21 Μαΐου 2018

AYTOKTONIA -Βουτιά θανάτου για 33χρονη μητέρα στην Κατερίνη: Έπεσε από την ταράτσα πολυκατοικίας




Σοκαρισμένη είναι η τοπική κοινωνία της Κατερίνης με την είδηση ότι, λίγο μετά τις 5 το απόγευμα, μια 33χρονη μητέρα ανέβηκε στην ταράτσα της 4όροφης πολυκατοικίας όπου διέμενε και βούτηξε στο κενό.
Ο θάνατος της γυναίκας ήταν ακαριαίος. Η άτυχη διακομίσθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Κατερίνης όπου και διαπιστώθηκε ο θάνατος της.
Έρευνα για το συμβάν διενεργεί η Αστυνομική Διεύθυνση Πιερίας. ???

Μηπως οι λόγοι είναι απο την πολυ οικονομική ανέση και τον πλούτο γιατι αυτη η αυτοκτονία βουτιά δεν κρυβεται όπως άλλες ....οι οποίες λαμβάνουν χώρα σε εσωτερικούς χώρος και μεταφερόμενα στα νοσοκομεία τα περιστατικά ,οι γιατροί με εντολές άνωθεν μνημονιακών ενολέων τα " βαπτίζουν".!!

Πανελλήνια θλίψη – Πέθανε ο Χάρρυ Κλυνν





Έφυγε από τη ζωή ο Χάρρυ Κλυνν σε ηλικία 78 ετών. Ο καλλιτέχνης το τελευταίο διάστημα αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα υγείας και το βράδυ της Κυριακής κι ενώ βρισκόταν στο σπίτι του, έπαθε κρίση και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο όπου κατέληξε

Η υγεία του είχε επιβαρυνθεί το τελευταίο διάστημα, μετά από το θάνατο του γιου του και βρισκόταν καθηλωμένος με αναπνευστικά προβλήματα σε αναπηρικό αμαξίδιο.

Το πραγματικό του όνομα ήταν Βασίλης Τριανταφυλλίδης και είχε γεννηθεί στην Καλαμαριά Θεσσαλονίκης στις 7 Μαΐου του 1940 από φτωχή οικογένεια Πόντιων προσφύγων, τον Νίκο και την Κυριακή Τρανταφυλλίδη.
Το καλλιτεχνικό του έργο
Θέατρο
Πολυτάλαντος, ο Χάρρυ Κλυνν ασχολείθηκε με την τέχνη και το θέαμα, υπερετώντας τα από πολλούς τομείς.
Στο θεατρικό σανίδι ανέβηκε για πρώτη φορά το 1985. Συμμετείχε σε δεκάδες παραστάσεις με τελευταία την επιθεώρηση «Τα Λαμόγια» (Επιθεώρηση), στο θέατρο Οθέλος στην Κύπρο.
Δισκογραφία
Το 1977 προτείνει στην EMI – Columbia να συνεργαστούν πειραματικά στην παραγωγή ενός σατιρικού δίσκου. Oι δίσκοι του Xάρρυ Kλυνν αποτέλεσαν ένα ιδιαίτερο στοιχείο στο χώρο της Eλληνικής δισκογραφίας. Για πρώτη φορά σατιρικοί δίσκοι φιγουράρουν στην πρώτη θέση του Ελληνικού Top Ten. Όλοι, ανεξαιρέτως, οι δίσκοι του υπήρξαν πρώτοι σε κυκλοφορία και ακόμα τα νούμερα-ρεκόρ πωλήσεων των δίσκων του Xάρρυ Kλυνν παραμένουν ακατάρριπτα.[εκκρεμεί παραπομπή]Κυκλοφορεί ακόμα μεγάλος αριθμός από πειρατικές κασέτες με ηχογραφήματα από ζωντανές του παραστάσεις και οι ραδιοφωνικές εκπομπές «Aραμπάδες με καρούλια», «Βάσανα που “χει η Αγάπη» που παρουσιάστηκαν από το Δεύτερο Πρόγραμμα της Eλληνικής Pαδιοφωνίας το 1981 μαζί με τον Aντώνη Aνδρικάκη.
Τηλεόραση
Η σχέση του Χάρρυ Κλυνν με την τηλεόραση άρχισε με πολλά διαφημιστικά σποτ, τα περισσότερα από τα οποία έχουν βραβευθεί από τα Φεστιβάλ Ελληνικής Διαφημιστικής Δημιουργίας της EΔEE. Το 1990 και για τέσσερις συνεχείς χρονιές παρουσίαζε στον ΑΝΤ1 την εκπομπή «Harry Klynn Special Shows». Στο ίδιο κανάλι το 1995 παρουσίασε ένα one man show 10 επεισοδίων με το όνομα «Πολίτης Κλυνν».
Παρουσία είχε και στον κινηματογράφο, συμμετέχοντας σε διάφορες ταινίες.
Βιβλία
Ο Χάρρυ Κλυνν ξεκίνησε να γράφει από νεαρή ηλικία. Μόλις στα 15 του δημοσίευσε ένα ποίημά του στην εφημερίδα Μακεδονία. Μέχρι την ηλικία των 18 ετών πολλά από τα ποιήματά του δημοσιεύτηκαν σε φιλολογικά περιοδικά της εποχής. Η συγγραφική του δραστηριότητα ήταν συνεχής και είχε εκδώσει 13 βιβλία.
Ζωγραφική
Επηρεασμένος από τον ζωγράφο πατέρα του, δημιούργησε εκατοντάδες έργα ζωγραφικής, άλλα με τον κλασικό τρόπο και άλλα με τη βοήθεια του ηλεκτρονικού υπολογιστή.
Ποδόσφαιρο
Μεγάλη αγάπη του υπήρξε ο αθλητισμός και ιδιαίτερα το ποδόσφαιρο. Το 1980 ηγείται μίας ομάδας Ποντίων και φίλων του συλλόγου της γενέτειράς του, του Απόλλωνα Καλαμαριάς. Σκοπός της ομάδας αυτής ήταν η αποκατάσταση του ονόματος του ποδοσφαιρικού σωματείου.[εκκρεμεί παραπομπή] Η προσπάθεια κρίνεται επιτυχημένη αφού η ομάδα κατά το διάστημα της προεδρίας του αποκτά γήπεδο, επανέρχεται στην Α΄ Εθνική Κατηγορία μετά από 20 χρόνια, αποκτά υποδομές, φυτώριο και γύρω της συσπειρώνει παλιούς και νέους φίλους. Ο Χάρρυ Κλυνν προχωρά και σε προτάσεις αναδιάρθρωσης του θεσμικού πλαισίου του επαγγελματικού ποδοσφαίρου και αναδεικνύεται σε ηγετική μορφή της σύγκρουσης του 1988 μεταξύ συλλόγων και πολιτείας που οδηγεί για πρώτη φορά στα ελληνικά χρονικά σε διακοπή του πρωταθλήματος.[εκκρεμεί παραπομπή] Την εποχή εκείνη το επαγγελματικό ποδόσφαιρο περνάει νέα μεγάλη κρίση. H πολιτεία αφαιρεί τη διοργάνωση του πρωταθλήματος από την ΕΠΑΕ και την παραχωρεί στην ΕΠΟ. Ομόφωνα όλες οι ομάδες προτείνουν για πρόεδρο της ΕΠΑΕ τον Xάρρυ Kλυνν. O Xάρρυ Kλυνν αναλαμβάνει την προεδρία, αναδιοργανώνει την EΠAE, έρχεται σε επαφές με τη FIFA και την UEFA και προτείνει όρους που είναι εξαιρετικά ελκυστικοί και η πολιτεία δεν μπορεί να αρνηθεί. Το πρωτάθλημα τελικά ξαναγυρίζει στην ΕΠΑΕ. Τρία χρόνια αργότερα αποχωρεί από την προεδρία.Η πρότασή του για την καθιέρωση ημιεπαγγελματικού ποδοσφαίρου απορρίφτηκε από την πλειοψηφία των ΠΑΕ.

Πολιτική
Ο Χάρρυ Κλυνν υπήρξε πολιτικά ενεργός ακόμη και κατά τις περιόδους που δεν συμμετείχε σε κάποιον επίσημο θεσμό. Χαρακτηριστική είναι η εμπλοκή του στο θέμα της Ποντιακής ομογένειας, στης οποίας το επίσημο κίνημα προεδρεύει, καθώς και η γνωστή του πολιτική σάτιρα. Στην πιό πρόσφατη πολιτική του δράση, μετά την εκλογή της νέας κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ τον Ιανουάριο του 2015, υπήρξε θερμός υποστηρικτής της, δια μέσου των αναρτήσεων κυρίως πολιτικών άρθρων του στο προσωπικό του ιστολόγιο, στα οποία εξέφραζε την σκληρή κριτική αντίθεσή του στις κυβερνήσεις των δύο πρώτων μνημονίων. Η στήριξη του αυτή στην νέα κυβέρνηση, παραδόξως διότι δεν συνάδει με τις πολιτικές του θέσεις πρό της ψήφισης του 3ου μνημονίου, συνέχισε απρόσκοπτα ακόμη και μετά την ψήφιση του νέου μνημονίου και την εφαρμογή του από τις αρχές του Σεπτεμβρίου του 2015.



Πηγή

Το 2016 τι είχε πει ο Μπουτάρης: ''Ο Μητροπολίτης Πειραιώς είναι για ξύλο''

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ ethnos.gr. Τρίτη, 23 Φεβρουαρίου 2016

peiraias-mpoutaris
Κριτική στους Μητροπολίτες Θεσσαλονίκης Άνθιμο και Πειραιώς Σεραφείμ άσκησε, χθες αργά το βράδυ, από το βήμα του δημοτικού συμβουλίου ο δήμαρχος, Γιάννης Μπουτάρης, με αφορμή εκδήλωση που διοργάνωσε στις 14 Φεβρουαρίου η Μητρόπολη Θεσσαλονίκης και άλλα χριστιανικά σωματεία με θέμα: «Μένουμε Χριστιανοί, μένουμε Έλληνες».
Η επικεφαλής της δημοτικής παράταξης "Γειτονιές σε Δράση" και πρόεδρος του Συμβουλίου Ένταξης Μεταναστών του Δήμου Θεσσαλονίκης, Ελεάννα Ιωαννίδου, ζήτησε από το Σώμα να εκδοθεί ψήφισμα κατά της εκδήλωσης, ωστόσο ο κ. Μπουτάρης εμφανίστηκε αρνητικός, υποστηρίζοντας πως κάτι τέτοιο θα έριχνε «λάδι στη φωτιά, σε μια εποχή που τα πράγματα δεν είναι ήρεμα».
«Έχουμε ένα Μητροπολίτη, λίγο ακραίων αντιλήψεων. Εμένα με ενοχλεί, όταν πάω σε δοξολογία να ακούω τον εθνικό ύμνο. Αν δεν ξεχωρίσει η πολιτική με την εκκλησιαστική εξουσία θα έχουμε πάντα έναν Άνθιμο να μας δημιουργεί προβλήματα. Ο Μητροπολίτης Σεραφείμ είναι για ξύλο. Τι να τον κάνεις;" είπε ο κ. Μπουτάρης.
Η εισήγηση για έκδοση ψηφίσματος από το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Θεσσαλονίκης έγινε δεκτή κατά πλειοψηφία με το κείμενο να αναφέρει -μεταξύ άλλων- πως "οι λόγοι μίσους και η στοχοποίηση των μεταναστών και των προσφύγων δεν συμβάλλουν στην αρμονική συνύπαρξή τους με τους κατοίκους και στην δημιουργική αντιμετώπιση του ζητήματος. Με το σκεπτικό αυτό, καλούμε τους πνευματικούς και θρησκευτικούς φορείς της πόλης να συμβάλλουν στην καλλιέργεια κλίματος κατανόησης και ανθρωπισμού".

ΦΩΤΟ: ΔΕΙΤΕ ΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ Α. ΤΣΙΠΡΑ ΜΕ ΡΟΠΑΛΟ ΣΤΟ ΧΕΡΙ - ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΑΠΟΚΑΛΕΣΕ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΡΑΜΠΟΥΚΟΥΣ ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΟΥΝ ΤΟΝ ΑΝΘΕΛΛΗΝΑ ΤΟΥΡΚΟΦΙΛΟ ΕΒΡΑΙΟΦΙΛΟ ΗΘΙΚΟ ΑΥΤΟΥΡΓΟ ΕΣΧΑΤΗΣ ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ ΜΠΟΥΤΑΡΗ

Όταν οι αστυνομικοί του Τσίπρα - Κοντονή δέρνουν άγρια πολίτες που προσπαθούν να σώσουν τα σπίτια τους όλη η μνημονιακη συμμορία άκρου του τάφου σιωπή

Όταν οι αστυνομικοί του Τσίπρα - Κοντονή δέρνουν άγρια πολίτες που προσπαθούν να σώσουν τα σπίτια τους όλη η μνημονιακη συμμορία άκρου του τάφου σιωπή.

Όταν εξαγριωμένοι πολίτες κάνουν το ίδιο σε κάποιο μέλος της μνημονιακης συμμορίας όλοι μαζί οι συμμορίτες συσπειρώνονται καταδικάζουν και αποκαλούν τους πολίτες φασίστες
 Κώστας Βλάχος









Επιτρέπεται η βία των κυβερνώντων της μειοψηφίας (με κλεμένη ψηφο κυβέρνηση) προς τον λαό , αλλά δεν επιτρέπεται ο λαός να αντιδρα και να αγανακτήσει γιατί αυτό είναι φασισμός, μας θέλουν πρόβατα. Αυτό που έγινε με τον Μπουτάρη τους τρόμαξε και όλα τα λαμογια προδότες πολιτικοί και δημοσιογράφοι ενώθηκαν εναντίον του λαού..
 
Ομως επιπλέον της βίας αυτής "της φωτογράφίας" ο ελληνικός λαός βιώνει  μεγαλυτερη βία, την βία της φτώχεις που του επέβαλαν οι προδότες πολιτικοί των μνημονιακών κομματων της οκταετίας  για αυτόν τον λόγο, αυτό που έγινε με τον Μπουτάρη τους τρόμαξε και όλα τα λαμογια προδότες πολιτικούς,  μέρος της "δικαιοσύνης", της "εκκλησίας"  και δημοσιογράφοι ενώθηκαν εναντίον του λαού..



Νέα σκοπιανή πρόκληση: Το «Ουράνιο Τόξο» δημοσιεύει την διακήρυξη του Κρουσόβου για την «Μακεδονία του Ίλιντεν»!


Νέα σκοπιανή πρόκληση: Το «Ουράνιο Τόξο» δημοσιεύει την διακήρυξη του Κρουσόβου για την «Μακεδονία του Ίλιντεν»!
Tο «Ουράνιο Τόξο», το πολιτικό κόμμα της επονομαζόμενης «μακεδονικής μειονότητας στην Ελλάδα», με έδρα την Φλώρινα με αφορμή την πρόταση για την ονομασία των Σκοπίων ως «Μακεδονία του Ιλιντεν» επιχειρεί να αναγνωριστεί η «ανύπαρκτη» σλαβομακεδονική μειονότητα στην Ελλάδα.

Στις ευρωεκλογές του 2009 έλαβε στο σύνολο της ελληνικής επικράτειας 4.530 ψήφους (0,09%) και αναπαράγει την σκοπιανή προπαγάνδα. 

Το «Ουράνιο Τόξο» βρίσκοντας «πάτημα» στα περί «Μακεδονίας του Ίλιντεν» δημοσιεύει ολόκληρη τη διακήρυξη της επανάστασης του Ίλιντεν και αναφέρεται στο «σύγχρονο Μακεδονικό έθνος-κράτος»!

Όπως αναφέρεται στην επίσημη ιστοσελίδα του πολιτικού φορέα, «δίνεται η ευκαιρία σε καλοπροαίρετους συμπολίτες να ενημερωθούν για το ζήτημα εθνικής χειραφέτησης πληθυσμού στα Βαλκάνια και συγκεκριμένα σχετικά με το σύγχρονο Μακεδονικό έθνος ως ιδιαίτερη και διαφορετική εθνική συλλογικότητα από αυτό που για δεκαετίες η ελληνική εθνική ιδεολογία είτε αποκρύπτει είτε παραποιεί είτε ερμηνεύει τη σύγχρονη Μακεδονικότητα». 

Το «Ουράνιο Τόξο» αφού σημειώνει εμφατικά, «νά ναι καλά η συγκρότηση του σύγχρονου Μακεδονικού έθνους-κράτους στα Βαλκάνια» παραθέτει «τις βασικές αρχές της πρώιμης Μακεδονικής εθνικής ιδεολογίας», που εμπεριέχονται στη διακήρυξη της επανάστασης του Ιλιντεν το 1903, η οποία καταλήγει ως εξής: «Ζήτω οι αγωνιστές της ελευθερίας και όλα τα τίμια και καλά τέκνα της Μακεδονίας. – Ζήτω! Για μια Αυτόνομη Μακεδονία». 

Ακολουθεί ολόκληρη η διακήρυξη, που αποτελεί την επιτομή του αλυτρωτισμού των Σκοπιανών, όπως την παρουσιάζει το «Ουράνιο Τόξο»:

ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΤΟΥ ΚΡΟΥΣΟΒΟΥ
Σλόμποντα ϊλι σμ’ρτ (Ελευθερία η θάνατος)

Πρόσκληση προς τον τουρκικό λαό της Επαναστατικής Περιφερείας Κρουσόβου
Ανωτάτη Διοίκηση των Επαναστατών του Κρουσόβου,
Ιλιντεν 1903

Αδέρφια, συμπατριώτες και αγαπημένοι γείτονες. Εμείς, οι αιώνιοι γείτονες σας, φίλοι και γνωστοί από τ’ ωραίο Κρούσοβο και τα πανέμορφα χωριά του, επειδή δεν μπορούσαμε πια να υποφέρουμε την τυραννία των διψασμένων για... αίμα και πεινασμένων για ανθρώπινο κρέας μουρτάτηδων πού έχουν σκοπό να μας οδηγήσουν στην αλληλοσφαγή και να μας εξωθήσουν στη ζητιανιά και την αγαπημένη μας και πλούσια γη της Μακεδονίας να μετατρέψουν σε έρημο, σήμερα σηκώσαμε κεφάλι και, χωρίς διακρίσεις θρησκείας, εθνικότητας, φύλου και πεποιθήσεων, αποφασίσαμε να προστατευτούμε από τους δικούς σας και δικούς μας εχθρούς και να κερδίσουμε την ελευθερία. Ξέρετε πολύ καλά πώς δεν είμαστε κακοί και καταλαβαίνετε πώς απ’ τα πολλά βάσανα βάλαμε το κεφάλι στον τορβά για να ζήσουμε ανθρώπινα η να πεθάνουμε παλικαρίσια.
Επειδή πάππου προς πάππου συμβιώνουμε σε τούτη δω τη γης, σας έχουμε σαν δικούς μας και θέλουμε ως το τέλος να μείνετε δικοί μας. Δεν πήραμε τα όπλα εναντίον σας – αυτό θα ήταν ντροπή για μας. Δεν σηκώσαμε τα όπλα εναντίον του ειρηνικού, εργατικού και τίμιου τούρκικου λαού πού τρέφεται σαν κι εμάς απ’ τον ματωμένο ιδρώτα του – αυτός ο λαός είναι αδέλφια μας και μ’ αυτόν το λαό ζήσαμε και θέλουμε να ζούμε μαζί.
Δεν βγήκαμε να σφάξουμε, να λεηλατήσουμε, να κάψουμε και να κλέψουμε -μας φτάνουν οι βιαιοπραγίες των αναρίθμητων ντερεμπέηδων πάνω στη φτωχιά και ματωμένη Μακεδονία μας. Δε βγήκαμε να εκχριστιανίσουμε και να ατιμάσουμε τις μάνες και τις αδελφές σας, τις γυναίκες και τις κόρες σας: πρέπει να ξέρετε ότι ή περιουσία σας, ή ζωή σας, ή πίστη και η τιμή σας είναι για μας τόσο σεβαστές όσο σεβαστές είναι και οι δικές μας. Απεναντίας, πήραμε τα όπλα για να διαφυλάξουμε την περιουσία, την πίστη και την τιμή σας. Δεν είμαστε μουρτάτες [άρνησίθρησκοι], δεν είμαστε ληστές – είμαστε επαναστάτες πού δώσαμε όρκο να πεθάνουμε για το δίκιο και την ελευθερία. Αγωνιζόμαστε και θα αγωνιζόμαστε εναντίον των μουρτάτηδων καί των ληστών, εναντίου των τυράννων και των παρανόμων, εναντίον των βιαστών της τιμής μας και της πίστης μας και εναντίον των εκμεταλλευτών του ίδρωτα και του μόχθου μας. Από μας κι από τα χωριά μας να μη φοβάστε – σε κανέναν σας δεν θα προξενήσουμε ζημιές.

Εμείς, όχι μόνο σας θεωρούμε αδέλφια μας, αλλά και σας συμπονούμε σαν αδέλφια μας, επειδή καταλαβαίνουμε ότι και σεις είστε σκλάβοι σαν κι εμάς, σκλάβοι της αυτοκρατορίας και των μπέηδων της, των αφεντάδων και των πασσάδων της, δούλοι των πλούσιων και ισχυρών, των εκβιαστών και των τυράννων, εκείνων που πυρπόλησαν την αυτοκρατορία απ’ τις τέσσερις μεριές και μας ανάγκασαν να ξεσηκωθούμε για το δίκιο, την ελευθερία και για ανθρώπινη ζωή. Για δίκιο – ελευθερία – ανθρώπινη ζωή σας καλούμε και σας να ‘ρθήτε και ν’ αγωνιστούμε μαζί. Ελάτε κοντά μας, αδέλφια μουσουλμάνοι για να πολεμήσουμε τους εχθρούς σας και εχθρούς μας. Ελάτε κάτω από την σημαία της “Αυτόνομης Μακεδονίας”! Ή Μακεδονία είναι ή κοινή μας μάννα και φωνάζει για βοήθεια. Ελάτε να συντρίψουμε τις αλυσίδες της δουλείας για να γλιτώσουμε από τα βάσανα και τα μαρτύρια και να στεγνώσουμε τους ποταμούς αίματος και δακρύων. Ελάτε κοντά μας, αδέλφια να ενώσουμε τις καρδιές και τις ψυχές και να σωθούμε ώστε να ζήσουμε ειρηνικά, και τα παιδιά και εγγόνια μας να δουλέψουν ήσυχα και να προκόψουν. Αγαπημένοι μας γείτονες.
Καταλαβαίνουμε ότι εσείς, Τούρκοι και Αλβανοί Μουσουλμάνοι, νομίζετε πώς ή Αυτοκρατορία είναι δική σας και πώς δεν είστε δούλοι, επειδή στην οθωμανική σημαία δεν υπάρχει σταυρός αλλά ημισέληνος.
Ότι αυτό είναι λάθος σύντομα θα το νιώσετε και θα το καταλάβετε. “Αν όμως σας είναι δυσάρεστο να ‘ρθετε μαζί μας και να εκδηλωθείτε εναντίον της Αυτοκρατορικής τυραννίας, εμείς τ’ αδέρφια σας σε πατρίδα και βάσανα δεν θα σας πειράξουμε και δεν θα σας μισήσουμε. Εμείς μόνοι μας θα αγωνιστούμε και για μας και για σας, και αν είναι αναγκαίο θα πεθάνουμε μέχρις ενός κάτω από την σημαία για την δική μας και την δική σας ελευθερία και για το δικό μας και το δικό σας δίκιο.
«Ελευθερία ή θάνατος» γράφει στα μέτωπα μας και στην ματωμένη σημαία μας.
Σηκώσαμε αυτήν την σημαία και δεν υπάρχει επιστροφή. “Αν και σεις μας θεωρείτε αδέλφια σας και θέλετε το καλό μας, αν λογαριάζετε πάλι να ζήσετε μαζί μας όπως έχετε ζήσει μέχρι τώρα, και αν είστε πιστοί και άξιοι γιοι της μάνας Μακεδονίας, μπορείτε να μας βοηθήσετε μόνον μ’ έναν τρόπο – και αυτή είναι ή μεγάλη βοήθεια: να μην ενωθείτε με τους εχθρούς, να μην έλθετε με όπλα εναντίον μας και να μην βιαιοπραγήσετε στα χριστιανικά χωριά. – Ο Θεός ας ευλόγηση τον ιερό αγώνα για το δίκιο και την ελευθερία. – Ζήτω οι αγωνιστές της ελευθερίας και όλα τα τίμια και καλά τέκνα της Μακεδονίας. – Ζήτω! Για μια Αυτόνομη Μακεδονία”.
Pronews

Εισαγγελική παρέμβαση για την επίθεση σε βάρος του Μπουτάρη. (Τι λες ρε "εισαγγελάκο";;; Γιατί δεν ζήτησες εισαγγελική παρέμβαση, όταν αυτός ο φιλοκίναιδος, ανθέλληνας, είπε πως "ΧΕΣΤΗΚΕ ΑΝ Ο ΚΕΜΑΛ ΑΤΤΑΤΟΥΡΚ, ΣΚΟΤΩΣΕ ΕΛΛΗΝΕΣ;;;"



 Εκτός από τα αδικήματα της πρόκλησης σωματικών βλαβών, διερευνώνται τα αδικήματα που συνδέονται με τη διέγερση σε διάπραξη εγκλημάτων, βιαιοπραγίες ή διχόνοια (184 του Π.Κ.) και της πρόκλησης και προσφοράς για την τέλεση εγκλήματος (186 του Π.Κ.).





Τι λες ρε "εισαγγελάκο"; 
Γιατί δεν ζήτησες εισαγγελική παρέμβαση, όταν αυτός ο φιλοκίναιδος, ανθέλληνας, είπε πως "ΧΕΣΤΗΚΕ ΑΝ Ο ΚΕΜΑΛ ΑΤΤΑΤΟΥΡΚ, ΣΚΟΤΩΣΕ ΕΛΛΗΝΕΣ;;;" 

Ο Ποινικός Κώδικας, δεν προβλέπει ΠΡΟΣΒΟΛΗ ΝΕΚΡΩΝ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ;

Γιατί δεν ζήτησες εισαγγελική παρέμβαση, όταν αυτός ο ΑΝΘΕΛΛΗΝΑΣ, ζήτησε την αλλαγή ονόματος του αεροδρομίου της Μακεδονίας;

Γιατί δεν ζήτησες εισαγγελική παρέμβαση, όταν αυτός "Ο ΚΑΡΙΟΛΗΣ", δήλωσε πως είναι "χαζοί και αμόρφωτοι, όσοι  μιλούν για μια Μακεδονία";;;

Ο Ποινικός Κώδικας, δεν προβλέπει ΠΡΟΣΒΟΛΗ ΕΘΝΙΚΩΝ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΛΑΟΥ;;;

Εσείς της Α- Δικαιοσύνης, είστε οι "ΑΡΓΥΡΩΝΗΤΕΣ ΠΟΡΝΕΣ" του σάπιου πολιτικού συστήματος.
Αν θεωρείτε πως θα μείνετε αλώβητοι στο ξέσπασμα της οργής των ΕΛΛΗΝΩΝ, είστε βαθιά νυχτωμένοι...

ΘΑ ΕΙΣΤΕ ΟΜΩΣ ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΩΤΟΙ ΠΟΥ ΘΑ ΣΤΗΘΕΙΤΕ ΣΤΙΣ ΚΡΕΜΑΛΕΣ ΤΩΝ ΕΘΝΙΚΩΝ ΛΑΪΚΩΝ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΩΝ, ΓΙΑΤΙ ΕΙΣΤΕ ΟΙ ΠΡΩΤΟΙ ΕΝΟΧΟΙ ΕΣΧΑΤΗΣ ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ, ΩΣ ΚΑΛΥΠΤΟΝΤΕΣ ΤΙΣ ΠΡΟΔΟΣΙΕΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ!

Και που 'σαι... "εισαγγελάκο", σου αφιερώνω τα όσα γράφει ΤΟ ΚΟΜΑΝΤΟ Ο ΣΤΡΑΤΗΓΟΣ ΔΡΑΚΟΝΑΚΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ, για να τα βλέπεις μπροστά σου ως ΕΡΙΝΥΕΣ, ΚΑΙ ΝΕΜΕΣΗ στο μίζερο έργο σου εξυπηρέτησης της πιο ΑΘΛΙΑΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΠΟΥ ΠΕΡΑΣΕ ΠΟΤΕ ΑΠΟ ΤΑ ΑΓΙΑ ΧΩΜΑΤΑ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΜΑΣ. (εδώ)

ΓΙΑΤΙ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ Μ' ΑΡΧΙΔΙΑ, ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΑΝΤΙΣΤΕΚΕΤΑΙ ΣΤΟΥΣ ΕΧΘΡΟΥΣ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ!
 


Καλλιόπη Σουφλή




Επείγουσα προκαταρκτική εξέταση για την επίθεση σε βάρος του δημάρχου Γιάννη Μπουτάρη, παρήγγειλε ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, Λάμπρος Τσόγκας.


Σύμφωνα με την έγγραφη παραγγελία του προς την εισαγγελέα Ποινικής Δίωξης Αικατερίνη Μάτση, ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών ζητεί τη διενέργεια έρευνας από τη Διεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας Θεσσαλονίκης για τη διερεύνυση ποινικών ευθυνών τόσο για τους φυσικούς όσο και τους ηθικούς αυτουργούς της επίθεσης.

Εκτός από τα αδικήματα της πρόκλησης σωματικών βλαβών, διερευνώνται τα αδικήματα που συνδέονται με τη διέγερση σε διάπραξη εγκλημάτων, βιαιοπραγίες ή διχόνοια (184 του Π.Κ.) και της πρόκλησης και προσφοράς για την τέλεση εγκλήματος (186 του Π.Κ.).

Στην παραγγελία του, ο εισαγγελέας ζητεί ακόμα να αξιοποιηθούν τα μέσα της τεχνολογίας για την ταυτοποίηση των δραστών, που δεν έχουν μέχρι στιγμής ταυτοποιηθεί.

Μετά, δε, την παρέλευση του αυτοφώρου και μετά τον σχηματισμό δικογραφίας για τα ήδη ταυτοποιηθέντα- συλληφθέντα άτομα από την αστυνομία, όπως επισημαίνεται, η έρευνα πρέπει να αφορά τη συνέχιση των δικονομικών ενεργειών στο πλαίσιο πια προκαταρκτικής εξέτασης.

Μετά το πέρας της έρευνας, η δικογραφία θα υποβληθεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης.




Πηγή

Θέμος Αναστασιάδης: Η Μακεδονία θα γίνει ο «τάφος» σας







Είτε βρει είτε δεν βρει ο Τσίπρας πρόθυμους ξεφτίλες-συνοδοιπόρους για να παραχωρήσει το όνομα «Μακεδονία» στο γειτονικό κρατίδιο, με φτιασιδώματα και ωραιοποιήσεις της πλάκας, το μήνυμα είναι ένα από τον ελληνικό λαό: Για όσους δεν το κατάλαβαν, δηλαδή, ή κάνουν τα «κουνέλια»...
Μόνο πάνω από τα ΠΤΩΜΑΤΑ ΜΑΣ/ΣΑΣ! Ή, μάλλον, ούτε πάνω από αυτά, αφού κάτι που είναι ξεκάθαρα αντίθετο με το 90% των Ελλήνων, δεν πρόκειται τελικά να σταθεί πουθενά. Αντίθετα, θα ανοίξει ένα νέο κεφάλαιο απρόβλεπτα ισχυρών κλυδωνισμών διαχρονικά, με ένα και μόνο -καθόλου αναπάντεχο- σίγουρο αποτέλεσμα. Οσοι θα συμμετάσχουν στην οργανωμένη εθνική προδοσία μέσα από μια Βουλή που δεν είναι πια ούτε στο ελάχιστο αντιπροσωπευτική των πραγματικών πολιτικών συσχετισμών, σκάβουν τον λάκκο τους. Η Μακεδονία θα γίνει ο τάφος τους, πολιτικά, και θα τους βρίσκουν χιλιάδες χρόνια μετά, κάπως σαν τον Ηλιο της Βεργίνας στις ανασκαφές, και θα λένε: Α, να ένας ακόμη προδότης από το 2018!!!

- Επειδή δεν μπορεί να υπάρχει η παραμικρή ψευδαίσθηση για τα παιχνιδάκια που παίζει το Εθνικό Ξεπουλητάρι ο Τσίπρας, ο οποίος ενώ είναι ανίκανος να πάρει πίσω δύο Ελληνες στρατιωτικούς από την Τουρκία, χώρα-μέλος του ΝΑΤΟ (!), είναι πρόθυμος να δώσει, έτσι εύκολα, ολόκληρη την Ιστορία μας, χωρίς καν να του ανήκει, σε ανύπαρκτους... Επειδή πλέον έχουν ξεσκεπαστεί πλήρως και οι πεμπτοφαλαγγίτες από τα μικρότερα κόμματα, αλλά και στη Ν.Δ., που θα ήθελαν, λέει, να συζητήσουν μια... ισορροπημένη λύση, λες και τους ζήτησε κανείς τη γνώμη τους... Επειδή από όλα όσα συμβαίνουν στη χώρα, ξεκινώντας από το ότι μέχρι και ανώτατοι δικαστικοί παραιτούνται καταγγέλλοντας τον σφαγιασμό των συνταξιούχων τη στιγμή που «φόνισσες» μένουν ατιμώρητες από τη Δικαιοσύνη λόγω κομματικής προστασίας (υπόθεση μικρής Μελίνας - υπάρχουν όντως ακόμη δικασταί εις τας Αθήνας;), είναι σαφές ότι ζούμε σε ένα καθεστώς μιας ιδιότυπης χούντας... που απλώς ξεπουλάει Ελλάδα βάσει παραγγελιών εξωτερικού. Από δημόσια περιουσία έως Ιστορία. Για όλους αυτούς τους λόγους, αλλά πρωτίστως επειδή η Μακεδονία είναι Ελληνική, πάει και τελείωσε: Αυτή η έσχατη, αλλά όχι τελευταία, προδοσία Τσίπρα θα γίνει ο ΤΑΦΟΣ ΤΟΥΣ. Για τον ΣΥΡΙΖΑ και όχι μόνο!!!

- Αν εξαιρέσεις ένα μικρό κομμάτι της τάξης του 3%-5%, το οποίο ανήκει ουσιαστικά σε εκείνη την Αριστερά που ανέκαθεν ήθελε να δώσει τη Μακεδονία, είτε στους Σλάβους γενικά, είτε ειδικά στους ΒΟΥΛΓΑΡΟΥΣ, ακόμη και μέσα στους ψηφοφόρους της κυβερνώσας παρακρατικής συμμορίας υπάρχουν Ελληνες, υπάρχουν πατριώτες. Αλλά ο Τσίπρας δεν νοιάζεται πια ούτε για τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά μόνο για το προσωπικό του Κεφάλαιο (πολιτικά και όχι μόνο... τύφλα να ’χουν οι πισίνες του Podemos).

- Η Κεντροαριστερά θα αυτοκτονήσει ΠΟΛΙΤΙΚΑ αν αφεθεί να την παρασύρουν οι συνωμοσίες του Μαξίμου, ενώ στην αρχή είχε καθαρή γραμμή, ότι δεν μπορείς να εμπιστευτείς αυτό τον πρωθυπουργό να χειριστεί τόσο μεγάλα εθνικά θέματα. Εάν δηλαδή διαβεί τον Ρουβίκωνα στο θέμα της Μακεδονίας, τότε θα βλέπει με το κιάλι ξανά τη Χρυσή Αυγή, όπως ήδη δείχνουν οι δημοσκοπήσεις. Πέραν τούτου, όμως, το ΠΑΣΟΚ, η κοιτίδα όλων των αληθινών κεντροαριστερών, ήταν ξεκάθαρα ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟ κόμμα, το οποίο ουδέποτε θα συνέπραττε σε τέτοια αισχρή μεθόδευση. Επειδή πολλοί πονηροί σκάβουν τον λάκκο της Φώφης Γεννηματά, νομίζω πως ξεχνούν ότι δεν είναι για τα δόντια τους. Προέρχεται από τα παλιά και δεν βγήκε από τίποτα ρετάλια κολαούζων του ΓΑΠ.

- Οι χρεοκοπημένοι εκείνοι πολιτικοί από το Ποτάμι που διαφημίζουν μάλιστα ότι είναι έτοιμοι να... εκποιηθούν (απίστευτη δήλωση: «Τώρα αντιλαμβάνονται όλοι τη χρησιμότητά μας για το Μακεδονικό και την Κύπρο») για λόγους προσωπικού αδιεξόδου, δεν χρειάζεται να βαδίσουν μόνοι τους τον δρόμο της Ντροπής. Ούτε να ντρέπονται για λογαριασμό τους όσοι τους ψήφισαν και τους έχουν εγκαταλείψει προ πολλού. Ειδικά το ΠΟΤΑΜΙ, επειδή ουσιαστικά και τυπικά δεν υπάρχει πια, δεν δικαιούται ηθικά να πρωταγωνιστεί στο ξεπούλημα της Μακεδονίας. Και αυτό το λέμε με πόνο ψυχής, γιατί οι άνθρωποι που ξεκίνησαν έναν αγώνα αξιοπρεπή και διαφανή, θα κάνουν έγκλημα αν καταλήξουν στου Τσίπρα την αυλή.

- Αν ο Κυριάκος Μητσοτάκης αφήσει το παραμικρό περιθώριο στους ολίγους μεγαλοσχήμονες «πρόθυμους» της Νέας Δημοκρατίας να συμπορευθούν ή έστω να συνηγορήσουν στη Λύση Τσίπρα για τη Μακεδονία, τότε τους κάνει διπλή χάρη. Και ο ίδιος ΞΕΧΝΑ κάθε πιθανότητα να γίνει πρωθυπουργός και η Ν.Δ. θα πληγεί ανεπανόρθωτα, ενδεχομένως και να αφανιστεί ή να διασπαστεί.

Είναι αδιανόητο η παράταξη του Κωνσταντίνου Καραμανλή, που είπε δακρύζοντας «η Μακεδονία είναι μία και είναι Ελληνική», έστω να ΣΥΖΗΤΑ ένα τέτοιο ενδεχόμενο! Κι αν δεν μπορεί να επαναλάβει δημόσια τη δήλωση του εθνάρχη τουλάχιστον ας παραπέμπει σε αυτήν. Τόσο βαρύ τους πέφτει; Καλά τα είπε για το Ιλιντεν ο Κυριάκος, ας τους το ξεκόψει γενικά κάθετα και με εθνικό τσαμπουκά. Ασε που όσοι «γαλάζιοι» βουλευτές και δη βουλευτίνες λειτουργούν υπέρ ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να τεθούν ΕΚΤΟΣ μια και καλή, παραδειγματικά και αμετάκλητα. Αλλιώς και για τη Ν.Δ. το Μακεδονικό θα γίνει ο τάφος της. Θα βάλουν στη Βουλή ακόμη και την «Ελληνική Λύση» του Βελόπουλου που είναι ήδη στο 1,5%.

- Αυτά είναι τα δεδομένα. Ας τα σκεφτούν και ας πορευτούν ανάλογα. Το λιγότερο που μπορούν να ζητήσουν, εύλογο και έντιμο κατά τη γνώμη μας, είναι να προηγηθούν οι εκλογές, ώστε νέα κυβέρνηση με νωπή εντολή να μπορεί να κάνει χειρισμούς που ο ελληνικός λαός θα γνωρίζει και θα προσυπογράψει! Οχι να του κρύβουν την... περικοπή της Μακεδονίας, όπως κάνουν με τις συντάξεις!!! Ολα τα άλλα αποκαθίστανται, τα εθνικά και άγια χώματα όχι!!! Κόψτε τα κολλητιλίκια με τον Τσίπρα, κι ας πάει να κόψει τον σβέρκο του, όπως φώναζαν και οι συνταξιούχοι στους δρόμους. Οσοι θέλουν να τον ακολουθήσουν στον σίγουρο ενταφιασμό με την προδοσία της Ονομασίας ας θεωρούνται ήδη πολιτικά ζωντανοί-νεκροί. Dead man voting!

Υ.Γ.: Μακεδονία του Ιλιντεν;
Μακεδονία του Ηγγικεν η Ωρα σας.
Γι΄αυτό έκαναν αμέσως την κωλοτούμπα; Ή είναι επικίνδυνα πολιτικά αγράμματοι όπως τους είπε ο Βενιζέλος και δεν ξέρουν καν τι σημαίνει Ίλιντεν;


Ο ξένος παράγοντας «σπρώχνει» για την «Μακεδονία του Ίλιντεν» - «Λύση» με όποιο κόστος

H διαπραγμάτευση για το Σκοπιανό επιστρέφει στα χέρια Κοτζιά-Ντιμιτρόφ και οι δύο υπουργοί Εξωτερικών επιστρέψουν στη δέσμη προτάσεων που έχει κατατεθεί από τον ειδικό απεσταλμένο του ΟΗΕ Μάθιου Νίμιτς. 

Παράλληλα, οι Αμερικανοί πιέζουν και επιθυμούν άρση του αδιεξόδου και πράσινο φως για να ανοίξει ο δρόμος προς την ένταξη των Σκοπίων στην Ατλαντική Συμμαχία.

'Ομως, η συμφωνία το αμέσως επόμενο διάστημα, δεδομένου ότι αυτή πρέπει να ψηφιστεί από τα δύο Κοινοβούλια ταυτόχρονα, συν το δημοψήφισμα που έχει υποσχεθεί ο Ζόραν Ζάεφ καθίσταται σχεδόν αδύνατη.
Λιγότερο από 48 ώρες έμεινε στο τραπέζι η πρόταση για «Μακεδονία του Ίλιντεν», με σύσσωμη την ελληνική αντιπολίτευση να την απορρίπτει ως έντονα αλυτρωτική.
Το Μέγαρο Μαξίμου ζύγισε τις αντιδράσεις στο εγχώριο μέτωπο και πήρε αποστάσεις. Εξάλλου, μόλις έγινε γνωστή η πρόταση, οι αντιδράσεις στην Ελλάδα ήταν μεταξύ έκπληξης και αγανάκτησης.
Ο Αλέξης Τσίπρας υποχρεώθηκε να κάνει αμέσως στροφή για να καθησυχάσει την ελληνική κοινή γνώμη, βάζοντας άμεσα ταφόπλακα στη συγκεκριμένη ονομασία.
Πηγές στο Μαξίμου, έκαναν λόγο για τακτικισμό της κυβέρνησης Ζάεφ, η οποία έκανε τη διαρροή, θέλοντας να στριμώξει την Αθήνα και να δημιουργήσει κάποιου είδους τετελεσμένο.
Ο ιστορικός επιθετικός προσδιορισμός Ίλιντεν αποσπά την ΠΓΔΜ από τον αρχαϊσμό του Γκρουέφσκι και τη συνδέει με τη νεότερη σλαβική ιστορία. Ο Ζάεφ ένιωθε ότι μπορεί να το πουλήσει καλύτερα στο εσωτερικό του και με τον τρόπο αυτό θα ικανοποιούσε και την κόκκινη γραμμή της Αθήνας για erga omnes.
Η αλήθεια είναι ότι επιχείρεησε να παγιδεύσει την Αθήνα με μια ονομασία για όλες τις χρήσεις. Ήξερε ότι μετά από τόσα χρόνια αδιεξόδων θα της έμοιαζε ως «δελεαστική» σχεδόν μια οποιαδήποτε πρόταση.
Η επίμαχη ονομασία είχε μείνει για καιρό καλά κρυμμένο μυστικό των διαπραγματεύσεων. Κυβερνητικές πηγές ισχυρίζονται ότι η διαρροή ενόχλησε την ελληνική κυβέρνηση, κάτι που επιχείρησε να εκφράσει και ο ίδιος ο Τσίπρας την Παρασκευή στη Βουλή.
Στον κλίμα αναταραχής, πάντως, εκδηλώθηκε παρέμβαση του Λευκού Οίκου, μέσω του τηλεφωνήματος του Αμερικανού αντιπροέδρου Μάικ Πέινς στον Αλέξη Τσίπρα.
Κατά τη διάρκειά της, ο πρωθυπουργός  του εξέθεσε τους όρους που θέτει η ελληνική κυβέρνηση για την επίτευξη συμφωνίας, ενώ ο Πέινς του υπενθύμισε τα χρονοδιαγράμματα. Όλα αυτά, ενώ ο Αλέξης Τσίπρας είχε εισπράξει εκκωφαντικά Όχι από σύσσωμη την αντιπολίτευση, μηδέ της συμπολίτευσης των ΑΝΕΛ εξαιρουμένης.
Την ίδια περίπου αντιμετώπιση είχε και η κυβέρνηση Ζάεφ. Το μεγαλύτερο κόμμα της αντιπολίτευσης στα Σκόπια, το εθνικιστικό VMRO-DPMNE ανακοίνωσε ότι είναι αντίθετο στην αλλαγή της συνταγματικής ονομασίας. Μπορούσε να το απορρίψει εκ του ασφαλούς, δεδομένου ότι είχε ήδη καταστεί σαφές πως το «Δημοκρατία του Ίλιντεν» δεν περνούσε από την ελληνική Βουλή.
Αξίζει να υπενθυμίσουμε ότι ο Ζόραν Ζάεφ χρειάζεται την υποστήριξη του VMRO-DPNE για να αλλάξει η συνταγματική ονομασία. Είχε μάλιστα διαβεβαιώσει τον Αλέξη Τσίπρα πως το όνομα «Μακεδονία του Ίλιντεν» θα γινόταν αποδεκτό από την εκεί αξιωματική αντιπολίτευση και κατά συνέπεια θα μπορούσε να ισχύσει το erga omnes.
Εν μέσω αυτού του ακανθώδους κλίματος, θα εξελιχθεί τις επόμενες εβδομάδες ένας διπλωματικός μαραθώνιος, διάρκειας σχεδόν δυο εβδομάδων στις ΗΠΑ και στη Γερμανία. Ο Νίκος Κοτζιάς βρίσκεται στις ΗΠΑ όπου θα συναντηθεί με τον Αμερικανό ομόλογό του Μάικ Πομπέο. Την Τετάρτη θα μεταβεί στη Νέα Υόρκη που θα έχει συνάντηση με τον γενικό γραμματέα του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες. Οι συνομιλίες των δύο ανδρών θα εστιαστούν στις τελευταίες εξελίξεις στo Κυπριακό, καθώς και στην εν εξελίξει διαπραγμάτευση για την επίλυση του ζητήματος της ονομασίας της ΠΓΔΜ.
Την Πέμπτη και Παρασκευή, 24-25 Μαΐου, επίσης στην Νέα Υόρκη, θα πραγματοποιηθεί η νέα τριμερής συνάντηση για το ονοματολογικό με τον Έλληνα υπουργό Εξωτερικών και τον ομόλογό του της ΠΓΔΜ Νίκολα Ντιμιτρόφ, παρουσία του μεσολαβητή Μάθιου Νίμιτς.
Είναι η τελευταία κρίσιμη συνάντηση... ίσως τελικά ο Ελληνισμός γλιτώσει μια «λύση» που προσπαθούν να του επιβάλλουν.
 
Pronews

Πώς θα διαγράφονται οι αμφισβητούμενες οφειλές προς τον ΕΦΚΑ


Χιλιάδες ασφαλισμένοι σε τουλάχιστον δύο Ταμεία έως το 2016 θα μπορούν να κάνουν χρήση της διάταξης που περιλαμβάνεται στο σχέδιο νόμου του υπουργείου Εργασίας και προβλέπει την υπό προϋποθέσεις διαγραφή αμφισβητούμενων οφειλών οι οποίες είχαν βεβαιωθεί πριν από τη λειτουργία του Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ).
της Ρούλας Σαλούρου
Το σχέδιο νόμου αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή εντός των επόμενων ημερών και μεταξύ άλλων θα περιλαμβάνει ασφαλιστικές διατάξεις αλλά και τη νέα αρχιτεκτονική των προστίμων για την ανασφάλιστη εργασία.
Ειδικά όμως η διάταξη για τη διαγραφή αμφισβητούμενων οφειλών αναμένεται από δεκάδες χιλιάδες ασφαλισμένους, που έχουν οφειλές για το διάστημα έως τις 31 Δεκεμβρίου του 2016, πριν δηλαδή από τη δημιουργία του ΕΦΚΑ, και ήταν κατά το διάστημα αυτό παράλληλα ασφαλισμένοι.



Η διάταξη θα δίνει τη δυνατότητα διαγραφής των χρεών αυτών εφόσον προκύπτει «εύλογη αμφιβολία» για το αν έπρεπε να είναι ασφαλισμένοι σε δύο ή περισσότερα Ταμεία, αν υπάρχουν αντικρουόμενες διοικητικές ή δικαστικές αποφάσεις και εφόσον υπάρχει πλήρης ασφάλιση κατά την ίδια περίοδο για την οποία δεν υπάρχουν οφειλές.

Αναλυτικά, η τελική διάταξη που θα περιλαμβάνεται στο σχέδιο νόμου ορίζει ότι:

1. Βεβαιωμένες ή μη οφειλές προς πρώην φορείς κοινωνικής ασφάλισης ή το Δημόσιο, οι οποίες δημιουργήθηκαν λόγω εύλογης αμφιβολίας περί την υποχρέωση υπαγωγής ή μη στην παράλληλη ασφάλιση δύο ή περισσότερων πρώην φορέων ασφάλισης ή του Δημοσίου για το χρονικό διάστημα έως 31/12/2016, δύνανται να διαγράφονται ή να απαλλάσσονται τυχόν επιβληθέντων πρόσθετων τελών, τόκων, προσαυξήσεων και επιβαρύνσεων, σύμφωνα με τη διαδικασία που περιγράφεται στο παρόν άρθρο.
Τυχόν καταβληθέντα από τους ασφαλισμένους ποσά έναντι των ανωτέρω οφειλών δεν επιστρέφονται και δεν αναζητούνται.

2. Η εύλογη αμφιβολία μπορεί να αποδεικνύεται ενδεικτικά από τα ακόλουθα κριτήρια: (α) ύπαρξη δικαστικής απόφασης υπέρ του ασφαλισμένου-οφειλέτη, (β) ύπαρξη αντίθετων αποφάσεων των δικαστηρίων επί του ιδίου δυσχερώς ερμηνευόμενου νομικού θέματος, (γ) προηγούμενη μακρόχρονη πρακτική της διοίκησης συνεπεία της οποίας είχε δημιουργηθεί στα υπόχρεα πρόσωπα η πεποίθηση περί μη υπαγωγής στην ασφάλιση, (δ) ύπαρξη διαφορετικών οδηγιών επί του θέματος από τη διοίκηση, (ε) πλήρης ασφάλιση από μισθωτή ή μη μισθωτή απασχόληση κατά την ίδια χρονική περίοδο για την οποία έχουν καταλογιστεί εισφορές από φορέα ασφάλισης μισθωτών ή μη μισθωτών.

3. Για την επίλυση των ανωτέρω ασφαλιστικών αμφισβητήσεων εκδίδεται, για κάθε εξεταζόμενη κατηγορία ασφαλισμένων, απόφαση του υπουργού Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, ύστερα από σχετική γνωμοδότηση του Συμβουλίου Κοινωνικής Ασφάλισης, με την οποία καθορίζονται οι όροι και προϋποθέσεις εξαίρεσης από την υποχρεωτική ασφάλιση των ανωτέρω εξεταζόμενων ασφαλιστικών περιπτώσεων και κάθε άλλο σχετικό αναγκαίο ζήτημα.

Προσοχή: Για την υπαγωγή των ασφαλισμένων στη συγκεκριμένη υπουργική απόφαση επίλυσης ασφαλιστικής αμφισβήτησης, θα πρέπει να υποβάλλεται σχετικό αίτημα από τους ενδιαφερομένους στις αρμόδιες υπηρεσίες του ΕΦΚΑ, του ΕΤΕΑΕΠ και των λοιπών φορέων κοινωνικής ασφάλισης. Το αίτημα θα εξετάζεται από τιςαρμόδιες υπηρεσίες κοινωνικής ασφάλισης, οι οποίες και θα εκδίδουν την τελική διαγραφή.
Μάλιστα, η διάταξη θα ορίζει ότι η διαγραφή θα εφαρμόζεται σε περιπτώσεις ασφαλισμένων των οποίων οι υποθέσεις βρίσκονται σε οποιοδήποτε στάδιο της διοικητικής διαδικασίας, ακόμα και αν αυτές έχουν κριθεί από τα αρμόδια όργανα σε πρώτο ή δεύτερο βαθμό.

Οι ειδικοί εκτιμούν πως πρόκειται για ρύθμιση που θα δώσει ανάσα σε χιλιάδες ελεύθερους επαγγελματίες, μηχανικούς, γιατρούς, δικηγόρους, δημοσιογράφους, αλλά και αγρότες, και θα λύσει διαμάχες και αμφισβητήσεις ετών που δυσχεραίνουν τη λειτουργία της δημόσιας διοίκησης αλλά και των ασφαλισμένων οι οποίοι βρίσκονται αντιμέτωποι με δεσμεύσεις τραπεζικών λογαριασμών από το Κέντρο Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών, καθώς, με τις προσαυξήσεις ετών, οι οφειλές σε κάποιες περιπτώσεις ξεπερνούν και τις 100.000 ευρώ. Επισημαίνουν όμως ότι απαιτείται μεγάλη προσοχή ώστε να διασφαλιστεί η νομιμότητα σε όλες τις φάσεις της διαδικασίας.

πηγή: Έντυπη Καθημερινή
 By