηδες να χάνονται για μήνες ή χρόνια σε κανένα κουβά. 
ΚΑΘΑΡΗ ΕΞΟΝΤΩΣΗ
Oι συκοφαντίες στο διαδίκτυο φαίνεται να ξεκινάνε τελικά απo συγκεκριμένη ομάδα αμόρφωτων και κομπλεξικών ατόμων χαμηλού IQ, πληρωμένων κοντυλοφόρων και μασονοτσολιάδων, που στήνουν ακόμη και μηχανές με κατάλληλους κλακαδόρους, η οποία χτυπάει όποιον δεν πάει με το “κύμα”. Είναι πολλά τα λεφτά και ο Αλέξης τα υπογράφει όλα. Mόνο οι κομματάρχηδες πρέπει να ακούγονται στα ΜΜΕ και οι φελοί της Στοάς και αυτό γιατί έχουμε χούντα!
Ξέρω ποιά sites και ποιοί δημοσιογράφοι παίζουν το παιγνίδι και υποψιάζομαι ποιοί κινούν τα νήματα αλλά και ποιές “κυρίες” κάνουν τις “παρθένες”. Τα χειρότερα έρχονται για όλους τους.


Zcode-Gr.blogspot.com

 Ο Λαφαζάνης τον έχει πρωτη θέση "πρώτη ορχηστρα " στο συνέδριο του ΛΑΕ
Ολη η παρέα των ΑΝΤΙ -μνημονιακών  !!!

Εμφραγμα υπέστη επάνω στη σκηνή ο Τζίμης Πανούσης - Καταχειροκροτούμενος αποχώρησε με φορείο


Εμφραγμα υπέστη επάνω στη σκηνή ο Τζίμης Πανούσης - Καταχειροκροτούμενος αποχώρησε με φορείο - Δείτε το βίντεο (upd)

Εμφραγμα υπέστη επάνω στη σκηνή ο Τζίμης Πανούσης - Καταχειροκροτούμενος αποχώρησε με φορείο

Ο Τζίμης Πανούσης, κατέρρευσε την ώρα που βρισκόταν στη σκηνή του Κυττάρου κατά τη διάρκεια της παράστασής του, ως αποτέλεσμα καρδιακής ανακοπής.
Εν συνεχεία μεταφέρθηκε με φορείο στο ασθενοφόρο που κλήθηκε εσπευσμένα. Αποχωρώντας από την αίθουσα, αναίσθητος επάνω στο φορείο, το κοινό είχε σηκωθεί όρθιο και τον καταχειροκροτούσε.
Διακομίσθηκε στο νοσοκομείο «Ελπίς»​.
Σύμφωνα με πληροφορίες ο 63χρονος καλλιτέχνης υπέστη καρδιακή ανακοπή και ανατάχθηκε έπειτα από λίγο, γλιτώνοντας τον θάνατο. Μάλιστα ανάμεσα στο κοινό που παρακολουθούσε την παράσταση βρίσκονταν δύο γιατροί, οι οποίοι και τού προσέφεραν τις πρώτες βοήθειες.

Ο Τζίμης Πανούσης εισήχθη στη Μονάδα Εμφράγματος της Καρδιολογικής Κλινικής του «Ελπίς» και η κατάστασή του είναι προς το παρόν σταθερή.




Pronews

Καμία προστασία στην πρώτη κατοικία: Στο σφυρί χιλιάδες ακίνητα μικροοφειλετών

Σάββατο, 2 Δεκεμβρίου 2017



Ανησυχία, απόγνωση και απελπισία επικρατεί τα τελευταία 24ωρα σε χιλιάδες νοικοκυριά, κυρίως μικροοφειλετών «κόκκινων» δανείων, καθώς αποδεικύεται πως προστασία της πρώτης κατοικίας δεν υφίσταται πλέον στην Ελλάδα, παρά τις μεγαλοστομίες και «παχιά» λόγια των κυβερνόντων στα κανάλια και στον Τύπο.


Τους ισχυρισμούς της κυβέρνησης πως οι πλειστηριασμοί αφορούν μόνον ακίνητα αξίας άνω των 300.000 ευρώ ή στρατηγικούς κακοπληρωτές διαψεύδει η εικόνα από τους πλειστηριασμούς που έχουν αναρτηθεί και το γεγονός ότι δεν υπάρχει νομοθετική ρύθμιση παρά μόνο μια… προφορική συμφωνία με τις τράπεζες.

Στο σφυρί δεν βγαίνουν μόνο ακίνητα μεγάλης αξίας και στρατηγικών κακοπληρωτών, αλλά και ακίνητα χαμηλής αξίας κάτω των 100.000 ευρώ, της τάξης των 50.000, 60.000 και 80.000 ευρώ.

Μόνο όσοι έχουν υπαχθεί στο Νόμο Κατσέλη ή προλάβουν να υπαχθούν έως το τέλος του 2017, καθώς από το 2018 δεν θα έχουν δικαίωμα, θα μπορούν να καταφύγουν στο δικαστήριο και να «φρενάρουν» ή να αποφύγουν τον πλειστηριασμό της πρώτης κατοικίας τους.


Έτσι, στο σφυρί αναμένεται να βγουν το επόμενο διάστημα περισσότερα από 10.000 ακίνητα που βρίσκονται στο στοκ των τραπεζών, ενώ τη χαριστική βολή θα δώσει η Εφορία που σχεδιάζει να εκποιήσει περίπου 2.000 ακίνητα οφειλετών του Δημοσίου.


Η αρχή έγινε από αυτόν τον μήνα κατά τον οποίο θα εκτελεστούν από το νέο σύστημα 30 πωλήσεις ακινήτων όλων των ειδών, με τις τιμές πρώτης προσφοράς να αρχίζουν από τα 36.000 ευρώ και να φθάνουν ακόμη και τα 4,5 εκατ. ευρώ για επιχειρηματικά ακίνητα.

Σε όλα τα ακίνητα επισπεύδουσες είναι οι τράπεζες. Από τη νέα χρονιά οι ρυθμοί εκποίησης ακινήτων οφειλετών πατάνε γκάζι. Από τον Ιανουάριο ο αριθμός των πλειστηριασμών αναμένεται να αυξηθεί κατακόρυφα.


Σύμφωνα με ΤΑ ΝΕΑ, κάθε μήνα θα διενεργούνται κατά μέσο όρο 500 ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί. 

Στόχος είναι μέχρι τον επόμενο Σεπτέμβριο να διενεργούνται 1.000 ηλεκτρονικές εκποιήσεις μηνιαίως, για να φτάσουν τις 2.000 τον μήνα στο τελευταίο τρίμηνο του 2018.
Περισσότερα από 10.000 ακίνητα κόκκινων δανειοληπτών προβλέπεται ότι θα βγουν σε πλειστηριασμό τον επόμενο χρόνο.

Αφορούν οφειλέτες με δάνεια που βρίσκονται σε εκκρεμότητα πάνω από πέντε χρόνια, των οποίων οι συνεχείς προσκλήσεις μέσω επιστολών από τις τράπεζες για να βρεθεί μια λύση τακτοποίησης των οφειλών τους αγνοούνται.

Ποιοι προστατεύονται

Χωρίς καμία προστασία από τη λαιμητόμο των πλειστηριασμών βρίσκονται όσοι δανειολήπτες δεν έχουν προσφύγει στον νόμο για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά. 

 Ο νόμος προστατεύει την πρώτη κατοικία υπό την προϋπόθεση ότι ο οφειλέτης έχει υπαχθεί σε αυτόν και έχει δεχθεί εκποίηση κάθε άλλου περιουσιακού του στοιχείου.


Ουσιαστικά, ο νόμος προστατεύει όσους ζουν στα όρια της φτώχειας και υπό το βάρος των χρεών τους προς τις τράπεζες είναι αναγκασμένοι να χάσουν όποιο περιουσιακό στοιχείο έχουν για να προστατεύσουν την κατοικία τους.


Πρόκειται για ένα καθεστώς αυστηρών προϋποθέσεων που αφορά μόνο τους «συνεργάσιμους» δανειολήπτες με τις τράπεζες και σε καμία περίπτωση δεν παρέχει γενικευμένη προστασία, όπως υποσχόταν η κυβέρνηση. Ακόμη χειρότερα είναι τα πράγματα για τις οφειλές προς το Δημόσιο. Κανένα δίχτυ προστασίας δεν προβλέπεται για την πρώτη κατοικία σε όσους χρωστούν στην Εφορία.

 

Τελειωτικό χτύπημα

Τη χαριστική βολή στα υπερχρεωμένα νοικοκυριά ετοιμάζεται να δώσει ο φοροεισπρακτικός μηχανισμός. 

Σπίτια, οικόπεδα, αγροτεμάχια, καταστήματα φορολογουμένων με χρέη στην Εφορία θα αρχίσουν να βγαίνουν εντός του 2018 στο σφυρί, και μάλιστα σε πολλές περιπτώσεις σε σκοτωμένες τιμές. Ο νόμος προβλέπει πλέον πλειστηριασμούς ακινήτων για χρέη προς το Δημόσιο στην εμπορική αξία και όχι στην αντικειμενική.


Τι σημαίνει αυτό για τους οφειλέτες; 

Με δεδομένο ότι η αγορά των ακινήτων έχει καταρρεύσει τα τελευταία χρόνια και οι εμπορικές τιμές σε πολλές περιοχές της χώρας απέχουν παρασάγγας από τις αντικειμενικές, ακόμη και μετά την τελευταία οριζόντια αναπροσαρμογή, οι πλειστηριασμοί δεν θα κηρύσσονται άγονοι όπως γινόταν μέχρι τώρα. Εκτιμάται ότι θα υπάρχουν πλειοδότες που θα παίρνουν τα ακίνητα των οφειλετών σε εξευτελιστικές τιμές.


Μάλιστα, το χαμηλότερο τίμημα με το οποίο θα βγαίνουν στο σφυρί τα ακίνητα μπορεί να μην είναι αρκετό για να καλύψει τα χρέη των φορολογουμένων, με αποτέλεσμα οι οφειλέτες να βρεθούν όχι μόνο να χάσουν τα ακίνητά τους, αλλά και να συνεχίσουν να οφείλουν στην Εφορία και να παραμένουν ανοιχτοί σε κατασχέσεις περιουσιακών στοιχείων.


Οι εισπρακτικές υπηρεσίες της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων για να ξεκινήσουν τους πλειστηριασμούς ακινήτων στις εμπορικές αξίες περιμένουν τον Ευκλείδη Τσακαλώτο και τον Γιώργο Πιτσιλή να υπογράψουν την υπουργική απόφαση που θα καθορίζει τη νέα διαδικασία, η οποία αποτελεί μνημονιακή υποχρέωση.


Μόλις εκδοθεί η υπουργική απόφαση, θα αρχίσει το μπαράζ των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών περιουσιακών στοιχείων και για τους οφειλέτες του Δημοσίου.


Μέχρι τώρα οι πλειστηριασμοί ακινήτων για χρέη στην Εφορία γίνονταν κυρίως για μεγάλους οφειλέτες, με χρέη πάνω από 100.000 ευρώ.


Ως επί το πλείστον οι πλειστηριασμοί κηρύσσονταν άγονοι. Η τιμή εκκίνησης ήταν η αντικειμενική αξία των ακινήτων που σε πολλές περιπτώσεις είναι υψηλότερη από την εμπορική τιμή και λειτουργούσε ως ασπίδα. Απέτρεπε τα «κοράκια» να χτυπήσουν σε εξευτελιστικές τιμές τα ακίνητα των φορολογουμένων με χρέη στην Εφορία.


Η διαδικασία αυτή αποτελεί πλέον παρελθόν. Με νέα διάταξη που ψήφισε η κυβέρνηση τον περασμένο Μάιο, οι κατασχέσεις και εν συνεχεία οι πλειστηριασμοί ακινήτων για χρέη προς το Δημόσιο θα γίνονται με βάση την εμπορική τιμή, όπως ισχύει και για τα χρέη προς τις τράπεζες.


Σύμφωνα με το σχέδιο, από το νέο έτος θα αρχίσουν να βγαίνουν στον ηλεκτρονικό πλειστηριασμό και τα ακίνητα φορολογουμένων και επιχειρήσεων που χρωστούν στην Εφορία. 

Το σχέδιο προβλέπει εκποιήσεις 2.000 ακινήτων οφειλετών που χρωστούν στο Δημόσιο πάνω από 50.000 ευρώ.




Πηγή

Το facebook κανει λογοκρισία υπερ του μαύρου καθεστώτος Τσίπρα και της γενοκτόνου παρέας του - Απαγορεύει αναρτήσεις πού είναι..

 Το facebook κανει λογοκρισία υπερ του μαύρου καθεστώτος Τσίπρα και της γενοκτόνου παρέας του - Απαγορεύει αναρτήσεις πού είναι.αντίθετες με την κυβέρνηση της υφαρπαγής της ψήφου του ελληνικού λαού - η που αποκαλύπτουν την συνεργασία υποταγής της στο γερμανικό 4 Ραίχ .

ΔΕΙΤΕ:
τις ειδοποιήσεις που στέλνει σε έναν χρήστη που τολμάει να αναδημοσιέυει η να σχολιάζει αρνητικά το βρώμικο φασιστικο καθεστώς Τσίπρα και Καμμένου το χειρότρο απο την χούντα των Συνταγματαρχών του 1967, αλλα και της παρέας της υπόλοιπης του Παπά στο Μάξίμου 

EIΔΟΠΟΙΉΣΕΙΣ

Έχετε μπλοκαριστεί προσωρινά για να συμμετέχετε και να δημοσιεύετε σε ομάδες μέχρι 9 Δεκεμβρίου στις 12:15 μ.μ.
Σήμερα

 https://www.facebook.com/support/content/appeal/appeal_spam/?fbid=1654823181272844

Συχνά ενημερωτικές ιστοσελίδες σαν την δική μας η οποίες  δεν είναι αρεστές τώρα στο φασιστικό μαύρο καθεστώς το  τσιράκι των γερμανών της πολιτικά βρώμικης παρέας του Μαξίμου  αντιμετωπίζουν πρόβλημμα όταν προσπαθούν να δημοσιεύσουν άρθα και ρεπορτάζ - εμφανίζεται το παρακάτω μηνυμα .

  Προέκυψε ένα σφάλμα κατά την προσπάθεια αποθήκευσης ή δημοσίευσης της ανάρτησής σας. Προσπαθήστε ξανά.