20 Ιουνίου 2016

Καστοριά : Απίστευτες εικόνες βρωμιάς σε κάθε γωνιά της πόλης









Πεταμένα χαρτιά υγείας, σε κεντρικό σημείο της πόλης.Οι εικόνες είναι απο την Δεύτερη και  Τρίτη ημέρα του φετινού Πάσχα που μας πέρασε (είναι απο τα ξημερώματα μέχρι  λίγο πρίν το μεσημέρι )
Δεν θελήσαμε να τις δημοσιεύσουμε εκείνο το διάστημα λόγο των εορτών του Πάσχα 2016



 Φωτογραφίες:ΦΤΕΡΟΓΡΑΦΟΣ



Στο αρχείο μας υπάρχουν δεκάδες άλλες φωτογραφίες  πιστεύουμε οτι είναι κoυραστικό για τους αναγνώστες να τις αναρτήσουμε-δημοσιεύσουμε  όλες.
Ισως αυτή είναι η ΑΝΑΠΤΥΞΗ που υποσχέθηκαν προεκλογικά  ο Δήμαρχος Α. Αγγελής και ο Περιφερειάρχης Θ. Καρυπίδης.
Σύγουρα θα πιστεύουν οτι και εμείς ως "παπαγαλάκια" " castorpapagalo " θα.. ξεχάσουμε !!! να αναδημοσιεύσουμε στις ερχόμενες εκλογές τα ρεπορταζ αυτά. ;;


ΟΙ ΕΙΚΟΝΕΣ ΠΟΥ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΧΘΕΣΙΝΗ  ΝΥΧΤΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ ΞΗΜΕΡΩΝΟΝΤΑΣ ΔΕΥΤΕΡΑ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΤΡΙΑΔΟΣ 20/6/2016.









Ανακοίνωση της Προεδρίας της Δημοκρατίας για τον γονυπετή Παυλόπουλο


Ο Προκόπης Παυλόπουλος σκέφτηκε να περπατήσει και με τα χέρια -κάνοντας διπλά φλιπ φλοπ και τριπλά άξελ- αλλά φοβήθηκε μην πάρει παραμάζωμα κάνα δεσπότη και κάνα μανουάλι.
 
Με αφορμή τις αντιδράσεις που προκάλεσε η κίνηση του Προέδρου της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου, να πέσει στα γόνατα, σε ένδειξη σεβασμού στον Θεό και την Ορθοδοξία, από την Προεδρία της Δημοκρατίας εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

«Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, έπεσε στα γόνατα επειδή ήθελε να στείλει ένα μήνυμα αισιοδοξίας στον ελληνικό λαό.

Κανονικά, ο Προκόπης Παυλόπουλος έπρεπε να πέσει στα τέσσερα -γιατί αυτή είναι η κατάσταση της Ελλάδας σήμερα- αλλά έπεσε στα γόνατα, για να δείξει στους Έλληνες πως το γονάτισμα είναι προσωρινό και πως μπορούν να σηκωθούν και πάλι.

Η Ελλάδα δεν θα είναι στα τέσσερα, όπως λένε οι εχθροί της, αλλά θα είναι γονυπετής και πεοθηλάζουσα.

Ο Προκόπης Παυλόπουλος σκέφτηκε να περπατήσει και με τα χέρια -κάνοντας διπλά φλιπ φλοπ και τριπλά άξελ- αλλά φοβήθηκε μην πάρει παραμάζωμα κάνα δεσπότη και κάνα μανουάλι.

Επιτέλους, δείξτε σεβασμό στο θεσμό και στο πρόσωπο του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Δεν έχει καμία σημασία το ότι ο ίδιος δεν σέβεται ούτε τον θεσμό ούτε τον εαυτό του.»

(Όσο πάει η Ελλάδα, γίνεται όλο και πιο γελοία. Το ακόμα καλύτερο είναι ότι οι Έλληνες ούτε καν το αντιλαμβάνονται.)


pitsirikos.net

Ο θλιβερός Πάκης Γονατίζει και προσβάλει τους Έλληνες μπροστά σε χριστιανούς, μουσουλμάνους και άθεους λένε στα social media για την τελετή στο Πατριαρχείο

Είναι εικόνα αυτή  Προεδρου Δημοκρατίας της Ελλάδος ;

pavlopoulos gonatizei
Προσθήκη λεζάντας

Κοσμος Έκτακτο: Έσκα

Γονατίζει και προσβάλει τους Έλληνες μπροστά σε χριστιανούς, μουσουλμάνους και άθεους λένε στα social media για την τελετή στο Πατριαρχείο







Πολλοί πολίτες αισθάνονται ότι η εικόνα του γονατιστού Προέδρου της Δημοκρατίας προσβάλλει το Πολίτευμα και τη Δημοκρατία. Άλλοι ότι εξευτελίζει το έθνος, αφού «οι Έλληνες και στους θεούς όρθιοι μιλούνε». Υπάρχουν και εκείνοι που τον κατηγορούν ότι δεν συμπεριφέρεται ως Πρόεδρος όλου του Ελληνικού Έθνους αλλά μόνο της ορθόδοξης χριστιανικής κοινότητας.
Διαβάστε ορισμένα από τα κόσμια σχόλια που έχουν αναρτηθεί από συμπολίτες μας, των οποίων τα ονόματα δεν δημοσιεύουμε για την προστασία τους από φανατικούς κύκλους, που έχουν αποθρασυνθεί από τις πρωτοφανείς συμπεριφορές του Προέδρου της Δημοκρατίας.
Ο Πρώτος Πολίτης της χώρας!!!!

Όχι στο σπίτι του, όχι σε κάποιο εκκλησάκι που πήγε ιδιωτική επίσκεψη, αλλά σε επίσημη εκδήλωση όπου παρέστη ως Κεφαλή της Ελληνικής Δημοκρατίας, η οποία αποτελείται από χριστιανούς, μουσουλμάνους, άθεους, Εθνικούς, Χάρε Κρίσνα και πιστούς του Ιπτάμενου Μακαρονοτέρατος!!
Φανταστείτε ακόμα και τον αλήστου μνήμης George W. Bush να έκανε τέτοια δημόσια κίνηση…
Αναγνωρίζοντας, με τον τρόπο αυτό, ότι η (όποια) θρησκεία έχει ανώτερη εξουσία από αυτή της Ελληνικής Πολιτείας.
Ξεχνάει, ο βλαξ ότι η Ελληνική Δημοκρατία δεν πρέπει να σκύβει το κεφάλι ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ!!!
Και μετά λέμε για τον Ερντογάν και τους άλλους θεοκράτες της γειτονιάς μας…..
Τελικά μας αξίζει, ό,τι κι αν πάθουμε, αυτή η χώρα πρέπει να καεί για να ξαναβλαστήσει….

Ο θλιβερός Πάκης

Σέβομαι απόλυτα τα θρησκευτικά δικαιώματα του καθενός. Ο θλιβερός Πάκης Παυλόπουλος έχει κάθε δικαίωμα να πάει μόνος του σε ένα ξωκκλήσι, να γονατίσει, να πέσει και στα τέσσερα, να νηστέψει το Ραμαζάνι ή να κάψει λιβάνι για το Βούδα.
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας όμως, συνοδευόμενος από τους υπασπιστές του, συμβολίζει την πολιτική, κρατική και εθνική μας οντότητα.
Κι αυτή δεν μπορεί να γονατίζει απέναντι σε καμία εξουσία ούτε αυτού του κόσμου, ούτε κανενός άλλου.
Αλλά τι περιμένεις από έναν τύπο που έγινε ΠτΔ ως επιλογή του αγενεστερου και πλέον ακαλλιέργητου πρωθυπουργού που γνώρισε η χωρα.
ΥΓ. Ελπίζω οι αξιωματικοί που σεβάστηκαν τη στολή τους και δε γονάτισαν να μην τιμωρηθούν απ τον ψεκασμενο Υπουργό Άμυνας.
Η προσκυνημένη Πολιτεία των άθλιων ελληνόφωνων ρωμιών
Το αξίωμά του, «ενσαρκώνει» υποτίθεται την κατ’ όνομα έστω «Ελληνική» (και κοινοβουλευτική έστω) Δημοκρατία.
Την οποία όμως, με αποκλειστική του ευθύνη, βάζει να γονατίζει και να σκύβει το κεφάλι, όπως ακριβώς έκαναν οι αιχμάλωτοι ηττημένοι μπροστά στον επ’ αυτών νικητή.
Να δηλώνει υποταγή στο ξενόφερτο θρησκευτικό δόγμα και υπερεξουσία που εδώ και 16 αιώνες καταστρέφει συστηματικά το έθνος μας. Περαιτέρω υποταγή δεν υπάρχει, εκτός εάν υιοθετηθούν και σύμβολα BDSM.
Και μην σπεύσουν τα διάφορα σούργελα να μου πούνε τις τετριμμένες μπούρδες πως αυτό τάχα προβλέπει το αξίωμα, γιατί αφενός υπάρχει ο παλιός (δεξιότατος κιόλας) Καραμανλής, που αυτή την ξεφτίλα δεν θα θα την έκανε ποτέ, και από την άλλη, γιατί αν όντως το προέβλεπε, θα είχαμε μεσαιωνική θεοκρατία.
Αυτά είναι καινούργια κουτοπόνηρα κόλπα της Ορθοδοξιάς, όπως και η μεταφορά του «αγίου» φωτός και πολλά τραγικά άλλα.

Με στίχους του Παλαμά

Ο Πρόεδρος της «Ελληνικής» «Δημοκρατίας» είναι ο ανώτατος άρχοντας του «Ελληνικού» κράτους.
Λένε πως το αξίωμα αυτό έχει πια καθαρά συμβολικό ρόλο. Για τον αποσυμβολισμό, αν δεν αρκεί η εικόνα, βοηθά λίγο κι ο Κωστής Παλαμάς:

«Γύριζε, μὴ σταθῇς ποτέ, ρίξε μας πέτρα μαύρη,
ὁ ψεύτης εἴδωλο εἶν᾿ ἐδῶ, τὸ προσκυνᾷ ἡ πλεμπάγια,
ἡ Ἀλήθεια τόπο νὰ σταθῇ μιὰ σπιθαμὴ δὲ θἄβρῃ.
Ἀλάργα. Μόρα τῆς ψυχῆς τῆς χώρας τὰ μουράγια.
Ἀπὸ θαμποὺς ντερβίσηδες καὶ στέρφους μανταρίνους
κι ἀπὸ τοὺς χαλκοπράσινους ἡ Πολιτεία πατιέται.
Χαρὰ στοὺς χασομέρηδες! Χαρὰ στοὺς ἀρλεκίνους!
Σκλάβος ξανάσκυψε ὁ ρωμιὸς καὶ δασκαλοκρατιέται.
Δὲν ἔχεις, Ὄλυμπε, θεούς, μηδὲ λεβέντες ἡ Ὄσσα,
ραγιάδες ἔχεις, μάννα γῆ, σκυφτοὺς γιὰ τὸ χαράτσι,
κούφιοι καὶ ὀκνοὶ καταφρονοῦν τὴ θεία τραχιά σου γλώσσα,
τῶν Εὐρωπαίων περιγελᾷ καὶ τῶν ἀρχαίων παλιάτσοι.
Καὶ δημοκόποι Κλέωνες καὶ λογοκόποι Ζωίλοι,
καὶ Μαμμωνᾶδες βάρβαροι, καὶ χαῦνοι λεβαντίνοι.
λύκοι, ὦ κοπάδια, οἱ πιστικοὶ καὶ ψωριασμένοι οἱ σκύλοι
κι οἱ χαροκόποι ἀδιάντροποι καὶ πόρνη ἡ Ρωμιοσύνη!»
Και τρία ακόμα μικρότερα σχόλια:
– Ο Διαφωτισμός ήρθε. Δοξάστε τον. Όσο για το «πνεύμα, το άγιον, το κύριον, το ζωοποιόν», κρύφτηκε κάτω από τα γόνατα του Πάκη Παυλόπουλου.

– Θεοσεβούμενος ο συγκεκριμένος… για αυτό ταιριάζει με τους συριζαιους… υποκριτής και Φαρισαίος… επίσης θεωρώ μέγιστη ξεφτίλα να πέφτει στα γόνατα ο ανώτατος άρχοντας της χώρας σαν κάτι γριούλες που δεν έχουν βγάλει το δημοτικό (δεν έχουν βγάλει το δημοτικό, λόγο της πρώτης γερμανικής κατοχής) και σέρνονται από το λιμάνι της Τήνου μέχρι τη γνωστή εκκλησία…
– Σοβαρά τώρα, χρειάζεται να δείτε κάτι περισσότερο για να αηδιάσετε… με τους εαυτούς σας;











 

Μέλι: τι πρέπει να γνωρίζουμε προτού το αγοράσουμε

Μέλι: τι πρέπει να γνωρίζουμε προτού το αγοράσουμε


Το αγνό ανεπεξέργαστο μέλι διαφέρει σε πολύ μεγάλο βαθμό από το φιλτραρισμένο μέλι που πωλείται στα σούπερ μάρκετ.

Πώς μπορούμε να αναγνωρίσουμε το καλό μέλι;


Δεν είναι όλα τα μέλια ίδια. Περίπου το 76% της συνολικής ποσότητας μελιού που πωλείται στις ΗΠΑ είναι νοθευμένο. Στις περισσότερες περιπτώσεις έχει υποστεί τέτοια επεξεργασία που τα θρεπτικά συστατικά που κάνουν το μέλι «υπερτροφή» έχουν χαθεί.

Διαβάστε μερικά χρήσιμα στοιχεία που πρέπει να γνωρίζετε προτού αγοράσετε μέλι.

1. Το αγνό μέλι περιέχει γύρη από τις μέλισσες, η οποία θεωρείται μια από τις πιο θρεπτικές φυσικές τροφές. Η γύρη περιέχει υψηλές ποσότητες πρωτεΐνης και χρησιμοποιείται στην κινέζικη ιατρική ως παράγοντας εξισορρόπησης της διατροφής που προσφέρει υγεία, μακροζωία, ζωντάνια και ενέργεια. Επίσης, έχει αποδειχθεί η αξία της στον έλεγχο βάρους, έχει αντιγηραντικές ιδιότητες και καταπολεμά τις αλλεργίες.

2. Όταν το μέλι έχει υποστεί φιλτράρισμα ή παστερίωση, η γύρη αφαιρείται και μαζί οι ωφέλειες από την κατανάλωσή της. Οι μελιτοπαραγωγικές εταιρείες ξεκίνησαν να φιλτράρουν το μέλι για να παρατείνουν τη διάρκεια ζωής στο ράφι, αλλά στερούσαν το προϊόν από όλα τα θρεπτικά του συστατικά.

3. Πολλές εταιρείες προσθέτουν στο μέλι σιρόπι καλαμποκιού με υψηλή περιεκτικότητα σε φρουκτόζη (HFCS), το οποίο προέρχεται από γενετικά μεταλλαγμένο καλαμπόκι. Το HFCS συνδέεται με τον διαβήτη, την παχυσαρκία, την υπέρταση, ηπατικές παθήσεις και αρτηριακή στένωση.

4. Πολλά μέλια που πωλούνται στα σούπερ μάρκετ εισάγονται από την Κίνα και την Ινδία.Στις ΗΠΑ συχνές είναι οι περιπτώσεις τέτοιων προϊόντων που έχουν αποσυρθεί διότι περιέχουν απαγορευμένες, ακόμα και καρκινογόνες ουσίες.

5. Στις ΗΠΑ είναι πολύ δύσκολο για κάποιον να βρει μέλι οργανικής παραγωγής. Δεδομένης της ευρείας χρήσης παρασιτοκτόνων στις καλλιέργειες είναι δύσκολο κανείς να εγγυηθεί ότι το μέλι που παράγουν οι μέλισσές του είναι «καθαρό». Σύμφωνα με το blog Ready Nutrition «μια κυψέλη θα πρέπει να βρίσκεται στο κέντρο μιας έκτασης 40 στρεμμάτων με οργανικές καλλιέργειες ώστε το μέλι να είναι βιολογικό».

Στην Ελλάδα -όπου ομολογουμένως παράγεται το ποιοτικότερο μέλι στον κόσμο- τα πράγματα είναι πιο εύκολα, αλλά και πάλι θέλει ψάξιμο και ενημέρωση.

6. Το αγνό, μη επεξεργασμένο μέλι διατηρείται για μεγάλα χρονικά διαστήματα. Αν ζαχαρώσει μπορούμε να το επαναφέρουμε στην πρότερη κατάσταση με μπεν-μαρί.

Αγοράζουμε λοιπόν ντόπιο ελληνικό μέλι, από μικρούς παραγωγούς και προσθέτουμε έναν πραγματικό θησαυρό στη διατροφή μας.

—Η διατροφική αξία του μελιού

Το μέλι αποκαλείται και «τροφή των θεών» και όχι άδικα! Η βιολογική αξία του μελιού έγκειται τόσο στη διαιτητική αξία που έχει για τον ανθρώπινο οργανισμό καθώς και στην αντιβακτηριακή, στη μυκοστατική και την αντιοξειδωτική του δράση.

Το μέλι περιέχει μια πληθώρα συστατικών, όπως σάκχαρα, αμινοξέα, μεταλλικά στοιχεία, ένζυμα και βιταμίνες, που είναι ευεργετικάγια τον άνθρωπο.

Πιο αναλυτικά, η φρουκτόζη και η γλυκόζη, που είναι τα κυριότερα σάκχαρα του μελιού, αφομοιώνονται πιο εύκολα και γρήγορα από τον ανθρώπινο οργανισμό. Επιπλέον, η γλυκόζη είναι η μόνη μορφή σακχάρου που μπορεί να χρησιμοποιηθεί από τους μυς, γι’ αυτό το μέλι αποτελεί μια άριστη πηγή ενέργειαςγια παιδιά και αθλητές.

Τα μεταλλικά στοιχεία (κάλιο, ασβέστιο, χλώριο και νάτριο) που περιέχει το μέλι βοηθούν στη λειτουργία των κυττάρων του οργανισμού, στη διατήρηση της υγείας των οστών και των δοντιών και στη πήξη του αίματος.

Τα ένζυμα του μελιού (διαστάση, καταλάση) είναι καταλύτες σε πολλές αντιδράσεις του οργανισμού που έχουν σαν αποτέλεσμα τη διάσπαση ελεύθερων ριζών που είναι επιβλαβείς για τον άνθρωπο.

Το μέλι τέλος περιέχει ένα μεγάλο αριθμό βιταμινών, όπως βιταμίνες Α, Β1, C, ριβοφλαβίνη κ.ά. που αν και βρίσκονται σε μικρή ποσότητα συμβάλλουν στην απορρόφηση των σακχάρων από τον οργανισμό και γενικότερα στην καλή λειτουργία του.

Όσον αφορά τη συμβολή του μελιού στην ανθρώπινη διατροφή, από μετρήσεις που έγιναν από το Υπουργείο Γεωργίας των Η.Π.Α. βρέθηκε ότι το μέλι έχει κατά μέσο όρο 300 θερμίδες ανά 100 γραμμάρια.

Ένα τυπικό δείγμα μελιού αποτελείται από: φρουκτόζη: 38%, γλυκόζη: 31%, σουκρόζη: 1,3%, μαλτόζη: 7,1%, νερό: 17% και τέφρα:0,2%

Ο γλυκαιμικός δείκτης κυμαίνεται από 31 έως 78, ανάλογα με την ποικιλία
Διατροφική αξία ανά 100g
Ενέργεια1272kJ (304kcal)
Υδατάνθρακες82,4g
Σάκχαρα82,12g
Φυτικές ίνες0,2g
Λιπαρά0g
Πρωτεΐνες0,3g
Νερό17,1g
Ριβοφλαβίνη (Β2)0,038mg (3%)
Νιασίνη (Β3)0,121mg (1%)
Παντοθενικό οξύ (Β5)0,068mg (1%)
Βιταμίνη Β60,024mg (2%)
Φολικό οξύ2μg (1%)
Βιταμίνη C0,5 mg (1%)
Ασβέστιο6 mg (1%)
Σίδηρος0,42 mg (3%)
Μαγνήσιο2 mg (1%)
Φωσφόρος4 mg (1%)
Κάλιο52 mg (1%)
Νάτριο4 mg (0%)
Ψευδάργυρος0,22 mg (2%)
100g ισοδυναμούν περίπου με 5 κουταλιές της σούπας
Τα ποσοστό (%) της συνιστώμενης ημερήσιας ποσότητας για ενήλικες σύμφωνα με το USDA
Πηγές:USDA
melisikosmos

Βρείτε ΕΔΩ
ΤΟ ΓΝΗΣΙΟ ΤΣΑΙ ΒΟΥΝΟΥ ΜΑΛΙΜΑΔΙ ΠΡΕΣΠΩΝ ΦΛΩΡΙΝΑΣ- ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΒΟΤΑΝΑ -ΓΛΥΚΑ ΚΟΥΤΑΛΙΟΥ  -ΜΑΡΜΕΛΑΔΕΣ- ΜΕΛΙ
Παραγγελίες:  E.MAIL:mmanou641@gmail.com
Biokott-Bioflorina Βότανα-Παραδοσιακά προιόντα

Η φυσική αντιμετώπιση του μύκητα Candida

Παρασκευή εγχυμάτων

ΤΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΜΥΚΗΤΑΣ CANDIDA; ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΚΑΝΤΙΝΤΙΑΣΗΣ ΚΑΙ ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΑ

Ο Candida albicans είναι ένας μύκητας που φυσιολογικά ζει στο σώμα χωρίς να προκαλεί βλάβη και ελέγχεται από τα καλά βακτήρια του εντέρου και από το ανοσοποιητικό σύστημα. Αν τα καλά βακτήρια καταστρέφονται από τη λήψη αντιβιοτικών ή αν το ανοσοποιητικό σύστημα ενός ατόμου είναι εξασθενημένο, ο μύκητας Candida αυξάνεται ανεξέλεγκτα και προκαλεί συμπτώματα.
Το αποτέλεσμα είναι τοπικές μολύνσεις, όπως στοματικές μυκητιάσεις, δερματικές μολύνσεις και μυκητιακές μολύνσεις του κόλπου στις γυναίκες. Η υπερανάπτυξη του Candida στο έντερο σε μερικές περιπτώσεις μπορεί να συμβάλλει, ώστε μύκητες και άλλοι ανεπιθύμητα μόρια να διαπερνούν το εντερικό τοίχωμα και να απορροφώνται στο σώμα. Αυτό θεωρείται ότι ενεργοποιεί το ανοσοποιητικό σύστημα, συντελώντας σε κόπωση, πονοκέφαλο, εναλλαγές διάθεσης, φτωχή μνήμη και συγκέντρωση, επιθυμία για γλυκά και έχει συνδεθεί με ασθένειες όπως η ινομυαλγία.
Παράγοντες που συμβάλλουν σε καντιντίαση είναι η συχνή και μακρόχρονη χρήση αντιβιοτικών, η χρήση αντισυλληπτικών, στεροειδών, αντιόξινων και φαρμάκων κατά του έλκους, δίαιτες υψηλές σε ζάχαρη και υδατάνθρακες, η εγκυμοσύνη και ο διαβήτης.
Τα συμπτώματα περιλαμβάνουν: κούραση ή ληθαργικότητα, εξάντληση, φτωχή μνήμη, μούδιασμα, πόνο στο στομάχι, πόνο στις αρθρώσεις ή πρήξιμο, πόνο στους μύες, δυσκοιλιότητα, διάρροια, πρήξιμο και αέρια, προστατίτιδα, δυσκολία στη στύση, απώλεια σεξουαλικής επιθυμίας, ενδομητρίωση ή στειρότητα, μη σταθερά έμμηνα, κρίσεις άγχους και κρύα χέρια και πόδια. Ο μύκητας Candida συνδέεται ακόμα και με τον καρκίνο.

ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΓΙΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΟΥ CANDIDA

Τα άτομα που πάσχουν από καντιντίαση πρέπει να ακολουθήσουν για ένα διάστημα μια συγκεκριμένη διατροφή. Κυρίως πρέπει να αποφεύγουν τη ζάχαρη, διότι η ζάχαρη συμβάλλει στην ανάπτυξη μυκήτων. Η συνολική πρόσληψη υδατανθράκων την ημέρα πρέπει να περιοριστεί. Κατά τη διάρκεια των τριών πρώτων εβδομάδων της δίαιτας, η πρόσληψη υδατανθράκων πρέπει να περιοριστεί σε λιγότερο από 60 γραμμάρια την ημέρα. Αντίθετα πρέπει να δοθεί έμφαση σε τροφές χαμηλές σε υδατάνθρακες, όπως κρέας, κοτόπουλο, γαλοπούλα, ψάρι, θαλασσινά, μη αμυλώδη λαχανικά και ξηρούς καρπούς. Καθώς τα συμπτώματα υποχωρούν, η ολική πρόσληψη υδατανθράκων αυξάνεται σταδιακά. Πρέπει να αποφεύγονται επίσης τροφές που περιέχουν κάθε τύπο μαγιάς, συμπεριλαμβανομένων των ζυμωμένων τροφών όπως ψωμί φτιαγμένο με μαγιά, τυρί, μανιτάρια και μπύρα.
Οι άνθρωποι που ακολουθούν αυτή τη δίαιτα αναφέρουν ότι περνάνε τέσσερεις εβδομάδες προτού παρατηρηθούν βελτιώσεις. Για πολλούς μπορεί να περάσουν μήνες. Μόλις παρατηρηθεί βελτίωση στα συμπτώματα, οι φυσικοπαθητικοί προτείνουν να επανεισάγονται σιγά-σιγά οι τροφές από την απαγορευμένη λίστα στη διατροφή.
Οι τροφές που πρέπει να απαγορευτούν για ένα διάστημα σε αυτή τη διατροφή είναι οι ακόλουθες:


1. Ζάχαρη. Η ραφιναρισμένη ζάχαρη θεωρείται ότι συμβάλλει στην ανάπτυξη του μύκητα Candida. Οι τροφές που περιέχουν ραφιναρισμένη ζάχαρη περιλαμβάνουν τη λευκή ζάχαρη, την καφετιά ζάχαρη, το μέλι, το σιρόπι βύνης, το σιρόπι καλαμποκιού, το σιρόπι σφενδάμου και τη μελάσσα. Διαβάζετε προσεκτικά τις ετικέτες συσκευασμένων τροφίμων, διότι μπορεί να κρύβονται μορφές ζάχαρης. Να αποφεύγετε συσκευασμένα τρόφιμα που περιέχουν σουκρόζη, φρουκτόζη, μαλτόζη, λακτόζη, γλυκόζη, μανιτόλη και σορβιτόλη.
2. Φρούτα. Τα φρούτα περιέχουν φυσικά σάκχαρα που θεωρούνται ότι υποστηρίζουν την ανάπτυξη μυκήτων.
3. Μαγιά. Οι τροφές που περιέχουν μαγιά δεν επιτρέπονται.
4. Ξύδι. Όλα τα είδη του ξυδιού, ακόμα και το μηλόξυδο καθώς και όλες οι τροφές που είναι φτιαγμένες με ξύδι, όπως μαγιονέζα, ντρεσινγκς σαλάτας, κέτσαπ, μουστάρδα και τουρσί.
5. Μανιτάρια.
6. Τα φιστίκια και το φιστικοβούτυρο μπορεί να περιέχουν μούχλα, γι' αυτό και δεν επιτρέπονται σε αυτή τη δίαιτα.
7. Αλκοόλ. Τα αλκοολούχα ποτά πιστεύεται ότι προάγουν την ανάπτυξη των μυκήτων.
8. Ζυμωμένα ποτά, όπως ο μηλίτης και η μπύρα.
9. Μουχλιασμένα τυριά όπως ροκφόρ και μπλε τυριά.

ΒΟΤΑΝΑ ΚΑΙ ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΟΥ CANDIDA

Εκτός από τη διατροφή οι φυσικοπαθητικοί συστήνουν στους ανθρώπους με Candida κάποια συγκεκριμένα βότανα και συμπληρώματα τα οποία θεωρούνται ότι μειώνουν την ποσότητα του μύκητα Candida. Οι φυσικοπαθητικοί συνήθως συστήνουν στους ασθενείς τους να ξεκινούν με μικρότερες ποσότητες βοτάνων και συμπληρωμάτων και να τα αυξάνουν σταδιακά. Διαφορετικά μπορεί να συμβεί μια περιστασιακή επιδείνωση των συμπτωμάτων. Αυτό συμβαίνει, διότι, όταν ο Candida σκοτώνεται, απελευθερώνονται κομμάτια πρωτεϊνών και τοξίνες που πυροδοτούν απάντηση αντισωμάτων από το ανοσοποιητικό σύστημα.
Βελτιώσεις στα συμπτώματα παρατηρούνται συνήθως μετά από δύο έως τέσσερεις εβδομάδες.
Βότανα και τα συμπληρώματα που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την αντιμετώπιση του Candida.

1. Οξεόφιλος. Το καλό βακτήριο οξεόφιλος θεωρείται ότι ελέγχει τον Candida κάνοντας τον εντερικό σωλήνα πιο όξινο. Παράγει υπεροξείδιο του υδρογόνου, το οποίο σκοτώνει τον Candida. Τα καλά βακτήρια επίσης επαναφέρουν τη μικροβιακή ισορροπία μέσα στον πεπτικό σωλήνα.
2. Αιθέρια έλαια. Εντεροδιαλυτές κάψουλες που περιέχουν έλαιο ρίγανης και έλαιο μέντας προλαμβάνουν την υπερανάπτυξη του Candida. Τα έλαια αυτά μπορεί να είναι τοξικά στην ποσότητα που απαιτείται για τον έλεγχο του Candida, γι' αυτό και η υγρή μορφή αυτών των ελαίων δεν θα πρέπει ποτέ να καταναλώνεται και οι κάψουλες δεν θα πρέπει να ανοίγονται πριν να καταναλωθούν.
3. Σκόρδο. Το σκόρδο σε κάψουλες έχει φανεί πολύ αποτελεσματικό κατά του Candida.
4. Caprylic acid από καρύδα. Υπάρχουν πολλά αντιμυκητιακά φάρμακα, ωστόσο σύμφωνα με ένα άρθρο που δημοσιεύθηκε το 2004 στο Journal of Medicinal Food, ο μύκητας Candida γίνεται ανθεκτικός σε πολλές από αυτές τις θεραπείες. Σε αυτό το άρθρο αναφέρεται ότι το λάδι της καρύδας βρέθηκε ότι είναι πολύ αποτελεσματικό στη θεραπεία του μύκητα σε σύγκριση με το φάρμακο Fluconazol. Το λάδι της καρύδας περιέχει διάφορα οξέα που καταπολεμούν τον μύκητα Candida. Αυτά είναι τα εξής:
· Capric acid: Είναι ενός μεσαίου αλύσου λιπαρό οξύ (κορεσμένο λίπος), γνωστό για τις αντιμικροβιακές, αντιιικές και αντιμυκητησιακές του ιδιότητες. Είναι πολύ αποτελεσματικό στο να σκοτώνει τον Candida.
· Caprylic acid: Είναι ένα άλλο μεσαίου αλύσου λιπαρό οξύ με αντιμικροβιακές και αντιμυκητησιακές ιδιότητες παρόμοιες με αυτές του capric acid.
· Lauric acid: Όπως το capric acid, αυτός ο αντιμυκητησιακός παράγοντας σχηματίζει ένα συστατικό που ονομάζεται Monolaurin, το οποίο σκοτώνει μικρόβια και μύκητες.
· Caproic acid και Myristic acid: Τα οξέα αυτά έχουν ήπιες αντιμικροβιακές και αντιμυκητησιακές ιδιότητες.
5. Pau d' arco. Το pau d' arco είναι ένα βότανο που φύεται στη Βραζιλία και στην Αργεντινή. Το βότανο χρησιμοποιείται στη Βραζιλία για την αντικαρκινική του δράση, αλλά έχει επίσης ισχυρές αντιμυκητησιακές ιδιότητες.
6. Εκχύλισμα σπόρων γκρέιπφρουτ. Το 2004 το περιοδικό Acta Pharmacology συμπέρανε ότι το εκχύλισμα των σπόρων γκρέιπφρουτ εμποδίζει την ανάπτυξη του μύκητα Candida χωρίς να επηρεάζει τα καλά βακτήρια.
7. Black Walnut. Το Black Walnut είναι πιο αποτελεσματικό κατά του μύκητα Candida από οποιοδήποτε άλλο αντιμυκητησιακό φάρμακο. Περιέχει φυσικές τανίνες που σκοτώνουν μύκητες και παράσιτα. Αυτό το βότανο δεν θα πρέπει να λαμβάνεται από εγκύους και γυναίκες που θηλάζουν.
8. Burdock Root. Το Burdock είναι αντιμυκητησιακό και έχει χρησιμοποιηθεί αποτελεσματικά κατά του μύκητα Candida εδώ και πολλά χρόνια.
9. Goldenseal. Το Goldenseal περιέχει βερβερίνη και υδραστίνη, δύο ισχυρά αντιβακτηριακά και αντιμυκητησιακά συστατικά τα οποία περιορίζουν την ανάπτυξη του μύκητα Candida. Ενισχύει επίσης το ανοσοποιητικό σύστημα. Οι έγκυες δεν θα πρέπει να το λαμβάνουν.
ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ
1. Boroch A., The Candida Cure: Yeasr, Fungus and Your Health: The 90-Day Program to Beat
Candida and Restore Vibrant Health, 2009
2. Connolly P., The Candida Albican Yeast-Free Cookbook: How Good Nutrition Can Help Fight
the Epidemic of Yeast-Related Diseases, 2000
3. Crook W.G., Natures Own Candida Cure, 2002
4. Greene C., Permanently Beat Yeast Infection and Candida: Proven Step-by-Step Cure for Yeast
Infections and Candidiasis. All Natural, Lasting Treatment That Will Prevent Infection, 2012
5. Lahoz S.C., Conquering Yeast Infections. The Non Drug Solution For Men and Women, 1996
6. Martin J.M., Rona Z.P., Complete Candida Yeast Guidebook, 2000
7. McArthur J., Candida Albicans: Yeast Infection Treatment. Treat Yeast Infections With This
Home Remedy. The Yeast Infection Cure, 2012
8. Murray M., Chronic Candidiasis: Your Natural Guide to Healing with Diet, Vitamins, Minerals,
Herbs, Exercise, and Other Natural Methods, 1997
9. Winderlin C., Candida-Related Complex: What Your Doctor Might Be Missing, 1996
Γράφει: Μάριος Δημόπουλος, Διατροφολόγος, Μέλος του American Council of Applied Clinical Nutrition
Πηγή: Ο δρόμος για την υγεία

Προφυλάξεις
Πάντα χρησιμοποιείτε τα βότανα υπό την επίβλεψη ενός ειδικού ιατρού και ποτέ μόνοι σας. Μην χρησιμοποιείτε βότανα κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης, σε συνδυασμό με άλλα φάρμακα ακόμα και συμπληρώματα χωρίς την γνώμη ιατρού. Οι πληροφορίες που παρέχονται είναι καθαρά και μόνο για ενημερωτικό σκοπό.
Η σελίδα δεν φέρει καμία ευθύνη: Διαβάστε τους όρους χρήσης

ΒΟΜΒΑ από BBC Στην Ελλάδα θα μαζεύουν χόρτα για να ζήσουν έρχεται μεγάλη πείνα

xorta

«Οι άγριες πρασινάδες γνωστές ως “χόρτα” έχουν αποτελέσει την βάση της Κρητικής διατροφής από τους Μινωικούς χρόνους, αλλά με το οικονομικό κλίμα της Ελλάδας να επιδεινώνεται με γρήγορους ρυθμούς, η αναζήτηση τροφής μπορεί να γίνει για μία ακόμα φορά τρόπος ζωής», αναφέρει δημοσιογράφος του BBC.

Μέσα από ένα άρθρο της η Heidi Fuller-Love προσπαθεί να δώσει μία άλλη διάσταση της ελληνικής οικονομικής κρίσης, αυτή που έχει να κάνει με τον ζωή ορισμένων συνταξιούχων στην επαρχία, οι οποίοι επηρεασμένοι από τις δύσκολες οικονομικές συνθήκες έχουν ξεκινήσει να αναζητούν την τροφή τους στα βουνά.

Πρωταγωνιστής της ιστορίας της είναι ένας 80χρονος συνταξιούχος από την Κρήτη, ο κ. Γιώργος, ο οποίος την προσκαλεί να μαζέψουν μαζί χόρτα στα όρη του Λασιθίου. Η πρόσκληση όπως θα τονίσει η δημοσιογράφος έγινε έξω από το σπίτι του, και όχι μπροστά σε κόσμο στο καφενείο του χωριού γιατί δεν ήθελε να την ακούσει κανένας άλλος.

Πριν ξεκινήσει να διηγείται την εμπειρία της από την αναζήτηση χόρτων, η Fuller-Love τονίζει ότι «οι άνθρωποι τείνουν να ξεχνούν ότι η Ελλάδα έχει γνωρίσει τον πλούτο μόλις τα τελευταία 30 ή 40 χρόνια», εξηγώντας ότι η τεχνολογία είναι σχετικά κάτι καινούριο σε αυτή την χώρα.
Το άρθρο συνεχίζει τονίζοντας ότι η ζωή του 80χρονου συνταξιούχου ρυθμίζεται βάσει αυτών των «αποστολών» για την αναζήτησή τροφής και ανάλογα με την εποχή ο κ. Γιώργος αναζητεί τα αντίστοιχα χόρτα.

Το «ταξίδι» για την αναζήτηση χόρτων ξεκινά και μετά από μία ολόκληρη ώρα, οι δυο τους καταφέρνουν να φτάσουν στο σημείο όπου ο συνταξιούχος τα μαζεύει και αφού γεμίσουν τις τσάντες τους επιστρέφουν σπίτι του για να τα μαγειρέψουν.

Περιγράφοντας την ζωή κάποτε στην Ελλάδα, ο κ. Γιώργος λέει στην δημοσιογράφο για το 1981 και τις εποχές που οι τράπεζες μοίραζαν δάνεια για ένα αυτοκίνητο, ενώ στη συνέχεια της δείχνει τον λογαριασμό της ΔΕΗ που πρέπει να πληρώσει. 180 ευρώ για δύο μήνες, από έναν συνταξιούχο που παίρνει μόλις 500 τον μήνα. «Σύντομα αυτά τα χόρτα θα είναι ότι θα έχω να φάω», λέει ενώ γεμίζει το στόμα του με τα χόρτα, ενώ ταυτόχρονα τσαλακώνει το χαρτί του λογαριασμού με το χρωματισμένα από τη γη χέρια του






.

Το Φθόριο (fluoride) απο ποντικοφάρμακο στην μάζα Εξ’ ου και η προέλευση του ονόματος από την Φθορά


Το Φθόριο (fluoride) απο ποντικοφάρμακο στην μάζα  Εξ’ ου και η προέλευση του ονόματος από την Φθορά
Οι Ναζί γνωρίζοντας οπως τόσα αλλα, τις «ευεργετικές» του ιδιότητες το χρησιμοποιούσαν ως κατευναστικό όταν μάζευαν τα "σκυλια". Επετύγχαναν έτσι, νωθρότητα, απώλεια μνήμης, μειωμένη αντίληψη και σκέψη. Σας θυμίζουν κάτι αυτά τα συμπτώματα; ειδικά το μειωμένη αντίληψη της πραγματικότητας και σκέψη.

Το φθόριο καταστρέφει μια ουσία που είναι υπεύθυνη για την ορθή λειτουργία του νευρικού συστήματος, την ακετυλοχολίνη.
Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα την αδράνεια στη μεταβίβαση εντολών προς τον εγκέφαλο, την αποδυνάμωση της μνήμης ενώ η έλλειψη της ευθύνεται και για τη νόσο Alzheimer. Συν τοις άλλοις, ευθύνεται για μια σειρά καρκινογενέσεις ιδιαίτερα στα οστά καθώς και για οστεοπόρωση και αρθρίτιδα.

Από το 1990 το φθόριο έχει συγκαταλεγεί στις καρκινογόνες ουσίες από το Εθνικό Ινστιτούτο Καρκίνου των ΗΠΑ με ένδειξη καρκίνου των οστών και οστεοσαρκώματος. Η Διεθνής Ακαδημία Στοματικής Ιατρικής και Τοξικολογίας κατέταξε το φθόριο ως μη αποδεκτό οδοντικό φάρμακο, λόγω της υψηλής τοξικότητάς του. Έρευνες έδειξαν ότι αν ένα παιδί καταναλώσει 50ml οδοντόκρεμας που περιέχει φθόριο μπορεί να πεθάνει.

Θα αναρωτηθείτε πώς είναι δυνατόν ένα τέτοιο δηλητήριο να κυκλοφορεί σε τέτοιο εύρος και μάλιστα να εμπεριέχετε σε προϊόντα που απευθύνονται σε παιδιά ή ακόμα και βρέφη!

Η ιστορία ξεκίνησε το 1945 όταν ένα αμφιλεγόμενο πείραμα στην Αμερική έδειξε ότι η πρόσληψη φθορίου μπορεί να προστατεύσει από την Τερηδόνα. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα την εκτεταμένη φθορίωση του πόσιμου νερού σε πολλές Αμερικανικες μεγαλουπόλεις. Το πείραμα αυτό παρ’ ότι έχει καταρριφθεί από νεώτερες και πιο εμπεριστατωμένες μελέτες , συνεχίζει να αποτελεί ακρογωνιαίο λίθο αυτής της πρακτικής ακόμα και στον 21ο αιώνα.

Με προφανή σπουδή, οι δυτικές κυβερνήσεις ακόμα και σήμερα προσπαθούν να επιβάλλουν φθορίωση νερού σε μεγαλουπόλεις παρ’ όλη την αντίδραση των τοπικών κοινωνιών.

Η περιβόητη έρευνα είχε ενισχυθεί από βιομηχανίες χημικών με σκοπό να μπορέσουν να ξεφορτωθούν τα τοξικά τους απόβλητα αμοιβόμενες! Γι’ αυτό,το φθόριο που χρησιμοποιήθηκε και εξακολουθεί να χρησιμοποιείται δεν είναι κάποιο επεξεργασμένο ή εξευγενισμένο προϊόν αλλά κοινό τοξικό απόβλητο!!

Ιδιαίτερα για την υγεία των δοντιών των παιδιών είναι επιβλαβές καθώς καταστρέφει τους ιστούς τόσο των αναπτυσσόμενων δοντιών όσο και των οστών. Το πονηρό σημείο βεβαίως είναι η αρχική διαπίστωση ότι το φθόριο έχει άμεση σχέση με την ικανότητα μνήμης και σκέψης. Δεκάδες έρευνες έχουν αποδείξει την άμεση σχέση κατανάλωσης φθορίου ακόμα και με μείωση του ανθρώπινου δείκτη νοημοσύνης!! Σε μια κοινωνία που μαστίζεται από αδικία και εκμετάλλευση δεν τίθεται αμφιβολία ή συνωμοσιολογία.Το Φθόριο είναι το όνειρο κάθε αυτοκράτορα που επιθυμεί πειθήνιους υπηκόους.


Πηγή:Ελεύθερος Αετός εδώ

Κάτι φοβάται ο αρχηγός του 4ου ΡΑΪΧ:Εκκληση Σόιμπλε για ενότητα πριν το βρετανικό δημοψήφισμα

«ΝΑ ΕΝΔΥΝΑΜΩΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ, ΟΧΙ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΟΥΜΕ


(φωτογραφία; Eurokinissi)
(φωτογραφία; Eurokinissi)
Ο Γερμανός υπουργός των Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε( 4ο ΡΑΪΧ) απηύθυνε έκκληση σήμερα για μια δυνατή κι ενοποιημένη Ευρώπη, πέντε ημέρες πριν τη διεξαγωγή του δημοψηφίσματος για την παραμονή ή μη της Βρετανίας στην ΕΕ.

Ο Σόιμπλε δεν αναφέρθηκε άμεσα στη Βρετανία, αλλά τόνισε ότι καμία χώρα στην Ευρώπη δε θα είναι ικανή ν' αντιμετωπίσει από μόνη της τις προκλήσεις του 21ου αιώνα.
«Η Ευρωπαϊκή μας Ένωση δεν είναι τέλεια», αλλά παραμένει ο καλύτερος τρόπος αντιμετώπισης προκλήσεων από τους κανονισμούς που διέπουν τις οικονομικές αγορές, μέχρι την παγκόσμια αύξηση της θερμοκρασίας του περιβάλλοντος, παρατήρησε.
«Πρέπει να τη διατηρήσουμε και την ενδυναμώσουμε, όχι να την καταστρέψουμε», πρόσθεσε ο Σόιμπλε στη διάρκεια τελετής στο Οικονομικό Ινστιτούτο του Κιέλου.

Ροζ σκάνδαλό στη Χαλκίδα: Προπονητής πιάστηκε στα «πράσα» να κάνει σεξ με παίκτριά του

Ροζ σκάνδαλό στη Χαλκίδα: Προπονητής πιάστηκε στα «πράσα» να κάνει σεξ με παίκτριά του - Media


Σάλο προκαλεί στη Χαλκίδα και σε όλη την Εύβοια, το ροζ σκάνδαλο που αποκαλύφθηκε πριν λίγες μέρες με «πρωταγωνιστές», έναν παντρεμένο μεσήλικα προπονητή και τη νεαρή -ενήλικη- παίκτρια του, που παίζει ποδόσφαιρο σε γυναικεία ομάδα της περιοχής.

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες για την ερωτική υπόθεση που μπορεί να έχει και άγνωστες πτυχές, το ασυγκράτητο ζευγάρι δεν δίστασε να επιδοθεί σε σεξουαλικές περιπτύξεις την ώρα που βρίσκονταν μέσα στα αποδυτήρια σε γήπεδο της Χαλκίδας, ωστόσο για κακή τους τύχη, τους έπιασαν τσακωτούς και γρήγορα το νέο διαδόθηκε από στόμα σε στόμα.

Όπως είναι φυσικό, το θέμα έχει προκαλέσει τεράστια αναστάτωση και στην ομάδα όπου ενδέχεται να υπάρξουν εξελίξεις..



Πηγή: eviazoom.gr Μέσω : topontiki.gr

ΠΕΤΑΞΤΕ ΤΑ ΤΩΡΑ: Φακελάκια με τσάι γεμάτο θανατηφόρα φυτοφάρμακα

petaxte-ta-tora-fakelakia-me-tsai-gemato-thanatifora-fytofarmaka
Δημοφιλέστατα φακελάκια τσαγιού περιέχουν παράνομα ποσότητες θανατηφόρων φυτοφαρμάκων. Ποιες μάρκες να αποφύγετε πάση θυσία.
Τα φυτοφάρμακα είναι παντού. Σε παιδικές χαρές, χωράφια, δρόμους… τα ύποπτα για καρκινογενέσεις, τοξικά ζιζανιοκτόνα ψεκάζονται παντού. Είμαστε εκτεθειμένοι σ’ αυτά, χωρίς να το ξέρουμε, και φυσικά μπορεί ακόμη και να βρεθούν στα τρόφιμα που αγοράζουμε από το μανάβικο.

Βέβαια κάνουμε ό, τι μπορούμε για να αποφύγουμε κάθε επαφή με αυτά τα φυτοφάρμακα, από το πλύσιμο των προϊόντων μας προτού τα φάμε, μέχρι την επιλογή βιολογικών ή ντόπιων φρούτων και λαχανικών.
Δείτε Απλοί τρόποι για να αφαιρέσετε φυτοφάρμακα από φρούτα και λαχανικά 
και  Μύθοι και αλήθειες για τα βιολογικά προϊόντα!
 

Μάθε να ξεχωρίζεις τα βιολογικά προϊόντα: 10 μύθοι και αλήθειες
Και ενώ εμείς κάνουμε ό, τι μπορούμε για να αποφεύγουμε την κατανάλωση αυτών των τοξικών φυτοφαρμάκων και όμως πάντα με κάποιο τρόπο καταφέρνουν να εισχωρήσουν τελικά στα σπίτια μας. Ένα από τα πιο πρόσφατα παραδείγματα για αυτό περιλαμβάνει την ανακάλυψη των απίστευτα υψηλών επίπεδων φυτοφαρμάκων σε μερικές από τις πιο δημοφιλείς μάρκες τσαγιού στον κόσμο, συμπεριλαμβανομένων των Lipton, Tetley και Twinings.
Φυτοφάρμακα σε φακελάκια τσάι
Το CBC News διεξήγαγε μια έρευνα σχετικά με τα επίπεδα φυτοφαρμάκων σε φακελάκια τσαγιού των πιο μεγάλων εταιρειών τσαγιού. Ανάμεσα στις εταιρείες αυτές περιλαμβάνονται:
  • Lipton (Pure Green Tea and Yellow Label Black Tea)
  • Tetley
  • Twinings
  • Red Rose
  • No Name
  • Uncle Lee’s Legends of China (Green Tea and Jasmine Green Tea)
  • King Cole
Χρησιμοποιώντας ένα διαπιστευμένο εργαστήριο, οι ερευνητές του CBC χρησιμοποίησαν την ίδια μέθοδο δοκιμών (τεστ) που χρησιμοποιείται από την Εθνική Υπηρεσία Επιθεώρησης Τροφίμων για να ελέγξει τυχόν υπολείμματα φυτοφαρμάκων στα αποξηραμένα φύλλα τσαγιού που περιέχονται στα φακελάκια.
Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι περισσότερα από τα μισά του συνόλου των τσαγιών που ελέγχθηκαν είχαν υπολείμματα φυτοφαρμάκων που ήταν πάνω από το νομικά αποδεκτό όριο. Οκτώ από τα δέκα τσάγια που δοκιμάστηκαν περιείχαν επίσης πολλαπλές χημικές ουσίες, με μία από τις μάρκες τσαγιού να περιέχει πάνω από 22 διαφορετικά είδη φυτοφαρμάκων.
Μερικά από τα φυτοφάρμακα που ανακαλύφθηκαν στο τσάι, συμπεριλαμβανομένων των endosulfan και monocrotophos, είναι επί του παρόντος στο στάδιο της απαγόρευσής τους από διάφορες χώρες, λόγω των κινδύνων υγείας που ενέχει για τους εργαζόμενους, αλλά και την αρνητική επίδραση που έχουν στο περιβάλλον γενικότερα.
«Τροφή»: Η μόνη εταιρία που βρέθηκε χωρίς φυτοφάρμακα είναι η Red Rose. Δεν γνωρίζω αν υπάρχει στην Ελλάδα, καθώς δεν χρησιμοποιώ τυποποιημένο τσάι.
Πραγματικά ΔΕΝ μπορώ να αντιληφθώ πως γίνεται να ζούμε στην Ελλάδα με τα, απίστευτων ιδιοτήτων, βότανά της και να καταφεύγουμε στην ευκολία των τυποποιημένων προϊόντων.
Δεν είναι λίγες οι φορές που σας έχω επισημάνει ότι συνήθως η ευκολία έχει δυσάρεστες επιπτώσεις στην ποιότητα των επιλογών μας, καθώς σε πολύ μεγάλο ποσοστό οδηγεί σε υποτίμηση των προϊόντων που τελικά επιλέγουμε.
Ένα σωρό βοτανάδικα υπάρχουν πλέον, άσε που έχουν μπει με αξιώσεις, στο «παιχνίδι» και τα καταστήματα με βιολογικά προϊόντα. Και ξεχάστε επιτέλους τις λαϊκές, δεν είναι η καλλίτερη επιλογή που μπορείτε να κάνετε: Βότανα & μπαχαρικά: Ξέρετε να τα αγοράζετε;
Και ΕΠΙΤΈΛΟΥΣ πάτε μία βόλτα σε ένα οποιοδήποτε βουνό ή εξοχή και ΜΑΖΕΨΤΕ αυτό που θέλετε, πάντα με ΠΡΟΣΟΧΉ βέβαια: Πώς ξεχωρίζουμε και μαζεύουμε τα βότανα που υπάρχουν γύρω μας 

Και φυσικά, δεν θα πιάσω να ασχοληθώ εκτενώς (εδώ τουλάχιστον) με τα δηλητήρια τύπου Lipton ice tea..
Δηλαδή, ΈΛΕΟΣ, θέλει πολύ μυαλό να καταλάβετε ότι είναι ΤΙΓΚΑ στην ζάχαρη;
Ή μήπως ΔΕΝ γνωρίζετε τις συνέπειες της τόσο υπερβολικής ποσότητας ζάχαρης που κουβαλάνε: ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΟΤΑΝ ΠΙΝΟΥΜΕ σκευάσματα τύπου COLA.
Ναι, ας μην είναι αναψυκτικό, έχει τις ίδιες ακριβώς συνέπειες, γιατί έχει τις ίδιες ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ ΠΟΣΌΤΗΤΕΣ ΖΆΧΑΡΗΣ!!

Αναλυτικότερα τα αποτελέσματα της παραπάνω έρευνας μπορείτε να δείτε στο παρακάτω αρχείο:
Για τις επιπτώσεις των φυτοφαρμάκων, ότι και να πούμε είναι λίγο: Φυτοφάρμακα υγιεία και παιδική υγιεία. 
«Τροφή»: Και εφόσον ήδη το καταναλώνατε (και άλλα που δεν ξέρετε) οφείλω να σας προτείνω μία λύση για να αποφύγετε τις… παρενέργειες! Θεωρώ, λοιπόν και προτείνω ΑΠΑΡΑΊΤΗΤΑ την τακτική αποτοξίνωση του συκωτιού σας από όλα αυτά τα ανθυγιεινά που το έχουμε φορτώσει τα τελευταία χρόνια. Η καλλίτερη λύση για αυτό είναι το γαϊδουράγκαθο!!
Μπορώ να σας διαθέσω, λοιπόν, πιστοποιημένο, βιολογικό γαϊδουράγκαθο σε συμπυκνωμένη μορφή για αποτοξίνωση από όλα τα δηλητήρια συκωτιού και χολής.
Για περισσότερες πληροφορίες και παραγγελία, επικοινωνήστε στο μέιλ life@proionta-tis-fisis.com 
Ανάλογη δράση και για γενικότερη αποτοξίνωση, ρωτήστε με ή παραγγείλτε, πατώντας εδώ, το προσαρμογόνο γανόδερμα!!
Και εν τέλει, όπως επισημαίνουν φίλοι στην σελίδα, ΦΥΤΈΨΤΕ έστω μία – δύο γλάστρες με αυτό που σας αρέσει περισσότερο, για να ξέρετε και τι σας γίνεται: Τζίντζερ: Πως να το καλλιεργήσετε μόνοι σας 

by · Πηγή: www.barenaturaltruth.com
Τυχόν αναδημοσίευση, παρακαλώ να συνοδεύεται από:
Επιμέλεια/Απόδοσή: proionta-tis-fisis.com


 Η σελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Συμβουλεύεστε πάντα το γιατρό σας.
Η χρήση όσων αναφέρονται είναι αποκλειστικά και μόνον δική σας ευθύνη
Βρείτε ΕΔΩ
ΤΟ ΓΝΗΣΙΟ ΤΣΑΙ ΒΟΥΝΟΥ ΜΑΛΙΜΑΔΙ ΠΡΕΣΠΩΝ ΦΛΩΡΙΝΑΣ- ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΒΟΤΑΝΑ -ΓΛΥΚΑ ΚΟΥΤΑΛΙΟΥ  -ΜΑΡΜΕΛΑΔΕΣ- ΜΕΛΙ
  E.MAIL:mmanou641@gmail.com
Biokott-Bioflorina Βότανα-Παραδοσιακά προιόντα
 
 
.

ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ ΤΑ ΜΑΘΑΤΕ ΤΑ ΝΕΑ Η EUROBANK ΕΒΓΑΛΕ 17 ΑΚΙΝΗΤΑ ΣΤΟ ΣΦΥΡΙ


ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΠΟΥ ΠΕΡΝΑ ΘΑ ΖΟΥΜΕ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΤΑ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΑ ΔΡΑΜΑΤΑ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ ΠΟΥ ΕΞΑΠΑΤΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΙΣ ΥΠΟΣΧΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΑΠΑΤΕΩΝΩΝ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΠΑΡΑΔΙΔΟΥΝ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΣΤΟΥΣ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ
 ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΟΠΟΥ ΣΑΣ ΒΡΙΣΚΟΥΜΕ ΘΑ ΣΑΣ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΟΥΜΕ
ΚΑΝΕΝΑ ΣΠΙΤΙ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΡΑΠΕΖΙΤΗ…………..