21 Ιουνίου 2018

ΖΩΗ ΞΕΦΤΙΛΙΖΕΙ ΤΣΙΠΡΑ ΓΙΑ ΤΑ ΣΚΟΠΙΑ!!!

Σείεται η Κατερίνη για την Μακεδονία – Σπεύδουν ΜΑΤ να οχυρώσουν τα γραφεία ΣΥΡΙΖΑ -Δείτε Bίντεο


-



Σείεται η Κατερίνη στην πορεία για την Μακεδονία. 
Πριν λίγο κατέφτασαν στην πλατεία Ελευθερίας της Κατερίνης οι πρώτοι διαδηλωτές για το συλλαλητήριο των πολιτιστικών συλλόγων της Πιερίας ενάντια στη συμφωνία των Σκοπίων που ξεπουλάει το όνομα της Μακεδονίας στους Σλάβους των Σκοπίων.
Μόλις συγκεντρώθηκε ο κόσμος ξεκίνησε η πορεία διαμαρτυρίας στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στην οδό Ηφαίστου, τα οποία αστυνομοκρατούνται.


-
-
-
-
-
-
Αυτή την ώρα, όπου παραδίπλα υπάρχει και μία κλούβα των ΜΑΤ.

Τα μαγαζιά που βρίσκονται στην οδό Ηφαίστου μερικά από τα οποία πωλούν μεταξύ άλλων και αγροτικά εργαλεία, όπως τσάπες, στειλιάρια, αξίνες, τσεκούρια κ.λ.π. έχουν κλείσει προφανώς με εντολή της αστυνομίας αναφέρει το lefteria.blogspot.com

«Συγκέντρωση στις 18:30 στην πλατεία Κατερίνης και στις 19:00 ξεκινάει η πορεία.
Παίρνουμε τα λάβαρα των συλλόγων και Ελληνικές σημαίες με κατεύθυνση τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ» αναφέρεται στην ανακοίνωση των πολιτιστικών συλλόγων για την σημερινή κινητοποίηση στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ.
Η ανακοίνωση

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Με θέμα τις εξελίξεις γύρω από την ονομασία των Σκοπίων, χωρίς πολιτική τοποθέτηση και κομματικές σκοπιμότητες, τα μέλη των πολιτιστικών συλλόγων του Νομού Πιερίας ως θεματοφύλακες της ιστορίας, της παράδοσης και του πολιτισμού του τόπου μας, παρακολουθήσαμε με ιδιαίτερη έκπληξη τις εξελίξεις σχετικά με την υπογραφή συμφωνίας μεταξύ του Πρωθυπουργού της Ελλάδας, κ. Αλέξη Τσίπρα και του Πρωθυπουργού των Σκοπίων, σύμφωνα με την οποία το εν λόγω κράτος θα φέρει σύνθετη ονομασία που συμπεριλαμβάνει τον όρο Μακεδονία (Δημοκρατία της Severna Makedonija, δηλαδή στη γλώσσα μας σε Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας), η καταγραφή της γλώσσας τους αναγνωρίζεται ως Μακεδονική γλώσσα με την πρόσθετη διατύπωση ότι αυτή ανήκει στην οικογένεια των νοτιοσλαβικών γλωσσών, και η υπηκοότητα που θα αναγράφεται στα ταξιδιωτικά έγγραφα των κατοίκων θα είναι Μακεδόνας/Πολίτης της Βόρειας Μακεδονίας.
Επειδή η παραχώρηση του όρου της Μακεδονίας είναι κορυφαίο κρίσιμο εθνικό θέμα,
Επειδή σεβόμαστε και οφείλουμε να προστατεύουμε την ιστορία, τον πολιτισμό και την παράδοση του τόπου μας, όπως προκύπτει και επιβεβαιώνεται από τα καταστατικά των σωματείων μας,
Επειδή αφουγκραζόμαστε και είμαστε κοινωνοί της θέσης και της άποψης της πλειοψηφίας των τοπικών μας κοινωνιών,
Επειδή δεν εκχωρούμε σε κανέναν την «ταυτότητά» μας,
Επειδή η οποιαδήποτε συμφωνία που συμπεριλαμβάνει τον όρο Μακεδονία-Μακεδόνας-Μακεδονικός και παράγωγα, στιγματίζουν αρνητικά το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον της Μακεδονίας,
Επειδή η Μακεδονία είναι μια και είναι ΕΛΛΗΝΙΚΗ,

ΔΗΛΩΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ ΟΜΟΦΩΝΑ

1. Τη συστράτευση όλων μας προς έναν και κοινό σκοπό για την προάσπιση της μίας Ελληνικής Μακεδονίας,
2. Την ενημέρωση όλων των θεσμικών φορέων για τη στάση των συλλόγων μας που εκφράζουν και τη στάση της πλειοψηφίας των συμπολιτών μας,
3. Τον προγραμματισμό και συντονισμό ειρηνικών ενεργειών και δράσεων για την προάσπιση της Ελληνικότητας της Μακεδονίας,
4. Τη σύμπλευση όλων μας με τις κινήσεις της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Συλλόγων Μακεδόνων και επίσημων θεσμικών φορέων που αγωνίζονται για τoν ίδιο σκοπό,
5. Την ενημέρωση των Ομοσπονδιών και των υπολοίπων Συλλόγων της πρόθεσής μας και της κοινής μας απόφασης.

ΚΑΛΟΥΜΕ:

Τους πολίτες της Πιερίας, σε μια ειρηνική συγκέντρωση διαμαρτυρίας, την Πέμπτη 21 Ιουνίου, στις 18:30μ.μ στην κεντρική πλατεία και σε ειρηνική πορεία ως τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στην Κατερίνη, όπου θα επιδοθεί από αντιπροσώπους των συλλόγων ψήφισμα, για να δηλώσουμε την δυσαρέσκεια μας στην απόφαση και να γνωρίσουμε στους τοπικούς βουλευτές ότι ο αγώνας για την Ελληνικότητα της Μακεδονίας θα είναι συνεχής και επισημαίνουμε πως στην συγκέντρωση δεν θα υπάρχουν ομιλητές και κόμματα.

Με τιμή

Οι Πολιτιστικοί σύλλογοι της Πιερίας

Σύλλογος Σαρακατσαναίων Πιερίας
Σύλλογος Ηπειρωτών Πιερίας
Θρακική Εστία Κατερίνης
Ένωση Ποντίων Πιερίας
Μ.Σ Νοσταλγοί της Παράδοσης
Μ.Σ Θρακικός Γανόχωρας
Μορφωτικός Εξωραϊστικός Σύλλογος Παραλίας
Σύλλογος Ανατολικορωμυλιωτών Κορινού
Π.Σ Κουμπαγιωτών Κορινού
Μορφωτική Ένωση Καταφυγιωτών
Εύξεινος Πόντος Κορινού
Π.Σ Κονταριώτισσας ΠΙΕΡΕΣ
Π.Σ Λόφου Πιερίας «Ο ΖΙΑΖΙΑΚΟΣ»
Οι Λαζαίοι Σύλλογος Κάτω Μηλιάς
Σύλλογος Ανδρομάχης Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός
Σύλλογος «Μέγας Αλέξανδρος» Παλαιό Κεραμίδι
Σύλλογος «Μακεδονία» Νέο Κεραμίδι
Σύλλογος «Άργος» Άνω Άγιος Ιωάννης
Σύλλογος Πάλιανη Σφενδάμης
Σύλλογος «Το Στουπί» Ν.Έφεσσος
Πολιτιστικός Σύλλογος Λιτοχώρου
Μορφωτικός Συλλογος Νέων Κορινού
Πολιτιστικός Σύλλογος Βροντούς
Φιλανθρωπικός Πολιτιστικός Λαογραφικός Σύλλογος Μακρυγιάλου << Η Στέγη της Αγάπης >>
Ποντιακός Σύλλογος Κατερίνης «Διόσκουροι»
Σύλλογος Αήδημητρινών
Κόρες Πιερίων «Οι Κατερινιώτισσες»
Σύλλογος Ν. Πόρων Πιερίας
Πολιτιστικός Σύλλογος Κίτρους
Μορφωτικός Πολιτιστικός Σύλλογος « Ο Σβορώνος»
Κυνηγετικός Σύλλογος Κατερίνης
Ιστορικός Σύλλογος Νεοκαισαρειας
<<Ο Κοτζά Αναστάς>>
Μορφωτικός Πολιτιστικός Σύλλογος Πλαταμώνα
Πολιτιστικός Σύλλογος Το Αθάνατο Χράνης
Πολιτιστικός Σύλλογος Ανατολικοθρακών Περίστασης
Σύλλογος Μικρασιατών Πιερίας
Χορευτικός Όμιλος Κατερίνης
» Ο Όλυμπος»
Πολιτιστικός Σύλλογος Σεβαστής
Όμιλος φίλων της φύσης και του ανθρώπου «Μαστόδοντας – Νεοκαισσάρεια
Πολιτιστικός Σύλλογος Παλαιόστανης
Μορφωτικός Πολιτιστικός Σύλλογος Δίου » Ο ΟΛΥΜΠΙΟΣ ΖΕΥΣ»
Λαογραφικός Πολιτιστικός Σύλλογος Κολινδρού » Ο Νικόλαος Λούσης»
Εργαστήρι Κρητικής Παράδοσης και ΠολιτισμούΠιερίας Τό Ξαθερι
Αγροτικός Σύλλογος Κατερίνης
Σύλλογος Ψητοπολών, Εστιατόρων και συναφών επαγγελμάτων Ν.Πιερίας
Σύλλογος Μακρυγιάλου ‘ Ο Πόντος’
Σύλλογος Ιεροψαλτών Ν.Πιερίας
» Όσιος Διονύσιος ο εν Ολύμπω»
Συλλογος Κρητών Πιεριας Οι Σταυραετοί
Ποντιακός Σύλλογος Κατερίνης
‘ ΠΑΝΑΓΙΑ ΣΟΥΜΕΛΑ’
Πολιτιστικός Σύλλογος Τριλόφου
‘ Ο Αριστοτέλης’
Πολιτιστικός Λαογραφικός Σύλλογος Παλαιόστανης
ΕΟΣ Πέτρας
Σχολή Γονέων Κατερίνης
Πολιτιστικός Σύλλογος
Κοκκινοπλιτών Πιερίας
Πολιτιστικός Σύλλογος Πλατανακίων
‘ Ο Πόντος’
Γ.Α.Σ ΟΛΥΜΠΙΟΣ ΠΑΓΚΡΑΤΕΙΟΥ ΑΘΛΗΜΑΤΟΣ
Πολιτιστικός Σύλλογος Ρυτίνης Σαρακατσάνα
Π.Σύλλογος Θεσσαλών Πιερίας ‘Γεώργιος Καραϊσκάκης

ΕΟΣ Κατερίνης

΄΄΄

ΒΙΝΤΕΟ: ΚΑΤΕΡΙΝΗ: Στο αποψινό τεράστιο συλληλατήριο για την Μακεδονια: ΑΛΗΤΕΣ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ


;

Τέρενς Κουίκ: Η συμφωνία Τσίπρα-Ζάεφ έχει «απίστευτα πολλές θετικές προεκτάσεις» – «Ακραίοι πατριδοκάπηλοι» όσοι μας απειλούν

Τέρενς Κουίκ
Ο υφυπουργός Εξωτερικών Τέρενς Κουίκ
Για «πατριδοκαπηλία από κάποιους με ακραία συμπεριφορά» και «σκηνικά Φαρ Ουέστ» έκανε λόγο ο υφυπουργός Εξωτερικών και μέλος του Εθνικού Συμβουλίου των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Τέρενς Κουίκ. Μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΑ, ο κ. Κουίκ καταφέρθηκε εναντίον όσους διαμαρτύρονται με «ακραίο συμπεριφορά» όπως ανάφερε, κατά στελεχών των ΑΝΕΛ, μετά την απόφασή του Πάνου Καμμένου α στηρίξει την κυβέρνηση κατά την πρόταση δυσπιστίας με αφορμή τη συμφωνία Τσίπρα-Ζάεφ.

«Δεν θα αντιδικήσω με εκείνους που, πράγματι, μέσα από την ψυχή τους μπορεί να βγαίνει η διαμαρτυρία, η διαμαρτυρία σε σχέση με την ιστορικότητα της Μακεδονίας. Αλλά από την άλλη πλευρά θεωρώ ότι η πατριδοκαπηλία από κάποιους με ακραία συμπεριφορά, είναι ένα συστατικό το οποίο δυστυχώς ποτίζει με φαρμάκι την όλη υπόθεση», ανέφερε ο κ. Κουίκ. «Δεν μπορεί να φτάνουμε σε σκηνικά Φαρ-Ουέστ», προσέθεσε και έκανε λόγο για εκτός ορίων απειλές ακόμα και «κατά της ζωής τους» που βιώνουν στελέχη και βουλευτές των ΑΝΕΛ.

Σημείωσε δε ότι κάποιοι εκ των ΑΝΕΛ έφυγαν κάτω «από τον φόβο λόγω αυτών των απειλών», ενώ κάποιοι έφυγαν διότι δεν αντελήφθησαν ότι «η φυγή τους επί της ουσίας, στηρίζει εκείνους οι οποίοι με την μεθοδολογία της πρότασης που κατατέθηκε την περασμένη Πέμπτη επεδίωκαν να γκρεμίσουν την κυβέρνηση για να ξαναέρθουν να κουκουλώσουν τα ανομήματα τους και τα σκάνδαλά τους».
Ειδικά για τους πρώτους είπε ότι «είναι καλοδεχούμενοι» αν κατάλαβαν τι έκαναν και αποφασίσουν να επιστρέψουν στους ΑΝΕΛ.
Στην ερώτηση «καλοδεχούμενος και ο Δημήτρης Καμμένος;» απάντησε ότι «ο Δημήτρης Καμμένος επέλεξε να παρακολουθεί με άνεση, κάτι που δεν μπορώ να κάνω εγώ, τους αγώνες του Ολυμπιακού στο Καραϊσκάκη», και στην παρατήρηση ότι με την αποστροφή του αυτή αφήνει αιχμή, απάντησε «καμία αιχμή» και προσέθεσε: «Εμένα με πειράζει, με ενοχλεί που δεν μπορώ να δω την αγαπημένη μου ομάδα διότι κάποιοι έχουν ποδοσφαιροποιήσει την πολιτική ή έχουν πολιτικοποιήσει το ποδόσφαιρο ή έχουν μετατρέψει κερκίδες σε στρατούς. Αυτό εμένα με ενοχλεί».

Ιδιαίτερα προσεκτικός ως προς το θέμα «εξαγορά βουλευτών», ο κ. Κουίκ είπε ότι «όταν λέμε εξαγορά, δεν σημαίνει να έχεις πάρει ένα πακέτο στην τσέπη σου, μπορεί να έχουν τάξει κάτι όπως μία θέση ή μια βουλευτική…» και προσέθεσε: «Πάντως, όταν δεν έχεις τεκμήριο εξαγοράς στα χέρια σου, δεν μπορεί να μιλάς. Βεβαίως δικαιούσαι να έχεις υποψίες. Μπορείς να τις έχεις (εξ αιτίας συγκεκριμένων γεγονότων που κάνουν μπαμ). Αλλά εγώ θα μείνω μέχρι εκεί».
Επίσης, ο κ. Κουΐκ επανέλαβε ότι οι ΑΝΕΛ «θα πάμε μέχρι τέλος με τον ΣΥΡΙΖΑ».

Αναφορικά με τη συμφωνία των Πρεσπών, είπε ότι «μπορεί να πληγώνει στο όνομα, αλλά έχει απίστευτα πολλές θετικές προεκτάσεις», εξηγώντας: «Δεν είναι τεράστιο κέρδος ότι η Ελλάδα γίνεται το μεγάλο κέντρο οικονομικής και πολιτικής σταθερότητας των Βαλκανίων; Ότι θα είμαστε το Hub των Βαλκανίων για τα πάντα; Από εκεί και πέρα ο χώρος των Βαλκανίων είναι καλό να ενωθεί και ηρεμήσει σε ενιαίες συμμαχίες, παρά τις ενστάσεις που έχουν διάφορες χώρες»
Ο υφυπουργός Εξωτερικών τάχθηκε υπέρ της κύρωσης της συμφωνίας με διευρυμένη πλειοψηφία 180 βουλευτών, σύμφωνα με την πρόταση του Πάνου Καμμένου, λέγοντας πως «θα πρέπει ένα ύψιστο εθνικό θέμα να πάρει μία τέτοιου είδους διευρυμένη πλειοψηφία». «Ο κάθε κατεργάρης στον πάγκο του. Θα έρθουν στην Βουλή να πουν αν χρειάζεται ή δεν χρειάζεται», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Στην παρατήρηση ότι «ο κ. Τζανακόπουλος, όμως, χθες το απέρριψε αυτό» απάντησε «ο κ. Τζανακόπουλος μίλησε για διευρυμένη πλειοψηφία. Απίστευτα προσεκτικός, ξέρει πολύ καλά να μετράει τα λόγια του».
Ο κ. Κουΐκ έθεσε το ερώτημα «ποια είναι η ξεκάθαρη θέση της ΝΔ», υπογραμμίζοντας ταυτόχρονα ότι δεν επιδέχεται καμία αμφισβήτηση ο πατριωτισμός τόσο του Ν. Κοτζιά όσο και του Π. Καμμένου. Όπως σημείωσε ο πατριωτισμός του υπουργού Εξωτερικών «επιβεβαιωθεί και από το πώς χειρίστηκε το Κυπριακό όπου τον χειροκροτούσαν όλοι. Και σας διαβεβαιώνω, ότι και μέσα στο κείμενο της Συμφωνίας υπάρχουν εμφανή σημάδια πατριωτισμού του Νίκου Κοτζιά». «Όπως κανείς δεν μπορεί να αμφισβητεί τον πατριωτισμό του Πάνου Καμμένου και ως υπουργού Εθνικής Άμυνας. Παράδειγμα, κάποιοι τον έχουν ψέξει για το πώς αντιδρά όταν προκαλούν οι Τούρκοι. Ξεχνούν, όμως ότι ο Πάνος Καμμένος είναι υπουργός Εθνικής Άμυνας και δεν είναι διευθυντής Σχολής Μπαλλέτου», προσέθεσε.

Ανέφερε ότι οι ΑΝΕΛ θα καταψηφίσουν την συμφωνία αυτή, και όσον αφορά στη στάση τους στην κυβέρνηση σε αυτή την περίπτωση απάντησε «επί των διαδικαστικών, όταν θα έλθει η ώρα». Με αφορμή δε αποστροφή του Παναγιώτη Σγουρίδη σύμφωνα με την οποία «ή θα αποχωρήσουμε από την κυβέρνηση ή πλέον θα τεθεί ζήτημα δεδηλωμένης και εκλογές μετά», ο κ. Κουίκ υπενθύμισε «…και αναγκάστηκα να βγω σε άλλη συνέντευξη και να πω ότι καλό θα είναι να συντονιζόμαστε σε μια κοινή γραμμή», ενώ σημείωσε ότι σε κάθε περίπτωση «πρέπει να περιμένουμε και τις διαδικασίες από πλευράς των Σκοπιανών.».

«Ούτε κατά διάνοια» ήταν η χαρακτηριστική απάντηση του κ. Κουίκ στην ερώτηση για τυχόν ύπαρξη ανταλλαγμάτων έναντι της συμφωνίας των Πρεσπών.
Ερωτηθείς αν υπάρχει σχέδιο πολιτικής αποσταθεροποίησης ή προσπάθεια υποκίνησης σε βία απάντησε «εγώ ξέρω ότι το προσπαθεί η αξιωματική αντιπολίτευση. Δεν λέω Νέα Δημοκρατία γιατί δεν θέλω να λερώσω το όνομα ενός κόμματος έτσι όπως το είχε ιδρύσει ο Κωνσταντίνος Καραμανλής και έτσι όπως έχει καταντήσει τώρα».

«Λοιπόν, η αξιωματική αντιπολίτευση προσπαθεί πράγματι για εσωτερικούς λόγους να δημιουργήσει αυτό το χάος. Είναι ό,τι κάνει ο Ερντογάν προσπαθώντας να αποκομίσει εσωτερικά οφέλη, κάνοντας μία εξωτερική επιθετική πολιτική για την Ελλάδα. Το ίδιο κάνει τώρα ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης για να μπορεί να συσπειρώσει το εσωτερικό τού τριχοτομημένου βουλευτικού ακροατηρίου» προσέθεσε.

Ως προς το ενδεχόμενο προσφυγής στις κάλπες, απάντησε «όπως είπε και ο κ. Τζανακόπουλος χθες, μέσα στις συνταγματικές προθεσμίες, δηλαδή τον Σεπτέμβριο του 2019».
Τέλος, ο κ. Κουΐκ απηύθυνε έκκληση δορυφορικής σύνδεσης της ΕΡΤ με την Αφρική, όπου και πολλοί ομογενείς, μετάδοση των ανακοινώσεων του υπουργείου Εξωτερικών για θέματα ομογένειας, ενώ δεν παρέλειψε να αναφέρει ότι «όταν είχα καταθέσει και την επίσημη διαμαρτυρία στη Σύνοδο Κορυφής του Συμβουλίου της Ευρώπης στη Δανία, (για πρώτη φορά έθεσε η Ελλάδα στο Συμβούλιο της Ευρώπης) το θέμα των δύο στρατιωτικών, δεν έπαιξε σε κανένα κανάλι και πολύ περισσότερο δεν έπαιξε στην ΕΡΤ».


Από
NewsRoom

Μετά την Μακεδονία στους Σκοπιανούς, τώρα, Τσίπρας και Κοτζιάς, δίνουν και την ΑΟΖ στους Αλβανούς






Κλείνει η συμφωνία Ελλάδας-Αλβανίας για την ΑΟΖ το Σαββατοκύριακο

 

 

Στα σχέδια των νεοταξητών, και στο ΣΧΕΔΙΟ ΦΑΙΔΩΡΑ, που υλοποιούν, είναι η Κέρκυρα να προσαρτηθεί στην Μεγάλη Αλβανία.

 

ΟΣΟ ΑΥΤΗ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ, ΞΕΠΟΥΛΑΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.

 

Καλλιόπη Σουφλή 

Του Φοίβου Κλαυδιανού


Με στόχο να τελειώσουν μέσα στο σαββατοκύριακο - και πριν τη Σύνοδο των υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ στο Λουξεμβούργο της Δευτέρας - συνεχίζονται οι τεχνικές συζητήσεις Ελλάδας και Αλβανίας για την επίλυση των μεταξύ τους διαφορών.



Το τελευταίο αγκάθι που μένει να λυθεί είναι ο καθορισμός των ΑΟΖ των δύο χωρών, με ελληνικές διπλωματικές πηγές να επισημαίνουν ότι βρισκόμαστε πολύ κοντά στη συμφωνία που θα συμπεριλαμβάνει και την επέκταση της αιγιαλίτιδας ζώνης της χώρας μας από τα 6 στα 12 μίλια στο Ιόνιο.


Βεβαίως, η έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων της Αλβανίας με την ΕΕ έχει συναντήσει τις αντιδράσεις αρκετών ευρωπαϊκών χωρών του βορρά και οι συζητήσεις αναμένονται θυελλώδεις, ενώ σίγουρη θα πρέπει να θεωρείται και η αντίδραση της Τουρκίας, η οποία βλέπει ως πολύ κακό προηγούμενο για τις θέσεις της στα ελληνοτουρκικά μια επέκταση της ελληνικής αιγιαλίτιδας ζώνης στα 12 μίλια στο Ιόνιο. 


Αν όλα πάνε καλά, εντός των επόμενων τριών βδομάδων αναμένεται να υπάρξει συνάντηση και υπογραφή συμφώνου φιλίας και συνεργασίας μεταξύ του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και του Αλβανού ομόλογου του Έντι Ράμα. Σε αυτή θα ρυθμίζονται το θέμα της χάραξης της ΑΟΖ, η εκταφή των Ελλήνων πεσόντων του 1940, η άρση του εμπόλεμου, η αναγνώριση των διπλωματών οδήγησης, προξενικά ζητήματα και τα δικαιώματα της ελληνικής εθνικής μειονότητας καθώς και οι αλλαγές των βιβλίων ιστορίας με απαλοιφή όλων των αλυτρωτικών αναφορών. 


Όπως ξεκαθαρίζουν ελληνικές διπλωματικές πηγές, το δήθεν θέμα του τσάμικου ουδέποτε συζητήθηκε όπως επανειλημμένα έχει ξεκαθαριστεί και επίσημα από το υπουργείο Εξωτερικών. 


Ερώτηση Κουμουτσάκου σε Κοτζιά για τις συνομιλίες Ελλάδας – Αλβανίας 


Ο βουλευτής της ΝΔ και τομεάρχης Εξωτερικών της ΝΔ, με ερώτηση που κατέθεσε προς τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά, σχετικά με τις συνομιλίες Αθήνας – Τιράνων, αιτείται «την άμεση κατάθεση στην Εθνική Αντιπροσωπεία του κειμένου της προς υπογραφή Συμφωνίας με την Αλβανία ώστε να ενημερωθεί για το περιεχόμενό της και να τη συζητήσει η Βουλή των Ελλήνων πριν τη δεσμευτική υπογραφή της».


Πηγή

Η Λαμία έστειλε το μήνυμα για τη Μακεδονία -ΦΩΤΟ)


  Η Λαμία έστειλε το μήνυμα για τη Μακεδονία (ΒΙΝΤΕΟ-ΦΩΤΟ)
«Καμία συμφωνία δεν υπάρχει αν δεν το θέλει ο λαός…».
Με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο ο λαός της Φθιώτιδας, έστειλε πρώτος το μήνυμα για την Ελληνικότητα της Μακεδονίας στο συλλαλητήριο που διοργάνωσαν συλλογικότητες και πολιτιστικοί σύλλογοι το απόγευμα της Δευτέρας 18 Ιουνίου στην ιστορική πλατεία Διάκου στη Λαμία.
Η διοργάνωση του Φθιωτικού συλλαλητηρίου συνέπεσε με την επισημοποίηση από την πλευρά της ελληνικής κυβέρνησης της συμφωνίας με τα Σκόπια και υπήρχε ζωηρό ενδιαφέρον για την καταγραφή των πρώτων αντιδράσεων.
Στην πλατεία Διάκου συγκεντρώθηκαν περί τα 2.000 άτομα αν και στην αρχή ήταν αρκετά λιγότερα. Όσο περνούσε η ώρα και καιρού επιτρέποντος η πλατεία γέμισε μαζί με τα πεζοδρόμια και τις καφετέριες γύρω από αυτή, ενώ συγχρόνως το πλήθος αποκτούσε παλμό. Τα συνθήματα που κυριάρχησαν ήταν υπέρ της Ελληνικότητας της Μακεδονίας και κατά των πολιτικών και… των πολιτικών τους!
Ξεχωριστό χρώμα έδωσαν οι επαγγελματίες οδηγοί ταξί που έκαναν πορεία με τα οχήματά τους καταλήγοντας στην οδό Καραγιαννοπούλου και ενώνοντας τις φωνές τους με τους διαδηλωτές.


Από του βήματος χαιρετισμό απηύθυνε, περνώντας το μήνυμα της Ιεράς Συνόδου για το Μακεδονικό ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Φθιώτιδας, κκ Νικόλαος. Δείτε βίντεο:


Μεστός και μετρημένος ο λόγος του τ. Υπουργού Στέλιου Παπαθεμελή που ήταν και ο κεντρικός ομιλητής. Ο Μακεδόνας πολιτικός γνωρίζει  πολύ καλά το ζήτημα και χωρίς μεγαλοστομίες αλλά με απλή ιστορία διατύπωσε για το δίκαιο της ελληνικής θέσης. Υπογράμμισε ωστόσο τις ιστορικές ευθύνες του Έλληνα πρωθυπουργού, υποστηρίζοντας ωστόσο ότι καμία υπογραφή και καμία απόφαση δεν περνά αν δεν τη δέχεται ο ενωμένος Ελληνικός λαός.


Χαιρετισμούς απηύθυναν τέλος πρόεδροι και εκπρόσωποι Συλλόγων και Σωματείων που είχαν και την ευθύνη της διοργάνωσης του συλλαλητηρίου.
Δείτε πλούσιο φωτορεπορτάζ από το συλλαλητήριο που διοργανώθηκε στη Λαμία: