14 Απριλίου 2018

Αποχαιρέτησαν τον ήρωα σμηναγό-Στο Μορφοβούνι Καρδίτσας το τελευταίο αντίο [εικόνες & βίντεο]

ΘΡΗΝΟΣ ΣΤΟ ΜΟΡΦΟΒΟΥΝΙ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ


Φωτογραφία: Sooc
Φωτογραφία: Sooc
Με απέραντη θλίψη,  μέσα σε ένα βουβό κλίμα ανείπωτης συγκίνησης η Ελλάδα αποχαιρέτησε τον ήρωα σμηναγό, Γιώργο Μπαλταδώρο.

Στο Μορφοβούνι Καρδίτσας παίχτηκε η τελευταία πράξη της τραγωδίας που έχει συγκλονίσει όλη τη χώρα. Η οικογένειά του, σύζυγος, παιδιά, γονείς και μαζί τους όλοι οι Ελληνες αποχαιρέτησαν τον 34χρονο πιλότο.

Η νεκρώσιμος ακολουθία τελέστηκε, παρουσία σύσσωμης της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, εκπροσώπων του πολιτικού κόσμου, φίλων, συγγενών και συναδέλφων του εκλιπόντος.

Ο ήρωας σμηναγός λίγο πριν τις 4 το απόγευμα, οδηγήθηκε στην τελευταία του κατοικία. 


Στεφάνι στον τάφο του ήρωα πιλότου κατέθεσαν εκ μέρους του προέδρου της Δημοκρατίας ο επικεφαλής του στρατιωτικού γραφείου της Προεδρίας κ. Γρ. Πρεζεράκος. Επίσης, στεφάνι κατέθεσε ο κ. Καμμένος εκπροσωπώντς τον Αλέξη Τσίπρα. Ακολούθησαν καταθέσεις στεφάνων από τους ανώτατους αξιωματικούς των σωμάτων.
Τραγικές φιγούρες η σύζυγος και οι γονείς του σμηναγού
Τραγικές φιγούρες η σύζυγός του Μαίρη, οι γονείς του και ο αδερφός του Χρήστος.
Η σύζυγός του δεν άντεξε τον πόνο. Κατέρρευσε, όπως ανέφερε η απεσταλμένη του Epsilon στην Καρδίτσα, λίγο πριν ξεκινήσει η κηδεία του. Λίγο πριν αποχαιρετίσει τον άνθρωπό της, τον πατέρα των παιδιών της, τον άνθρωπο που το 2007 ξεκίνησε το ταξίδι της κοινής τους ζωής.
Κατέρρευσε όπως και η μητέρα της. Οι δυο γυναίκες χρειάστηκε να μεταφερθούν σε ασθενοφόρο της Πολεμικής Αεροπορίας που βρισκόταν στο σημείο για τις πρώτες βοήθειες και μέχρι να ξεκινήσει η κηδεία.
«Μπαμπάκα μας θα είσαι για πάντα στην καρδιά μας» έγραφε το στεφάνι των δύο μικρών παιδιών του άτυχου σμηναγού. Δυο παιδιά ηλικίας 12 και 9 ετών που αποχωρίστηκαν τον πατέρα τους τόσο νωρίς.
Η νεκρώσιμος ακολουθία ξεκίνησε στις 2 το μεσημέρι.
Η μήτέρα του σμηναγού κατά τη διάρκεια της νεκρώσιμης ακολουθίας μονολογούσε «γιατί γιε μου, γιατί παιδί μου, πάρε με μαζί σου» αρνούμενη να πιστέψει την τραγωδία. Η σύζυγος του Γιώργου Μπαλταδώρου έκλαιγε γοερά πάνω στο φέρετρο που ήταν τυλιγμένο με την ελληνική σημαία.
Στο πλευρό της οικογένειας βρέθηκαν όλοι οι κάτοικοι του χωριού και όχι μόνο. Εκεί ήταν και οι συνάδελφοί του, φίλοι του, άνθρωποι που τον γνώριζαν.
Το παρών έδωσε η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Αμυνας, ο Πάνος Καμμένος, ο Φώτης Κουβέλης, αλλά και ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης, συνοδευόμενος από τον αντιπρόεδρο του κόμματος Αδωνι Γεωργιάδη, τον τομεάρχη Αμυνας, Βασίλη Κικίλια και τον βουλευτή Καρδίτσας και Γενικό Γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, Κώστα Τσιάρα.Το «παρών» δίνει και ο πρόεδρος της Ενωσης Κεντρώων, Βασίλης Λεβέντης
«Μπαμπάκα μας θα είσαι για πάντα στην καρδιά μας» γράφει το στεφάνι των δύο μικρών παιδιών του άτυχου σμηναγού








Παρουσία της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Εθνικής Αμυνας, η κηδεία του Γιώργου Μπαλταδώρου

Το «παρών» δίνει και ο πρόεδρος της Ενωσης Κεντρώων, Βασίλης Λεβέντης

Φωτογραφίες: Eurokinssi, intimenews, Sooc

Συρία: «Καταρρίψαμε δεκάδες cruise - Πολύ μικρές οι ζημιές μας - Είχαμε έγκαιρη προειδοποίηση από Ρωσία»



Συρία: «Καταρρίψαμε δεκάδες cruise - Πολύ μικρές οι ζημιές μας - Είχαμε έγκαιρη προειδοποίηση από Ρωσία»
Mε δηλώσεις τους και κάνοντας έναν πρώτο απολογισμό από τα αποτελέσματα της επίθεσης, Σύροι ανώτεροι αξιωματούχοι σημείωναν ότι «Πρόκειται για μικρές ζημιές».

 Ανώτερος αξιωματούχος στην περιφερειακή συμμαχία που υποστηρίζει την Δαμασκό, τόνισε ότι «η συριακή κυβέρνηση και οι σύμμαχοί της «απορρόφησαν» την επίθεση που δέχθηκαν σήμερα από τις ΗΠΑ και οι θέσεις που έγιναν στόχοι είχαν εκκενωθεί πριν από μέρες χάρη σε προειδοποίηση εκ μέρους της Ρωσίας».
«Απορροφήσαμε το πλήγμα», δήλωσε ο αξιωματούχος στο Reuters.
«Είχαμε μια έγκαιρη προειδοποίηση για το πλήγμα από τους Ρώσους ... και όλες οι στρατιωτικές βάσεις είχαν εκκενωθεί πριν από λίγες ημέρες», δήλωσε ο αξιωματούχους.
Περίπου 30 πύραυλοι εκτοξεύθηκαν κατά την επίθεση και το ένα τρίτο απ' αυτούς καταρρίφθηκαν, δήλωσε ακόμη.
«Προβαίνουμε ακόμα σε εκτίμηση των υλικών ζημιών, αλλά είναι μικρές», πρόσθεσε ο αξιωματούχος.
Στον πόλεμο που διεξάγεται εδώ και επτά χρόνια στη Συρία, ο Σύρος πρόεδρος Μπασάρ αλ-Άσαντ υποστηρίζεται από τη Ρωσία, το Ιράν και υποστηριζόμενες από το Ιράν σιιτικές οργανώσεις στην περιοχή, περιλαμβανομένης της λιβανικής Χεζμπολάχ.
Pronews