06 Ιανουαρίου 2018

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΤΟΥ 1989.... όπου εκτελέστηκε το ζεύγος Τσαουσέσκου με την κατηγορία ότι "άφησε νηστικό τον λαό του"

Στη Ρουμανία έσβησαν τα ίχνη από σφαίρες στον τοίχο....


Στη Ρουμανία έσβησαν τα ίχνη από σφαίρες στον τοίχο όπου εκτελέστηκε το ζεύγος Τσαουσέσκου

Ο τοίχος που βρίσκεται στη στρατιωτική μονάδα Ταργκοβίστε, 82 χιλιόμετρα βορειοδυτικά του Βουκουρεστίου και «είδε» την πτώση του τότε ισχυρού άνδρα της Ρουμανίας, ανακαινίστηκε και βάφτηκε στα χρόνια που ακολούθησαν την επανάσταση του 1989, με αποτέλεσμα να μην υπάρχουν ίχνη από τις σφαίρες.

Τώρα τα στελέχη του μουσειακού συγκροτήματος του Ταργκόβιστε Curtea Domneasca αναζητούν τρόπους για να επαναφέρουν τον τοίχο στην αρχική του κατάσταση.
Υπήρχαν ίχνη από σφαίρες στον τοίχο και αίμα και φαινόταν καθαρά ότι ο Νικολάε Τσαουσέσκου δέχτηκε μια σφαίρα στο κεφάλι, το ίδιο και η σύζυγός του.

Αφού πέρασαν από την εξοχική τους κατοικία στο Snagov, ανεχώρησαν προς το Târgovişte. Υποχρεώθηκαν από το στρατό να εγκαταλείψουν το ελικόπτερο, καθώς ο στρατός είχε απαγορεύσει την εναέρια κυκλοφορία στη χώρα.
Στο τέλος συνελήφθησαν από την αστυνομία, παραδόθηκαν στο στρατό, πέρασαν από Στρατοδικείο με πλήθος κατηγοριών, καταδικάστηκαν σε θάνατο και εκτελέστηκαν την ημέρα των Χριστουγέννων του 1989. Η "δίκη" και η εκτέλεσή τους μαγνητοσκοπήθηκαν και έκαναν το γύρο του κόσμου. Λίγες μέρες αργότερα, παρουσιάστηκαν και στην Κρατική Τηλεόραση, πράγμα που επισφράγισε το τέλος του καθεστώτος του.

Εκεί όπου το ζεύγος Τσαουσέσκου εκτελέστηκε, οι τοπικές αρχές αποφάσισαν να ιδρύσουν ένα μουσείο, έπειτα από την αύξηση των τουριστών που επισκέπτονται το σημείο, όπου γράφτηκε η τελευταία «σελίδα» της ζωής των Νικολάε και Έλενα Τσαουσέσκου.
«Πράγματι, ο τοίχος μπροστά στον οποίο εκτελέστηκαν οι Τσαουσέσκου, υπέστη ορισμένες αλλαγές» είπε ο Οβίντιου Κάρστινα, διευθυντής του μουσειακού συγκροτήματος Curtea Domneasca στο ρουμανικό πρακτορείο ειδήσεων Agerpres.

Ο ίδιος τόνισε ότι δεν γνωρίζει ποιοι και γιατί έκαναν αυτές τις αλλαγές. Όμως, όπως είπε, σε περίπτωση που δεν τον «απατά» η μνήμη του, «ο Σέργκιου Νικολαέσκου γύρισε ορισμένες σκηνές της ταινίας 'The Revolution Point Zero' στο Ταργκόβιστε, το 1990 ή το 1991. Στη διάρκεια των γυρισμάτων, ο τοίχος υποβλήθηκε σε ορισμένες αλλαγές και ορισμένα σημεία του ήταν συνδεδεμένα με εκρηκτικά, για να γίνουν πιο ρεαλιστικές οι σκηνές».
Ο κ. Κάρστινα υπογράμμισε ότι, ο τοίχος είχε, ήδη, χρωματιστεί, όταν γύριζε την ταινία ο Σέργκιου Νικολαέσκου.

Οπως ανακοινώθηκε, το μουσείο προγραμματίζεται να ανοίξει στις αρχές Σεπτεμβρίου και οι τουρίστες θα έχουν τη δυνατότητα να δουν τον τοίχο μπροστά στον οποίο εκτελέστηκαν ο Νικολάε Τσαουσέσκου και η γυναίκα του Έλενα. Επίσης, οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να δουν τα κρεβάτια, στα οποία κοιμήθηκαν οι σύζυγοι, την παραμονή της εκτέλεσής τους.

Πηγή:  iefimerida.gr

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ – ΣΟΚ! Βρήκαν ευκαιρία να κατακλέψουν το λαό οι αλήτες γερμαναράδες της Lidl – Έβαλαν «καπέλο» στις σακούλες και τις πουλάνε «χρυσάφι» – ΔΕΙΤΕ ΤΟ και δεν θα το πιστεύουν τα ματάκια σας [ΕΙΚΟΝΕΣ]


lidl-xronia-exei-katathesei-kanenan-isologismo
Άλλο ένα νομοθέτημα των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ κομμένο και ραμμένο για τις… ανάγκες των γερμανών αρχιληστών του λαού.
Αναγνώστης του ΜΑΚΕΛΕΙΟ μας έστειλε δύο αποδείξεις στις οποίες βλέπουμε πόσο χρεώνουν στη LIDL τις σακούλες. Διαβάστε τι λέει ο αναγνώστης:
«Καλημέρα,
σας στέλνω δύο φωτογραφίες που φαίνεται πόσο χρεώνουν οι κλέφτες των Λιντλ τις σακούλες.
8 λεπτά τη σακούλα, αντί για 4 λεπτά που λέει ο καινούργιος νόμος.
Βέβαια, το Λιντλ και προηγουμένως χρέωνε τις σακούλες προς 4 λεπτά τη μία.
Τώρα που νομοθετήθηκαν τα 4 λεπτά υποχρεωτικά, το Λιντλ χρεώνει τα 4 λεπτά που χρέωνε και πριν κι έβαλε κι άλλα 4 λεπτά από πάνω.
Να τους κάνει φασαρία όλος ο κόσμος που ψωνίζει από εκεί.
Είναι κλέφτες…»
Ιδού λοιπόν οι αποδείξεις:
Photo0146 Photo0149





" Biokott" Τηλεφωνα παραγγελιών : 24670.82168-6978276141- Χοντρική -Λιανική πώληση Αποστολές με κούριερ στην πόρτα

Κάθε χρόνο οι Έλληνες πληρώνουν 600 εκ. για 22.000 συνταξιούχους της ΔΕΗ & κανείς δεν μιλάει γι αυτό [βίντεο]

2500 ΤΟΝ ΜΗΝΑ Η ΣΥΝΤΑΞΗ ΣΤΗΝ ΔΕΗ
 
ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΕΚΟΨΑΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ Χαμηλοσυνταξιούχους των 670ευρώ  το ποσό των   130 ευρώ ΕΚΑΣ

Ένα ενδιαφέρον ερώτημα από τον Στέφανο Μάνο για τους συνταξιούχους της ΔΕΗ
-Κάθε 100 ευρώ που πληρώνετε φόρους τα 8 ευρώ πάνε για κάποιον συνταξιούχο της ΔΕΗ

πηγή                              ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΕΔΩ

pesotithes
Πηγή

Η Ν.Δ Εστειλε μήνυμα στα κινητα των οπαδών μελλων της "Να μην υπογράφουν υπερ της Μακεδονίας και υπερ του συλληλατηρίου;





Σύμφωνα με πληροφορίες απο το  διαδίκτυο αλλά και απο απο μέλη  της ΝΔ , οι οποίοι ήταν και οι αποδέκτες των μηνυμάτων, .Η ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ -το κεντρικό κόμμα της ΝΔ έστειλε μυνήματα να μην συμμετέχουν ουσιαστικά  καθόλου τα μέλη της υπερ της ελληνικής Μακεδονίας και μάλιστα στην περιοχη της ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ.



 1 ώρα ·
Petros Avgeros
Η ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΣΤΕΙΛΕ ΜΥΝΙΜΑΤΑ ΣΤΑ ΚΙΝΗΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΜΑΣ ΣΤΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤ..ΑΙΣΧΟΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣ
Σχολιάστε