24 Μαρτίου 2018

( ΒΙΝΤΕΟ) Η ΦΑΣΙΣΤΕΡΑ ΤΟΥ ΤΣΙΠΡΑ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΑΠΟΒΑΛΕΙ ΤΗΝ "ΧΡΗΣΗ ΑΥΓΗ " ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΤΟ ΠΡΟΔΟΤΙΚΟ ΝΟΜΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΑΡΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΔΑΦΟΥΣ ΣΤΟΥΣ ΣΚΟΠΙΑΝΟΥΣ - ΟΛΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΟΛΠΟ


















Αυτός ο τύπος μας λέει στο βίντεο οτι δεν είναι φασίστας σαν τους φασιστες της Χ.Α ..και είναι πρόεδρος βουλής εκλεγμένος κατα βάσην απο μια παρανομη κυβέρνηση μειοψηφίας με κλεμένη ψήφο υφαρπαγής και επιπλέον με  + 50 έδρες δώρο απο έναν κατάπτυστο νόμο. ...!!!

Το χειρότερο είναι  οτι είναι πρόεδρος σε  ένα κουνοβούλιο εντολοδόχο των κατοχικών γερμανικών δυνάμεων που  νομοθετεί  σε βάρος του ελληνικού λαού που γενοκτονεί με χαρατσια, πρόστιμα γελοιότητας,  υπερφορολόγηση, κατασχέσεις, δημεύσεις περιουσιών, ξύλο απο τα ΜΑΤ κ.α.











.

Αυτός ο τύπος μας λέει στο βίντεο οτι δεν είναι φασίστας σαν τους φασιστες της Χ.Α ..και είναι πρόεδρος βουλής εκλεγμένος κατα βάσην απο μια παρανομη κυβέρνηση μειοψηφίας με κλεμένη ψήφο υφαρπαγής και επιπλέον με  + 50 έδρες δώρο απο έναν κατάπτυστο νόμο. ...!!!

Το χειρότερο είναι  οτι είναι πρόεδρος σε  ένα κουνοβούλιο εντολοδόχο των κατοχικών γερμανικών δυνάμεων που  νομοθετεί  σε βάρος του ελληνικού λαού που γενοκτονεί με χαρατσια, πρόστιμα γελοιότητας,  υπερφορολόγηση, κατασχέσεις, δημεύσεις περιουσιών, ξύλο απο τα ΜΑΤ κ.α










Tι είχε πει στην βουλή με ανοιχτα τα, μικρόφωνα σε συνάδελφο του  ΣΥΡΙΖΑίο  ο Βούτσης ο ευγενικός... ο πολιτισμένος  ;

ΒΟΥΛΗ ΒΟΥΤΣΗΣ "Ξέρω να χτυπάω εγώ ρε μαλάκα"

Βίντεο κυκλοφορεί στο ίντερνετ γραψτε μόνο τον τίτλο>>

ΒΟΥΤΣΗΣ "Ξέρω να χτυπάω εγώ ρε μαλάκα"






.
 https://fyllokaiftero1.blogspot.gr
Πηγή φωτογραφιών:EYROKINISSI -ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑ 

Καυσόξυλα δρύς σόμπας
Δώστε μας τώρα παραγγελία
για την νέα χρονιά 2018
για καλύτερη τιμή.
... Δείτε περισσότερα
Κ. Ξυλοθερμ""Πώληση: Χοντρική λιανική - Δυτ. Μακεδονία 






" Biokott" Τηλεφωνα παραγγελιών : 2467082168 - 6978276141- Χοντρική -Λιανική πώληση Αποστολές με κούριερ στην πόρτα



 

ΦΤΩΧΗ ΕΛΛΗΝΙΔΑ : "Κύριε αυτοί όλοι είναι αλλοδαποί και δεν τους κυνηγάει η αστυνομία εγώ είμαι Ελληνίδα".



Κάθε μέρα στην κάτω πλευρά της πλατείας Κλαυθμώνος βρίσκεται αυτή η κυρία. Είναι ακριβώς στο ίδιο σημείο (από άλλη οπτική γωνία) που έβγαλα χθες την φωτογραφία τους λαθροεποίκους να κλέβουν από τους κάδους της ανακύκλωσης.

Η κυρία με τα λευκά μαλλιά είναι ευγενική, σεμνή, αξιοπρεπής, ταλαιπωρημένη και φτωχή.

Καλημερίζεί ευγενικά όλους και πουλάει χαρτομάντηλα για να επιβιώσει και είναι τόσο αξιοπρεπής που έχει όχι τα φτηνιάρικα αλλά τα πιο ακριβά τα Zewa. Μια μέρα της μίλησα και την ρώτησα γιατί κάθεται σε τόσο απόμερο μέρος και δεν πάει στην έξοδο του μετρό που περνάει τόσος κόσμος.

 Μου απάντησε ότι δεν μπορεί να πάει εκεί γιατί την κυνηγάει η Αστυνομία. Όταν της είπα ότι έχω δει δεκάδες επαίτες στην έξοδο του μετρό μου απάντησε με θλιμμένο ύφος. "Κύριε αυτοί όλοι είναι αλλοδαποί και δεν τους κυνηγάει η αστυνομία εγώ είμαι Ελληνίδα".

Είπατε τίποτα;;;;
Φωτιά και τσεκούρι σε κάθε προδοτικό, μνημονιακό κάθαρμα. Δεν θα λυπηθώ κανέναν αν ο Θεός με αξιώσει.
Αθηναίος Πολίτης

Πηγή:  Αθηναίος Πολίτης
Καυσόξυλα δρύς σόμπας
Δώστε μας τώρα παραγγελία
για την νέα χρονιά 2018
για καλύτερη τιμή.
... Δείτε περισσότερα
Κ. Ξυλοθερμ""Πώληση: Χοντρική λιανική - Δυτ. Μακεδονία 






" Biokott" Τηλεφωνα παραγγελιών : 2467082168 - 6978276141- Χοντρική -Λιανική πώληση Αποστολές με κούριερ στην πόρτα


 

Ξέφρενο πολεμικό σάλπισμα Ερντογάν: «Η Τουρκία θα μεγαλώσει, ή θα τα καταφέρουμε ή θα σκοτωθούμε – Θα θυσιάσουμε τις ζωές μας και θα πάρουμε και τις ζωές των άλλων»













«Ή θα τα καταφέρουμε ή θα σκοτωθούμε. Για το λόγο αυτο θα θυσιάσουμε τις ζωές μας και θα πάρουμε μαζί και τις ζωές των άλλων αν χρειαστεί».

Νέο σκληροπυρηνικό διάγγελμα έβγαλε ο Ρ.Τ.Ερντογάν με την Τουρκία να θυμίζει κάτι από Β.Κορέα και Κιμ Γιονγκ Ουν. Και πλέον τίθεται το ερώτημα, απέναντι σε έναν δικτάτορα που δεν υπολογίζει ζωές και απώλειες, τι μπορούμε να περιμένουμε;


Ολα τα δημοκρατικά πολιτεύματα μπροστά στον φόβο απωλειών λαμβάνουν ορθολογικές αποφάσεις. Κανείς δεν θέλει να μείνει στην Ιστορία ως ο ηγέτης που πήρε στον θάνατο «χ» αριθμό πολιτών.

Ομως αυτό πλέον ο Ερντογάν δείχνει ότι δεν το υπολογίζει καθόλου και υιοθετεί ρητορική φανατικών τζιχαντιστών.
Δίνει αξία και δόξα στον θάνατο αλλά και στις δολοφονίες. 

Οι ομιλίες που βγάζει θυμίζουν για όσους έχουν παρακολουθήσει, ομιλίες των τζιχαντιστών στην Συρία λίγο πριν την έναρξη επίθεσης. Αλλαχού Ακμπάρ και …μπαμ.
Ας δούμε κάποια σημεία από την ομιλία του και τις ελληνικές πολιτικές αντιδράσεις.

«Αυτοί που πιστεύουν πως οι παρατηρήσεις μου είναι μπλόφες ή άδεια ρητορική θα δουν πως το λάθος τους είναι θανάσιμο. Οι δηλώσεις μου αντικατοπτρίζουν την αποφασιστικότητα της Τουρκίας, τις πολιτικές του κράτους και τα αιθήματα του λαού».
«Θα τα καταφέρουμε ή θα σκοτωθούμε» τονίζει.

«Θα χτίσουμε σίγουρα μια μεγάλη και ισχυρή Τουρκία. Για το λόγο αυτό θα θυσιάσουμε τις ζωές μας και θα πάρουμε και τις ζωές άλλων αν χρειαστεί» τονίζει σε ομιλία του στην Σαμψούντα.
«Αυτοί οι διαμαρτύρονται στο Πανεπιστήμιο Bogazici (σσ διαμαρτύρονται για το Αφρίν) είναι κομμουνιστές, προδότες και τρομοκράτες τους οποίους και θα ξεριζώσουμε από τα Πανεπιστήμια στην Τουρκία».
«Θα τους τραβήξω από το αυτί και θα τους πετάξω εκεί που ανήκουν, στη φυλακή».
«Θα συλλάβω όσους συνδέονται μαζί τους, ακόμη και τους ακαδημαϊκούς».


ΠΗΓΗ
Καυσόξυλα δρύς σόμπας
Δώστε μας τώρα παραγγελία
για την νέα χρονιά 2018
για καλύτερη τιμή.
... Δείτε περισσότερα
Κ. Ξυλοθερμ""Πώληση: Χοντρική λιανική - Δυτ. Μακεδονία 






" Biokott" Τηλεφωνα παραγγελιών : 2467082168 - 6978276141- Χοντρική -Λιανική πώληση Αποστολές με κούριερ στην πόρτα



(ΒΙΝΤΕΟ)Ξανά πυρηνική η Ελλάδα; – ΗΠΑ: «Σε ετοιμότητα μεταφοράς 50 υδρογονοβομβών Β-61 από το Ιντσιρλίκ αν χρειαστεί»



Αν χρειαστεί θα μεταφέρουμε τις 50 βόμβες υδρογόνου Β-61 από το Ιντσιρλίκ στην Ελλάδα» . Πληροφορίες βόμβα μεταφέρει το «Βήμα της Κυριακής» επιβεβαιώνοντας πλήρως την χτεσινή μεγάλη αποκάλυψη του ΠΕΝΤΑΠΟΣΤΑΓΜΑ στο άρθρο Γεωπολιτικός σεισμός: Ο Ν.Τραμπ ενέκρινε την μεταφορά των αμερικανικών βάσεων από Τουρκία-Κατάρ σε Ελλάδα-Σ.Αραβία λένε οι Ισραηλινοί.

«Ουδείς θα ήθελε να σκεφτεί το σενάριο να ζητηθεί να αποθηκευτούν σε ελληνικό έδαφος» σχολιάζει ελληνική πηγή δείχνοντας όμως πως κάτι τέτοιο είναι πλέον ορατό υπό προυποθέσεις.

Η εφημερίδα «Το Βήμα της Κυριακής» επιβεβαιώνει το μεγάλο σενάριο που εν μέρει έχει αρχίσει να υλοποιείται. Η μεταφορά αμερικανικών δυνάμεων από το Ιντσιρλίκ έχει ξεκινήσει ήδη όπως ανέφεραν Ισραηλινοί.
Το μεγάλο ερώτημα είναι τι θα γίνει με τις βόμβες υδρογόνου, τις γνωστές Β-61.

Η μεταφορά τους δεν είναι απλή τεχνική διαδικασία καθώς περιέχουν πολλές δικλείδες ασφαλείας και πολλά πρωτόκολλα.
Δεν ξέρουμε κιόλας αν οι Αμερικανοί έχουν κατασκευάσει κάπου στη χώρα μας ειδικά «καταφύγια».
Περίπου ένα χρόνο πριν, το ΚΚΕ είχε καταγγείλει πως γίνονται κρυφές εργασίες στη Βάση του Αραξου (Δείτε σχετικά πατώντας ΕΔΩ)
Μάλιστα, ο κ. Κουτσούμπας είχε πει πως είχε ξεκινήσει «η συντήρηση, επισκευή και ο εκσυγχρονισμός της βάσης του Άραξου, προκειμένου να εγκατασταθούν εκεί τα αμερικάνικα πυρηνικά όπλα».

Ενδεχόμενο μεταφοράς τμημάτων από τη βάση του Ιντσιρλίκ
Σύμφωνα με πληροφορίες οι ΗΠΑ έχουν ενημερώσει την ελληνική πλευρά να χρειαστεί στο μέλλον μεταφορά σημαντικών τμημάτων από την αεροπορική βάση του Ιντσιρλίκ.
Το τεχνικό μέρος μιας τέτοιας κίνησης πάντως δεν θα είναι καθόλου εύκολο, ενώ υπάρχει ακόμα ένα ζήτημα που θα μπορούσε να τεθεί αν και εφόσον έρθει εκείνη η ώρα.
Πρόκειται για την τύχη των 50 υδρογονοβομβών Β-61 που βρίσκονται αποθηκευμένες στην τουρκική βάση των ΗΠΑ.
Οι βόμβες αυτές έχουν «νατοϊκό καπέλο» και «ουδείς θα ήθελε να σκεφτεί το σενάριο να ζητηθεί να αποθηκευτούν σε ελληνικό έδαφος» σχολιάζει πηγή στην εφημερίδα.

Η παρτίδα… γεωπολιτικού πόκερ
Ωστόσο αυτό αν και ακούγεται γοητευτικό, δεν είναι εύκολα διαχειρίσιμο σχολιάζει η εφημερίδα κι και επικαλείται σχόλιο υψηλόβαθμης πηγής, που δεν κατονομάζει:
«Αν θέλεις να παίξεις στο μεγάλο τραπέζι πρέπει να συνεισφέρεις» λέει και παρομοιάζει την τρέχουσα κατάσταση με γεωπολιτικό πόκερ.

Σημειώνεται ότι Τούρκοι αξιωματούχοι έχουν αναφερθεί στα σχέδια τρίτων χωρών «φωτογραφίζοντας» τις ΗΠΑ οι οποίες, όπως λένε, προσπαθούν να πλήξουν τα τουρκικά συμφέροντα την ώρα που η προσοχή της Τουρκίας είναι στραμμένη στη Συρία.

Οι παραγγελίες των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων που ήδη έχουν κλειδώσει – Οι ΗΠΑ αναβαθμίζουν την Ελλάδα

Μέσα στον προσεχή Μάιο αμερικανικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη αναμένεται να αρχίσουν να επιχειρούν από τη βάση της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας στη Λάρισα. Έπειτα από μια διπλωματική και στρατιωτική διελκυστίνδα σχεδόον 5 ετών, τα αμερικανικά drones θα έρθουν στην Ελλάδα.
Σύμφωνα με την εφημερίδα «Το Βήμα» η στάθμευση των αμερικανικών MQ-9 Reaper στη Λάρισα θα δίνει έμφαση στη συλλογή πληροφοριών, στην παρακολούθηση και στην αναγνώριση, σε μια πολύ ευαίσθητη στρατηγικά περιοχή.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα ήδη τις τελευταίες εβδομάδες στη συγκεκριμένη βάση στη Λάρισα πραγματοποιούνται εργασίες υποδομής από αμερικανικό εξειδικευμένο προσωπικό.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή η νομική βάση έχει βρεθεί από το απόρρητο Μνημόνιο Συνεργασίας που υπέγραψαν οι δύο χώρες το 1992 και η τελική συμφωνία δεν αναμένεται να χρειαστεί κύρωση από τη Βουλή, ενώ το υπουργείο Εξωτερικών έχει παράσχει την πολιτική έγκρισή του.

Αυτή η εξέλιξη συνδέεται στενά με την επιδείνωση των σχέσεων Ουάσιγκτον – Άγκυρας με αποτέλεσμα οι ΗΠΑ να φέρονται διατεθειμένες να αναβαθμίσουν την Ελλάδα στους σχεδιασμούς του αμερικανικού Πενταγώνου.

Πηγές που επικαλείται η εφημερίδα επιμένουν ότι η αμερικανική προσέγγιση σε σχέση με την Ελλάδα είναι ευρύτερη. Η Ουάσινγκτον θέλει να ενισχύσει τις ελληνικές ένοπλες δυνάμεις ώστε αυτές να μπορούν να επιχειρούν καλύτερα στην ευαίσθητη περιοχή του Αιγαίου.

Η προμήθεια των ελικοπτέρων Chinook και Kiowa εντάσσεται στην ενίσχυση του ελληνικού οπλοστασίου ενώ ήδη έχουν γίνει παραγγελίες για κινητήρες και ανταλλακτικά για το εκπαιδευτικό αεροσκάφος Τ-2.

Ας δούμε τι γράφαμε χτες στο άρθρο Γεωπολιτικός σεισμός: Ο Ν.Τραμπ ενέκρινε την μεταφορά των αμερικανικών βάσεων από Τουρκία-Κατάρ σε Ελλάδα-Σ.Αραβία λένε οι Ισραηλινοί
«Τα σχέδια για μεταφορά της μεγάλης Αμερικανικής βάσης της CENTCOM από το Κατάρ στην Σαουδική Αραβία εγκρίθηκαν από τον πρόεδρο Ν.Τραμπ και τον Πρίγκηπα της Σαουδικής Αραβίας Muhamed bin Salman κατά την διάρκεια της συνάντησης τους στον Λευκό Οίκο στις 20 Μαρτίου.
Επιπλέον, η Διοίκηση του Ν.Τραμπ βρίσκεται στην διαδικασία ακόμη μις κίνησης , στην μετακίνηση της αεροπορικής δύναμης από το Ιντσιρλίκ της ΝΑ Τουρκίας. Οι ΗΠΑ κλείνουν την μεγαλύτερη αεροπορική βάση στην περιοχή.
Οι δύο κινήσεις είναι αλληλένδετες.

Ο Τούρκος Πρόεδρος Ρ.Τ.Ερντογάν είναι ο ισχυρός υποστηριχτής του Εμίρη του Κατάρ, , Tamim bin Hamad Al Thani, ο οποίος είναι σε διαμάχη με τους Σαουδάραβες.
Η Τουρκία πρόσφατα δημιούργησε μεγάλη στρατιωτική βάση στο «Εμιράτο του Πετρελαίου».

Ο Πρίγκηπας της Σ.Αραβίας και ο σύμμαχος του, ο Sheikh Zayed bin Sultan Al-Nahyan των ΗΑΕ, είναι πολύ στενοί φίλοι και οι πιο πιστοί σύμμαχοι του Ν.Τραμπ στην περιοχή του Κόλπου.
Και οι δύο βλέπουν την Τουρκία και το Κατάρ ως θανάσιμους εχθρούς.

Οι Αμερικανικές εγκαταστάσεις και τα μαχητικά που βρίσκονται στο Ιντσιρλίκ μεταφέρονται ήδη σε βάσεις στην Ανατολική Ευρώπη.
Το Πεντάγωνο διερευνά την Ανδραβίδα στην Νότια Ελλάδα ως τον χώρο εγκατάστασης των δυνάμεων από το Ιντσιρλίκ.

Επιπλέον οι Αμερικανικές δυνάμεις μεταφέρονται από την βάση Al-Udaid στο Κατάρ, στην Κεντρική Σαουδική Αραβία στην αεροπορική βάση «Prince Sultan» κοντά στο Al Kharj, 77 χλμ Νότια του Ριάντ.



.

 ΠΗΓΗ


Καυσόξυλα δρύς σόμπας
Δώστε μας τώρα παραγγελία
για την νέα χρονιά 2018
για καλύτερη τιμή.
... Δείτε περισσότερα
Κ. Ξυλοθερμ""Πώληση: Χοντρική λιανική - Δυτ. Μακεδονία 



" Biokott" Τηλεφωνα παραγγελιών : 2467082168 - 6978276141- Χοντρική -Λιανική πώληση Αποστολές με κούριερ στην πόρτα


ΒΙΝΤΕΟ: Η Πέτη Πέρκα του ΣΥΡΙΖΑ σε πρώην βουλευτή Κυριάκο Βελόπουλο στον Γιώργο Αυτιά- «Είστε χαζός; οι διορισμοί στα υπουργεία των συνεργατών είναι διορισμοί ; » – «Χαζή είστε και φαίνεστε» (ΒΙΝΤΕΟ

Ρεπορτάζ σχόλια: Μανώλης Μάνου


Για τους αριστερούς του Τσίπρα οι διορισμοί των συνεργατών των υπουργών της κατοχικής κυβέρνησης που έκλεψε την ψήφο του λαού, μετατρέποντας την  απο  το ΟΧΙ του 67% του λαού σε ΝΑΙ δίκην Χίτλερ- δέν αποτελούν διορισμοί στο Δημόσιο και ας πληρώνονται απο το δημόσιο.

'Εφθασε στο σημείο να ισχυριστεί ότι <<δεν έγινε κανένας διορισμός επι της κυβέρνησης Τσίπρα Καμμένου.>>

Στο βάθος του πάνελ του Αυτιά στο ΣΚΑΪ και ο γνωστός πρώην βουλευτής  της Ν.Δ Κατσίκης και νυν με Α.ΝΕΛ.

Δείτε το βίντεο 

.
 ΕΔΩ ΓΝΩΡΙΖΟΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ...ΣΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ  ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ...!!

 Πιά είναι όμως η ΣΥΡΙΖΑία ΠΕΡΚΑ; 
ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ 8 ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΥΣ ΣΑΝ ΤΟΝ ΤΣΙΠΡΑ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΣΕ ΘΕΣΕΙΣ ΥΠΟΥΡΓΕΙΩΝ ΤΟΥ 

Απο το βιογραφικό της :
 Η Πέρκα Θεοπίστη (Πέτη) γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Φλώρινα,τη πόλη
του 78% των δημοσίων υπαλλήλων του νομού, της  Φλώρινας του 69 % της αποχής απο τις τελευταίες εκλογές και  της απόλυτης φτώχειας στα χωριά του νομού.

 Διπλωματούχος Πολιτικός Μηχανικός απόφοιτος Πολυτεχνικής Σχολής ΑΠΘ με Μεταπτυχιακό στα Συγκοινωνιακά (ΑΠΘ).

Από τα φοιτητικά της χρόνια, ως μέλος της ΠΠΣΠ, ως ανένταχτη, ως μέλος του ΣΥΝ και τώρα του ΣΥΡΙΖΑ, έχει συνεχή παρουσία στην αριστερά, στους κοινωνικούς αγώνες και στα κινήματα.

Εργάσθηκε στον ιδιωτικό και στη συνέχεια στον δημόσιο τομέα (ΚΥΔΕΠ, ΔΕΚΕ, Οργανισμό Ρυθμιστικού Θεσσαλονίκης, Δ/νση Περιβάλλοντος Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας).

Διετέλεσε Αντιπρόεδρος και Γενική Γραμματέας των Μηχανικών του Δημοσίου, μέλος της Αντιπροσωπείας του  ΤΕΕ και μέλος της  Δ.Ε. του ΤΕΕ - ΤΚ Μακεδονίας. Υπεύθυνη για το πόρισμα ενάντια στην εξόρυξη χρυσού στη Χαλκιδική.

Μέλος της Κ.Π.Ε. του Συνασπισμού και υποψήφια βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης το 2009 και το 2012.
Ιδρυτικό μέλος και Υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος των Δημοτικών Κινήσεων «Θεσσαλονίκη των Πολιτών και της Οικολογίας» (2002, 2006) και «Θεσσαλονίκη Ανοιχτή Πόλη» (2010).

Υποψήφια Ευρωβουλευτής ΣΥΡΙΖΑ 2014.

Η Π. Πέρκα γενική γραμματέας του πρώην υπουργείου Υποδομών


Η Π. Πέρκα γενική γραμματέας του πρώην υπουργείου Υποδομών

Είναι σύντροφος του βουλευτή και πρώην γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρη Βίτσα



http://fyllokaiftero1.blogspot.gr

Καυσόξυλα δρύς σόμπας
Δώστε μας τώρα παραγγελία
για την νέα χρονιά 2018
για καλύτερη τιμή.
... Δείτε περισσότερα
Κ. Ξυλοθερμ""Πώληση: Χοντρική λιανική - Δυτ. Μακεδονία 



" Biokott" Τηλεφωνα παραγγελιών : 2467082168 - 6978276141- Χοντρική -Λιανική πώληση Αποστολές με κούριερ στην πόρτα


«Θερμή Άνοιξη» θέλει ο Ρ.Τ. Ερντογάν «Βλέπει» και Γ’ Παγκόσμιο - Οι απειλές και τα σχέδια σε Αιγαίο και κυπριακή ΑΟΖ (φωτό, βίντεο)




«Θερμή Άνοιξη» θέλει ο Ρ.Τ. Ερντογάν - Οι απειλές και τα σχέδια σε Αιγαίο και κυπριακή ΑΟΖ (φωτό, βίντεο)

Οι λεονταρισμοί της Τουρκίας δεν έχουν κάποιο όριο με την Άγκυρα να φαίνεται αποφασισμένη να οδηγηθεί σε μια κλιμάκωση στην περιοχή της Μεσογείου και του Αιγαίου.
Σε κατάσταση παροξυσμού, προς το παρόν σε επίπεδο ρητορικής, βρίσκεται η Τουρκία, η οποία κάνει λόγο για 152 ελληνικά νησιά ότι ανήκουν σ' αυτήν. Πάντως, ελάχιστα απέχει από το να ανοίξει ένα «θερμό» μέτωπο, αυτή τη φορά και πάλι στην Κύπρο.

Την στιγμή μάλιστα που όλοι κατακρίνουν την προκλητική της διεθνή τακτική αλλά κανείς δεν αρνείται τις «bussiness» μαζί της.
Μόλις λίγο πριν από τη Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου (22 – 23 Μαρτίου), όπου ένα από τα βασικά θέματά του ήταν η ευρωπαϊκή «προοπτική» της Τουρκίας και η σχεδιαζόμενη ευρωτουρκική συνάντηση κορυφής στη Βουλγαρία (Βάρνα, 26 Μαρτίου), ο μεν Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν προέβη σε νέους λεκτικούς παλικαρισμούς εναντίον της Ελλάδας και της Κύπρου, ενώ ο υπουργός Εξωτερικών του, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ούτε λίγο ούτε πολύ απευθύνθηκε με απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς για την Ε.Ε., λέγοντας πως «αυτή τη στιγμή, ούτε η ίδια ξέρει τι θέλει και τι κάνει».
Παρότι είναι γνωστό στους υψηλόβαθμους διπλωματικούς κύκλους σε Ευρώπη και ΗΠΑ ότι η Τουρκία «καίγεται» για να μην καταρρεύσουν ολοκληρωτικά οι γέφυρες με τις Βρυξέλλες, όπως αναφέρει και ο Ελεύθερος Τύπος, και για να αποκατασταθούν οι σχέσεις Αγκύρας – Ουάσιγκτον, οι οποίες βρίσκονται σε ιστορικό χαμηλό, ο Μελβούτ Τσαβούσογλου, μόλις προ ημερών, με προκλητικό στιλ κάλεσε την Ε.Ε. «να αναθεωρήσει τις πολιτικές της», ενώ δήλωσε ότι η Άγκυρα «δεν έχει καμία προσδοκία αναφορικά με τη διεύρυνση της Ε.Ε. και τη στάση της απέναντι στην Τουρκία».
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, χθες από τις Βρυξέλλες προειδοποίησε την γείτονα χώρα ότι «δεν φοβόμαστε και ο ελληνικός λαός δεν πρέπει να έχει το αίσθημα του φόβου. Έχουμε την αποτρεπτική ικανότητα γι' αυτό δεν φοβόμαστε. Όποιος προχωρούσε σε μία τέτοια ενέργεια ένα θερμό επεισόδιο στο Αιγαίο θα ήταν σαν να πυροβολούσε τα δικά του πόδια».
Όπως είπε ο πρωθυπουργός, ενημέρωσε το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο για την υπόθεση και έλαβε διαβεβαιώσεις ότι οι πρόεδροι της Κομισιόν και του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου θα θέσουν το θέμα αυτό στον Ερντογάν.
Ο πρωθυπουργός έθεσε επίσης το θέμα των ελληνοτουρκικών σχέσεων και στον πρόεδρο της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν.
Το τραβάει στα άκρα

Ακόμα πιο χοντροκομμένες ήταν οι δηλώσεις του Τούρκου προέδρου, Τ. Ερντογάν, ο οποίος, ούτε λίγο ούτε πολύ, προανήγγειλε ότι η Τουρκία θα εγκαταστήσει εντός κυπριακής Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης (!) πλωτό γεωτρύπανό της.
Δηλαδή, εντός μιας ευρωπαϊκής ΑΟΖ, όπου η ίδια η Ευρωπαϊκή Ένωση χρηματοδοτεί εν μέρει τις έρευνες για την ανακάλυψη κοιτασμάτων φυσικού αερίου, η Άγκυρα, ακολουθώντας την πολιτική των κανονιοφόρων, θα εισβάλει για να πάρει με το έτσι θέλω μερίδιο στους ενεργειακούς πόρους. Ως πρόσχημα, βέβαια, χρησιμοποιεί δήθεν την υπεράσπιση των συμφερόντων των Κατεχομένων.
Κι αυτό, παρότι εδώ και χρόνια, κατά τις δικοινοτικές συνεννοήσεις, έχει συμφωνηθεί ότι πρώτα θα λυθεί το Κυπριακό και μετά θα μοιραστούν δικαίως τα έσοδα από τα κοιτάσματα αερίου.
Στο μεταξύ, τα έσοδα θα μπαίνουν σε ένα κοινό Ταμείο και στη συνέχεια θα δοθούν στους Τουρκοκυπρίους. Τώρα, όμως, καθίσταται οφθαλμοφανές ότι η Άγκυρα όχι μόνο δεν θέλει λύση στο Κυπριακό υπό τον ΟΗΕ αλλά επιδιώκει την ύπαρξη δύο χωριστών κρατών.
Πριν από αυτό, μάλιστα, με την απειλή των όπλων, θέλει να εξαναγκάσει τη Λευκωσία να καθίσει στο τραπέζι και να υπογράψει το μοίρασμα και τη συνεκμετάλλευση των ενεργειακών πόρων.
Ως γνωστόν, άμεσο ενδιαφέρον στην περιοχή έχουν η Αίγυπτος και το Ισραήλ, αφού η λεκάνη με τα -εκτιμώμενα, κατά περιοχές- πλούσια ενεργειακά κοιτάσματα συνδέεται με «οικόπεδα» της κυπριακής ΑΟΖ.
Έχουν, επίσης, εκδηλώσει ενδιαφέρον ενεργειακοί κολοσσοί από τις ΗΠΑ, τη Γαλλία και την Ιταλία. Να σημειωθεί ότι προ ημερών στο Κάιρο βρέθηκε ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς, ο οποίος συναντήθηκε με τον πρόεδρο και τον υπουργό Εξωτερικών της χώρας. Το προηγούμενο δεκαήμερο, επίσης, έρευνες στην κυπριακή ΑΟΖ έκαναν σκάφη της αμερικανικής Exxon Mobil.


Σε αντίθεση με τις παρενοχλήσεις του πλωτού γεωτρύπανου της ιταλικής ΕΝΙ από τουρκικά πολεμικά, προ εβδομάδων, στην προκειμένη η Άγκυρα απέφυγε τις προκλήσεις.

Όπως το ίδιο έκανε και προ μηνών, όταν παρακολουθούσε από απόσταση το πλωτό γεωτρύπανο της γαλλικής Total. Τότε, πάντως, επιτόπου βρέθηκαν γαλλικά πολεμικά σκάφη, ενώ την Κύπρο είχε επισκεφθεί η Γαλλίδα υπουργός Άμυνας. Αντίθετα, η Ιταλία, η οποία βρισκόταν λίγες ημέρες πριν από τις εκλογές της, ουδόλως αντέδρασε στις τουρκικές προκλήσεις.
«Βλέπει» και Γ’ Παγκόσμιο


Καθίσταται εμφανές ότι η Τουρκία αποθρασύνεται, όπως άλλωστε δείχνει η ίδια η συμπεριφορά της, ενώ ο πρόεδρός της έχει φτάσει στο σημείο να χρησιμοποιεί άκρως επικίνδυνη φρασεολογία που άρχισε με την επίκληση περί «επιστράτευσης», για να συνεχίσει κάνοντας λόγο για «θερμό καλοκαίρι», με αποκορύφωμα, βέβαια, τα λεχθέντα του περί «Γ’ Παγκοσμίου Πολέμου».

Η υποχώρηση της κουρδικής αντίστασης στην περιοχή της Συρίας, Αφρίν, η ανεκτική στάση της Ε.Ε., που δεν θέλει να διαρρήξει τις σχέσεις της με την Τουρκία, η αμερικανική πολιτική, που επίσης θεωρεί ότι πρέπει να διατηρηθεί ως «στρατηγικός εταίρος» η γειτονική χώρα, και η «λυκοσυμμαχία» Αγκυρας – Μόσχας κάνει την ηγεσία Ερντογάν να συμπεριφέρεται με πρωτοφανή αλαζονεία.
Σε όλα αυτά πρέπει να προστεθούν οι τουρκικοί νεο-οθωμανικοί μεγαλοϊδεατισμοί, η αγωνία του Τ. Ερντογάν να επικρατήσει πολιτικά συντρίβοντας κάθε προοδευτική αντιπολιτευτική φωνή μέσα από μαζικές διώξεις, το εκβιαστικό χαρτί του μεταναστευτικού – προσφυγικού και, βέβαια, οι «όμηροι» από πλειάδα δυτικών χωρών, μεταξύ των οποίων και οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί, τους οποίους κρατά στις τουρκικές φυλακές.

Να σημειωθεί, ωστόσο, πως, παρότι κρατάει Αμερικανούς, Γερμανούς και άλλους Δυτικούς πολίτες, όχι μόνο δεν έχει πάρει τα ανταλλάγματα που ζητάει, και ειδικότερα Τούρκους στρατιωτικούς και αντικαθεστωτικούς που απέδρασαν στη Δύση, αλλά αντίθετα έχει οδηγήσει στο κόκκινο τις σχέσεις της Τουρκίας με πολλές ευρωπαϊκές χώρες και με τις ΗΠΑ.

Βγάζει γεωτρύπανο

Τώρα, εξακοντίζει και πάλι απειλές για την Κύπρο και το Αιγαίο. Εσχάτως, λοιπόν, αφού ανέφερε ότι «το γεωτρύπανο θα πλέει σύντομα προς τη Μεσόγειο για την πρώτη γεώτρησή του», σημείωσε ότι «δεν επιτρέψαμε και δεν θα επιτρέψουμε ποτέ τις προσπάθειες όσων καιροσκοπούν στον περίγυρό μας, κυρίως στο Αιγαίο και την Κύπρο». Ειδικότερα, αναφερόμενος στην κυπριακή ΑΟΖ είπε:
«Όλοι θα δουν και θα αποδεχθούν (!) αυτό που αποτελεί επιταγή του διεθνούς δικαίου. Σε αυτό το ζήτημα κανείς δεν μπορεί να αφαιρέσει τα δικαιώματα των Τουρκοκυπρίων. Αν πραγματοποιηθούν επενδύσεις, θα τις κάνουμε μαζί (!). Γι’ αυτό, η επιτροπή που θα δημιουργηθεί (σ.σ.: μάλλον εννοεί δικοινοτική ομάδα) θα πραγματοποιήσει μαζί όλες τις γεωτρήσεις και η ελληνοκυπριακή πλευρά και η ΤΔΒΚ θα λάβουν αυτά που τους αναλογούν με βάση τον πληθυσμό τους. Δεν υποχωρούμε».
Η υστερία της Αγκυρας γίνεται εμφανής και από τις πρωτόγνωρες -για τα διεθνή διπλωματικά δεδομένα- αντιδράσεις του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών, το οποίο τους τελευταίους μήνες εκδίδει σωρηδόν, ως φεϊγβολάν, ανακοινώσεις – καταγγελίες ή «διευκρινιστικές» απαντήσεις.
Έτσι, τις προηγούμενες ημέρες εξέδωσε καταγγελία στην ανακοίνωση – καταδίκη της τουρκικής εισβολής στην πόλη Αφρίν από το αιγυπτιακό υπουργείο Εξωτερικών, ενώ λίγο πριν έβγαλε δελτίο Τύπου για τη δυσμενή -για την Τουρκία- έκθεση του ύπατου αρμοστή του ΟΗΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα (OHCHR).

Σκοπιανό: Διπλωματικοί τακτικισμοί της πΓΔΜ τορπιλίζουν τις συνομιλίες
Στην τελική ευθεία μπήκε το πρόβλημα της ονομασίας των Σκοπίων, οπότε στο αμέσως επόμενο διάστημα θα φανεί εάν θα επιλυθεί ή όχι. Στο τέλος του μήνα έχει προγραμματιστεί συνάντηση στη Βιέννη των υπουργών Εξωτερικών της Ελλάδας και της πΓΔΜ, Νίκου Κοτζιά και Νίκολα Ντιμιτρόφ, με τον ειδικό διαμεσολαβητή του ΟΗΕ, Μάθιου Νίμιτς.

Στις 22 και τις 23 του μήνα προηγήθηκε η επίσκεψη Κοτζιά στα Σκόπια, αφενός ως απάντηση στη συμβολική κίνηση της γείτονος να αλλάξει την αλυτρωτική ονομασία του αεροδρομίου της πρωτεύουσάς της από «Μέγας Αλέξανδρος», που εφάρμοσε το 2006, αφετέρου, για να προχωρήσει η διαδικασία των συνομιλιών στην ουσιαστική φάση της.

Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε, ενώ προηγουμένως η σκοπιανή ηγεσία είχε προβεί σε έναν άκομψο τακτικίστικο ελιγμό, να παραδώσει στην Αθήνα μόλις δύο ημέρες πριν από την άφιξη του Κοτζιά την «αντιπρότασή» της. Κι αυτό, παρότι οι πρωθυπουργοί της Ελλάδας και της πΓΔΜ, Αλέξης Τσίπρας και Ζόραν Ζάεφ, είχαν προ μηνών συμφωνήσει ότι η Ελλάδα θα διαμορφώσει ένα «σχέδιο Συμφώνου», επί του οποίου οι δύο πλευρές θα συζητήσουν. Θα συμφωνήσουν σε επιμέρους σημεία και θα διαφωνήσουν σε άλλα.

Ακόμα πιο σοβαρό ήταν ότι ο Σκοπιανός υπουργός Εξωτερικών, λίγες ημέρες πριν, σε κύκλο ξένων διπλωματών στα Σκόπια, είχε χαρακτηρίσει τις ελληνικές προτάσεις ως «παράλογες».
Γεγονότα, τα οποία κάθε άλλο παρά συνέβαλαν στη δημιουργία θετικού κλίματος για να προχωρήσουν παραπέρα οι διαπραγματεύσεις. Αντίθετα, οι κινήσεις που εκδηλώνονταν από τα Σκόπια άφηναν την έντονη υποψία ότι δεν υπάρχει ειλικρινής διάθεση επίλυσης του προβλήματος, αλλά ότι ήδη άρχισε το επικοινωνιακό παιχνίδι της επίρριψης ευθυνών προς την Ελλάδα, η οποία δήθεν δεν επιθυμεί τη λύση.
Να σημειωθεί, επίσης, πως οι δύο πρωθυπουργοί είχαν συμφωνήσει ότι θα εξαντληθούν όλες οι διμερείς προσπάθειες, και οι επαφές Κοτζιά – Ντιμιτρόφ, με στόχο τη συμφωνία, και κατόπιν θα οδηγηθούν οι δύο πλευρές στον ΟΗΕ. Κάτι που επίσης φάνηκε να τορπιλίζει η σκοπιανή πλευρά.
Όπως και να ’χει, ο κ. Νίκος Κοτζιάς μαζί του μετέφερε το «σχέδιο Συμφώνου», το οποίο ήδη είχε κοινοποιήσει εδώ και αρκετές ημέρες στην κυβέρνηση της γείτονος. Ως γνωστόν, οι ονομασίες που έχουν κατά καιρούς πέσει στο τραπέζι, μεταξύ των άλλων και από τον κ. Νίμιτς, είναι: Republika Nova Makedonija (Νέα Μακεδονία), Republika Severna Makedonija (Βόρεια Μακεδονία), Republika Gorna Makedonija (Ανω Μακεδονία), Republika Vardarska Makedonija (Μακεδονία του Βαρδάρη) και Republika Makedonija (Skopje) [Δημοκρατία της Μακεδονίας (Σκόπια)].

Την τελευταία ονομασία, όπως έχουν δηλώσει τόσο ο πρωθυπουργός όσο και ο υπουργός Εξωτερικών, η Αθήνα την έχει απορρίψει. Αντίθετα, κατά πληροφορίες, ορισμένοι κύκλοι στα Σκόπια φαίνεται να επιμένουν σε αυτήν. 

Να σημειωθεί, τέλος, πως, όταν προ μηνών, ευρισκόμενος στα Σκόπια, ο κ. Μ. Νίμιτς είχε προβεί σε μια -μάλλον άκομψη- υποστήριξη ορισμένων αδιάλλακτων θέσεων του Ντιμιτρόφ, ο κ. Κοτζιάς είχε αντιδράσει έντονα, και μάλιστα είχε εγκαλέσει τον ειδικό διαμεσολαβητή του ΟΗΕ γι’ αυτή τη στάση του.

Pronews

Καυσόξυλα δρύς σόμπας
Δώστε μας τώρα παραγγελία
για την νέα χρονιά 2018
για καλύτερη τιμή.
... Δείτε περισσότερα
Κ. Ξυλοθερμ""Πώληση: Χοντρική λιανική - Δυτ. Μακεδονία 



" Biokott" Τηλεφωνα παραγγελιών : 2467082168 - 6978276141- Χοντρική -Λιανική πώληση Αποστολές με κούριερ στην πόρτα