02 Νοεμβρίου 2017

ΚΑΠΩΣ ΕΤΣΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΕ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΧΡΕΟΣ: Κάντας: «Δεν ήθελα την αγορά των Leopard 2 - Οι Γερμανοί, μου έδωσαν 800.00 μετρητά για να συμφωνήσω»



Α.Κάντας: «Δεν ήθελα την αγορά των Leopard 2 - Mου έδωσαν 800.00 μετρητά για να συμφωνήσω»

Μια ομολογία σοκ έκανε σε συνέντευξή του στην γερμανική Süddeutsche Zeitung ο πρώην αναπληρωτής διευθυντής της Γενικής Διεύθυνσης Εξοπλισμών του υπουργείου Εθνικής Αμύνης μεταξύ 1997 και 2002 Αντώνης Κάντας ο οποίος δήλωσε ότι όταν αρνήθηκε την χρησιμότητα της αγοράς των γερμανικών Leopard 2 τότε την επόμενη ημέρα ήρθε ο εκπρόσωπος της γερμανικής Krauss-Maffei Wegmann και του άφησε μια τσάντα με 800.000 ευρώ μετρητά!

«Ο Αντώνης Κάντας αναφέρει και ένα συγκεκριμένο παράδειγμα από την εποχή του Γιάννου Παπαντωνίου, όταν αυτός διαδέχθηκε τον Τσοχατζόπουλο.

Ο Κάντας φέρεται να είπε στον νέο υπουργό: «'Δεν χρειαζόμαστε τα τεθωρακισμένα Leopard 2. Για τα προβλήματα στο ανατολικό Αιγαίο δεν χρειαζόμαστε τεθωρακισμένα, δεν χρειαζόμαστε τεθωρακισμένα στα νησιά'.

Είπε επίσης στον υπουργό ότι εκείνο το διάστημα οι Ολλανδοί πουλούσαν παλιά τεθωρακισμένα, τα οποία θα μπορούσε να αγοράσει σε καλή τιμή η Ελλάδα.

Και ο υπουργός απάντησε: η αεροπορία έχει ήδη νέα αεροσκάφη, το ναυτικό έχει υποβρύχια, συνεπώς θα πρέπει να κάνει ένα δώρο και στο πεζικό. Αυτό ήταν το 2001. Ο Κάντας λέει ότι λίγο μετά του τηλεφώνησε ο εκπρόσωπος της γερμανικής Krauss-Maffei Wegmann. ‘Ήθελε να με επισκεφτεί στο γραφείο μου'. Όταν έφυγε άφησε εκεί μια τσάντα.

‘Έτρεξε πίσω του λέγοντας ‘Ξέχασες κάτι’. Αλλά μου είπε, ‘είναι για σένα’. Ο Κάντας άνοιξε την τσάντα. ‘Μέσα ήταν 800.000 ευρώ'. Αυτό ήταν στις αρχές του 2002. Ο Κάντας δεν εξέφραζε πια τις αμφιβολίες του για την αγορά των τεθωρακισμένων.
Η Ελλάδα αγόρασε 170 Leopard 2 αξίας 1,7 δις ευρώ


Πηγή: pronews 
Τιτλος: fyllokaiftero1.blogspot.com