27 Ιουνίου 2024

Κείμενο-καταπέλτης από 87 βουλευτές και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ ...προς Κασσελάκη για εκλογικό αποτέλεσμα, «μαύρο χρήμα»


(ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI)


Κλιμακώνεται η εσωκομματική πίεση προς τον Στέφανο Κασσελάκη ύστερα από την κοινή επιστολή που του απέστειλαν 87 στελέχη και βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-Π

Στην επιστολή τους οι επτά βουλευτές και τα 80 στελέχη:

1ον: «Διαβάζουν» εντελώς διαφορετικά το εκλογικό αποτέλεσμα από ό,τι ο κ. Κασσελάκης, μιλώντας για απώλεια δυνάμεων.

2ον: Αναβιβάζουν σε κεντρικό πολιτικό αίτημα τη συνεργασία των προοδευτικών δυνάμεων και τη συγκρότηση μιας μεγάλης προοδευτικής συμμαχίας.

3ον: Ασκούν κριτική στην όλη συζήτηση περί ηθικής και διαφάνειας που έχει ανοίξει στον ΣΥΡΙΖΑ  σχετικά με τις αναφορές για «μαύρα ταμεία» και επικρίνουν τον τρόπο με τον οποίο έγινε η αναστολή του ημερήσιου φύλλου της Αυγής.

Μεταξύ άλλων, την επιστολή υπογράφουν οι βουλευτές: Όλγα Γεροβασίλη, Διονύσης Καλαματιανός, Χρήστος Γιαννούλης, Αθηνά Λινού, Κατερίνα Νοτοπούλου. Ενώ από τα στελέχη της Κεντρικής Επιτροπής υπογράφουν: Γιώργος Βασιλειάδης, Γιώργος Τσίπρας, Ζανέτ Τσίπρα, Κώστας Ζαχαριάδης, Θανάσης Θεοχαρόπουλος, Γιάννης Ραγκούσης, Αλέκος Φλαμπουράρης, Χρήστος Σπίρτζης, Γιάννης Μουζάλας, Γιάννης Μπαλάφας κ.α.

Υπενθυμίζεται ότι τα όργανα του ΣΥΡΙΖΑ θα συνεδριάσουν την επόμενη εβδομάδα, όπως έγινε γνωστό χθες. Ειδικότερα, στις 4 Ιουλίου θα συνεδριάσει η Πολιτική Γραμματεία, ενώ στις 7 Ιουλίου η Κεντρική Επιτροπή.

Η επιστολή των «87»

«Το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών μάς υποχρεώνει να δούμε κατάματα τη νέα πραγματικότητα που διαμορφώνεται στη χώρα και να αναλάβουμε τις κατάλληλες πρωτοβουλίες. Παρά την τεράστια πτώση των ποσοστών της ΝΔ, ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία έχασε δυνάμεις και ο προοδευτικός χώρος συνολικά δεν ενισχύθηκε, αντιθέτως είχαμε αποχή ρεκόρ και άνοδο της ακροδεξιάς.

Η μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία αν και αποδοκιμάζει την πολιτική της κυβέρνησης Μητσοτάκη, δεν βλέπει εναλλακτική προοδευτική πρόταση διακυβέρνησης. Αυτή η ανισορροπία στο πολιτικό σύστημα είναι δημοκρατική αναγκαιότητα να αντιμετωπιστεί.

Η συνεργασία των προοδευτικών δυνάμεων είναι πλειοψηφικό κοινωνικό αίτημα και σε αυτό το αίτημα είμαστε υποχρεωμένοι να ανταποκριθούμε, με τη συγκρότηση μιας μεγάλης προοδευτικής συμμαχίας, ενός μετώπου σε κοινοβουλευτικό και κοινωνικό επίπεδο, που θα κερδίσει την ΝΔ στις επόμενες εθνικές εκλογές, όποτε αυτές κι αν γίνουν.

Ο ρόλος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία οφείλει να είναι πρωταγωνιστικός σε αυτές τις εξελίξεις. Γι’ αυτό απαιτείται μια συντεταγμένη συζήτηση στο κόμμα μας τόσο για το εκλογικό αποτέλεσμα όσο και για τις πρωτοβουλίες που πρέπει να αναληφθούν. Τα μέλη και οι φίλοι του κόμματος πρέπει να πάρουν τις τελικές αποφάσεις.

Ταυτοχρόνως, διαιρετικές τακτικές, απολύσεις και στοχοποιήσεις στελεχών, επειδή διατυπώνουν την άποψή τους, είναι μακριά από την κουλτούρα διαλόγου ενός δημοκρατικού κόμματος.

Όπως επίσης, τραυματίζει το χώρο μας το να ανοίγει ξαφνικά, δημόσια και με υπαινιγμούς, μια συζήτηση περί ηθικής και διαφάνειας στον ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, που δεν έχει κανένα έρεισμα, την ώρα που θα έπρεπε να ασκούμε σκληρή αντιπολίτευση στην κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και όταν μάλιστα παράγεται τόσο σημαντικό κοινοβουλευτικό έργο. Οφείλουμε να είμαστε υπερήφανοι για το γεγονός ότι το κόμμα μας δεν χρωστάει ούτε ένα ευρώ στις τράπεζες, υπηρετούσε πάντα στην πράξη τη διαφάνεια και ήταν ανεξάρτητο από οικονομικά συμφέροντα.

Την ίδια ώρα, δεν γίνεται να παίρνονται τόσο κρίσιμες αποφάσεις για τον εξορθολογισμό στα μέσα ενημέρωσης του κόμματος, που αφορούν εργαζόμενους, αποφάσεις με ιστορικό χαρακτήρα για την Αριστερά, όπως η αναστολή του καθημερινού φύλλου της Αυγής, χωρίς να συζητηθούν καν σε κάποιο συλλογικό όργανο.

Όλα αυτά τα κρίσιμα ζητήματα, οι υπογράφουσες και οι υπογράφοντες, βουλευτές και μέλη της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, θα θέσουμε στις συνεδριάσεις της Πολιτικής Γραμματείας και της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος, όργανα που ουσιαστικά παρέμειναν αδρανοποιημένα για όλο το προηγούμενο διάστημα. Αυτό επιβάλλει, ότι η συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής οφείλει να γίνει άμεσα και επι διημέρου για να δοθεί η ευκαιρία να τοποθετηθούν επαρκώς όλα τα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής.

Με συντροφικούς χαιρετισμούς,

ΑΝΑΓΝΩΣΤΑΚΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
ΑΡΣΕΝΗ ΕΥΓΕΝΙΑ (ΤΖΕΝΗ)
ΑΥΛΩΝΙΤΟΥ ΕΛΕΝΗ
ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
ΒΑΤΑΛΗΣ ΣΩΚΡΑΤΗΣ
ΒΙΣΒΙΚΗ ΑΓΓΕΛΙΚΗ
ΒΟΥΚΕΛΑΤΟΣ ΚΩΣΤΑΣ
ΓΕΡΟΒΑΣΙΛΗ ΟΛΓΑ
ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΣ ΘΥΜΙΟΣ
ΓΙΑΝΝΟΥΛΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
ΔΑΝΕΛΛΗΣ ΣΠΥΡΟΣ
ΔΕΔΕΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
ΔΕΔΟΓΛΟΥ ΣΠΥΡΟΣ
ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ ΙΩΑΝΝΑ (ΤΖΕΝΗ)
ΔΟΥΪΤΣΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
ΕΥΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΥ ΕΛΕΝΗ
ΖΑΒΙΤΣΑΝΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑ
ΖΑΜΠΑΡΑΣ ΜΙΛΤΟΣ
ΖΑΧΑΡΙΑΔΗΣ ΚΩΣΤΑΣ
ΘΕΛΕΡΙΤΗ ΜΑΡΙΑ
ΘΕΟΠΕΦΤΑΤΟΥ ΑΦΡΟΔΙΤΗ
ΘΕΟΧΑΡΟΠΟΥΛΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ
ΙΩΑΝΝΟΥ ΑΘΗΝΑ
ΚΑΚΑΒΙΤΣΑΣ ΦΟΙΒΟΣ-ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ
ΚΑΛΑΜΑΤΙΑΝΟΣ ΔΙΟΝΥΣΗΣ
ΚΑΛΠΑΚΗΣ ΣΤΕΡΓΙΟΣ
ΚΑΡΑΚΩΣΤΑ ΕΥΗ
ΚΑΡΑΝΤΙΛΙΟΝ ΝΙΚΟΣ
ΚΑΡΚΟΥΛΙΑ ΖΩΗ
ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ (ΤΑΝΙΑ)
ΚΑΣΣΙΜΑΤΗΣ ΑΝΤΩΝΗΣ
ΚΟΛΥΒΟΔΙΑΚΟΥ ΣΤΕΦΑΝΙΑ
ΚΟΡΔΗΣ ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ
ΚΟΡΜΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
ΛΑΓΟΥΔΑΚΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
ΛΑΜΠΡΙΔΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
ΛΑΜΠΡΙΝΙΔΗΣ ΦΩΤΗΣ
ΛΙΒΑΔΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
ΛΙΝΟΥ ΑΘΗΝΑ
ΛΟΥΚΑ ΜΑΡΙΑ
ΛΥΜΠΕΡΑΚΗ BESSON ΑΙΜΙΛΙΑ
ΜΑΔΕΜΛΗΣ ΝΙΚΟΣ
ΜΑΚΡΥΝΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
ΜΑΜΩΛΗ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ
ΜΑΝΙΑΤΗΣ ΚΩΣΤΑΣ
ΜΑΣΤΡΟΠΕΡΟΥ ΛΟΥΚΙΑ
ΜΟΥΖΑΛΑΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
ΜΟΥΜΟΥΛΙΔΗΣ ΘΕΜΗΣ
ΜΠΑΛΑΦΑΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
ΜΠΑΛΤΑΣ ΘΟΔΩΡΗΣ
ΜΠΙΡΜΠΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
ΜΠΟΥΛΕΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
ΝΟΤΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΑ
ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ
ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ (ΠΑΝ ΠΑΝ)
ΠΑΝΤΙΩΡΑ ΦΩΤΕΙΝΗ
ΠΑΥΛΙΔΗΣ ΚΩΣΤΑΣ
ΡΑΓΚΟΥΣΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
ΡΑΥΤΟΠΟΥΛΟΥ ΚΕΡΑΣΙΝΑ
ΡΕΠΟΥΣΗ ΜΑΡΙΑ
ΡΕΜΠΟΥΤΣΙΚΑ ΕΥΗ
ΡΩΣΣΙΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
ΣΑΙΝΙΔΟΥ ΑΝΝΑ
ΣΑΠΟΥΝΑ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ
ΣΙΔΕΡΗ ΣΟΦΙΑ
ΣΚΟΥΡΟΛΙΑΚΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ (ΠΑΝΟΣ)
ΣΟΥΛΤΑΤΗ ΓΕΩΡΓΙΑ
ΣΠΙΡΤΖΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
ΣΤΑΪΚΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
ΣΤΕΦΑΤΟΥ ΔΙΟΝΥΣΙΑ
ΣΤΕΦΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
ΣΥΜΕΩΝΙΔΟΥ ΕΛΕΝΗ
ΤΑΡΑΣΙΔΟΥ ΠΗΝΕΛΟΠΗ
ΤΟΝΙΚΙΔΗΣ ΠΑΥΛΟΣ
ΤΣΙΑΪΡΗ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ
ΤΣΙΠΡΑ ΖΑΝΕΤ
ΤΣΙΠΡΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
ΤΣΙΡΙΓΩΤΗ ΖΑΧΑΡΟΥΛΑ
ΤΣΙΡΚΑΣ ΒΑΣΙΛΗΣ
ΦΙΛΙΝΗ ΑΝΝΑ
ΦΛΑΜΠΟΥΡΑΡΗΣ ΑΛΕΚΟΣ
ΦΩΤΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ
ΧΑΛΑΖΩΝΙΤΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΟΥ ΘΕΝΙΑ
ΧΑΤΖΗΣΩΚΡΑΤΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΞΗΣ

 

Πηγή: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Η εξέγερση των «πληβείων»: Οι «άφωνοι» επί πέντε χρόνια βουλευτές της ΝΔ μίλησαν με οργή!


Για πρώτη φορά ο Κ. Μητσοτάκης δέχτηκε σκληρή κριτική: «Κυβερνάς με πέντε συνεργάτες»

Η εξέγερση των «πληβείων»: Οι «άφωνοι» επί πέντε χρόνια βουλευτές της ΝΔ μίλησαν με οργή!

 Η χθεσινή συνεδρίαση της Κ.Ο. της Ν.Δ. έδειξε ότι το αποτέλεσμα των Ευρωεκλογών έχει προκαλέσει ανησυχίες στο εσωτερικό του κόμματος καθώς δεκάδες βουλευτές που υπήρξαν «άφωνοι» επί πέντε χρόνια μίλησαν με οργή πραγματοποιώντας την δική τους εξέγερση των «πληβείων».

 Οι βουλευτές πρωτίστως ανησυχούν για την έδρα τους.

Γνωρίζουν ότι οι πολίτες τους ψηφίζουν για το ιδεολογικό στίγμα που θα έπρεπε να έχει η παράταξη και ξέρουν πως ο νόμος για τον γάμο των ΛΟΑΤΚΙ+ ζευγαριών, οι αλαζονικές συμπεριφορές πολλών υπουργών και η ανεπαρκής αντιμετώπιση των θεμάτων της καθημερινότητας θα τους οδηγήσουν (τουλάχιστον πολλούς από αυτούς) εκτός Βουλής στις επόμενες εθνικές εκλογές.

Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να διαχωρίσουν την θέση τους από τις επιλογές της ηγεσίας της Νέας Δημοκρατίας τώρα που είναι ακόμα σχετικά νωρίς.

Συνολικά τοποθετήθηκαν 37 βουλευτές, με τον πρωθυπουργό να είναι παρών και στις πέντε ώρες της συνεδρίασης, που σημαίνει ότι τον ανησυχεί το ενδεχόμενο να υπάρξει ένα κύμα αμφισβήτησης στο πρόσωπο του.

Ο Μ.Σαλμάς, ήταν ο βουλευτής ο οποίος εξαπέλυσε επίθεση κατά του ίδιου του Κυριάκου Μητσοτάκη αφού κατηγόρησε την κυβέρνηση για στήριξη των ολιγοπωλίων και τον ίδιο τον πρωθυπουργό πως κυβερνάει «με πέντε συνεργάτες που τους στέλνετε έτοιμα τα νομοσχέδια».

Εκεί ο Κ.Μητσοτάκης αναγκάστηκε να δώσει μία «λειψή» απάντηση: «Δεν δέχομαι υπόνοιες ότι αυτή η κυβέρνηση στήριξε τους λίγους».

Ο Ευριπίδης Στυλιανίδης σχολίασε τη διεύρυνση, σημειώνοντας πως αυτή δεν μπορεί να σημαίνει «μετάλλαξη της παράταξης», ενώ έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για συρρίκνωση της εκλογικής βάσης της Ν.Δ.

Ο πρώην υπουργός αναφέρθηκε και σε φαινόμενα αλαζονείας υπουργών, αναφέροντας τη γνωστή παροιμία «χαιρέτα τον πεζό όταν καβαλικέψεις για να σε χαιρετάνε όταν ξεπεζέψεις».

Στη συρρίκνωση αναφέρθηκε και ο Γιώργος Βλάχος, λέγοντας πως η Ν.Δ. όταν έχασε τις εκλογές το 2009 είχε λάβει περισσότερες ψήφους από ό,τι πήρε πέρυσι που κέρδισε, ενώ έστειλε μήνυμα πως δεν είναι δεδομένος για την ψήφιση ΠτΔ!

Στο θέμα της Προεδρίας αναφέρθηκε και ο Θάνος Πλεύρης, λέγοντας πως πρέπει να βρεθεί ένα πρόσωπο που ενώνει, ενώ σημείωσε πως «ο γάμος πλήγωσε πολλούς βουλευτες και κυρίως τη βάση μας, που έχει αξιακή σχέση με την παράταξή μας και όχι πελατειακή, όπως συνέβαινε στο ΠΑΣΟΚ», εστιάζοντας στους πανηγυρισμούς «ειδικά από πρόσωπα που βάσει του θεσμικού τους ρόλου πρέπει να ενώνουν και όχι να διχάζουν τους Ελληνες».

Ο Νικήτας Κακλαμάνης «απάντησε» στον πρωθυπουργό, που είχε πει νωρίτερα πως αξιοποιεί την Κ.Ο., λέγοντας πως πέντε χρόνια δεν έχει βγάλει κανέναν εξωκοινοβουλευτικό υπουργό –τους οποίους μάλιστα χαρακτήρισε αλαζόνες–, ενώ άσκησε κριτική και σε γενικούς γραμματείς που επαίρονται πως κυβερνάνε τα υπουργεία.

Ίδια κριτική άσκησε και ο Θόδωρος Καράογλου, μιλώντας για «ιδεολογικό ευνουχισμό» και προτάσσοντας το θέμα του γάμου των ΛΟΑΤΚΙ+ ζευγαριών.

Παράλληλα μίλησε για «αμετακίνητους, μονιμοποιημένους και παντογνώστες υπουργούς» και μάλλον όλοι κατάλαβαν σε ποιους αναφέρονταν.

Στο ίδιος μήκος κύματος και ο Γιάννης Ανδριανός, που έθιξε επίσης το θέμα του γάμου των ΛΟΤΚΙ+ και εξέφρασε την άποψη πως υπάρχει χάσμα μεταξύ κυβέρνησης και εκλογικής βάσης της Ν.Δ.

Ο Μίλτος Χρυσομάλλης είπε πως δεν αντιλαμβάνεται το μήνυμα «πάμε μπροστά», ενώ άσκησε κριτική και στα επινίκια που έγιναν το βράδυ της ψήφισης του γάμου των ομόφυλων ζευγαριών.

Ο Νότης Μηταράκης από την πλευρά του ζήτησε ο επόμενος ΠτΔ να προέρχεται από τη Ν.Δ., ενώ είπε ότι θα κριθούμε από την κοινωνία, όχι από τα εξέλ.

Ο Κώστας Βλάσσης επισήμανε πως ο κόσμος λέει πως το μήνυμα δεν έχει ληφθεί, ενώ ο Γιώργος Στύλιος εστίασε στους αγρότες και στην ολιγωρία των πληρωμών.

Ο Χαράλαμπος Αθανασίου είπε ότι «ο γάμος των ομόφυλων ζευγαριών έπληξε τον αξιακό μας κώδικα».

Είναι σαφές ότι οι επιλογές του Κυριάκου Μητσοτάκη έχουν τεθεί υπό αμφισβήτηση περισσότερο για λόγους πολιτικής επιβίωσης.

Γιατί εάν δεν ήταν αυτό το κίνητρο οι ίδιοι οι βουλευτές θα αντιδρούσαν έντονα πριν εφαρμοστούν οι επιλογές αυτές.

Αντέδρασαν όμως μόνο όταν είδαν μεγάλο πολιτικό κόστος για το, και συνεπώς και για τους ίδιους.

 Pronews.gr

 

 

Κοζάνη: Θύμα επίθεσης από συνομηλίκους του έπεσε ένας 16χρονος

Το περιστατικό συνέβη το βράδυ της Τετάρτης  στην περιοχή της Αγίας Παρασκευής στην πόλη της Κοζάνης.

27/06/2024

Ο 16χρονος που νοσηλεύεται στο Νοσοκομείο Κοζάνης με πολλαπλά χτυπήματα επίθεσης, εκτός κινδύνου, δέχτηκε επίθεση από τα τρία νεαρά άτομα που τον ξυλοκόπησαν, ενώ του έκλεψαν και το κινητό του τηλέφωνο.

Οι τρεις νεαροί, σύμφωνα με την ΕΡΤ Κοζάνης συνελήφθησαν και κατηγορούνται για ληστεία και πρόκληση επικίνδυνων σωματικών βλαβών, καθώς και οι γονείς τους, για παραμέληση ανηλίκων.


Σύμφωνα με πληροφορίες, η ομάδα των τριών ανήλικων έστησε παγίδα στον δεκαεξάχρονο, με “δόλωμα” μια ανήλικη κοπέλα που φέρεται να είχε ραντεβού μαζί του και του επιτέθηκαν χτυπώντας τον, ενώ η κοπέλα έμεινε απαθής χωρίς να ειδοποιήσει την αστυνομία ή να ζητήσει βοήθεια, η οποία συνελήφθη επίσης.

Η Ασφάλεια Κοζάνης άμεσα εντόπισε τους νεαρούς και τους γονείς τους και τους συνέλαβε. Οι γονείς αφέθηκαν ελεύθεροι, ενώ οι 4 ανήλικοι θα οδηγηθούν αύριο το πρωί στον Ανακριτή Κοζάνης.

Το περιστατικό συνέβη το βράδυ της Τετάρτης  στην περιοχή της Αγίας Παρασκευής στην πόλη της Κοζάνης.

Θύμα Επίθεσης Από Συνομηλίκους Του Έπεσε Ένας 16Χρονος Στην Πόλη Της Σ

Πρωτοφανές : Ο Σ.Κασσελάκης με sms ζητά χρήματα από τους βουλευτές του προκειμένου να καλυφθούν χρέη και υποχρεώσεις μηνός Ιουνίου για την εφημερίδα "Αυγή¨"

 

Κασσελάκης για το κλείσιμο της «Αυγής»: Η απόφαση είχε ληφθεί πριν γίνω πρόεδρος – Δωρεά 20.000 ευρώ ανά έτος

 

Σήμερα στα κινητά των βουλευτών του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης έφτασε ένα SMS μέσω του οποίου ο ΣΥΡΙΖΑ ζητάει την οικονομική συμβολή τους.

Το SMS που έλαβαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ για την «Αυγή»

«Σύντροφοι, συντρόφισσες

Οι οικονομικές δυσκολίες που αντιμετωπίζει το κόμμα μας, επιτάσσουν τη μέγιστη δυνατή οικονομική συμβολή όλων μας.

Σας παρακαλούμε να συνδράμετε είτε με δωρεά, είτε με σύναψη δανείου, προκειμένου να καλυφθούν οι υποχρεώσεις μηνός Ιουνίου για τα Μέσα του κόμματος, συνολικού ύψους 375.146 ευρώ».

 Είναι πρωτοφανές για την ιστορία του τύπου, αλλά και για την πολιτική ιστορία της χώρας και της Ευρώπης. Κάποιοι βουλευτές οι οποίοι θέλουν να ανταποκριθούν δίνοντας κάποια χρήματα του ζήτησαν αποδείξεις για τις υποχρεώσεις της εφημερίδας  και του κόμματος.

Τα χρέη του κόμματος ΣΥΡΙΖΑ  ως υποχρεώσεις  είναι  για τον μήνα  μόνο Ιούνιο, ανέρχονται στο ποσό των 375.146 ευρώ.