26 Αυγούστου 2015

«Λαϊκή Ενότητα» για Α.Τσίπρα: «Βάζει την οριστική ταφόπλακα στην κοινωνία και στην ελληνική οικονομία»



00:33
27/08/2015
Επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε το κόμμα της  «Λαϊκής Ενότητας» μετά τη σημερινή συνέντευξη του πρωθυπουργού

Ολόκληρη η ανακοίνωση της Λαϊκής Ενότητας:

«Σε μια ύστατη προσπάθεια ωραιοποίησης του «αριστερού» μνημονίου ο παραιτηθείς πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, μέσω της σημερινής του συνέντευξης στον τηλεοπτικό σταθμό Alpha, έδειξε το νέο μνημονιακό του πρόσωπο. 

Με πολλά «ειλικρινή» ψέματα ο Πρωθυπουργός «δεσμεύτηκε» να υλοποιήσει κατά γράμμα τόσο τα παλιά μνημόνια, όσο και το νέο, το οποίο θα βάλει την οριστική ταφόπλακα στην κοινωνία και στην ελληνική οικονομία.

Ο Αλέξης Τσίπρας , εμφανώς εκνευρισμένος, υπογράμμισε ότι πληγώνεται από τον «εμφύλιο» στο ΣΥΡΙΖΑ, ενώ τόνισε ότι ο καθένας θα κριθεί  από το πολιτικό του σχέδιο.

Μάλλον ξεχνά, ότι ο ίδιος και το περιβάλλον Μαξίμου αποφάσισαν να αθετήσουν το προεκλογικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ και τις προγραμματικές δεσμεύσεις της Κυβέρνησης για ακύρωση των μνημονίων και της λιτότητας χωρίς την συγκατάθεση του Ελληνικού λαού και των μελών του ΣΥΡΙΖΑ.

Μάλιστα,  με θράσος ταυτίζει την Λαϊκή Ενότητα με τα συστημικά κόμματα, την ώρα που ο ίδιος συνυπογράφει μαζί τους το χειρότερο μνημόνιο των τελευταίων πέντε ετών και εκβιάζει τον ελληνικό λαό θέτοντας νομισματικά διλλήματα, ενώ το διακύβευμα είναι ο απεγκλωβισμός ή όχι από τα μνημόνια και τις πολιτικές λιτότητας, η διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του χρέους και η προώθηση ενός αναπτυξιακού σχεδίου παραγωγικής ανασυγκρότησης της χώρας.

Ο ελληνικός λαός, για άλλη μια φορά, δεν θα υποκύψει στα εκβιαστικά διλλήματα και στις εκλογές θα τιμήσει την συντριπτικά πλειοψηφική απόφαση του ΟΧΙ στο δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου, αναδεικνύοντας την λαϊκή ενότητα σε ισχυρή πολιτική δύναμη που θα βάλει την σφραγίδα της στους κοινωνικούς αγώνες και στις πολιτικές εξελίξεις».
 




 pronews.gr

Είδαμε απόψε έναν θλιβερό μνημονιακό Τσίπρα στον Alffa


Του Μανώλη Μάνου

 Τα συστημικά ΜΜΕ   ανέλαβαν " εργολάβία " να στηρίξουν τον Α.Τσίπρα και να προπαγανδίσουν τα ψέματα του και την προδοσία του λαού παρουσιάζοντας τον ως σωτήρα του λαού. Αυτό δήλωσε μεταξύ άλλων ο Α.τσίπρας απόψε στην συνέντευξη του στον ALFA με περισή θρασύτητα χωρίς ίχνος ντροπής , 'ενας Τσίπρας χωρίς τσίπα όπως λέει ο λαός. Αποφεύγει συστηματικά και  στην συνέντευξη αυτή να αναφέρει την λέξη μνημόνιο το τρίτο μνημόνιο το αποκαλεί συμφωνία.

Γενικά επιχειρεί να παρουσιασει το μάυρο ως  άσπρο - " την νύχτα του τρίτου μνημονίου" που υπόγραψε για "άσπρη μέρα". Σε ερώτηση της δημοσιογράφου , για το πως θα  ξεπέράσουμε την κρίση, μίλησε για τις ευθύνες της Ελλάδας. Δήλωσε δε υπερήφανος που υπόγραψε το τρίτο μνημόνιο και δεν οδήγησε έτσι τον ελλήνικό λαό σε μια ανείποτη καταστροφή >> Δηλαδη ακριβως το αντίθετο, απο αυτόν τον κατάπτυστο ισχυρισμό του είναι αυτός που  οδηγησε τον ελληνικό λαο στην καταστροφή για γενιές πολλές μποστά πολύ χειρότερη και  μεγαλύτερη  απο τους προηγούμενους . 

Αδειασε τον πρώην στενό του συνεργάτη τον Γιάνη Βαρουφάκη κατηγορώντας τον έμεσσα. 
 Μίλησε για σταδιακο απεγκλωβισμό απο τα μνημόνια αφήνοντας  να εννοειθεί ότι αυτο το μνημόνιο που υπόγραψε δεν θα είναι το τελευταίο,  και είναι ο ίδιος άνθρωπος ο οποίος προκειμένου να υφαρπάξει την ψήφο μας προεκλογικά δήλωνε υποσχόμενος στο λαό οτι "τα μνημόνια και η τρόικα έχουν τελειώσει.

 Ο Αλέξης Τσίπρας πρόδωσε τις προσδοκίες του λαού, το έκανε με τον χειρότερο τρόπο  και είναι πολύ θλιβερο για αυτόν και τον  ΣΥΡΙΖΑ και αυτών που έχουν απομείνει στο κόμμα του.


Δείτε βίντεο της θλιβερής συνέντευξης .




Ακόμα ένας εκτός ΣΥΡΙΖΑ; - Ο Μηλιός συζητά με τον Λαφαζάνη


 
Ενα ακόμη  από τα σημαντικά πρώην στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, συζητά με τον Παναγιώτη Λαφαζάνη για συνεργασία στις επερχόμενες εκλογές.

Οι μέχρι στιγμής πληροφορίες αναφέρουν ότι δεν αφορά το φλερτ Μηλιού – Λαφαζάνη ένταξη του πρώτου στην Λαϊκή Ενότητα, αλλά συνεργασία τους στις επικείμενες εκλογές.

Ο Γ. Μηλιός στέλεχος της Αριστεράς από τη δεκαετία του 1970, έδρασε τα τελευταία χρόνια στο ΣΥΡΙΖΑ. Είναι μέλος της Κεντρικής Επιτροπής και διετέλεσε μέλος του Πολιτικού Γραφείου. Aπό το 2012 ως το 2015 διετέλεσε επικεφαλής του οικονομικού τμήματος του ΣΥΡΙΖΑ, θέση που εγκατέλειψε τον Μάρτιο του 2015 λόγω της διαφωνίας του με την πολιτική της κυβέρνησης του Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος δεν τον ενέταξε στο κυβερνητικό σχήμα τον περασμένο Γενάρη.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
pronews.gr

Τον "αρχιεραία" της εθνικής προδοσίας τον αφήνουν και φεύγουν άλλα 52 κορυφαία στελέχοι

ΑΦΗΝΟΥΝ ΜΟΝΟ ΤΟΥ ΤΟΝ Α.ΤΣΙΠΡΑ "ΑΓΚΑΛΙΑ" ΜΕ ΤΗΝ Α.ΜΕΡΚΕΛ...
 
Διαλύεται εις των εξ ων συνετέθη ο ΣΥΡΙΖΑ: Εφυγαν ακόμα 52 κορυφαία μέλη - Ανάμεσα τους και ο ευρωβουλευτής Ν.Χουντής!
 
 
 
Άλλο ένα κύμα μαζικής αποχώρησης στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ σημειώθηκε την Τετάρτη με 53 μέλη της Κεντρικής Επιτροπής να υποβάλουν την παραίτησή τους. Ανάμεσα τους ξεχωρίζει ο ευρωοβουλευτής Νίκος Χουντής ενώ την επιστολή υπογράφουν σημαίνοντα στελέχη της Λαϊκής Ενότητας όπως ο Κώστας Ήσυχος, ο Στάθης Λεουτσάκος, η Δέσποινα Χαραλαμπίδου κ.α.
 
Στην επιστολή τους κάνουν λόγο για εξελίξεις που θα γραφτούν με μελάνα γράμματα στην ιστορία της Αριστεράς και κατηγορούν την κυβέρνηση ότι προχώρησε στην προκήρυξη πρόωρων εκλογών χωρίς διαβούλευση στην ΚΕ του κόμματος.
 
Η επιστολή που υπογράφουν έχει ως εξής:
 
Οι εξελίξεις που ζούμε θα καταγραφούν με μελανά γράμματα στην ιστορία της χώρας αλλά και στην ιστορία της Αριστεράς.
 
Η κυβέρνηση με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ (για την οποία παλέψαμε με όλες μας τις δυνάμεις) δυστυχώς αψηφώντας τις συλλογικές επεξεργασίες και το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ, τις προγραμματικές της δεσμεύσεις στη βουλή αλλά και την τελευταία απόφαση της ΚΕ για έκτακτο συνέδριο, κατέληξε να ψηφίσει ένα νέο σκληρό μνημόνιο.
 
Η κυβέρνηση, χωρίς την απαραίτητη και αναγκαία διαβούλευση στην ΚΕ του κόμματος, προχώρησε στην προκήρυξη πρόωρων εκλογών.
 
Ως μέλη της ΚΕ , δεν μπορούμε να υπηρετήσουμε το νέο μνημόνιο - όπως άλλωστε και τα προηγούμενα - που έρχεται να δώσει την χαριστική βολή σε έναν ήδη καθημαγμένο λαό.
 
Δηλώνουμε ότι θα υπερασπιστούμε το περήφανο και μαζικό ΟΧΙ του λαού μας στο δημοψήφισμα, μέσα από τις γραμμές της Λαϊκής Ενότητας – ΛΑΕ , με στόχο την ακύρωση των μνημονίων και της λιτότητας, καθώς και την ανάκτηση της εθνικής δημοκρατικής κυριαρχίας.
 
Αζούδης Θόδωρος
Αθανασιάδης Παναγιώτης
Αμανατίδου-Πασχαλίδου Λίτσα
Βεργίτσης Μιχάλης
Βλαδιμίροβιτς Μαρία
Γαβρίλης Γιώργος
Δελημήτρος Κώστας
Δερμετζόγλου Σοφία
Διακάκη Μαρία
Δούκας Γιάννης
Ζάννας Ζήσης
Ήσυχος Κώστας
Θανοπούλου Κατερίνα
Θεοδόση Αυγή
Καλομοίρης Γρηγόρης
Καλύβης Αλέκος
Κανταράς Τάσος
Κολοβός Γιάννης
Κοντός Δημήτρης
Κοσμάς Πάνος
Κουβελάκης Στάθης
Κριτσωτάκης Μιχάλης
Λεουτσάκος Στάθης
Μάρταλης Σωτήρης
Μαυρόπουλος Τάσος
Μπαδογιάννης Άκης
Μπελαντής Δημήτρης
Μπόλαρη Μαρία
Μπόλας Μάξιμος
Μπούκας Κώστας
Ναθαναηλίδου Κωνσταντίνα
Νταβανέλος Αντώνης
Ουζουνίδου Ευγενία
Παπαδόγιαννη Σόφη
Παπαδόπουλος Χρήστος
Παπαμιχαλοπούλου Μαρία
Παπατριανταφύλλου Νίκος
Πριμηκήρης Βασίλης
Πρωτονοτάριος Γιάννης
Σαπουνάς Γιώργος
Σουλτανίδου Χριστίνα
Σπανού Δέσποινα
Σπηλιοπούλου Μάγδα
Στρατούλης Δημήτρης
Συράκου Σταυρούλα
Τόλιος Γιάννης
Φοντάνας Γιάννης
Φραγκιαδάκη Μαρία
Φράγκου Λία
Χαραλαμπίδου Δέσποινα
Χαρίσης Γιώργος
Χουντής Νίκος
Ψαρρέα Ελένη
   







pronews.gr

H «Λαϊκή Ενότητα» απέκτησε ηλεκτρονική σελίδα


Με γοργούς ρυθμούς «τρέχουν» τα οργανωτικά ζητήματα στον νέο πολιτικό φορέα που δημιούργησαν την Παρασκευή στελέχη της Αριστερής Πλατφόρμας.

Δεδομένου ότι η προεκλογική διαδικασία θα είναι «εξπρές», τα μέλη της νεοσύστατης Λαϊκής Ενότητας επιθυμούν να «κλείσουν» όλες οι εκκρεμότητες το συντομότερο δυνατό.

Ήδη, λίγες ώρες μετά τις επίσημες ανακοινώσεις, το νέο κόμμα απέκτησε ιστότοπο και σελίδες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
zougla.gr